Victoria Falls, Zimbabwes Big Five og Rovos Rail

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Med verdens mest luksuriøse tog gennem Zimbabwe og Sydafrika – i kombination med Victoria Falls og Big Five-safari i Hwange Nationalpark

Et helt unikt safarieventyr! Vi indleder vores rejse med tre dage på legendariske Victoria Falls Hotel og vandrer rundt om de brusende vandfald. Herefter begiver vi os ud på safarieventyr i Hwange Nationalpark. På den stemningsfulde Bomani Lodge venter os en ægte bushoplevelse, hvor vi spejder efter de berømte Big Five: elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard. Nu venter tre dage på Rovos Rail, som med klassisk elegance tager os med på en rejse tilbage i tiden. Nyd den førsteklasses mad og de vidunderlige vine med det bølgende landskab som fast følgesvend på vores 5-stjernede togrejse.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Safari, Togrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta US dollar og Rand

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Victoria Falls, Zimbabwe. Velkomstmiddag
Dag 3 Victoria Falls. Vandretur til vandfaldene og solnedgangs-cruise på Zambezifloden
Dag 4 Victoria Falls. Oplevelser på egen hånd
Dag 5 Victoria Falls – Hwange Nationalpark
Dag 6–7 Safari i Hwangwe Nationalpark, Zimbabwe
Dag 8 Hwange Nationalpark – Victoria Falls. Ombordstigning på Rovos Rail
Dag 9 Rovos Rail. Safari i Hwange Nationalpark
Dag 10 Rovos Rail. Zimbabwe – Sydafrika. Marico Valley og Magaliesberg
Dag 11 Ankomst til Pretoria, Sydafrika. Byrundtur og videre til Zebra Country Lodge
Dag 12 Hjemrejse fra Johannesburg
Dag 13 Hjemkomst

Hoteller

Victoria Falls Hotel

 • Victoria Falls Hotel fra 1904 emmer af engelsk kolonistil
 • På det legendariske 5-stjernede Victoria Falls Hotel
 • En middag på Victoria Falls Hotel

Det legendariske 5-stjernede Victoria Falls Hotel i Zimbabwe er et af Afrikas mest berømte – ikke mindst på grund af dets smukke beliggenhed og karismatiske atmosfære. Hotellet fra 1904 emmer af engelsk kolonistil og er omkranset af den smukkeste natur, idet den er nabo til det UNESCO-fredede vandfald Victoria Falls. Hotellet har desuden en pool, 3 restauranter, tennisbaner, et bibliotek og en lille kirke. Der er trådløst internet på hele hotellet, og værelserne er udstyret med aircondition, pengeskab og digitalt satellit-tv. Badeværelserne har både badekar, bruser og hårtørrer, og der tilbydes 24 timers roomservice og tøjvask.

Skal middagen indtages i The Livingstone Room, klæder man om til præsentabel aftenpåklædning. For herrernes vedkommende betyder det pæne bukser, langærmet skjorte og pæne, lukkede sko (ingen cowboybukser, safaritøj, shorts, sandaler eller gummisko). Damerne må lade deres egen gode smag råde!

Læs mere om hotellet på http://www.victoriafallshotel.co/

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Vi flyver fra København om eftermiddagen og ankommer til Victoria Falls i Zimbabwe næste dag.

Dag 2
Ankomst til Victoria Falls, Zimbabwe. Velkomstmiddag
Ved det imponerende Victoria Falls

Ved ankomsten til Victoria Falls kører vi direkte ud til Victoria Falls Hotel, hvor vi skal tilbringe de næste nætter. Hotellet er et af Afrikas mest berømte – ikke mindst på grund af dets smukke beliggenhed og den særlige atmosfære. Hotellet emmer af engelsk kolonistil og er omkranset af den smukkeste natur.

Om aftenen spiser vi en fælles velkomstmiddag.

Dag 3
Victoria Falls. Vandretur til vandfaldene og solnedgangs-cruise på Zambezifloden
Victoria Falls er 1,6 km bredt og har et fald på 128 meter

Efter morgenmaden skal vi på en vandretur omkring vandfaldene. Vi går gennem hotellets baghave og fortsætter ad stisystemerne rundt om faldene. Der findes talrige smukke vandfald i verden, men Victoria Falls er tæt på at være et af de smukkeste. Faldene er cirka dobbelt så høje og halvanden gang så brede som Niagara Falls på grænsen mellem USA og Canada, og det kan være svært at se sig mæt på områdets skønhed.

Ud over naturens stemmer er der få forstyrrelser, og den grønne regnskov fuldender billedet. Vores rejseleder fortæller om stedets historie, mens vi udforsker fugle- og vildtlivet omkring faldet. Vandet slår ofte op i vældige kaskader omkring vandfaldet, så det er en god idé at medbringe en paraply eller et regnslag.

Sidst på eftermiddagen sejler vi ud på et såkaldt sundowner-cruise på Zambezifloden oven for vandfaldet. Vi nyder en kølig drink på dækket, mens vi holder udkig efter flodheste og krokodiller i vandet fra vores sikre position på skibet.

Dag 4
Victoria Falls. Oplevelser på egen hånd

Denne dag er fri til eventyr på egen hånd, og der er mange oplevelsesmuligheder i området. Tag for eksempel med på en safari, eller oplev Victoria Falls i fugleperspektiv på en flyvetur hen over området. Riverrafting på Zambezifloden er også en sjov oplevelse, som giver dig mulighed for at se området fra en ny side.

Dag 5
Victoria Falls – Hwange Nationalpark
I Hwange Nationalpark

Efter morgenmad tager vi afsked med Victoria Falls og begiver os sydpå til Hwange Nationalpark. Et par timer senere ankommer vi til togstationen i Dete og rejser den sidste del af rejsen med Elephant Express Rail Car, en oplevelse i sig selv. Der serveres frokost, før vi ankommer til campen. 

Vi skal bo i Bomani Tented Camp, som ligger i et privatreservat på 2.000 hektar, kun et kvarters kørsel fra Hwange Nationalpark. Campen består af hoved-lodgen, hvor du finder restauranten med bar- og loungeområde. Campen er bygget på en ophøjet platform og tilbyder derfor en fantastisk udsigt over de smukke omgivelser. Alle telte er komfortabelt indrettet og designet, så de lukker alle dyr ude, store som små. Alle telte har egne badeværelser, varmt vand og strøm. 

Vær opmærksom på, at der er begrænset adgang til Wi-Fi på fællesområderne.

Dag 6–7
Safari i Hwangwe Nationalpark, Zimbabwe
Den voksne gepard vejer mellem 40 og 65 kg

Vi tager ud på morgen- og eftermiddagssafari i smukke Hwange. Desuden er der mulighed for at tage med på en bush walk og besøge den lokale by.

Dag 8
Hwange Nationalpark – Victoria Falls. Ombordstigning på Rovos Rail
Rovos Rail blev grundlagt i 1989

Ud på eftermiddagen vender vi tilbage til Victoria Falls Hotel, som vi kan nyde et par timer, inden vi begiver os ud på en af verdens mest eksklusive togrejser. 50 meter fra hotellets indgang rulles den røde løber ud til toget ”The Pride of Africa”. Vi nyder et glas kølig champagne i togets luksuriøse rammer på 1. klasse, mens personalet sørger for, at bagagen kommer om bord på toget.

Det føles nærmest som at træde ind i en helt anden tid om bord på Rovos Rail. Toget er indrettet i victoriansk stil med træpaneler, fine tæpper på gulvene og antikke møbler. For at indkapsle den historiske stemning er der heller ingen tv-apparater eller radioer om bord. Mobiltelefoner og bærbare computere er begrænset til togets private suiter og Club Loungen. Om bord finder du blandt andet en lille souvenirbutik og spisevogne, som serverer finere sydafrikanske vine og gourmetmåltider tilberedt af friske lokale råvarer.

Efter afgang kører vi i sydøstlig retning med kurs mod Zimbabwes største nationalpark, Hwange Nationalpark. Middagen indtages i en af togets spisevogne, og siden trækker vi os tilbage til vores respektive suiter, der alle er komfortabelt indrettet med gode sengepladser, bad og toilet.

Dag 9
Rovos Rail. Safari i Hwange Nationalpark
Nogle hanløver kan veje over 250 kg

Dagen begynder tidligt, for allerede kl. 5 bliver morgenmaden serveret, så vi kan være klar til at stige af toget kl. 6 og tage på safari i Hwange Nationalpark. Tilbage på toget venter en lækker brunch, og resten af dagen kører vi i tog gennem nationalparken. Vi anbefaler at sidde ved vinduet – dyrene passerer lige uden for.

Dag 10
Rovos Rail. Zimbabwe – Sydafrika. Marico Valley og Magaliesberg
God udsigt fra toget

Ved frokosttid krydser vi Stenbukkens vendekreds og fortsætter mod byen Bela Bela, som takket være sine varme kilder tidligere gik under navnet Warmbaths. I løbet af eftermiddagen kommer vi frem til byen Pyramid, hvor vi overnatter.

Dag 11
Ankomst til Pretoria, Sydafrika. Byrundtur og videre til Zebra Country Lodge
Et spark fra en zebra kan f.eks. slå en plettet hyæne ihjel

Efter morganmad på toget ankommer vi til Sydafrikas hovedstad Pretoria. Her begiver vi os ud på en lille byrundtur og standser blandt andet ved Union Building, Sydafrikas regeringsbygning. Den halvmåneformede bygning er bygget oppe på en bakke, hvorfra der er en storslået udsigt over byen. Bygningen stod færdig i 1913, og de to fløje skulle symbolisere landets to befolkningsgrupper, englænderne og boerne. Den sorte del af befolkningen blev med andre ord ikke medregnet.

Herefter kører vi 30 km nordpå mod Zebra Country Lodge. Afhængigt af ankomsttidspunkt har du tid til at slappe af ved poolen, besøge stedets spa eller gå en tur i det 400 hektar store reservat, hvor giraffer, zebraer og andet fredeligt vildt går rundt. 

Om aftenen ses vi til en afskedsmiddag.

Dag 12
Hjemrejse fra Johannesburg

Vi forlader Zebra Lodge og begiver os til Johannesburg, hvorfra vi flyver hjem om formiddagen. Joburg, som Sydafrikas største by kaldes i daglig tale, har over seks millioner indbyggere. Den minder om en amerikansk storby med en kerne af skyskrabere i et moderne forretningskvarter, der langsomt flader ud i små, lave forstadskvarterer. Joburg er centrum for verdens diamant- og guldhandel.

Hvis du vil opleve endnu mere, kan du booke en af vores rejseforlængelser. Læs mere om dette længere nede på siden.

Dag 13
Hjemkomst

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse/-kupé:

Tillæg for enkeltværelse, Pullman-suite: 12.998 DKK
Tillæg for enkeltværelse, Deluxe-suite: 15.998 DKK

Tillægget dækker enkeltværelse/-kupé på hele rejsen.

 

Tillæg for Deluxe-suite

6.998 DKK pr. person

 

Priset inkluderar
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Johannesburg og Victoria Falls – København med mellemlandning
 • Safarier og udflugter jf. program
 • 3 overnatninger i delt dobbeltkupé, Pullman-suite på Rovos Rail ”Pride of Africa” med
 • helpension og samtlige drikkevarer
 • 3 overnatninger i delt dobbeltværelse på Victoria Falls Hotel
 • 1 overnatning i delt dobbeltværelse på Zebra Country Lodge
 • 3 overnatninger i delt dobbeltværelse på Bomani Tented Camp Safari Lodge med sodavand, øl, vin og lokal spiritus
 • Morgenmad alle dage
 • Frokost dag 5-11
 • Middag dag 2 og 5-11
 • Skatter og afgifter
Priset inkluderar inte
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer og måltider ud over det nævnte
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn 110 USD,- pr. person)
 • Diverse visa (visum til Zimbabwe koster lige nu 50 USD)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Hvis du rejser til eller fra Johannesburg lufthavn, er der kommet nye regler for bagage pr. 25. marts 2019. Det er kun tilladt at checke almindelige kufferter ind. Dvs. en helt almindelig kuffert med mindst 1 flad side. Runde eller uregelmæssige former for tasker er ikke tilladt. Der må heller ikke være lange stropper. Skulle du have en lang strop eller en anderledes taske er der dog mulighed for at få den tapet sammen i Johannesburg lufthavn mod gebyr. Reglerne er til for at undgå blokeringer i bagagebåndet og lange ventetider til følge. De lange stropper er den største årsag til at bagagebåndet bryder sammen. Har du en lang strop på din kuffert, bør du derfor tage den af, inden du checker den ind i Johannesburg eller tape den ind til kufferten. Klapvogne, golftasker og anden stor bagage er undtaget af reglen, da de bliver håndteret som odd size bagage.

Vigtig information om valuta i Zimbabwe

Vær opmærksom på, at du under opholdet i Zimbabwe sandsynligvis hverken kan hæve kontanter eller betale med internationale kreditkort.

Derfor anbefaler vi, at du medbringer kontanter hjemmefra i form af USD (herunder små sedler som fx 1- og 5-dollars sedler), hvis du fx vil købe noget, som ikke indgår i rejsens pris.

OBS!

Vores safariledere vil gøre alt for, at vi ser så mange dyr som muligt på vores game drives. Da der er tale om vilde dyr, er der dog ingen garantier for, at vi ser dem.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 16 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Medbring gerne

Vandrestøvler, hue og en varm fleece/vinterjakke.

Klima

Den sydafrikanske vinter ligger modsat vores i månederne juni til august, hvor der ofte er kolde nætter. Dette kan også være tilfældet i maj og september, hvorimod perioden oktober til marts som regel er forholdsvis varm, også i nattetimerne, uden det dog på nogen måde er trykkende. En typisk sydafrikansk vinterdag kan sammenlignes med en god dansk forårsdag med sol og temperaturer, der kan snige sig over 20 grader, men nætterne bringer ofte frost med sig på udsatte steder. Resten af året vil der fortrinsvist være ganske lunt, og nordpå kan temperaturen sagtens snige sig over de 30 grader. Byger forekommer året rundt med flest nordpå i de varme måneder og flest sydpå i de kolde måneder. Generelt er vejret i Sydafrika mildt og behageligt året rundt. Ekstreme vejrforhold er sjældne, men forekommer dog (især i de senere år).

Børn under 18 år

De sydafrikanske og botswanske myndigheder kræver, at du som rejsende med børn under 18 år til/fra Sydafrika og Botswana medbringer barnets originale fødsels-/dåbsattest. Attesten skal være oversat til engelsk og kan indhentes på det sognekontor, som i sin tid udstedte barnets dåbs- eller navneattest (eller i dit bopælssogn). Attesten skal også være påført en Apostille (officielt godkendelsesstempel) hos Udenrigsministeriets Borgerservice.

Vær opmærksom på, at udarbejdelse og godkendelse af sådanne attester kan tage op til flere uger, hvorfor vi opfordrer dig til at kontakte dit sognekontor snarest muligt efter din bestilling af rejsen. Formålet med dette dokumentationskrav er at bekæmpe menneskehandel, hvor børn er involveret. Bemærk, at kravet om at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest gælder ved såvel ind- som udrejse samt ved transit i Sydafrika og Botswana. Undlader du at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest, nægtes du indrejse til Sydafrika og Botswana, ligesom du vil blive afvist ved check-in. Per 1. december 2018 blev reglerne lempet en anelse, så man ikke nødvendigvis skal vise fødsels-/dåbsattesten. Men der bliver fortsat anbefalet på det kraftigste, at man tager fødsels-/dåbsattesten med, da man kan blive bedt om at fremvise dokumenterne. Vær også opmærksom på, at hvis du rejser alene som forælder med dine børn kræves yderligere dokumentation. Hvis du rejser med børn, som ikke er dine biologiske børn, skal I medbringe særlig dokumentation – som ligeledes skal være på engelsk og påført en Apostille. Kontakt Borgerservice eller udenrigsministeriet for mere information om disse krav.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Sydafrika: https://www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/sydafrika

Zimbabwe: www.albatros-travel.se/resmal/afrika/sydafrika

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

ZWRTR13ADK