Vintereventyr i Grønland – slæderejse med tidligere siriusmand

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Unik hundeslæderejse, Nordlys over tundraen og endeløse vinterhvide landskaber

Drømmer du om at køre med hundeslæde med knagende sne under mederne og overnatte i en fangsthytte eller telt, så er dette turen for dig. På denne forlængede udgave af det grønlandske vintereventyr kommer du på en tre dages tur ud med hundeslæde i det stille vinterlandskab mellem Sisimiut og Kangerlussuaq.Du bliver en af kun 8 gæster på turen (gennemføres ved minimum 4 gæster).

Vores rejseleder, som er tidligere siriusmand, er med på hele rejsen, og turen i den barske natur har præg af en ekspedition; du er en del af holdet, er med til at lave maden, pakke slæden og fodre hundene. Vi har naturligvis sørget for forplejningen og den varme beklædning som bl.a. består af sælskindstøj og en varm sovepose. Du vil få rig mulighed for at afprøve dine evner som slædekusk – og selvfølgelig bliver der også tid til at kæle med hundene.

Turen kan være udfordrende, og kræver en vis fysisk form af deltagerne.

Inden afrejse inviterer Albatros til informationsmøde om turen på rejsebureauets kontor i København.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Danske kroner

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Sisimiut. Byrundtur med museumsbesøg, samt ekvipering, slædetjek og instruktion
Dag 2 Første etape af ruten med hundeslæde
Dag 3 Hundeslædekørsel i vildmarken
Dag 4 Hundeslædekørsel mod Kangerlussuaq, farvel til kuske og hunde. Middag i Roklubben
Dag 5 Kangerlussuaq. Byrundtur og udflugt til Indlandsisen. Grønlandsk middag i Roklubben
Dag 6 Fly Kangerlussuaq – København

Hoteller

Hotel Kangerlussuaq

Hotellet består af en hovedbygning i selve lufthavnskomplekset. Det har gode rummelige dobbeltværelser med eget bad og toilet, svarende til dansk standard.
Morgenmadsbuffet indtages i cafeteriet, og i lufthavnsbygningen finder man endvidere Kangerlussuaqs mest eksklusive restaurant.
Trådløst internet på værelserne kan købes.

Hotel Sisimiut

Hotel Sisimiut ligger smukt placeret midt på den grønlandske vestkyst, 100 km nord for polarcirklen.

Hotellet ligger centralt, tæt på alle byens faciliteter og seværdigheder, og har både restaurant, bar og mødefaciliteter. Dobbeltværelserne har eget bad og toilet, tv (4 kanaler), radio, telefon, hårtørrer og buksepresser.
Se mere på
hotelsisimiut.com 

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
29.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
29.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Bemærk venligst, at ruten både kan gå fra Kangerlussuaq til Sisimiut eller omvendt fra Sisimiut til Kangerlussuaq.
Dag 1
Fly København – Sisimiut. Byrundtur med museumsbesøg, samt ekvipering, slædetjek og instruktion
Sisimiut er den næststørste by i Grønland

Vi flyver fra Københavns lufthavn med kursen sat mod Sisimiut. Vi flyver via Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord).

Efter at vi har indlogeret os på byens bedste hotel og nydt en god frokost er det blevet tid til at kigge nærmere på den spændende by. På dagens byrundtur besøger vi blandt andet Sisimiut Museum, der har til huse i kolonitidens smukke gamle bygninger. Vi besøger også et kunstværksted ved havnen, hvor lokale kunsthåndværkere arbejder med grønlandske råvarer såsom sæl, moskus, rensdyr og smykkesten som for eksempel den meget sjældne tugtupit og den mere almindelige fedtsten.

Om eftermiddagen skal vi gennemgå slædetøj, udstyr, samt møde vores kuske for de næste 3 dage. Derudover vil vi gennemgå forskellige øvelser i arktisk overlevelse, bla.  førsthjælp, sætte telt op, tænde primus, etc., så I er forbedredt til slæderejsen.

Om aftenen spiser vi i hotellets restaurant, hvor rejselederen fortæller om den grønlandske slædehund og om at køre hundeslæde, og vi gør os klar til slæderejsen.

Dag 2
Første etape af ruten med hundeslæde (60 km)
Den typiske slædehund er hårdfør og udholdende

Vi står tidligt op og spiser morgenmad, herefter vil der være kontrol af jeres medbragte udstyr og tøj, inden I klæder jer helt på til slæderejsen. Vi bliver herefter kørt ud til vores ventende kuske og slædehunde, hvor vi deler gruppen op med to gæster på hver slæde.

Herefter kører vi en distance på cirka 60 km frem til første hytte, hvor der også kan være andre gæster. Undervejs vil der være mulighed for selv at styre hundene, svinge pisken og få følelsen af at være en rigtig slædekusk. Som udgangspunkt sidder man stille og roligt på slæden og nyder hundene og terrænet, man kører igennem. Dog er man ved større stigninger nødt til at stige af slæden og gå ved siden af. Ruten går gennem vekslende terræn, søer og fjelde. Vi kører 6-8 timer, hvor vi holder pause undervejs og får noget varmt at drikke samt vores medbragte madpakke. Ved ankomst til hytten, hvor vi skal overnatte, er der også mulighed for at sove i telt for dem, som ønsker det. Og bliver natten for kold, kravler man bare tilbage i hytten.

Når vi er kommet på plads i hytten, skal der fodres hunde. Der skal også indsamles is, som skal smeltes til drikkevand og kaffe. Aftensmaden kan bestå af rensdyr eller moskusokse, som tilberedes på grønlandsk maner. Før vi går til ro, håber vi at se det fantastiske nordlys danse hen over himlen. Ellers er det ind i posen for at drømme om dagens oplevelser.

Dag 3
Hundeslædekørsel i vildmarken (60 km)
Et grønlandsk slædespand er en fasttømret enhed med én fører

Vi står op kl. 08.00 og spiser morgenmad. Herefter pakker vi vores udstyr sammen, gør hytten ren, og slæderne pakkes til endnu en dag på hundeslæde. Cirka kl. 10.00 sætter vi kursen videre vestpå, og i dag skal vi igen køre cirka 60 kilometer. Sidst på dagen er vi fremme ved vores hytte, hvor vi skal overnatte, og de samme rutiner fra dagen inden benyttes.

Dag 4
Hundeslædekørsel mod Kangerlussuaq, farvel til kuske og hunde. Middag i Roklubben (60 km)
Russelgletsjeren ligger i udkanten af indlandsisen
I dag tager vi hul på de sidste 60 kilometers slædekørsel frem til Kangerlussuaq. De daglige rutiner sidder næsten på rygraden, og man begynder at føle sig som en rigtig slædekusk. Sidst på dagen ankommer vi til Kangerlussuaq. Efter indkvarteringen og måske et langt og velfortjent bad, mødes vi i restauranten med resten af gruppen og nyder en god middag og hygger os resten af aftenen.
Dag 5
Kangerlussuaq. Byrundtur og udflugt til Indlandsisen. Grønlandsk middag i Roklubben
I dag bor der omkring 500 indbyggere i Kangerlussuaq

Kangerlussuaq er ikke som andre grønlandske bygder. Det er ikke en by som sådan, faktisk har Kangerlussuaq først fået bygdestatus i 2001 og hører nu under Qeqqata storkommune. Der bor permanent 4-500 mennesker i Kangerlussuaq, hvoraf de fleste er tilknyttet lufthavnen.

Lufthavnen blev anlagt af amerikanerne under anden verdenskrig. Med navnet Bluie West Eight etableredes i 1941-42 en stor flybase for enden af den over 170 kilometer lange Søndre Strømfjord. Flybasen var strategisk vigtig, både under anden verdenskrig og den kolde krig. Da her var flest, var her stationeret over 1.400 mand. Med den øgede teknologiske udvikling mistede basen imidlertid sin militære betydning, og i 1992 forlod amerikanerne stedet og overlod faciliteterne og bygninger til Grønlands hjemmestyre. Længe før europæerne og amerikanerne kom til Kangerlussuaq, var området et yndet opholdsted for inuitterne. Her var gode jagtforhold, og der er udgravet sommerbopladser helt tilbage fra Saqqaq-kulturen for 4.000 år siden.

Vi tager på en kort byrundtur, inden vi begiver os på en spændende tur til den mægtige indlandsis. Ruten følger den lange Sandflugtsdal med den lige så lange smeltevandselv, der inde fra indlandsisen bruser af sted med sit grumsede, til tider mælkehvide vand. Først passerer vi Kangerlussuaqs interimistiske golfbane, siden den cirka 400 meter høje kegleformede klippe Sukkertoppen.

Vi bevæger os videre mellem de hele tiden vekslende, fantastisk smukke landskaber af søer, frodig fjeldhede og tæt pilekrat, der indimellem afløses af store strækninger med golde sandklitter og fjelde uden nogen form for vegetation. Det er efter grønlandsk målestok et mildt landskab. Her er en rig flora, og højden på de store, afrundede fjelde overstiger ikke 700 meter. Trods et tørt klima er her talrige søer, da vandet på grund af permafrosten ikke trækker ned i undergrunden. Samtidigt betyder det tørre klima og den store fordampning, at enkelte søer i lighed med ørkensøer er blevet saltholdige.

Et par kilometer fra indlandsisens yderste bastion, Russelgletsjeren, drejer vi op i terrænet og fortsætter til Punkt 660 i et af de smukkeste islandskaber i Grønland, med indlandsisen tronende i baggrunden og række efter række af gletsjerudløbere mod nord og syd.

Til sidst parkerer vi køretøjet ved indlandsisens rand og går ind på selve isen, der hvælver sig indover som en uendelig flade mod Grønlands midte. Det er en stor og særegen oplevelse at bevæge sig på denne næsten levende organisme og mærke den massive kulde fra den mægtige is. Is-arealet svarer til mere end 40 gange Danmarks størrelse. Med en tykkelse på over tre kilometer presser isen sig ud mod havet, hvor den kan ses mange steder ved Grønlands kyster. Efter cirka 15 minutter går vi tilbage til bussen og kører gennem tundralandskabet tilbage mod Kangerlussuaq.

Turen tager ca. 5 timer, og når vi er tilbage igen fra den spændende tur ud i den grønlandske natur er der tid til at fordøje de mange indtryk.

Om aftenen er der grønlandsk middag i restaurant Roklubben, med alt hvad landet kan tilbyde af lækre rejer, fisk, hjemmerøget moskus og rensdyr, mattak, kammuslinger, stegt moskus og rensdyr, kage og meget, meget mere.

Dag 6
Fly Kangerlussuaq – København
Efter morgenmad er der transport til lufthavnen og hjemrejse. Ankomst til København om aftenen (dansk tid).

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 29.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder, tidligere siriusmand, Kim Hansen. Ved evt. sygdom anvendes anden kyndig rejseleder.
 • Slæderejse inkl. sælskindtøj, støvler, sovepose og fuld forplejning (3 dage/2 overnatninger i telt/hytte)
 • Fly København – Kangerlussuaq t/r*
 • Indenrigsflyvning mellem Kangerlussuaq og Sisimiut
 • Sightseeingtur i Kangerlussuaq og Sisimiut inkl. museumsbesøg
 • Transport til og fra lufthavn i Kangerlussuaq og Sisimiut
 • 1 nat på Hotel Sisimiut i delt dobbeltværelse med bad og toilet
 • 2 nætters overnatning på Hotel Kangerlussuaq
 • Udflugter jf. program
 • Middag i Roklubben, Kangerlussuaq og Hotel Sisimiut
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under Prisen inkluderer
Tillæg for enkeltværelse
Kr. 1.298,-

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Informationsmøde

Før afrejse bliver der afholdt et informationsmøde for rejsens deltagere, hvor rejsens program og udstyr gennemgås. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til rejselederen.

Om slæderejsen

På den 3-dages hundeslæderejse er der lagt op til en ekspeditionslignende oplevelse, hvor du kan prøve dine grænser af under kontrollerede forhold. Undervejs overnatter man i fangsthytter og telte. Vores guide er den tidligere Siriusmand, Kim Hansen.

Sammen med kusken oplever man den barske og fascinerende grønlandske natur, hvor menneske, dyr og natur går op i en højere enhed. På turen er man en del af teamet og er med til at lave mad, pakke slæden og fodre hundene. Der er sørget for alt fra forplejning til formfuldendt og varm beklædning, som består af bl.a. sælskindstøj og en varm sovepose. Deltagerne vil dog få tilsendt en pakkeliste med nødvendige ting, som de skal have med hjemmefra.

Deltagerne får en grundig indføring i arktisk overlevelse, herunder forståelse af vind og vejr, håndtering af materiel i mange frostgrader, omgang med slædehunde, arktisk påklædning samt førstehjælp med særlig fokus på at undgå kuldeskader. Under slæderejsen vil der være rig mulighed for at prøve kræfter med livet som slædekusk – alt fra at klargøre hundene til afgang og prøve at køre slæden til fodring af hundene og så selvfølgelig: at kæle med dem.

Turen kan være udfordrende, og deltagerne bør være i god fysisk form, kunne gå op mod 10 km om dagen i ujævnt og stigende terræn. Anbefales ikke til folk med rygproblemer. Man skal forvente at skulle hjælpe hunde og slæden op af stejle stigninger og at man således ikke sidder på hundeslæden hele dagen.

Bemærk venligst, at ruten både kan gå fra Kangerlussuaq til Sisimiut eller omvendt fra Sisimiut til Kangerlussuaq. Det skyldes, at vi stiger på der, hvor hundene og slæderne er. Men oplevelserne på turen er de samme.

Vintervejret i Kangerlussuaq og Sisimiut

Vi rejser i slut februar og marts, hvor dagene allerede er begyndt at blive længere, og lyset er vendt tilbage. Vintertemperaturen i Grønland ligger i gennemsnit mellem -12 til -17 grader. Lavere temperaturer, end vi normalt kender til i Danmark. Men i Grønland føles det ikke nær så koldt takket være den stærke sol og tørre luft. Den bedste temperatur til en slæderejse er -15 grader.

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk til udflugter/vandreture og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Rygsækken kan samtidigt anvendes som håndbagage i flyet.

På slæderejsen skal du pakke i en stor taske eller rygsæk, ingen kuffeter. Al bagagen skal medbringes på slædeturen og pakkes på slæden, så pak fornuftigt.

Beklædning

En vinterrejse til Grønland kræver relativt stor variation i beklædningen. Varmt og vandtæt tøj samt hue og vanter er nødvendige. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er et par uldne lange underbukser, tætvævede fritidsbukser samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser velegnede. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle til gåture i byerne og til brug i flyet hjem.

På slæderejser får alle udleveret varmt sælskindstøj og støvler til turen. Det kan være en god idé at have et par skibriller med til slædeturen og et par inderhandsker, så man kan tage billeder undervejs uden at have bare hænder, samt en neck gaiter til at dække underansigt og hals, hvis det er meget koldt.

Kig de gamle gemmer igennem, inden du går ud og investerer i nyt udstyr. Der er absolut ikke noget krav eller nogen forventninger om, at tøjet og udstyret skal være det allernyeste eller smarteste.

Se også den specifikke pakkeliste til slædesturen.

Pakkeliste til slædeturen

Stor taske eller rygsæk, ingen kuffert til slæderejsen
Uldent undertøj (er bedst, men almindeligt undertøj er også ok)
2 sæt svedtransporterende undertøj evt. tyndt og tykt
Langærmet trøje, fx en sweater, gerne den gamle islændertrøje
Fleecedragt eller bukser
Fleecetrøje
Vindtætte bukser
Vindtæt jakke, gerne med hætte
Tynde skistrømper
4 par uldsokker. 2 til at have udover skistrømpen og 2 til at skifte med
Fingerhansker i uld- mindst to par. Luffer i sælskind kan lejes
Hue - gerne med windstopper eller ”øre”. Medbring gerne en elefanthue og en ekstra hue til at skifte med
Halstørklæde
Almindelige vinterstøvler. På slæderejsen lejes egentlige polarstøvler
Solbriller

1 stk. mindre rygsæk e.lign.
Personlig medicin
Skibriller
Solcreme (NB må ikke indeholde vand)
Kamera + ekstra batterier
Lygte eller pandelampe
Toilettaske
Viskestykke eller håndklæde
Vådservietter
Lommekniv/dolk
Kikkert

Pas eller anden identifikation

Grønland er i rigsfællesskab med Danmark, og man skal ikke vise pas ved indrejse. Men på grund af de skærpede sikkerhedsregler ved flyrejser, skal man kunne identificere sig med billedlegitimation, og vi anmoder om, at passet medbringes.

Tilslutning med indenrigsfly

Tilslutning med indenrigsfly fra Aarhus eller Aalborg kr. 948,- pr. person.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 4 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.
Om at rejse i Grønland

Generelle regler ved ture og udflugter

1. Informer hotelreceptionen/rejselederen, såfremt du ønsker at tage på tur i fjeldet på egen hånd.
2. Gå ikke ind i et hus/en bygning, medmindre du udtrykkeligt er blevet inviteret indenfor.
3. Gå ikke alene i ubeboede områder, sørg for at have gruppen i syne, og husk, at vejret pludseligt kan ændre sig og dermed nedsætte sigtbarheden.
4. Hold (sikkerheds-)afstand til dyr og fugle (min. 5 meter).

Mere om Grønland

Her kan du få mere at vide om Grønland: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/groenland
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from Et tætpakket, spændende og berigende program Det var et berigende program med spændende udflugter og guidens lærerige foredrag. Det var godt både at se en masse på udflugterne og at høre om forholdene både i Kangerlussuaq og i det øvrige Grønland. Især var det super interessant at møde en grønlandsk iværksætter med hjerte for bæredygtigt gammelt grønlandsk håndværk vævet ind i tanker om Grønlandsk kultur og fremtid. Guidens foredrag inden turen var også megt nyttig, så man kunne medbringe det rigtige udstyr. Dog havde jeg mere med, end jeg havde behøvet, så næste gang nøjes jeg med mindre (fx kun ét par støvler)! Eneste anke er, at vi ikke mødte mange grønlændere.
Date published: 2016-03-09
Rated 5 out of 5 by from Dejlig koldt vintereventyr i Grønland Turen til Kangerlussuaq var en fantastisk tur med masser af spændende og informative aktiviteter. Både ude i naturen og indenfor som foredrag og for eks kaffemik. At turen så også bød på fantastisk nordlys og fantastisk, men koldt (-35-40°C), vejr, gør kun oplevelsen så meget bedre. Der blev kæmpet en del med at holde busserne varme i det kolde vejr, så masser af tøj er påkrævet hver gang man skal udenfor, men er sjovt at opleve. Maden var fortrinlig med masser af lokale råvarer lavet på en moderne måde og rigtig god smag. Dette galt både til frokost der var lavet af en lokal ildsjæl og til aften i restauranten.
Date published: 2017-03-06
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse i Grønland Min hustru og jeg har i mange år næret et stort ønske om at opleve Grønland med alt, hvad det indebærer af oplevelser af natur, mennesker og alt det andet, der lever og bor i Grønland. Da vi i et katalog fra Zoologisk Have så, at muligheden for en tur derop var tilgængelig for en rimelig pris, slog vi til og tilmeldte os rejsen. Kort tid efter blev vi indkaldt til et møde/foredrag om turen, og om alt hvad det indebar at rejse i Grønland. Dette foredrag ville vi nødigt have undværet, for der blev vi af Albatros Travel`s guider sat grundigt ind i, hvordan vi skulle forholde os - både før og under turen. Ikke mindst med hensyn til påklædning og mange andre ting, som man som almindelig turist under sydlige himmelstrøg ikke lige tænker over, inden man tager afsted til det nordlige. Afrejsedagen indtraf, og allerede i lufthavnen blev vi 20 deltagere modtaget af vores kvindelige guide, der skulle tage sig af os på hele den 5 dage lange tur. Sødt og venligt fulgte hun os hele den - syntes vi - måske på grund af spænding og forventning - lange vej til den røde flyvemaskine, der holdt og ventede på os. Vel ombord havde vi nu tid til at gøre os parate til at møde den grønlandske natur, og hvad det nu måtte indebære af temperaturer, som vi heldigvis ikke er vante til hernede. Vi fik at vide, at det frøs ca. 23 grader i Søndre Strømfjord, hvor vi skulle bo under opholdet. Det kan da nok være, at det rev lidt i næsen, da vi steg ud af flyveren, men vi fik hurtigt noget andet at tænke på, da vi så, hvad vi var landet i: En natur, så flot og barsk, at det næsten tog pusten fra os. Fjelde næsten hele vejen rundt, og is-belagt fjord, så langt øjet rakte. Et fantastisk syn. Der var helt afgjort noget at se frem til. Og vi glædede os. Ankommet til vores indkvartering - en ombygget og nyistandsat barak af amerikansk oprindelse - fik vi anvist vores værelse. Ikke stort, men der var, hvad der skulle være - pænt og nydeligt. Et bord, en stol, 2 senge af god kvalitet og et garderobeskab. Nu var det jo heller ikke meningen, at det var her vi skulle opholde os ret meget. Der var adgang til 4 toiletter/badekabiner af meget fin kvalitet. Et lille, men velfungerende køkken og en stor spise/opholdsstue, hvis anvendelse jeg vil vende tilbage til senere. Nu skulle vi ud i Grønland og opleve den storslåede natur, og hvilken oplevelse..... Turen på hundeslæde var en fantastisk oplevelse, Iklædte sælskindstøj til næsten ukendelighed tog vi plads på slæderne, der hver var forspændt 12-13 ivrige og arbejdslystne slædehunde. Og tju-hej, hvor det gik ud over den sne- og is-belagte Søndre Strømfjord. I næsten 2 timer nød vi det "Rigtige" Grønland. Sneen, der knirkede under slædens meder. Slædens fører, David, der stille og roligt lod de fantastiske hunde arbejde, og naturen, der vild og voldsom stille gled forbi os. Det er en oplevelse, som ingen af os nogensinde vil kunne glemme. Turen til indlandsisen i den fine - og til formålet indrettede - bus var også en af de helt store oplevelser. Bare det at se og røre ved is, der formentlig er omkring 250.000 år gammel, er en betagende oplevelse. Her så vi virkelig noget af det rigtige og utroligt vilde Grønland, når det er bedst. Nordlyset, som vi også fik lejlighed til at se en mørk og stjerneklar aften, var en ubeskrivelig oplevelse. Det vi så - fortalte guiden os - var ikke det kraftigste lys, man til tider kan se, men det var flot, fuldstændig anderledes, end noget vi tidligere har set. Himlen var oplyst i nordlysets grønne farve, og det bølgede svagt frem og tilbage. Det var Grønland. Vi skal heller ikke undlade at fortælle om de foredrag og lysbilled-shows, der blev holdt for os på byens museum. Det var virkelig interessante og lærerige oplevelser, fortalt af mennesker, der virkelig havde indsigt i og en stor kærlighed for det Grønland, de boede midt i. En stor tak for det, og også tak for oplevelsen med den "Grønlandske Kaffe", hvis hemmeligheder vi blev sat ind i, og fik lov til at smage på. Pragtfuldt. En 5 - 6 kilometer uden for byen ved en stor ferskvandssø lå restaurant "Roklubben", hvortil vi blev kørt hver aften for at spise aftensmad. Et pragtfuldt sted, hvor vi fik lejlighed til at smage på mange grønlandske specialiteter. Det var rigtig lækkert at prøve både rensdyrs- og moskusoksesteg og mange andre gode ting. Vi fik også lejlighed til at besøge en grønlandsk familie, der åbnede deres hjem for os, og holdt en vaskeægte kaffemik, med alt, hvad der hører til en sådan. Varm suppe og kaffe og mindst 7 slags forskellig kage. Tak skal I have for det Vi lovede at vende tilbage til den fælles opholds-og spisestue på vandrehjemmet, hvor vi var indlogeret. Der mødtes hele selskabet og guiden hver morgen til fælles morgenmad, og ligeledes til fælles frokost. Det er en rigtig god ide, at det er tilrettelagt sådan, for derved kom vi hinanden ved på en helt speciel måde, der gjorde, at vi i fællesskab fik meget mere ud af oplevelserne. Vi blev en enhed. Alle kendte alle og kom hinanden meget mere ved, så alt forløb fuldstændigt gnidningsfrit til gavn for hele turen og alle dens oplevelser. Vi kunne blive ved længe endnu med at fortælle om turen, men alt det gode får jo en ende, og det gjorde turen naturligvis også. Der skal her lyde en meget stor tak til alle turens deltagere. Til Kasper - chaufføren på vores bus - der også øste af sin utroligt store viden om landet og meget andet, mens han på sin meget charmerende måde bragte både os og bussen sikkert rundt på alle udflugtsturene. Også en stor tak til dem, der holdt de meget interessante og lærerige foredrag. Til sidst, men absolut ikke mindst, en stor og hjertelig tak til vores pragtfulde guide, der med både stor entusiasme og indlevelse - og ikke mindst indsigt i sit elskede Grønland - førte os sikkert gennem en helt fantastisk tur og et helt fantastisk land. Naturligvis også en varm tak til "Albatros Travel" for en veltilrettelagt rejse til det dejlige Grønland. Det er ikke sikkert, at vi har været på Grønland med Jer for sidste gang. Til slut de varmeste hilsener til alle Jer, der gjorde turen til en uforglemmelig oplevelse fra Ulla og Jørgen
Date published: 2016-03-07
Rated 5 out of 5 by from den koldeste februar i Grønland 39 minus. Super fantatiske oplevelse.Forstår først nu .Hvad Dronning Margrethe taler om . Når hun taler om Grønland. Efter jeg selv har oplevet det. Godt nok koldt fra 35 til 39 minus i feb. 2017
Date published: 2017-03-11
Rated 5 out of 5 by from En dejlig og spændende rejse En meget spændende og oplysende rejse med mange flere oplevelser end jeg havde regnet med hjemme fra. En super dejlig rejseleder der gav alt fra sig og havde hjertet med.
Date published: 2016-03-09
Rated 5 out of 5 by from Storslået tur Grønland Vi tog den store tur nordpå i Grønland for 1 1/2 år siden, det var "turen for os", så vi var meget spændte på denne tur - vi er overhovedet ikke blevet skuffet - vi har haft turen igen - ikke mindst med vores rejseleder. Vi har nu Grønland i sommerklæder og vinterklæder. Helt sikkert vi vender tilbage - uendeligheden vil altid være der.
Date published: 2016-03-03
Rated 5 out of 5 by from Storslået vild natur En gang Grønland - Grønland for altid. Nyd dette glade, ydmyge og stolte folkefærd, med alle deres skønne traditioner. Nyd også den storslåede natur med alle dens facetter af skønhed, råhed, vilde fauna og ikke mindst hvalerne, moskusokserne, renerne, sneharene m.m.m. Og sidst men ikke mindst - grønlændernes forrådskammer, havet.
Date published: 2016-03-23
Rated 5 out of 5 by from Vinter i Kangerlussuaq, Grønland Jeg har tidligere rejst via Kangerlussuaq, og havde egentlig ikke forventet at der var mere at se, end at det kunne overstås på et par dage. Men ikke mindst takket være vores guide, Anette Hansen, blev det en rejse tæt pakket med fantastiske oplevelser. Det gav utrolig meget at kunne se Grønland med hendes øjne. :-)
Date published: 2016-03-09
 • y_2017, m_11, d_22, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_34
 • loc_da_DK, sid_GLRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

18GLRTR04RDK1303