Vintereventyr i Island

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

En vinterrejse til Island med frosne vandfald, lava landskaber i vinterklæder, dampende termiske bade og magisk nordlys i de vinterhvide landskaber

Tilbring seks fantastiske vinterdage i nordisk skønhed!

Rå natur og hvisken fra nordens oldtid venter os, når vi tager til den smukke lavaø, Island, på et tidspunkt hvor vintersolen sender sine stråler ned over de drømmeagtigt smukke sne- og isprydede fjeldlandskaber. Du får rig lejlighed til både at opleve den storslåede islandske natur, fordybe dig i landets spændende historie tilbage fra vikingetiden – og spæde til med moderne islandsk kultur i den hippe og hyggelige hovedstad, Reykjavik, der for alvor har markeret sig på verdenskortet med design, kunst, musik og gourmetmad lavet af friske islandske råvarer.

Albatros’ erfarne rejseleder tager dig med på en helt unik og uforglemmelig vinteroplevelse. Vi skal bl.a. se spruttende gejsere, surreelle lavalandskaber, Snæfelssnes-halvøens enestående natur, spækhuggere, uberørte strande, smukke isfjelde ved Jökulsárlon Glacial Lagoon, Vatnajökull – Europas største gletsjer – samt nogle af Europas største vandfald, samt Þingvellir-sletten, hvor Altinget – et af verdens ældste parlamenter – blev stiftet omkring år 930. På de mørke aftener bevæger vi os ud i sneen i håb om, at naturen stiller sit smukke blafrende nordlys til rådighed for vores opadvendte blikke.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Rundrejse, Albatros aktiv, Familievenlig rejse

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Nej

  • Vaccination Nej

  • Valuta Islandsk krone

Dagsprogram 6 dage
Dag 1
København – Keflavík. Ankomst i Island og videre til Snæfellsnes halvøen. Mulighed for ekstra udflugt med bad i ”Den Blå Lagune”
Dag 2
Snæfellsnes. Kirkjufell, fiskerbyen Grundarfjördur, på udkig efter spækhuggere. Snæféllsjökull Nationalpark samt aftentur på jagt efter nordlyset
Dag 3
Snæfellsnes-Vik. Den Gyldne Cirkel med Thingvellir, Gulfoss og Strokkur, samt mejeribesøg med skyr produktion
Dag 4
Vik. Reynisfjaras sorte strande og klippevægge, Skaftafell nationalpark og gletsjerlanskabet ved Jökulsarlon. Mulighed for udflugt til gletsjertoppen
Dag 5
Vik-Reykjavik. Skógafoss vandfaldet, de varme kilders hovedstad Hveragerði og Islands hovedstad Reykjavik i vinterklæder
Dag 6
Fly Keflavik – København

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Keflavík. Ankomst i Island og videre til Snæfellsnes halvøen. Mulighed for ekstra udflugt med bad i ”Den Blå Lagune”
Den berømte Blå Lagune hedder “Bláa Lónið” på islandsk

Vi flyver fra Danmark, og lander i Keflavík Lufthavn, der ligger yderst på Reykjaneshalvøen. Allerede i Keflavík får vi et indtryk af de barske islandske lavamarker.  Halvøen er et af de mest geotermisk aktive områder på Island, med flere aktive vulkaner og udbredte lava områder. Dette får vi fornøjelsen af denne formiddag, når vi stopper ved den berømte Blå Lagune, eller “Bláa Lónið”, som den hedder på islandsk. Her er der mulighed for et helsebringende bad i det lyseblå og 37 grader varme vand. Farven skyldes opslæmmet kiselmudder og en speciel blågrøn alge, der har en helende effekt på blandt andet psoriasis. I vintertid er der færre besøgene, og man oplever dampen der stiger op rundt om badene, og kan nyde kontrasten mellem den kolde luft og de varme kilder. 

NB. Mulighed for tilkøb af udflugt ”Den Blå Lagune”. Udflugten giver adgang til badene. Prisen inkluderer: Bad, håndklæde, velkomst cocktail og ansigtsmaske. (Husk badetøj). Udflugten gennemføres afhængigt af flytider enten på dag 1 eller dag 6.

Vi fortsætter til Snæfellness. Vi kører langs den 200 kilometer lange rute med kystveje, tunneller og broer til Snæfellsnes. Snæfellsnes er med sin dramatiske klippekyst, størknede lavafloder, sortsandede strande og vulkanske toppe et billede af Island i miniformat. Når vi nærmer os kan vi, hvis vejret tillader det,  nyde udsigten til den mere end 1.400 meter høje snedækkede vulkan, Snæfellsjökull, der var centrum i Jules Vernes roman ”Rejsen til Jordens Indre”. Vulkanen med den næsten perfekte kegleform og det omliggende område blev i 2001 til Snæfellsjökull Nationalpark. 

Der er hver aften mulighed for at se det dansende nordlys. Vi har inkluderet en decideret nordlysudflugt på dag 2.

Dag 2
Snæfellsnes. Kirkjufell, fiskerbyen Grundarfjördur, på udkig efter spækhuggere. Snæféllsjökull Nationalpark samt aftentur på jagt efter nordlyset
Kirkjufell er Islands mest fotograferede bjerg

Vores fuldspækkede dag starter med et besøg med udsigt til Kirkjufell, Islands mest fotograferede bjerg. Efter fotostoppet går turen mod fiskerlandsbyen Grundarfjördur. Her skal vi ombord på en lokal båd, og opleve naturen fra søsiden. På sejlturen er der god mulighed for at se spækhuggere, der ofte besøger farvandene udenfor kysten. 

Når vi kommer på land igen, skal vi mod Snæfellsnes sydlige kyst ved sommerhusområdet Arnarstapi. Herfra går turen videre gennem Snæféllsjökull Nationalpark, hvor vi oplever den forrevne lavakyst på vores tur mod Hellissandur. Her er store huller i klipperne mod kysten, dannet af lavaens møde med havet, og søjlebasalt i mærkværdige formationer afbrudt af snehvide skråninger. Undervejs kommer vi forbi øde områder med endeløse lavamarker bevokset med en kappe af grønligt mos, som i vintertid har fået et lag hvid sne. Undervejs kan vi forhåbentligvis nyde synet af Snæfellsjökulls imponerende, kegleformede vulkan.

Planen er at besøge en kystbeliggende fiskerlandsby mere, inden vi drager retur mod vores hotel.

Om aftenen er det tid til en udflugt med nordlyset som tema! Turen byder på en tur i verdens største biograf: den nordlige halvkugles stjernevrimmel, hvor det dansende nordlys ofte er hovedrolleindehaveren. Vi bliver hentet af en lokal bus med chauffør, der ved, hvor de bedste chancer for at se lyset er. Da det kan være køligt, kan det efter mørkets frembrud betale sig at iklæde sig varmt tøj, og når bussen gør holdt, kaste blikket opefter. Vi gør hvad vi kan for at opleve nordlyset, men vi kan selvfølgelig ikke garantere noget. Når vi er tilbage i bussen igen, fortæller rejselederen mere om nordlyset og de mange lokale myter, som knytter sig til det gådefulde grønne lys.

Dag 3
Snæfellsnes-Vik. Den Gyldne Cirkel med Thingvellir, Gulfoss og Strokkur, samt mejeribesøg med skyr produktion
Den UNESCO-fredede nationalpark Thingvellir

Efter morgenmaden har vi et par timer til at få pakket og sagt farvel til vores første hotel, da vi nu skal videre mod vores næste eventyr. I dag skal vi nemlig begive os tværs over den sydvestlige halvdel af dette prægtige land. Det vinterhvide landskab krydres med oplevelser som nationalparker, vandfald, gejsere og besøg hos et mejeri. 

De vekslende og fantastisk smukke landskaber byder på klare søer, dramatiske bjerge og et glitrende snedække. Om sommeren er her grønt og frodigt, men nu ligger planterne under snedækket, og venter tålmodigt på varmere temperaturer.

Vi starter dagen med den UNESCO-fredede nationalpark Thingvellir – et utroligt geologisk område, der samtidig danner ramme om verdens ældste parlament, som kan dateres helt tilbage til år 930 – Det islandske Alting, hvor alle større historiske beslutninger blev taget, samledes her frem til 1798. Du kan således både se frem til storslåede naturscenerier og et spændende indblik i islændingenes dramatiske tusindårige historie og på denne årstid klædt i sin smukke vinterdragt.

Midt i det bjergfyldte område finder vi en lille familiedrevet mejeriproduktion. Vi besøger ”farmen” og hører mere om produktionen af alt fra feta til skyr, ost og flødeis.

Efter besøget fortsætter vi den klassiske ”Gyldne Cirkel”, med flere af de største oplevelser man kan se i Island. Vi starter ved en af Islands største attraktioner, vandfaldet Gullfoss, der falder 32 meter i terrasser gennem en dyb kløft. Om vinteren er vandfaldet ofte tilfrosset, men det gør det ikke til et mindre imponerende syn. 

Gullfoss blev først kendt for omverdenen i begyndelsen af det 20. århundrede. En landmandsfamilie, Tómasson, kørte da retssag om ejendomsretten til landområdet. Sagen kørte i 20 år, og familien endte med at tabe til udenlandske investorer. I sidste instans kunne investorerne dog ikke betale, hvilket gav islændingen Einar Gudmundsson mulighed for at erhverve området i 1939. I 1975 overdrog han det til den islandske stat, og i dag er området naturreservat.

Ikke langt herfra finder vi Geysir, der har lagt navn til resten af verdens gejsere. Geysir kom første gang i udbrud sidst i 1200-tallet. Efter i nogle år at have ligget i dvale, blev den i år 2000 igen aktiv efter et vulkanudbrud, men i dag må den atter betegnes som værende i dvale, og der kan således gå op til flere måneder mellem udbruddene. 

Lige i nærheden finder man Strokkur-gejseren, der cirka hvert 8. minut spyr sine vandmasser mere end 20 meter op i luften.

Har vi plads i programmet, forsøger vi at besøge vandfaldet Seljalandsfoss på vej til Vik.

Efter en lang og oplevelsesrig dag kommer vi frem til vores hotel sent om eftermiddagen/aftenen.

Dag 4
Vik. Reynisfjaras sorte strande og klippevægge, Skaftafell nationalpark og gletsjerlanskabet ved Jökulsarlon. Mulighed for udflugt til gletsjertoppen
Den smukke sorte sandstrand Reynisfjara

Vi skal i dag opleve store naturscenerier i form af sorte strande, gletsjere og vulkaner.

Vi begynder dagen med at køre til den smukke sorte sandstrand Reynisfjara. Halvøens vulkanske klippeformation menes at være dannet af et undersøisk vulkanudbrud, som fandt sted for cirka 80.000 år siden. Klippehalvøen udgør den sydligste del af Island, og fra det 18. århundrede og frem til midten af det 20. århundrede, drev man fiskeri fra sandstranden. Resten af hvælvingerne og klipperne er igennem flere millioner år formet af Atlanterhavets konstante brusen.

Herpå går turen videre til den 1.736 kvadratkilometer store Skaftafell Nationalpark. Denne smukke hvide og grønne oase for foden af vulkanen og iskappen Öræfajökull, udgør den sydlige del af Vatnajökull, og rummer Islands højeste fjeld, den isdækkede vulkankegle Hvannadalshnúkur. Mange steder ses det angivet til 2.119 meter, men nyere målinger har vist, at det er ti meter lavere. Takket være den beskyttede placering er Skaftafell begunstiget med et relativt mildt klima, og området er om sommeren populært blandt vandrere.

Herefter fokuserer vi på Islands is i dette område, når vi lægger vejen forbi et af landets mest betagende naturvidundere – gletsjerlagunen Jökulssárlón – som er dannet af smeltevand fra gletsjeren Breidamerkurjökull. Lagunen begyndte at tage form i 1934, og siden da er den blevet stadigt større i takt med, at gletsjeren har trukket sig længere og længere tilbage. I dag er lagunen omkring 25 kvadratkilometer stor, og den vokser i takt med, at gletsjeren kælver omkring 500 kvadratmeter is årligt.

NB. Det er i dag muligt at tilkøbe en ekstra udflugt, der tager deltagerne ind til toppen af gletsjeren. Dette gøres i en 8-hjulet terrængående bus, som tager deltagerne op på selve gletsjertoppen. En helt særlig oplevelse venter, når man fra toppen kan se den panoramiske udsigt over de vintersprøde omgivelser. Læs mere under udflugtsbeskrivelser.

Vi kører retur til Vik området, hvor vi overnatter.

Dag 5
Vik-Reykjavik. Skógafoss vandfaldet, de varme kilders hovedstad Hveragerði og Islands hovedstad Reykjavik i vinterklæder
Det 25 meter brede vandfald, Skógafoss

Vi fortsætter til det smukke vandfald Skógafoss. Skógafoss er med sin bredde på 25 meter et af de største vandfald på Island. Rammer man vandfaldet på en solskinsdag, kan man være heldig at se en flot regnbue skære sig igennem vandfaldet (også om vinteren). Området er en stor kløft, og de pragtfulde vandfald vil de fleste sikkert genkende, da de er blandt de mest fotograferede attraktioner på Island.

Om formiddagen kører vi mod Hveragerði, ”De varme kilders hovedstad”. Byen er omgivet af varme kilder, hvilket gør området ideelt til dyrkning mange slags grønsager og den har da også tilnavnet Islands ”have byen”. De mange drivhuse og søjler af damp kan ses på lang afstand, selv her i vintermånederne. Hvilket er i stor kontrast til de lavamarkerne vi ellers har kørt langs med. Byen blomstrer som intet andet sted på Island om sommeren. 

Efter sigende indtog vikinger, for 1.000 år siden, nyt land ved at smide et gudebillede over bord og så gå i land der, hvor billedet drev ind. Således også den norske viking Ingólfur Arnarson, der i 874 som en af de første satte fod på Island dér, hvor Reykjavik ligger nu. Han kaldte stedet for “Røgbugten”, og området blev langsomt befolket. For 200 år siden boede her 300 sjæle, men nu har 217.000 (126.000 i bykernen) mennesker, eller over halvdelen af Islands befolkning, deres hjem i verdens nordligste hovedstad.

Efter ankomst og hviletid på hotellet, kan interesserede følge med rejselederen til fods mod hovedstrøgene Hverfisgata og Laugavegur. Her findes et udvalg af caféer og restauranter. Island har gennem det seneste årti markeret sig godt og grundigt på det gastronomiske verdenskort med et nytænkende og moderne køkken, og de mange lækre lamme- og fiskeretter er rendyrket forkælelse for smagsløgene. 

Vi overnatter i Reykjavik. Middag på egen hånd (ikke inkl.).

Dag 6
Fly Keflavik – København

Efter morgenmaden kan vi få de sidste mundfulde af den sprøde og klare luft i lungerne, inden vi drager mod lufthavnen og siger farvel til det smukke vinterhvide landskab for denne gang – og måske på gensyn.

OBS. Afhængig af flytider, kan besøget og udflugten til den Blå Lagune gennemføres denne dag.

Udflugter

Vi har tilrettelagt nogle tilkøbsudflugter for dig, der vil have ekstra udbytte af rejsen. Du kan se en beskrivelse af udflugterne i dagsprogrammet og herunder. 

Dag 4. Udflugt til toppen af gletsjeren. 
Dette gøres i en 8-hjulet terrængående bus som tager deltagerne op på selve gletsjertoppen. En helt særlig oplevelse venter, når man fra toppen kan se den panoramiske udsigt over de vintersprøde omgivelser. 
Varighed: ca. 1 time
Kræver minimum 25 deltagere
Pris: 798,- per person

Dag 1 eller 6. Den Blå Lagune.
Udflugten giver adgang til badene. Prisen inkluderer: Bad, håndklæde, velkomst cocktail og ansigtsmaske. (Husk badetøj). Udflugten gennemføres afhængigt af flytider enten på dag 1 eller dag 6.
Pris: 898,- per person

Jarðböðin i Mývatn Nature Baths, Nordislands ”Blå Lagune”

Prisinformation

Prisen inkluderer
  • Dansk rejseleder
  • Fly København – Keflavik t/r (med evt. mellemlandinger) 
  • Udflugter og entréer jf. program
  • Transport under hele rejsen
  • 5 nætter i delt dobbeltværelse 
  • Morgenmad dagligt
  • Halvpension fra dag 1 til dag 4 (dvs. undtagen i Reykjavik)
  • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
  • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
  • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
  • Evt. tilslutning med indenrigsfly i Danmark 
  • Tilkøbsudflugter beskrevet i programmet (udflugt til rensdyrfarm, sneskovandring og isfiskeri)
  • Eventuelle ekstraarrangementer
  • Drikkevarer
  • Personlige fornødenheder
  • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
  • Alt ikke nævnt under Prisen inkluderer

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Vintervejr på Island

Island ligger langt mod nord, men havstrømmene sørger for at temperaturerne på den sydlige del af Island ligger højere end hvad man kunne forvente. I februar og marts skal du dog være forberedt på, at højeste temperatur måske kun er 0-2 grader eller lavere. Det typiske vejrmønster er skiftende, så husk på, at snebyger hurtigt afløses af perioder med sol. Vi rejser i februar og marts, hvor dagene så småt begynder at blive længere, og lyset langsomt vender tilbage.

Dagslys

Her kan du se, hvor meget dagslys vi kan regne med, når vi er på besøg. Tallene er taget fra Reykjavik området, så gælder det sydvestlige Island.

16. februar 2020: solopgang kl. 9.21, solnedgang kl. 18.03 – ca. 8-9 timers dagslys.
16. marts 2020: solopgang kl. 7.41, solnedgang kl. 19.32 – ca. 11-12 timers dagslys.

Indkvartering

Her kan du se de hoteller, som vores gæster på rundrejsen oftest bor på. Vi bor på enkelt indrettede hoteller i mellemklasse. Mange hoteller i Island er af ældre standard, og ikke alle er nyrenoverede. Værelserne er typisk af relativ beskeden størrelse. Trådløst internet er frit tilgængeligt på samtlige hoteller. Vær venligst opmærksom på, at hotelændringer kan forekomme. I så fald vil hotellet være af tilsvarende standard og beliggenhed i samme område.

2 nætter i Stykkisholmur, Fosshotel Stykkisholmur

Et simpelt men hyggeligt hotel i Stykkisholmur-området. Gode faciliteter og muligheder for gåture tæt på vandet, lige udenfor hotellet. Hotellet råder over 79 værelser. 

Læs mere på: https://www.islandshotel.is/hotels-in-iceland/fosshotel-stykkisholmur

2 nætter i Vik, Hotel Dyrholaey.

Simpelt hotel, der dog har en fin udsigt over gletsjerområdet ved Mýrdalsjökull. Værelserne er funktionelt indrettede med træmøbler. Restaurant, med lokale øl og råvarer, på hotellet.

Læs mere på: http://www.dyrholaey.is/

1 nat i Reykjavik, Hotel Klettur

Centralt beliggende hotel, tæt på Laugavegur. Moderne værelser. Gode muligheder for egne eventyr i Reykjavik, med de mest populære områder tæt på.

Læs mere på: https://hotelklettur.is/en/

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 16 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter/vandreture og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Rygsækken kan samtidigt anvendes som håndbagage i flyet. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde

Beklædning

En vinterrejse til Island kræver relativt stor variation i beklædningen. Varmt og vandtæt tøj samt hue og vanter er nødvendigt. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er et par uldne lange underbukser, tætvævede fritidsbukser samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser velegnede. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle til gåture i byerne og til brug i flyet ud og hjem. Det kan være en god idé at have et par skibriller med til slædeturen og et par inderhandsker, så man kan tage billeder undervejs uden at have bare hænder, samt en halsedisse til at dække underansigt og hals, hvis det er meget koldt.

Kig de gamle gemmer igennem, inden du går ud og investerer i nyt udstyr. Der er absolut ikke nogen forventninger om, at tøjet og udstyret skal være det allernyeste eller smarteste.

Medbring gerne badetøj, da udendørs svømmepools på Island har åbent året rundt og er en meget populær aktivet b.la. de lokale. Vi håber også på at komme forbi en af de naturligt opvarmet sø undervejs, hvor der vil være mulighed for at tage en dukkert i det varme vand med frosten biddene i næsen.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser