Vintereventyr i Lapland

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

En sand vinterrejse med rensdyr, snescootere, udendørs jacuzzier, traditionel mad over åben ild og magisk nordlys i de vinterhvide landskaber

Tilbring seks fantastiske vinterdage i Lapland, hvor vintersolen sender sine blide stråler ned over de drømmeagtigt sne- og isprydede fjeldlandskaber. Det nordlige Finland er et sandt skatkammer af magisk stemning, og der venter os en velsignelse af vinteraktiviteter, som vi kun kan drømme om herhjemme. Vi skal køre med snescooter rundt i det arktiske landskab, nyde en aften med laplandsk mad og røverhistorier omkring bålet samt se de utrolige isskulpturer ved stedets unikke ishotel. På de mørke aftener bevæger vi os ud i sneen i håb om, at naturen stiller sit smukke blafrende nordlys til rådighed for vores opadvendte blikke. Der er også mulighed for at opleve de isede landskaber på en rensdyrtrukket kanetur eller med snesko under fødderne eller tage på isfiskeri på en af vores ekstra udflugter. Så tag vinterhuen ned om ørerne og de varme handsker på, og gør dig klar til en helt enestående oplevelse!

Undervejs bor vi på gode hoteller, og som noget helt særligt kan vi tilbyde en overnatning i en iglo med glastag med direkte udsigt til den arktiske stjernehimmel – en oplevelse som kun er de færreste forundt (tilkøb). 

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Albatros aktiv, Familievenlig rejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Kittilä. Fly København – Kittilä. Traditionel finsk velkomstmiddag og chancer for nordlys
Dag 2 Äkäslompolo, Lapland. Mulighed for besøg på rensdyrfarm og kanetur
Dag 3 Äkäslompolo, Lapland. Safari med snescooter, mulighed for tilkøb af sneskovandring eller isfiskeri
Dag 4 Äkäslompolo – Levi. Transport til Levi Hotel Spa, tid til at nyde de flotte omgivelser og adgang til hotellets spa og faciliteter.
Dag 5 Levi, Lapland. Udflugt til vinterlandsby med isskulpturer og ishotel
Dag 6 Fly Kittilä – København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
9.498,–
København
Udsolgt
9.498,–
København
Få pladser
9.498,–
København
Udsolgt
9.498,–
København
Få pladser
9.498,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Kittilä. Fly København – Kittilä. Traditionel finsk velkomstmiddag og chancer for nordlys
Imponerende nordlys

Vi flyver fra Københavns lufthavn med kursen sat mod en af de nordligste af Finlands internationale lufthavne, Kittilä. Ved ankomsten kører vi til vores nærliggende hotel, der har privat sauna på alle værelser, mulighed for skileje og skønne gåture i den knitrende friske natur. 

Om aftenen mødes vi til en særlig finsk tradition, nemlig laplandsk middag i en kota (en slags shelter eller telt). Opvarmningen sker kun ved hjælp af den åbne ild, så vi må have varmt tøj på. Vi bliver budt på historier og traditioner fra Lapland, mens vi får serveret tre helt traditionelle finske retter, hvoraf den sidste er tynde pandekager, som vi selv skal lave over bålet (drikkevarer ikke inkl.).

Der er hver aften mulighed for at nyde verdens største biograf: den nordlige halvkugles stjernevrimmel, hvor det dansende nordlys ofte er hovedrolleindehaveren. Vi gør, hvad vi kan, for at opleve nordlyset, men vi kan selvfølgelig ikke garantere noget. I løbet af rejsen fortæller rejselederen mere om nordlyset og de mange lokale myter, som knytter sig til det gådefulde, grønne lys. Da det kan være køligt, kan det efter mørkets frembrud betale sig at iklæde sig varmt tøj, når man er på jagt efter nordlyset. 

Dag 2
Äkäslompolo, Lapland. Mulighed for besøg på rensdyrfarm og kanetur
Rensdyret vejer 70-160 kg

Efter morgenmaden er der mulighed for at deltage i en udflugt til en lokal rensdyrfarm uden for Äkäslompolo (tilkøb). Her skal vi se nærmere på avlerens rensdyr og høre mere om deres betydning for folket i Lapland. Vi bliver budt indenfor i teltet og sætter os på rensdyrskindene og får en kop kaffe, mens vi lytter. Rensdyravlerne er stærkt knyttede til rensdyrene og har brugt rensdyr og slæder som transportmiddel gennem flere hundrede år. 

Rensdyret er en hjorteart, der lever på den nordlige halvkugle. Både han- og hunrensdyret har gevir, der vokser hvert år. De lever af græs, blade, urter, rensdyrlav og endda svampe, som de graver op gennem sneen om vinteren. Vilde rensdyr kan måske virke uforstyrrede af menneskers tilstedeværelse – det er imidlertid ikke tilfældet; for at overleve de barske vintre prøver dyrene så vidt muligt at spare på energien og flygter kun, hvis de virkelig føler sig truet. Hannen vejer normalt over 100 kilo, mens hunnen vejer omkring 75 kilo.

Rensdyrene holdes normalt ikke indespærret af hegn, men kan frit til at bevæge sig i nærområdet. De samles kun af avleren to gange årligt. Der findes dog en håndfuld rensdyr, som er specialtrænede til at trække en kane, så vi skal selvfølgelig ud på en rensdyrtrukket kanetur! Her vil vi sidde trygt og varmt, mens rensdyrene drager ud på deres 4 kilometer lange træningsrute.

Af andre dyr i området er bjørnen blevet sjælden, mens ulven endnu er ret almindelig, både i skoven og på fjeldet. Lossen og måren hører til i skoven. Også elgen har sit hjem her, såvel som tjuren, tranen, lavskrigen og mange andre fugle. Af de for fjeldregionen karakteristiske fugle kan fremhæves fjeldrypen, fjelduglen og snespurven.

Varighed: 3 timer. Inkl. fodring af rensdyr, 4 km kanetur, varm drik, transport.
Pris pr. person: 1.298,- 

Efter besøget hos rensdyravlerne og deres prægtige husdyr kører vi retur til hotellet.  Vi har eftermiddagen på egen hånd – vi kan anbefale at smutte i saunaen inden aftensmad, eller måske en tur på langrendsski. Vi mødes og spiser en fælles middag på hotellet.

Dag 3
Äkäslompolo, Lapland. Safari med snescooter, mulighed for tilkøb af sneskovandring eller isfiskeri
En sand fornøjelse at køre på snescooter

Heroppe i den vilde natur lever samerne blandt graner, høje fjelde og frosne søer, hvor temperaturen om vinteren falder til minus 40 grader, og nordlyset danser på den mørke nattehimmel – og hvor midnatssolen om sommeren skinner i 100 dage i træk uden at gå ned under horisonten.

En af de mest brugte transportformer heroppe langt mod nord er snescooteren (eller snemobilen, som den kaldes lokalt). Og den skal vi også prøve! Vi kører to personer pr. scooter, og man bytter halvvejs, hvis man har lyst (føreren skal have kørekort). Vores guider hjælper med instruktion og vejvisning. Vi holder pauser undervejs for at nyde naturen og vores medbragte snacks. Vi er tilbage ved hotellet omkring middagstid.

Om eftermiddagen kan du tilkøbe en vandretur med snesko eller en udflugt med isfiskeri.

Sneskovandring
Tag med på sneskovandring i den smukke arktiske natur. Vi vandrer til nøje udvalgte naturskønne steder, som ellers er svært tilgængelige, og får samtidig mulighed for at fotografere landskaberne og de smukke naturscenarier. Vores lokale vandreekspert udvælger en passende rute, der giver en spændende og anderledes oplevelse. 
Varighed: 2½ timer. Inkl. leje af snesko og pause i shelter med varme drikke.

Pris pr. person: 428,-

Isfiskeri
Vær med til at jage aborren, når vi drager på isfiskeri! Vi bliver hentet på hotellet og kørt til den nærliggende sø. Her laves der huller i isen, og fiskeriet kan gå i gang. Det er en finsk tradition at fiske i isen, en kold men nødvendig oplevelse i den vidunderlige nordiske natur! Isfiskeri gennemføres ved min. fire deltagere.
Varighed: 2 timer. Inkl. transport og leje af fiskeudstyr.

Pris pr. person: 448,-

Om aftenen spiser vi middag på hotellet.

Dag 4
Äkäslompolo – Levi. Transport til Levi Hotel Spa, tid til at nyde de flotte omgivelser og adgang til hotellets spa og faciliteter.
Spaen på Levi Hotel Spa

Efter morgenmaden har vi et par timer til at få pakket og sagt farvel til vores første hotel, da vi nu skal videre mod vores næste eventyr.

De vekslende og fantastisk smukke landskaber byder på klare søer, dramatiske bjerge og et glitrende snedække. I området lever blandt andet elge, ørne, polarræve, losser, rensdyr og sneharer. Om sommeren er her grønt og frodigt, men nu ligger planterne under snedækket og venter tålmodigt på varmere temperaturer.

Når vi er fremme ved Levi Hotel Spa, kan vi lade os forkæle i de flotte omgivelser i hotellets pool- og spafaciliteter. Spaområdet har blandt andet udendørs jacuzzi, og det er noget af en oplevelse at sidde i det varme vand med udsigt til snedækkede fjelde og måske endda dalende snefnug.

Vi befinder os nord for polarcirklen, hvor midnatssolen og polarnatten hersker. Det geografiske fænomen midnatssol og polarnat optræder, fordi Jordens akse tilter. Når Jorden kredser rundt om Solen, er Nordpolen tættest på solen i vores sommerhalvår og længst fra solen i vores vinterhalvår.

Dag 5
Levi, Lapland. Udflugt til vinterlandsby med isskulpturer og ishotel
Book din egen iglo med udsigt til stjernehimmelen

Efter morgenmaden skal vi kigge nærmere på et ganske særligt ishotel, Snow Village Lainio. Stedet er både et hotel og et udstillingssted med isskulpturer, og det huser indtil flere isbarer. Verdens første ishotel opstod som følge af en tilfældighed. Under en udstilling af iskunst i Jukkasjärvi øst for Kiruna i Nordsverige havde en af kunstnerne bygget en særligt udformet iglo. Byen manglede hotelværelser, og et par besøgende fik lov til at overnatte i kunstværket. Dette inspirerede til flere egentlige ishoteller, som er åbnet i hele den nordligste del af verden.

Ishotellet, som vi skal besøge, kaldes efterhånden for en sne- og is-landsby, snarere end et hotel. Her bruges årligt 20 mio. kg sne og 350.000 kg klar is til at bygge de spektakulære formationer, faciliteter og figurer, som skifter årligt. Det er et must for de lokale at se hvilke nyheder, der udformes hvert år.

Vi får en guidet rundvisning i området og får tid til at udforske denne frosne, magiske verden. Efter et par timers besøg kører vi retur til vores hotel, hvor resten af dagen er på egen hånd. Rejselederen er til rådighed og kan hjælpe med forslag på aktiviteter. For jer, der har tilkøbt en overnatning i iglo, vil der efter udflugten være transport til området (ca. 15 min.)

Dag 6
Fly Kittilä – København

Efter morgenmaden kan vi få de sidste mundfulde af den sprøde og klare luft i lungerne, inden vi drager mod lufthavnen og siger farvel til det smukke vinterhvide landskab for denne gang – og måske på gensyn.

Udflugter

Vi har tilrettelagt nogle tilkøbsudflugter for dig, der vil have ekstra udbytte af rejsen. Du kan se en nærmere beskrivelse af udflugterne i dagsprogrammet. 
Bemærk, at du kun kan vælge enten sneskovandring eller isfiskeri, da de to udflugter foregår på samme tid.

 • Besøg på rensdyrfarm og kanetur trukket af rensdyr: 1.298,- pr. person
 • Sneskovandring med lokal guide: 428,- pr. person
 • Isfiskeri: 448,- pr. person

Obs: Isfiskeri gennemføres kun ved min. fire deltagere.

Rensdyret (rangifer tarandus) er en hjorteart

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 9.498,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.998,–
Opgradering af hotelovernatning

Opgradering til Golden Crown glasiglo, 1 nat (Dag 5 til 6)
Vil du gøre din ferie til noget helt særligt, så er der ingen vej uden om en nat i en glasiglo. Oplev den klare arktiske stjernehimmel fra en varm seng og se måske også nordlyset danse over himlen. De rummelige opvarmede igloer på 23 m2 er udstyret med alt, hvad man forventer af et hotelværelse, inkl. eget toilet og bad.

Området med glasigloerne ligger 15 minutters transport fra Levi Hotel Spa.

Tillæg pr. person i delt dobbeltværelse: 1.998,- inkl. transport og morgenmad.

Bemærk, at opgradering til Golden Crown glasiglo er på forespørgsel. Hvis du bestiller overnatning i glasiglo, er din bestilling derfor ikke omfattet af Albatros' tryghedsgaranti

Opgradering til superior-værelse på Levi Hotel Spa, 2 nætter
Superior-værelserne er udstyret med balkon og ligger i Ounas-bygningen. Værelserne er på 29 m2.

Tillæg pr. person i delt dobbeltværelse: 478,- 
Tillæg pr. person i enkeltværelse: 948,-
Spar 50% af dette tillæg, hvis du også tilkøber 1 nat i Golden Crown glasiglo.

Opgradering til juniorsuite på Levi Hotel Spa, 2 nætter
Et ophold i en juniorsuite gør opholdet til en lille luksusferie. De dejlige juniorsuiter på 44 m2 har egen sauna og derudover alt, hvad der behøves, for at opholdet skal have det lille ekstra.

Tillæg pr. person i delt dobbeltværelse: 948,- 
Spar 50% af dette tillæg, hvis du også tilkøber 1 nat i Golden Crown glasiglo.

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Kittilä t/r med mellemlandinger 
 • Udflugter og entréer jf. program
 • Transport under hele rejsen
 • 5 nætter i delt dobbeltværelse 
 • Morgenmad dagligt
 • Middag dag 1, 2 og 3
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Evt. tilslutning med indenrigsfly i Danmark 
 • Tilkøbsudflugter beskrevet i programmet (udflugt til rensdyrfarm, sneskovandring og isfiskeri)
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under Prisen inkluderer

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Indkvartering

Hotellerne på rejsen er moderne og med en god standard (3- og 4-stjernede) og fin beliggenhed. Trådløst internet er frit tilgængeligt på begge hoteller.

3 nætter i Äkäslompolo, Lapland Hotel Ylläskaltio

Et simpelt men hyggeligt hotel i Ylläs-området. Gode faciliteter og muligheder for langrendsski nærmest lige ved hotellet. Alle 72 værelser har privat sauna. 

Læs mere på https://www.laplandhotels.com/EN/hotels-in-lapland/yllas/lapland-hotels-yllaskaltio.html

2 nætter i Levi, Levi Hotel Spa

Charmerende hotel med flotte faciliteter. Rummelige standardværelser på 19 m2 med eget toilet og bad. Hotellet er et af to hoteller, som ligger klos op ad hinanden og begge tilbyder adgang til spa- og pool-området (mod betaling). 

Læs mere på https://www.levihotelspa.fi/en/

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 16 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Vintervejret i Lapland

Vi rejser i januar og februar, hvor dagene så småt begynder at blive længere, og lyset langsomt vender tilbage. Vintertemperaturerne i Lapland ligger i gennemsnit mellem -8 og -19 grader. Altså noget lavere temperaturer, end vi normalt kender til i Danmark. Men i Lapland føles det ikke nær så koldt takket være den stærke sol og den tørre luft.

Dagslys

Lapland ligger i permanent mørke fra ca. midt i december til starten af januar. Sidst i januar er der dagslys i op til 6 timer dagligt. Her kan du se, hvor meget dagslys vi kan regne med, når vi er på besøg.

12. januar 2020: solopgang kl. 11, solnedgang kl. 13.57 – ca. 3 timers dagslys.

16. februar 2020: solopgang kl. 8.34, solnedgang kl. 16.35 – ca. 8 timers dagslys.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter/vandreture og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Rygsækken kan samtidigt anvendes som håndbagage i flyet. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Beklædning

En vinterrejse til Lapland kræver relativt stor variation i beklædningen. Varmt og vandtæt tøj samt hue og vanter er nødvendigt. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er et par uldne lange underbukser, tætvævede fritidsbukser samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser velegnede. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle til gåture i byerne og til brug i flyet ud og hjem. Det kan være en god idé at have et par skibriller med til slædeturen og et par inderhandsker, så man kan tage billeder undervejs uden at have bare hænder, samt en halsedisse til at dække underansigt og hals, hvis det er meget koldt.

Kig de gamle gemmer igennem, inden du går ud og investerer i nyt udstyr. Der er absolut ikke nogen forventninger om, at tøjet og udstyret skal være det allernyeste eller smarteste.

Flere vinterrejser

Er du interesseret i flere vinterrejser? Se alle vores rejser i februar

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

21FIRTR02ADK0902