Vintereventyr og marked i Jokkmokk

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Rensdyr, samiske traditioner og magisk nordlys i Laplands vinterhvide landskaber – med dansk rejseleder, 5 dage

Jokkmokks uforglemmelige vintermarked er blevet afholdt årligt siden år 1605! Denne særlige begivenhed tiltrækker samer fra hele Lapland og gæster fra hele verden, der vil opleve denne kolde men festlige begivenhed. I alt fem fantastiske vinterdage venter dig i Lapland, hvor vintersolen sender sine blide stråler ned over de drømmeagtige sne- og isprydede fjeldlandskaber.

Der venter også en udflugt til verdens største underjordiske minesystem ved Kiruna og et besøg ved det unikke ishotel i byen. Mindst en af aftenerne er der også mulighed for at komme ud i naturen på udkig efter det gådefulde nordlys. Vi bor på gode hoteller undervejs, og som noget helt særligt har vi fået en overnatning under markedsdagene i selve Jokkmokk, som er de færreste forundt. Så tag vinterhuen ned om ørerne og de varme handsker på, og gør dig klar til en helt enestående oplevelse!

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta SEK

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Kiruna. Ankomst og indtjekning i chalet-hytter
Dag 2 Kiruna. Udflugt til verdens største underjordiske jernmalmsmine, besøg på ishotel og mulighed for udflugten ’jagten på nordlyset’ (ikke inkl.)
Dag 3 Kiruna – Jokkmokk. Det store vintermarked i Jokkmokk
Dag 4 Jokkmokk - Luleå. Jokkmokk vintermarked, rensdyr, krydsning af polarcirklen og transport til Luleå
Dag 5 Fly Luleå – København. Rundtur i Luleå og hjemrejse

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
13.498,–
København
Udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Kiruna. Ankomst og indtjekning i chalet-hytter
Kiruna er Sveriges nordligste by

Vi flyver fra Københavns lufthavn med kursen sat mod den nordligste af Sveriges internationale lufthavne, Kiruna. På vejen op har vi en mellemlanding i Stockholm. Da vi kommer frem sent om aftenen, så vil det være en fordel at få spist aftensmad undervejs på rejsen.

Sveriges nordligste by er hjemsted for godt 17.000 mennesker, hvoraf de fleste arbejder med minedriften, rumindustrien og turismen i området. Kiruna er dog efterhånden mest kendt for at være byen, der skal flyttes. Dette og meget mere skal vi se nærmere på under morgendagen, når vi besøger minen, som er hovedårsagen til dette ganske omfangsrige flyt. Byen har siden 2014 været i gang med at blive flyttet godt 3 kilometer mod øst, projektet forventes dog først helt færdigt i år 2100! 

Vi kører til vores hyggelige chalet-hytter, og går direkte til køjs. Læs mere om hotellerne under ”Praktiske oplysninger” nedenfor.

Dag 2
Kiruna. Udflugt til verdens største underjordiske jernmalmsmine, besøg på ishotel og mulighed for udflugten ’jagten på nordlyset’ (ikke inkl.)
Ishotellet i Jukkasjärvi blev opført i 1990

Kirunas eksistens skyldes Malmberget i Gällivare og den underjordiske mine i udkanten af Kiruna by (Luossavaara-Kiirunavaara). I Gällivare bryder selskabet LKAB en af verdens rigeste jernmalme fra det enorme brud i Gropen (”Hullet”). Fra Malmberget transporteres malmen ad togbanen gennem Kiruna til Narvik i Norge. Men trods malmens høje lødighed og lettilgængelighed har det ikke altid været økonomisk sus og dus for hverken LKAB eller Kiruna; anlægget af banen har været dyr, klimaet barskt, jernpriserne lave, og konkurrencen fra verdensmarkedet hård.

Vi skal selvfølgeligt besøge LKAB mineselskabet, som står for Luossavaara-Kiirunavaara Aktiebolag og er en af verdens ledende producenter af forarbejdede malmprodukter. Selve malmforekomsten i den underjordiske mine er den største i hele verden. 4 kilometer lang, 80 meter bred og mindst 2.000 meter dyb. Husk varmt tøj til dagens udflugter!

Byen og minen er også kendt for, at jernbanen Malmbanan går her fra Kiruna. Malmbanan er den 500 kilometer lange jernbanestrækning, som er den nordligste elektrificerede jernbane. Jernbanen har sine aner fra 1800-tallet og er flere gange undervejs blevet udvidet og ombygget. Mineselskabet LKAB fragter den dag i dag stadig jernmalm via denne jernbanestrækning fra minerne i Kiruna og Malmberget til Luleå og Narvik for videre transport til udlandet. På strækningen mellem Kiruna og henholdsvis Narvik og Luleå er den årlige kapacitet på hele 33 millioner tons gods, fordelt på 15 daglige afgange!

Under 2. Verdenskrig var svenske tropper udstationeret ved alle broerne på den svenske del af jernbanen, klar til at sprænge broerne i tilfælde af en tysk invasion. Det skete ikke, der var dog en del interaktioner mellem Tyskland og Sverige i forbindelse med tyske troppetransporter igennem Norge, og det store salg, som Sverige havde af jernmalm til den tyske krigsførsel. Uden for de officielle kanaler blev også norske sårede sendt via jernbanen til Kiruna for behandling, ligesom en del materiel blev sendt til de norske tropper i Bjørnfell i det nordligste Norge, indtil de faldt i 1940.

Efter besøget på minen skal vi kigge nærmere på det ganske særlige ishotel, der har startet en bølge af ishoteller og isbarer verden over. Dette oprindelige hotel ligger i Jukkasjärvi, øst for Kiruna. Historien om et egentligt ishotel starter ved et uheld. Under en udstilling af iskunst, hvor en af kunstnerne har bygget en særligt udformet igloo, mangler byen hotelværelser, og et par besøgende får lov til at overnatte i kunstværket. Dette inspirerer til den senere bygning af det egentlige hotel i 1990, som altså kan fejre 30-års jubilæum i 2020.
Efter besøget i Jukkasjärvi kører vi retur til Kiruna, hvor aftenen er på egen hånd.

Der er i aften mulighed for at være med til en udflugt med nordlyset som tema! Turen byder på en tur i verdens største biograf: den nordlige halvkugles stjernevrimmel, hvor det dansende nordlys ofte er hovedrolleindehaveren. Vi bliver hentet af en lokal bus med chauffør, der ved hvor de bedste chancer for at se lyset er. Da det kan være køligt kan det efter mørkets frembrud betale sig at iklæde sig varmt tøj, og når bussen gør holdt kaste blikket opefter. Vi gør hvad vi kan for at opleve nordlyset, men vi kan selvfølgelig ikke garantere noget. Når vi er tilbage i bussen igen, fortæller rejselederen mere om nordlyset og de mange lokale myter, som knytter sig til det gådefulde grønne lys.

Dag 3
Kiruna – Jokkmokk. Det store vintermarked i Jokkmokk
30 procent af hele Lapland er underlagt Sverige

Efter morgenmaden er det tid til at drage sydpå mod polarcirklen og Jokkmokk! De vekslende og fantastisk smukke landskaber byder på klare søer, dramatiske bjerge og den glitrende snedækkede undergrund. Om sommeren er her en rig flora, der nu venter på at spire frem under snedækket. I området lever blandt andet elge, ørne, polarræve, los, rensdyr og sneharer.

På vejen passerer vi LKAB’s anden store mine i området ved byen Gällivare. Udover jernmalm, brydes her også af selskabet Boliden Aitik kobber, guld og sølv i den kæmpestore åbne mine. De er begge kæmpestore moderne miner med nogle af verdens allerstørste maskiner i dagligt brug.

Heroppe i den vilde natur lever samerne blandt graner, høje fjelde og frosne søer, hvor temperaturen om vinteren falder til minus 40 grader, og nordlyset danser på den mørke nattehimmel – og hvor midnatssolen om sommeren skinner i 100 dage, uden at nå ned under horisonten.

Jokkmokk by ligger nærmest midt på polarcirklen, og halvdelen af byområdet ligger oppe i fjeldene. Her mener man selv, at man har otte årstider i stedet for fire; så varieret er vejret. Om vinteren er dette et af de mest snesikre steder i Sverige. Under vores ophold her i Lapland skal vi naturligvis også besøge et same-museum og høre om samernes historie, se et tinmuseum og en håndværksudstilling.

Både i dag og under morgendagen har vi tid ved selve Jokkmokks vintermarked. Her oplever vi mennesker flokkes langs gaderne for at se på de spændende varer. Det kan næsten være som at opleve at tiden har stået stille, når folk har fundet de gamle farvede vinterjakker, pelsjakker og pelshatte frem fra loftet. Det er i virkeligheden mere selve mødet blandt hele den samiske befolkning fra nær og fjern, som gør markedet særligt, mere end det er varerne som sælges. Under markedsdagene er der et tætpakket program med mange aktiviteter som foredrag, traditionelle samiske jojk-koncerter, danseopvisninger og fremvisninger af håndværk. 
Vi bor på det centrale hotel Jokkmokk, hvilket giver os muligheden for også at deltage i aftenaktiviteter.

Dag 4
Jokkmokk - Luleå. Jokkmokk vintermarked, rensdyr, krydsning af polarcirklen og transport til Luleå
I Lapland er rensdyret delvist tæmmet og udnyttes af samerne

Efter morgenmaden er der fortsat gang i aktiviteterne på markedet, og vi får det sidste med, inden vi sætter kursen mod en samisk rensdyrfarm udenfor Jokkmokk. Her skal vi se nærmere på avlerens over 100 rensdyr og høre mere om deres betydning for samerne. Vi bliver budt indenfor i teltet og skal sidde på rensdyrskind og få en kop kaffe. Samerne, som bor her i Lapland, taler deres eget sprog og har deres egen kultur. Det samiske sprog er beslægtet med finsk, men langtfra alle samer taler i dag samisk. Samerne er stærkt knyttet til rensdyrene og har brugt rensdyr og slæder som transportmiddel gennem flere hundrede år. Omkring 10 pct. af den samiske befolkning lever af rensdyr. Andre traditionelle samiske leveveje er fiskeri, jagt og kunsthåndværk. De mere moderne leveveje er turisme, kødforarbejdning og arbejde inden for de samiske medier.
Rensdyret (rangifer tarandus) er en hjorteart, der lever på den nordlige halvkugle. Både han og hun har gevirer, der vokser hvert år. De lever af græs, blade, urter, rensdyrlav og endda svampe, som de graver op gennem sneen om vinteren. Vilde rensdyr kan måske virke uforstyrrede af menneskers tilstedeværelse – det er imidlertid ikke tilfældet; for at overleve de barske vintre prøver dyrene så vidt muligt at spare på energien og flygter kun, hvis de virkelig føler sig truet. Hannen vejer normalt over 100 kilo, mens hunnen er mindre på omkring 75 kilo.

En del Samer slår sig ned som Rensdyrnomader. De nomadiske folk får alt fra tøj til mad fra renerne, der holdes i besætninger, der flyttes over lange afstande på tværs af store landområder i takt med, at årstiderne skifter.

Af andre dyr i området er bjørnen blevet sjælden, mens ulven endnu er ret almindelig, både i skoven og på fjeldet. Lossen og måren hører til i skoven. Også elgen har sit hjem her såvel som tjuren, tranen, lavskrigen og mange andre fugle. Af de for fjeldregionen karakteristiske fugle kan fremhæves fjeldrypen, fjelduglen og snespurven.

Efter besøget hos samerne og deres prægtige husdyr sætter vi kursen mod Luleå hvor vi skal overnatte. Enten før eller efter besøget passerer vi Polarcirklen.

I virkeligheden er polarcirklen ikke andet end den 66° 33’39” breddegrad på den nordlige halvkugle. Breddegraden i sig selv er nok ikke så interessant, men det, som den markerer, er spændende. Det er nemlig lige her, hvor midnatssolen og polarnatten begynder. Landområder nord for polarcirklen med midnatssol og polarnat hhv. tæller bl.a. Nordpolen, Det Arktiske Ocean, tusindvis af store og små øer og landområder i Grønland, Alaska, Canada, Sibirien, Rusland, Island og naturligvis også i Skandinavien. De geografiske fænomener midnatssol og polarnat optræder, fordi Jordens akse – den usynlige linje gennem Jorden mellem Nord- og Sydpolen, som Jorden roterer om – tilter. Når Jorden kredser rundt om Solen, tilter Nordpolen mod solen i vores sommerhalvår og væk fra solen i vores vinterhalvår.

Om aftenen er der middag på hotellet.

Dag 5
Fly Luleå – København. Rundtur i Luleå og hjemrejse

Efter morgenmad tager vi en lille tur rundt i Luleå i svenske Norrland. Her kan vi se byens torv, kirke og gågade. Kystbyen er om sommeren et yndet udflugtsmål for mange norske turister, der søger de billigere svenske priser, og kan nyde de lange sommeraftener med udsigt til Bottenbugten. Når vi kommer på besøg kan vi også se vandet, men nu er det frossent, og vandscooterne er udskiftet med de store isbrydere. De store skibe med nordiske navne som Frej og Odin skaber render her og tillader import og eksport til de nordligste egne. Vi får de sidste mundfulde af den sprøde og klare luft i lungerne, inden vi drager tilbage til hotellet.

Efter rundturen er der transport til lufthavnen og hjemrejse. Vi ankommer til København om aftenen (dansk tid). Vi siger farvel til det smukke vinterhvide landskab for denne gang – og måske på gensyn.

Jagten på nordlyset

Aftenudflugt på dag 2 med mulighed for at se nordlyset! 

Her kommer en lokal bus med chauffør, der ved hvor de bedste chancer for at se lyset er. På aftener med skyfri himmel er der ofte det flotteste nordlys i det område, vi skal hen. Chancerne for at se det gådefulde lysfænomen er større her end inde i Kiruna. I løbet af busturen fortæller rejselederen mere om nordlyset og de mange lokale myter, som knytter sig til det gådefulde grønne lys.

Pris: 498,- DKK

Vi forbeholder os retten til kun at gennemføre ekstraudflugter ved tilstrækkelig antal tilmeldte.

Polarlys er emissioner af fotoner i jordens øvre atmosfære

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
3.198,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Kiruna og Luleå – København med mellemlandinger 
 • Sightseeingtur med bus i Kiruna
 • Ishotellet i Jukkasjärvi
 • LKAB minebesøg
 • Museumsbesøg i Jokkmokk
 • Besøg hos rensdyravler med samiske traditioner
 • Udflugter jf. program
 • Transport under hele rejsen
 • 4 nætter i delt dobbeltværelse 
 • Morgenmad dagligt
 • Middag dag 3 og dag 4
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Evt. mulig tilslutning med indenrigsfly i Danmark 
 • Udflugten ”Jagten på nordlyset” kr. 498,-
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under Prisen inkluderer

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 16 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Indkvartering

Hotellerne på rejsen er generelt meget moderne med en god standard (3- og 4-stjernede) og fin beliggenhed. Trådløst internet er frit tilgængeligt på samtlige hoteller.

2 nætter i Kiruna
Kiruna Camp Ripan. Familieejet hotel i udkanten af Kiruna. Værelserne er i form af Chalet-hytter. Hotellet har egen restaurant som, typisk serverer egnsspecifikke retter.
Hjemmeside: https://ripan.se/en/

1 nat i Jokkmokk
Hotel Jokkmokk. Centralt beliggende hotel i Jokkmokk med samiske specialiteter på restaurantmenuen. Gode muligheder for at udforske Jokkmokk på egen hånd under ophold her.
Hjemmeside: http://www.hoteljokkmokk.se/ 

1 nat i Luleå
Quality Hotel Luleå. Centralt beliggende hotel i Luleå, der ligger lige ud til torvet og gågaden. Hotellet har restaurant og sauna. 
Hjemmeside: https://www.nordicchoicehotels.com/hotels/sweden/lulea/quality-hotel-lulea/

Vintervejret i Lapland

Vi rejser i februar, hvor dagene så småt begynder at blive længere, og lyset langsomt vender tilbage. Vintertemperaturen i Lapland ligger i gennemsnit mellem -8 til -19 grader. Lavere temperaturer, end vi normalt kender til i Danmark. Men i Lapland føles det ikke nær så koldt takket være den stærke sol og tørre luft.

Dagslys

Lapland ligger i permanent mørke fra cirka medio december til primo januar, hvorefter solen er oppe helt op til 6 timer dagligt i slutningen af måneden. Nedenfor har vi vist, hvad vi kan regne med af dagslys når vi er på besøg.
07 Feb 2020, Kirunaområdet: solopgang kl. 08.32, solnedgang kl. 15.16, givende dagslys på lidt under 7 timer.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter/vandreture og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Rygsækken kan samtidigt anvendes som håndbagage i flyet. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Beklædning

En vinterrejse til Lapland kræver relativt stor variation i beklædningen. Varmt og vandtæt tøj samt hue og vanter er nødvendige. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er et par uldne lange underbukser, tætvævede fritidsbukser samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser velegnede. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle til gåture i byerne og til brug i flyet hjem. Det kan være en god idé at have et par skibriller med til slædeturen og et par inderhandsker, så man kan tage billeder undervejs uden at have bare hænder, samt en neck gaiter til at dække underansigt og hals, hvis det er meget koldt.
Kig de gamle gemmer igennem, inden du går ud og investerer i nyt udstyr. Der er absolut ikke noget krav eller nogen forventninger om, at tøjet og udstyret skal være det allernyeste eller smarteste.

Flere vinterrejser

Er du interesseret i flere vinterrejser? Se alle vores rejser i februar

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from vinter rejse rejsen var i det store og hele fin. Rejselederen kunne godt have været mere informativ om samernes historie / liv. byturen i Kiruna bedre planlagt evt flyve hjem fra Kiruna ( en ekstra dag i vinter vejret ville have været skønt)
Date published: 2020-02-17
Rated 5 out of 5 by from På denne kulturrundrejse kommer man meget tæt på mennesker og dyr. Herligt! En helt igennem vidunderlig og oplevelsesrig rejse hvor man kan fodre rener og lære om samernes liv og historie, Jokkmokk museum var meget omfangsrigt og flot udstillet,
Date published: 2020-02-11
 • y_2021, m_6, d_17, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.17
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_da_DK, sid_SERTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

22SERTR02ADK0302