Vinterstemning i Island

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Kom med på en prægtig vinterrejse til Island med frosne vandfald, magisk nordlys i de vinterhvide landskaber og kulturelle oplevelser i hippe Reykjavik

Rå natur og hvisken fra nordens oldtid venter os, når vi tager til den smukke lavaø, Island, på et tidspunkt hvor vintersolen sender sine stråler ned over de drømmeagtigt smukke sne- og isprydede fjeldlandskaber. Du får rig lejlighed til både at opleve den storslåede islandske natur, fordybe dig i landets spændende historie og samtidig se moderne islandsk kultur udfolde sig i den både hippe og hyggelige hovedstad, Reykjavik, der for alvor har markeret sig på verdenskortet med design, kunst, musik og gourmetmad lavet af friske islandske råvarer.

Den enestående natur lige uden for døren går du heller ikke gå glip af – allerede den første aften skal vi ud og spejde efter det fascinerende nordlys, og på programmet er også udflugter til Den Gyldne Cirkel til gejseren Geysir, vandfaldet Gullfoss og den UNESCO-fredede Thingvellir Nationalpark. 

Vil du opleve mere endnu, kan du tage med til Den Blå Lagune og få et helsebringende bad i det smukke lyseblå vand.  
Island har desuden mange hyggelige juletraditioner, og for afgange i november og december er det svært ikke at komme i solid julestemning

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Jul og nytår, City Break

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Islandske kroner

Dagsprogram 4 dage
Dag 1
København – Keflavík. Videre til Reykjavík, byrundtur og nordlys-tur
Dag 2
Udflugten Den Gyldne Cirkel og besøg på det islandske udlværksted, Álafoss
Dag 3
Reykjavík. Tid på egen hånd. Mulighed for tilkøbsudflugt til Den Blå Lagune
Dag 4
Keflavík – København. Hjemrejse

Hoteller

Hotel Klettur

 • Antal værelser: 166
 • Afstand til centrum: Ca. 10 minutters gang
 • Reception: Døgnåben
 • Restaurant: Morgenmadsrestaurant
 • Bar: 1 bar
 • Elevator: Ja
 • Wifi: Ja, gratis

Det elegante hotel Klettur ligger tæt på centrum og byens store handelsgade Laugavegur. Hotellet er indrettet med en moderne morgenmads-restaurant, samt  en hyggelige bar, hvor du kan nyde drinks eller lokalt brygget øl. 

Værelserne er lyse og velindrettede med eget bad/toilet, tv, telefon, gratis trådløst internet, minikøleskab, hårtørrer og kaffe-/tefaciliteter samt toiletartikler.

Læs mere om hotellet:hotelklettur.is/ 

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
6.998,–
København
Udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Keflavík. Videre til Reykjavík, byrundtur og nordlys-tur
Det dansende nordlys viser sig forhåbentlig i aften

Du flyver fra København til Keflavík lufthavn. Her hentes vi af vores rejseleder og kører til Reykjavík.  

Vi kaster os straks ud i oplevelserne, når vi begiver os på en kort rundtur i den islandske hovedstad. Byrundturen fører os blandt andet op til Hallgrímskirken, der troner majestætisk over byen på en bakketop. Herfra er der god udsigt over byen, havet og bjergene i horisonten, og kirken i sig selv er bestemt også interessant. 

Den er tegnet af Guðjón Samúelsson (1887-1950), som var Islands første arkitekt og den kreative hjerne bag mange af byens vigtigste bygningsværker. Arkitekturen er tydeligvis inspireret af de vulkanske søjler, man ser så mange steder på øen, og foran kirken ses en statue af Leif Eiríksson (“Leif Den Lykkelige”). 

Statuen er en gave fra USA i anledning af Islands Altings 1000-års jubilæum i 1930. 

Byrundturen bringer os desuden forbi Höfdi-huset, hvor Reagan og Gorbatjov mødtes i 1986, samt det interessante Kulturarvshus, der huser en fin samling af gamle islandske håndskrifter, som fandt tilbage til islandsk jord fra København i 1970’erne. Vi lægger endvidere vejen forbi Harpa, Reykjavíks nye koncert- og konferencecenter, som er tegnet af tegnestuen Henning Larsen, der har ladet sig inspirere af nordlyset og den dramatiske islandske natur.

Om aftenen kører vi lidt ud af byen på jagt efter Aurora borealis – også kendt som nordlys. Dette naturfænomen kan ofte opleves på den islandske nattehimmel, men afhænger af vejrforholdene, så der er ingen garanti. Ser du ingen farver på nattehimlen, er der altid det farverige islandske natteliv at ty til!

Dag 2
Udflugten Den Gyldne Cirkel og besøg på det islandske udlværksted, Álafoss
Gullfoss blev først verdenskendt i starten af 1900-tallet

“Den Gyldne Cirkel” er det klassiske navn på en af de mest oplevelsesrige udflugter, man kan foretage på Island. Du kan således både se frem til storslåede naturscenerier og et spændende indblik i islændingenes dramatiske tusindårige historie. 

Vi begynder ved Skálholt, hvor Islands første bispesæde blev oprettet i 1056. Cirka 40 kilometer derfra finder vi Islands største attraktion, vandfaldet Gullfoss, der falder 32 meter i terrasser gennem en dyb kløft. Her om vinteren er vandfaldet ofte frosset, men det er fortsat et imponerende syn. 

Et lille stykke fra Gullfoss ligger Geysir, der har lagt navn til resten af verdens gejsere. Geysir kom første gang i udbrud sidst i 1200-tallet. Efter i nogle år at have ligget i dvale blev den i år 2000 igen aktiv efter et vulkanudbrud, men i dag må den atter betegnes som værende i dvale, og der kan således gå op til flere måneder mellem udbruddene. 

Lige i nærheden finder man gejseren Strokkur, der med forholdsvis korte intervaller spyr sine kraftfulde vandmasser mere end 20 meter op i luften – et imponerende syn! 

Naturudflugten slutter af ved den UNESCO-fredede nationalpark Thingvellir – et utroligt geologisk område, der samtidig danner ramme om verdens ældste parlament, som kan dateres helt tilbage til år 930. Det islandske Alting, hvor alle større historiske beslutninger blev taget, samledes her frem til 1798.

På vejen besøger vi uldværkstedet Álafoss, der var med til at starte den islandske uldindustri i slutningen af 1900-tallet og b.la. producerer de klassiske islandske strikmønstre, der er så berømte i dag. I deres spændende butik er der god mulighed for at få inspiration til det næste strikkeprojekt eller man kan købe varme julegaver med hjem til familie og venner.

Dag 3
Reykjavík. Tid på egen hånd. Mulighed for tilkøbsudflugt til Den Blå Lagune
Islands berømte blå lagune

Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd, men du har mulighed for at tage med på udflugt og bruge formiddagen i Islands berømte blå lagune, eller “Bláa Lónið”, som den hedder på islandsk. Selvom luften om vinteren er kølig, er det skønt at opholde sig i det 37-39 grader varme, helsebringende og helt lyseblå vand. En helt unik oplevelse i vinterkulden. Farven på vandet skyldes kiselmudder og en speciel blågrøn alge, der har en helende effekt på blandt andet psoriasis.

(Udflugten til Den Blå Lagune er ikke inkluderet i rejsens pris, men kan tilkøbes på forhånd – se under Prisinformation).

Har du mere lyst til et spændende museumsbesøg, kan du blandt andet lægge vejen forbi Islands Nationalmuseum, hvor landets farverige og dramatiske historie er rigt illustreret. Reykjavík byder også på et spændende udvalg af gallerier og modebutikker, og der er et stort udvalg af de smukke og traditionsrige islandske strikvarer. 

Når kaffetørsten og sulten melder sig, er der ikke langt til den nærmeste café eller gode restaurant. Landet har gennem det seneste årti markeret sig godt og grundigt på det gastronomiske verdenskort med et nytænkende og moderne køkken baseret på friske nordiske råvarer. 

Fra midten af november og hele december er den islandske hovedstad klædt i sin festligste julepynt og der er mulighed for at gøre nogle gode juleindkøb, samt gå på opdagelse i byens hyggelige julemarked.

Dag 4
Keflavík – København. Hjemrejse

Formiddagen er afsat til at gøre de sidste indkøb, inden vi bliver afhentet på hotellet og kørt til lufthavnen i Keflavík. Herfra går flyet hjem igen til Danmark.

Udflugt til Den Blå Lagune

Du har mulighed for at komme med en tur til Islands berømte Blå Lagune eller “Bláa Lónið”, som den hedder på islandsk. Her kan du tage et helsebringende bad i det 37-39 grader varme og meget lyseblå vand. Den ekstraordinære farve på vandet skyldes kiselmudder og en speciel blågrøn alge, som også har en helende effekt på bl.a. psoriasis. Stilfulde omklædnings- og badefaciliteter er en del af besøget.
Husk badetøj og håndklæde (håndklæde og badekåbe også kan lejes på stedet).
Udflugten gennemføres ved min. 10 deltagere. 

Pris: 998 kr. pr. person

Udflugten indeholder:

 • Entré til den Blå Lagune – og fri benyttelse af bassinerne
 • Silica mudder-maske
 • Lån af et håndklæde
 • 1 drink – efter eget valg
 • Transport til og fra hotel i Reykjavik
   
Den berømte Blå Lagune hedder “Bláa Lónið” på islandsk

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 6.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.398,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Keflavík t/r
 • Udflugter jf. program
 • 3 nætter på hotel Klettur i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tilkøbsudflugten til Den Blå Lagune med entré og transport
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Evt. spabehandlinger
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr per faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Vejret

Reykjavík ligger langt mod nord. I december skal man være forberedt på, at højeste temperatur måske kun er 0-2 grader eller lavere. Det typiske vejrmønster er skiftende, så husk på, at snebyger hurtigt afløses af perioder med sol.

Beklædning

En vintertur til Island kræver, at du har pakket godt med forskelligt tøj. Skal du på tur i naturen udenfor Reykjavík, kan det være nødvendigt med varmt og vindtæt tøj, hue og vanter. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet trøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er tætvævede fritidsbukser velegnede sammen med evt. uldne underbukser, samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser. 

I Reykjavík kan samme beklædning som en vinterdag i Danmark være nok.  Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre sko er ideelle i byen og til brug i flyet hjem, mens et par vinterstøvler kan være nødvendige til brug i naturen.

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser