Von Scholtens Vestindien på 1. klasse

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Lækker kultur- og krydstogtsrejse mellem Dansk Vestindiens og Caribiens smukkeste øer om bord på Celebrity Equinox. Inkl. balkonkahyt og drikkepakke om bord.

Plantager, palmevifter og punch. Dansk Vestindien har en klang af det hele krydret med fortællingerne om danskernes tid på øerne. Med von Scholten i spidsen og Thorkild Hansens ”Slavernes øer” i hånden drager vi på opdagelse gennem historien. Vi begynder med en overnatning i Miami, inden vi stævner ud på vores skønne krydstogt. Her får du udlevet drømmen om caribiske øer, der er som taget ud af en Bounty-reklame. Vi besøger bl.a. St. Thomas, St. Croix, Antigua, Barbados og St. Lucia. Undervejs er der bl.a. inkluderet en byvandring i Miamis art deco-distrikt, i Frederiksted på St. Croix, i Philipsburg på St. Maarten og i Castries på St. Lucia. Derudover tilbyder vi en udflugtspakke (tilkøb) med 4 udflugter, bl.a. til fortet på Christiansted og i Charlotte Amalie på St. Thomas.

Hele rejsen er ledet af vores danske rejseleder og inkluderer både balkonkahyt og Classic drikkepakke om bord på skibet.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt i Caribien

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikansk dollar

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Miami, USA. Check-in på hotel
Dag 2 Miami, Florida. Gåtur i Miamis Art Deco-kvarter, check-in på skibet, afsejling og velkomstmiddag
Dag 3–4 På havet mod Dansk Vestindien. Oplevelser om bord
Dag 5 Charlotte Amalie, St. Thomas. Mulighed for ørundtur og byvandring i Charlotte Amalie
Dag 6 Frederiksted, St. Croix. Mulighed for udflugt til Christiansværn og byvandring i Christiansted. Frivillig byvandring i Frederiksted
Dag 7 St. John’s, Antigua. Mulighed for udflugt til Nelson’s Dockyard, udsigtspunktet Shirley Heights og Turner’s Beach
Dag 8 Bridgetown, Barbados. Øen, hvor rommen blev opfundet. Mulighed for udflugt til Barbados’ forrevne østkyst og besøg på romdestilleri
Dag 9 Castries, St. Lucia. Frivillig gåtur med rejselederen
Dag 10 Philipsburg, St. Maarten. Frivillig byvandring i Philipsburg
Dag 11–12 På havet mod Florida
Dag 13 Ft. Lauderdale – Miami, Florida, USA. Hjemrejse
Dag 14 Ankomst til København

Celebrity Equinox

Celebrity Equinox er et skib i Solstice-klassen og er elegant indrettet med omtanke for de små detaljer. Skibet er et af rederiet Celebrity Cruises store skibe med plads til 2.850 passagerer, og er fyldt med gode muligheder for dejlige oplevelser. Hvad med en opfriskende dukkert i poolen, en afslappende behandling i spaen eller en tur i fitnesscenteret? Du kan også nyde en lækker middag fra en af skibets restauranter, opleve et show eller nippe til en god drink, mens du nyder udsigten fra skibets komfortable panoramalounge.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
25.998,–
Billund
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
25.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Miami, USA. Check-in på hotel
Miamis skyline

Vi letter fra København og flyver til Miami. Efter ankomsten bliver vi hentet og kørt til vores hotel tæt ved stranden, hvor vi kan hvile ud efter rejsen.

Dag 2
Miami, Florida. Gåtur i Miamis Art Deco-kvarter, check-in på skibet, afsejling og velkomstmiddag Afsejling kl. 16.00
Art Deco-arkitektur, Miami

Vi tager på gåtur i South Beach-kvarteret, som mere end noget andet er Miamis vartegn. Området har været en sand tropisk legeplads for arkitekter i art deco-æraen i 20’erne og 30’erne. De pastelfarvede bygninger står side om side med udsigt over Atlanterhavet og de hvide sandstrande. Den mest berømte gade er promenaden Ocean Drive, hvor der altid er leben. Rejselederen fortæller undervejs om udvalgte bygninger, og vi hører historier om virkelige og opdigtede personer, der knytter sig til området.

Efter gåturen kører vi til skibet, hvor vi tjekker ind og kan nyde vores første frokost om bord. Rejselederen fortæller også om de mange muligheder om bord, og vi kan love én ting: Du kommer bestemt ikke til at kede dig! Om aftenen nyder vi vores første middag om bord, mens krydstogtskibet forlader Florida.

Dag 3–4
På havet mod Dansk Vestindien. Oplevelser om bord

Vi nyder et par dejlige dage på skibet, mens vi glider gennem Det Caribiske Hav. Du har mulighed for at benytte nogle af de mange aktivitetstilbud om bord, og vil du gerne ud at røre dig lidt, kan du tage nogle runder på skibets gå- og løbebane eller gå en tur i fitnesscenteret. Det er også fristende blot at lade dagen stå i afslapningens tegn og nyde livet ved poolen med en god bog. Mulighederne er mange, og du kan forme dagen lige præcis, som det passer dig. Om aftenen er det oplagt at tage en tur i teateret og måske runde dagen af med at nyde en aftendrink til en gang livemusik.

Albatros’ danske rejseleder arrangerer også i løbet dagene forskellige arrangementer og afholder træffetider.

Dag 5
Charlotte Amalie, St. Thomas. Mulighed for ørundtur og byvandring i Charlotte Amalie Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00
Charlotte Amalie, Skt. Thomas

Om morgenen ser vi indsejlingen til St. Thomas. Dagens Albatros udflugtstilbud er en halvdagstur i og omkring hovedstaden Charlotte Amalie. Vi starter ud med at køre en tur i safaribusser og nyder øens grønklædte bjerge og den smukke kyststrækning med klassiske caribiske bountystrande og azurblåt vand.

Vi besøger den danske kirkegård, hvor blandt andet søhelten admiral C.V. Jessen ligger begravet. Vi skal også nyde udsigten fra Drake's Seat, navngivet efter den engelske kaper Sir Francis Drake. Efter vi har dannet os et grundigt indtryk af den gamle koloni, kører vi tilbage til Charlotte Amalie, hvor vi tager turen rundt i byen til fods og ser de mange historiske danske bygninger. Charlotte Amalie hed oprindeligt Taphus, hvilket betyder kro på hollandsk, men senere fik byen navn efter Christian den V’s dronning, Charlotte Amalie. Den 30. marts 1666 hejste Erik Nielsen Schmidt som den første guvernør Dannebrog på St. Thomas, men han døde nogle få måneder senere, og der kom først rigtig gang i koloniseringen i 1672, da Jørgen Iversen Dyppel tog St. Thomas i besiddelse som base for det nyligt oprettede Vestindisk Kompagni.

Charlotte Amalie er anlagt på fire mindre højdedrag, og sidegaderne slynger sig op ad højene. Mange af disse gader er trappegader, som er bygget af danske mursten fra Sønderjylland. Den mest kendte er De 99 Trin, som dog har vist sig rent faktisk at have 103 trin. Gadeskiltene i byen viser stadig de gamle danske gadenavne som Kongens Gade, Borger Gade, Vimmelskaft Gade og Krystal Gade. Vores byvandring starter ved øens ældste bygning, det røde Christiansfort, som blev påbegyndt af Jørgen Iversen Dyppel i 1672. Ud over at være byens fæstning har den tjent som kirke, fængsel, domhus, guvernørbolig og brandstation. I dag er fortet omdannet til museum, som dog er under restaurering. Foran fortet, ned mod vandet, ligger den tidligere danske gendarmkaserne fra 1874, som er et fint eksempel på dansk koloniarkitektur. I dag fungerer den som senatsbygning. På pladsen foran bygningen fandt overdragelsen til USA sted den 31. marts 1917. Denne dag, Transfer Day, er nu lokal helligdag. Lige øst for fortet ligger Emancipation Garden (Frihedsparken) med statuen af Christian IX, og bag denne ligger det gamle Grand Hotel fra 1840.

Byrundturen fortsætter til Guvernementshuset, Frederikskirken og en tur op ad De 99 (103) Trin til Crown House, hvor Peter von Scholten boede, mens han var vicekommandant i Charlotte Amalie. Herefter spadserer vi ad hovedgaden, Dronningens Gade, der løber parallelt med havnefronten. Mellem havnefronten og Dronningens Gade, som i dag hedder Main Street, finder vi de gamle danske vare- og handelshuse, blandt andet apoteker A.H. Riises, som nu er indrettet til forretning. De fleste er kun på en enkelt etage og er opdelt i store tøndehvælvede rum. Efter vores byvandring er der lidt tid i Charlotte Amalie på egen hånd. St. Thomas er toldfri zone, og blandt andet alkohol, makeup, parfume og smykker kan fås til priser langt under de danske.

(Dagens udflugt er del af en særskilt udflugtspakke og er ikke inkluderet i rejsens pris. Se mere under prisinformation).

Dag 6
Frederiksted, St. Croix. Mulighed for udflugt til Christiansværn og byvandring i Christiansted. Frivillig byvandring i Frederiksted Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 17.00
Fort Christian, Christiansted, St. Croix

Har du købt udflugtspakken, er dagens Albatrostilbud en udflugt til hovedbyen Christiansted på øens nordkyst. På vej dertil passerer vi Salt River Bay, hvor Columbus’ folk gik i land i 1493. Christiansted er intet mindre end én stor uvurderlig dansk kulturskat, som stadig lever og ånder, fordi de gamle bygninger fortsat er i brug – dog til andre formål end i danskertiden. Husene er kalkede i gule eller hvidlige farver og har alle samme højde. Mange af dem har balkon på første etage, som overdækker skyggefulde arkader med forretninger, caféer, restauranter og hoteller. Byen er anlagt efter en streng byplan, og gaderne, der har danske navne, skærer hinanden vinkelret, ligesom i Fredericia, der er fra nogenlunde samme tid. 

Vi oplever byen til fods og starter ved Christiansteds gule fort, Christiansværn – kendt fra julekalenderen ”Nissernes Ø”. Fortet blev bygget i 1749 oven på ruinerne af et tidligere fransk fort fra 1645, og som så mange andre bygninger fra danskertiden er det opført i solide danske mursten, der havde fungeret som ballast i skibene på vej over Atlanten. Det er det mest imponerende og bedst bevarede af de gamle danske forter. Kanonerne ser kampklare ud, og kanonkuglerne ligger flot stablet. På fortet er der et lille museum, der illustrerer levevilkårene for slaverne, de menige og officererne. Kommandantboligen ligger flot med højloftede lokaler og gode udluftningsmuligheder; officerernes, befalingsmændenes og de meniges indkvartering var knap så behagelig, og fangerne sad i det såkaldte hundehul. Vi ser fortet udefra (entré ikke inkluderet i udflugtspakkens pris). Bagefter ser vi blandt andet Steeple Building over for fortet, der tidligere var den lutherske menigheds kirke, men som i dag fungerer som museum. Vi skal også se den gamle vejerbod fra 1856, hvor man kontrollerede og vejede rom, sukker og tobak med mere, inden det blev sendt til Europa.

Og endelig lægger vi vejen forbi Guvernementshuset i Kongensgade, tidligere residens for guvernøren. I dag, når den nuværende guvernør er på besøg på St. Croix, er det naturligvis også her, han bor. Oprindeligt var det to huse, der blev bygget i 1700-tallet, det ene af købmand John William Schopens og det andet af plantageejer Adam Søbøtker. Imidlertid lod generalguvernør Peter von Scholten i 1830'erne de to huse bygge sammen og lavede en imponerende hovedtrappe. Den fører op til den store, åbne forhal, spejlsalen, hvor han holdt sine storslåede fester, der er omtalt i datidens memoirelitteratur. Spejlsalens inventar (spejle, skamler og lysekroner) blev sendt til Danmark i 1917, da øerne blev solgt til USA, men i 1952 lod den danske regering lave kopier, som i dag findes i salen sammen med et stort maleri af Frederik 7. Guvernementshuset regnes med rette for en af de smukkeste guvernørboliger i hele Vestindien. Der er som udgangspunkt ikke adgang for offentligheden i Guvernementshuset. Er vi heldige, får vi dog som danskere lov til at kigge ind, men ellers nyder vi det smukke byggeri udefra. Herefter er der tid til selv at snuse lidt rundt i byen, inden vi kører tilbage tilbage mod skibet og Frederiksted.

(Dagens busudflugt er del af en særskilt udflugtspakke og er ikke inkluderet i rejsens pris. Se mere under prisinformation).

Frederiksted er en lille, charmerende by, og den største seværdighed i byen er Fort Frederik fra 1740. Her frigav Peter von Scholten den 3. juli 1848 slaverne med de bevingede ord: ”Now you are free, you are hereby emancipated”. Alternativet var et voldeligt slaveoprør. I dagene forinden var nemlig tusindvis af utilfredse slaver marcheret til Frederiksted for at kræve deres frihed. Fortet er i dag indrettet som museum, og den 3. juli er helligdag på øerne. Byen blev mere eller mindre nedbrændt under arbejderopstanden i 1878. Der var dog få huse, der blev skånet, blandt andet Benjamin House, for her boede dommer Reuben, som var meget vellidt blandt de farvede arbejdere. Vi tager på en lille gåtur rundt i byen, hvor vi går ad Strandgade, forbi det gamle danske hospital Aldershvile fra 1848 samt Bell House, der i sin tid tjente som realskole for danske embedsmænds børn, men som nu er indrettet til bibliotek. Navnet kommer af, at husets ejer placerede en klokke på trappen for hvert af sine børn. I Hospitalsgade ser vi den tidligere danske kirke Trinitatis, som er bygget i 1791 og er den ældste kirke i byen. Længere nede ad gaden ligger det gamle militærhospital, der i mange år blev anvendt som kommuneskole og hed The Dane School. Senere overtog de sociale myndigheder bygningen, som desværre blev meget ødelagt under orkanen i 1989, og det har siden knebet gevaldigt med at få det smukke hus repareret. Vi lægger også vejen ind forbi Fort Frederik, som vi ser udefra, og herefter kan du nyde byen på egen hånd, inden vi skal være tilbage på skibet.

(Frokost kan enten spises tilbage på skibet, ellers anbefaler vi at man spiser i Frederiksted for at få mere ud af tiden ved besøget)

Dag 7
St. John’s, Antigua. Mulighed for udflugt til Nelson’s Dockyard, udsigtspunktet Shirley Heights og Turner’s Beach Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 16.00
Havnen i St. John, Antigua

Vi lægger i dag til i Antiguas hovedstad, St. John’s. Øens europæiske opdager, Christoffer Columbus, kom hertil på sit andet Caribienstogt i 1493 og opkaldte øen efter Santa Maria la Antigua, Sevillas skytshelgen. I 1632 ankom en gruppe englændere fra naboøen St. Kitts og etablerede med succes bosættelser. Det blev startskuddet til sukkerproduktionen, som derpå nærmest eksploderede med over 150 sukkermøller.

Senere blev øen en vigtig indgang til de caribiske kolonier og blev ofte kaldt ”Porten til Caribien”. I hovedstaden St. John’s kan man opleve flotte, restaurerede historiske bygninger, ikke mindst St. John’s Cathedral, hvis tårne dominerer byens skyline. Beboelseshusene er malet i særdeles friske farver, og byen er et glimrende sted at nyde et spændende måltid og gøre et fund i de prisbillige forretninger.

Dagens Albatrosudflugt er en tur til en af de mest populære havne på Antigua, English Harbour på sydspidsen af øen, som i 1600- og 1700-tallet var base for det engelske søværn i Caribien. Lord Horatio Nelson skulle efter sigende have besøgt den flere gange. Det er et imponerende bygningsværk, og havnen var perfekt for den britiske flåde. Bugten ligger i læ for orkaner, og den eneste indgang til havnen er en smal åbning mellem to landtanger, som selvfølgelig i datiden var svært bevogtede.

Også det historiske værftsområde, Nelson’s Dockyard fra 1745, som ligger tæt ved English Harbour, er i dag fint restaureret og et populært udflugtsmål. Området med det gamle skibsværft og flådehavnen har helt op til vore dage bevaret sin funktion – nu som havn og samlingssted for store private lystyachter.

Fra udsigtspunktet Shirley Heights er der en fremragende udsigt over havneområdet, og her kan du få et rigtig godt indtryk af, hvorfor English Harbour var en så eftertragtet naturhavn.

Når vi har dykket ned i historien, er det tid til at dykke i bølgen blå. Vi kører tværs over øens frodige midte til Turner’s Beach, som er et pragteksempel på de fantastiske sandstrande, Antigua kan byde på. Turner’s Beach er blot en af de 365 strande på øen – en for hver af årets dage – og her er både restaurant og faciliteter. Efter et par timers afslapning på stranden kører vi tilbage til skibet.

(Dagens udflugt er del af en særskilt udflugtspakke og er ikke inkluderet i rejsens pris. Se mere senere i programmet).

Dag 8
Bridgetown, Barbados. Øen, hvor rommen blev opfundet. Mulighed for udflugt til Barbados’ forrevne østkyst og besøg på romdestilleri Ankomst kl. 10.00, afsejling kl. 18.00

Vi ankommer i dag til Bridgetown på Barbados, som både er berømt for sine billedskønne hvide sandstrande – og for sin liflige rom. Midt på øen skærer de lange alléer sig ind mellem de vajende sukkerrør, og rundt om i landsbyerne ses gamle anglikanske landsbykirker og små typiske, kulørte og til tider faldefærdige træhuse. Øens indbyggertal er på cirka 260.000. Derudover lever her Barbados Green Monkey – aben, som blev bragt til øen fra Vestafrika for cirka 300 år siden. Den har blandt andet været med til at redde mange menneskeliv gennem produktion af poliovaccine. I dag er der mange tusinde aber på øen, men de anses efterhånden for skadedyr, fordi de spiser afgrøderne. Man skal dog være heldig for at spotte én – de gemmer sig som regel godt.

I modsætning til flertallet af de caribiske øer var Barbados underlagt samme kolonimagt, nemlig den britiske, under hele kolonitiden – undtagen de allerførste år. Barbados er den af de caribiske øer, der ligger længst ude mod Atlanterhavet, og det var da også først i 1536, øen blev opdaget af et portugisisk skib på vej til Brasilien. Da besætningen gik i land, fik de øje på Ficus citrofolia, figentræer med lange, skægagtige luftrødder, der hang ned fra trætoppene. Deraf har øen fået sit navn, Barbados – de skæggede.

Barbados er ikke en vulkanø som mange af de øvrige caribiske øer, men derimod et resultat af jordskorpens bevægelser og hævning af havbunden. Undergrunden er af kalksten, hvorfor man også tidligt fandt store ferskvandsreservoirer. Det kom både øens befolkning, sukkerproduktionen og naboøerne til gode. Barbados var det første sted, man begyndte at producere rom. Barbadosrom er i dag et ikon inden for spiritus, og rundt om på øen ligger romdestillerier, hvor man kan se produktionen af rommen, høre om rommens historie og naturligvis smage på varerne.

Dagens udflugtstilbud bringer os om til Barbados forrevne østkyst, hvor man mærker, hvordan det mægtige Atlanterhav gennem millioner af år har banket løs på klipperne. Vi skal naturligvis også prøvesmage den lokale rom, når vi lægger vejen forbi et destilleri.

(Dagens udflugt er del af en særskilt udflugtspakke og er ikke inkluderet i rejsens pris. Se mere senere i programmet).

Dag 9
Castries, St. Lucia. Frivillig gåtur med rejselederen Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 17.00

I dag lægger skibet til på en af de smukkeste og mest frodige caribiske øer, nemlig st. Lucia. Langs kysten finder man lange hvide sandstrande, små hemmelige bugter og hyggelige fiskerlandsbyer, og inde midt på øen ligger der uberørt jungle, frodige bananplantager og de majestætiske Piton-bjerge, som er blevet øens kendemærke.

Som på mange af de andre caribiske øer er der også på St. Lucia en aktiv vulkan, der ligger på den sydlige del af øen ved byen Soufrier. Her kan man opleve boblende, sydende mudder og en umiskendelig svovllugt, der taler sit eget tydelige sprog om den vulkanske aktivitet. Der er varme kilder, hvor det er muligt at tage en dukkert, og de mange mineraler i vandet skulle have en gavnlig effekt på huden.

Bananeksport er stadig den største indtægtskilde for st. Lucia, hvor turismen endnu ikke har fået overtaget. Først franskmændene – og siden englænderne – har været koloniherrer på øen, der i 1967 fik sin uafhængighed. I dag er St. Lucia, ligesom de mange andre tidligere engelske kolonier, medlem af Commonwealth. St. Lucia byder på saftiggrønne bananplantager, en malerisk vestkyst med de hyggelige fiskerlandsbyer Anse La Raye og Canaries samt de karakteristiske spidse Piton-bjerge. Her er også en botanisk have og farme, hvor der blandt andet dyrkes kakao, kaffe, kokosnødder, bananer og en række andre tropiske afgrøder.

Du kan gå på opdagelse i byen Castries, der er kendt for sit sprudlende bymarked, hvor velduftende krydderier og farverig frugt og grønt ligger til udstilling i markedsboderne. En tur gennem byen bør også gå forbi torvet Derek Walcott Square, opkaldt efter øens berømte forfatter Derek Walcott (f. 1930), som i 1982 fik Nobelprisen i litteratur. Det var værket ”Omeros”, Walcotts caribiske udgave af Homers ”Iliaden”, som udløste nobelpriskomiteens roser. På torvet knejser et 500 år gammelt ”regntræ” (Albizia saman) og symboliserer øens store frodighed, og ved siden af torvet ligger byens katedral, der er Caribiens største kirke.

Vores rejseleder går en tur i nærområdet, alle er velkomne til at følge med!

Dag 10
Philipsburg, St. Maarten. Frivillig byvandring i Philipsburg Ankomst kl. 9.00, afsejling kl. 18.00

St. Maarten er det mindste stykke land i verden, der deles af to nationer. Øen er lidt mindre end Amager, men alligevel er delingen skam en alvorlig sag. Holland og Frankrig har hver en bid – og det sætter sit præg på øen.

Legenden siger, at Christoffer Columbus sejlede forbi øen den 11. november, den hellige St. Martins dag, og opkaldte øen efter ham. Det var dog først i 1631, at europæerne slog sig ned på øen. De var særligt interesserede i at få fat i øens store reserver af salt, som man dengang brugte til konservering af madvarer. Både hollændere og franskmænd strømmede til øen. Hollænderne slog sig ned på den sydlige del af øen og franskmændene på den nordlige, og de enedes om at dele øen. Det holdt dog ikke længe. Franskmændene overtog først det hele, og så gik hollænderne i krig og smed franskmændene ud igen. Sådan blev det ved. Først i 1817 blev der ro om grænsedragningen.

Skibet lægger til i Philipsburg på den hollandske side af øen. Der vil være mulighed for at tilmelde sig skibets rundture på øen (bestilles og betales direkte på skibet). Du kan også vælge at følge rejselederen på en spadseretur rundt i Philipsburg. 

Vi vil også flere steder på øen kunne se de store ødelæggelser, som orkanen Irma forårsagede mod slutningen af 2017. Orkanen lukkede øen for turisme i et par måneder og satte dybe spor hos lokalbefolkningen.

Dag 11–12
På havet mod Florida

Så er det tid til at nyde de sidste hele dage på havet med god mad og afslapning, inden vi anløber USA. Husk, at du er på ferie, og på ferier er det som regel rart med lidt fred og ro. Måske har du lyst til at trække dig tilbage til din kahyt og nyde en stille drink på din balkon, hvis du har sådan en. Det kan også være, at du finder et fredeligt område på soldækket, hvor du kan sidde uforstyrret med en bog.

Den danske rejseleder arrangerer fortsat arrangementer og træffetider dagligt.

Dag 13
Ft. Lauderdale – Miami, Florida, USA. Hjemrejse Ankomst 7.00
South Beach i Miami, Florida

Det er nu tid til at sige farvel til krydstogtskibet. Selve udtjekningen foregår forholdsvis afslappet, og efter landgangen stiger vi på bussen og kører cirka en halv time sydpå mod Miami og storbyens internationale lufthavn. Nu er det tid til at vende snuden hjem mod de nordiske himmelstrøg!

Først tager vi dog på byrundtur i Miami, hvor vi blandt andet ser de smukke art deco-bygninger og strandpromenaden Ocean Drive, hvor både turister og de lokale hygger sig med spadsereture og med at gå på caféer og restauranter. Vi nyder atmosfæren i Floridas største by og sætter herefter kursen mod lufthavnen.

Dag 14
Ankomst til København

Vi ankommer til København med kufferten fuld af gode minder efter vores spændende krydstogtrejse.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken:

 • St. Thomas. Halvdagsudflugt med ørundtur og byvandring i Charlotte Amalie.
 • St. Croix. Halvdagsudflugt til Christiansværn og byvandring i Christiansted.
 • Antigua. Heldagsudflugt til Nelson’s Dockyard, udsigtspunktet Shirley Heights og Turner’s Beach.
 • Barbados. Halvdagsudflugt til Barbados’ forrevne østkyst og besøg på romdestilleri.


Pris: kr. 1.698,- pr. person

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 25.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt

Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon kat. 2B: kr. 13.998,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Miami t/r (med mellemlanding)
 • Byrundtur til fods i Miamis Art Deco-distrikt
 • Byvandring i Frederiksted, Philipsburg og Castries
 • 1 nat på turistklassehotel i Florida i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen
 • 11 nætters krydstogt med Celebrity Equinox i delt dobbeltkahyt med balkon
 • Classic drikkepakke om bord
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Kaffe, te og isvand på krydstogtskibet
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (kr. 1097,- pr. pers.)
 • Havneskatter og afgifter på krydstogtskibet (kr. 856,- pr. pers.)
 • Alle transporter som beskrevet i programmet
 • Skatter og afgifter øvrigt
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris.
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring.
 • Udflugtspakke kr. 1.698,- 
 • Eventuelle ekstra udflugter i land.
 • Tillæg for enkeltværelse/-kahyt. 
 • Øvrige måltider. 
 • Drikkepenge til lokale chauffører, guider samt stuepige på hotellet (beregn ca. 9 USD pr. person og ca. 17 USD ekstra pr. person ved køb af udflugtspakken).
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD). 
 • Personlige fornødenheder. 
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling). 
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Hånden på hjertet

Caribisk mentalitet

Der findes et udtryk på engelsk der hedder ”caribbean mentality”, som i bund og grund dækker over de fastboendes afslappede tilgang til livet og dagligdagen. Som europæer bør man derfor være indstillet på, at tingene foregår i et andet tempo, end vi er vant til. Dette kan for eksempel observeres på restauranterne, hvor man – selv på fire- og femstjernede hoteller – må væbne sig med en vis tålmodighed. Den til tider langsommelige service tilskriver vi derfor mere den lokale mentalitet og kultur, end at det er udtryk for ligegyldighed.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne på krydstogtskibet?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Balkonkahyt

Kahytskategori 2B. Udvendig kahyt med egen privat balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Ekstra rengøring pga. coronavirus

Albatros prioriterer vores gæsters trivsel og tryghed på rejsen højt, og vi er i tæt kontakt med vores samarbejdspartner i USA for at sikre, at rengøring af busser og hoteller lever op til de gældende regler.

Busserne, vi benytter, bliver dagligt desinficeret af chaufførerne, og hotellerne har lavet ekstra strikse regler om rengøring, som løbende bliver kontrolleret af vores samarbejdspartner. Check-in vil foregå kontaktløs, værelserne bliver ekstra rengjort og desinficeret, og det sikres, at der ikke er adgang til værelset efter rengøringen, før en gæst tjekker ind. Der vil være adgang til håndsprit flere steder på hotellet.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Udflugter – halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Drikkevarepakke på krydstogtet

På denne rejse er der inkluderet en Classic drikkevarepakke under hele krydstogtet. Pakken har en værdi af ca. kr. 400,- pr. person pr. døgn og inkluderer udvalgte ikke-alkoholiske drikke, øl, vine (pr. glas), cocktails og husets spiritus – alt ad libitum. Se detaljeret liste over drikkevarer her: www.celebritycruises.com/int/things-to-do-onboard/onboard-packages/beverage-packages (OBS: Gælder kun gæster over 21 år)

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Dansk Vestindien: www.albatros-travel.dk/destinationer/caribien/dansk-vestindien
Caribien: www.albatros-travel.dk/destinationer/caribien

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.

I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men toldpapirer udfyldes om bord på flyet. Ved indrejse får man automatisk 90 dages ophold med en gyldig returbillet.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse på esta.cbp.dhs.gov

Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – ca. 14 dollar – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.

Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse.

Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from En rejse der opfyldte ens forventnfinger Rejsens ø-ture opfyldte mine forventninger. Jesper er en eliment rejseleder med godt kendskab og ønske om at gøre det bedste for sine gæster. Og hans avis med opsummering af dagens oplevelser er en ide der kunne godt bruges af andre. Endvidere var der også hyggeligt at han turnerede rundt ved bordene til aftensmaden. Men - når busserne er små på øerne så selskabet skal deles op, bør antallet af gæster ikke være flere end alle kan være med i samme bus, så nogle ikke skal have en dårlig oplevelse på grund af en chauffør/guide der taler et engelsk der er svær at forstå, samt at busserne ikke altid når frem samtidig.
Date published: 2019-01-25
Rated 5 out of 5 by from Vores første krydstogt Vi er kommet hjem efter en skøn rejse i von Scholtens kølvand + et par andre skønne Caribiske øer. Vi tog på vores 1. Krydstogt med blandet forventninger, det blev en dejlig oplevelse, ikke mindst pga vores rejseleder Jesper Nielsen, han var der 100% for os under hele rejsen, og han var så vel forberedt hver dag, en skøn glad og vidende person at være sammen med, han kan sin historie og har sit job fordi han elsker det. Vi er klar til at rejse med ham igen. Ham skal Albatros virkelig passe på. Vi anbefaler gerne den rejse vi var på, det var en skøn ferie som opfyldte alle vores forventninger, lidt mere tid på de forskellige øer havde dog været dejligt. Vi vender tilbage til Albatros rejser når rejsekontoen igen er fyldt op.
Date published: 2019-01-30
Rated 5 out of 5 by from En god rejse med en god rejseleder Vi havde en fantastisk god tur. Rejselederen vidste rigtig meget og var en "levende" fortæller.Der måtte gerne havde været en tur på den sidste Ø med i pakken.
Date published: 2018-11-21
Rated 5 out of 5 by from Et fantastisk krydstugt. Vores anmeldelse. Vi håbede at vi tog på et fantastisk drømmekrydstogt og det gjorde vi. De oplevelser vi havde ville vi ikke være foruden. En ferie fuld af kulturelle indtryk og samtidig total afslapning. Vores rejseleder Jesper, gjorde turen fuldendt. Han mødte os i lufthavnen i Miami og så var han bare på, han fortalte så levende om historien på øerne, vi kunne ikke have fået en bedre rejseleder.
Date published: 2019-02-02
Rated 4 out of 5 by from Et dejligt krydstogt i Caribien med de gamle Dansk-Vestindiske Øer. Et krydstogt i Caribien på skibet Celebrity Equinox var en dejlig oplevelse. Vi valgte det primært for at opleve de gamle Dansk-Vestindiske Øer. I tilgift fik vi så en masse andre øerog et skønt flydende hotel med dejlig mad og drikke. Og en fantastisk rejseleder, som gjorde, atr vi bare kunne slappe af, nyde livet og i tilgift blive klogere!
Date published: 2019-10-27
Rated 5 out of 5 by from Opfyldte til fulde forventningerne Rejsen var fin og opfyldte forventningerne. Rejselederen var super fin med masser af viden og styr på tingene og ikke mindst humor. På rundturen på st.Kitts besøgte vi to botaniske haver hvoraf den sidste var absolut bedst iøvrigt sammen med en forretning der solgte batik. I stedet for at besøge den første botaniske have vil jeg foreslå et besøg på et rom-destilleri, det kunne være betydeligt mere interessant.
Date published: 2018-11-21
Rated 4 out of 5 by from En god rejse med mange oplevelser Rejsen var spændende, med vi fik for lidt at vide om slavearbejderne før og efter, ligeledes lidt om romproduktion, det vi fik var godt, gode film og foredrag, god og vidende rejseleder. Men på busturene rundt på øerne manglede vi fotostop, f.eks. så vi kun sukkermøller langt væk, selv om vi kørte forbi en der lå tæt på vejen og så spændende ud, man så faktisk mere i en Hammerslags udsendelse fra St. Croix
Date published: 2018-11-21
Rated 5 out of 5 by from En rigtig god rejse til en af Damnarks gamle kolonier Det var en rigtig god rejse med mange gode oplevelser de fors kellige steder med en meget utraditionel rejseleder på den gode måde. Rejselederen var en oplevelse i sig selv. Det var en god kombination med foredrag af rejselederen inden ankomsten til de forskellige steder, så var man klædt på til dagens oplevelser. Det var godt, at der også var egen tid til at gå på oplevelse efter dagens tur.
Date published: 2019-01-23
 • y_2020, m_7, d_6, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_42
 • loc_da_DK, sid_USCOC14, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

20USCOC14KDK0410