Wien og Carmen under åben himmel

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev en fantastisk operaforestilling under åben himmel på denne tur til vidunderlige Wien

Tag med på operarejse under åben himmel på Europas største naturlige operascene. Vi starter rejsen i det kejserlige Wien hvor de imponerende paladser og bygninger fortryller den besøgende. Vi skal høre Bizets opera Carmen midt ude i naturen med det store St. Margarathen stenbrud som rustikt bagtæppe. Vi skal også på en tur rundt i det smukke landskab, som er hjemsted for mange storke, og så skal vi sejle på savanne-søer i Burgenland, lige på grænsen til Ungarn. Naturligvis skal vi på traditionel vis fejre vinhøsten med en klassisk Heuriger-aften med lokal mad og østrigsk vin. For den nysgerrige bliver der tid til at besøge Schönbrunn Slot i Wien.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Operarejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram 4 dage
Dag 1
Ankomst til Wien
Dag 2
Byrundtur i Wien og operaen Carmen i St. Margarathen stenbrud
Dag 3
Burgenland og Heurigen aften
Dag 4
Tid på egen hånd. Hjemrejse

Hoteller

NH Danube City Hotel

Hyggeligt hotel beliggende lidt udenfor centrum i gåafstand fra metro, hvor man kan tage en direkte metrolinje ind til Wiens centrum på blot 10 minutter. 
Værelserne på hotellet er pæne og enkelt indrettet. Badeværelserne har badekar med brus. Desuden findes der TV, sikkerhedsboks, hårtørrer og gratis internet på værelserne. 

Wagramer Strasse 21
1220 Vienna Austria
Tel.: + 43 1 260 200
nhdanubecity@nh-hotels.com

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
6.498,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Ankomst til Wien
I det centrale Wien

Vi ankommer til Østrigs storslåede kejserlige hovedstad Wien, der venter med pragtfulde paladser og imponerende bygninger. Fra lufthavnen bliver vi kørt til vores hotel, hvor vi afleverer vores bagage, inden vi skal ud og opleve den fascinerende storby, hvor seværdighederne nærmest står i kø for at vise sig frem. 

Vores hotel er beliggende lidt udenfor centrum på den anden side af Donau floden. Den nærmeste metrostation findes indenfor gåafstand og herfra tager det kun 10 min. med en direkte metrolinje, at komme ind til centrum af Wien. Undervejs på turen benytter vi metroen som transportmiddel, da det er en nem og hurtig måde at komme rundt i byen. 

Efter at have afleveret vores bagage på hotellet, tager vi sammen med rejselederen metroen ind til byen og her går vi en uformel tur sammen og nyder en dejlig sommerdag i Wien. Der bliver tid til at spise frokost på egen hånd. 

Om aftenen spiser vi en fælles middag. Mon ikke at vi kan se frem til en klassisk Wienerschnitzel?

Dag 2
Byrundtur i Wien og operaen Carmen i St. Margarathen stenbrud

I dag skal vi oplevere mere af Wiens historiske og charmerende bykerne. Efter morgenmad tager vi metroen ind til centrum og begynder vores byrundtur. 

Wiens centrum har imponerende habsburgske paladser og grønne parker. Her går tradition og fornyelse hånd i hånd: Strauss’ valse spilles, selv når de 20-årige går til bal, og de tidligere kejserlige stalde er genopstået som det overraskende og meget levende museumskvarter. 

Wiens gamle bydel ligger smukt omkranset af Ringstrasse-boulevarden med de mange pragtbygninger. Adskillige af bygningerne er tegnet af den danske arkitekt Theofil Hansen, adlet von Hansen! Inde bag Ringstrasse tager vi med rejselederen på tur. 

Her venter den imponerende, gotiske katedral Stephansdom og en gåtur langs det elegante Graben – et af Wiens hovedstrøg. Fra Michaelerplatz, hvor arkæologerne har fundet ruiner helt tilbage til romertiden, og videre mod Hofburgkomplekset til Heldenplatz. Her møder vi de to rytterstatuer af Østrigs store helte, prins Eugen og ærkehertug Karl. I Hofburg finder man også den berømte Spanske Rideskole, hvor man stadig hæger om de gamle ridetraditioner, som går 400 år tilbage i tiden. 
Vi lægger også vejen forbi det imponerende og verdenskendte operahus, Wiener Staatsoper, der foruden opera også opfører balletforestillinger. Operahuset i Wien betragtes som værende et af de vigtigste operahuse, og ligger i samme liga som selveste The Metropolitan i New York og La Scala i Milano. Under krigen i 1945, fik operahuset store skader under et luftangreb og i de løbende 10 år blev bygningen omhyggeligt genopbygget til fordums pragt. Operaen genåbnede i 1955 og siden da har man opført alle de vigtigste operaer, og der er næsten forestillinger hver dag. 

En anden prægtig bygning er Parlamentsbygningen, der med sine 45 græske marmorsøljer udmærker sig og anses som en af de vigtigste bygninger på Ringstrasse. 
 
Om eftermiddagen kan dem der har lyst, følge med rejselederen til Schönbrunn Slot, der var sommerresidens for habsburgfamilien og især kejserinde Elisabeth, der er bedre kendt som Sisi. Slottet er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv og består af 1441 værelser. Det er et af Østrigs vigtigste arkitektoniske, kulturelle og historiske monumenter og slottets historie spænder over 300 år og viser de skiftende monarkers smag og interesser (entré ikke inkluderet, priser fra 22€). 

I aften venter os en fantastisk operaforestilling under åben himmel i stenbruddet St. Margarathen, der ligger ca. en times kørsel fra Wien i Burgenland på grænsen til Ungarn. Vi skal se Georges Bizets opera Carmen, der handler om den smukke, forførende sigøjnerske Carmen, der tryllebinder mænd på stribe. Operaen er i korte træk en fantastisk, men også rå historie, om en kvinde, der sætter sin personlige frihed over alt andet. De mange mænd, der forelsker sig i hende, betaler prisen, indtil hun i sidste ende selv må betale den ultimative pris. Det er en historie om lidenskab, kærlighed, besættelse, forførelse og jalousi. 

Vi spiser en tidlig middag på hotellet, inden vi forlader Wien og sætter kurs mod stenbruddet St. Margarathen. 
Stenbruddet rummer Europas største naturlige operascene. De smukke stenvægge, duften fra naturen og områdets unikke flora og fauna gør oplevelsen endnu større. Her kan der sidde 4.700 tilhørere og nyde den vidunderlige akustik som stenvæggen der agerer bagtæppe kan frembringe. Når man sætter sig tilrette og solen langsomt forsvinder imens naturens lyde spiller om kap med orkesteret, så forstår man godt hvorfor mange vender tilbage til denne særlige scene. 

Operaen starter kl. 20.30 og varer ca. 2 timer og 45 minutter inklusiv en pause. Bizets Carmen synges naturligvis på fransk men bistås af tyske undertekster. I aften venter os en moderne opførsel af Carmen.

Efter operaforestillingen bliver vi kørt tilbage til hotellet.

Dag 3
Burgenland og Heurigen aften
I Burgenlands hovedby, Eisenstadt

I dag sover vi længe og sent om formiddagen sætter vi igen kurs syd for Wien, denne gang for at opleve Burgenland. 

Vi skal ikke langt udenfor Wien før vi møder det idylliske steppelandskab omkring Nauseidler-søen som er centraleuropas eneste steppesø. Her skal vi på en lille sejltur på søen. I det smukke vådområde yngler et stort antal fuglearter, og det forholdsvis lave vand bliver hurtigt varmt om sommeren og tiltækker udover svømmefugle også mennesker som vil køles af på en varm sommerdag. 

Vi befinder os på grænsen til Ungarn, og efter et besøg i komponisten Haydens by Eisenstadt med det store Esterhazy Palads bliver der tid til at nyde lidt fritid i den lille by Rust som kaldes storke-byen, her finder man nemlig ofte mange storke. Desuden er byen kendt for sin vinproduktion og måske får man tid til at nyde et lille glas af den lokale rødvin Blaufränkisch eller den hvide Neuburger. 

Om aftenen venter os en hyggelig Heuriger-aften, der byder på god lokal mad og østrigsk vin. En Heuriger-aften er den traditionelle fejring af årets vinhøst. Sammen med de lokale vine serveres der oftest brød med ost og en såkaldt Heurigenplatte med lidt forskellige snacks. Vi skal naturligivs ikke snydes for lidt sødt til at slutte af med.

Dag 4
Tid på egen hånd. Hjemrejse

Afhængig af flytiderne, bliver der tid til på egen hånd at opleve det sidste af Wien, inden vi bliver kørt fra hotellet og ud til lufthavnen.

Opgradering af siddeplads til operaforestilling

I rejsens pris er der inkluderet pladser i kategori 4. Du har mulighed for at købe pladser i kategori 2 mod et tillæg. Se pristillæg under Prisinformation. 

Vi anbefaler kraftigt, at du vælger kategori allerede ved bestillingen af rejsen. Seneste tidspunkt for opgradering til anden kategori er ved restbetaling af rejsen, normalt 75 dage før afrejse. Ved køb af rejse tættere på afrejsetidspunkt dog senest 30 dage før afrejse.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 6.498,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.198,–
Opgradering af siddeplads til operaforestilling:

430,- kr pr pers.

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København - Wien t/r
 • Udflugter jf. program
 • Billetter til operaforestilling, kategori 4 
 • Indkvartering på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad og 3 middage 
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Tillæg for bedre pladser til operaforestilling, kategori 2 
 • Entré til Schönbrunn Slot
 • Personlige fornødenheder
 • Personlige drikkepenge. F.eks. til chauffør (beregn 7€).
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer" 

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Køretider

Turen fra lufthavnen i Wien til hotellet i centrum tager ca. ½ time.

Bagage

Man må medbringe 1 stk. bagage per person. Maks. 20 kg + håndbagage (maks. 8 kg). Håndbagagens dimensioner må maksimalt udgøre 118 cm totalt (længde x bredde x højde = fx 55 cm x 40 cm x 23 cm). 

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Påklædning

Det kan være køligt morgen og aften, og regnbyger kan forekomme. Når det gælder påklædning om aftenen på restauranter og lignende, er østrigerne ikke særligt formelle, men almindelig pæn påklædning vil være passende. Dog er de meget pænt påklædt på helligdage og til store festlige lejligheder, så de vil være rigtig pænt påklædt til koncerten. Husk at medbringe et par gode sko til spadsereture i naturen og i byerne.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser