Winter Wonderland

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Majestætisk vinterrejse blandt Rocky Mountains’ prægtige tinder

Canadarejsen for naturelskere! Fra Calgary til Edmonton køres i en komfortabel bus gennem nogle af landets smukkeste vinterlandskaber. Her venter nationalparker, frosne vandfald, ishuler og måske en tur på hundeslæde. Gå en tur på snesko, oplev bjergbyen Banff når den tager sig smukkest ud og nyd bagtæppet af spektakulære bjerglandskaber her i Canadas øjesten, Rocky Mountains.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta Canadiske dollars

Dagsprogram
Dag 1 København – Calgary. Videre til Banff
Dag 2 Banff. Byrundtur i Banff med fortællinger om dyre- og plantelivet og jernbanens historie. Tid på egen hånd
Dag 3 Banff. En tur på snesko langs floden Vermillion River til Paint Potts i nationalparken Kootenay
Dag 4 Banff – Jasper. Bow Lake, gletsjeren Crowfoot, Peyto Lake og Columbia Icefield
Dag 5 Jasper. På opdagelse efter dyreliv i Athabasca-dalen med naturguide
Dag 6 Jasper. Mulighed for hundeslædetur (tilkøb)
Dag 7 Jasper. Is-gåtur i kløften Maligne Canyon i Jasper Nationalpark
Dag 8 Jasper – Edmonton. Orienterende byrundtur og oplevelser med rejselederen
Dag 9 Edmonton. Tid på egen hånd og hjemrejse
Dag 10 Ankomst til København

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Calgary. Videre til Banff

Efter vi er landet i Calgary og har fået vores kufferter, kører vi med bus godt 120 kilometer gennem Kananaskis-regionen til Banff og nationalparken af samme navn, hvor vi indkvarterer os på vores hotel.

Dag 2
Banff. Byrundtur i Banff med fortællinger om dyre- og plantelivet og jernbanens historie. Tid på egen hånd

Banff Nationalpark er Canadas første nationalpark og er centrum for både vinter- og sommeraktiviteterne i Rocky Mountains. Parken er på 6.621 km² og er gennemskåret af et omfattende net af stier og veje, som vi også får lejlighed til at benytte. 

I dag skal vi bruge tiden på at gøre os fortrolige med Banff Nationalpark, der er verdensberømt for sine søer, majestætiske bjerge og endeløse udendørs eventyr. Det er Canadas første og verdens tredje nationalpark og den fik det prædikat i 1885. Lige siden dengang har nationalparken og Banff draget eventyrere og rekreationslystne mennesker fra hele verden. Alle har de haft samme mål: at opleve den fuldkommen enestående natur, der naturligvis også er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv.

Banff er en lille hyggelig by på et bagtæppe af høje tinder, og over byen knejser det store tidligere jernbanehotel Fairmont Banff Springs. Hovedgaden er spækket med små hyggelige forretninger, cafeer og restauranter, så her er rigeligt at tage sig til – også når vi ikke er ude på opdagelse i naturen.
I dag bruger vi formiddagen på at drage på opdagelse i selve Banff, hvor vi undervejs får fortællingen om dalen Bow Valley, hvor Banff ligger, og om det lokale dyre- og planteliv.

Herefter er der tid til at slappe af og bruge eftermiddagen på egen hånd eller sammen med rejselederen.

Overnatning i Banff.

Dag 3
Banff. En tur på snesko langs floden Vermillion River til Paint Potts i nationalparken Kootenay

Snesko er kendt for at have været brugt i det nuværende Centralasien i ca. 6000 år siden. Historikerne mener, at disse forfædre til inuitterne og First Nation-folk vandrede fra Asien til Nordamerika og bragte sneskoene med sig. Dengang var snesko tilpassede træplader, som med tiden udviklede sig til de askeindrammede snesko med råhud, som de fleste nok forbinder med snesko i dag.

Frem til 1970'erne blev snesko hovedsageligt brugt i forbindelse med arbejde og overlevelse snarere end til rekreative formål, og på det tidspunkt fremstillede man skoene stort set på samme måde som gennem de seneste tusinder af år. Groft sagt blev skoene lavet i tre forskellige former. Den ovale bjørnepote-form gør sig godt i skovklædte området, hvor manøvredygtigheden er vigtig. Den virkelig lange (110cm+) Yukon-snesko blev udviklet, så man kunne krydse åbne områder dækket af et tykt lag pulversne og den sidste form, bæverhalen,  kombinerede de bedste egenskaber fra de to ovennævnte former og er blevet brugt til alle typer sne.

I dag skal vi selv ud på en tur, som de færreste af os nok har prøvet. Vi skal nemlig selv kaste os over vores egen spadseretur i snesko – dog i en noget mere moderne version og på en let fremkommelig sti  – gennem en granskov langs den frosne Vermilion-flod. Målet på turen er de såkaldte Paint Potts, en samling mineraldepoter som First Nations-folket brugte til klippemalerier. Undervejs fortæller vores kyndige snesko- og naturguide os om Banffs oprindelige folk og opdagelsesrejsende og pelshandlere, der boede i og rejste gennem Rocky Mountains. Efter denne sprøde vintervandring skal vi nyde en unik canadisk godbid: varm ahornkaramel, som afkøles i sne, og er en lækkerbisken for den søde tand.

Turen er naturligvis lavet sådan at alle kan være med, så tag gå-på-modet og det høje humør med i lommen.

Om eftermiddagen kan du atter nyde alt, hvad Banff har at byde på, sammen med rejselederen eller på egen hånd, inden vi i morgen skal videre på vores færd gennem Canadas Winter Wonderland.

Dag 4
Banff – Jasper. Bow Lake, gletsjeren Crowfoot, Peyto Lake og Columbia Icefield

Mellem Banff og Jasper ligger Columbia Icefield, en af de største isansamlinger syd for polarcirklen, klemt inde mellem bjergene Mount Athabasca (3.491 m), Mount Bryce (3.557 m), Mount Columbia (3.747 m), Mount Kitchener (3.550 m), North Twin Peak (3.684 m) og South Twin Peak (3.566 m). 
Isfeltet ligger på den berømte Icefields Parkway og er en af de helt store naturseværdigheder i Rocky Mountains. Columbia Icefield dækker et areal på ca. 325 km2, selvom ismassen hurtigt formindskes på grund af klimaændringer.

Gletscherne fra isffeltet sender vand til ikke mindre end tre have: Atlanterhavet, Stillehavet og Det Arktiske Hav. Men isen leverer også vand til en lang række søer , der grundet mineralsedimenter er berømte for deres slående blågrønne farve.

Columbia Icefield er ikke en gletscher, som mange fejlagtigt tror. Isfeltet leverer is til hele seks store gletschere: Athabasca-gletsjeren, Castleguard-gletsjeren, Columbia-gletsjeren, Dome-gletsjeren, Stutfield-gletsjeren og Saskatchewan-gletsjeren.
Når vi i dag kører af en af verdens smukkeste veje, Icefield Parkway, kommer vi forbi nogle af netop disse bjerge og gletsjere samt Crowfoot-gletsjeren og søen Peyto Lake.

Vi kører gennem de vældige naturområder til Jasper Nationalpark. Den 10.878 km2 store park blev etableret i 1907 og er siden kommet på UNESCO’s liste over verdens naturarv. Denne del af Rocky Mountains er da også særlig smuk, med brede dale, rå bjergtoppe, gletsjere, skove, floder, søer og vandfald. Vores endemål er byen Jasper i Athabasca-dalen, hvor landmåleren David Thompson i 1810 var den første hvide mand til at lægge vejen forbi. I 1813 byggede North West Company et forsyningsdepot ved søen Brule Lake, en bosættelse, som senere blev kendt som Jasper House efter North West Companys kontorist Jasper Haws. Tilbagegangen i pelshandlen betød, at man opgav Jasper House opgivet i 1884, og kort tid derefter blev der fra statslig side afsat ca. 13.000 km2 til etableringen af Jasper Forest Park, som i 1930 fik det officielle navn Jasper National Park. 

Selve Jasper er en hyggelig og afslappet bjergby med ca. 5.200 indbyggere, som hovedsageligt lever af turisme. Her er gode restauranter, cafeer og forretninger, der sælger alt fra outdoor-udstyr til souvenirs. 

Overnatning i Jasper.

Dag 5
Jasper. På opdagelse efter dyreliv i Athabasca-dalen med naturguide

Vinterens dyreliv I Rocky Mountains er i fokus I dag, når vi med en kyndig naturguide drager på opdagelse i nationalparken. Håbet er naturligvis, at vi får øje på nogle af de mest ikoniske skabninger her i bjergene. Mens vi spejder skal vi høre om historie, geologi og økologi I området, og du kan stille alle de spørgsmål, du vil og fotografere de slående landskaber. Vinteren er en unik tid på året at besøge Rocky Mountains, hvis man er interesseret I dyrelivet, for her er wapitihjorte, rådyr, tykhornsfår, geder, prærieulve, elge, ulve, ræve og canadisk los. Vil holder øjnene åbne og håber, at vi kan få øje på nogle af disse ”lokale beboere”.
Efter udflugten kan du gå på opdagelse med rejselederen i Jasper, som til forveksling kan minde om en western- og østrigsk bjerglandsby i skøn forening.

Overnatning i Jasper.

Dag 6
Jasper. Mulighed for hundeslædetur (tilkøb)

Dagen i dag er til fri disposition, men har du tilmeldt dig den valgfrie udflugt, står den på en tur med hundeslæde. Hvis du nogensinde har drømt om at køre gennem uberørt sne gennem en alpin dal mens huskier trækker afsted med slæden med logrende haler, så er det nu, du har chancen. Først får du naturligvis en indføring i, hvordan slæden fungerer, og herefter kan du sætte dig godt tilrette under et tæppe på slæden og overlade arbejdet til hundene. En ting er helt sikkert: det bliver en kæmpe oplevelse.

Overnatning i Jasper.

Dag 7
Jasper. Is-gåtur i kløften Maligne Canyon i Jasper Nationalpark

I dag skal vi på et af de mest populære og imponerende vintereventyr, som Jasper kan byde på. Vi bliver mødt af en lokal guide, der leder os ind til bunden af kløften Maligne Canyon. Maligne Canyon er den dybeste tilgængelige kløft i Jasper Nationalpark, og her skal vi udforske frosne vandfald, isgrotter og utrolige isformationer. Undervejs får vi fortællingen om Maligne-dalen, karsttopografien og mysteriet om søen Medicine Lake, der ”forsvinder”. Is-gåturen er på ca. 3,5 km og går for det meste ned ad bakke. 

Overnatning i Jasper.

Dag 8
Jasper – Edmonton. Orienterende byrundtur og oplevelser med rejselederen

Det er nu blevet tid til at lægge Rocky Mountains bag os og sætte kursen mod det flade lavland og storbyen Edmonton, der er hovedstad i provinsen Alberta. Køreturen er på ca. 4 timer plus en pause undervejs inden vi ankommer til intet mindre end Nordamerikas største shoppingmall, West Edmonton Mall. Her er over 800 forretninger, så hvis du har hang til at fylde kufferten op inden hjemrejsen, så er det nu, du har muligheden. Er du ikke så meget til shopping kan du i stedet gå på en af de ca. 100 cafeer eller restauranter, spille bowling eller besøge det underjordiske akvarium (eventuelle entreer er ikke inkluderet). 
Herefter kører vi på en kort orienterende byrundtur på vej til vores hotel. 

Overnatning i Edmonton.

Dag 9
Edmonton. Tid på egen hånd og hjemrejse

Alt efter flyets afgangstidspunkt vil der være tid til på egen hånd at gå på opdagelse i Edmonton. Herefter kører vi til lufthavnen og begynder hjemrejsen mod Danmark.

Dag 10
Ankomst til København

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder 
 • Fly København-Calgary og Edmonton-København 
 • Udflugter og transport jf. program 
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse 
 • Morgenmad dagligt 
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Prisen inkluderer 
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris.
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring.
 • Eventuelle ekstra arrangementer 
 • Tillæg for enkeltværelse 
 • Hundeslædetur kr. 2.798,- pr. person (bestilles senest 45 dage før afrejse)
 • Gebyr for indrejseregistrering i Canada (eTA, ca. 7 CAD)
 • Drikkepenge, beregn cirka 60-70 CAD pr. person 
 • Drikkevarer og måltider ud over morgenmad
 • Personlige fornødenheder 
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura 
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.
Medbring gerne
I Rocky Mountains kan der, uanset årstid, være meget køligt, så det er en god idé at pakke godt med varmt tøj, hue, handsker og et halstørklæde til dagene i bjergene. Medbring også gode sko, du kan vandre i.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Canada

Her kan du få mere at vide om Canada: www.albatros-travel.dk/destinationer/nordamerika/canada 
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

CARTR10ADK