Zarernes Rusland

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev det mægtige Ruslands to største byer, Moskva og Skt. Petersborg, på denne klassiske rejse gennem historien, fra Den Røde Plads til Vinterpaladset

Tag på rejse med Albatros til Ruslands to mest spændende storbyer! Eventyret begynder i den russiske hovedstad, hvor vi har god tid til at fordybe os i byens seværdigheder, inden vi går om bord på nattoget og ankommer til Skt. Petersborg med de store kulturskatte, inklusive Vinterpaladset. Vi ser også graven, hvor danske kejserinde Dagmar – moderen til Ruslands sidste zar – hviler i den fine Peter-Paul-katedral.

Undervejs er der rig mulighed for at lære mere om russisk kultur og historie, og vores danske rejseleder sørger for at holde sammen på gruppen undervejs.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta Russiske rubler

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Moskva. Tjek ind på hotel
Dag 2 Moskva. Byrundtur med bla. Den Røde Plads og bydelen Zamoskvorechye
Dag 3 Moskva. Besøg på Kreml, i Kremls rustkammer og tur med Moskvas metro
Dag 4 Moskva. Det russiske statsmuseum for kunst: Tretyakovgalleriet. Nattoget ”Grand Express” til Skt. Petersborg
Dag 5 Ankomst til Skt. Petersborg. Byrundtur inkl. Peter-Paul-fæstningen og kejserinde Dagmars grav
Dag 6 Skt. Petersborg. Vinterpaladset/Eremitagemuseet og tid på egen hånd
Dag 7 Skt. Petersborg. Besøg på Katharinapaladset med ravkammeret og Peterhof
Dag 8 Fly Skt. Petersborg – København

Hoteller

Hotel Moskwa

 • Gratis Wi-Fi
 • Safetyboks
 • Airconditioning
 • TV
 • Køleskab
 • Køleskab

Det 4-stjernede Hotel Moskwa i Skt. Petersborg ligger lige ved Nevskij Prospekt ved Neva-flodens bred kun ca. 50 m fra metrostationen Alexander Nevskij. Alle værelser på hotellet har køleskab, aircondition, safetyboks og gratis Wi-Fi. Der er en restaurant på 8. etage, hvorfra der er en fantastisk udsigt over St. Petersborgs historiske centrum. Her serveres bode traditionelle russiske samt internationale retter.

Fra hotellet er der ca. 15 minutters kørsel med metro til fx Eremitage-museet.

Du kan læse mere om hotellet på http://www.hotel-moscow.ru/en/ 

Hotel Izmailovo Delta

 • Gratis Wi-Fi
 • 2 restauranter og 16 barer/lounger
 • Fitnessfaciliteter
 • En dagligvarebutik
 • Hæveautomat
 • Aircondition
 • Badekåber
 • Hårtørrer
 • LCD-tv
 • Køleskab

Dette hotel i Moskva ligger kun få skridt fra metrostationen Partizanskaya. Herfra er der kun ca. 10 minutters metrotur ind til Den Røde Plads.

Det er et stort hotel med ca. 2000 værelser og i hele hotelkomplekset er der 2 restauranter og 16 barer/lounges inden for både det russiske og internationale køkken.

I nærheden af hotellet ligger Izmailovo Park, som er en af de største byparker i Europa. Her er bl.a. et stort pariserhjul, mulighed for bådleje og mulighed for en god spadseretur i det grønne.

Du kan læse mere om hotellet på http://www.izmailovo.ru/eng/ 

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
8.998,–
Billund
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
9.498,–
Billund
Udsolgt
9.498,–
København
Få pladser
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Moskva. Tjek ind på hotel
Velkommen til Rusland og Moskva!

Vi flyver fra København til Moskva, Ruslands store hovedstad med ca. 12,5 millioner indbyggere. Byen blev grundlagt i 1147 af Jurij Dolgorukij (hvis navn kan oversættes til Jurij Langarm) og den var hovedstad frem til 1712 og igen fra 1918. Ved ankomsten kører vi direkte til vores hotel og tjekker ind.

Du har også mulighed for at gå på opdagelse i en af Europas absolutte gastronomiske hovedstæder, hvor der er et rigt udvalg af overdådige restauranter, som kan mønstre alt fra georgisk over fransk til japansk og russisk mad. Der er ofte gjort meget ud af restauranternes indretning, og så er priserne tilmed ganske rimelige.

Dag 2
Moskva. Byrundtur med bla. Den Røde Plads og bydelen Zamoskvorechye
Vasilij-katedralen med sine bolsjefarvede kupler

I dag skal vi se lidt nærmere på Moskva, og vi besøger bydelen Zamoskvorechye og her er det ikke svært at se, hvorfor forfattere, dramatikere og digtere som Sergey Esenin og Anna Akhmatova blev forelsket i kvarteret. Dette er det "gamle Moskva" og ligger tæt på Det Røde Plads og Kreml. Mens mange andre dele af den russiske hovedstad gennem århundreders tumultariske politiske omvæltninger har været vidne til store forandringer, er Zamoskvorechye en stolt overlevende fra det prærevolutionære Moskva. Mens bulldozere, beton, stål og glas har forvandlet store dele af Moskva til en moderne metropol står Zamoskvorechye i høj grad uberørt hen – endda visse steder som for mere end 100 år siden.

Vi kommer forbi den mageløse Skt. Clements Kirke, Demidova-huset og Tretyakov-galleriet samt en lang række andre bygninger, der alle er strålende vidnesbyrd på prangende russisk arkitektur med imponerende facader og træarkitektur. Her kan man virkelig mærke magten i det gamle Rusland og selvom Zamoskvorechye ligger tæt på Moskva magtcentrum og hektiske byliv, er her et fristed med en afslappet atmosfære.

 

Vi tager også  til Spurvehøjene, som er en stor bakke på højre bred af Moskva-floden og et af de højeste punkter i Moskva. På toppen af bakken, 85 meter over floden, er der et udsigtspunkt, der giver en smuk panoramaudsigt over byen.

I tidligere tider gik tilrejsende op på toppen af bakken for at nyde udsigten og se deres endelige destination: Moskva. Ordet ”spurv” hedder på russisk vorobyovy. Det var navnet på den landsby, som lå lige i nærheden.

Når man står ved udsigtspunktet, kan man se næsten hele det centrale Moskva: Luzhniki-stadionet, hvor de olympiske sommerlege fandt sted i 1980; Novodjevitjij-klosterets kupler; Kremls kirker; katedralen og De Syv Søstre, Stalins højhuse. En af De Syv Søstre er Moskvas Statsuniversitet, som ligger på toppen af Spurvehøjene. Med den beliggenhed kan man stort set se universitetet uanset hvor i centrum, man befinder sig.

Herefter lægger vi vejen forbi Den Røde Plads, hvor zaren og kirken i sin tid kundgjorde deres bekendtgørelser, og hvor Sovjetunionens propagandabannere blev båret med stolthed ved de store parader. Pladsens ene side udgøres af den røde Kremlmur, i baggrunden står landets mest kendte vartegn, Vasilij-katedralen med sine bolsjefarvede kupler, og nær ved ligger et af byens fineste stormagasiner, GUM, hvor der er lejlighed til at indsnuse det moderne Rusland.

En af de mest imponerende og kontroversielle bygninger i Rusland er Frelseren Kristus-katedralen, Moskvas domkirke, som i daglig tale omtales Frelserkatedralen.

Katedralen har en kort men turbulent historie. Det blev oprindeligt bestilt af Zar Alexander efter Napoleons nederlag til russerne i 1812, men arbejdet blev ikke påbegyndt før i 1839. Den enorme – og ekstremt dyre – katedral blev indviet i 1883, og dens store kobberkupler dominerede Moskvas bybillede. Men katedralen havde taget næsten lige så lang tid at bygge og dekorere som den skulle blive stående i sin oprindelige udformning. Af ganske åbenlyse årsager blev den af sovjetregeringen dømt til destruktion, og i 1931 blev den sprængt i stykker for at gøre plads til et Sovjetpalads, der dog skulle vise sig aldrig at blive bygget.

Hvis Stalin havde fået sin vilje, ville der i dag have stået en over 400 meter høj bygning med en statue af Lenin på toppen, og selvom den aldrig blev bygget, var planen alligevel forfader til ”De Syv Søstre” – de syv storslåede stalinistiske skyskrabere, der ligger rundt i det centrale Moskva. Man opgav projektet, og stedet blev omdannet til en udendørs swimmingpool, endda den største i verden.

Stedets symbolske betydning blev bekræftet efter Sovjetunionens fald, da Moskvas ambitiøse borgmester Yuri Luzhkov slog sig sammen med den ortodokse kirke for at puste nyt liv i katedralen med et byggeri, der kostede 360 millioner dollars og stod færdigt i år 2000.

Vi lægger vejen forbi domkirken og ser det enorme bygningsværk.

Dag 3
Moskva. Besøg på Kreml, i Kremls rustkammer og tur med Moskvas metro
Alle veje fører til Kreml, Moskvas centrum

I Rusland siges det, at alle veje fører til Kreml, og det gør vores vej også i dag. Vi begiver os således ind på Kreml-området, der siden byens grundlæggelse har været både dens religiøse og verdslige hovedsæde. Kreml er Moskvas absolutte centrum – både i fysisk og overført forstand. Gennem tiderne har fyrster, zarer, sovjetledere og nu den russiske præsident haft til huse i den befæstede bydel.

Størstedelen af bygningerne inden for den 2,25 km lange mur er paladser, kirker og katedraler, men de religiøse bygninger blev i sovjetperioden omdannet til museer. Det store område er fyldt med interessant arkitektur og kunst, og den begivenhedsrige historie titter frem fra ethvert hjørne. Herfra udøvede Ivan den Grusomme og Stalin terror mod deres egen befolkning, og herfra regerede Khrusjtjov, Bresjnev og Gorbatjov under den kolde krig. Vi går på opdagelse i områdets spændende historie og besøger en af Kremls katedraler.

Rustkammeret er også en del af det enorme Kremlkompleks. Bygningen blev opført som en del af arkitekten Konstantin Thons byggeprojekt mellem 1844 og 1851. Allerede fra den stod færdig skulle bygningen huse zarernes skatte.

Museets samling fylder ni haller og omfatter udsøgte smykker, herre- og dametøj, vogne, rustninger, våben og mange andre fascinerende genstande fra Ruslands historie. Et godt eksempel er samlingen af ti Fabergé-æg, som den geniale guldsmed Peter Carl Fabergé har skabt. Fabergé, hvis mor i øvrigt var dansk, fik i 1884 af zar Alexander 3. til opgave at kreere et påskeæg med en overraskelse indeni. Ægget skulle være en påskegave til kejserinde Maria Fjodorovna, der i Danmark kendes som kejserinde Dagmar. Ægget blev en stor succes, og gaven med påskeæg blev gentaget hvert år lige til revolutionen (dog ikke i 1904 og 1905 pga. krigen mod Japan). Efter revolutionen blev samlingen spredt, og der er i dag ti æg tilbage i Moskva. Det fineste af dem er et smukt forarbejdet sølvæg med et indgraveret kort over Den Transsibirske Jernbane. Den obligatoriske “overraskelse” indeni er en minimodel af et tog i guld med vinduer af krystal og en lillebitte rød rubin som frontlanterne.

Så går vi en tur ad den gamle Arbat-gade, hvor vi får et indblik i 1800-tallets Moskva. Her levede bl.a. Alexander Pushkin, og skuespillere, sangere og kunstnere holdt til her og udøvede deres kunst i området. I dag kan man stadig møde udøvende kunstnere i gaden. Gaden var og er i dag et yndet mål for en spadseretur blandt såvel turister som lokale.

Selve navnet Arbat kommer af det arabiske rabat, som betyder “forstad”, og på trods af sin beliggenhed lige midt i Moskvas centrum har gaden et lokalpræget tilsnit og sin helt egen charme.

I gaden ligger lejligheder fra 17- og 1800-tallet, og et af Moskvas mest berømte teatre, der er opkaldt efter instruktøren Evgeniy Vakhtangov, befinder sig også her.

Sidst, men ikke mindst, byder dagen på en tur med Moskvas metro. Moskvas metrosystem er en af byens store turistattraktioner. Den er nemlig ikke kun et transportmiddel, men også et unikt museum.

Metrostationerne er udsmykket med gyldne mosaikker, romantiske, stukindrammede vægmalerier og vægge beklædt med marmor og granit fra forskellige egne i Rusland. Selvom dekorationer og motiver afbilder Sovjetunionens historie i 1900-tallet, er det arkitektoniske og kunstneriske udtryk betragteligt forskelligt fra sovjettidens arkitektur over jorden. Hver eneste station har sin egen stemning og fortæller sin egen historie.

På turen gør vi holdt på et par af de smukkeste og mest interessante stationer, som er nøje udvalgt med henblik på at give et indblik i Moskvas majestætisk udseende metro. Metroen har dagligt millioner af passagerer, så undervejs mærker man også pulsen i den store metropol. Rejselederen er naturligvis med hele vejen og fortæller om det, man ser.

Dag 4
Moskva. Det russiske statsmuseum for kunst: Tretyakovgalleriet. Nattoget ”Grand Express” til Skt. Petersborg
Den grandiøse Cathedral of the Annunciation i Moskva

For de fleste vesterlændinge er russisk kunst lidt af en lukket bog frem til det 20. århundrede og giganter som Kandinsky, Chagall og Malevich. På Tretyakovgalleriet får vi derfor mulighed for at opdage den rige tradition, hvorfra disse store kunstnere udsprang. Galleriet har 62 udstillingsrum og 100.000 værker, der kortlægger udviklingen af russisk maleri fra det 10. til slutningen af det 19. århundrede. Ikonsamlingen er stærkt imponerende, og hvis du er fan af russisk litteratur, kan du med selvsyn se, hvordan det 19. århundredes store forfatteres bekymringer og idealer er afspejlet i malerkunsten fra samme periode. Vi drager på tur gennem historien helt frem til "mesterværkerne" fra den socialistiske realisme og værkerne fra sovjetiske efterkrigstidsavantgarde.

Efter museumsbesøget bevæger vi os mod den store jernbanestation Leningradsky fra 1849. Som navnet antyder, er det herfra, at togene mod Skt. Petersborg (tidligere Leningrad) afgår. Det er på Leningradsky, at Moskvas jernbanehistorie begynder. Banegården blev bygget af den berømte arkitekt Konstantin Thon, som vi tidligere har stiftet bekendtskab med, da vi besøgte rustkammeret. Det oprindelige navn var Nikolaevskaya efter zar Nikolai 1. Det var ham, der besluttede at bygge en jernbane mellem Moskva og Skt. Petersborg.

Om aftenen går vi om bord på nattoget ”Grand Express”, som skal føre os mod Ruslands næststørste by, Skt. Petersborg.

Dag 5
Ankomst til Skt. Petersborg. Byrundtur inkl. Peter-Paul-fæstningen og kejserinde Dagmars grav
Kejserinde Dagsmars gravsted

Om morgenen triller toget ind på Moskva-banegården i Skt. Petersborg, Moskovsky Vokzal. Vi bliver hentet og kører til en lokal restaurant, hvor vi spiser morgenmad, inden vi begynder på dagens program.

Skt. Petersborg blev grundlagt i 1703 af Peter den Store som Ruslands vindue mod vest. I dag er Skt. Petersborg Ruslands næststørste by med knap fem millioner indbyggere. I sovjetperioden hed byen Leningrad, men ved Sovjetunionens sammenbrud i 1991 fik byen igen sit oprindelige navn. Byen kaldes også Nordens Venedig på grund af de mange kanaler, der gennemskærer den. Kanalerne er sammen med de brede boulevarder med til at give byen et luftigt præg. Og så er Skt. Petersborg et overflødighedshorn af kulturrigdomme og seværdigheder fra zartiden.

Overalt i Piter, som den kaldes i daglig tale, ses gule, grønne, røde og blå pastelfarvede facader, forgyldte spir og kupler, pragtfulde paladser, kirker og broer, som er så karakteristiske for denne kontrasternes storby, der har overlevet krige og kommunisme. Hovedgaden Nevskij Prospekt med de mange imponerende bygninger, Blodskirken, Isaak-katedralen, Smolnij-klostret, panserkrydseren Aurora og Peter-Paul-fæstningen, hvor Skt. Petersborg blev grundlagt, er blot nogle af de mange seværdigheder.

Efter morgenmaden om bord tager vi på byrundtur i bus og ser nogle af byens allerstørste seværdigheder. Undervejs holder vi frokostpause på en restaurant, mens vi nyder Skt. Petersborg-stemningen. Under kørslen vil vi kunne nyde udsigten til en række af de pragtfulde palæer og paladser, som var hjem for både zarfamilien og de adelige familier, og man kan se, hvordan nyt og gammelt i Skt. Petersborg forenes i en skøn blanding af flotte barokbygninger og dyre modeforretninger.

Efter en række kortere stop, blandt andet ved den pragtfuldt udsmykkede Blodskirke, besøger vi Peter-Paul-fæstningen med tilhørende kirke, hvor kejserinde Maria Fjodorovna nu ligger begravet.  Hun var Christian 9.s datter Dagmar, som blev gift med den senere zar Alexander 3. Hun overlevede både sin gemal og sin søn Nikolaj 2., og under revolutionen kom hun til Danmark. Da hun døde i 1928, blev hun begravet i Roskilde Domkirke, men i 2006 blev hendes kiste overført til kirken i fæstningen.

Den sekskantede fæstning er bygget i 1703, og den er dermed byens ældste bygning. Peter den Store har selv konstrueret den som et forsvarsværk mod svenskekongen Karl 12. og hans hær, som man forventede ville komme, men svenskerne holdt sig væk, og fæstningen blev aldrig brugt til det, den var tiltænkt. Derimod fungerede den helt frem til Februarrevolutionen i 1917 som fængsel for politiske fanger. Kendisser som forfatteren Dostojevskij, revolutionæren Trotskij og Lenins storebror, Aleksandr Uljanov, har alle opholdt sig her. Det mægtige bygningsværk på Neva-flodens bred indeholder – ud over sin imponerende størrelse, spændende historie og smukke beliggenhed – masser af seværdigheder. Først og fremmest Peter-Paul-katedralen med det sylespidse og 122 meter høje spir, som Peter den Store lod opføre som gravkirke for sig selv og sine efterkommere på den russiske trone. Her skal vi se kejserinde Maria Fjodorovnas grav og det meget omdiskuterede sidekapel, der er indrettet til minde for den sidste russiske zar Nikolaj 2. og hans familie. Den lille stribe land mellem fæstningsmuren og floden er nu om dage et populært sted at solbade. De hårdføre russere behøver hverken ret meget sol eller ret meget plads til denne aktivitet – for man står da op og solbader!

Dag 6
Skt. Petersborg. Vinterpaladset/Eremitagemuseet og tid på egen hånd
Vinterpaladset er hjemsted for mere end tre millioner kunstværker

I dag skal vi opleve et af rejsens helt store højdepunkter og byens allerstørste stolthed: det opulente hvide, mintgrønne og gyldne Eremitagemuseum. Denne overdådighed af et museum består af ikke mindre end fem bygningsværker, deriblandt det navnkundige Vinterpalads, hvor skiftende zarer og zarinaer har holdt deres hof. Museets samlinger giver en næsten komplet oversigt over europæisk kunsthistorie, men man må nok indstille sig på at skulle vælge dele af historien fra, for her er udstillet mere end tre millioner kunstværker.

Vinterpaladset med de 1.786 døre og 1.945 vinduer blev bygget i perioden 1754-1763, og dets indre er siden blevet ændret nogle gange alt efter den regerende families smag. Katarina den Store gav de 1.057 værelser den største overhaling i slutningen af 1700-tallet. Det var også denne mægtige kejserinde, der for alvor startede de kunstsamlinger, som i dag pryder paladset. Blandt de repræsenterede kunstnere er da Vinci, Rembrandt, Rubens, Monet, Picasso og flere andre af verdens helt store malere og billedhuggere.

Offentligheden har adgang til de fleste af paladsets værelser, heriblandt Militærgalleriet med en samling portrætter af den russiske hærs militære ledere under Napoleons invasion af Rusland i 1812.

I den 800 kvadratmeter store tronsal står den kejserlige trone, og her får man en fornemmelse af den overdådighed, der skulle indgyde respekt hos de tilrejsende undersåtter. Pavillonsalen med det ekstravagante ur i orientalske omgivelser er et mindesmærke for Katarina den Stores sejr over tyrkerne. Malakitsalen, Den Gyldne Sal og Den Hvide Sal, som alle var en del af de private kejserlige gemakker, viser tydeligt, hvilke kolossale rigdomme hoffet og adelen besad, hvilket da også var medvirkende til at udløse den russiske revolution.

Efter museumsbesøget er der tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Gå f.eks. en tur ad den mest berømte gade i Skt. Petersborg, Nevskij Prospekt, som blev planlagt af den franske arkitekt Alexandre Jean Baptiste Le Blond på ordre fra byens grundlægger, zar Peter 1. (den Store). Navnet Nevskij kommer fra den russiske nationalhelt, som i 1200-tallet fik æren for at have besejret de invaderende svenske og tyske hære.

Gaden er næsten 4,5 km lang og er mellem 25 og 60 meter bred. I mange år strejfede ulve rundt på Nevskij Prospekt, men de dage er heldigvis forbi.

Dag 7
Skt. Petersborg. Besøg på Katharinapaladset med ravkammeret og Peterhof
Det overdådige sommerresidens, Katharinapaladset

Katharinapaladset, som vi skal besøge i dag, er opkaldt efter Katharina 1., som var gift med Peter den Store. Hun regerede Rusland i to år efter sin mands død i 1725.

Oprindeligt var paladset en beskeden bygning i to etager, og det prægtige palads, som det fremstår i dag, skyldes Peter den Store og Katharinas datter, kejserinde Elizabeth, der valgte det som sin sommerresidens. Fra 1743 blev bygningen ombygget af fire forskellige arkitekter før Bartholomeo Rastrelli, chefarkitekt ved hoffet, blev pålagt at omdesigne bygningen, så den ville blive en rival til Versailles.

Det nuværende palads er næsten en kilometer i omkreds, og har en kunstfærdigt dekoreret blå-hvid facade med forgyldte karyatider og pilastre designet af tyske billedhugger Johann Franz Dunker. I Elizabeths regeringstid blev der brugt over 100 kg guld til at dekorere slottet udvendigt.

Interiøret i Katharinapaladset er ikke mindre opsigtsvækkende. Den såkaldte Gyldne Enfilade (rækken af rum i forlængelse af hinanden med et ekstravagant interiør) danner rammen om vores besøg inden døre, hvor vi bl.a. kommer igennem den smukke spejlsal, portrætrummet og naturligvis ravkammeret.

Efter besøget på Katharinapaladset drager vi videre til Peterhof. Dette prægtige sommerpalads ligger ud til Den Finske Bugt 29 km uden for Skt. Petersborg.

I begyndelsen af 1700-tallet byggede man i Rusland paladser, anlagde parkanlæg og konstruerede sindrige springvand på ordre fra Peter den Store, som skulle hylde sejren over Karl 12. og svenskerne ved Poltava i 1709. Peterhoffs højeste springvand skildrer Samson (21 m) og blev bygget som et symbol på sejren, 25 år efter krigen.

Vi går en tur gennem den smukt anlagte park inden vi igen vender tilbage til Skt. Petersborg.

Dag 8
Fly Skt. Petersborg – København
Efter morgenmaden er det tid til at sige farvel Rusland. Vi bliver hentet i bus og kører til lufthavnen, hvor flyet hjem til Danmark venter.

Frokostpakke

På denne rejse tilbyder vi en frokostpakke bestående af 6 frokoster (dag 2-7). Frokosterne er indlagt undervejs på udflugterne og spises på lokale restauranter. Undervejs får du dermed mulighed for at smage på det lokale køkken, idet frokosten består af russiske retter.
Pris: 1.198,-

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 8.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse og enekupé
 • Tillæg for enkeltværelse 2.598,–
 • Tillæg for enkeltværelse på hotel + enekupé 3.996,-
Tillæg for opgradering af kupé til 1. klasse
Tillæg for opgradering af kupé til 1. klasse (2-personers kupé) kr. 438 pr. person
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Moskva og Skt. Petersborg – København
 • Udflugter og entréer jf. program
 • Nattog med ”Grand Express”  Moskva – Skt. Petersborg på 2. klasse (4-personers kupé)
 • Transport iht. program
 • Morgenmad dagligt
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris.
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring.
 • Eventuelle ekstra arrangementer.
 • Tillæg for enkeltværelse på hotel i Skt. Petersborg og Moskva
 • Tillæg for opgradering af kupé til 1. klasse (2-personers kupé) på nattoget Moskva – Skt. Petersborg kr. 438 pr. person 
 • Visum til Rusland kr. 490,-.
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (regn med ca. 25 euro pr. pers.).
 • Personlige fornødenheder.
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling).

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Ikke muligt at bruge kørestol eller rollator

Vi gør opmærksom på, at rejsen ikke egner sig for gangbesværede.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Togrejsen Moskva – Skt. Petersborg

På denne rejse har vi inkluderet en togrejse med nattoget ”Grand Express” mellem Moskva og Skt. Petersborg. Vi rejser på 2. klasse i 4-personers sovekupé med 2 nedre og 2 øvre sengepladser. I kupéerne er der sengelinned. Det er muligt at få sin egen kupé mod tillæg – se prisen under prisinformation. Der er ikke egen håndvask/toilet i kupéerne men derimod to toiletvogne koblet på toget.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Besøg i russiske kirker

I russiskortodokse kirker er det sædvane, at kvinder dækker håret med et tørklæde. Det kan derfor være en god idé at medbringe et sådant på udflugterne i land. Mænd derimod bør ikke bære hovedbeklædning i kirkerne.

Visum til Rusland

Det koster 490 kr. pr. person at få almindeligt turistvisum til Rusland (4-10 arbejdsdage). Ekspresvisum koster 770 kr. pr. person (1-3 arbejdsdage). Læs mere om proceduren her http://www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/rusland/visum 

Vi gør opmærksom på, at Albatros Travel ikke kan holdes ansvarlig for manglende visum.

Mere om Rusland

Her kan du få mere at vide om Rusland: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/rusland
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Hånden på hjertet

Rækkefølgen af besøg på museer

Da museerne i Moskva og Skt. Petersborg holder lukket på helligdage og mærkedage, kan det være nødvendigt på enkelte afgange at bytte rundt på rækkefølgen af dagene. Dette påvirker ikke rejsens samlede indhold – kun rækkefølgen i hvilken, vi besøger seværdighederne.

Trafikken i Moskva

Gennem de seneste år et antallet af biler i Moskva steget markant. Det kan betyde, at vi til tider sidder fast i trafikpropper i længere perioder. Hvis vores rejseleder og den lokale guide på forhånd kan se, at det vil være lønsomt at gruppen tager med metroen i Moskva i stedet, vil nogle bustransporter bliver erstattet af metro.

 

Den Røde Plads

På samme måde som Den Røde Plads under den kolde krig blev lukket af under store parader, ynder bystyret også i dag at anvende pladsen til parader, optog, koncerter og andre arrangementer. Derfor er der risiko for, at Den Røde Plads kan være spærret af, og at det ikke er muligt at komme ind på selve pladsen. I så fald vil vi forsøge at komme så tæt på som muligt, så du har mulighed for at få et vue ind over pladsen, men det kan desværre ikke altid garanteres. Vi oplever dog heldigvis sjældent en afspærring på vores rejser.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from Spændende og oplevelsesrig tur Rejsen levede fuldt ud op til vore forventninger. Vi synes, at det var en enorm stor flok på 35, men guiden klarede det fint, da alle var meget disciplinerede, og gjorde det behageligt for alle Metroen i Moskva var virkelig en oplevelse. I stedet for Krigsmuseet, som vi virkelig syntes var kedeligt, ville vi hellere have valgt et museum med nyere russisk kunst.Vores guide var meget vidende, og havde virkelig mange gode anekdoter. Jeg kunne godt have tænkt mig lidt mindre snak, så koncentrationen havde været bedre. Noget virkelig dårligt ved rejsen var, at der manglede et måltid mad, da vi trætte ankom til hotellet. Ellers en oplevelse af de store
Date published: 2017-08-09
Rated 5 out of 5 by from En aldeles fantastisk rejse med mange flotte og spændende steder Rejsen var spændende og rejselederen var meget dygtig. Havde rigtig megen viden om landet og stederne vi så. Ingen varm mad midt på dagen, da selskabet bliver splittet, når det ikke er alle, der spiser frokost. 1 time til evt. sandwich kunne være fint. Madpakke til rejsens sidste dag var overflødig, da der ikke var mulighed for at spise den i bussen eller lufthavnen. Fin ide med numre på de rejsende, når man skulle samles, da det jo så er hurtigere at råbe folk op.
Date published: 2017-09-24
Rated 4 out of 5 by from Dejlig rejse - men med mgl. info. vedr. visum m.v. Spændende og indholdsrig rejse med en dygtig og meget vidende rejseleder. Mht. til Albatros' annoncering af rejsen, mangler der i den grad info om visumregler - alt besværet med rejse til København, uden pas i over en uge, pris m.v. Alt dette informeres man først om, når rejsen er bestilt (måske er det overlagt fra selskabet side, for at få nogen med på rejsen). Hele proceduren er særdeles besværlig.
Date published: 2017-08-09
Rated 4 out of 5 by from dejlig tur med et stramt program. En dejlig tur med et stramt program,i selskab med en dygtig og sympatisk rejseleder. Vi fik et interessant og inspirerende indblik i russisk historie,samt nutid,hvilket har givet os lyst til at øge vores kendskab til dette store land. Vi erfarede fra første dag, at der var tidsproblemer i forhold til programmet,bla pga trafikken, således at der måtte ændres undervejs.Første dag,var det feks ikke muligt for vores rejseleder at arrangere fælles middag,da vi først var fremme på hotellet ved 22-tiden.Hoteller og tilkøbt frokost,var til vores fulde tilfredshed.
Date published: 2017-08-21
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk ferie - en studierejse med masser af faglighed og kultur Rejsen var en fantastisk kombination af 2 storbyer med så meget historie og kultur. Og en rigtig god og sjov oplevelse at rejse med nattog ml. de to byer. Jeg er meget glad for, at der blev lagt så meget vægt på udflugterne og byoplevelserne og at vi virkelig blev fagligt udfordret med en meget kompetent og vidende rejseleder. Jeg var kommet med en stor lyst til at lære en masse om Rusland og Ruslands historie - og det blev til fulde indfriet. Det var også tilpas med fritiden om aftenen og den ene eftermiddag i Skt. Petersborg - Hvis jeg skulle have ønsket noget, ville jeg gerne, at frokosterne havde været mere en "russisk" madoplevelse og ville meget gerne have betalt det mere for det - men det er altså kun en lille ting i det store perspektiv.......... Alt i alt en fantastisk rejseoplevelse med en fantastisk rejseleder.
Date published: 2017-08-09
Rated 5 out of 5 by from Beluga, 'Bosch' og Boris At Beluga også er navnet på Ruslands godeste vodka forstørrede mig lidt. Desværre oplevede vi ingensteder den dybrøde og krydrede borsjtj, som vort eget køkken kan præstere - mærkeligt. Til gengæld var der guld på næsten alle løgkuplerne. Betagende og frydefuldt for øjet. Boris lå tungt i sin grav. Vladimir så vi nu heller ikke. Han var som borte med vandet, der flere gange dagligt spulede gader, fortove og pladser rene. Ikke engang et stykke tyggegummi blev efterladt. Og det var som om hunde havde udgangsforbud.
Date published: 2017-08-09
Rated 3 out of 5 by from En rejse, hvor jeg oplevede en enorm og ubegribelig rigdom Rejsen var godt sammensat... dejligt at opleve Moskva og Sankt Petersborg i samme rejse. Desværre havde vi en rejseleder, der var uengageret m.v. hvilket forringede oplevelsen samt udbyttet.
Date published: 2018-06-10
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rejse i fortid og nutid Fra ende til anden en fantastisk oplevelse hvor vi med sikker hånd blev ført direkte til de mest interessante steder. Rejselederen var meget vidende og god til at formidle. Både Moskva og Skt. Petersborg var overraskende smukke og behagelige at opholde sig i. Nattoget til Skt. Petersborg var en rigtig god og spændende oplevelse, selv om vi sov det meste af turen.
Date published: 2017-09-25
 • y_2019, m_3, d_19, h_24
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_38
 • loc_da_DK, sid_RURTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

19RURTR02BDK1009