MS Casanova

MS Casanova er et komfortabelt og moderne flodkrydstogtskib med plads til 96 passagerer fordelt på to dæk.
Det rummelige fartøj (103 meter langt og 9,7 meter bredt) kombinerer moderne komfort med en hyggelig atmosfære. Passagererne kan nyde udsigten i panoramasalonen eller dase på soldækkets liggestole. Alle måltider (helpension) indtages i skibets restaurant, hvor der varieres mellem buffet og servering ved bordene af den venlige tjenerstab. Skibet har 48 kahytter, panoramasalon og en panoramarestaurant.

Hvordan er kahytterne?
Fra kahytterne på ca. 12 m2 har du god udsigt til floden og omgivelserne. Kahytterne er udstyret med to enkeltsenge eller dobbeltseng; badeværelse med toilet og bruser; varme/aircondition, hårtørrer, sikkerhedsboks og tv.
  • Main-dæk Udvendig kahyt på ca. 12 m2 med vindue (kan ikke åbnes) på dæk 1. To enkeltsenge bestående af en sofaseng og en klap ud seng eller dobbeltseng.
  • Upper-dæk Udvendig kahyt på ca. 12 m2 med fransk altan. To enkeltsenge eller dobbeltseng. Vinduet kan åbnes.

Særlige forhold vedrørende helbred
I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros Travel om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Ikke egnet for gangbesværede
Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Kørestole og gangstativer/rollator må ikke tages med på skibet. Dette skyldes sikkerhedsmæssige årsager, da der skal være fri passage på gangarealer osv.

Spisning om bord
Alle måltider indtages i skibets hyggelige restaurant. Morgenmaden serveres som en indbydende buffet med alt fra varme retter som bacon, æg og pandekager til brød, frisk frugt og diverse morgenmadsprodukter.
Frokosten kan både være buffet eller servering ved bordene. Der er altid mulighed for at spise vegetarisk. Efter frokosten serveres kaffe og te ved bordene.

Aftensmaden serveres ved bordene. Du kan altid vælge mellem flere retter – fx vegetar, fisk eller kød til hovedret – og typisk mellem flere forskellige forretter og desserter. Kaffe og te serveres til desserten, hvortil der også (mod betaling) er mulighed for at få en avec eller specialkaffe.

Der er faste pladser i restauranten.

Udover hovedmåltiderne serveres også eftermiddagskaffe/te med kage de fleste dage.

Tidspunkterne for måltiderne vil variere fra dag til dag og vil fremgå af informationen fra rejselederen på rejsen.

Er der mulighed for specialkost?
Skibets restaurant har mulighed for at tilberede mad til diabetikere, vegetarer, glutenallergikere og laktoseintolerante. Det er ikke nødvendigt, at du gør opmærksom på et ønske om en eventuel specialkost inden afrejsen, men giv blot besked, når du kommer om bord på skibet.

Drikkevarer om bord
Kaffe, te og juice til morgenmaden og kaffe og te efter frokost og middag er inkluderet i rejsens pris, øvrige drikkevarer skal du betale for.

På rejsen tilbyder skibet en drikkevarepakke, hvor du frit kan få serveret udvalgte drikkevarer i baren og restauranten. Pakken koster ca. 160 euro pr. person og bestilles og betales om bord.
I restauranten koster en flaske vin cirka 20-35 euro, øl (flaske eller fad) cirka 3-5 euro, og cocktails cirka 6-8 euro. Sodavand og mineralvand koster cirka 2,5-4,5 euro per flaske.

Drikkepakken inkluderer ikke øl på flaske, cocktails, spiritus, kaffespecialiteter som fx espresso, latte m.m. Bemærk venligst, at drikkepakken er et personligt tilkøb, og misbruges ordningen til fx at købe til andre, vil ordningen blive ophævet uden refundering af pengene.

Drikkevand
Vandet i hanerne er renset men opbevares i tanke. Derfor anbefaler vi, at man køber drikkevand på flaske. Vandet i hanerne kan dog udmærket anvendes til bad, vask og tandbørstning.

Gode tips til pakkelisten
Der er ingen krav til påklædningen om bord. De fleste gæster klæder sig om aften pænt og uformelt. For herrernes vedkommende kunne det være lange bukser og skjorte/polo T-shirt med krave. For damernes vedkommende for eksempel sommerkjole, nederdel, bukser og skjorte/bluse. Mere festligt tøj kan medbringes til den såkaldte festaften.

Rejser du i sommermånederne er let bomuldstøj uundværligt, men en trøje eller tynd jakke kan alligevel være god at have med. Komfortable sko anbefales til turene i land, og glem ikke at tage løbesko og træningstøj med, hvis du planlægger at benytte dig af sportsfaciliteterne om bord.

Skal man selv have håndklæde med?
Det er ikke nødvendigt at have eget håndklæde med.

Rengøring af kahytten
Kahytterne gøres rent hver dag.

Elektricitet
Der findes 220 v. stikkontakter (til 2-benet stik) i kahytterne.

Internet
Der er begrænset adgang til wi-fi (trådløst internet) på skibet. Netværket er kun tilgængeligt ved skibets reception og delvist i loungen, dvs. ikke i kahytterne. Du kan købe adgang til netværket per time. Dette bestilles og betales om bord.

Mobiltelefon og e-mail
Vær opmærksom på, at det kan være dyrt at ringe fra din egen mobiltelefon, og der kan være ekstra omkostninger ved opkald og dataforbrug fra udlandet. Kontakt eventuelt dit teleselskab inden afrejse vedrørende information om takster med mere.

Opbevaring af værdier
Der er en sikkerhedsboks i kahytten. Bemærk dog, at rederierne og Albatros Travel ikke er ansvarlige for værdier efterladt i disse bokse, i kahytten eller andre steder om bord.

Betaling om bord
Alle priser om bord er i euro. Ved måltiderne opgiver du dit kahytsnummer og skriver under på, hvilke drikkevarer du evt. har fået. Afregning sker den næstsidste dag på rejsen, og du kan både betale kontant (euro) eller med kreditkort (VISA, MasterCard, Diner´s Club og AMEX). Rejselederen vil informere om de nærmere detaljer mht. afregningen.

Hvad skal der betales ekstra for om bord?
Drikkevarer og andet personligt forbrug som fx internetforbrug med mere.

Drikkepenge
I de lande, vi besøger på krydstogtet, og på skibet er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen og personalet om bord på skibet modtager en vis sum drikkepenge. På denne rejse anbefaler vi at give 5-7 euro per nat per person.

Rejsens pris inkluderer ikke personlige drikkepenge, da det er et individuelt anliggende. Albatros Travel giver løn til lokalguider, chauffører og personalet på skibet, men deres løn i servicebranchen er afstemt efter, at de modtager drikkepenge. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er individuelle og frivillige.

Rygning om bord
Skibet er stort set røgfrit, og det er udelukkende tilladt at ryge agter på soldækket ved de borde, hvor der er opstillet askebægre. Alle andre steder indendørs/udendørs er rygning strengt forbudt.

Aldersgrænse
Personer under 18 år skal rejse i følge med forældre eller voksne over 18 år. Man skal være minimum 18 år for at købe alkohol.

Børn om bord
Børn er velkomne om bord på skibet. Børn under 18 år må ikke sove uden en voksen, dvs. to børn må ikke dele kahyt, men skal dele kahyt med en voksen. Det er desværre ikke muligt at slå to kahytter sammen, da der ikke er forbindende døre imellem kahytterne.

Krydstogtrejseleder
På en skibsrejse er rejselederens rolle og funktioner anderledes end på almindelige rundrejser, hvor gruppen tilbringer størstedelen af tiden samlet. Rejseformen giver nemlig mulighed for både at nyde samværet i gruppen og tilbringe tid på skibet og i land på egen hånd.

Rejselederens rolle er at hjælpe med de praktiske forhold som indrejse, transfer til og fra lufthavnen, ombordstigning, samt information om muligheder på skibet og i land. Desuden vil rejselederen være med på de udflugter, som er beskrevet i dagsprogrammet. Rejselederen deltager i alle fælles ture og aktiviteter, og derudover er man naturligvis altid mere end velkommen til at henvende sig med eventuelle spørgsmål – eller blot få en hyggelig snak.

Hvilket sprog tales der om bord?
Gæsterne om bord på skibet er fra en lang række lande hovedsageligt i Europa. Hovedsprogene om bord vil typisk være tysk og/eller engelsk og evt. fransk. Der vil altid være en dansk rejseleder med Albatros’ gruppe. Vores rejseleder sørger for at holde sammen på gruppen og informere om programmet undervejs. Personalet på båden taler tysk og engelsk.

Ombordstigning på skibet
Der er fælles transport fra lufthavnen/hotellet til skibet, og tidspunkter for ombordstigning vil fremgå af rejselederens information. Der må påregnes lidt ventetid, når alle gæsterne skal tjekke ind og gå om bord på skibet.

Kajplads
Når flodkrydstogtskibene lægger til kaj, fortøjes skibene flere steder langskibs uden på hinanden. Det betyder, at man kan opleve at kigge ind i siden på et andet skib i stedet for at have udsigt til landskabet eller en by, når skibet ligger ved kajen. Og at man skal gå gennem andre både for at komme i land – eller at andre passagerer går igennem MS Casanova.