MS Darakum

– plads til 110 passagerer
– flotte og rummelige kahytter
– lille poolområde og skønt soldæk (ikke opvarmet)
Skibet er elegant indrettet i marokkansk stil. Du kan sidde på soldækket og se Egypten passere forbi eller tage et dyp i den lille swimmingpool. Måltiderne nydes i den flotte restaurant, og der er flere aftener med underholdning.

Hvordan er kahytterne?
Vi har valgt de store standardkahytter på 20 m2. Kahytterne ligger på dæk 2 og 3. De har store vinduer med udsigt til Nilen, aircondition, satellit-tv, minibar, safe, redningsveste, telefon, hårtørrer og badeværelse (enkeltværelser er på dæk 1 og er udstyret med mindre vinduer).

Særlige forhold vedrørende helbred
Skibet oplyser, at deltagelse i krydstogtet er underlagt visse regler. Du har derfor pligt til at informere Albatros Travel om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Er der nogen aldersgrænse for at deltage på krydstogtet?
Personer under 21 år skal rejse i følge med forældre eller voksne over 21 år. Man skal være minimum 21 år for at købe alkohol.

Er det muligt at bestille specialkost?
Vi anbefaler, at du informerer Albatros Travel om et eventuelt ønske om specialkost senest 45 dage før afrejse, så vi kan give rederiet besked inden ankomst. Rederiet vil herefter gøre, hvad de kan for at imødekomme dine behov.

Skal man selv have håndklæde med?
Det er ikke nødvendigt at have eget håndklæde med. Der er ligeledes badehåndklæder til rådighed ved swimmingpoolen.

Ombordstigning på skibet
Der er altid fælles transport fra lufthavnen/hotellet til skibet, men bemærk venligst, at man fortøjer krydstogtsbådene side om side, og derfor skal man ofte passere andre skibe ved landgang og påstigning – eller omvendt skal andre skibes passagerer gennem vores skib. Vær opmærksom på at vi ved Luxor lægger til 15 km fra centrum.

Drikkevarer om bord
Alle drikkevarer skal du betale for. Lokale drikkevarer er forholdsvis billige, hvorimod importerede drikkevarer ofte er noget dyrere.

Rygning om bord
Skibet er stort set røgfrit, men der er særlige udendørsområder, hvor det er tilladt at ryge. Det er ikke tilladt at ryge indendørs eller i kahytterne. Cigar- og piberygning er kun tilladt på de ydre dæk. Rygereglerne kan ændres med kort varsel, og vi beder derfor vores gæster respektere opslag og skiltning om bord.

Elektricitet
Der findes 110/220 v. stik i kahytterne. Medbring eventuelt adapter.

Telefon, internet og e-mail
Vi gør opmærksom på, at det kan være dyrt at ringe fra egen mobiltelefon, og der kan være ekstra omkostninger ved opkald fra udlandet. Kontakt eventuelt dit teleselskab inden afrejse for information om takster med mere. Der er fri WiFi overalt på skibet, hvis det virker, signalet er desværre ofte meget svagt.

Der er internt telefonsystem mellem kahytterne. Skal normal telefon bruges til udgående opkald, gøres dette fra receptionen.

Børn om bord
Børn er velkomne om bord på krydstogtskibet. Det er dog ingen faciliteter til børn eller spædbørn, og skibet er mere indrettet til afslapning og stilletid. Vi gør opmærksom på, at det ikke er tilladt at tage på krydstogt med MS Darakum, hvis man under krydstogtet går ind i den 24. graviditetsuge.

Hvordan betales der om bord på skibet
Alle priser om bord er i egyptiske pund, men du kan betale med US-dollars, egyptiske pund og euro. Følgende kreditkort accepteres: VISA og MasterCard.

Hvad skal der betales ekstra for om bord?
Drikkevarer, vask og rens af tøj samt telefonsamtaler med mere

Opbevaring af værdier
Der er en sikkerhedsboks i kahytten. Bemærk dog, at rederiet og Albatros Travel ikke er ansvarlige for værdier efterladt i disse bokse, i kahytten eller andre steder om bord.

Hvilket sprog tales der om bord
Engelsk er hovedsproget, og alle informationer over højtaleranlægget, informationsmøder og underholdning er ligeledes på engelsk.

Dresscode
Smart casual og afslappet tøj. Korte bukser og badetøj ikke tilladt i restauranten.

Dagene kan blive meget varme og nætterne omvendt meget kølige, så en let trøje, jakke eller vindjakke kan med fordel medbringes. På grund af aircondition kan der for nogle føles koldt indenfor.

Krydstogtrejseleder
Rejselederens rolle og funktion er som på almindelige rundrejser, hvor gruppen tilbringer størstedelen af tiden samlet. Rejseformen giver dog mulighed for både at nyde samværet i gruppen og tilbringe tid på skibet og i land på egen hånd eller med de øvrige gæster.

Rejselederens rolle er at hjælpe med de praktiske forhold som indrejse, transfer til og fra lufthavnen, ombordstigning, oversættelse til dansk i forbindelse med informationer fra lokalguiden samt information om muligheder på skibet og i land. Desuden vil rejselederen være med på de udflugter, som er beskrevet i dagsprogrammet. Rejselederen deltager i alle fælles ture og aktiviteter, og derudover er man naturligvis altid mere end velkommen til at henvende sig med eventuelle spørgsmål – eller blot få en hyggelig snak.

I Egypten er det obligatorisk, at udenlandske grupper skal have en egyptisk guide. Denne informerer på engelsk, mens den danske guide oversætter og supplerer.

På en skibsrejse deltager gruppen på lige fod med de øvrige gæster på skibet, og det er ikke muligt for rejselederen at være til stede og til rådighed overalt. Derfor kan det være en god ide at bruge skibets reception, der normalt assisterer og svarer på spørgsmål fra skibets øvrige passagerer.

Hvad skal man pakke?
De fleste aftener om bord forventes pæn og uformel påklædning. For herrernes vedkommende kunne det være lange bukser og skjorte/polo T-shirt med krave. For damernes vedkommende for eksempel sommerkjole, nederdel, bukser og skjorte/bluse.

Jeans, shorts og T-shirt accepteres ikke i restauranterne efter kl. 17.30 og det er ikke tilladt at benytte restauranterne i badetøj.

Rejser du under varmere himmelstrøg, er let bomuldstøj uundværligt, men en trøje eller tynd jakke kan alligevel være god at have med, ikke mindst da det ofte er køligt indendørs på grund af aircondition. Komfortable sko anbefales til turene på land, og glem ikke at tage løbesko og træningstøj med, hvis du planlægger at benytte dig af sportsfaciliteterne om bord. Vaskeriet om bord ordner mod betaling vask og rens fra dag til dag. Husk badetøj, da der er lille swimmingpool om bord.