Ocean Atlantic

- Nyrenoveret i 2016-2017
- Plads til 198 passagerer
- 140 meter i længe og 21 meter i bredde
Ocean Atlantic er nyrenoveret i 2017 og er det perfekte ekspeditionsskib til farvandet ved Antarktis og Arktis!

Ocean Atlantic er nyrenoveret i 2017 og er det perfekte ekspeditionsskib til farvandet ved Antarktis og Arktis!

Moderne navigationssystemer og det isforstærkede skrog betyder, at skibet uproblematisk kan benyttes til togter i is flydte polare farvande. De overdækkede redningsbåde kan med kort varsel sættes i vandet, og de har kapacitet til langt flere end blot passagerer og besætningsmedlemmer. Ocean Atlantic udgør således både en moderne, behagelig og luksuriøs ramme om ethvert krydstogt – både i de polare og i de varmere farvande – med god plads i kahytter, suiter og i fællesområder. Skibet er samtidig lille nok til, at vi kan opleve kystlandskaberne og seværdighederne på helt tæt hold.

Kahytter
Der er 104 passagerkahytter og -suiter på skibet i alt. Der er både indvendige kahytter og udvendige kahytterog suiter med havudsigt. De fleste dobbeltkahytter har to enkeltsenge, og enkelte er indrettet med en dobbeltseng. Desuden er der få enkelt-kahytter om bord. Alle kahytter har eget bad og toilet og individuel temperaturregulering. Der er endvidere hårtørrer og tv. 

Premium Suite, 35 m2
Suiterne er på ca. 35 m2og består af soveværelse, et opholdsrum med sofa samt bad/toilet. Kahytten har en stor dobbeltseng. De store vinduer giver en god udsigt undervejs. Suiterne er beliggende på Marco Polo dækket (dæk 5).

Kategori A: Panorama Window Suite, 19-24 m2
Kahytterne har vinduer og eget bad/toilet samt dobbeltseng eller to enkeltsenge med et sofaområde. Kahytterne ligger på Marco Polo dækket (dæk 5).

Kategori B: Panorama Window Cabin 20-23 m2
Kahytterne har vinduer og eget bad/toilet samt dobbeltseng eller to enkeltsenge samt et siddeområde. Kategori B kahytterne har delvist begrænset udsyn. Kahytterne ligger på Magellan og Hudson dækket (dæk 7 og 8).

Kategori C: Standard Cabin Window 12-13 m2
Kahytterne har vindue og eget bad/toilet samt to enkeltsenge. Kahytterne ligger på Marco Polo dækket (dæk 5).

Kategori D: Standard Cabin Window 11-12 m2
Kahytterne har koøje og eget bad/toilet og to enkeltsenge. Kahytterne ligger på Columbus dækket (dæk 4).

Kategori G: Standard Cabin Window 9-10 m2
Kahytterne har koøje og eget bad/toilet og en enkeltseng. Kahytterne ligger på Columbus dækket (dæk 4).

Kategori E: Large Inside Cabin 18-21 m2
Indvendig kahyt. Dobbeltseng eller to enkeltsenge, samt foldbar (sovesofa) enkeltseng og badeværelse.Beliggende på Marco Polo dæk 5.

Kategori F: Large Inside triple Cabin 18-21 m2
Indvendig kahyt. Dobbeltseng eller to enkeltsenge, samt et siddeområde med sovesofa og badeværelse.Beliggende på Marco Polo dæk 5.

Billeder

Særlige forhold vedrørende helbred
I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros Travel om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Vi skal gøre opmærksom på at der for nuværende er krav om færdigvaccination og PCR eller antigen test inden ombordstigningen på Ocean Atlantic. 
Hvis disse krav fortsat er gældende på din rejse, vil vi informere yderligere om det senest i dit afrejsebrev.

Ikke egnet for gangbesværede
Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerheden, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer. 

Kørestole og gangstativer/rollator må ikke tages med på skibet. Dette er af sikkerhedsmæssige årsager, da der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Kahytsklargøring
Stewardessen kommer om morgenen/formiddagen og gennemgår kahytterne. Om aftenen bliver sengene gjort klar til natten.

Håndklæder
Hvis håndklædet hænger på håndklædekrogen, forventer stewardessen, at det fortsat ønskes benyttet. Lægger du det derimod på gulvet, vil det blive skiftet.

Toiletter
Toiletsystemet om bord er meget følsomt. Undgå venligst at skylle noget ud, som ikke hører hjemme i et toilet.

Temperaturkontrol
Der er et ventilationssystem i alle kahytter og suiter.

Vand
Vandet fra hanen i suiterne kan drikkes. Det anbefales at benytte vandstationerne ombord (dæk 6). Skibet tager vand om bord fra diverse havne, og der er desuden muligheden for at omdanne havvand til drikkevand. Normalt vil der ikke være grund til at rationere vandet om bord. Vi råder dog alligevel vores gæster til at være opmærksomme på vandforbruget. 

Strøm
Skibet har et elsystem med 220 volt og barbermaskinestik med 110/220 volt på badeværelserne. 

TV
Der er tv i alle kahytter og suiter, her kan man finde det daglige program.

Vi skal gøre opmærksom på, at man ikke kan forvente at se tv om bord, da tv-signalet er afhængig af satellitforbindelsen og lokale forhold. 

Skibets besætning
Ud over Albatros’ ekspeditionsteam er der to besætningsgrupper om bord, som arbejder sammen for at gøre din rejse til en særlig oplevelse. Skibets kaptajn, styrmænd og matroser har ansvaret for driften og styringen af skibet og for de udendørs arealer. Hotelchefen og hotelstaben er ansvarlige for kahytterne, suiterne og bespisningen, og de vil gøre deres yderste for at imødekomme dine behov om bord og sørge for et behageligt ophold. 

Læge
Der er en lægeklinik om bord med engelsktalende læge. En eventuel konsultation/behandling skrives på din skibsregning. Ekspeditionsguiderne hjælper gerne med at oversætte, hvis det ønskes. 

Søsyge
Vi anbefaler at man selv medbringer midler mod søsyge. 

Måltiderne om bord
Menuen skifter dagligt og byder på internationale retter af høj standard – kombineret med lokale retter/råvarer, når der er mulighed for det. Restauranten er placeret på dæk 6. Alle måltider serveres i restauranten. 

Morgenmaden og frokost serveres som buffet. Aftensmaden vil være en kombination af a lá carte og buffet. Evt. udendørs måltider vil være buffet. 

Roomservice
Der er ikke mulighed for roomservice.

Kaffe og te
Der serveres kaffe og te i forbindelse med måltiderne, og når kaffetørsten ellers melder sig, kan du forsyne dig med kaffe, te samt vand hele dagen i loungen ved biblioteket (dæk 6). 

Lounge
Explorer-loungen er placeret på dæk 8. Her er der god plads og bekvemme lænestole, hvor man kan sidde og hygge sig med en bog eller spille spil. Det er også to store observationslounges på dæk 6 og dæk 7 med god udsigt. 

Barer
Der er to barer om bord på skibet: Den ene ligger i forbindelse med loungen på dæk 8, og den anden i observationsloungen på dæk 6. Under aftensmaden og landgang er barerne lukket. Det er ikke tilladt at medbringe egne drikkevarer i fælles arealerne.

Vaskeri
I kahytten finder du vaskerisedler og vaskeriposer. Hvis du ønsker at få vasket om bord, så udfyld venligst sedlen, læg vasketøjet i posen og sedlen oven på vasketøjet inde i posen. Vasketøjet vil blive leveret tilbage inden for 48 timer. 

Dækket
På dækket er der god udendørs plads, og der er fri adgang til arealerne. Dog kan visse områder være afspærret i kortere tidsrum med reb; dette bedes venligst respekteret. På soldækket er der stole og bænke.

Skibets rulninger er kraftigere på de øverste dæk, og det er en god idé altid at holde fast i ræling eller gelændere. Vær desuden meget påpasselig, hvis dækket er vådt; det kan være meget glat. 

Broen
Broen på Ocean Atlantic er en arbejdsplads. Som udgangspunkt er der ikke adgang på broen, med mindre kaptajnen vurderer, at omstændighederne er til det. Et eventuelt besøg på broen skal i så fald arrangeres med ekspeditionslederen. Tilstræb at stå yderst i siderne og aldrig i midten af broen. Der er kun plads til et begrænset antal gæster på broen ad gangen, og hvis styrmanden skal have arbejdsro på grund af is, dårlig sigtbarhed, havneanløb eller andet, anmoder vi om, at broen forlades. Det er ikke tilladt at medbringe mad eller drikkevarer på broen. 

Elevator, trapper og døre
Som på andre skibe må du være forberedt på en del søgang. Når du benytter trapperne, så hav altid en hånd fri til at holde fast, og benyt dig af gelænder og greb, især på trapper og lejdere. Vær særligt opmærksom ved passage af døre; alle har en høj kant nederst. Sæt ikke fingrene i dørkarme eller på kanten af døren; skibet kan komme i pludselige bevægelser. Der forefindes desuden en elevator midt i skibet, som til tider ikke må benyttes grundet søgang. 

Reception
Receptionen på dæk 5 er behjælpelig med alt, hvad der vedrører praktiske spørgsmål og dit velbefindende om bord på skibet. Personalet i receptionen taler engelsk, og ekspeditionsguiderne hjælper naturligvis gerne til, hvis der er behov for lidt oversættelses assistance. 

Værdisager
Der er en værdiboks, der kan låses med kode i alle kahytter. Hverken Albatros Travel eller rederiet kan gøres ansvarlig for værdigenstande efterladt i kahytterne (heller ikke i den aflåste værdiboks) eller andre steder om bord. 

Rygning
Det er ikke tilladt at ryge indenfor på skibet. Al rygning foregår på dæk 8 styrbord, hvor der er anvist, at rygning er tilladt, og sat askebægre op.

Kommunikation om bord
Skibets kommunikation er baseret på satellitforbindelse med begrænset volumen. Hvis du benytter din mobiltelefon på skibet, går den via satellitforbindelsen, og både samtaler og SMS’er vil derfor være væsentlig dyrere, end når du benytter den ”på landjorden” i udlandet. Vær opmærksom på at du ikke altid vil kunne få forbindelse når du er ombord på skibet.

Glemte sager
Fundne sager bedes afleveret i receptionen. 

Batterier
Vi sorterer affaldet om bord. I stedet for at smide brugte batterier i skraldespanden anmoder vi derfor om, at de afleveres i IT rummet ved siden af receptionen. 

Redningsvest og redningsbåde
Der er redningsveste udenfor på dæk ved redningsbådene. Skibet medbringer overdækkede redningsbåde, som hurtigt kan sættes i vandet. Information om redningsprocedurer bliver givet under det obligatoriske sikkerhedsmøde ved togtets begyndelse.

Af- og påstigning
For at sikre at alle passagerer, der er gået i land ved havnebesøg/landgange, også er kommet tilbage om bord igen, er det yderst vigtigt, at ALLE overholder følgende system: Alle gæster om bord har et personligt ”landgangskort”, som registreres før landgang. Når du går fra borde, tager du kortet med dig – og registrér kortet igen, når du kommer tilbage om bord. Det er dit eget ansvar at være tilbage på skibet i tide – hvilket er en forudsætning for, at sejlplanen kan overholdes. 

Betaling om bord
Alle regninger om bord – fra bar, kommunikation, ocean shop og vaskeri med mere bliver skrevet på en samlet regning på dit kahytsnummer. Alle priser om bord er i amerikanske dollars, og regningen skal betales i amerikanske dollars. Du kan således ikke betale med danske kroner om bord. Den sidste hele dag om bord bliver beløbet gjort op om aftenen. Regningen kan betales i kontanter eller med American Express, Visa- eller Masterkort. Hvis du ønsker at betale med kort, bliver der taget et aftryk ved rejsens begyndelse. Har du spørgsmål angående regningen, beder vi dig kontakte receptionen. 

Drikkepenge
Efter international standard er det kutyme at give drikkepenge til skibets personale. Drikkepengene sættes automatisk på din kahytsregning (USD 13,5 om dagen). Har du spørgsmål eller ønsker I at ændre beløbet kan dette ordnes med receptionen. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er individuelle og frivillige.

Rejseledere og internationale gæster om bord
Vi gør opmærksom på, at der udover skandinaviske gæster også er internationale gæster med på togtet. Derfor består vores ekspeditionsteam af skandinavisk og engelsktalende ekspeditionsguider, som arbejder på tværs med alle gæsterne. Foredrag og informationsmøder vil som udgangspunkt være på engelsk. Når vi går i land som grupper vil der når muligt blive taget hensyn til nationalitet og sprog.

Rejser med Ocean Atlantic

 • Albatros’ eget skib

  Albatros' eventyrlige krydstogt til Vestgrønland via Island

  Vi besøger Diskobugten, Arktisk Station i Qeqertarsuaq, Grønlands smukkest beliggende by Uummannaq, Knud Rasmussens fødeby Ilulissat og historiske Sisimiut

  4,3
  • 29-08-2022
  • 9 dage
  • 29.998,–
  fra København
 • Albatros’ eget skib

  Fra Grønland til Island i Erik den Rødes kølvand

  Ekspeditionskrydstogt langs samme rute som Nordboerne gjorde for mere end tusind år siden – med skandinaviske og engelske rejseledere, 12 dage.

  • 2 afrejser
  • 12 dage
  • Fra 35.998,–
  fra København
 • Albatros’ eget skib

  Albatros' eventyrlige krydstogt til Diskobugten

  Smukt ekspeditionskrydstogt til Diskobugten og Vestgrønlands største højdepunkter med Ocean Atlantic.

  • 3 afrejser
  • 6 dage
  • Fra 23.998,–
  fra København
 • Albatros’ eget skib

  Svalbard – Sidste stop før Nordpolen

  Oplev sommer i Arktis med Ocean Atlantic. Solen står højt hele døgnet, og kysterne myldrer af liv, nu hvor landet åbner sig efter vinterens favntag

  4,4
  • 28-06-2022
  • 9 dage
  • 31.998,–
  fra København