Victoria Sophia

– 104 kahytter
– balkon til alle kahytter
– renoveret i 2011
Victoria Sophia er rederiet Victoria Cruises’ flagskib

Skibet blev gennemgribende renoveret i 2011, hvor alle 104 kahytter fik balkon. Her er plads til 208 passagerer, og med et mandskab på 121 personer er servicen i top.

Skibet har en restaurant, et træningslokale, skønhedssalon, læserum og en souvenirbutik, og der arrangeres forskellige aktiviteter og underholdning om bord.

Har man tidligere været på krydstogt, bør man være opmærksom på, man ikke kan sammenligne et krydstogtskib og et flodkrydstogtskib. Flodkrydstogtskibene har en helt anden indretning og ikke de samme faciliteter. Således kan man også opleve, at kahytterne er en del mindre, og at standarden er lavere end på de store oceangående skibe. Ikke desto mindre har Victoria Sophia den højeste kategorisering – 5 stjerner – som man kan få i Kina.

Kahytter
Alle kahytter er udvendige og har egen balkon, telefon, bad og toilet. Tildelingen af kahytter bliver anvist af rederiet.

Påklædning
Vi anbefaler almindelig og bekvem påklædning om bord på skibet. Til kaptajnens cocktailparty og til kaptajnens afskedsmiddag anbefales det, at herrerne bærer pænt tøj (skjorte) og damerne kjole eller anden selskabelig påklædning.

Køkkenet
Køkkenet er det typiske kinesiske køkken. Dog kan menuen ændre sig i forhold til de forskellige provinsers madstil. Morgenmaden er vestlig.

Betaling om bord
Du kvitterer for det, du køber om bord af drikkevarer og service. Der afregnes samlet aftenen før afrejse. Der kan betales med yuan (RMB) og Visa, MasterCard og American Express. Der kan veksles US-dollar eller euro i vekselkontoret om bord, men ikke større beløb.

Internet og strøm
Om bord er der mulighed for at gå på internettet og at sende fax, men internetforbindelsen er meget langsom. Strøm er 220 V.

Rygepolitik
Der må kun ryges udenfor, på observationsdækket.

Øvrige faciliteter
Der er vasketøjsservice, bibliotek, souvenirbutik, frisør, massør og træningsfaciliteter.

Aktiviteter
Der er forskellige aktiviteter om bord, man kan deltage i, såsom tai-chi om morgenen, foredrag og aftenunderholdning.

Udflugter
Udflugter kan afhængigt af vandstand eller af sikkerhedsmæssige grunde aflyses eller ændres. Dette ligger uden for vores indflydelse, og beslutningen tages ene og alene af skibets kaptajn.

Drikkepenge
Der bliver lagt en konvolut i hver kahyt på afrejsedagen, hvor man samlet kan give drikkepenge til besætningen. Et passende niveau er omkring 10 US-dollar pr. dag pr. person.