Kokkeskole i Provence med Claus Holm

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

En enestående chance for en forlænget weekend i Sydfrankrig i selskab med kokken Claus Holm. Kokkeskole med kærlighed og skønne vingårde med vinsmagning.

Claus Holm tager os med til Provence i Sydfrankrig, hvor vi en forårsweekend i maj deltager i ikke mindre end 5 kokkeskoler. Temaerne spænder vidt, og Claus og hans kone Anne – der også er kok – lærer os om råvarer, smag, sammensætninger, anretningsteknikker og kærlighed til mad. Vi bor midt i Pertuis i hjertet af Provence, hvorfra vi kører ud til de tre vingårde, hvor vores kokkeskoler foregår. Vi handler ind sammen, og under kyndig vejledning fra Claus og Anne tilbereder vi maden i små køkkener, hvor der er plads til anekdoter og grin. Når vi efterfølgende skal nyde frugten af vores anstrengelser, får vi mulighed for at smage et udvalg af vine fra VinCooperativets sortiment. En weekend med oplevelser, der både nydes på stedet og tages med hjem!

Venligst bemærk, at ændringer i programmet kan forekomme.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Rundrejse, Vin & gastronomi

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Nej

  • Vaccination Nej

  • Valuta EUR

Dagsprogram 4 dage
Dag 1
Ankomst til Nice, indkøb og videre til Pertuis. Tilberedning af aftensmad ved Claus Holm
Dag 2
Pertuis. Indkøb, kokkeskole og vinsmagning på Château Gassier (frokost) og Château la Galliniere (middag)
Dag 3
Pertuis – Taradeau. Indkøb, kokkeskole og vinsmagning på Châteaux de Saint Martin (frokost og middag)
Dag 4
Hjemrejse

Hoteller

Best Western Sévan Parc Hôtel

  • I de skønne omgivelser på Best Western Sévan Parc Hôtel
  • Eksempel på et værelse på Best Western Sévan Parc Hôtel
  • Hotellets morgenmadsrestaurant
  • I hotellets restaurant
  • Ved hotellets skønne pool
  • I hotellets skønne have
  • Udendørs swimming pool
  • Solterrasse og have
  • Restaurant
  • Bar
  • Gratis wi-fi
  • Bagageopbevaring
  • 24 timers reception
  • Aix-en-Provence: 20 km
  • Château la Gallinière: 48 km
  • Château Gassier: 46 km
  • Château Saint Martin: 118 km
  • Nice: 200 km
  • Avignon: 85 km
  • Marseilles: 55 km
  • Arles: 98 km
  • Camargue Nationalparken: 115 km

Hotellet ligger i landlige omgivelser i Pertuis i Vaucluse ved indgangen til nationalparken Luberon i hjertet af Provence tæt på Marseilles, Arles, Les Baux de Provence og Avignon. Der er på hotellet mulighed for at spille både tennis, bordtennis og minigolf samt petanque – et spil med provencalske rødder.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Ankomst til Nice, indkøb og videre til Pertuis. Tilberedning af aftensmad ved Claus Holm
Friske grøntsager på markedet

I dag flyver vi fra København til Nice, hvor vi sammen med Claus Holm og vores rejseleder kører fra lufthavnen til en købmandsforretning, hvor vi skal købe ind til eftermiddagens kokkeskole. Køreturen til hotellet tager godt to timer og ud over at nyde landskabet, der passerer forbi, vil vi blive orienteret af rejselederen vedrørende Provence og Cote d’Azur. Desuden vil Claus Holm dele ud af sin viden om mad og madlavning. Da vi skal nå frem til hotellet, men sikkert er blevet lidt sultne på flyveturen, vil vi få en lille frokostmadpakke, vi kan nyde på vejen.

Vel fremme på hotellet er der lidt tid på egen hånd, hvor vi kan slappe og finde os til rette, hvorefter vi mødes i hotellets køkken. Her skal vi sammen med Claus Holm tilberede aftenens middag under temaet “små retter, der er lette at tilberede”. Vi opdeles i små grupper af 3 personer, og under kyndig vejledning af Claus tilbereder vi vores middag. Når maden er færdig, er det tid at smage på resultatet af rejsens første lektion. Vi sætter os til bords på hotellet, hvor vi samtidig smager på en række vine fra VinCooperativets sortiment.

Dag 2
Pertuis. Indkøb, kokkeskole og vinsmagning på Château Gassier (frokost) og Château la Galliniere (middag)
Smag på de lækre lokale vine

Vi står tidligt op, spiser morgenmad og køber ind til dagens to lektioner: “franskinspireret picnic-kurv” til frokosten og “fransk hverdagsmad, du kan tilberede hjemme i Danmark” til middagen. Claus vil guide os igennem indkøbene, og sammen sørger vi for at købe de nødvendige råvarer. Madvarerne opbevarer vi i kølebokse og fortsætter til Château Gassier. 

Ved ankomsten får vi først en rundvisning på vingården og ser, hvordan man her fremstiller vinene, lagrer dem og hælder dem på flaske. Vi hører om stedets historie og indsnuser atmosfæren. Vi opdeles i nye grupper og går under Claus’ opmærksomme blik i gang med dagens første tema, “franskinspireret picnic-kurv". En picnic-kurv kan lyde simpelt, men nærer man samme kærlighed til mad som Claus, vil selv simple måltider indeholde detaljer, der ikke lige er til at få øje på, men som man helt sikkert vil kunne smage. 

Vi sætter os for at nyde resultatet af morgenens arbejde samtidig med, at vi smager på et sortiment af VinCooperativets vine fremstillet på Château Gassier. Hvis tiden tillader det, vil vi, inden turen går videre til Château la Galliniere, lægge vejen forbi byen Gardanne og nyde den særegne by, der kan dateres tilbage til det første århundrede af vores tidsregning. På Cativel-bakken ser vi den karakteristiske mølle fra 1500-tallet og friluftsmuseet dedikeret til kunstneren Cézannes værker.

Vi kører videre til Château la Galliniere, hvor en rundvisning bringer os tættere på det sted, vi skal tilbringe de næste mange timer med madlavning, middag og vinsmagning. 
Claus Holm vil nu påbegynde lektionen “fransk hverdagsmad, du kan tilberede hjemme i Danmark”, hvor vi benytter de råvarer, vi købte på markedet om morgenen. Det er enkle retter, men detaljerne er afgørende, så det er om at spidse ører, når Claus giver instrukser.

Så snart maden står klar sætter vi os til bords og nyder middagen i selskab med en repræsentant fra Château la Galliniere, der vil assistere og fortælle om aftenens vinsmagning.

Når det er tid at vende tilbage til hotellet, sætter vi os ind i vores bus og kører tilbage til Pertuis, hvor vi enten kan tage en drink i hotellets bar eller gå til ro.

Dag 3
Pertuis – Taradeau. Indkøb, kokkeskole og vinsmagning på Châteaux de Saint Martin (frokost og middag)
Saint Martin har været i den samme adelige familie i 280 år

I dag kører vi igen tidligt fra hotellet, da vi har lidt længere vej til Château de Saint Martin, hvor vi skal tilbringe hele dagen. I bussen vil Claus Holm berette om smag og smagssammensætninger.

Vi køber ind i fællesskab med Claus Holm, der dirigerer og sørger for, at vi får alt, vi skal bruge. Råvarerne lagrer vi i køleboksene, og derefter kører vi til vingården. 
Vel fremme vil personalet på Château de Saint Martin tage imod os og vise os rundt og fortælle om de mange vine og de metoder, de benytter i fremstillingen. Slottet med de tilhørende vinmarker har stærke historiske rødder og huser en rig arkitektonisk arv. Romerne anlagde vinstokke her i det andet århundrede f.Kr. Derefter kom Lérins-munkene fra det 10. til det 18. århundrede. Siden 1740 er slottet Saint Martin  gået i arv i den samme adelige, franske familie.

Vi skal deltage i to lektioner her på det smukke slot, hvor vi ud over at lære nye facetter af madkunsten, også for lejlighed til at lære om slottes historie samt nyde den flotte udsigt og de smukke bygninger. I pausen mellem de to lektioner vil vi kunne deltage i en vandretur mellem vinstokkene eller blot slappe af i de skønne omgivelser. 

Formiddagens kokkeskole har temaet “kolde frokostretter tilberedt med varme og kærlighed”, mens eftermiddagens kokkeskole har temaet “middag på slottet”. Igen dykker vi i selskab med Claus Holm ned i den finere madkunst, og vi spiser i dejlige omgivelser, mens vi smager på et rigt udvalg af vine. 

Når mørket sænker sig og mætheden indtræffer, sætter vi os ind i bussen igen og kører retur til vores hotel.

Dag 4
Hjemrejse

Alt godt har en ende, og i dag skal vi efter morgenmaden køre tilbage til Nice lufthavn, hvor vi tjekker ind og flyver hjemad, mætte på indtryk og viden om fransk madlavning og franske vine.

Prisinformation

Prisen inkluderer
  • Dansk rejseleder
  • Fly København – Nice t/r (direkte med SAS)
  • Transport jf. program
  • 3 nætter på Best Western Sévan Parc Hôtel, Pertuis i delt dobbeltværelse
  • 3 x morgenmad
  • 1 x let frokost-box ved ankomsten til Nice
  • 1 x HOLM forklæde og knivsæt (kan tages med hjem efter rejsen)
  • 5 x kokkeskole med Claus Holm (inklusive råvarer og udstyr) under temaerne:
    Middag dag 1: “små retter, der er lette at tilberede”
    Frokost dag 2: “franskinspireret picnic-kurv"
    Middag dag 2: “fransk hverdagsmad, du kan tilberede hjemme i Danmark”
    Frokost dag 3: “kolde frokostretter tilberedt med varme og kærlighed”
    Middag dag 3: “middag på slottet”
  • 5 x vinsmagning
  • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
  • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
  • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
  • Tillæg for enkeltværelse
  • Måltider, personlige fornødenheder og andet, der ikke nævnt under pris inkluderer
  • Drikkepenge til chauffør ca. 30 € pr. person
  • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagarantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser