Rejs til Indonesien

Verdens største ørige, Indonesien, udgøres af 13.000 øer fra små ubeboede atoller til kæmpeøer med 100 millioner indbyggere. Regnskove beboet af orangutanger og naturfolk, farvestrålende koralrev, vulkaner med smukke kratersøer, fabelagtige sandstrande samt naturreservater med sjældne dyrearter som javanæsehorn, sumatratiger og komodovaran kæmper alle om de besøgendes opmærksomhed.

Indbyggere 256 mio.
Hovedstad Jakarta
Sprog indonesisk og lokalsprog
De rød-hvide farver i flaget trækker tråde tilbage til det nu forsvundne Majahapit-imperium.
Vidste du?

at den første europæer der trådte på indonesisk jord, var Marco Polo i året 1293?

at Indonesien er et af verdens ældste hjemsteder for menneskearten? På Java er fundet fossiler, der menes at være op til 5 mio. år gamle.

Indonesiens historie

Over 200 millioner mennesker befolker de tusindvis af indonesiske øer. Over halvdelen bor på øen Java, selv om den kun udgør seks procent af landets areal. Næsten alle Indonesiens indbyggere er muslimer, og landet har dermed verdens største muslimske befolkning. Islam blev indført af muslimske handelsmænd i 1400-tallet. Før da bestod det nuværende Indonesien af en række indisk influerede kongeriger, og senere herskede de mægtige Srivijaya- og Majapahit-riger over området fra henholdsvis Sumatra og Java. Holland oprettede i 1602 deres ostindiske kompagni og havde styringen i landet i over 300 år. Til sidst måtte hollænderne dog forlade Indonesien, efterhånden som heftige selvstændighedsbevægelser fik gjort deres ønske klart. Den omskiftelige historie har efterladt omkring 300 forskellige etniske grupper og kulturer med påvirkninger fra alverdens steder. For eksempel indeholder det store muslimske lands kendte skyggeteater, wayang kulit, mange elementer fra hinduistisk mytologi.

At rejse i Indonesien

Med en smuk, uberørt natur og gamle buddhistiske og hinduistiske templer er der nok at gå i gang med på rejser til Indonesien. I Javas kulturelle højborg, Yogyakarta, ligger to af verdens største templer, buddhistiske Borobudur og hinduistiske Prambanan. Bali er Indonesiens eneste hinduistiske ø og et fortryllende bekendtskab med farverige hinduistiske offerceremonier og strande, der kan få ethvert postkort til at blegne af misundelse. Her ligger også Gunung Kawi-templet med 10 kæmpestore stenskrin hugget ind i klipperne. Se mere her: Kort Indonesien. Øen Lombok er ikke så moderne som andre indonesiske øer. Her finder man landlig idyl, små fiskerlandsbyer, fremragende badestrande og en rolig og behagelig atmosfære. Skal naturoplevelser være temaet for en rejse i Indonesien, er der også uanede muligheder. Sejl for eksempel med en lokal fisker rundt mellem de mange små øer. Skru ned for fart og stress på Kai-øerne mellem farverige fuglesværme på himmelske strande. Vov pelsen i Sumatras labyrintiske jungle med kæmpemæssige blomster og Sumatra-orangutanger, der kun findes dette ene sted i verden, eller lad kameraet vise sit værd ved Kelimutu-søerne. Nede i et vulkankrater ligger flere små søer med hver sin ofte skiftende farve fra turkis til kaffebrun. Hvis den indonesiske ferie kommer til at mangle lidt metropol-stemning, er Jakarta det bedste bud med sin energiske stemning og nærmest vanvittige trafik.

Indonesien­rejser

 • Essensen af Bali

  Kombineret rundrejse og badeferie til eksotiske Bali – til uhørt god pris

  4,4
  • 5 afrejser
  • 17 dage
  • Fra 12.998,–
  fra København
 • Langtidsferie på Bali

  Skift det triste danske vintervejr ud med 3 ugers eksotisk ferie på Bali, Gudernes Ø. Inklusive 4-stjernet hotel, 10 middage, udflugter og dansk rejseleder

  4,6
  • 2 afrejser
  • 24 dage
  • Fra 19.998,–
  fra København
Kontakt os

Ring til os på
tlf. 36 98 98 98
og hør nærmere

Del denne side