Thailand – rundrejse og badeferie

Templer og paladser i Bangkok, den gamle hovedstad Ayutthaya, naturoplevelser ved floden Kwai og 5 dages badeferie på Koh Chang

Nye afgange på vej

På denne Albatrosrejse kaster vi os direkte ud i oplevelserne i hovedstaden Bangkok, hvor rigt dekorerede templer, gadernes myldrende trafik og det duftende thailandske køkken kæmper om opmærksomheden. Vi tager på en let cykeltur til millionbyens grønne og fredfyldte område, som er ukendt for de fleste turister.

Fra Bangkok venter en tur gennem ægte thailandsk naturskønhed. Kwai-floden danner rammen om denne del af rejsen, hvor vi blandt andet skal køre med ”Dødens Jernbane”, sejle på den jungleomkransede flod og udforske drypstenshuler. Herefter tager vi til landets tidligere hovedstad Ayutthaya, hvor templer, stupaer og fredfyldte buddhaer i romantisk forfald sender os direkte tilbage til tiden, da byen var Thailands hellige kongeby. I Chanthaburi ser vi ædelstene og levn fra den franske Indokina-tid på godt og ondt.

Rejsen afsluttes med strand og krystalklart vand på ”elefantøen” Koh Chang, hvor du har fem hele dage til at slappe af eller tage på opdagelse.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Thailandsk baht

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra Danmark
Dag 2 Ankomst til Bangkok
Dag 3 Bangkok. Byrundtur med templet Wat Pho, sejltur på klongerne og cykeltur
Dag 4 Bangkok – Maeklong togmarked – floden Kwai via Dødens Jernbane
Dag 5 Floden Kwai. Sejltur til Sai Yok Nationalpark. Lava-grotte
Dag 6 Floden Kwai – Ayutthaya
Dag 7 Ayutthaya – Chanthaburi. Peberplantage og byrundtur
Dag 8 Chanthaburi – Koh Chang. Ædelstene, marked og fæstning
Dag 9–13 Koh Chang. Badeferie og afslapning
Dag 14 Koh Chang – hjemrejse
Dag 15 Ankomst til Danmark

Hoteller

Ramada Plaza Menam Riverside Bangkok

 • 525 værelser
 • Døgnåben reception
 • 5 restauranter
 • 3 barer
 • Elevator
 • 1 udendørs swimmingpool
 • Wi-fi mod betaling
 • Spa og wellness
 • 2 km til nærmeste Skytrain-station
 • ’Flodbusserne’ afgår fra hotellet

Ramada Plaza Menam Riverside er et flot hotel, der ligger lige ud til Bangkoks berømte flod Chao Phraya med en fantastisk udsigt ud over floden og byen. Der er gratis shuttlebåd til nærmeste Skytrain-station, hvorfra man let kan komme videre rundt i byen. Fra hotellet afgår også ’flodbusserne’, som sejler i pendulfart op og ned ad floden.

På hotellet findes fem restauranter, der alle serverer rigtig god mad, og tre barer, hvor skønne drinks og cocktails kan nydes. Lige ud til floden finder I en dejlig udendørs pool, og der er naturligvis også en spa-afdeling, hvor man kan forkæle sig selv med en lækker massage.

Værelse
De 34 m2 store værelser er alle moderne indrettet og indeholder enten twin-senge eller en king-size seng, skrivebord, minibar, te- og kaffefaciliteter og naturligvis aircondition. Alle Deluxe-værelserne har udsigt til enten floden eller swimmingpoolen.

Bhumiyama Beach Resort

 • 46 værelser
 • Ca. 20 min. kørsel til White Sand Beach
 • Døgnåben reception
 • 1 restaurant
 • 1 poolbar
 • 1 udendørs swimmingpool i flere niveauer
 • 1 børnepool
 • Gratis wi-fi på hotellets område
 • Spa og wellness
 • Gratis shuttlebus til White Sand Beach hver hele time (skal forudbestilles)

Bhumiyama Beach Resort er et mindre 3-stjernet resort med familiær stemning. Resortet ligger for enden af den rolige Lonely Beach på Koh Changs vestkyst i grønne omgivelser med områdets stejle, frodige bakker som baggrund.

Restauranten byder på velsmagende og veltilberedte thailandske eller vestlige retter til yderst rimelige priser.

Swimmingpoolen ligger i forskellige niveauer med tilhørende børnepool og jacuzzi, og fra swimmingpoolen er der en flot udsigt ned til stranden og havet. Der findes også en spa-afdeling, hvor man kan forkæle sig selv med en massage.

Værelse
Vi bor i hovedbygningens Superior Garden View-værelser med udsigt. De 32 m2 store værelser har alle TV, hårtørrer, minibar, aircondition samt badeværelse med både badekar og bruser. Der er tilhørende privat balkon eller terrasse alt efter, om man bor på 1. eller 2. etage i hovedbygningen.

Mercure Koh Chang Hideaway

 • 141 værelser
 • Ca. 25 min. kørsel til White Sand Beach
 • Døgnåben reception
 • 1 restaurant
 • 1 bar
 • 1 udendørs swimmingpool
 • Gratis wi-fi på værelset
 • Spa og wellness
 • Fitness-center

Mercure Koh Chang Hideaway er et nyere 4-stjernet resort på den sydvestlige del af Koh Chang. Resortet ligger i rolige omgivelser direkte ned til Bai Lai-stranden og med grønne, stejle bakker som baggrund.

Swimmingpoolen ligger lige ned til stranden, og rundt om den er en stor og flot træterrasse.

Hotellets restaurant serverer både europæiske og thailandske retter af god standard. Der er cirka 25 minutters kørsel til White Sand Beach, øens travleste strand, med et større udvalg af restauranter og barer. 10 minutter længere sydpå ligger fiskerbyen Bang Bao, hvor der findes et større udbud af lokale restauranter.

I indkvarteres i resortets Deluxe Room, Ocean View. Værelserne er alle moderne indrettet med dejligt store badeværelser med både bruser og stort badekar. På værelset finder I også en minibar, sikkerhedsboks, hårtørrer samt te-faciliteter. Alle værelserne har egen balkon eller terrasse med havudsigt. Det er muligt at benytte hotellets havkajakker (gratis) og at leje cykler for et mindre gebyr.

Bemærk
Mercure Koh Chang Hideaway er ikke inkluderet i rejsens grundpris. En opgradering under opholdet på Koh Chang til Mercure Koh Chang Hideaway skal tilkøbes. Læs mere under prisinformationen.

Værelse
Vi bor i de 52m2 store værelser Deluxe Room, Ocean View. Værelserne er alle moderne indrettet med et dejlig stort badeværelse og har egen balkon eller terrasse med havudsigt. Der er gratis wi-fi på værelset, TV, te- og kaffefaciliteter samt naturligvis aircondition.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra Danmark
Vi flyver fra Danmark og overnatter på flyet.
Dag 2
Ankomst til Bangkok
Bangkok by night

Ved ankomsten til Bangkok kører vi til vores hotel og tjekker ind. Vi bor på Ramada Menam Riverside, som er beliggende helt ned til floden Chao Phraya, der deler Bangkok. Resten af dagen er afsat til afslapning oven på flyrejsen, eventuelt ved hotellets swimmingpool. De mere energiske kan følge rejselederen på en kort gåtur i Krung Thep, ”Englenes By”, som hovedstaden også kaldes.

Om aftenen mødes vi og går en kort tur til en nærliggende restaurant, hvor vi spiser velkomstmiddag med udsigt til floden.

Dag 3
Bangkok. Byrundtur med templet Wat Pho, sejltur på klongerne og cykeltur
Den liggende Buddha i Wat Pho-templet

Efter morgenmad på hotellet tager vi hul på vores udflugtsprogram, der i dag består af en tur rundt mellem Bangkoks bedste seværdigheder. Fra hotellet stiger vi om bord på en såkaldt longtail-boat, der sejler os op ad floden til templet Wat Pho. Her befinder sig en stor statue af en liggende buddha, der er et billede på Buddhas færd til nirvana. Den store buddha har kolossale dimensioner: Den er 46 meter lang og 15 meter høj, og den er opbygget af gips og mursten, som er belagt med bladguld og perlemor.

Templet, der er det ældste i Bangkok, blev grundlagt i det 16. århundrede af tidligere monarker lige ved siden af kongepaladset. Wat Pho er det største tempel i Bangkok, og det er meget velstillet, da det modtager offentlige donationer. Alle bygninger er rigt dekorerede og udstråler en fuldendt harmoni og skønhed. Templet er altid omgivet af et mylder af turister samt buddhistiske munke og studerende, der anvender templet til religiøse ceremonier.

Templet rummer også den velrenommerede Wat Pho-skole for traditionel massage og opbevarer Thailands største samling af opskrifter på naturmedicin. Vores besøg i Wat Pho er en god anledning til at lære lidt mere om buddhismen og dens betydning for thailandsk kultur og livsstil. Vi vil således opleve, at mange thailændere betragter et tempelbesøg som en uundværlig hverdagsrutine.

Efter frokost kører vi til Chao Phraya-floden, som deler Bangkok i to. Her stiger vi på en båd, der tager os med på en sejltur på floden og kanalerne vest for floden, de såkaldte klonger. Undervejs passerer vi blandt andet Wat Arun, Morgengryets Tempel, hvis pragt bedst nydes fra floden. Det porcelænsbelagte tempel er ganske betagende, og vi kan nyde synet allerede langt fra, når vi nærmer os på floden, takket være templets imponerende højde på 79 meter.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant tæt ved floden, og derefter venter der en spændende cykeltur rundt i Bangkoks ’grønne område’. På cykelturen oplever vi grønne og fredfyldte områder af millionbyen, som man har svært ved at forestille sig eksisterer så tæt på byens trafik og kaos. Vi har en lokal cykelguide med, som viser os omkring i et område af byen, der sjældent besøges af turister. Vi tager det stille og roligt og holder naturligvis drikkepauser undervejs – det er en tur, hvor alle kan være med. Husk en hat eller kasket til cykelturen og naturligvis solcreme.

Efter en veloverstået cykeltur finder vi tilbage til vores hotel ovenpå en begivenhedsrig dag på og langs floden.

Overnatning i Bangkok.

Dag 4
Bangkok – Maeklong togmarked – floden Kwai via Dødens Jernbane
"Dødens Jernbane" langs Kwai-floden

Efter morgenmad kører vi sydpå til provinsen Samut Songkhram, som ligger i floddeltaet Maeklong. Her skal vi besøge et helt unikt marked, som er placeret langs en jernbane. Når toget nærmer sig er varerne væk i en fart, og lige så snart toget er passeret, er varerne tilbage på deres oprindelige plads.

Herefter fortsætter vi mod Kanchanaburi ved floden Kwai. Vi ser nærmere på den berømte bro, som blev udødeliggjort i Pierre Boulles roman ”Broen over floden Kwai” og den senere filmatisering. Den oprindelige bro blev bombet af de allierede i 1945 og stod ikke samme sted som den nuværende. Broen, vi ser, står som et mindesmærke for de grusomheder, der fandt sted her.

Vi stiger om bord på “bumletoget”, der kører ad ”Dødens Jernbane”, og kører til Nam Tok. Opførelsen af ”Dødens Jernbane” under anden verdenskrig kostede 16.000 mennesker livet – deraf det makabre navn. Togturen går gennem den billedskønne natur langs Kwai-floden, og vi kommer blandt andet over en lang, skrøbeligt udseende træ-viadukt.

Ved ankomsten til Nam Tok fortsætter vi med bus til det såkaldte Hellfire Pass. Her ved ”Helvedesild-passet” blev de asiatiske og allierede krigsfanger, der opførte Dødens Jernbane, under frygtelige forhold tvunget til at føre jernbanen tværs igennem en næsten ufremkommelig klippe. Det tog kun seks uger at skabe gennemskæringen gennem den massive klippe, men til gengæld måtte arbejderne knokle 18 timer i døgnet, og flere hundrede af dem mistede livet. Arbejdet foregik fortrinsvis om natten ved det svage lys fra brændende fakler – deraf fik gennemskæringen sit navn.

Efter denne rundtur i krigens rædsler fortsætter vi langs med floden, til vi kommer til stedet, hvor vi skal overnatte. Vi skal bo på Home Phutoey River Kwai Resort, der er beliggende i natursmukke omgivelser med en fin udsigt til floden Kwai Noi. Der hører også en lille swimmingpool til lodgen.

Overnatning ved Kwai-floden.

Dag 5
Floden Kwai. Sejltur til Sai Yok Nationalpark. Lava-grotte
Smukt vandfald ved Kwai-floden

Efter morgenmaden tager vi ud og kigger nærmere på den overdådige naturskønhed, vi befinder os midt i. Vi springer om bord i en båd og sejler af sted mod Sai Yok Nationalpark og direkte ind i det grønne vildnis, der er overstrøet med kalkstensgrotter og små, piblende kilder. Parken er også hjemsted for det henrivende Sai Yok Yai-vandfald, der risler ned over klipperne og ned i Kwai-floden. Vandfaldet blev især populært, efter at Kong Rama V tog en svømmetur for foden af det sidst i 1800-tallet. Parken har også dannet ramme om den uhyggelige scene i filmen ”Deer Hunter” fra 1978, hvor Robert De Niro, Christopher Walken og John Savage bliver tvunget til et spil russisk roulette.

Vi spiser frokost sammen på en lokal restaurant og besøger herefter et lava-grottesystem, hvor vi kan bevæge os rundt mellem drypsten i alverdens former og farver i en hele serie af mindre, underjordiske huler. Gåturen gennem hulerne tager en lille times tid.

Om eftermiddagen vender vi tilbage til vores resort og kan bruge resten af dagen på afslapning i de skønne omgivelser.

Overnatning ved Kwai-floden.

Dag 6
Floden Kwai – Ayutthaya
Buddhaer på rad i Ayutthaya

Vi spiser morgenmad på hotellet og tager derefter med bus til den gamle kongeby Ayutthaya. Byen var hovedstad i Siam i perioden fra 1350 til 1767 og var dengang en af Asiens største og mest storslåede byer med et blomstrende handels- og kulturliv. Her åbnede Danmark sin første ambassade i cirka 1689, som det andet land efter Portugal.

De mange paladser og templer i den engang så storslåede hovedstad står i dag tilbage som en flok fine ruiner. Vi ser blandt andet ruinerne af det gamle kongepalads, som var forbilledet ved bygningen af Grand Palace i Bangkok. Her mellem levnene af de historiske bygninger får man en god fornemmelse af hvilken pragt og skønhed, der omgav de få europæiske besøgende, der dengang kom i audiens hos den thailandske kongefamilie. Turen rundt i Ayutthaya tager os også forbi templerne Wat Phra Si Sanphet og Wihaan Mongkhon Bophit med en af Thailands største buddha-figurer, en siddende bronzebuddha.

Overnatning i Ayutthaya.

Dag 7
Ayutthaya – Chanthaburi. Peberplantage og byrundtur
Den gotiske katedral i Chanthaburi

Rejsen fortsætter til Chanthaburi-provinsen. Undervejs spiser vi frokost på en lokal restaurant (ikke inkluderet) og stopper ved en plantage, hvor vi bliver klogere på, hvordan man dyrker sort peber.

Vi ankommer til byen Chanthaburi og besøger dens seværdigheder. Byens indbyggere udgøres af thailændere, burmesere, kinesere og vietnamesere, og franskmændene har også sat deres præg på byen fra perioden 1893-1904, hvor de besatte den.

Khuk Khi Kai eller Kyllingemøgfængslet er et af de mindre flatterende bygningsværker, som kan tilskrives franskmændene. Det syv meter høje og kvadratiske fængsel blev brugt til at indespærre genstridige thailændere. Taget siges at have været brugt som hønsegård, hvorfor fangerne blev tilsølet af fuglenes ekskrementer.

Der har været kristne kirker siden 1711 i Chanthaburi, hvor menigheden overvejende er vietnamesisk. Den nuværende gotiske kirke, Cathedral of the Immaculate Conception, er et mere værdigt eftermæle fra den franske besættelsestid. I dag er den Thailands største katolske kirke, og selv om vi kender katedraler fra Europa, er det fascinerende at opleve det store bygningsværk i denne forholdsvis lille by.

Dag 8
Chanthaburi – Koh Chang. Ædelstene, marked og fæstning
Vidunderlig strand på Koh Chang

Siden det 15. århundrede har en stor attraktion for Chanthaburi været de mange ædelstene, navnlig safirer og rubiner, som arbejdsomme hænder har gravet ud af områdets røde jord. Selv om der ikke udgraves så mange ædelsten som tidligere i Chanthaburi, er byen stadig centrum for handel med og bearbejdning af de værdifulde sten. Vi besøger Si Chan Road, hvor 50-60 % af verdens rubiner og safirer passerer på deres vej fra miner i Cambodja, Myanmar og endda Afrika. 

I området besøger vi også et lokalt marked med frugt og grøntsager og lægger vejen forbi Khai Noen Wong-fortet fra 1830’erne. Fæstningen blev i sin tid betragtet som et af områdets stærkeste militære anlæg – et ry, der blev hjulpet godt på vej af kanonerne på fortets massive mur, hvoraf nogle er helt fra Danmark.

Fra Ao Thammachat-molen sejler en færge os til øen Koh Chang, kendt for sin frodighed og billedskønne sandstrande. Chang betyder elefant, og da koh betyder ø, kan Koh Changs navn oversættes til Elefantøen. Navnet kommer af, at øen set fra luften ligner hovedet af en elefant – med lidt god vilje.

Den otte kilometer brede og 30 kilometer lange ø er Thailands næststørste ø (på størrelse med Møn). Først for en halv snes år siden begyndte turismen at tage fart, men stadig flere har fået øjnene op for denne perle. Der er dog stadig god plads og rig mulighed for at nyde den smukke natur med bjerge, vandfald, jungle og de hvide strande med en helt unik solnedgang over Thailandbugten.

Fremme på Koh Chang kan I vælge at bo på enten Bhumiyama Beach Resort eller Mercure Koh Chang Hideaway. Der er cirka to kilometer mellem de to hoteller. Læs mere om hotellerne under rejsens hotelbeskrivelse. Fra færgelejet på Koh Chang er køreturen godt 30 minutter til Bhumuyama Beach Resort og yderligere 5 minutter til Mercure Koh Chang Hideaway.

Overnatning på Koh Chang.

Dag 9–13
Koh Chang. Badeferie og afslapning
Paradis på Koh Chang
De næste mange dage bestemmer du helt selv, hvad tiden skal gå med. Stranden er et oplagt sted at tilbringe dagen, men vil du hellere udforske øen, eller nogle af de mindre naboøer, er der gode muligheder for det. En tur til White Sand Beach, der er øens største ’by’, tager ca. 20-25 minutter. Her findes et større udbud af butikker, restauranter og barer. Rejselederen vil være med under hele opholdet på Koh Chang og vil kunne hjælpe med at arrangere ture m.m.
Dag 14
Koh Chang – hjemrejse
Elefantøen - Koh Chang
Vi har formiddagen på Koh Chang, inden vi atter sætter kursen mod Bangkok, hvorfra vi skal flyve hjem.
Dag 15
Ankomst til Danmark
Vi sætter igen fødderne på dansk jord

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
3.298,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Bangkok t/r med mellemlanding
 • Udflugter og entréer jf. program
 • Indkvartering på hotel og lodge i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • 6 frokoster (dag 3-8)
 • 5 middage (dag 2 og 4-7)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. kr. 200,- pr. person)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheder
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”
Tillæg for hotelopgradering på Koh Chang

I rejsens pris indgår indkvartering på Bhumiyama Beach Resort under opholdet på Koh Chang. Du kan vælge at opgradere til Mercure Koh Chang Hideaway mod et tillæg.

Tillæg per person i delt dobbeltværelse: kr. 1.298,-
Tillæg for en person i enkeltværelse: kr. 1.898,- (dette tillæg skal lægges oven i rejsens enkeltværelsestillæg på kr. 3.298,-)

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Mere om Thailand

Her kan du få mere at vide om Thailand: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/thailand
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.
Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere

De fleste af Albatros Travels rejser er ledet af en dansk rejseleder, som enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder. Alle vores rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Enkelte af vores rejser er uden rejseleder; det vil altid tydeligt fremgå af programmet, hvorvidt rejsen er ledet af en rejseleder eller ej.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager fra rejseledere og kunder efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Lignende rejser

THRTR01EDK