Indiens højdepunkter

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Taj Mahal, Amritsar, Ganges’ hellige by, Varanasi, og de erotiske templer i Khajuraho

Måske Albatros’ bedste rejse til Indien. Vi kan ikke forestille os, at det kan gøres bedre på den afmålte tid! Se mylderet af troende sikher, og mærk deres enestående gæstfrihed i Det Gyldne Tempel i Amritsar. Alene en rejse værd, for slet ikke at tale om buddhismens fødeby, Sarnath, mylderet af badende pilgrimme langs Ganges i Varanasi eller det særprægede optrin, når pakistanske og indiske soldater skridter banen – og territoriet – af ved Wagah-grænsen.

Et andet højdepunkt er de talrige erotiske relieffer i tempelkomplekserne omkring Khajuraho, der ikke overlader det helt store til fantasien, og endelig Taj Mahal og de utallige markeder og landsbyer, vi passerer på denne rejse, hvor vi som altid bor på fremragende Albatroshoteller.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Rundrejse, Togrejse

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Ja

  • Vaccination Ja

  • Valuta Indisk rupi

Dagsprogram 12 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Delhi og byrundtur
Dag 3
Tog Delhi – Amritsar. Det Gyldne Tempel by night
Dag 4
Amritsar. Det Gyldne Tempel og grænseovergangen ved Wagah
Dag 5
Fly Amritsar – Varanasi. Tid til afslapning
Dag 6
Varanasi. Sejlads på Ganges, cykelrickshaw og udflugt til Sarnath
Dag 7
Fly Varanasi – Khajuraho. Erotiske templer
Dag 8
Khajuraho. Tempelbesøg og bus til Orchha
Dag 9
Orchha. Smukke paladser og tog til Agra
Dag 10
Agra. Taj Mahal og Agra Fort
Dag 11
Agra. Shopping, kørsel til Delhi og afskedsmiddag
Dag 12
Delhi – København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Midt på eftermiddagen starter vores rejse fra Danmark til den indiske hovedstad, Delhi.
Dag 2
Ankomst til Delhi og byrundtur
Jama-moskén er blandt de største og fineste i Indien

Vi lander i Delhi Indira Gandhi lufthavn tidligt om morgenen og kaster os straks ud i dagens program.

Med en historie på mere end 3.000 år har Delhi øvet stor indflydelse på den indiske kulturhistorie. Mens Indiens store kystbyer fortsat kun var rene mudderbanker, var Delhi en sydende hovedstad for et ældgammelt rige. Få byer har været bygget, forsvaret, erobret, plyndret, brændt, forladt og genopbygget så mange gange. Herskere er kommet og gået, og ikke færre end to dronninger og 70 konger har regeret her siden 1193. Alle har efterladt sig spor, på godt og ondt.

Delhi er en hovedstad, der spænder over fortid og nutid. Eller rettere er den to byer i én, “Old Delhi” med fortet, moskeerne og de mange basarer, og “New Delhi” bygget og indviet af briterne i 1931. En elegant metropol med brede boulevarder, prægtige bygninger og haver skabt af dygtige landskabsarkitekter.

Den manglende sammenhæng mellem det gamle og nye er et fælles træk ved moderne indiske byer. Men ingen steder er den mere iøjnefaldende end i Delhi. Den gamle, fattige bydel lever som altid sit eget liv, mens den rige og politiske elite sidder tilbagetrukket bag lukkede døre i sofistikerede diplomatiske enklaver og debatterer den åbenlyse fattigdom. Byen er en afspejling af landet som helhed.

Vi starter dagens program i den gamle bydel. Her kigger vi forbi den prægtige Jama-moske, der hører til blandt de største og fineste i Indien. Grundstenen blev lagt i 1650, og det tog mere end 5.000 arbejdere seks år at færdiggøre dette enorme bygningsværk. Vi fortsætter videre med cykelrickshaw gennem det spændende basarkvarter i nærheden. Mellem basarens boder med udbud af alskens fremmede frugter og duftende krydderier ligger små ydmyge butikker, hvor skræddere, barberer og håndværkere altid har travlt.

Dag 3
Tog Delhi – Amritsar. Det Gyldne Tempel by night

I dag skal vi med tog til Amritsar – sikhernes hellige by. Det må her, som med al transport i Indien, forventes, at der kan opstå forsinkelser, men den bedste strategi er at tage det med godt humør og iagttage det leben, der altid omgiver de indiske stationer. I Indien er en togrejse en helt speciel oplevelse, hvor man kommer rigtig tæt på landet. Tidligere foregik en togrejse i Indien i tætpakkede, faldefærdige togvogne, hvor selv trappetrin og tag var fyldt til bristepunktet med mennesker. I dag er indiske jernbaner måske ikke blandt verdens mest punktlige. Men eksprestogene er hurtige, og vi kører på en komfortabel klasse med eget sæde til Amritsar.

I forrige århundrede var størstedelen af Punjab lige så ufrugtbar og fattig som mange andre dele af Indien, men ved hjælp af store overrislingssystemer er det lykkedes at forvandle sletterne til ”Indiens spisekammer”. I dag står Punjab for en fjerdedel af Indiens hvedeproduktion og en tredjedel af mælkeproduktionen. Således hører bønderne i Punjab nu til de rigeste blandt Indiens 800 millioner landmænd. Vandet til overrislingssystemerne kommer fra Himalayabjergene via Punjabs fem store floder, der også har lagt navn til delstaten. Punjab betyder nemlig ”De fem floders land”.

Æren for Punjabs rigdom kan især tilskrives sikherne, der udgør 60 procent af befolkningen i Punjab. Deres tro, som er en slags kombination af hinduisme og islam med inspiration fra buddhismen, opfordrer direkte til økonomisk driftighed. Ud over en imponerende arbejdsomhed er mændene lette at kende på deres store skæg og farverige turbaner, mens kvinderne kan kendes på deres store, posede bukser. De fleste sikher bærer i øvrigt et stålarmbånd om højre håndled, kaldet kara. Armbåndet skal minde sikhen om at følge Guds vilje og afstå fra onde gerninger.

Vi ankommer sidst på eftermiddagen til Amritsar, hvor vi straks begiver os til vores hotel. Efter at have slappet lidt af begiver vi os mod byens stolthed: Det Gyldne Tempel. Templet er Amritsars absolut største seværdighed, og bassinet omkring det, Amrit Sarovar eller nektarens bassin, har givet navn til hele byen. Selve templet er bygget i marmor belagt med guld, og det gigantiske aflange bassin er kantet med smukke, gamle stenbygninger. Det enorme kompleks hører til blandt Indiens allerflotteste templer, og det bliver uden tvivl en smuk oplevelse at se solen gå ned bag templets guldbelagte facade.

Dag 4
Amritsar. Det Gyldne Tempel og grænseovergangen ved Wagah

Igen i dag tager vi ind i hjertet af Amritsars gamle bydel til Det Gyldne Tempel – og denne gang skal vi indenfor i sikhernes strålende helligdom. Vi går over det hellige bassin via Guruernes Bro og kan starte med at bemærke de blomster- og dyremotiver, der pryder den nederste del af templets marmormure. Dekorationer i samme stil skal vi om nogle dage opleve ved Taj Mahal, og da Det Gyldne Tempel ligesom sikhismen selv kombinerer hinduistiske og muslimske stilarter, kan vi måske finde arkitektoniske ligheder med de templer og moskeer, vi har set i Delhi.

Det Gyldne Tempel er et velbesøgt sted. Pilgrimme fra hele Indien myldrer ind og ud, og der reciteres uafbrudt fra sikhernes hellige bog, Guru Granth Sahib. Originaludgaven af den hellige bog opbevares om dagen under et lyserødt klæde inde i templet og bæres ved en ceremoniel procession hver aften til sikhernes parlamentsbygning over for templet. Det Gyldne Tempel er åbent for alle, og alle pilgrimme tilbydes gratis kost og logi i tre nætter. Templets køkken tilbereder mad til omkring 30.000 mennesker dagligt.

Sikhismen opstod omkring år 1500 som en brobygning mellem islam og hinduismen. Ligesom muslimerne mente grundlæggeren, Guru Nanak Dev, at der kun fandtes én gud, og blandt hinduismens flok af guder valgte han guden Vishnu til sikhismens eneste gud. Sikhernes lære er siden blevet videreudviklet af ti religiøse ledere kaldet guruer, og den hellige bog Granth Sahib betragtes som den 11. guru og sikhernes højeste spirituelle autoritet. Den 10. guru, Govind Singh, indførte dåbsritualet, Amrit, hvorved sikherne blandt andet får tilnavnene Singh (mænd) eller Kaur (kvinder). Det Gyldne Tempel blev grundlagt i 1577, kort efter sikhismen blev stiftet, men blev et par hundrede år efter ødelagt af afghanske hære for at blive genopbygget i 1764. Forsvaret af denne helligdom har i tidens løb kostet tusindvis af mennesker livet.

Hvis der er tid, slentrer vi ned i byens farverige basar og besøger Baba Atal-tårnet, der både udvendigt og indvendigt er dekoreret med de smukkeste freskoer fra sikhernes mytologi. Det ottekantede tårn er med sine 40 meter den højeste bygning i Amritsar og er bygget til ære for Baba Atal Rai. Han var søn af en af sikhernes ti guruer og skulle ifølge legenden have genopvakt sin kammerat fra de døde og derefter selv lagt sig til at dø. Her ligger også det historisk vigtige sted for Indiens uafhængighed, parken Jallianwala Bagh. I 1919 var parken skueplads for Amritsar-massakren, der begyndte som en fredelig demonstration mod briternes kolonisering af Indien. Uden varsel åbnede soldater ild mod demonstranterne, der var fanget i parken, og de officielle – britiske – tal var 379 døde og omkring 1.100 sårede. Andre vurderede dødstallet til omkring 1.000. Man vil måske genkende stedet og historien fra filmen ”Gandhi” fra 1982.

Efter frokost kører vi mod den lille landsby Wagah, som i 1947 blev delt i to, da briternes koloniherredømme måtte vige pladsen for de to nye stater, Indien og Pakistan. Grænsen mellem de to lande blev trukket midt gennem Wagah, og stedet er i dag det eneste sted, man kan krydse grænsen mellem de to lande i bil. Samtidig er Wagah et af de bedste steder i verden at opleve, hvor underligt mennesker kan opføre sig, når der er gammelt nag mellem to krigsmagter på spil.

Hver aften når solen går ned, og grænseovergangen lukkes, trækker de indiske og pakistanske grænsevagter sig tilbage på hver sin side af grænsen med et særpræget ritual. På hver side af den dobbelte port, der udgør grænseovergangen, er indrettet siddepladser ligesom på et foldboldstadion. Her indfinder hundredvis af tilskuere sig medbringende popcorn, sodavand og hvad der ellers hører sig til et godt show for at overvære naboernes krigsdans. På begge sider hjælper publikum entusiastisk ”deres” soldater på vej med høje tilråb. Magtdemonstrationen består i march med højt løftede ben, truende viften ad hinanden med vifteformet hovedbeklædning, aggressiv nedadvenden af tommelfingre og lynhurtig nedtagning af flag. Til sidst lukkes grænsens to porte – én med indiske emblemer og én med pakistanske – med et larmende smæk. Grænseovergangen er blevet kaldt ”Asiens Berlinmur” og blevet set som symbol på, hvor anspændt forholdet mellem de to naboer er. Men hvem ved, om den omhyggeligt koreograferede aggressivitet lige så meget er til for publikums skyld? Når vi er blevet klogere på, hvordan man lukker grænseovergange i denne del af verden, kører vi tilbage til Amritsar.

Dag 5
Fly Amritsar – Varanasi. Tid til afslapning

Tidligt om morgenen kører vi til lufthavnen, hvor vores fly venter. Vi flyver via Delhi og ankommer til Varanasi midt på eftermiddagen.

Varanasi ligger, hvor Gangesfloden slår et lille sving. Ganges flyder derfor nogle kilometer fra syd mod nord, hvilket har givet byen en uhørt hellighed. I mere end 2.000 år har Varanasi således været Indiens religiøse hovedstad og dermed et af hinduernes absolut vigtigste valfartssteder. Hvad Mekka er for muslimer, er Varanasi for hinduer. Alle hinduer valfarter før eller siden hertil for at meditere og bade i den hellige flod. Desuden drømmer hinduer om at ende deres dage her. På trapperne ned til floden brænder ligbålene døgnet rundt.

Ved ankomsten kører vi direkte til vores centralt placerede hotel, hvor resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd eller afslapning på hotellet.

Dag 6
Varanasi. Sejlads på Ganges, cykelrickshaw og udflugt til Sarnath

Lige før solopgang følger vi pilgrimmene ned mod Gangesfloden. Hvis det er stjerneklart, kan vi se, at floden danner en halvcirkel om byen, eller en halvmåne – guden Shivas tegn. På den anden side af floden er der ingen by, for hinduerne betragter ikke denne landstrimmel som hellig. Hvis et menneske dør dér, bliver det genfødt som abe eller en kvinde. Når himlen farves rød, og lysspejlingen over Ganges varsler endnu en dag, begiver vi os i robåde ud på floden. Morgentågen giver samtidig sceneriet et overnaturligt præg, og omgivelserne antager hurtigt form af et gigantisk kalejdoskop med tempelpræster, sadhuer, ulmende ligbrændingsbål og pilgrimme, der med nøgne overkroppe eller indhyllet i røde, gule og blå sarier langsomt går ned ad de sidste trin og ud i vandet. Dette er Indien, når det er bedst!

Efter morgenmad tager vi på byrundtur i cykelrickshaws. Vi kører gennem de smalle, snoede gader og stræder og passerer kupler og minareter, små og store tårne, forladte paladser fra det 18. århundrede og hundredvis af templer. En vanvittig trafik, larmende pilgrimme, beskidte unger, hellige køer og farvestrålende begravelsesprocessioner gør byen til et sandt orgie af lyde, lugte og farver.

Cykelturen ender ved den gamle basar ved floden, og vi fortsætter turen ned til floden og trapperne, hvor de afdøde bliver brændt. Dagen lang hænger en tåge af røg over området. Det er helt almindeligt, at offentligheden følger de afdøde på vej til ligbålet. Sceneriet er på samme tid både grufuldt, mageløst og befriende.

Efter frokost tager vi på udflugt til byen Sarnath, kun få kilometer nordøst for Varanasi. I stærk kontrast til Varanasi er Sarnath et fredfyldt buddhistisk centrum med stupaer (runde relikviebygninger) og små helligdomme. Det var her, Buddha for cirka 2.500 år siden holdt sin første tale til sine disciple.

Vi har tid til at gå rundt og nyde de smukke omgivelser, inden vi sidst på eftermiddagen begiver os tilbage mod Varanasi.

Vi slutter dagen af med at opleve den smukke aftenpuja ved et af de mange hinduistiske templer langs Ganges’ bredder. Puja er en rituel tilbedelse af en guddom, som kan forrettes af alle. I templerne varetages puja-ritualet dog først og fremmest af præster, mens de hengivne mere er tilskuere end medvirkende.

Dag 7
Fly Varanasi – Khajuraho. Erotiske templer

Det er tid til at sige farvel til Varanasi. Næste mål er Khajuraho, hvortil vi flyver midt på dagen.

Sammen med Taj Mahal, Jaipur, Delhi og pilgrimsbyen Varanasi er templerne i Khajuraho en del af Indiens allerstørste seværdigheder. Engang var Khajuraho en stor chandela (hovedstad), men nu er den en relativt lille landsby til trods for de mange turister. Khajuraho har Indiens største gruppe af hinduistiske og jainistiske templer fra middelalderen, som især er berømte for deres erotiske skulpturer. De smukke templer findes på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. I dag eksisterer der stadig en masse ubesvarede spørgsmål om, hvorfor disse templer blev bygget på et så øde sted. Dog skal vi være taknemmelige for denne afsides beliggenhed, da den har bidraget til templernes bevarelse. Khajuraho blev nemlig skånet for de muslimske hære, der hærgede Nordindien i 1100-1400, og som ellers var alt for villige til at ødelægge denne type betydningsfulde templer.

Når vi kigger på de forskellige templer, vil det tydeligt fremgå, at de to kendetegn som dominerer alle templerne, nemlig kvinder og sex, intet overlader til fantasien.

Dag 8
Khajuraho. Tempelbesøg og bus til Orchha

Formiddagen er afsat til endnu et besøg ved et af de mange tempelkomplekser, inden vi midt på dagen med bus kører videre til Orchha.

Engang var Orchha den livlige hovedstad for den gamle herskerslægt bundelaerne. Byen er én af Indiens gemte skatte og er ofte overset af de mange turister, som ellers strømmer til landet hvert år. Byen ligger blandt flere velbevarede paladser og templer på bredden af Betwa-floden med en befæstet ø i midten.

Den oprindelige by blev grundlagt i 1531 og var hovedstaden i det magtfulde kongedømme Raiput indtil 1783. Det er arven fra dette kongedømme, vi oplever med de mange forskellige paladser og templer.

Orchhas templer, som stammer fra det 16. århundrede, er stadig i brug den dag i dag og bliver besøgt af flere tusinde tilhængere hvert år. Hvis tiden tillader det, kan vi gå den ene kilometers vej til Ram Raja-templet.  Dette tidligere palads er kendt for sine sylespidse spyd.

Dag 9
Orchha. Smukke paladser og tog til Agra

Om formiddagen begiver vi os ud på en oplevelsesrig gåtur rundt om den befæstede ø, mens vi besøger byens tre paladser: Jehangir Mahal, et imponerende kompleks, som tilbyder en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab og dets arkæologiske museum, Raj Mahal med smukke vægmalerier og Raj Praveen Mahal.

Efter frokost begiver vi os til byens hovedbanegård, hvor vi tager toget videre til Agra. Vi er fremme i Agra først på aftenen, hvor vi indlogerer os på vores dejlige hotel.

Man kender kun lidt til Agras tidlige historie, men i begyndelsen af det 16. århundrede blev byen hovedstad i stormogulernes rige og blev dermed for alvor et magtcenter på det indiske subkontinent.

Stormogulerne havde deres oprindelse i det afghansk-persiske område og invaderede store dele af det nordlige Indien. Med en regeringstid, der strakte sig fra cirka år 1500 til 1700, regnes stormogulerne for de mest betydningsfulde af alle udefrakommende herskere i Indien.

Dag 10
Agra. Taj Mahal og Agra Fort

Dagens højdepunkt er uden tvivl vores besøg i Taj Mahal. Shah Jahan opførte Taj Mahal som gravmausoleum for sin yndlingshustru, Mumtaz Mahal, der døde i barselsseng. Mausoleet, der er anlagt på en fire meter høj sokkel, er bygget i 1631 i persisk stil og omgivet af fire slanke minareter. Det står i tindrende hvidt marmor og er dekoreret med millioner af halvædelstene. Hele bygningen udstråler en unik ro og harmoni, og det kan være meget svært at løsrive sig fra denne perle.

Vi besøger også Agra Fort, som er opført i rød sandsten af herskeren Akbar i årene 1565-73. Fortet er et imponerende og velholdt bygningsværk, der dog tydeligt bærer præg af tidernes skiftende herskere: fra Akbars røde sandsten til Shah Jahans silkehvide, ædelstensindlagte marmorflader. Udsigten over Yamuna-floden til Taj Mahal er blændende.

Da stormogulen Shah Jahans magtsyge søn Aurangzeb overtog magten efter sin far, dræbte han sin yngre bror og gjorde herefter sin far til fange på netop Agra Fort. Herfra kunne Shah Jahan, indtil han døde i 1666, nyde udsigten fra en smukt udskåret marmorbalkon til Taj Mahal.

(Bemærk, at på afgange, hvor dag 10 er en fredag, besøger vi Taj Mahal den efterfølgende dag (dag 11), da Taj Mahal er lukket om fredagen).

Dag 11
Agra. Shopping, kørsel til Delhi og afskedsmiddag

Formiddagen er afsat til shopping og oplevelser på egen hånd. Agra byder på nogle af de fineste butikker med indisk marmor, og vi vil besøge en enkelt af dem, inden vi på egen hånd begiver os ud i denne spændende by.

Midt på dagen begiver vi os tilbage mod Delhi. Turen fra Agra til Delhi tager, på trods af den forholdsvis korte afstand, en del tid at køre. Vejen er en af de mest befærdede i Indien, og det er helt utroligt at se, hvordan trafikken glider gennem dette kaos af biler. Vi er fremme i Delhi først på aftenen, hvor vi indlogerer os på vores dejlige hotel og indtager en god afskedsmiddag.

Dag 12
Delhi – København
Efter en oplevelsesrig rejse er det tid til at sige farvel til det nordlige Indien. Vi oplever for sidste gang Indiens fascinerende kaotiske stemning i lufthavnen, inden vi flyver fra Indien. Vi er hjemme i Danmark om eftermiddagen.

Prisinformation

Prisen inkluderer
  • Dansk rejseleder
  • Fly København – Delhi via Helsinki t/r
  • 3 indenrigsflyvninger
  • Udflugter jf. program
  • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
  • Helpension
  • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
  • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
  • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
  • Eventuelle ekstra arrangementer
  • Tillæg for enkeltværelse
  • Drikkevarer
  • Visum til Indien kr. 650,-
  • Drikkepenge til lokalguider og chauffører. (Beregn 60 USD pr person)
  • Personlige fornødenheder
  • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
  • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

På indenrigsfly i Indien må man maksimalt medbringe 15 kilo indtjekket bagage og 7 kilo håndbagage. Hvis denne begrænsning overskrides, skal man betale et gebyr på ca. USD 6 pr. ekstra kilo. Vi vil derfor anbefale, at du tager højde for bagage-begrænsningen allerede hjemmefra – især hvis du planlægger at shoppe undervejs på rejsen.

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Håndværksbesøg

På rejsen har vi indlagt enkelte besøg på små virksomheder og kooperativer, som producerer nogle af de ting, som kendetegner Indien: tekstiler, marmor og juveler. Der vil naturligvis være mulighed for indkøb på disse stop.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Spændende rejse Rejsen var spændende, hotellerne gode og rejselederen kompetent og vidende. Der var lidt for meget rejsetid - både udrejsen og i Indien.
Date published: 2019-03-07
Rated 5 out of 5 by from Indien skal opleves - det kan ikke beskrives Indien er fyldt med kontraster og er farverig og kaotisk. Veltilrettelagt program, meget koncentreret, drøm ikke om ferie, men fokuser på oplevelser - du er træt, når du kommer hjem.
Date published: 2019-03-06
Rated 5 out of 5 by from Spændende rejse til fascinerende og kontrastfyldt land Indien er det mest særprægede, fascinerende og kaotiske land, vi har besøgt. En meget veltilrettelagt rundrejse med en god lokal guide og en meget vidende og glimrende dansk rejseleder.
Date published: 2019-03-04
Rated 4 out of 5 by from Indiens højdepunkter uden pauser En eksplosion af syns-, høre- og lugteindtryk.Afprøvning af forskellige transportmåder ( fly, bus cykelrickshaw, båd og ikke mindst tog) Alle hører med til billedet. Dragernes håndtering af bagagen ved banegårdene helt betagende. Dejlige hoteller især Clarks Khajuraho og Amar Mahal i Orchha, hvor man godt kunne bruge ½-1 "fridag" begge steder.
Date published: 2019-03-02
Rated 4 out of 5 by from God rejse stor oplevelse Stor oplevelse . Kom virkelig til at se højdepunkter. På trods af aflyst inenrigsflytur som blev erstattet af togtur blev det en oplevelse rigere. En dag med et par timer til fri disp mht indkøb el lokal snusen kunne have været godt. Programmet er godt pakket.
Date published: 2019-03-02
Rated 5 out of 5 by from En rejse med mange spændende oplevelser. Kaos i Delhi Lufthavn ved ankomsten. Vi fik ikke i flyet udleveret indrejsepapir. Pga mange rejsende og ingen vejledning i paskontrollen tog det meget lang tid at komme igennem. Kompetent rejseleder, meget dygtig lokalguide og gode busser. De største oplevelser var aften -og morgenturene i Varanasi.
Date published: 2019-03-01
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk rejse til Indien med landets lugte, lyde og fantastiske steder Yderst kompetente rejseledere. Godt team. Den aflyste flyrejse der blev ændre til togrejse blev til en fantastisk oplevelse, men meget lang rejsedag. En rejse med mange oplevelser. Meget transporttid hele ugen.
Date published: 2019-02-28
Rated 2 out of 5 by from Både gode og dårlige oplevelser De første to hoteller var standard turist hoteller, virkelig kedelige og temmelig snavsede. Clarks og Amar Mahal var fine, men desværre var der ingen tid til at nyde dem. Crystal Sarovar var kedelig og larmen i spisesalen ulidelig. Udflugterne i Varanasi var meget fine, virkelig Indien på den gode måde. Taj Mahal fantastisk og resten sådan ok. Tvungen besøg på tæppe-, smykke- og marmorforretninger var ikke ok, burde være frivilligt. Og togturen som erstatning for intern flyrejse var under al kritik, vi har sendt en særskilt beskrivelse af denne.
Date published: 2019-02-27
  • y_2024, m_4, d_26, h_5
  • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
  • cp_1, bvpage1
  • co_hasreviews, tv_0, tr_27
  • loc_da_DK, sid_INRTR03, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
  • clientName_albatros-travel

Lignende rejser