Nord- og Sydkorea

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Fra mastodontisk beton og diktatur til kulørt kapitalisme og billedskøn natur. Inkl. en hel dag i Beijing

Kun hos Albatros

Kontrasterne mødes på denne Albatrosrejse til Nord- og Sydkorea, hvor du for første gang får en helt unik mulighed for at opleve begge sider af det jerntæppe, der eksisterer i bedste velgående mellem de to meget forskellige nabolande. 

Blandt oplevelserne kan nævnes Kim Il-Sung og Kim Jong-Il på lit de parade, museet for deres 120.000 gaver, den demilitariserede zone, en metro med kun 5 stationer, ginseng- og fiskemarkeder og verdens største skibsværft. Som bonus får du på udturen en hel dag i Kinas hovedstad.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Rundrejse

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Ja

  • Vaccination Ja

  • Valuta Yuan og Won

Dagsprogram 15 dage
Dag 1
Afrejse fra Danmark
Dag 2
Ankomst til Beijing, Kina. Den Olympiske By og Den Himmelske Freds Plads
Dag 3
Beijing – Pyongyang, Nordkorea
Dag 4
Pyongyang. Kumsusan-paladset, Mansudae-monumentet, Kim Il-Sung-pladsen, Juche-tårnet og Kim Il-Sungs fødehjem. Metrotur og videre til Kaesong
Dag 5
Kaesong. Den demilitariserede zone, kong Kongmins grav – Pyongyang
Dag 6
Udflugt til Nampo. Nampo-dæmningen og Chongsan-ri-kooperativet. Skolebørnenes palads
Dag 7
Udflugt til Myohyangsan med Pohyon-templet og Den Internationale Venskabsudstilling. Vandring i bjergene
Dag 8
Pyongyang – Beijing – Seoul, Sydkorea. Byrundtur med Seoul-tårnet og kejserpaladset Gyeongbok
Dag 9
Seoul. Dag på egen hånd eller udflugt til den demilitariserede zone
Dag 10
Seoul – Punggi – Gyeongju. Ginsengmarked og smukke landskaber
Dag 11
Gyeongju. Templer og natur i skøn forening
Dag 12
Gyeongju – Busan. Kampsportsopvisning og Hyundai Heavy Industries – verdens største skibsværft
Dag 13
Busan. Fiskemarked, Busan-tårnet, Taejongdae-klipperne og Beomosa-templet
Dag 14
Eksprestog til Seoul. Afskedsmiddag
Dag 15
Seoul – København

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra Danmark
Dag 2
Ankomst til Beijing, Kina. Den Olympiske By og Den Himmelske Freds Plads

Vel ankommet til den kinesiske hovedstad begiver vi os ud på en byrundtur, som blandt andet tager os til det olympiske område, hvor de 29. Olympiske Lege blev afholdt i 2008. De imponerende arenaer og den smukt anlagte olympiske by er et bevis på kinesernes evne til at opføre arkitektoniske vidundere, selv i det 21. århundrede. Vi går rundt blandt de imponerende bygninger og tager et kig på hovedarenaen Fuglereden, som har plads til 100.000 tilskuere.

Vi fortsætter byrundturen til Den Himmelske Freds Plads. Her ser vi, hvordan den moderne kommunismes symboler har overtaget den ældgamle kejsermagts. På Den Himmelske Freds Plads ligger også Folkets Hal, som rummer det kinesiske parlament. Det tog kun 10 måneder at opføre den enorme bygning, som har et større areal end alle bygningerne i Den Forbudte By til sammen. I parlamentssalen kan der sidde 10.000 mennesker samtidigt.

Vi spiser aftensmad på en lokal restaurant, inden det er tid til at vende tilbage til hotellet.

Dag 3
Beijing – Pyongyang, Nordkorea
I dag kører vi til lufthavnen for at flyve til Nordkoreas hovedstad, Pyongyang. Vi lander hen på eftermiddagen og møder vores nordkoreanske guider i lufthavnen. Oftest er det en mandlig og en kvindelig guide, som kommer til at følge os på alle udflugter – ja faktisk overalt, så snart vi forlader hotellet, da det ikke er tilladt turister at gå rundt på egen hånd i Pyongyang. Vi kører ind til centrum og tjekker ind på vores hotel.
Dag 4
Pyongyang. Kumsusan-paladset, Mansudae-monumentet, Kim Il-Sung-pladsen, Juche-tårnet og Kim Il-Sungs fødehjem. Metrotur og videre til Kaesong
Mansudae-monumentet i Pyongyang af Kim Il-Sung

Man tager ikke munden for fuld, når man siger, at Pyongyang ikke ligner nogen som helst anden hovedstad i verden. Byen, der er blevet beskrevet både som et totalitært Utopia og som en slags makaber, ideologisk forlystelsespark, blev bygget op fra grunden efter Koreakrigens ødelæggelser. I dag er kun få historiske bygninger tilbage. Byens domineres af store boulevarder og brede alléer, hvor både cykeltrafik og hunde er forbudt – og trafiklys er udskiftet med kvindelige trafikbetjente for at spare elektricitet.

Taedong-floden deler byen op i en østlig og en vestlig del, hvor de fleste seværdigheder og hoteller er koncentreret på den vestre bred og omkring byens hjerte, Kim Il-Sung-pladsen.

Vi indleder dagens tætpakkede program med at besøge Kumsusan-paladset, som var Kim Il-Sungs residens – i livet såvel som i døden. Højest oppe i det spøgelsesagtige palads ligger Den Store balsamerede Leder lit de parade, og mængder af nordkoreanere strømmer til i en lind strøm for at vise respekt for den afdøde præsident, som senest også har fået selskab af sin søn, Kim Jong-Il. Det er påkrævet at klæde sig pænt på til dagens besøg – skjorte, slips og pæne bukser for mænd og nobel påklædning for kvinder.

Vi fortsætter med det obligatoriske besøg ved Mansudae-monumentet – den kæmpestore bronzestatue, der forestiller Kim Il-Sung, som fik selskab af en statue af sønnen Kim Jong-Il efter dennes død i 2012.

Vi besøger også den smukke Taedong-port, som har fået sit navn på grund af beliggenheden ved bredden af Taedong-floden. Porten opførtes oprindeligt i det 7. århundrede og regnes til en af de nordkoreanske nationalskatte. Turen går videre til Kim Il-Sung-pladsen, som er selve epicentret i Kim-kulten. Det er også her, landets bombastiske militærparader finder sted. I nærheden af pladsen ligger Pyongyangs triumfbue, som markerer det sted, hvor Kim Il-Sung først talte til koreanerne efter afslutningen på den japanske besættelse. På den anden side af Taedong-floden, over for Kim Il-Sung-pladsen, ligger Juche-tårnet, som vi også skal besøge. Tårnet, der opførtes som en hyldest til den nordkoreanske Juche-filosofi, består af 25.500 granitblokke – en for hver dag i Kim Il-Sungs liv frem til hans 70-årsdag, hvor tårnet blev indviet. Juchefilosofien er en nordkoreansk tilpasning af marxismen og leninismen, hvor nationens interesser er vigtigere end den internationale kommunistiske bevægelse, og mennesket må udvise betingelsesløs loyalitet over for ”arbejdsføreren”, altså landets leder. Filosofien sikrede både en god relation til resten af Østblokken og legitimerede også Nordkoreas selvstændighed, som ordet ’juche’ da også betyder, direkte oversat. 

Vi begiver os herefter til Moran-parken, som er byens største rekreative område. Her kan man se børn, der leger, familier på skovtur og mennesker, som danser eller spiller guitar. Et besøg i Moran-parken er en unik mulighed for at få et indblik i noget, der ligner et nordkoreansk hverdagsliv – og nok det tætteste, vi kommer på det ”autentiske” Nordkorea på vores rejse. Fra parken fortsætter vi til Kim Il-Sungs fødehjem i forstaden Mangyongdae. Hvorvidt han egentlig er født her, er et godt spørgsmål, men det lille, traditionelle bondehus sender i hvert fald de ønskede signaler om Den Store Leders ydmyge baggrund.

Nu er det blevet tid til en tur med Pyongyangs myteomspundne metro. Metronettet påstås at indeholde 17 stationer, men det er kun de fem pæneste og mest velfungerende, som er åbne for udenlandske besøgende. Dette har affødt spekulationer om, at resten af metronettet ikke længere fungerer på grund af strømafbrydelser og dårlig vedligeholdelse – men ingen uden for Nordkorea ved det med sikkerhed. Vi besøger også spionskibet Pueblo, et amerikansk overvågningsfartøj, som triumferende nordkoreanere beslaglagde under de værste spændinger mellem landene i 1968. Om aftenen rejser vi videre til Kaesong, hvor vi overnatter.

Dag 5
Kaesong. Den demilitariserede zone, kong Kongmins grav – Pyongyang
I den nordkoreanske by Kaesong

I dag skal vi besøge den demilitariserede zone mellem Syd- og Nordkorea. Våbenstilstanden blev underskrevet i 1953, men de to lande har aldrig formelt sluttet fred. Derfor er den 38. breddegrad ikke en grænse, men en våbenstilstandslinje. Dette indebærer, at Nord- og Sydkorea i princippet stadig er i krig med hinanden.

Vores besøg udgår fra den lille by Panmunjeom, som ligger præcis på grænselinjen mellem Nord- og Sydkorea, og som deler landet i to ved verdens hårdest bevogtede grænse. Dette er det eneste sted, hvor nord- og sydkoreanske soldater mødes ansigt til ansigt, og et besøg ved DMZ, som den demilitariserede zone også kaldes, inkluderer blandt andet en visit i det gamle konferencerum, hvor våbenhvilen blev forhandlet, og ”Bridge of no return” – broen til Sydkorea, som man aldrig kan vende tilbage ad, hvis man først én gang er gået over den.

Trods beliggenheden kun fem kilometer fra den anspændte demilitariserede zone er Kaesong en relativt afslappet by, som domineres af en kæmpe statue af Kim Il-Sung øverst oppe på en bakke. Her findes også en interessant gammel bydel, som domineres af traditionelle koreanske huse. Lige uden for byen ligger Songgyungwan Nykonfucianske Universitet, som er en velbevaret læreanstalt med rødder tilbage til 900-tallet. I dag huser skolen Koryo-museet, som blandt andet har en antik samling af den bleggrønne celadon-keramik og forskellige buddhistiske genstande. Her ligger også et par souvenirbutikker, hvor man blandt andet kan købe ginsengprodukter.

Næste stop på dagens program er kong Kongmins grav – måske den mest velbevarede og interessante kongegrav i hele landet. Kong Kongmin regerede fra1352-1374 og ligger i den rigt udsmykkede grav sammen med sin dronning. Stedet byder også på en strålende udsigt over det omkringliggende bakkede og træbevoksede landskab.

I Kaesong besøger vi også Sonjuk-broen, en klapbro fra 1200-tallet og ifølge legenden der, hvor den lærde konfucianer og kongelige rådgiver Jeong Mong-Ju blev myrdet af modstandere af kongen af Goryeo. Efter sin død blev Jeong helgenkåret, og hans død kom til at symbolisere ukuelig loyalitet. På en af broens sten er en brun plet, ifølge sagnet Jeongs blod, som siges at skifte farve til rødt, når det regner.

Vi ser også Nam-porten eller Sydporten, som blev bygget i 1400-tallet og rummer en gammel buddhistisk klokke, inden det er tid til at vende tilbage til Pyongyang.

Dag 6
Udflugt til Nampo. Nampo-dæmningen og Chongsan-ri-kooperativet. Skolebørnenes palads

I dag forlader vi endnu engang Pyongyang for at besøge Nampo, som er landets vigtigste havn og industricentrum. Her besøger vi byens otte kilometer lange system af dæmninger, som blev anlagt for at løse problemet med drikkevand og kunstvanding i området. Man kan ikke nægte, at dæmningen er en imponerende konstruktion, selv om udenlandske kritikere mener, at den har oversvømmet dyrebar landbrugsjord, hvilket har bidraget til den omfattende hungersnød i landet. Med lidt held ser vi en af dæmningens sluser åbnes for at slippe nogle af de ufattelige vandmængder ind eller ud.

I Nampo-området ligger også Chongsan-ri-kooperativet, som Kim Jong-il opførte som en model for socialistisk landbrug, og her dyrkes alt fra frugt og grønsager til bønner og ris. ”The Democratic Publicity Hall”, hvor præsidenten diskuterede landbrug med kooperativets bønder, er også bevaret til beskuelse, og i tilslutning til kooperativet findes beboelse, flere skoler, en børnehave, en kultursal og et sygehus.

Tilbage i Pyongyang besøger vi Skolebørnenes Palads – en gigantisk offentlig bygning, hvor nordkoreanske skolebørn går til fritidsaktiviteter som musik, sprogundervisning, dans og forskellig sport. Her er 120 sale, en stor swimmingpool og et teater med plads til 2.000 tilskuere. Er vi heldige, er der mulighed for at se udstillinger og opvisninger af og med børnene på skolen.

Dag 7
Udflugt til Myohyangsan med Pohyon-templet og Den Internationale Venskabsudstilling. Vandring i bjergene
"Den Store Leder" Kim Il-sung

I dag forlader vi hovedstadens store pladser og brede boulevarder til fordel for det smukke, uberørte landområde Myohyangsan. Myohyangsan betyder ”den mystiske veldufts bjerg”, og området byder på smukke naturscenerier i form af bløde bakker, svimlende bjergpas og smukke vandfald. Her besøger vi Pohyon-templet, hvis historie går 1.000 år tilbage i tiden, og som er et af de historisk vigtigste buddhistiske templer i Nordkorea. Templet rummer blandt andet en del småpagoder og en stor hal med afbildninger af Buddha.

Skulle du mod forventning have glemt, at du befinder dig i Nordkorea, bliver du snart mindet om det – et stenkast fra Pohyon-templet ligger nemlig Den Internationale Venskabsudstilling, som udstiller de gaver, Kim Il-Sung og Kim Jong-Il har modtaget fra statsoverhoveder, berømtheder og privatpersoner. Alene Kim Il-Sungs del af udstillingen rummer 100.000 gaver fordelt på 120 sale – her udmærker sig blandt andet en pansret togvogn, som den store leder fik foræret af Mao Zedong, og en limousine fra kammerat Josef Stalin. I det sidste rum mødes vi af en voksfigur af Kim Il-Sung – her forventes du at bukke, inden du, respektfuldt, fjerner dig.

Kim Jong-ils gavesamling opbevares i en hvælving sprængt ud af klippevæggen og minder mest af alt om en moderne udstillingshal for avanceret elektronik. En basketball fra Madeleine Albright og personlige gaver fra flere store amerikanske firmaer er blandt nogle af kuriositeterne. Efter de overvældende gavesamlinger kan vi slappe af med en vandretur i bjergene i området. Særligt omkring byen Sangwon findes et dejligt område, hvor man kan vandre rundt og nyde naturen. Sidst på dagen kører vi tilbage til Pyongyang.

Dag 8
Pyongyang – Beijing – Seoul, Sydkorea. Byrundtur med Seoul-tårnet og kejserpaladset Gyeongbok

I dag forlader vi Nordkorea – uden tvivl mange indtryk og erfaringer rigere. Turen går til lufthavnen, hvorfra vi flyver til Beijing. Derfra skifter vi til flyet mod Seoul i Sydkorea, og næste del af eventyret kan begynde! Seoul er med sine over 12 millioner indbyggere en af verdens virkelige metropoler. Her findes alt fra luksuriøse indkøbsstrøg med skyskrabere i glas og stål til mere traditionelle kvarterer, et rigt underholdningsliv og livlige markeder, som sælger alt fra antikviteter til frisk fisk. Det første indtryk af byen er ret hektisk, men her findes også hundredårige paladser og harmoniske parker, hvor roen kan sænke sig.

Dagens byrundtur begynder med en udflugt til Seouls vartegn, det 236 meter høje Seoul-tårn, som byder på en imponerende udsigt over millionbyen. Vi fortsætter med et besøg i det gamle kejserpalads, Gyeongbok. Paladset, som er bygget i 1395, er et billede på landets turbulente historie de seneste 600 år. Området rundt om paladset forsvandt nærmest helt under de gentagne japanske invasioner og under Koreakrigen i 1950-53. I dag er det omkring 40 hektar store område restaureret til sin oprindelige stand. Vi besøger også det nærliggende nationale folkloremuseum, som giver os et indblik i landets historie – fra kejserrigets tid til den sidste japanske bosættelse i 1910.

Dag 9
Seoul. Dag på egen hånd eller udflugt til den demilitariserede zone

Dagen i dag er fri til at udforske Seoul på egen hånd eller følge med på tilkøbsudflugten til den demilitariserede zone – denne gang set fra den sydkoreanske side! Ved ”Bridge of no return” kontrolleres vores papirer, inden vi kan fortsætte til en af de underjordiske tunneller, som blev gravet af Nordkorea i 1960’erne og 70’erne. Målet var at udføre et overraskelsesangreb på Sydkorea ved at sende nordkoreanske trupper ind via et avanceret net af tunneller. Tunnellerne blev opdaget ved et tilfælde og kan i dag besøges. Ved tunnel nummer 3 ligger et spændende museum, som fortæller om relationerne mellem Syd- og Nordkorea. Vi ser også en film om, hvordan tunnellerne blev bygget. På vej tilbage til Seoul stopper vi ved Dorasan station, hvorfra der dagligt går tog til Nordkoreas hovedstad, Pyongyang. Det er dog rent symbolsk, eftersom toget ikke må tage nogen passagerer med sig!

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris, men skal købes særskilt. Se under prisinformation)

Dag 10
Seoul – Punggi – Gyeongju. Ginsengmarked og smukke landskaber

Efter morgenmaden begiver vi os fra hovedstaden Seoul videre gennem den centrale del af Sydkorea. Her passerer vi nogle af landets nationalparker på vores vej fra den vestlige til den østlige del af den koreanske halvø.

Vores første stop er den mindre by Punggi, som er kendt for dyrkning af ginseng i alle mulige afskygninger. Kineserne og koreanerne var de første, der opdagede ginsengs helbredende egenskaber. I Korea er ginseng blevet brugt mod sygdomme i mere end 5.000 år, og et dagligt indtag skulle efter sigende ikke blot lysne sindet og forlænge livet, men også øge potensen. Markedet i Punggi, der hører til verdens største, tiltrækker opkøbere fra hele verden og er en oplevelse ud over det sædvanlige. Efter en velfortjent frokost, der naturligvis også indeholder ginseng, fortsætter vi gennem det smukke landskab til Sydkoreas stolthed, Gyeongju, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen.

Dag 11
Gyeongju. Templer og natur i skøn forening
Bulguksa-templet i Gyeongju, Sydkorea

Koreanerne er med rette stolte af Gyeongju-området og beskriver det som et stort historisk og kulturelt museum under åben himmel. De fleste af de historiske fund og ruiner stammer fra det gamle Shilla-dynasti, som regerede Korea gennem næsten 1.000 år og havde Gyeongju som hovedstad gennem lange perioder.

Hele dagen er afsat til at udforske dette centrum for koreansk kultur. Vi starter i Gyeongju Nationalmuseum og fortsætter til Anabji-dammen, hvor mange af de største fund på nationalmuseet stammer fra. Herefter begiver vi os til Tumiliparken, hvor vi skal se gravhøje. Om eftermiddagen skal vi til Bulguksa-templet, der fra 1995 har været med på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. I området bag templet ligger grotten Seokkulam, som også er på UNESCO’s liste, og som anses for at være kronen på værket blandt Shilla-dynastiets mange konstruktioner. Det regnes samtidig for et af de vigtigste buddhistiske monumenter i hele det nordøstasiatiske område.

Dag 12
Gyeongju – Busan. Kampsportsopvisning og Hyundai Heavy Industries – verdens største skibsværft

I dag starter vi dagen med et adrenalin-kick! I Golgulsa-templet i bjergene øst for Gyeongju bliver vi inviteret indenfor til en opvisning i sunmudo. Denne kampsport bruges i dag som en aktiv form for meditation og stammer tilbage fra tiden, hvor de buddhistiske munke deltog mere håndfast i landets forsvar mod invaderende magter.

Senere skal vi stifte bekendtskab med en af landets industrimæssige solstrålehistorier: verdens største skibsværft, som drives af Hyundai i det kæmpestore industriområde ved Ulsan ud til Det Japanske Hav. Vi skal besøge fabrikken og se nærmere på den industripark, der har kunnet brødføde Koreas hurtigtvoksende bil- og skibsproduktion. Besøget i Ulsan slutter med rundvisning på skibsvæftet, som dronning Margrethe også gæstede under sit officielle besøg i Sydkorea i 2007.

I løbet af eftermiddagen når vi frem til havnebyen Busan, der er landets næststørste by med lidt over fire millioner indbyggere. Det enorme havneområde domineres af skibsværfter, containertransport og fiskeri, og her vil være rigelige muligheder for at nyde alt godt fra havet.

Dag 13
Busan. Fiskemarked, Busan-tårnet, Taejongdae-klipperne og Beomosa-templet
FN-kirkegården i Busan, Sydkorea

Vi starter dagens byrundtur på det store fiskemarked Jagalchi, der er et af Asiens største og mest berømte. Butikkerne i det flere etager store marked er fyldt med kurve og kasser bugnende af forskellig fisk, både levende og forarbejdede, og i en afdeling sælges tørret fisk i alle afskygninger. Koreanerne har på samme vis som japanerne en stor forkærlighed for rå fisk, og i både havneområdet og resten af byen kan man få sushi på de mange små restauranter og spisesteder.

Fra havnen kører vi til Yongdusan-parken, hvor byens vartegn, det 118 meter høje Busan-tårn, ligger. Vi tager op i tårnet for at opleve den store by lidt fra oven, og det siges, at man på dage med klart vejr kan se Japan i horisonten.

Fra den travle og hektiske by kører vi ud til Taejongdae-klipperne, hvor vi nyder de smukke, lidt rå omgivelser og udsigten fra det hvide fyrtårn på spidsen af klipperne. Endelig besøger vi Beomosa-templet, idyllisk beliggende op ad skråningerne på Geumjeong-bjerget. Templet, der blev grundlagt i slutningen af 600-tallet, har været ødelagt flere gange under invasioner og krige, men igen og igen er templer og pagoder blevet genopbygget. Resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd. En lille udflugt til byens store FN-kirkegård med faldne fra Koreakrigen er måske ikke det mest oplivende, men giver et meget spændende indblik i omfanget af denne krig. En vandretur langs Busans smukke strandpromenade er også en nærliggende mulighed. Den over to kilometer lange promenade er samlingssted for mange af de lokale og tiltrækker derfor også masser af gadehandlere og optrædende.

Dag 14
Eksprestog til Seoul. Afskedsmiddag
Vi tager det bekvemme eksprestog tilbage til Seoul; en rejse på omkring tre timer. I hovedstaden spiser vi en hyggelig afskedsmiddag sammen.
Dag 15
Seoul – København

Udflugt til den demilitariserede zone

Våbenstilstanden mellem Syd- og Nordkorea blev underskrevet i 1953, men de to lande har aldrig formelt sluttet fred, så derfor er den 38. breddegrad ikke en grænse, men en våbenstilstandslinje. Dette betyder, at Nord- og Sydkorea formelt stadig er i krig med hinanden. Men man kan være helt rolig, der er ingen grund til bekymring for sikkerheden. Undervejs bliver vi orienteret om, hvad vi må og ikke må i forbindelse med besøget.

Ved Genforeningsbroen vil der være kontrol af vores papirer, inden vi kan fortsætte til én af de underjordiske tunneller, som blev udgravet af Nordkorea i 1960’erne og 70’erne. Formålet var at lave et overraskelsesangreb på Sydkorea ved at sende tropper gennem et veludviklet tunnelnetværk.

Tunnellerne blev opdaget ved lidt af et tilfælde, og det er i dag muligt at komme ned i en enkelt af dem. Ved tunnel nummer tre er der desuden et meget spændende museum om forholdet mellem Nord- og Sydkorea, og vi skal også se en kort film om tunnellernes tilblivelse.

På tilbagevejen mod Seoul gør vi holdt ved Dorasan Station, hvor der dagligt afgår tog til Nordkoreas hovedstad, Pyongyang. En rent symbolsk afgang, idet toget ikke må tage passagerer med!

Frokost undervejs er inkluderet. Udflugten skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse og gennemføres med dansk rejseleder ved minimum 12 tilmeldte.

Pris: kr. 898,- pr. person

Prisinformation

Prisen inkluderer
• Dansk rejseleder
• Fly København – Beijing og Seoul – København med Finnair via Helsinki
• Fly Beijing – Pyongyang t/r samt fly Beijing – Seoul
• Overnatninger på gode hoteller i delt dobbeltværelse
• Udflugter jf. program
• Helpension i Beijing og Nordkorea (på nær frokost dag 8)
• Sydkorea: Morgenmad dagligt, frokost dag 10-14, middag dag 8 og 14
• Visum til Nordkorea og Kina
• Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
• Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
• Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
• Eventuelle ekstra arrangementer
• Udflugt til den nordkoreanske grænse dag 9 (DMZ Sydkorea)
• Tillæg for enkeltværelse
• Drikkevarer
• Drikkepenge (beregn ca. USD 150,-)
• Personlige fornødenheder
• Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
• Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”
Tillæg for enkeltværelse
kr. 4.998,-

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Mobiltelefoni og internet

Det er nu tilladt at indføre mobiltelefoner og tablets i Nordkorea, og det er også muligt at foretage internationale opringninger. Turister kan dog ikke bruge internettjenester i Nordkorea.

Påklædning, takt og tone

Nordkoreanerne betragter afbildninger af Kim-familien som helligdomme, og det er derfor vigtigt både at klæde og opføre sig korrekt, når man besøger statuer, monumenter og mausoleer. Dette gælder især, når vi besøger Kumsusan-paladset, hvor Kim Il-Sung og Kim Jong-Il ligger lit de parade. Skjorte, slips og bukser gælder for mænd, mens pæn, tækkelig beklædning er påbudt for kvinder. Selv under besøget ved den demilitariserede zone forventes du at klæde dig pænt. Særlige regler gælder for besøget i Kumsusan-paladset og ved Mansudae-monumentet – blandt andet forventes man at bukke, og gruppen skal lægge en buket ved monumentet. Guiderne vil informere nærmere på stedet.

Guider i Nordkorea

Vi kommer til at få selskab af vores nordkoreanske guider, så snart vi sætter foden uden for hotellet, og det er ikke muligt at begive sig på opdagelse på egen hånd i Pyongyang eller nogen af de andre steder, vi besøger i Nordkorea. Det er vigtigt at lytte til guidernes instruktioner og følge dem nøje. Spørg altid din guide, inden du fotograferer – og respektér det svar, du får. Husk på, at ethvert forsøg på at forlade gruppen eller på nogen måde protestere imod og kritisere regimet kan få betydeligt alvorligere konsekvenser for dine guider end for dig selv.

Udflugt til DMZ

Under besøget ved den demilitariserede zone mellem Nord- og Sydkorea er forholdsreglerne endnu mere strikse end ved de andre besøg. Ud over at være passende klædt på skal man undgå at le, pege eller gøre pludselige eller voldsomme bevægelser. Rejselederen og guiderne vil informere nærmere på stedet.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser