Transsylvaniens kulturskatte

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Dybe skove, dramatiske bjerge og UNESCO-fredede middelalderbyer med borge og slotte. Inkl. centralt beliggende hoteller og halvpension

I Transsylvaniens smukke landskaber mellem Karpaternes bjerge i midten af Rumænien ligger de historiske UNESCO-oplevelser tæt. Den tyske kulturarv er allestedsnærværende i form af utroligt velbevarede fæstninger, byer og kirker fra middelalderen. Vi besøger bl.a. Sibiu, som er tidligere Europæisk Kulturby, ”Karpaternes perle”, Sinaia, med det overdådige kongeslot Peles og Draculaslottet i Bran. Andre højdepunkter er Sighisoara – fødeby for prins Vlad III med tilnavnet Dracula – lokal frokost i den hyggelige landsby Viscri samt ikke mindst de imponerende saltminer ved Turda.

Rejsen inkluderer naturligvis også hovedstaden Bukarest, hvor smarte butikker og caféer er skudt op i bybilledet mellem socialismens beton og de smukke belle époque-bygninger fra tiden, hvor byen kaldtes Østens Paris. Her venter en unik oplevelse: en rundtur i Ceausescus gigantiske Parlamentspalads, der i størrelse kun overgås af Pentagon.

Undervejs bor vi på gode 3-4 stjernede hoteller, kører i komfortable, moderne busser og har inkluderet halvpension på hoteller, såvel som lokale restauranter.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Rumænske lei

Dagsprogram
Dag 1 København – Bukarest. Orienterende byrundtur og velkomstmiddag 
Dag 2 Bukarest – Sinaia – Brasov. Kongeslottet Peles og ankomst til Transsylvanien
Dag 3 Brasov – Bran – Brasov. ”Draculas slot” i Bran inkl frokost, samt byrundtur i Brasov
Dag 4 Brasov – Sighisoara – Viscri – Brasov. Middelalderbyen Sighisoara og landsbyidyl i Viscri
Dag 5 Brasov – Sibiu. Byvandring og tid på egen hånd
Dag 6 Sibiu – Alba Iulia – Turda – Sibiu. Det habsburgske citadel og saltminerne ved Turda
Dag 7 Sibiu – Bukarest, Parlamentpaladset og afskedsmiddag på historisk restaurant i hovedstaden
Dag 8 Bukarest – København. Tid på egen hånd og hjemrejse

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
8.498,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Bukarest. Orienterende byrundtur og velkomstmiddag  Ca. 30 km
Velkommen til Bukarest!

Vi sætter kursen mod Rumænien og hovedstaden Bukarest, der i mellemkrigstiden var kendt som ”Østens Paris” på grund af sin elegante, franskinspirerede arkitektur. 2. Verdenskrigs bombardementer og jordskælv i 1940 og 1977 ryddede dog godt ud i de smukke 1800-talsbygninger, som nu er suppleret af nyere arkitektur fra Sovjettiden.  

Bukarest er med sine to millioner indbyggere Rumæniens største by, og den var hovedstad for Valakiet indtil 1862, hvor Valakiet og Moldavien indgik et forbund, der senere blev til kongeriget Rumænien. Det var også i Bukarest, en del af kampene under revolutionen i 1989 blev udkæmpet, og sporene fra skudhuller i murene ses stadig i byen. 

Vi kører forbi Den Fri Presses Hus, som er et skoleeksempel på den noget bombastiske byggestil socialistisk realisme, og hvor de fleste aviser har deres hovedkvarter. Vi tager videre til Triumfbuen, som er bygget efter parisisk forbillede til minde om 1918, hvor Transsylvanien blev indlemmet i riget. Derefter Sejrspladsen, en af byens centrale pladser, hvor blandt andet regeringsbygningen ligger – ikke at forveksle med Ceausescus gigantiske parlamentspalads. Vi runder også Revolutionspladsen, der er hjem for flere vigtige historiske bygninger: det tidligere kongelige palads, der nu huser Nationalmuseet for Kunst, universitetsbiblioteket, koncerthallen Athenæum og den tidligere Centralkomité for at nævne et par stykker. En del af køreturen går ad Sejrsboulevarden, som har været byens mest fashionable gade, siden den for godt 300 år siden blev belagt med træ, så den var farbar, når andre veje var mudrede. Dengang havde mange adelige familier deres villaer her, og i dag er det navne som Gucci, Armani og Rolex, der pryder vejsiden. 

Vi ankommer til hotellet først på aftenen, hvor vi indtager en velfortjent aftensmad

Dag 2
Bukarest – Sinaia – Brasov. Kongeslottet Peles og ankomst til Transsylvanien Ca. 200km
De smukke Karpater

Vi begiver os i dag ud på landet og kører mod byen Sinaia, ”Karpaternes perle”, der ligger i en dal omgivet af fyrretræer. Sinaia var hjemsted for Rumæniens første konge, Karol I, som fik bygget sommerslottet Peles. Vi får en rundtur på slottet, der dog først stod færdigt i 1914, få måneder før kongens død. Da havde byggeriet været i gang i 39 år. Man forstår tidsforbruget, når man ser de utroligt kunstfærdigt udsmykkede rum med udskårne trælofter, forgyldninger og tusindvis af detaljer. Peles-slottet er afgjort et af turens højdepunkter, og ikke mindst de gyldne værker af den østrigske kunstner Gustav Klimt gør indtryk. Ligeledes var det et af de første slotte med indlagt vand og fjernvarme.

Efter lidt tid på egen hånd fortsætter vi mod Brasov i hjertet af Transsylvanien ved foden af Karpaterne. Brasov blev grundlagt af teutoniske riddere. En militærorden, der i 1211 blev inviteret af den ungarske konge for at kolonisere og forsvare den sydøstlige del af Transsylvanien, også kendt som Burzenland. Ridderne anlagde forskellige byer og borge her ved Karpaterne for at kunne forsvare bjergpassene. Da ordenen viste sig at blive lidt for magtfuld, udviste kongen den igen i 1225, men kolonisterne blev. 

Efter at have indlogeret os på vores hyggelige og centralt beliggende hotel er aftenen afsat til oplevelser på egen hånd.

Dag 3
Brasov – Bran – Brasov. ”Draculas slot” i Bran inkl frokost, samt byrundtur i Brasov Ca. 80km
"Draculas slot" i Bran

Vi starter dagen med at køre til det nærliggende Bran og slottet, der også kaldes ”Draculas slot”. I Bram Stokers roman bor grev Dracula på et slot oppe på et højdedrag i Transsylvanien med en dyb flodkløft forneden. Beskrivelsen passer perfekt på Bran-slottet, og det er ikke usandsynligt, at Stoker har ladet sig inspirere af netop dette slot. Hvad angår den ”ægte” Dracula, Vlad III, er det langtfra bevist, at han havde nogen forbindelse til Bran-slottet. Visse kilder hævder dog, at han blev holdt fanget der i to måneder på ordre af den ungarske konge Matei Corvin. Myte eller ej, Bran-slottet lever op til alle forventninger om et eventyrligt middelalderslot, som det hæver sig højt over dalen med myriader af hvide tårne og tilbygninger. 

Slottet er anlagt i slutningen af 1300-tallet og fungerede senere som grænsepost til bjergpasset mellem Valakiet og Transsylvanien. I 1920, efter Rumæniens samling, blev slottet kongelig residens. Derefter fulgte perioden med kommunisme, og kongefamilien blev landsforvist. Efterkommere af den tidligere kongefamilie har nu igen fået slottet i deres varetægt, og efter en omfattende restaurering er det åbnet som museum. 

Vi spiser frokost i Dronning Maries smukt indrettede salon, der ligger i slottets have. En speciel spise i disse imponerende, historiske rammer. Vi returnerer nu til Brasov, hvor vi skal kigge nærmere på den interessante by. Brasov – hvis gamle tyske navn er Kronstadt – har en meget velbevaret middelalderbykerne, og en del af bymuren og de tilhørende tårne er restaureret. På byens centrale torv, Piata Sfatului, lægger vi vejen forbi bymuseet, der holder til i det gamle rådhus. Her kan vi se udstillinger med fund fra forhistorisk tid, fra middelalderen og frem til i dag. Herefter går turen til Brasovs vartegn, Den Sorte Kirke. Den store gotiske kirke er egentlig mere grå, end den er sort, men navnet stammer fra 1689, hvor en stor brand ødelagde – og sværtede – en del af kirken. I kirken findes et stort orgel af den berømte berlinske orgelbygger Buchholz, og man mener, at det er det sidste af hans orgler, der er bevaret i sin oprindelige form. 

Resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd.

Dag 4
Brasov – Sighisoara – Viscri – Brasov. Middelalderbyen Sighisoara og landsbyidyl i Viscri Ca. 260 km
I landsbyen Viscri

I dag skal vi på udflugt til den smukke middelalderby Sighisoara. Ordet pittoresk dækker næsten ikke, når man skal beskrive Sighisoara, som er en utrolig velbevaret middelalderby med små lerklinede huse, der læner sig skævt mod hinanden ud til snoede, brolagte gader. 

Vi skal se Kirken på Bakken, som ligger for enden af en lang, overdækket trappe. På kirkegårdens gravsten kan man stadig se mange tyske navne. Sighisoara var traditionelt en håndværkerby, der i sine velmagtsdage havde så mange som 15 håndværkerlav, og mange af byens indbyggere var saksiske transsylvanere. Selveste Vlad III – med tilnavnene Dracula og Tepes (”Spidderen”) – er født i et hus i byens nu UNESCO-fredede citadel. Sighisoaras citadel er den gamle by omsluttet af bymur, og det er et af de steder, vi skal se på dagens byvandring. Sighisoaras citadel rummer også Klokketårnet. Tårnet er det oprindelige rådhus bygget i 1280, og inden for de mere end to meter tykke mure befinder sig byens berømte ur fra 1600-tallet med 80 centimeter høje træfigurer, der langsomt roterer. (I tilfælde af at nogle af seværdighederne i Sighisoara er lukket, besøges den befæstede kirke i Viscri).  

Efter vores byvandring går turen nu ud af byen, gennem smukke landskaber til landsbyen Viscri, hvor tiden synes at være gået i stå. Her ligger en anden af saksernes befæstede kirker, som UNESCO har sat på listen over verdens kulturarv. Den tidligere overvejende tyske befolkning er svundet ind til 15-20 personer, og romaer udgør nu majoriteten i den lille tidslomme af en by. Vi spiser en landlig frokost. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til vores hotel i Poiana Brasov og spiser middag.

Dag 5
Brasov – Sibiu. Byvandring og tid på egen hånd Ca. 140km
Besøg på den gotiske fæstning Hunyadi

Det er blevet tid til at forlade Brasov og køre den smukke strækning til en af de mest betydningsfulde byer i Rumænien, Sibiu. I Sibiu bor omkring 150.000 mennesker, og trods sin beskedne størrelse er byen et af Rumæniens kulturelle flagskibe. Byen blev udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad i 2007, og her er tre teatre, et filharmonisk orkester og en hel del gode museer og festivaler. Det kulturelle islæt er dog ikke helt nyt – både Franz Lizt og Johan Strauss har opholdt sig i byen, og Rumæniens første skole, hospital og apotek blev bygget i Sibiu for flere hundrede år siden.

Vi tager på byvandring her i middelalderbyen, som blev grundlagt af tyske tilflyttere i slutningen af 1100-tallet. De transsylvanske saksere, som de kaldes, var en blandet flok af tysktalende indvandrere, som kom til området ad flere omgange i løbet af 1100- og 1200-tallet. Invitationen kom fra de ungarske herskere, som gerne ville have Transsylvanien koloniseret som en slags buffer-zone mod invasioner. Indvandrerne formåede at holde fast i deres kulturelle arv uden at blive assimileret, blandt andet talte – og taler – de stadig tysk, og op til 2. Verdenskrig udgjorde de et stort tysk mindretal i Rumænien. Efter 2. Verdenskrig blev de fleste udvist eller emigrerede, blandt andet til Østrig, Tyskland og USA. 

Vi begynder turen på Store Torv, der med sine 93 gange 142 meter rigeligt lever op til sit navn. Her ligger en del vigtige bygninger. Blandt andet Bruckenthal-museet med en af landets fineste samlinger af kunst fra 1500- og 1600-tallet, den katolske kirke og rådhustårnet, der er et af de overlevende borgtårne fra bymurene. Vi går videre til en af byens andre vigtige pladser, Lille Torv. På vejen går vi under Løgnernes Bro, som efter sigende har sit navn efter de handlende, der før i tiden stod i nærheden og brugte alle kneb for at få solgt deres varer. 

Resten af dagen kan du udforske Sibiu på egen hånd

Dag 6
Sibiu – Alba Iulia – Turda – Sibiu. Det habsburgske citadel og saltminerne ved Turda Ca. 290 km
Saltminerne ved Turda

I dag tager vi på udflugt mod vest til byen Alba Iulia. Dette historiske sted dannede rammen om den rumænske union, der blev grundlagt med sammenfletningen af Rumænien og Transsylvanien i 1599 og igen i 1918. Alba Iulia har dog været kendt i længere tid og var særdeles vigtig under Romerriget, hvor byen var hovedstad for det øvre Dacia og senere provinshovedstad i Dacien og et af de mest betydningsfulde områder i Romerriget. Her finder vi i det smukke centrum citadellet med den ortodokse katedral og den romersk- katolske katedral, der tillige er den ældste eksisterende kirke i Rumænien i dag. Citadellet, der oprindeligt blev opført i det 13. århundrede, er rigt dekoreret med udskæringer og figurer i barokstil. Citadellet fremstår i dag som Habsburgerne færdiggjorde det i første halvdel af 1700-tallet.  

Turen går nu videre til Turda eller nærmere betegnet områdets imponerende miner, hvorfra der er udvundet salt siden det 13. århundrede. I dag er produktionen indstillet, og de store underjordiske gangsystemer er omdannet til et fascinerende museum. Vi går under jorden og ser nærmere på, hvordan man har udgravet salt her i århundreder.

Efter nogle spændende oplevelser returnerer vi til Sibiu, hvor vi indtager aftensmad på vores hotel.
I Sibiu spiser vi en god middag på vores hotel.

Dag 7
Sibiu – Bukarest, Parlamentpaladset og afskedsmiddag på historisk restaurant i hovedstaden Ca. 300 km
I Sibiu bor omkring 150.000 mennesker

Det er blevet tid til at tage afsked med Sibiu og begive os tilbage mod hovedstaden. Ved ankomsten til den rumænske hovedstad skal vi se nærmere på det enorme Parlamentspalads, som er verdens næststørste administrative bygning kun overgået af Pentagon. For at få plads til byggeriet blev en stor del af Bukarests gamle bydel ryddet, og det gik blandt andet ud over 22 kirker, seks synagoger og omkring 30.000 boliger. Ceausescus monumentale byggeprojekt begyndte i 1984 og stod næsten færdigt i 1989, da han blev afsat. Bygningen dækker 340.000 m2 fordelt på 12 etager og 1.100 værelser. 

Planen var, at bygningen skulle huse parlamentet og andre regeringsorganer såvel som Ceausescus private bolig. Byggeriet skulle også udstille Rumæniens naturressourcer, så byggematerialerne er overvejende nationale – blandt andet anslår man, at her blev brugt omkring 1 million m3 transsylvansk marmor.

Efter nogle indholdsrige dage i det smukke Rumænien er det blevet tid til rejsens sidste fællesmåltid, der indtages i en hyggelig restaurant i den gamle bydel.

Dag 8
Bukarest – København. Tid på egen hånd og hjemrejse Ca. 20 km

Formiddagen er afsat til oplevelser på egen hånd, inden vi midt på dagen begiver os mod lufthavnen og flyver hjem til Danmark.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 8.498,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.598,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Direkte fly København – Bukarest t/r 
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse på gode mellemklassehoteller 
 • Halvpension (morgenmad hver dag, frokost dag 3 og 4, samt middag dag 1-2, 4 og 6-7)
 • Transport i moderne og bekvem bus
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris 
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse 
 • Drikkepenge til lokalguide, chauffør m.v. (beregn ca. 30 euro pr. person)
 • Øvrige måltider og drikkevarer 
 • Personlige fornødenheder 
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,-
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hoteller

Hotellerne på rejsen er generelt meget moderne med en god standard (3- og 4-stjernede) og beliggenhed. Trådløst internet er hurtigt og velfungerende og frit tilgængeligt på samtlige hoteller.
 

Bankautomater

Der er bank- og hæveautomater overalt.

Hånden på hjertet

Information

Bustransporten er moderne og bekvem, men vejnettet og infrastrukturen i Transsylvanien er knap så god, så det tager tid at komme rundt.

Kriminalitet i Bukarest og Transsylvanien er næsten ikke-eksisterende.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

20RORTR10ADK1310