Social ansvarlighed, etik og miljø

I 1995 fik Albatros Danske Rejseskribenters årspris for vores arbejde med ”Øko-turisme”.

Forud for prisen lå 5 års famlende overvejelser og eksperimenter med bæredygtige rejser baseret på nogle enkle, grundlæggende forudsætninger. De handlede dels om at sætte det mindst mulige aftryk på kultur og natur og dels om, at gæster skal være berigende for den besøgte. Det førte i starten til nogle besynderlige, spændende og temmelig usælgelige rejser, men med væksten kom disse værdier efterhånden til at gennemstrømme hele virksomheden.

I mange år har vi lagt hovedvægten på at være gode gæster, der behandler værten høfligt og respektfuldt. Vi har tilsluttet os UN Global Compact initiativet, hvor vi afstår fra at deltage i korruption og bestikkelse, overholder minimumslønninger og respekterer faglige aftaler. Vi ansætter og uddanner lokal arbejdskraft og har i dag 88-90% lokal arbejdskraft overalt, ligesom vi opretter og støtter lokale projekter som skoler og naturbevaring.

Vi har desværre ikke mulighed for at gøre alt det, vi gerne vil, og har derfor valgt at fokusere på enkelte og dybtgående projekter, hvor vi kan gøre en enorm forskel. Blandt de største projekter er vores bæredygtige camps og skibe. I 2007 stod vores camp Karen Blixen Camp i Kenya klar. Den var fuldstændig CO2-neutral og blev udbygget med vores egen restaurations- og guideskole for lokalbefolkningen, der stadig leverer dygtige folk til mange andre hoteller. Et projekt i projektet var træplantning, hvor vi som målsætning dyrkede og udplantede 20.000 træer årligt som kompensation for andres træfældning og afbrænding. Dette arbejde førte til en nominering til Al Gores klima & miljøpris.

De sidste skud på stammen er vores nye miljøvenlige krydstogtsskib, der løber af stablen august 2020. Her har vi blandt andet reduceret emissionen med 80% og er klar til de sidste 20%, når det bæredygtige brændstof er færdigudviklet.

Mange af de projekter, vi arbejder med i dag, handler fortsat om naturbeskyttelse, uddannelse af lokal arbejdskraft og udbredelsen af viden om det omgivende miljø. Vi tror det er rigtigt at deltage i klimadebatten og deltage i nye initiativer, men vi skal heller ikke glemme menneskene i udviklingslandene.   

Søren Rasmussen, stifter og ejer af Albatros
Rejs med hjerte, hjerne og holdning

Læs mere om vores arbejde med ansvarlighed nedenfor

Ansvarlig produktion af rejser

Når vi laver rejser, fokuserer vi på de områder, hvor vi kan gøre den største forskel

Gør din flyvning grønnere

De fleste flyselskaber tilbyder deres kunder muligheden for at klimakompensere

Støtteprojekter og katastrofehjælp

Vi støtter helst projekter, som vi selv kan styre, og hvor vi kan se, hvordan midlerne gør gavn