Aktiv ferie i Kroatien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Glæd dig til vandreture i Balkans smukkeste natur, sejlture ved Dalmatiens kyst og besøg i billedskønne Dubrovnik

På denne specialtur snører vi vandrestøvlerne og begiver os ud på de bedste ruter i det sydlige Kroatien. Her er et område, som ikke blot byder på noget af det smukkeste natur på hele Balkan, men som også kan lokke med idylliske middelalderlandsbyer, unikke kyststrækninger og dejligt vandrevejr. 

På vores vandreture kommer vi helt tæt på lokalbefolkningen og livet i det sydlige Dalmatien, når vi besøger lokale fødevareproducenter og vinbønder. Vi mærker historiens vingesus, når vi vandrer på dele af Europas længste stenmur, forsvarsværket på halvøen Peljesac, når vi spiser picnic langs den smukke Napoleonsvej, og når vi nyder den friske havbrise og storslåede udsigt på Ronald Browns legendariske vandrerute.

Det hyggelige Hotel Cavtat danner rammen om denne rejse, som vi har garneret med udflugter til Dubrovnik, sejlture til små omkringliggende øer samt muligheden for at tilkøbe to spændende cykelture i området.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Albatros aktiv

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Kroatisk kuna

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
København – Dubrovnik. Ankomst, introduktion til Cavtat og velkomstmiddag
Dag 2
Cavtat – Dubrovnik – Mt Sdrj – Cavtat. Byrundtur i Dubrovnik og vandretur til Mount Sdrj
Dag 3
Cavtat – Mali Ston – Cavtat. Halvøen Peljesac med vandring på Ston-muren, Napoleonsvejen, picnicfrokost og besøg ved lokal vinbonde
Dag 4
Cavtat. Tid på egen hånd i Cavtat eller cykeltur (tilkøb) til Konavle med lokal frokost
Dag 5
Cavtat – Dubrovnik – Lokrum – Dubrovnik – Cavtat. Morgenvandring i Cavtat, samt udflugt til øen Lokrum med sightseeing og besøg i botanisk have
Dag 6
Cavtat. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til øen Sipan med cykeltur, lokalkolorit og frokost
Dag 7
Cavtat. Vandretur på Ronald Brown-ruten og afslapning i Cavtat
Dag 8
Fly Dubrovnik – København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
9.998,–
København
10.998,–
København
9.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Dubrovnik. Ankomst, introduktion til Cavtat og velkomstmiddag Kørsel ca. 6 km
Cavtat ved Adriaterhavet

Velankommet til Kroatien kører vi den korte vej til Cavtat ved Adriaterhavet. Vores hotel ligger ud til vandet lidt syd for Dubrovnik ved en lille, men smuk og hyggelig bugt.

Cavtat var en gang del af republikken Ragusa, som eksisterede i perioden 1358-1808, og hvor Dubrovnik udgjorde republikkens hovedstad. I dag er Cavtat en hyggelig landsby med restauranter, barer, lystbådehavn og en god blanding af lokalbefolkning og turister, smukt beliggende i en lille bugt cirka 20 kilometer fra Dubrovnik. Der er mulighed for at køre til Dubrovnik fra hotellet eller sejle med en båd hen over bugten. Vi kigger på hotellet og bliver bekendt med dets faciliteter, og derefter går vi en tur rundt i den lille landsby. Vi slapper af resten af dagen og spiser middag på hotellet.

Middag er inkluderet i rejsens pris.

Dag 2
Cavtat – Dubrovnik – Mt Sdrj – Cavtat. Byrundtur i Dubrovnik og vandretur til Mount Sdrj Kørsel: 40km Vandring Mt Sdrj: 6km/2-3 timer. Højdemeter 400 m
Barokpaladser og bymuren imponerer Dubrovniks besøgende

Efter morgenmaden forlader vi vort hotel og begiver os mod Dubrovnik, hvis skønhed og elegance er intet mindre end legendarisk. Synet af Stradun, den marmorbelagte hovedgade, samt de mange barokpaladser og bymuren fortsætter med at imponere enhver gæst, der ankommer til Adriaterhavets smukkeste by. Dubrovniks historie går tilbage til 600-tallet, hvor de første huse blev opført, mens den første bymur blev bygget i det 9. århundrede. I slutningen af 1100-tallet havde Dubrovnik etableret sig som en vigtig handelsby, der fungerede som bindeled mellem Balkan og Middelhavet. I 1205 kom Dubrovnik under venetiansk kontrol, men byen brød løs fra venetianerne i 1358 og oprettede republikken Ragusa. I det 15. århundrede strakte Ragusa sig langs med havet fra Ston til Cavtat.  

Dubrovnik havde sin egen handelsflåde med forbindelser til Egypten, Mellemøsten, Sicilien, Frankrig, Spanien og Istanbul. I 1808 fik republikken dødsstødet, da Napoleons hær marcherede ind i byen. Fra 1815-1918 var Dubrovnik en del af det østrig-ungarske rige for derefter at blive en del af det kongerige, der skulle blive til Jugoslavien. Dubrovnik føles på mange måder stadig som en selvstændig republik, løsrevet fra resten af Kroatien både fysisk og historisk.

Indgangen til byen går gennem Pile-byporten fra 1537. I middelalderen blev byen lukket hver aften, og nøglerne blev givet til byens hersker. Inden for muren finder vi Stradun, byens gamle handelsgade, der strækker sig hele vejen ned til den gamle markedsplads Luza. Overalt i byen findes gamle kirker og paladser, og vi stifter naturligvis bekendtskab med det hele på byvandringen.

Vi spiser en god frokost i byen, og efter at have slappet lidt af, begynder vi opstigningen af mount Sdrj, som knejser lige nord for byen. Turen op ad de mange hårnålesving er stejl og hård, men udsigten over den smukke by er det hele værd. Er man ikke til stejl bjergvandring er der også mulighed for at tage en kabelbane til toppen. Billet til kabelbanen er ikke inkluderet i prisen, men kan købes på stedet for omkring 10 euro.

Efter at have nydt den smukke udsigt og hvilet benene, bliver vi afhentet i bus og kører retur til vores hotel. Vi mødes igen om aftenen, hvor hotellet byder på en god middag.

Morgenmad, frokost og middag inkluderet i rejsens pris.

Dag 3
Cavtat – Mali Ston – Cavtat. Halvøen Peljesac med vandring på Ston-muren, Napoleonsvejen, picnicfrokost og besøg ved lokal vinbonde Kørsel: ca. 140 km Vandring: Ston muren 2,5 km/1½ time. Højdemeter +130/-130 m Napoleoensvejen 8 km/3 timer. Højdemeter: +348/-132 m

Efter morgenmaden kører vi nordpå, hvor vores mål er halvøen Peljesac. Kroatiens næststørste halvø har haft en meget vigtig strategisk betydning gennem tiderne. Allerede i det 14. og 15. århundrede startede man konstruktionen af en forsvarsmur, som, da den stod færdig, var mere end syv kilometer lang. Forsvarsværket ved Ston bliver derfor også kaldt Europas kinesiske mur, og vi skal i dag ud og gå en mindre tur på selve mursystemet. 

Det er muligt at gå hele vejen fra Mali Ston til Ston på selve muren (2½ km), men også muligt at gå en kortere sektion og tage bussen videre til Ston. Under alle omstændigheder er der rig mulighed for ved selvsyn at konstatere, hvor stort et bygningsarbejde, der har været tale om. De mange vagttårne undervejs er enkelte steder genopbygget, og vi får en god fornemmelse af stedets militære betydning. 

Ved ankomsten til den lille landsby Ston gør vi et kort ophold, inden vi fortsætter vores vandring ad Napoleonsvejen, som løber på tværs af hele halvøen. Vejen er opført af flere omgange og var en del af områdets forsvarsværk. Vejen er derfor også gemt mellem dale og bjerge, som gjorde den svær for fjenden af lokalisere. I dag betyder det, at vandreruten hører til blandt en af de mest spektakulære i hele Kroatien. Vi gør holdt undervejs på vores vandring og spiser vores medbragte frokost i det fri.

Efter frokost fortsætter vi til Pinovle, hvor vores bus venter på os. Efter dagens strabadser er det vist på sin plads at runde dagen af på en af halvøens mange vingårde. Vin er her blevet dyrket i århundreder, og vi skal naturligvis smage på de gode dråber samt trakteres med lidt lokale specialiteter. Vi er retur i Cavtat sidst på eftermiddagen, hvor vi slutter dagen af med en fælles middag.

Morgenmad, picnicfrokost og vinsmagning og aftensmad er inkluderet i rejsens pris.

Dag 4
Cavtat. Tid på egen hånd i Cavtat eller cykeltur (tilkøb) til Konavle med lokal frokost Cykling: ca. 35 km/3-4 timer. Højdemeter: 170m
Konavle er et naturområde med historiske minder

Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd og området omkring Cavtat byder på mange dejlige vandremuligheder. Der er dog også mulighed for at deltage i tilkøbsudflugten på cykel til Konavle (udflugten er ikke inkluderet i rejsens pris og skal bestilles separat).

Vi får udleveret vores cykler fra morgenstunden og begiver os snart sydpå mod grænsen til Montenegro. Her ligger naturområdet Konavle, der også kan byde på mange interessante historiske bygninger. Vi passerer bl.a. fæstningen Sokol, der er bygget på romerske ruiner og opført sidst i 1300-tallet. Vi kommer ligeledes forbi resterne af en romersk viadukt, et smukt franciskanerkloster, flere illyriske mindesmærker og en hel stribe af andre interessante ting, som viser områdets betydning gennem tiderne.

Halvvejs på turen gør vi stop ved vandmøllerne langs Ljuta-floden. Møllerne har haft stor betydning for de lokale, da de både blev brugt til at male mel, fremstille olie og som stampemøller, der blev brugt til at knuse de lokale råvarer, såsom druer etc. 

Vi nyder en god frokost på en restaurant lige ved floden, inden vi begiver os tilbage mod Cavtat. Hjemturen går overvejende ned ad bakke, så vi forventer at trille ind i Cavtat sidst på eftermiddagen. 

Morgenmad er inkluderet i rejsens pris.

Dag 5
Cavtat – Dubrovnik – Lokrum – Dubrovnik – Cavtat. Morgenvandring i Cavtat, samt udflugt til øen Lokrum med sightseeing og besøg i botanisk have Kørsel: ca. 40 km Vandring: Cavtat 2 – 4 km/1 time Lokrum 5 – 7 km /2 timer. Højdemeter 75m
Langs Kroatiens virkelig smukke kyststrækning

For de morgenfriske er der mulighed for at deltage i en vandretur i området i og omkring Cavtat. Vi forlader hotellet tidligt om morgenen og returnerer i tide til at indtage morgenmad i hotellets restaurant. 

Syd for Dubrovnik ligger øen Lokrum, der er et yndet udflugtsmål for de lokale. Op ad formiddagen begiver vi os mod den hyggelige ø, som nås med færge fra Dubrovnik. Sejladsen tager ca. 15 minutter, og efter ankomst kan man vælge at gå en kort rundtur med rejselederen eller selv gå på opdagelse på øen.

Lokrum nævnes første gang i historiebøgerne helt tilbage i 1023, hvor øens benediktinerkloster blev opført. I dag er kun de imponerende ruiner tilbage, som dannede ramme om optagelser til den amerikanske serie, Game of Thrones, og vi kigger naturligvis forbi stedet. Vi skal også høre nærmere om en af øens mest berømte indbyggere, Richard Løvehjerte, hvis ophold dog var ufrivilligt. Under sin hjemrejse fra det hellige land i 1192 gik hans skib ned uden for øen. Som tak for, at øens beboere reddede hans liv, skænkede han en kirke til øen, der dog for længst er forsvundet.

I midten af 1800-tallet blev øen opkøbt af prinsesse Charlotte af Mexico (1840 – 1927) i forbindelse med hendes ægteskab med den habsburgske kejser, Maximillian Ferdinand (1832-1867).  Prinsesse Charlotte fik opført en imponerende bolig på øen, der senere gik i arv i den habsburgske slægt. I dag huser øen en lille botanisk have med træer og planter fra så langt væk som Australien og Sydamerika. 

Efter at have set nærmere på den flotte have, gør vi et kort stop ved Charlottes brønd, som forsynede øen med frisk vand under det habsburgske styre. 

Resten af tiden er afsat til oplevelser på egen hånd. Man kan besøge øens flotte fæstningsværk, kigge forbi øens saltvandssø, der også kaldes Det døde Hav, eller spise en frokost på en af øens få restauranter. Man kan naturligvis også vælge at sejle tilbage til Dubrovnik og nyde byen endnu en gang, inden vi med bus kører tilbage til vores hotel sidst på eftermiddagen

Morgenmad er inkluderet i rejsens pris.

Dag 6
Cavtat. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til øen Sipan med cykeltur, lokalkolorit og frokost Kørsel: 40 km Sejlads: 2½ time Cykling 30-40 km/3 - 4 timer. Højdemeter: 250 m

Dagen er afsat til afslapning og oplevelser på egen hånd, med mindre man er frisk på dagens tilkøbsudflugt til den smukke ø Sipan.

Sipan er den største af Elafiti-øerne, som ligger lidt nord for Dubrovnik. Den 16,5 km2 store ø er ideel for oplevelser på cykel, og på vores tur rundt på øen får vi set det meste. Vi kører gennem områder med citrus- og olivenlunde, besøger hovedbyen Sipanska Luka og skal naturligvis også opleve øens særegne palme- og figenplantager. Sipan var tidligere et yndet sted for overklassen i Dubrovnik, der satte pris på øens smukke natur, samt ikke mindst de dejlige strande. Der findes derfor mange smukke gamle bygninger på øen, som vi naturligvis ser, når vi cykler rundt på øen.

Vi spiser frokost på øens lille restaurant, og er vejret til det, bliver der også mulighed for at slappe af ved en af øens mange hyggelige strande og måske endda tage en tur i bølgen blå.
Vi returnerer med båd til Dubrovnik midt på eftermiddagen, hvor vores bus fragter os sikkert tilbage til Cavtat.

Morgenmad er inkluderet i rejsens pris.

Dag 7
Cavtat. Vandretur på Ronald Brown-ruten og afslapning i Cavtat Vandring: ca. 8 km/4- 5 timer. Højdemeter: ca. 550m

I dag skal vi udforske områdets smukke natur, som heldigvis er perfekt til vandring. Fra hotellet begiver vi os ud af byen langs kysten og når snart frem til udgangspunktet for dagens vandring.

Vi skal gå den berømte Ronald Brown-rute, som har sit navn efter den amerikanske handelsminister, der var ombord på det amerikanske militærfly, der i 1996 styrtede ned i dette område. Alle ombordværende blev dræbt, og dagens udflugt går op til det store jernkors, der er opstillet, hvor flyet styrtede ned, og hvor der ikke mindst er en fantastisk udsigt over Dubrovnik-bugten.

Grusvejen op til toppen byder på smukke udsigtspunkter, og vi tager turen i vores helt eget tempo. Ikke langt fra jernkorset passerer vi en lille hyggelig landsby, hvor vi skal spise frokost. Er man mættet af indtryk eller blot træt i benene, kan man stoppe vandringen her og vente på at resten af gruppen returnerer.

Efter en lokal frokost i de smukke omgivelser fortsætter vi til den nærliggende hovedvej, hvor vi bliver hentet i bus og kører tilbage til vores hotel. Er man stadig frisk på at gå, er det naturligvis også muligt at gå samme vej tilbage til hotellet. Resten af dagen er til fri afbenyttelse, og aftensmad er ikke inkluderet.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet i rejsens pris.

Dag 8
Fly Dubrovnik – København

Tidligt om morgenen kører vi til Dubrovniks lufthavn og flyver hjem til København med kufferten fuld af oplevelser fra Balkanhalvøen.

Morgenmad er inkluderet i rejsens pris.

Tilkøbspakke med cykeludflugter til Konavle og Sipan

På denne rejse er der mulighed for at tilkøbe to spændende cykelture i og omkring Cavtat.

Den første cykeltur går til det historisk interessante område omkring Konavle, hvor vi skal opleve gamle slotsruiner, vandmøller, klostre og meget mere. Den anden cykeltur er på den smukke ø Sipan, hvor vi nyder den smukke natur, de enestående strande og den afslappende ø-stemning.

På begge udflugter bliver vi eskorterede af lokale cykelguider, der kender lokalområdet, og spiser frokost på mindre restauranter undervejs på ruten.

For yderligere information om cykelturene, se dagsprogram.

Tilkøbsudflugterne kan bookes separat og gennemføres ved min. 8 deltagere.

Udflugt til Konavle DKK 898,- pr person 
Udflugt til Sipan DKK 898,- pr person

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 9.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder 
 • Fly København – Dubrovnik t/r 
 • Indkvartering på godt 3-4-stjernet hotel i delt dobbeltværelse 
 • Udflugter og transport jf. program 
 • Halvpension (morgenmad dag 2 – 8, frokost dag 2 – 3 (picnic) og 7, samt aftensmad dag 1-3 og 7
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris 
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring 
 • Tillæg for enkeltværelse 
 • Øvrige måltider og drikkevarer 
 • Drikkepenge til lokalguide, chauffør m.v. (beregn ca. kr. 300,- pr. person i alt) 
 • Personlige fornødenheder 
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling) 
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Hånden på hjertet

Vandreture

Sværhedsgraden på de enkelte ture varierer noget, men der forventes en rimelig god kondition og styrke for at kunne gennemføre turen til toppen af Mount Sdrj, muren ved Mali Ston, samt Ronald Brown-ruten, der begge byder på en del højdemeter. Vores anslåede tidsforbrug er for den veltrænede vandrer og skal tages med dette forbehold.

Det er til enhver tid rejseleders afgørelse, om man som rejsende er fit nok til at deltage på de enkelte vandreture. Der er, hvor det er muligt, indlagt mulighed for at deltage i mindre omfang, således at man kan stå af halvvejs, tage kabelbane, eller blive i området omkring bussen.

Cykelture

De udvalgte cykelture, som kan tilkøbes gennemføres på moderne mountainbikes og der udleveres såvel vandflasker som cykelhjelme inden afgang.

På turen til Konavle kører vi overvejende opad på den første del af ruten, hvor vi kører ad små veje med meget beskeden trafik. Efter frokost returnerer vi ad hovedvejen, der kan være mere trafikeret.

På Sipan er der meget begrænset biltrafik og blot en enkel hård stigning halvvejs på turen.
På begge udflugter ledsages vi af lokale cykelguider, som kender området.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Fodtøj og praktisk påklædning

På vores vandreture er godt fodtøj og praktisk påklædning et must. Vandreturene foregår oftest på ujævnt underlag, og vandrestøvler med støtte af anklen kan på det kraftigste anbefales. Temperaturen i oktober kan svinge meget, men forvent alt mellem 15 og 25 grader, så medbring påklædning, der kan justeres ift. Temperatur, dvs. lag-på-lag, så du på selve dagen kan afgøre om du skal have en, to eller ligefrem tre trøjer på.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 3 out of 5 by from prøveklud Kroatien er et skønt land, men med hensyn til rejsens indhold er der plads til forbedringer. Rejselederen havde svære vilkår, da denne rejse var den første af slagsen. Han måtte træde vande, da rejsen ikke var researchet nok på forhånd samt at sværhedsgrad på ruter, terræn, længdeangivelser på ture virkede lemfældige. Man burde på forhånd have rådført sig med lokale guider, som iøvigt var fremragende. Det er lidt synd for rejselederen, at man i så stort omfang er nødt til at hyre lokale guider, da hans rolle snarere bliver passetante end rejseleder.Rejselederen havde dog lavet en fremragende tryksag med oplysninger om landet.
Date published: 2021-11-05
Rated 4 out of 5 by from Samvær, kultur og natur når det er bedst Herlige vandreture med fine udfordringer, i en utrolig smuk natur. Samtidig fik vi, af de lokale guides, en formidabel indsigt i de steder, vi besøgte, landets historiske, politiske og kulturelle udvikling - det rene “guf”. Vi følte os virkelig godt klædt på, til at fordøje de mange indtryk. Vores danske guide var en hyggelig fyr og tryg, at rejse med. Han håndterede på bedste vis holdets forskelligheder, især når der kom reaktioner på dagsprogrammets unøjagtigheder og mangler.
Date published: 2021-10-21
Rated 4 out of 5 by from En aktiv ferie med mange gode oplevelser Der var nogle rigtigt gode udflugtsmål. En del af de estimerede tider bar præg af skrivebordsarbejde (turene var ikke afprøvet), så det kan godt blive bedre til næste gang, men selve turene var super. De lokaler guider var i topklasse og var både vidende og behageligt selvskab. Hotellet lå formidabelt placeret, og det var dejlige værelser, og selvom maden ikke var overdådig, var den ok. Turlederen var entusiastisk og aktiv.
Date published: 2021-10-25
Rated 4 out of 5 by from Dejligt varieret tur i smukt område med både natur og kultur Vi tilvalgte cykelturen og det gav i alt en god variation i programmet. Det var lidt skuffende at cykelturene var kortere end annonceret, og der skal gøres en indsats for at gæsterne er klar over at dele af programmet er fysisk hårdt.
Date published: 2021-11-02
Rated 3 out of 5 by from Dejligt hotel super beliggenhed Rejsen var dårligt planlagt Dårligt, at man skulle have en mellem landing, for at flyve i 3 timer, andre på hotellet, fløj direkte med norweigen Guiden startede med , at aflyse gåtur i byen ved ankomst, samt aflyste en morgentur, uden grund, den fik vi først på 4 dagen, mega dårligt Fiske allergiker fik , inden afrejse, at vide, hos Albatros, at det ikke var et problem, da det var buffet, hvilken absolut ikke var korrekt Generelt dårlig rejseleder, til tider , direkte ubehagelig og flabet Aldrig ordentlige svar, på spørgsmål og sommetider, havde man på fornemmelse , at rejseleder, aldrig havde været der før, ialtfald ikke sat sig ind i stoffet, og vandreture Hotellet var perfekt, lå skønt og fon betjening, men nok ikke Albatros vi vælger igen
Date published: 2022-05-02
Rated 4 out of 5 by from Dejlig aktiv tur God tur. Dejligt at fælles måltider var forskellige steder i byen. Vandreturene var dog beskrevet noget lettere end fakta f.eks højdemeter 15 meter, hvor der var mindst 150 m, højdemeter. 30 meter, hvor der var 380 m. Dette gjorde at det var noget mere anstrengende end forventet.
Date published: 2021-10-28
Rated 3 out of 5 by from Smukt land, med vild historie. Cavtat er et skønt sted at have som base. God tid på året at være afsted. God tur at være forsøgskanin på, men der er plads til forbedring.
Date published: 2021-10-21
Rated 5 out of 5 by from Varieret/alsidig aktivitetsferie. En god blanding af vandring/cykling, afslapning og kultur. Hotellet var supergodt og lå i en lille idyllerisk by ud til havet.
Date published: 2021-10-25
 • y_2022, m_9, d_23, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_11
 • loc_da_DK, sid_HRRTR12, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser