Det syvende kontinent: Albatros’ store togt til Antarktis

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Tag med på en enestående rejse med det topmoderne og helt nybyggede ekspeditionsskib, Ocean Albatros

Albatros’ skib

Forestil dig havoverfladen, der brydes af hvalernes karakteristiske blåst, og kort efter pukkelhvalens brogede halefinne, der kommer til syne over vandet.Albatros har gennemført mange krydstogtsrejser og ekspeditioner til Antarktis i den sydlige halvkugles sommer, hvor man kan opleve områdets vilde dyreliv. 
Her præger det stabile vejr de ellers så barske kyster, og også sæler, pingviner og de øvrige havfugle er aktive og arbejder hårdt for at føre slægterne videre, inden isen igen isolerer hele kontinentet. 

På denne specialrejse med Albatros’ eget nybyggede skib Ocean Albatros, som er det perfekte ekspeditionsskib til farvandet ved Antarktis, kombinerer vi den komfortable krydstogtsrejse med landgang på det syvende kontinent,Vi foretager landgang på South Shetlandsøerne og på selve den Antarktiske Halvø, hvor der er store koncentrationer af hvaler og sæler.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Albatros-eventyr i små skibe, Kulturkrydstogt

 • Rejseleder Engelsktalende expeditionsteam

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Argentinske peso, USD

Dagsprogram 15 dage
Dag 1
Afrejse København
Dag 2
Ankomst til Buenos Aires, indlogering på hotel, byrundtur & velkomstmiddag
Dag 3
Buenos Aires – Ushuaia, indlogering på hotel, byrundtur
Dag 4
Tierra del Fuego Nationalpark, ombordstigning
Dag 5–6
På vej til Antarktis. Beaglekanalen & Drakestrædet
Dag 7–10
South Shetland Islands og den Antarktiske Halvø
Dag 11–12
Drakestrædet. Retur mod Ushuaia, Argentina
Dag 13
Ushuaia - fly til Buenos Aires, middag, vinsmagning og tangoshow
Dag 14
Hjemrejse Buenos Aires - København
Dag 15
Hjemkomst til København

Ocean Albatros

Det revolutionerende og stilfulde Ocean Albatros har alle de fordele, man finder på et lille ekspeditionsskib kombineret med den stabilitet og komfort, man finder på store krydstogtskibe. Der er plads til 189 passagerer om bord og det gennemarbejdede design skaber en intim atmosfære med fantastisk personlig service fra skibets personale. Det er let at komme rundt om bord, og du slipper for menneskemængder og køer. På Ocean Albatros kombineres den behagelige sejlads, man kender fra større skibe med moderne luksus.

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
74.998,–
København
Ocean Albatros
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse København

Vi flyver fra Københavns lufthavn og efter et enkelt flyskift i Europa sætter vi kurs mos Buenos Aires.

(Obs. Afhængig af flyruten, så kan der i visse tilfælde være tale om at vi allerede ankommer i Buenos Aires sent om aftenen på dag 1. I så fald så tager vi direkte til hotellet og tjekker ind, og går til køjs. Herefter følger vi morgendagens planlagte program)

Dag 2
Ankomst til Buenos Aires, indlogering på hotel, byrundtur & velkomstmiddag
Byrundtur i farverige Buenos Aires

Vi ankommer til Buenos Aires om morgenen og transporteres efter ankomst til et godt hotel i centrum af byen. 

Om eftermiddagen er der byrundtur i det elegante og historiske Buenos Aires, der også går under navnet “Sydamerikas Paris”. Turen varer omkring 3 timer og omfatter nogle af Buenos Aires’ mest interessante seværdigheder. 

Vi starter på Plaza de Mayo, foran det lyserøde præsidentpalads, hvor der er mulighed for at få en snert af historiens vingesus. Det var fra balkonen her i præsidentpaladset, at Eva Perón – i folkemunde blot kendt som Evita – holdt tale til sine trofaste støtter blandt landets mange fattige. Det var også på Plaza de Mayo, at en gruppe mødre til forsvundne børn og unge under den argentinske militærjunta, kendt som “Las Madres de Plaza de Mayo”, i årene 1977-2006, fast mødtes én gang om ugen og demonstrerede for at få sandheden om deres forsvundne kære frem.

Vi besøger også byens mest farvestrålende og charmerende bydel, La Boca, som tilmed er et af byens ældste kvarterer. I 1800-tallet blev La Boca hjemsted for tusindvis af italienske og spanske immigranter, der søgte lykken i den argentinske hovedstad. Gaden El Caminito er kendt for sine farvestrålende huse, og det er også her i arbejderkvarteret, at sportsklubben Boca Juniors holder til. Selvom en lang række markante argentinske fodboldspillere gennem årene har spillet for klubben, er det mere end nogen anden den nationale fodboldhelt Diego Maradona, der har gjort klubben kendt verden over. 

Turen går videre i bydelen Palermo – byens grønne åndehul – hvor vi nyder de smukke, storslåede parkanlæg og mindesmærker, der giver os et indblik i landets brogede historie. Vi fortsætter til bydelen Recoleta, som er et af byens mest fashionable beboelsesområder med elegante, franskinspirerede huse. Det er også i Recoleta, at vi finder den pompøse kirkegård med gravsteder for alle byens fornemme familier, inklusive Evita Peron, som ligger begravet på et familiegravsted under navnet Duarte. 

Om aftenen byder vi på velkomstmiddag og smager på gode lokale vine.

Dag 3
Buenos Aires – Ushuaia, indlogering på hotel, byrundtur
Argentina kalder Ushuaia for »Verdens sydligste by«

Vi flyver om morgenen sydpå over pampas og Patagonien til Ushuaia, som Argentina markedsfører som »Verdens sydligste by«. Det har passet indtil for få år siden, hvor Puerto Williams på den sydlige, chilenske side af Beaglekanalen voksede fra nogle få huse til en regulær by med mere en 1.000 indbyggere. Ushuaia har også ekspanderet voldsomt i de senere år, og byen har nu ca. 57.000 beboere. Naturen her minder om Nordnorge med snedækkede bjergtoppe og stejle bjergsider, som forsvinder ned i det iskolde ocean.

Efter ankomst til Ushuaia skal vi på en byrundtur, hvor vi bl.a. kan nyde en smuk panoramaudsigt over Ushuaia Bay og Beaglekanalen. I byens hovedgade, Avanida San Martin, finder vi butikker, historiske bygninger som det gamle pionerhus og det tidligere fængsel som nu er et museum. Efter byrundturen bliver vi kørt til vores hotel, hvor vi har en enkelt overnatning.

Dag 4
Tierra del Fuego Nationalpark, ombordstigning

Efter morgenmad tager vi på en udflugt til Tierra del Fuego Nationalpark, som ligger i det Argentinske ”Ildland”, og som byder på en fantastisk og dramatisk natur med bjerge og store skovområder. Parken huser 20 arter af pattedyr og 90 fuglearter. For de fugleinteresserede er der mulighed for at glædes over synet af Magellanspætte, Magellangås og den mægtige Andeskondor, som nogle gange ses svæve over bjergtinderne.

Over middag sætter vi kursen mod Ushuaia havn, hvor vores skib venter. Efter ombordstigning og gennemgang af sikkerheden er det tid til at sætte kursen mod ”Det 7. kontinent”.

Dag 5–6
På vej til Antarktis. Beaglekanalen & Drakestrædet
Beaglekanalen i Ildlandet mellem Argentina og Chile

Skibet er i løbet af aftenen sejlet gennem Beaglekanalen ud i Drakestrædet. Beaglekanalen er på denne årstid usædvanlig smuk, og bjergene på begge sider er stadig dækket af vinterens sne. Nordsiden af strædet udgøres af argentinske Tierra del Fuego og sydsiden er den chilenske ø Isla Navarino.

Tidligt på andendagen af togtet sejler vi ud i det berømte Drakestræde. Her mødes koldt vand fra Antarktis med det varme Atlanterhavsvand. Havet er utroligt næringsrigt, og i farvandet er der mulighed for at se forskellige typer af hvaler som eksempelvis finhval, pukkelhval og timeglasdelfiner. Vi har også mulighed for at se spændende havfugle, bl.a. vandrealbatros og sortbrynet albatros, men også kæmpestormfugl og stormsvaler. 

Drakestrædet var tidligere den forjættede port mellem det kendte og det ukendte, den uoverstigelige barriere, hvor man møder de første isbjerge. Dagen igennem kan vi fra broen nyde den friske vind og havfuglene. Det bedste sted at iagttage de store havfugle er bagerst, hvor fuglene følger skibets agter og udnytter vindforskellene fra læ til luvart. Det er også tid til at forberede os på ankomsten til Antarktis, hvor vi skal høre foredrag om, hvordan vi skal forholde os, når vi pludselig står midt i en pingvinkoloni.

Dag 7–10
South Shetland Islands og den Antarktiske Halvø
På opdagelse i de smukkeste omgivelser

Programmet for de næste dage afhænger af mange faktorer, og ekspeditionslederen vil hver dag i samarbejde med kaptajnen lægge den endelige rute og afgøre, hvilke landingssteder, der vælges. Officererne på broen og Albatros’ ekspeditionsleder kontrollerer de seneste is- og vejrkort for at finde de bedste landgange under de til enhver tid givne omstændigheder. Landgangene sker som nævnt fra store, sikre Zodiacs, og man vil opleve, at vi i mange tilfælde er nødt til at sejle en omvej uden om sæler og pingviner, der ikke er sky overfor de fredelige tilskuere. Vi passerer storslåede landskaber, hvor vi krydser mellem isflager og kælvende isbjerge. Vi vil efter al sandsynlighed komme i land ved kolonier af de tre typiske pingviner: hagerems-, æsel- og adeliepingvin, der ofte findes i selskab med andre fuglearter.

Vores første anløb ved Antarktis er typisk en af de nordlige øer i Sydshetlandsøerne, for eksempel Aitcho eller Barrientos-øerne. Som på så mange af vores andre landingssteder er der her pingvinkolonier, især ørepingvin (Gentoo Penguin) og hageremspingvin (Chinstrap Penguin). Der er gode chancer for at se elefantsæler, der hviler sig på land.

Inden vi fortsætter mod Den Antarktiske Halvø, håber vi at nå en landing mere i Sydshetlands-området. Det kunne for eksempel være på Deception Island, en gigantisk slumrende vulkan, hvor vi under gode vejrforhold kan sejle gennem den smalle åbning ”Neptunes Bellows” og ind i selve krateret. Med vores Zodiacs kommer vi i land i enten Whalers Bay eller Telephone Bay, begge tidligere hvalfangerstationer. Enkelte pingviner holder til omkring strandenes varme kilder, og ellers er der gode muligheder for at observere mange spændende fugle som for eksempel Kap-petrel og Wilsons stormsvale.

Videre sydover kommer skibet frem mod fastlandet på Den Antarktiske Halvø. Vi sejler muligvis ind i det spektakulære Gerlachestræde mellem halvøen og Anvers Island, hvor der regelmæssigt observeres pukkelhvaler. Kanalen blev første gang navigeret af den belgiske polarforsker Adrien de Gerlache i 1888 om bord på S/S Belgica. En landing kunne eventuelt være på den lille stejle Cuverville Ø, hvor vi ofte finder antarktisk pelssæl, weddelsæl og leopardsæl mellem isskosser i det storslåede landskab med gråbrune klipper og gletsjere. Der er også kolonier af ørepingviner. For enden af kanalen ligger Port Lockroy, den første permanente engelske station i Antarktis. Hytten blev renoveret i 1996, og den er om sommeren bemandet af tre personer. Det er måske det mest populære besøgssted langs halvøen, og vores ansøgning om tilladelse til at kaste anker og gå i land på stationen kan ikke altid efterleves. 

Wilhelmina Bay og Paradise Harbor er ligeledes populære destinationer, og undervejs konfererer vi med andre skibe i området om deres færdsel og med de videnskabelige stationer på kysten.
Lemairekanalen, der ligger i forlængelse af Gerlachestrædet, kan være en flot afslutning på besøget ved halvøen. Man får indtryk af de høje klippevægge og dramatiske kælvende gletsjere, der falder stejlt ned mod det blanke vand. På vores sidste dag ved Antarktis – og inden vi sejler tilbage over Drakestrædet – vælger vi ofte atter at besøge en af de fantastiske øer i South Sheltland. Det kunne for eksempel være den smukke Half Moon Island med den argentinske forskningsstation Cámara Base, eller halvøen ved Yankee Harbor med den store koloni af hageremspingviner. En smuk afslutning på en uforglemmelig tur, inden skibet igen bevæger sig ud i Drakestrædet.

Dag 11–12
Drakestrædet. Retur mod Ushuaia, Argentina
Sælunge poserer for kameraet

Med stævnen mod nord stikker vi ud i Drakestrædet, opkaldt efter den engelske søfarer Sir Francis Drake. For englænderne var han en helt, men for spanierne en grum pirat, for han gjorde livet surt for de spanske sølvtransporter fra den ny verden. Vi har forladt “Det Hvide Kontinent”, og vi sejler tilbage gennem et af klodens mest stormfulde områder. Hvis vejret tillader det, passerer vi tæt på Kap Horn og derefter ind i Beaglekanalen, navngivet efter Darwins berømte skib på togtet til bl.a. Galapagosøerne. Er man tidligt oppe om morgenen, kan man følge indsejlingen, der ligeledes byder på flere dyr og fugle. I reglen følger delfinerne skibets bov, og på de små øer i kanalen ligger hundredvis af pelssæler omgivet af magellanskarver og tangmåger.

Dag 13
Ushuaia - fly til Buenos Aires, middag, vinsmagning og tangoshow

Vi er fremme i Ushuaia om morgenen, og fra havnen er der arrangeret en bustransport til lufthavnen, hvorfra der er cirka 5 timers flyvning over Patagoniens sletter til Buenos Aires’ indenrigslufthavn, Jorge Newbery.

Efter indkvartering på vores hotel er eftermiddagen på egen hånd. Om aftenen er det tid til at sige farvel til Argentina med middag, vinsmagning og tangoshow.

Dag 14
Hjemrejse Buenos Aires - København

Transport til Buenos Aires’ internationale lufthavn, hvorfra vi flyver tilbage til Europa og København med en mellemlanding undervejs.

Dag 15
Hjemkomst til København

Ankomst til København.

Overnatning under åben himmel i Antarktis

På dette krydstogt har du mulighed for en camping oplevelse i særklasse. En nat under åben himmel på den antarktiske halvø! Som en ekstra oplevelse (tilkøb) kan du lægge dig til rette i en varm sovepose, mens du lytter til lyden af den knirkende is og måske et hvalblåst i det fjerne. Albatros Expeditions tilbyder camping på Antarktis for dem der er lidt mere eventyrligt anlagte. 

Efter middagen ombord på skibet tager vores dygtige ekspeditionsteam dig i land, hvor du som deltager selv er med til at forberede din soveplads for natten. Når du har fundet den bedste plads inden for ekspeditionsholdets afmærkede grænser, graver du selv din fordybning i sneen, placerer din vandtætte pressening, liggeunderlag og den varme sovepose – Herefter skal du blot være klar til en nat som ingen anden. Camping i Antarktis er begrænset til 30 deltagere per krydstogt. 

 

Alle deltagere skal møde op til en særlig briefing forud for udflugten, hvor al udstyr og pakning gennemgås. Albatros Expeditions leverer alt det specielle camping- og bivuakudstyr til udflugten, så deltagere kan holde sig varme, tørre og beskyttede. Her er kort sagt lagt op til at den antarktiske vildmark skal opleves på en måde som er få forundt. 

Til denne camping udflugt bruges en vind- og vandtæt, men stadig åndbar bivy-taske, der giver dig mulighed for at se den fantastiske antarktiske nattehimmel inden du falder i søvn. Vores erfarne ekspeditionsguider i land, holder konstant radiokontakt med skibet og sørger for, at du får en både sikker og uforglemmelig nat.

Obs. Der er begrænset antal pladser til camping, derfor skal denne reserveres i forbindelse med rejsens bestilling.

Inkluderer:

 • Bivi bag med opbevaringsplads til tøj 
 • Ekspeditions sovepose, dækkende for temperaturer ned til -20° C 
 • Indre foring til sovepose 
 • Isoleret liggeunderlag 
 • Vandtæt pressening 
 • Portabelt felt toilet (en per gruppe)

Husk at medbringe:

 • Parka (kan fungere som pude) 
 • Thermal base layer and mid-layer clothing 
 • Varme sokker, hue, og handsker 
 • Halstørklæde eller halsedisse 
 • Hånd og fod varmere 
 • Rygsæk 
 • Kamera og udstyr 
 • Sovemaske hvis du har brug for helt mørke 
 • Vigtig medicin 
 • UV-beskyttende solbriller, sol creme 
 • Lommelygte eller letvægts hovedlampe 
 • Vand flaske

Camping på Antarktis er muligt på rejser der ligger mellem oktober og januar. Se yderligere under særskilt afsnit i rejsens praktiske oplysninger.

Pris 2.998,- per person

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 74.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt kat. G: kr. 13.998,- 
Tillæg for opgradering af kahyt

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger.

Dobbeltkahyt:

 • Tillæg for Balkonsuite Kat. B: 13.998,-
 • Tillæg for Balkonkahyt Kat. C: 7.998,-
 • Tillæg for Standardkahyt med fransk altan Kat. E: 4.198,-

Enkeltkahyt:

 • Tillæg for Enkeltkahyt med balkon – Kat. C: 51.498,-
 • Tillæg for Enkeltkahyt med fransk altan – Kat. E: 44.998,-
Prisen inkluderer
 • Flyrejse København – Buenos Aires t/r samt Buenos Aires – Ushuaia t/r
 • Al nødvendig lokaltransport
 • 2 nætters ophold med morgenmad i Buenos Aires på centralt turistklassehotel
 • Sightseeingtur i Buenos Aires
 • Velkomst- og afskedsmiddag i Buenos Aires
 • Byrundtur i Ushuaia samt Tierra del Fuego Nationalpark
 • 1 nats ophold med morgenmad i Ushuaia
 • 9 nætters krydstogt i delt dobbeltkahyt jf. program
 • Informationsmøder og foredrag om bord
 • Helpension, kaffe og te om bord
 • Alle ekskursioner, Zodiacture og udflugter under krydstogt 
 • Alle lufthavnsskatter og havneafgifter
 • Bidrag til Rejsegarantifonden og EU-ansvarsrisiko
 • Engelsktalende ekspeditionsteam og foredragsholdere om bord på skibet
 • Albatros Expeditionsparka
Prisen inkluderer ikke
 • Dansk rejseleder
 • Drikkepenge, beregn ca. 14 USD / dag.
 • Drikkevarer udover kaffe og te om bord på skibet.
 • Kajakudflugter kan tilkøbes ombord.
 • Ved flyvning via USA kræves ESTA (USD 21,- pr. person)
 • Måltider udover morgenmad og velkomst- og afskedsmiddag i Buenos Aires.
 • Dansk indenrigstilslutning.
 • Ekspeditionsgebyr per faktura, kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling).
 • Alt ikke nævnt under Prisen inkluderer
Oplev mere
 • Kajaksejlads ved Antarktis (OKT-APR): hør aktuel pris ombord
 • Snesko og vandring på Antarktis (OKT-JAN): hør aktuel pris ombord

Begge udflugter tilkøbes på skibet.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Ekspeditionskrydstogtskoncept

Albatros har gennem flere år udviklet en krydstogtsform, der er særligt egnet til polare forhold, hvor is i kombination med en begrænset infrastruktur og en utilgængelig ødemark kræver rejser af mere ekspeditionslignende karakter, som er ideel, hvis man er på jagt efter den enestående rejseoplevelse. Det er en eksklusiv naturrejse, der adskiller sig en del fra traditionelle krydstogter. De relativt få deltagere betyder, at rejsen får karakter af grupperejse, da alle kan deltage i landgange, besøg på forskningsstationer, ekskursioner, foredrag og hvalsafari samtidigt.

Rejsen er forholdsvis komfortabel og uden strabadser eller særlige krav til deltagerne. Men det forudsættes dog, at man er rask og rørig (adræt), og har lyst til at opleve naturen på dens egne præmisser. Man bør være opmærksom på, at rejsen adskiller sig fra almindelige turistrejser, idet vi ikke har samme muligheder for at planlægge rejsen i detaljer. Mange elementer er uforudsigelige, og ruten bestemmes i vid udstrækning af vind, vejr, is og strømforhold. Rutebeskrivelsen bør ses som det ideelle mål, men den vil med sikkerhed blive ændret, selvom vi skulle opleve flere uger med højtryk og bragende solskin.

Ekspeditionslederen lægger i samråd med skibets kaptajn rute og dagsprogram undervejs, og vil derved sikre det størst mulige udbytte af rejsen på baggrund af de aktuelle forhold. Sejles der eksempelvis pludselig gennem en flok hvaler, kan dagsprogrammet meget vel blive ændret på stedet.

En vigtig del af rejsen er krydstogt og landgange i de medbragte gummibåde af Zodiac-typen, som skal transportere os ind på øde kyststrækninger, langs gletsjerfronter og på hvalsafari. Skibet er forsynet med en udvendig sænketrappe (lejder), hvorfra der er adgang til gummibådene, der er forsynet med en kraftig motor. Skibet sejler så tæt som muligt på seværdigheder, gletsjere, fuglefjelde, og herefter stiger vi om bord i gummibådene for at gå i land eller krydse rundt mellem hvaler, sæler, isbjerge eller fugle øer. Det er forholdsvis nemt for alle med fuld førlighed, men kan være et problem for handicappede. Så kan det i øvrigt også være en ganske kold og våd fornøjelse. Det står enhver frit for at blive om bord på skibet, som er udstyret med et lille bibliotek. Når vi anvender ordet ekspedition, skal det tages helt bogstaveligt. Rejserne er ekspeditioner, hvilket betyder, at vi ikke kan forudsige den pågældende rejses forløb i alle detaljer. Den ovenstående dag-til-dag-beskrivelse er en grovskitse eller ønsketænkning, som med stor sikkerhed vil blive ændret.

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

”Ruten afhænger af de omskiftelige polare vejrforhold, isens tykkelse og bevægelse, naturens luner og det forekommende dyreliv. Men naturen er vores medspiller, når vi er indstillet herpå. Derfor planlægges rejsen så vidt muligt med en ”løs kant”, hvilket betyder, at den rejsende bør være klar til at afvige fra faste rutiner på skibet og den planlagte rute.”

-Søren Rasmussen

Om skibet

Det revolutionerende og stilfulde Ocean Albatros har alle de fordele, man finder på et lille ekspeditionsskib kombineret med den stabilitet og komfort, man finder på store krydstogtskibe. Den helt unikke patenterede stævn, den såkaldte X-Bov, betyder, at Ocean Albatros skærer sig gennem bølger på en mere stabil måde end konventionelle krydstogtsskibe gør. Der er plads til maksimalt 169 passagerer om bord, og det gennemarbejdede design giver en intim atmosfære, som sammen med den personlige service fra skibets personale giver en uforglemmelig oplevelse.

Hvordan er kahytterne og suiterne?

Der er 95 passagerkahytter og -suiter på skibet i alt. Der er både udvendige kahytter, balkonkahytter og suiter med havudsigt. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Desuden er der få enkelt- og
triple kahytter om bord. Alle kahytter har eget bad og toilet og individuel temperaturregulering. Der er endvidere hårtørrer og tv.

Premiumsuiten 45 m2 – Kat. PS Den største af alle kahytterne ombord Ocean Albatros er Premium Suiten. Denne 2-værelses suite har dobbeltseng (eller to enkeltsenge), sofagruppe, bord og stol samt balkon og rummeligt badeværelse. Beliggende på dæk 4. Denne kategori er på forespørgsel. Venligst henvend jer til Albatros Travel for pris.

Juniorsuite 42 m2 – Kat. A De 4 juniorsuiter ombord Ocean Albatros har et fantastisk udsyn fra deres placering højt oppe på skibet på dæk 7. Suiterne har en dobbeltseng eller to enkeltsenge, sovesofa, siddeområde, rummeligt badeværelse samt privat balkon. Kahytten kan tage op til 3 personer. Beliggende på Dæk 7.

Balkonsuite 28 m2 – Kat. B Ocean Albatros har 6 Balkonsuiter ombord beliggende på henholdsvis dæk 4 og 6. Suiterne har dobbeltseng eller to enkeltsenge samt badeværelse og privat balkon. Balkonsuiterne er til 2 personer.

Balkonkahyt 24 m2 – Cat. C Denne kahytskategori er den mest udbredte på skibet. Beliggende på henholdsvis dæk 4 & 6 har alle balkonkahytterne dobbeltseng eller to enkeltsenge, badeværelse og privat balkon. Halvdelen af kahytterne vil have en sovesofa som gør det muligt at have et barn i kahytten også. Hvis man ønsker 2 kahytter med døre imellem, kan dette også forespørges på i denne kategori.

Standardkahyt med koøje 22 m2 – Kat. D Standardkahytterne på Ocean Albatros. Kahytterne er perfekte til dem der ønsker en behagelig base. Standardkahytterne har alle 2 enkeltsenge, koøje og badeværelse. Beliggende på dæk 3 & 4.

Standardkahyt med fransk altan 16 m2 – Kat. E Standardkahytterne med fransk altan er alle placeret højt i skibet på dæk 7. Kahytten har dobbeltseng og gulv til loft vindue.

Tre personers kahyt med koøje 22 m2 – Kat. F Standard tre personers kahytter på Ocean Albatros. Kahytterne er perfekte til dem der ønsker en behagelig base for op til 3 personer. Standardkahytterne har alle 2 enkeltsenge, 1 sovesofa, koøje og badeværelse. Beliggende på dæk 3.

Standard enkeltkahyt med koøje ca. 14 m2 – Kat. G Standard enkeltkahytterne ombord er placeret på dæk 3. De ligger tæt på skibets mudroom (skibets bryggers) og med nem adgang til Zodiac platformene hvorfra der stiges af og på skibet.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hvem kan deltage?

Krydstogtet stiller ikke særlige krav til dig som deltager, men det forudsættes dog, at du er rask, rørig og godt til bens. Flere landgange vil forgå med skibets Zodiac-gummibåde, og det kræver ind imellem en vis adræthed at komme ind og ud af disse.

Klima

I Antarktis er klimaet meget omskifteligt - det ene øjeblik kan det være strålende solskin og det næste øjeblik voldsom snestorm. Middeltemperaturen for november-marts er -5 til +5 grader. Mere eller mindre stærke vinde kan forekomme, hvilket betyder, at man må være forberedt på en del søgang. I rejseperioden er det ofte godt vejr med høj, blå himmel, men det er som bekendt svært at spå om vejret.

I Ushuaia og sydligere på Tierra del Fuego/Ildlandet ligger temperaturerne typisk mellem 10 til 20 grader. Også her kan der blæse en (meget) frisk vind. I Buenos Aires er det til gengæld meget varmt med en middeltemperatur på 25-35 grader.

Visum

Ingen visakrav for danske statsborgere. Ikke-danske statsborgere bør kontakte bureauet eller de respektive ambassader. Efter international overenskomst er der blevet indført besøgstilladelse til Antarktis. Tilladelsen gives af de argentinske myndigheder, og eneste krav er, at man er blevet gjort bekendt med bestemmelserne for besøg i Antarktis, og at man har skrevet under på at ville følge disse. Senere på skibet vil der blive givet nærmere information herom.

Pas

Gyldigt pas medbringes. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter afrejse fra Argentina. Det navn, der oplyses ved rejsens bestilling, skal være præcis som navnet i passet, da navnet i rejsedokumenterne naturligvis ikke må afvige fra det i passet. ALBATROS TRAVEL SKAL BRUGE EN KOPI AF GYLDIG PAS 14 DAGE EFTER RESERVATION.

Valuta

Den argentinske møntfod hedder pesos (ARS). Den omtrentlige vekselkurs i forhold til danske kroner er 100 peso = ca. 11 DKK. Chile: Den chilenske møntfod hedder ligeledes peso (CLP). Den omtrentlige vekselkurs i forhold til danske kroner er 100 peso = ca. 1 DKK. Om bord på skibet er US-dollar standardvaluta.

Drikkepenge

Efter internationale standarder i servicebranchen er det sædvanligt at efterlade drikkepenge til skibets besætning ved afslutningen af rejsen. Alle drikkepenge vil blive delt blandt hele besætningen. Det opkrævede beløb er 14,00 USD pr. person pr. dag og vil automatisk blive opkrævet på skibsregnskabet via dit cruise card.

Mad og drikkevarer

Om bord på skibet er fuldpension inkluderet. Alle måltider serveres i skibets restaurant. Kokkene vil gøre deres bedste for at opfylde specielle dietkrav (bedes oplyst på tilmeldingsblanketten), men der gives ingen garantier.

Bagage

Forsøg at begrænse mængden af bagage, da der ikke er for meget plads i kahytterne og vores indenrigsflyvning ikke tillader store mængder. Bagage kan muligvis efterlades til opbevaring på hotellet i Buenos Aires. Fartøjets besætning hjælper med at bære bagagen ombord. Der skal altid stå tydelig navn og adresse på al bagage.

Ved ankomst til havnen i Ushuaia vil du modtage et speciel navnemærke med dit kahytsnummer, som skal benyttes. Så kan personalet hurtigt identificere kufferten og bringe den til rette kahyt. Det anbefales, at man også lægger en seddel med navn og adresse øverst i kufferten, da den udvendige mærkning kan falde af.

Tidsforskel

Buenos Aires og Ushuaia er 4 timer efter dansk tid.

Elektricitet

Strømstyrken om bord er 220V.

Børn

Minimumsalder for børn på krydstogtet til Antarktis er 12 år.

Rejseledere og internationale gæster om bord

Vi gør opmærksom på, at der udover skandinaviske gæster også er internationale gæster med på togtet. Derfor består vores ekspeditionsteam af engelsktalende ekspeditionsguider, som arbejder på tværs med alle gæsterne. Foredrag og informationsmøder vil derfor være på engelsk. Når vi går i land som grupper vil der når muligt blive taget hensyn til nationalitet og sprog.

Skibets besætning

Ud over Albatros’ ekspeditionsteam er der to besætningsgrupper om bord, som arbejder sammen for at gøre din rejse til en særlig oplevelse. Skibets kaptajn, styrmænd og matroser har ansvaret for driften og styringen af skibet og for de udendørs arealer. Hotelchefen og hotelstaben er ansvarlige for kahytterne, suiterne og bespisningen, og de vil gøre deres yderste for at imødekomme dine behov om bord og sørge for et behageligt ophold. Begge besætningsgrupper er engelsktalende.

Før afrejsen

Helbredsoplysninger

I forbindelse med køb af denne rejse skal vi bede dig om at udfylde formularen ”Participant declaration and contact information”, som giver os oplysninger om sundhedsforhold, allergier og pasinformationer. Formularen findes også ved at følge linket nedenfor.

Der indgår i denne rejse en vandtæt parkajakke. Vi anbefaler dog stadig, at man pakker tøj, som kan tages på ”lag-på-lag”. Parkajakken skal også bestilles i formularen på nedenstående link og bliver udleveret på om bord på skibet.

Sidst, men ikke mindst, skal du også udfylde din skostørrelse. Det gøres også i formularen. Skostørrelsen skal bruges, så personalet om bord har et par gummistøvler i den rigtige størrelse klar til dig til de landgange, hvor det er nødvendigt.

https://albatros-expeditions.com/participant-declaration-and-contact-information#overlay-context=partner-pages/toolbox

 

Forsikring

Der kræves på denne rejse, at deltagerne er dækket af rejseforsikring med bl.a. sygeledsagelse ved eventuel hjemtransport. Vi anbefaler, at man tegner en enkeltrejseforsikring med Super dækning hos Gouda, da denne indfrier alle de nævnte krav. 

Vær opmærksom på at en rejseforsikring skal omfatte dækning for følgende situationer:

 • Hjemtransport i tilfælde af, at dette måtte være påkrævet 
 • Dækning på minimum USD 200.000 i tilfælde af akut behov for sygetransport fra skibet
 • Forværring af kroniske sygdomme, der måtte kræve behandling under rejsen 

OBS I tilfælde af kroniske sygdomme, skal der altid indhentes forhåndsgodkendelse hos forsikringsselskabet inden afrejse.
 

Pakkeliste

Om bord

Påklædningen om bord på skibet er meget afslappet og i rigtig “ekspeditions-ånd”. Dette er ikke et luksuskrydstogt i Caribien, hvor mørkt tøj og lange kjoler fordres. Vi vil sikkert se mange jeans og striktrøjer.

Antarktis og Tierra del Fuego/Ildlandet

Husk, at luft er et udmærket isolationsmateriale, når det lukkes inde imellem flere lag tøj. Man har størst chance for at holde varmen med flere tynde lag tøj end med et eller to lag tykt tøj. Dette gør det også lettere at justere påklædningen i overensstemmelse med vejrets skiften - og som nævnt tidligere, skifter det meget og pludseligt. Rejsende, som dyrker vintersport, kan bruge deres sportstøj, men husk på, at man her er langt mindre aktiv end under sportsudøvelse, hvorfor man vil have behov for en bedre isolering.

Vanter, strømper og sokker

Mange foretrækker et par uldvanter inden i et par vandafvisende overtrækshandsker (overtræksluffer), eventuelt med et gummidække på indersiden, hvilket giver et bedre greb på isbelagte flader. Fotografer foretrækker et par fine fingervanter indeni i et par tykke handsker eller luffer, da man på den måde kan undgå stivfrosne finger. Skihandsker er helt ideelle. Strømper eller varme sokker af uldfrotté eller polypropylen. Gerne knæstrømper og hellere to tynde par end ét tykt par.

Gummistøvler

Højskaftede gummistøvler er en bydende nødvendighed, når man går i land. Ocean Albatros har gode solide støvler i størrelserne 35-47 til låns ombord til alle deltagere. Selvom personalet, der betjener gummibådene er behjælpelige, når man skal træde i land, så er det næsten uundgåeligt, at man indimellem træder ud i den lave brænding. Udover at gummistøvlerne holder vandet ude i forbindelse med landgangen, er de nemme at rengøre efter et besøg i en pingvinkoloni, hvor man ofte vader rundt i ekskrementer, der kan ødelægge et par lækre vandrestøvler.

Sko

En landgang foretages altid med gummistøvler, men medbring et par hverdagssko med god skridsikker sål til at færdes udendørs på skibet.

Jakke

En pålidelig vind- og vandtæt jakke med hætte er meget vigtig, måske faktisk det vigtigste beklædningsstykke på en antarktisrejse. Jakken behøver ikke at være tyk. Mange antarktisrejsende foretrækker at bruge en uforet jakke af Gore-Tex-typen med trøjer (fleece) under. På dette togt vil I modtage en Albatros jakke, som dækker alle behov. Yderligere information om jakke og størrelsesangivelse vil blive fremsendt inden afrejse.

Bukser

Vandtætte overtræksbukser er nødvendige - enten af Gore-Tex-typen eller egentlige regnbukser. Bukserne skal være robuste og ikke alt for ubehagelige at gå i. Derudover et par behagelige og varme bukser under overtræksbukserne, og naturligvis et par lange underbukser, gerne i uldfrotté. Det er ikke sikkert, man får behov for så meget, men hellere være på den sikre side.

Trøjer

Uld er varmest - selv når det er vådt. Fleece er næsten lige så varmt, men tørrer hurtigere. Hellere en tynd og en tyk bluse end én meget tyk.

Halstørklæde

Et godt halstørklæde eller en halsedisse (et rundstrikket halstørklæde) er nødvendigt, når det blæser.

Andet udstyr

Solbriller og solcreme
I Antarktis er UV-strålerne betydeligt stærkere end hvad vi er vant til. Solbriller af god kvalitet med UV-beskyttelse er en nødvendighed. Bruger du briller, bør du tale med din optiker - og hav et ekstra par briller med i reserve! Husk en kraftig solcreme.

Kikkert
Meget nødvendigt, hvis man gerne vil se fugle og hvaler. Helst en af god kvalitet, gerne med 8-10 ganges forstørrelse og en frontlinsediameter på mindst 30 mm. En god kikkert kan næppe købes for meget under 1000 kr. 

Kamera   
Større kameraer bør anbringes i en vandtæt rygsæk. Skuldertasker er besværlige at slæbe rundt på, og man må påregne skumsprøjt. Medbring rigeligt med reservebatterier og film. Lille dagrygsæk helst med vandtæt overflade, til personlige ting under vandreturene. Tingene kan også anbringes i en plastikpose i rygsækken.

Vandtæt rygsæk og plastikposer   
Medbring en vandtæt rygsæk og adskillige plastikposer som er meget praktiske til at skille beskidt og vådt tøj fra rent og tørt.

Medicinkasse

 • Plaster og kompresser
 • Læbepomade
 • Fugtighedscreme
 • Vådservietter
 • Næsedråber
 • Hovedpinetabletter (helst febernedsættende)
 • Immodium eller tilsvarende
 • Personlig medicin
 • Søsygemiddel. Søsygeplaster (Scopoderm eller lign.) virker helt eller delvist for de fleste. Søsygepiller er et alternativ. Konsultér din læge og afprøv midlerne inden afrejse for at vide, hvordan de påvirker dig.

Bøger
Forvent ikke at finde engelsksprogede bøger i særlig stort omfang i Argentina. Om bord på skibet findes der godt nok et lille bibliotek, men ikke noget salg af bøger. Det bedste er at medbringe relevant litteratur hjemmefra.                                                                                                                                                                           

Vejledning for besøgende til Antarktis

Lad Antarktis forblive jomfrueligt

I 1991 vedtog Antarktisforbundets lande en protokol om miljøbeskyttelse. I dette blev hele kontinentet defineret som naturreservat. Antarktis er det største vildmarksområde på jorden, og det er endnu stort set uberørt. Hidtil er det ikke blevet påvirket nævneværdigt af menneskets mere eller mindre heldige aktiviteter. Hjælp med til at bevare det således!

 • Kast ikke affald fra dig, hverken på land eller i havet. Heller ikke cigaretskod.
 • Skad ikke bygninger, det være sig beboede eller historiske. Beskyt Antarktis’ flora & fauna.
 • Hold mindst 5 meters afstand til fugle og 15 meter til sæler. Husk, at pludselige, voldsomme bevægelser forskrækker og stresser dem, så bevæg dig altid langsomt og roligt. Forstyr dem ikke, det er jo deres hjem. Den antarktiske sommer er kort, så fuglene og dyrene har kun ganske kort tid til at parre sig, bygge rede, ruge, klække, føde, made afkommet osv. Kommer du for tæt på dyrene, risikerer du at være den, der ødelagde deres forplantning dét år. Gå aldrig så tæt på dyrene, at de begynder at ændre adfærd, især ikke i rugningstiden, og når ungerne er helt små. Dyrene/fuglene må naturligvis hverken fodres eller berøres.
 • Hold lydniveauet på et minimum for ikke at forstyrre dyrelivet, eventuelle beboere eller andre besøgende.
 • Madvarer må under ingen omstændigheder medbringes på land.
 • Fjern ingenting fra de steder vi besøger - hverken planter, sten, ben eller andet.
 • Gå aldrig på det stykke strand, der er mellem vandkanten og sæler/søløver, der ligger på stranden. Dyrenes vej til havet skal altid være fri.
 • Pas på planterne. Se dig for, hvor du går. Træd ikke på planterne, heller ikke på mos eller lav. Planter må naturligvis ikke fjernes.
 • Forstyr ikke igangværende videnskabelig forskning, installationer eller instrumenter i forbindelse med dette.
 • Vær forberedt på dårligt og meget skiftende vejr. Sørg for, at din udrustning og dit tøj kan leve op til de antarktiske forhold. Hav altid i tankerne, at det antarktiske miljø er ugæstfrit, uforudseeligt og potentielt farligt.
 • Kend dine begrænsninger og sæt altid sikkerheden øverst.
Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from En hård, men dog skøn tur Skib, besætning og ekspeditionsteam var til fem stjerner. Dog ærgerligt at vi ikke kom gennem den berømte Lemaire Channel, men i stedet vendte om til South Shetland Islands. Det kan næppe være pga vejret. Albatros skal passe på ikke at blive overhalet af Hurtigruten. Flyrejserne kommer til at trække ned i karakteren. Ved rejser i den prisklasse skulle man nok droppe de billige gruppebilletter og satse på almindelig økonomiklasse.
Date published: 2024-02-26
Rated 3 out of 5 by from Meget stor naturoplevelse, fantastisk skib. Dårlig flyoplevelse. Selve turen og opholdet på Ocean Albatros var fantastisk. Virkeligt godt og kompetent ekspeditionsteam. Rig god restaurant og venligt og imødekommende personale generelt. Sikkerheden i top. 5+ stjerner fuldt fortjent. Vi havde fået det indtryk at de rejsende fortrinsvis ville være skandinaver/europæere. Det var således en overraskelse at konstatere at 65 - 70 af gæsterne var kinesere. Der var alvorlig fejl i afrejseinformation og udrejseflybillet, hvilket desværre medførte en forlængelse af rejsetiden på knap 5 timer og unødvendige 6 timers ventetid i Franfurt istedet for 1 1/2 time som først annonceret. På hjemturen havde vi mellemlanding i Sao Paulo med ophold i 2 timer. Dette var vi ikke informeret om. På grund af disse flyproblemer får rejsen samlet kun 3 stjerner. Min begejstring og tillid til Albatros har fået et seriøst knæk. Ærgerligt.
Date published: 2024-02-25
Rated 3 out of 5 by from Meget var dårligt For at nå et fly skulle vi op kl. 3 og den dag fik vi ingen mad og vand før kl. 14. Vi fik et værelse, hvor wc ikke kunne skylle ud. Metalbarre til håndklæde hang ned. Skibet Ocean Albatros er 1. Klasses.
Date published: 2024-02-12
 • y_2024, m_7, d_17, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_3
 • loc_da_DK, sid_ARCSC20, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser