Royal odyssé: Fra Kongens København til De Britiske Øer

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Skotland, Irland og England. 11 dage med De Britiske Øers absolutte højdepunkter

Der venter den ene store oplevelse efter den anden på dette dejlige krydstogt, hvor vi rejser hele vejen rundt om Det Forenede Kongerige og Irland. 

Vores togt rammer bl.a. historiske Edinburgh med det berømte Edinburgh Castle samt det skotske højland. Her emmer det af gamle traditioner, stolte klaner og barsk natur, hvilket du bl.a. har mulighed for at opleve på nærmeste hold ved Loch Ness, Inverness og Urquhart Castle. 

Vi runder også Kirkwall, som ligger på de berømte ”sæl-øer”, Orkney. Vi skal naturligvis også gøre landgang på Den Grønne Ø, Irland, med stop i både Cork og Dublin – og i nordirske Belfast er der mulighed for at komme med på en inspirerende byrundtur. 

Endelig får vi også lejlighed til at dykke ned i den stolte britiske krigs- og musikhistorie med besøg i Portland og Beatles’ Liverpool. 

Vores danske rejseleder fører dig trygt gennem alle oplevelserne.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Ekspeditionskrydstogt, Krydstogt i Nordeuropa

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta GBP, EUR

Dagsprogram 11 dage
Dag 1
Ombordstigning i København
Dag 2
På havet mod Skotland
Dag 3
Edinburgh (Newhaven), Skotland. Mulighed for byrundtur i Edinburgh med bl.a. Edinburgh Castle
Dag 4
Invergordon, Skotland. Mulighed for udflugt i det skotske højland med Loch Ness
Dag 5
Kirkwall, Orkneyøerne, Skotland. Historisk kultur og betagende natur
Dag 6
Belfast, Nordirland. Mulighed for byrundtur i den nordirske hovedstad
Dag 7
Liverpool, England. The Beatles og tid på egen hånd
Dag 8
Dublin (Dun Laoghaire), Irland. Mulighed for byrundtur i Dublins Fair City med domkirken St. Patricks Cathedral
Dag 9
Cork (Cobh), Irland. Besøg i hyggelige Cobh og mulighed for frivillig tur til Cork centrum med rejselederen
Dag 10
Portland, England. Krigshistorie og smukke kystlandskaber
Dag 11
Ankomst til Southampton. Flyrejse London-København

Norwegian Dawn

Norwegian Dawn er et af rederiet Norwegian Cruise Line skibe med plads til over 2.340 passagerer.

 Krydstogtskibet havde sin første sejlads i 2002, og om bord findes pæne og rummelige kahytter, poolområde, spa, fitnesscenter, teatersal, restauranter, shopping og meget mere. Skibet blev istandsat og moderniseret i 2016.

Læs mere om skibet og andre praktiske oplysninger på www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/norwegian-Dawn 

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Ombordstigning i København Afrejse kl. 16.00
Norwegian Dawn

Vi stiger om bord i Københavns Havn og sætter kursen mod De Britiske Øer. I eftermiddagens sene lys får vi Kronborg om bagbord: Nu er det tid til fremmede kyster og nye eventyr. For at skyde rejsen godt i gang, nyder vi vores første middag om bord sammen.

Dag 2
På havet mod Skotland

Vi har en dag på havet, hvor vi kan slappe af og bare nyde vores dejlige skib. Der er rig lejlighed til at benytte de skønne faciliteter og nyde den afslappede og eksklusive atmosfære.

Begynd eventuelt dagen med en tur i fitnessrummet. Eller sæt formiddagen af til forkælelse i skønhedssalonen, efterfulgt af en tur i jacuzzien eller swimmingpoolen.

Dag 3
Edinburgh (Newhaven), Skotland. Mulighed for byrundtur i Edinburgh med bl.a. Edinburgh Castle Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 18.00

Vi lægger til ud for havnebyen Newhaven, som ligger ganske få kilometer fra Skotlands næststørste by Edinburgh. Her er det oplagt at tage ind til selve Edinburgh, som er en yderst charmerende storby. 

Det gamle centrum ligner ikke andre storbyers gamle bykerne, for her har man i stedet for de gængse butikskæder valgt at satse på små, hyggelige specialforretninger og intime restauranter og barer. 

Byens største attraktion er uden tvivl borgen Edinburgh Castle, som mange danskere nok kender til fra det årlige Military Tattoo, der afholdes her. 

Det berømte, skotske slot har en kompleks historie, og man mener, at den første bebyggelse på stedet blev opført i det 12. århundrede. Det er historikernes realistiske bud, at det opførte fæstningsværk på det tidspunkt mest af alt mindede om den træstruktur, som de fleste nok kender fra filmen “Braveheart” med Mel Gibson i hovedrollen. 

I dag er borgen et imponerende bygningsværk i sten, og bygningerne huser blandt andet de skotske kronjuveler. Resten af byen voksede ud fra fæstningen og den vulkanklippe, den ligger på. De første huse i byen blev bygget i det område, som i dag kaldes Lawnmarket, og langs hovedgaden High Street. Sammen danner denne strækning ned til paladset Royal Palace of Holyroodhouse den såkaldte Royal Mile, som har fået sit navn, fordi skotske og engelske regenter fulgte denne rute mellem paladset og Edinburgh Castle.

Dagens udflugtstilbud er en tur til Edinburgh med byrundtur hvor vi blandt andet skal se Edinburgh Castle. Fra voldene kan man se ned på elegante, svungne terrasser, de middelalderlige gyder og stræder, som vidner om over tusind års historie. Udover Edinburgh Castle besøger vi blandt andet også Holyrood Palace. Undervejs vil der være indlagt tid til frokost på egen hånd (ikke inkluderet). 

Vi gør opmærksom på, at skibet i dag ligger for svaj, og at vi sejles ind til land i de mindre tenderbåde.

(Dagens udflugt er del af en særskilt udflugtspakke og er ikke inkluderet i rejsens pris. Se mere under prisinformation).

Dag 4
Invergordon, Skotland. Mulighed for udflugt i det skotske højland med Loch Ness Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 18.00

I dag skal man stå tidligt op, hvis man vil nyde indsejlingen gennem den smukke fjord Cromarty Firth. Området er kendt for sin store naturskønhed og det rige og varierede dyreliv. Her er fugle og en lang række af havpattedyr, blandt andet delfiner. Kun to steder i Storbritannien finder man stedfaste delfiner, og denne fjord er en af dem. Vikingerne kom sejlende her til det skotske højland, og den dag i dag ser man sporene fra de nordiske kulturer. I den vestlige del af højlandet er der skandinavisk-klingende stednavne som Shieldaig (sildevig) eller Diabaig (dybvig). Og så var der klanerne. 

Hele det skotske klansystem blev udviklet med Mackayerne og Sinclairerne, Mackenzierne og Fraserne, Macdonald-klanen og mange flere. Alle forsøgte de med magt at holde fast på deres territorier. Disse gælisk-talende klaner havde en stærk og levende kultur, som stadig er en stor del af livet i højlandet. På trods af at klanerne i dag er forsvundet, er det skotske højland fortsat noget for sig. Folk kommer ikke kun hertil for at nyde den uspolerede natur, men også for at opleve den specielle blanding af fortid og nutid. 

Inverness, som ikke ligger langt fra Invergordon har masser af attraktioner. I byen er en af de største seværdigheder måske domkirken Saint Andrew’s Cathedral, som ligger ved flodbredden over for slottet. Katedralen har ingen spir, da pengene slap op, inden man kunne nå at bygge dem. Fronten er faktisk en kopi af fronten på Vor Frue Kirke i København, som billedhuggeren Bertel Thorvaldsen var med til at skabe. 

Det skotske højland siges at være noget af den smukkeste natur i Europa, så det er naturligt, at vi på dagens arrangerede udflugt kører ud i landskabet. Turen går til verdens måske mest berømte sø, Loch Ness, hvor mysteriet om uhyret Nessie er forblevet uløst i over 100 år. På dagens udflugt kan du selv se, om du kan få øje på Nessie. 

Ved Loch Ness’ bred besøger vi slottet Urquhart Castle. På trods af at dette er en borgruin, er det stadig et imponerende syn, og man kan sagtens fornemme tidligere tiders storhed. Det er en af Skotlands største borge, og herfra er der en prægtig udsigt over Loch Ness.

(Dagens udflugt er del af en særskilt udflugtspakke og er ikke inkluderet i rejsens pris. Se mere under prisinformation).

Dag 5
Kirkwall, Orkneyøerne, Skotland. Historisk kultur og betagende natur Ankomst kl. 6.00, afsejling kl. 14.00

De fleste har nok hørt remsen kulingvarsel for Tyske bugt, tampen, Viking, Orkney, Shetland, Dogger, Humber, Thames og farvandet vest for Hebriderne i pressens radioavis, men det er nok ikke nødvendigvis så mange, der har forestillet sig, at de skulle besøge nogen af stederne. Det laver vi om på i dag. Vi lægger nemlig til i Kirkwall, som er den største by på Orkneyøerne ud for det skotske fastland. 

Orkney er oldnordisk for ”sæl-øerne”, og i lighed med de andre nordatlantiske øer har Orkney en righoldig vikingehistorie. Men historien går endnu længere tilbage til en af de ældste europæiske civilisationer. Skara Brae, Nordeuropas Pompeji, lå gemt i næsten 5.000 år, før en vældig storm afslørede den ældgamle bebyggelse. De 10 etværelses boliger er lige til at flytte ind i, fuldt møblerede og med fuld sanitet – alt udført i sten. Stedet er på UNESCO´s liste over verdens kulturarv sammen med flere andre forhistoriske kulturminder på Orkney.

Øgruppen består af ca. 70 øer og skær og ligger ca. 10 km ud for den nordøstlige spids af det skotske fastland. Havet har en enorm indflydelse på Orkneys vejr, og det relativt varme vand i Golfstrømmen, som kun svinger ca. 5 grader i temperatur gennem året betyder, at den gennemsnitlige lufttemperatur på Orkney kun er omkring 10 grader varmere om sommeren. Et af de mest markante træk ved Orkneys vejr er vinden, og med den åbne eksponering til Atlanterhavet og Nordsøen er det forståeligt nok. 

Der er tegn på menneskelig beboelse i Orkney for mere end 8000 år siden, og på øen Papa Westray har man fundet spor af den ældste bolig i Storbritannien. Springer man frem til den nyere historie, finder man resterne af den kejserlige tyske flåde, som tyskerne valgte at destruere i bugten Scapa Flow i 1919 efter at have tabt krigen på Vestfronten i 1. Verdenskrig. Natten mellem den 13. og 14. oktober 1939 trængte den tyske ubåd U 47 gennem det engelske forsvar ved Scapa Flow, sænkede slagskibet Royal Oak og beskadige slagkrydseren Repulse og forsvandt igen. 833 besætningsmedlemmer på Royal Oak omkom. Her er anderledes fredeligt i dag. 

Langs Orkneys kyster kan man let få øje på bl.a. gråsæler, som dovent ligger og slikker sol eller kaster sig ud i brændingen på jagt efter frisk fisk. Når vi sejler ind til Kirkwall, kan vi være heldige at få øje på marsvin og delfiner, og hvis vi er rigtig heldige kan vi få øje på en flok spækhuggere. Vi lægger som sagt til i Kirkwall, som er et rigtig godt udgangspunkt for at udforske Orkney. Her ligger en smal hovedgade med små forretninger, caféer, hoteller, restauranter og barer.

Du kan gå en tur i hyggelige Kirkwall, eller måske besøge Highland Park, der af mange anses for at være verdens bedste destilleri. Det er Skotlands nordligst producerede whisky, og ved fire lejligheder er de gyldne dråber herfra blevet kåret som verdens bedste. Det er også muligt at tage på en af skibets udflugter. Spørg rejselederen til råds, om hvordan du kan tilbringe dagen.

Dag 6
Belfast, Nordirland. Mulighed for byrundtur i den nordirske hovedstad Ankomst kl. 12.00, afsejling kl. 20.00

I dag ankommer vi til Belfast, hovedstaden i Nordirland som er historisk kultur og fantastisk natur i én. 

Den mangeårige åbne konflikt ”the troubles” har haft stor indflydelse på især Belfast, der i 1970’erne og 1980’erne blev karakteriseret som en af verdens farligste byer. Nu da konflikten mellem protestanter og katolikker er forbi, oplever man en rivende udvikling med restaurering af hele bymidten og betagende arkitektur af både historisk og moderne tilsnit. 

Havnen husede tidligere de største skibsværfter i Storbritannien, og blandt andet Titanic blev bygget her. Industrialiseringen gjorde byen til den mest velstående i Nordirland, hvilket de smukke kirker, store banker og andre offentlige bygninger vidner om.

Dagens udflugtstilbud er en byrundtur i den nordirske hovedstad, som gennem århundreder har dannet rammen om to kulturer – den protestantiske og den katolske – der møder hinanden.

(Dagens udflugt er del af en særskilt udflugtspakke og er ikke inkluderet i rejsens pris. Se mere under prisinformation).

Dag 7
Liverpool, England. The Beatles og tid på egen hånd Ankomst kl. 8.30, afsejling kl. 19.00

Vi ankommer i dag til Liverpool, til den berømte UNESCO-fredede havnefront ved floden Mersey. Liverpool var i det 12. århundrede en lille fiskerby men blev hurtigt en handlende havn, som sejlede mænd og materialer til Irland. I det 18. århundrede voksede Liverpool enormt på grund af deres sukker-, krydderi- og tobakshandel med amerikanerne og da Victoria blev dronning var Liverpool, blevet Englands største kommercielle havneby.

Byen er nok allermest kendt for fire unge menneskers indsats ud i musikken. Liverpool kan nemlig prale af at være byen, der fostrede The Beatles – gruppen, der har været med til at skabe den musik, der må siges at være kendetegnende for den sidste halvdel af 1900-tallet. Det er nok de færreste, der ikke kan synge med på hits som ”Hey Jude”, ”I Want To Hold Your Hand” og ”She Loves You”. 

De gæster, der har lyst, kan følge med rejselederen på en gåtur til fods, som bl.a. lægger vejen forbi det prisvindende museum The Beatles Story, hvor man kan se, hvordan de unge knægte gik fra en ydmyg barndom i Liverpool til en hidtil uset rockstjernestatus med hele verden som tilbedere (evt. transport og entréer er ikke inkluderet). 

Du kan også tilbringe dagen på egen hånd og se nærmere på byen.

Dag 8
Dublin (Dun Laoghaire), Irland. Mulighed for byrundtur i Dublins Fair City med domkirken St. Patricks Cathedral Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 19.00

Med det gæliske udtryk Cead Mile Failte, som betyder noget i retningen af ”hundrede tusinde gange velkommen”, bydes vi velkommen til Dublin. 

Byen blev grundlagt i 841 e.Kr. af norske og danske vikinger. I middelalderen overtog normannerne byen og byggede Dublin Castle som symbol på englændernes overherredømme over Irland. Dette varede ved indtil påskeoprøret i 1916, hvorefter Irland blev en selvstændig republik.

Dublin er delt i to af floden Liffey, der løber tværs gennem byen i øst-vest-gående retning. Gennem århundreder har floden delt byen, ikke bare i fysisk forstand, men også som en mental grænse mellem den tidligere fornemme bydel syd for floden og den mindre fine nord for floden. 

Det nordlige Dublin blev udbygget i 1700-tallet, og på trods af områdets ry som mindre fint og velhavende end det sydlige Dublin bærer bydelen stadig præg af 1700-tallets flotte, neoklassicistiske arkitektur. 

Det nordlige Dublins centrale færdselsåre er den imponerende indkøbsgade O’Connell Street, der er kantet af statuer, monumenter og fine, gamle huse. Ud over denne prægtige boulevard lægger vi vejen forbi det historiske General Post Office, hvorfra republikken Irland blev proklameret i 1916.

Dagens Albatrosudflugt er en byrundtur fra havnen i Dun Laoghaire rundt i Dublin, hvor vi besøger domkirken St. Patrick’s Cathedral, som er Irlands største kirke. Vi vil både køre i bus og se byen til fods. 

Eftermiddagen er afsat til egne eventyr i Irlands charmerende hovedstad. Besøg for eksempel den klassiske cafékæde Bewley’s, hvor man kan få serveret en god kop te eller kaffe med nogle af de gode irske kager, tag på shopping i Grafton Street, eller nyd en Guinness på Irlands ældste pub, The Brazen Head.

Mulighederne er mange i denne hyggelige by. 

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan tilkøbes – se under priser.)

Dag 9
Cork (Cobh), Irland. Besøg i hyggelige Cobh og mulighed for frivillig tur til Cork centrum med rejselederen Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 17.00

Cobh ligger på en af de tre øer i havnen, der hører til byen Cork. Cobh voksede eksplosivt sidst i 1700-tallet, hvor Cork blev brugt som hovedhavn for de britiske militærskibe. I dag er Cobh en hyggelig by, anlagt op ad en bakkeskrænt. På toppen ligger St. Coleman’s Cathedral og dominerer horisontlinjen med sit fine, nygotiske spir, som har hele 47 klokker.

For tusindvis af irske emigranter var Cobh dog også stedet, hvor der blev sagt endeligt farvel til fædrelandet. Denne dramatiske historie kan man lære meget mere om, hvis man besøger Cobh Heritage Centre. Centeret ligger i en gammel victoriansk stationsbygning fra dengang, Cobh var kendt som Queenstown – et navn byen tog for at fejre dronning Victorias besøg i 1849. Byens dramatiske maritime historie involverer emigranter på flugt fra hungersnød til USA og Canada samt forbindelser til de tragiske historier om Titanic og Lusitania.

Centret ligger tæt ved, hvor skibet lægger til, og rejselederen sørger for at lægge vejen forbi for de interesserede (entré for egen regning). Det er værd at bruge en times tid på museet. Herefter går rejselederen til Cobhs katedral St. Colmans, hvor man fristes til at tage billeder af skibet fra udsigtspunktet – hvis man altså ikke har for travlt med at tage billeder af katedralen. Cobh er en hyggelig lille by, som man nemt kan bruge et par timer i.

Hvis vejret og stemningen er til det, tager vi toget ind til Cork centrum (hav ca. 15 Euro med til transport t/r) fra Cobh station. Her stiger vi af på Kent station og går en tur rundt i gaderne. Der er ca. 10 minutters gåtur fra stationen ned til centrum.

Dag 10
Portland, England. Krigshistorie og smukke kystlandskaber

Portland er en lille halvø i det sydlige England, og huser en af verdens største menneskeskabte havne. Havnen stod færdig i 1872 og blev lavet for at beskytte Englands sydlige kyst. Den havde en stor rolle i både Første og Anden Verdenskrig, og i dag tager folk til Portland for at nyde den smukke natur og den knapt 30 km lange strand. 

Det er ikke muligt at gå ud af havnen, men der er gratis shuttlebusser som tager dig til Castletown, som er den sydlige del af Portland, der ligger lige udenfor havnen. Her kan man se byens interessante D-day museum og Portland Castle lige overfor. Du kan desuden tage ud til Portlands fyrtårn, hvorfra man kan se hvor langt det smukke kystlandskab strækker sig. 

Vil du hellere nord for havnen, kan du tage en gratis shuttle til Waymouth, som ligger på fastlandet – en farverig, hyggelig lille by, som bestemt er et besøg værd. Herfra kan man tage videre ud i den fantastiske natur, langs UNESCO-fredede Jurasic Coast, et kystlandskab som strækker sig fra Dorset til det østlige Devon. 

Rejselederen vil være behjælpelig med ideer til, hvordan dagen kan tilbringes.

Dag 11
Ankomst til Southampton. Flyrejse London-København

Det er nu tid til at tage afsked med skibets personale og gå fra borde. En dejlig rejse har nu nået sin afslutning. 

Vi drager mod lufthavnen, hvor flyet hjem mod Danmark venter.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken

 • Invergordon. Heldagsudflugt i det skotske højland med Loch Ness inkl. bådtur og adgang til Urquhart Castle 
 • Edinburgh. Heldagsudflugt med byrundtur i Edinburgh inkl. adgang til Edinburgh Castle, Holyrood Palace og den Kongelige yacht Brittania
 • Belfast. Halvdagsudflugt med byrundtur i Belfast
 • Dublin. Halvdagsudflugt med byrundtur i Dublin med rejselederen inkl. St. Patrick's Katedralen

Pris: kr. 2.598,- pr. person

Prisinformation

Tillæg for opgradering af kahyt

Dobbeltkahyt

 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med vindue kat. OA: kr. 2.898,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. BA: kr. 6.698,- pr. person
Tillæg for enkeltkahyt

Tillæg for invendig enkeltkahyt kat. IB: kr. 9.998,-
Tillæg for udvendig enkeltkahyt med vindue kat. OA: kr. 15.698,-
Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon kat. BA: kr. 23.398,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Transport jf. program
 • Informationsmøder og foredrag på krydstogtskibet ved rejselederen
 • 10 nætters krydstogt med Norwegian Dawn i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Fly London-København
 • Helpension på skibet
 • Kaffe, te og isvand til måltiderne om bord
 • Havneskatter og -afgifter (ca. kr. 1.838,- pr. person)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris 
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring 
 • Udflugtspakke kr. 2.598,- pr. person
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer 
 • Tillæg for enkeltkahyt, udvendig kahyt med vindue og balkonkahyt 
 • Drikkevarer 
 • Måltider i land
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (beregn USD 150 pr. person. Drikkepengene hæves automatisk fra skibskontoen om bord.)*
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører (beregn ca. EUR 4 i alt. Gæster med udflugtspakke bør beregne EUR 12 i alt)
 • Personlige fornødenheder 
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

* Vi gør opmærksom på, at drikkepenge altid er et frivilligt anliggende. Ønsker man ikke at betale drikkepenge om bord, eller ønsker man at reducere beløbet, kan man rette henvendelse til receptionen på skibet og udfylde en såkaldt service charge waiver-formular. Rejselederen kan naturligvis være behjælpelig med dette.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Hånden på hjertet

Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line hører til i den billigere ende af krydstogtrederierne på det danske marked. Det er et 3-stjernet rederi, hvor komfort og service kan sammenlignes med et hotel i samme kategori. Har man tidligere sejlet med fx Celebrity Cruises, kan man ikke forvente samme serviceniveau og gastronomiske oplevelser hos Norwegian Cruise Line, for pris og kvalitet hører nu engang sammen. Når det er sagt, så er oplevelsen om bord for de fleste stadig på et niveau, der ligger langt over det, man kender hjemmefra.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Indvendig kahyt 
Kahytskategori IB, dæk 4.  Indvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Udvendig kahyt 
Kahytskategori OA, dæk 5. Udvendig kahyt med vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Balkonkahyt 
Kahytskategori BA, dæk 8. Udvendig kahyt med egen privat balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i flylyet. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse og må flyve hjem for egen regning.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Skøn rejse - vores første krydstogt Flot skib - dejlig og velindrettet kahyt - gode forskellig artet oplevelser - søde og homogene rejsefæller - skøn og meget vidende guide - flotte shows - drinks vin og vand er dyrt
Date published: 2023-09-10
Rated 4 out of 5 by from en skøn rejse med mange gode oplevelser spændende og historisk rejse med en vidende rejseleder, som også interesserer sig for historie,socialp og venlig
Date published: 2023-09-10
Rated 4 out of 5 by from Udmærket rejseoplevelse, især rejselederen var perfekt og styr på alt. Dejlig rejseoplevelse med fremragende rejseleder, Hurra for ham
Date published: 2023-09-07
Rated 4 out of 5 by from Gode destinationer og fleksibilitet Som helhed et godt krydstogt med et interessant program/destinationer. Freestyle konceptet var ideelt for os.
Date published: 2023-09-06
Rated 5 out of 5 by from En spændende rejser, men en fantastisk rejseleder Spændende rejse, men en fantastisk rejseleder
Date published: 2023-09-05
Rated 5 out of 5 by from Spændende og dejlig rejse. Vi havde en rigtig dejlig rejse, hvor det var muligt at komme på ture og være på egen hånd. Selv om flere af krydstogthavnene lå et stykke væk fra seværdighederne, var det alligevel spændende at opleve de forskellige havnebyer, som var meget forskellige. Der gik også tog til fx. Dublin og Cork tæt på cruiseterminalen. Jesper er en fantastisk rejseleder, der både er meget menneskelig, vidende og fantastisk til at fortælle. Han gør det godt for alle i gruppen og tackler de situationer der opstår på bedste måde. Han har et skøn grin. Vi kunne godt ønske, at udflugterne kunne købes enkeltvis, da vi vidste, vi ikke kunne deltage i alle 4 ture og derfor ville det være for dyrt for 1 eller 2 udflugter.
Date published: 2023-09-04
 • y_2023, m_12, d_1, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.37
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_6
 • loc_da_DK, sid_GBCSC09, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser