Sommer i Tyrol

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplevelsesrig rejse til det smukke sø- og bjergområde Salzkammergut, hvor både ”The Sound of Music” og ”Sommer i Tyrol” er optaget

Vi kommer faktisk slet ikke til Tyrol på denne rejse. Og så alligevel! Her i Salzkammergut, som er et af Østrigs smukkeste – og samtidig forholdsvis ukendte – områder, blev filmen ”Sommer i Tyrol” nemlig optaget.

Salzkammergut er intet mindre end det ideelle sted for en oplevelsesrig ferie, da der er kort afstand til rigtig mange spændende og naturskønne steder – og vi har håndplukket de bedste af dem. Under hele rejsen har vi base i den lille by Skt. Georgen im Attergau ved søen Attersee.

Vi skal naturligvis se nogle af de kendte steder fra både ”Sommer i Tyrol” og ”Sound of Music”. Men programmet tæller bl.a. også barokbyen Salzburg og saltminebyen Hallstatt – begge UNESCO-fredede – samt den imponerende middelalderfæstning Hohenwerfen. Vi tager også en dagstur til Bayern for at se Hitlers Kehlsteinhaus, kendt som Ørnereden, hvis naturskønne beliggenhed står i skarp kontrast til stedets uskønne rolle i krigshistorien. 

Dagene bliver krydret med bryggeribesøg, lokale specialiteter og lækre Mozartkugler, som vi selv lærer at lave. 

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 København – München, Tyskland. Videre med bus til Skt. Georgen am Attergau ved Attersee, Østrig
Dag 2 Salzkammergut. Sejltur på Wolfgangsee og fremstilling af Mozartkugler
Dag 3 Barokbyen Salzburg. Den UNESCO-fredede gamle bydel og bryggeribesøg
Dag 4 Berchtesgaden, Tyskland. Hitlers Ørnerede og Königssee
Dag 5 Den dybe slugt Liechtensteinklamm og spændende landbrugsbesøg
Dag 6 Salzach-dalen, middelalderfæstningen Hohenwerfen og falkoneropvisning
Dag 7 Smuk tur med tandhjulsbanen på bjerget Schafberg, kejserbyen Bad Ischl og den UNESCO-fredede saltmineby Hallstatt
Dag 8 München – København

Hoteller

Hotel Weismann

 • 30 værelser
 • 100 m til centrum
 • Reception i dag- og aftentimerne, lukket om natten
 • 1 restaurant
 • 1 Stüberl
 • Elevator
 • 1 udendørs pool
 • Fri adgang til internettet i restaurant og bar-området
 • Sauna
 • 100 m til nærmeste supermarked
 • 100 m til busstoppested

Hotel Weismann er et mindre, privatejet hotel i centrum af den hyggelige lille by Skt. Georgen im Attergau.

Hotellet har en skøn have med swimmingpool og solsenge, hvor der er god plads til at slappe af og hygge sig. Der er reception, restaurant og en typisk østrigsk bar: Stüberl. Ejerne har et røgeri, hvorfor der også er smagsprøver på deres røgede kød og pølser til morgenbordet og til middag. Middagen består af gedigne, østrigske retter.

Værelse
Værelserne er rummelige med satellit-tv, telefon og badeværelse med hårtørrer. Nogle værelser har balkon (balkon kan ikke garanteres)

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – München, Tyskland. Videre med bus til Skt. Georgen am Attergau ved Attersee, Østrig
Velkommen til Østrig!

Fra Københavns Lufthavn sætter vi kursen mod München. Vel fremme fortsætter vi med bus til Salzkammergut, som strækker sig ind i de tre delstater Salzburgerland, Oberösterreich og Steiermark.

Området er frodigt og flot med ikke færre end 67 større og mindre søer. De mange rene badesøer gjorde i begyndelsen af 1900-tallet Salzkammergut til et populært feriested for østrigerne. Forud for det, allerede fra midten af 1800-tallet, begyndte den østrigske kejserfamilie at holde sommerferie i Bad Ischl.

Salzkammergut er intet mindre end det ideelle sted for en oplevelsesrig ferie, da der er kort afstand til rigtig mange spændende og smukke steder. På hele rejsen har vi base på Hotel Weismann, et godt 3-stjernet hotel i den lille by Skt. Georgen im Attergau ved områdets største sø, Attersee.

Efter ankomsten til hotellet finder vi os til rette på værelserne og i de lokale omgivelser. Om aftenen nyder vi vores første middag på hotellet.

Dag 2
Salzkammergut. Sejltur på Wolfgangsee og fremstilling af Mozartkugler
Den idylliske sø Mondsee

Vi skal i dag se nærmere på lokalområdet og kører ned langs Attersees vestlige søbred. Her ligger der mange store villaer, der blev opført som sommerresidenser i begyndelsen af 1900-tallet, hvor områdets popularitet tog fart. 

Fra Attersee krydser vi over til den mindre sø Mondsee, der har nogle helt fantastiske farvesammensætninger. Ved Mondsee gør vi et lille ophold ved kirken, der blev verdenskendt fra bryllupsscenerne i filmen ”The Sound of Music”.

Vi fortsætter til Fuschlsee, som er endnu en af de mindre, men meget smukke søer og herfra til Skt. Gilgen ved Wolfgangsee. Mozarts mor blev født i Skt. Gilgen, og byen kan genkendes fra en hel del scener i den danske udgave af filmen ”Sommer i Tyrol”, som netop foregår ved Wolfgangsee efter operetten ”Im weissen Rössl” af Ralph Benatzky. 

Vi tager en tur rundt i den lille by, og i Café Dallmann får vi lidt godt til den søde tand – når vi har lavet det. Vi skal nemlig lære at lave Mozartkugler! Herefter venter en sejltur på søen til Skt. Wolfgang. Byens største hotel, Im Weissen Rössl, ligger lige midt i byen og ud til søen. Hotelnavnet betyder ”Ved den hvide hest”. Dette er såmænd det originale hotel fra ”Sommer i Tyrol”, der i den danske udgave er flyttet ud af byen, og hvor Susse Wold så smukt synger ”Sommersol ved den hvide hest”.

Valfartskirken er også et besøg værd, ligesom der er en del caféer og restauranter, hvor frokosten kan nydes (ikke inkluderet).

Eftermiddagen tager os til endnu en sø, Traunsee, som er landets dybeste. Byen Gmunden i den nordlige ende af søen spillede en vigtig rolle, da den store handel med salt fra minerne ved Hallstatt fandt sted. På østbredden af søen rager bjerget Traunstein op med sine imponerende 1.691 meter. Og på den vestlige søbred stikker der en mindre halvø ud i søen. Her står kirken Traunkirchen, der i dag er et af de mest fotograferede objekter i Østrig.

Efter lidt flere stop og en dejlig dag ved nogle af søerne vender vi næsen hjemad og nyder senere aftensmaden på hotellet.

Dag 3
Barokbyen Salzburg. Den UNESCO-fredede gamle bydel og bryggeribesøg
Vi besøger Mozarts fødehjem

Efter morgenmaden kører vi til Salzburg, hovedstad i delstaten af samme navn og smukt beliggende ved floden Salzach. Vi kommer blandt andet forbi Mirabell-haven, en smuk barokhave ved sommerslottet Mirabell fra 1600-tallet. Her ligger også det berømte Salzburg Marionetteater, hvor klassiske operaer og operetter er blevet opført siden 1913. Fra Mirabell-haven er der en enestående udsigt til Salzburgs vartegn: Europas største fæstningsanlæg, Hohensalzburg, der knejser over byens historiske centrum.

Via broen Staatsbrücke begiver vi os over floden og ind i den UNESCO-fredede gamle bydel, hvor vi blandt andet finder Mozarts fødehjem og markedet på Universitätsplatz. Vi ser også Grosses Festspielhaus, hvor Salzburg-festivalen bliver afholdt. Med en bredde på 100 meter er scenen en af verdens største, og salen rummer ikke færre end 2.179 sæder! Herfra er der blot en kort gåtur til den romerskkatolske franciskanerkirke og Die Alte Residenz, der tidligere var fyrsternes hjem. Den gamle fyrsteresidens ligger ved siden af den store domkirke med de imponerende bronzeporte.

Ved Residenzplatz ligger de to museer Salzburg Museum og Panorama Museum samt butikken Salzburger Heimatwerk, der er kendt for sit meget høje kvalitetsniveau i kunsthåndværk. På den anden side af domkirken finder vi Kapitalplatz, hvorfra man kan gå op til Hohensalzburg-fæstningen. Man kan dog også skåne benene lidt og i stedet prøve det lille tog, der kører hele vejen op.

Vi nyder en god frokost i Stiftskeller midt i Salzburg, hvorefter vi fortsætter til bryggeriet Stiegl Brauerei, hvor vi skal på rundvisning. Bryggeriet har leveret øl i over 500 år. Her bliver vi klogere på ølbrygningskunsten og skal selvfølgelig også smage på varerne!

Derefter tager vi tilbage til hotellet, hvor der senere bliver serveret middag.

Dag 4
Berchtesgaden, Tyskland. Hitlers Ørnerede og Königssee
Kehlsteinhaus - også kendt som Hitlers Ørnerede

I dag venter der en spændende og meget flot dag, når vi tager til Berchtesgaden, det lille tyske hjørne sydvest for Salzburg. Berchtesgaden ligger omgivet af bjerge og er et skønt naturområde både sommer og vinter. Om sommeren står området i fuldt flor, og der er en lang række flotte og ganske krævende vandrestier. Berchtesgaden er velbesøgt, ikke mindst fordi her er en ganske unik attraktion: Kehlsteinhaus, bedre kendt som Ørnereden.

Kehlsteinhaus var en gave fra nazistpartiet til Hitler på hans 50-års fødselsdag. Stedet var velvalgt, da Hitler brugte megen tid i området. Både han og hele partitoppen havde deres andet hjem i Obersalzburg lidt øst for byen Berchtesgaden. I de sidste år af krigen udbyggede de området til at skulle være den sidste skanse med et enormt fæstningsanlæg, der dog aldrig blev færdigbygget. De fleste af bygningerne i Obersalzburg, herunder Hitlers Adlerhaus, blev ødelagt efter krigen. Kehlsteinhaus fik lov til at overleve, da de allierede brugte det som hovedkvarter for de amerikanske styrker.

Kehlsteinhaus er bygget på et stejlt bjerg i 1.835 meters højde. Den snoede lille vej derop blev anlagt af italienske specialister, der også lavede tunnellerne ved Gardasøen for Mussolinis fascister. Det ér og bliver et mesterværk. Vi kører de 6,5 kilometer op ad bjergvejen i mindre busser, fortsætter 50 meter ind i bjerget til fods for til sidst at tage den flotte, skinnende messing- og spejlbelagte elevator op til huset. Det var her, Chamberlain blev bragt til inden 2. verdenskrigs udbrud og vendte hjem til England med ordene ”Peace in our time”.

I Kehlsteinhaus blev alle udenlandske besøgende, venner som uvenner, fotograferet med Hitler. Han brugte dog stedet meget lidt, da han led af både klaustrofobi og højdeskræk. Han benyttede derfor hellere sit meget mindre og beskedne tehus længere nede i dalen, men dette hus eksisterer dog ikke længere.

Udsigten fra Kehlsteinhaus er forrygende: hele Berchtesgaden Nationalpark ligger foran os, og vi kan se til Salzburg og langt ind i Østrig. Er vi heldige, vil et par af områdets ørne svæve rundt om os – heraf tilnavnet Ørnereden.

Efter denne fantastiske oplevelse tager vi ned i dalen til endnu et smukt hjørne af Berchtesgaden, nemlig Königssee, hvor bjergene står lodret ned i den smaragdgrønne sø. Der bliver tid til at lade indtrykkene bundfælde sig, spadsere lidt rundt og fotografere valfartskirken Skt. Bartholomæus, før vi ud på eftermiddagen vender tilbage til Salzkammergut og dagens middag.

Dag 5
Den dybe slugt Liechtensteinklamm og spændende landbrugsbesøg
Vi skal opleve den dybe slugt Liechtensteinklamm

Vi tager hul på dagens program i Skt. Johann im Pongau, hvor vi finder Liechtensteinklamm, en af Europas længste og dybeste slugter. Vi skal vandre på den træbelagte sti ind i slugten – gennem mørke huler og langs op til 300 meter høje klippesider. Slugten er gennem årtusinder blevet skabt af løbende vand, som langsomt har skåret sig ned gennem klipperne. Vandet løber fortsat, og støvregnen fra de mange vandfald skaber sammen med lysets stråler et fantastisk lysshow med regnbuer og farvespil. Det er en god idé at medbringe gode sko/støvler og måske et regnslag i dag.

Herefter fortsætter vi til en typisk østrigsk beværtning, hvor vi nyder et lokalt måltid.

Om eftermiddagen besøger vi gården Erlebnisbauerhof Oberhinteregger, hvor de laver ost, brød og honning. Vi ser, hvordan gården fungerer, og hvordan de på traditionel vis fremstiller produkterne. Der bliver naturligvis også budt på lidt smagsprøver.

Tilbage på hotellet spiser vi middag.

Dag 6
Salzach-dalen, middelalderfæstningen Hohenwerfen og falkoneropvisning
Vi besøger den store middelalderfæstning Hohenwerfen

Dagens program fører os til Werfen, hvor 1100-tals-fæstningen Hohenwerfen troner på en bjergknold over Salzach-dalen og -floden. Hohenwerfen er kendt fra filmen ”Ørnereden” med Richard Burton og Clint Eastwood. Vi besøger den massive fæstning og får et spændende indblik i livet i middelalderen på disse kanter. Vi lægger også vejen forbi Østrigs første falkoner-museum, hvor vi lærer mere om fuglenes liv i bjergene og ser en fugleopvisning. Om eftermiddagen kan du vælge enten at bruge tiden i Werfen eller tage en tur med kabelliften op i højderne over Werfen og Hohenwerfen (ikke inkluderet).

Vi vender tilbage til vores hotel og spiser middag.

Dag 7
Smuk tur med tandhjulsbanen på bjerget Schafberg, kejserbyen Bad Ischl og den UNESCO-fredede saltmineby Hallstatt
Endnu en dag i smukke omgivelser

Formiddagen bruger vi på at bestige bjerget Schafberg. Dog ikke til fods. Fra Skt. Wolfgang begiver vi os op i højderne med Schafbergbahn, som er landets højeste tandhjulsbane og samtidig en af de ældste. Køreturen er på knap seks kilometer og går fra 1.200 højdemeter op til 1.783 meter. Vi kan se frem til en usædvanlig smuk tur, og fra toppen er der en enestående udsigt over søerne Mondsee, Wolfgangsee og Attersee. Hvis en del af togturen virker bekendt, er det, fordi Ove Sprogøe og Lone Hertz danser rundt på engen ved halvvejsstationen i ”Sommer i Tyrol”. Vi begiver os ud på en lettere vandretur på toppen, fra den øverste station op til udsigtspunktet.

Efter at have taget billeder og måske drukket en kop kaffe i højderne tager vi toget ned igen og fortsætter nu til kejserbyen Bad Ischl. Ikke mindst kejser Franz Joseph og hans hustru Elisabeth, kaldet Sissi, satte deres aftryk på byen, da de holdt ferie her hver sommer i mere end 60 år. Deres residens, Kaiservilla, står stadig, som da kejser Franz Joseph døde i 1916, og byen vidner fortsat om denne storhedstid.

Bad Ischl har en jernbaneforbindelse, som blev lavet specielt til kejseren. Langs Traunfloden, der snor sig gennem byen, ligger der en del prægtige villaer, og her er skønne parker og en meget østrigsk stemning. Hvis vi må anbefale noget, så snup en kop kaffe og en kage i Café Zauner!

Fra Bad Ischl kører vi lidt videre ind i Salzkammergut og når frem til den UNESCO-fredede by Hallstatt ved Hallstättersee, som er endnu en lille perle i området. Frem til efter 1. verdenskrig kunne byen Hallstatt kun nås fra søsiden, og alt materiel og forsyninger blev sejlet ind. Toget, som kejseren fik anlagt til Bad Ischl, stopper fortsat over for Hallstatt på den modsatte side af søen, og passagerer bringes til og fra af en mindre tog-båd. Hallstatt var enormt rig, da der i bjerget bag byen var forekomster af salt. I dag er den lille mineby fredet. Byen ligger omgivet af høje bjerge – lidt indeklemt og alligevel meget romantisk. I mellemkrigsårene blev der bygget tunneller gennem bjerget bag Hallstatt. I dag er der derfor adgang med både biler og busser, omend en stor del af parkeringspladserne også ligger inde i bjerget. Unikt, smukt og fascinerende!

Med denne vidunderlige dag sætter vi punktum for vores rundtur i Salzkammergut, kører tilbage til hotellet og nyder turens sidste aftenmåltid.

Dag 8
München – København

Vi kører til München Lufthavn og flyver tilbage til København.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – München t/r
 • Udflugter og transport jf. program 
 • 7 overnatninger på Hotel Weismann i delt dobbeltværelse
 • Halvpension (morgenmad og middag på hotellet)
 • Frokost dag 3 og 5
 • Velkomstdrink på hotellet
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguide, chauffør m.v. (beregn ca. kr. 300,- pr. person)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under prisen inkluderer

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtet til at refundere rejsens pris.

Køretider

Turen fra lufthavnen i München til hotellet ved Skt. Georgen am Attergau tager knap tre timer og er på lidt under 300 kilometer.

Bagage

Man må medbringe 1 stk. bagage per person på maks. 20 kg + håndbagage (maks. 8 kg). Håndbagagens dimensioner må maksimalt udgøre 118 cm totalt (længde x bredde x højde = fx 55 cm x 40 cm x 23 cm).

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Påklædning

I foråret og efteråret kan det være køligt morgen og aften, og regnbyger kan forekomme. Når det gælder påklædning om aftenen på restauranter og lignende, er østrigerne ikke særligt formelle, men almindelig pæn påklædning vil være passende. Husk at medbringe et par gode travesko til spadsereture i naturen og i byerne.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from Dejlig rejse med forhindringer En meget smuk rejse men med for lange busture fra hotellet. Vi havde glædet os til at se valfartskirken Skt. Bartholomæus som indgik i programmet, men det udgik af programmet til trods for at vi havde betalt for denne oplevelse. Det var skuffende. Kedeligt at vores guide blev syg og ikke kunne møde os i lufthavnen, men jeg må sige at Knud E. Andresen og vores Østrigske hjælpeguide Gerhard gjorde hvad de kunne for at gøre turen vellykket. Hotellet var elendigt og kan ikke anbefales. Megen negativ karma fra hotelværten, som ikke var særlig samarbejdsvenlig. Internet på stedet virkede meget dårligt.
Date published: 2016-08-04
Rated 3 out of 5 by from Der er dejligt i Østrig Den østrigske natur er helt fantastisk og meget afvekslende i sensommeren. Kontrasten mellem de tunge, truende bjerge og de nydelige byer og huse med masser af blomsterdekorationer er ikke til at stå for. En hyggelig tur. Eneste minus er, at overnatningshotellet ligger langt væk fra alle besøgsstederne. Det giver ikke mening at køre 1 - 1½ time hver morgen og hver aften ad nøjagtig det samme stykke vej, for at komme frem og tilbage.
Date published: 2017-09-07
Rated 4 out of 5 by from stort set alt var i orden. Se min anmeldelse Hotellet var godt nok, men beliggenheden i St. Georgen var ikke god. Der var al for megen buskørsel, inden vi kom i nærheder af udflugtsmålene. Nogle af disse mål var ikke de lange ture værd, for der var ikke tid til andet end lidt frokost - hvis der var et åbent spisested. Virkelig gode var f. eks. Liechtenstein Klamm, Ørnereden og Hohenwerfen fæstningen. Starten med den manglende rejseleder var noget rodet noget, men vi fik jo forklaring på problemet senere. Og så fik vi en virkelig god erstatning i Knud Andreasen og lokalguiden Gerhard ??
Date published: 2016-08-02
Rated 5 out of 5 by from gode oplevelser og god medrejsende samt rejseleder gode oplevelser hver dag og rejselederen var god til at fortælle om det vi så og chaufføren var god og flink
Date published: 2016-06-05
Rated 2 out of 5 by from Østrig er et skønt land Jeg glædede mig meget, til at bo i en skøn Østrisk landsby. Her blev jeg meget skuffet. Et meget kedeligt sted uden udsigt til bjerge, vandløb eller søer. Hotellet var under Albertros niveau. Dårlig service, maden smagte af ingenting. Mit enkeltværelse var meget smalt og ringe. Forstår ikke, hvad mine ekstra betalt 1000 kr for enkeltværelse er gået til! Udflugtsmålene var i top! Vejret er jo lunefuldt i Østrig, men på trods nød jeg turene meget. Vores chauffør var fantastisk interesseret i at vise sit smukke land frem. Han gjorde en forskel!
Date published: 2016-06-05
Rated 4 out of 5 by from God rejse med mange seværdigheder Rejsen var god, men valget af et hotel i den lille by, St. Georgen, som base, var langt fra optimal. Der var intet at foretage sig fx efter aftensmaden. Vores "hold" var de første, der "afprøvede" turen. Vælg e en anden by og et andet hotel fir fremtidige rejser. Vælg fx, kejserbyen Bad Ischl eller Salzburg som udgangspunkt for programmet. Rejselederen virkede velforberedt.
Date published: 2016-06-13
Rated 4 out of 5 by from smuk natur og flotte seværdigheder. Rejsen var spændende og oplevelsesrig med flot natur og smukke, storslåede og varierende seværdigheder. Hotellet levede ikke op til foto og dermed ikke til forventningerne. Rejseleder havde stor historisk viden, var meget talende og hjælpsom, havde mange udfordringer i forbindelse med syg rejsedeltager.
Date published: 2016-06-12
Rated 3 out of 5 by from sommer i Tyrol Selve rejsen var spændende.Rejselederen virkede meget uerfaren og upræcis i informationer, især omkring tidspunkter.Hotellet var udmærket,men beliggenheden i et industrikvarter under al kritik.For lang transporttid til de attraktioner vi skulle se.Maden var ikke god.
Date published: 2017-09-01
 • y_2017, m_12, d_13, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_24
 • loc_da_DK, sid_ATRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

ATRTR02ADK