Rejs til Østrig

Solen kaster et gyldent lys på de sirligt blomsterudsmykkede træhuse. Fra den massive altan folder alpeskråningerne sig ud med farverige blomster, der ligner et patchworktæppe. I det fjerne høres lyden af køernes bjælder, der lidt efter lidt bliver til en melodi, når de trasker nærmere landsbyen. Langt derfra, på de smukke, gamle wienercaféer i hovedstaden, blander klirren af teskeer sig med samtale over kaffe og den berømte Sachertorte. Det er ferie i Østrig.

Indbyggere 9 mio.
Hovedstad Wien
Sprog Tysk
Det østrigske flag er et af de ældste i verden, og kan føres tilbage fra 1200-tallet.
Vidste du...

at tysk er østrigs officielle sprog, men ungarsk, kroatisk og slovensk også er anerkendt som officielle sprog på regionalt plan.

at wienerschnitzlen er beskyttet ved østrigsk lov? Grundbestanddelen af en wienerschnitzel er således kalvekød, og ikke svinekød eller andre former for kød.

Tyrol

Når foråret sætter ind i de østrigske alper, kan det være svært at forestille sig, at her få måneder forinden var tæt pakket med skifans på en række af Europas bedste skiløjper. Fx St. Anton og St. Christoph i Arlberg-området, og i Kitzbühel, hvor man lægger løjpe til det årligt tilbagevendende world cup-skiløb, Hahnenkammrennen. Hovedbyen i Tyrol er imidlertid Innsbruck med 134.000 indbyggere – en flot indrammet kultur- og universitetsby med stemningsfyldt gadeliv omkring Herzog-Friedrich-Strasse i byens centrum og med Patscherkofels og Karwendelgebirges lokkende bjergtinder som smukke kulisser rundt om byen. Tyrol er også værd at opleve for den gamle guldmineby Zell am Ziller i Zillertal eller de ikke mindre populære feriebyer Kufstein og Mayerhofen. Alperne dækker i alt 60 procent af Østrig, som består af ni forbundslande, der hver især har eget parlament og regering.

Kärnten

Bjergrigt er det også i forbundslandet Kärnten med hovedbyen Klagenfurt, badestederne omkring Wörthersee, Villach på grænsen til nabolandene Italien og Slovenien samt ikke mindst det 3.800 meter høje Grossglockner, Østrigs højeste bjerg. Grossglockner skal opleves gennem rejsen op ad Grossglockner Hochalpenstrasse – en 22 kilometer lang vej med flotte serpentinsving, der går gennem nationalparken Hohe Tauern og forbinder Kärnten med Salzburg, der både er forbundsstat og navnet på Østrigs fjerdestørste by.

Salzburg

Mozart fødtes i Salzburg, og det bliver der naturligvis ikke lagt skjul på. På Mozartplads i centrum af Salzburg står en stor statue af den måske største af Østrigs mange store komponister, og man kan også tage på Mozart-museum og se, hvor vidunderbarnet blev født og voksede op. Som mange andre østrigske byer ligger Salzburg smukt og sansepirrende med bjerge, vandfald og bjergsøer på dørtrinet. Under en ferie i Østrig bør der også sættes tid af til også at opleve verdens største ishuler i Werfen og den flotte Zell am See.

Wien

Selv om Østrig er rig på postkortsmukke landskabsscenarier og store muligheder for aktiv ferie, så vil mange forbinde en rejse til Østrig med kulturferie og hovedstaden Wien, der stadig har bevaret sin gamle kejserlige stråleglans omkring Kejser Franz Josef I, og ånden fra de store komponister Mozart, Schubert, Mahler, Beethoven og Strauss lever i bedste velgående i Wiener Staatsoper og gennem de verdenskendte Wiener Filharmonikere.

Der bor 1,6 millioner mennesker i Wien – eller omkring en femtedel af Østrigs befolkning. Oplev den smukke centraleuropæiske hovedstad på begge sider af Donau-floden og se blandt andet det nye, 60.000 m2 store MuseumsQuartier, eller MQ, Freuds museum, Den Spanske Rideskole med de berømte, hvide lipizzanerheste, der kan ses i aktion i Hofburg-komplekset, samt den gotiske domkirke Stephansdom, fra hvis 137 meter høje tårn der er en formidabel udsigt over byen.

Wiens opera
Arkitekturen i Wien er interessant at gå på opdagelse i – også for lægfolk. Foruden de imponerende imperiale bygninger fra 1800-tallets Østrig-Ungarn er mange af de smukkeste og mest interessante bygninger fra epoken omkring år 1900, hvor Wien blev berømt for den særlige seccessionsstil – en særlig variant af art nouveau eller jugendstil. Et af de fornemme eksempler er Otto Wagners Postsparkasse, der er opført i 1906, men stilen kan også opleves på flere af Wiens legendariske kaffehuse, der ligeledes er en arv fra byens storhedstid som Europas kulturelle centrum. Wien er ikke kun verden af i går, men når man besøger byen, er det svært at undgå at drømme sig tilbage til fortiden.

Østrigsrejser

 • An der schönen blauen Donau

  Et førsteklasses krydstogt på Donau gennem Europas hjerte

  4,4
  • 2 afrejser
  • 8 dage
  • Fra 12.998,–
  fra København
 • An der schönen blauen Donau

  Et førsteklasses krydstogt på Donau gennem Europas hjerte.

  4,4
  • 2 afrejser
  • 8 dage
  • Fra 13.498,–
  fra København
Kontakt os

Ring til os på
tlf. 36 98 98 98
og hør nærmere

Del denne side