Unikt krydstogttilbud fra København til Lissabon

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Tag på en fantastisk odyssé langs Europas vestkyst til eventyrpris

Spar fra 5.000 kr. pr. person på dette fantastiske krydstogt fra København til Lissabon i Portugal på et unikt krydstogt med anløb i havne, der normalt ikke besøges af krydstogtskibene. Normalpris fra kr. 16.998, nu fra kun 11.998,-. Der er desuden mulighed for at tage op til to børn under 16 år (ifølge med to betalende voksne i udvendig kahyt kat. G3) med for kun kr. 6.998,- pr. barn. 

Lige netop skibet Vasco da Gama, som vi sejler med, har kun plads til ca. 1.000 passagerer, hvilket betyder, at skibet kan anløbe både kanaløen Guernsey og idylliske Honfleur i Frankrig, hvor der er inkluderet en udflugt. 

På skibet finder du masser af komfort og afslappende rammer, mens du i land har muligheden for at få store kulturelle oplevelser. Ønsker du endnu flere oplevelser, kan du tilkøbe Albatros’ udflugtspakke, hvor du bl.a. får mulighed for at komme med til pilgrimsmålet Santiago de Compostela, smage portvin i Portos hyggelige gamle kvarter, Cais da Ribeira og smage på lækker hollandsk ost. 

Rejsen slutter af med en spændende byrundtur og hyggelig afskedsmiddag i Lissabon. På dette krydstogt rejser vi, mens der hviler et behageligt begyndende efterårsklima over Europa, og imellem oplevelserne har vi en fridag på havet, hvor der er tid til at fordøje de mange indtryk, inden vi tager fat på nye eventyr. 
Rejsen er som altid ledet af Albatros Travels kyndige rejseleder.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta GBP, EUR

Dagsprogram
Dag 1 Ombordstigning på Vasco da Gama i København
Dag 2 På havet mod Holland. Tid til at lære skibet at kende
Dag 3 Rotterdam, Holland. Mulighed for byrundtur i Rotterdams futuristiske bykerne og ostesmagning på ostegård med 7. generation af ostemagere
Dag 4 Honfleur, Frankrig. Byvandring og besøg på museet for impressionisten Eugene Boudin
Dag 5 St. Peter Port, Guernsey. Byvandring i St. Peter Port til bl.a. Victor Hugos hus og tid på egen hånd
Dag 6 Oplevelser til søs mod Spanien
Dag 7 La Coruña, Spanien. Mulighed for heldagsudflugt til Santiago de Compostela
Dag 8 Porto (Leixoes), Portugal. Mulighed for byrundtur i Cais da Ribeira med frokost og portvinssmagning
Dag 9 Lissabon, Portugal. Byrundtur i Lissabon, indtjekning på hotel og afskedsmiddag
Dag 10 Lissabon og hjemrejse

Vasco da Gama

Om bord på Vasco da Gama kan du sejle i kølvandet på de store opdagelsesrejsende, og det er ikke uden grund, at skibet er opkaldt efter en af de største af dem. Her er nemlig kun plads til 1.000 gæster om bord, hvilket skaber en intim atmosfære om bord, uden at man skal gå på kompromis med faciliteterne. Læs mere om skibet og andre praktiske oplysninger på https://www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/ms-vasco-da-gama

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
11.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Ombordstigning på Vasco da Gama i København

I Københavns havn ligger vores dejlige skib og venter på os. Efter indtjekningsformaliteterne kan vi gå om bord, og kort efter vi er stævnet ud får vi Kronborg på bagbordsside – vores eventyr er nu for alvor i gang! Vi går på opdagelse på skibet og kan om aftenen nyde vores første af mange lækre middage på rejsen.

Dag 2
På havet mod Holland. Tid til at lære skibet at kende Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 22.00

En dag på havet er den helt rigtige måde at begynde et krydstogt på, og du kan bruge dagen i dit helt eget tempo: slappe af ved poolen, snuppe en tur i motionscentret og udnytte de talrige aktivitetsmuligheder, der er om bord.
 
Aftenen står i gastronomiens tegn, og fter en god middag kan du sætte punktum for en dejlig dag med en tur i teatret eller over en godnatdrink, mens du hører inciterende livemusik. Senere på turen, når landgangene begynder, bliver der måske ikke i samme grad lejlighed til at nyde skibets faciliteter.

Dag 3
Rotterdam, Holland. Mulighed for byrundtur i Rotterdams futuristiske bykerne og ostesmagning på ostegård med 7. generation af ostemagere Ankomst kl. 14.00, afsejling kl. 20.00

I løbet af natten er vi sejlet mod det syd, hvor vi efter frokosten ankommer til Rotterdam. Deltaet omkring Rotterdam, Rhinen-Meuse-Scheldt, er et resultat af de mange floder, som flyder sammen i området, inden de når Nordsøen. Det kaldes ofte blot Rhin-deltaet, da Rhinen er den største enkelte bidragende flod. Området er rigt på øer, søer og måske vigtigst af alt, vandveje! Vandvejene gør Rotterdam til en dynamisk, international by, som huser verdens fjerdestørste havn og en af de allermest travle. Her er der altid gang i tankskibe, containerskibe og de karakteristiske lange transportflodskibe, som vi formentligt kommer til at se.

Dagens Albatrosudflugt sætter fokus på den moderne del af Rotterdam. Vi skal selvfølgelig også se Erasmusbroen over floden Maas og få en fornemmelse for Rotterdams maritime miljø.
Vi kører også ud på landet til en gammeldags ostegård fra det sene 1800-tal, hvor de gamle traditioner lever i bedste velgående, og hvor vi prøvesmager den lokale ost. Gården ligger på jord, som tidligere var havbund, men hvor vandmasserne er blevet holdt væk med dæmninger. Osten laves af mælk fra gårdens egne køer og krydres med ingredienser som trøffel, hvidløg, purløg og ingefær. 
I Holland har man produceret ost siden 400-tallet, og i middelalderen opstod officielle markeder for mejeriprodukter, hvor både kvalitet og vægt blev kontrolleret. 

(Dagens udflugt i Rotterdam er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 4
Honfleur, Frankrig. Byvandring og besøg på museet for impressionisten Eugene Boudin Ankomst kl. 15.00, afsejling kl. 23.30

Vi påbegynder vores byvandring med at tage på kunstmuseet for Eugene Boudin, der anses for at være en af impressionismens pionerer. Som søn af en skibskaptajn var motiverne ofte af maritim karakter, og Boudin var den første kunstmaler, der gjorde naturen til sit atalier og flyttede udendørs for at male. 
Landskaber af havne og Normandiets strande udgør i høj grad hans motivverden, og det er dem, vi skal kigge nærmere på under vores besøg på kunstmuseet i dag. Som et lille kuriosum kan man gå rundt med det lille stykke viden i baghovedet, at det i 1865 var netop Eugene Boudin, der efter at have mødt Claude Monet introducerede ham for det at male udendørs.

Vi fortsætter gennem den maleriske havneby Honfleur, der lokkede Monet og Boudin til mange års arbejde med at indfange det naturlige lys i deres impressionistiske værker. Vi lægger også vejen forbi kirken Sainte Catherine, og hvis der er åbent, stikker vi hovedet indenfor. 
Kirken er den største trækirke i Frankrig. Har du en bådebygger i maven, kan arkitekturen måske virke bekendt, for da kirken skulle opføres sidst i det 15. århundrede brugte byens skibsbyggere den teknik, som de kendte til. Det skinner igennem i kirkens udformning.

Dag 5
St. Peter Port, Guernsey. Byvandring i St. Peter Port til bl.a. Victor Hugos hus og tid på egen hånd Ankomst kl. 12.00, afsejling kl. 18.00

Vi er stadig tæt inde under Normandiets kyst, og vi skal bruge dagen i dag på Guernsey på Kanaløerne, denne særegne øgruppe der er engelsk og så alligevel ikke. . 

Da den engelske krone mistede Normandiet i 1204, var øerne Jersey, Guernsey og Alderney (og de andre mindre øer) det eneste land, som England beholdt. Men blandt andet på grund af øernes dramatiske og brogede historie besidder de særstatus på mange områder. 

De er således hverken medlemmer af UK / De Forenede Kongedømmer og har heller aldrig været medlem af Den Europæiske Union. Og trods de geografiske ligheder, som øerne har med hinanden, opretholder de store forskelle i sprog og kultur, og indbyrdes har de kun et beskedent politisk og administrativt sammenhold. 
Vi kaster anker ud for den største ø, Guernsey, ved middagstid, hvorfra vi sejles ind på land i de mindre såkaldte tenderbåde til øens største by, St. Peters Port. 

I dag ånder alt fred og ro her, men gennem øens omskiftelige historie har den både været under den franske og engelske krone. Senest blev øen besat af den tyske værnemagt under Anden Verdenskrig. Den dag i dag kan man -– som tilfældet er langs den jyske vestkyst – stadig se levnene af tyske forsvarsværker.

På øen finder man en blanding af betagende natur og moderne livsstil – en kombination, som gennem årene har tiltrukket turister fra hele verden. Her kan man tage på flotte vandreture ad klippestier, besøge øens knap så barske natur inde i landet eller slappe af på en af Guernseys smukke strande. 

Hovedbyen St. Peter Port er en travl havn, og den blandede arkitektur vidner om skiftende herredømmers tilstedeværelse. Det er også herfra, færgerne til de mindre naboøer udgår. 

Dagens inkluderede udflugt er en lille vandretur fra Town Church rundt i byen St. Peter Port, som er beliggende på en bakke. Vi skal høre om Sir John Brock, der blev født på Guernsey, men endte som en af Canadas store militære helte i 1800-tallet. Herfra går det op ad bakken via 152 trin til stedet, hvor hekseafbrændinger blev eksekveret i 1500- og 1600-tallet.

Vi kommer nu op til Hauteville og finder Victor Hugos hus. Den franske forfatter, der blandt andet skrev Les Miserables, tilbragte 15 år i eksil på Guernsey fra 1855, og øen gav ham efter sigende meget inspiration. Ved Mignot Plateau har man en fantastisk udsigt over byen, og på vej ned fra Hauteville ser vi en flot istandsat victoriansk butik, hvor man træder et skridt tilbage i tiden. Vores lille vandring tager en god time, hvorefter der er tid til oplevelser på egen hånd.

Det er muligt at besøge ø-fortet Castle Cornet. Det rummer hele fem museer, har skønne udsigtspunkter og en dejlig have, hvor man dagligt fyrer en gammel kanon af, når klokken slår 12.

Dag 6
Oplevelser til søs mod Spanien

I dag skal vi tilbringe tiden med at gå på opdagelse og nyde de mange dejlige faciliteter, der er på skibet. Vil du gerne dyrke lidt motion, er her blandt andet løbebane og fitnesscenter. Skal dagen stå i forkælelsens tegn, er der en række spa- og wellnesstilbud om bord (behandlingerne bestilles og betales direkte om bord på skibet). Rund endelig aftenen af med en svingom til levende musik eller med et show i skibets store teatersal.
Dagen igennem har du naturligvis også mulighed for at slå følge med vores danske rejseleder, der kommer med gode råd til, hvilke fællesaktiviteter, vi kan deltage i.

Vi sejler bl.a. over Biscayen, Golfo De Vizcaya på spansk, Golfe De Gascogne på fransk – kært barn har mange navne. Det brede indløb af Nordatlanten i Vesteuropas kyst danner en grov trekant med et areal på 223.000 kvadratkilometer. Den afgrænses af Frankrigs vestkyst og den spanske nordkyst.

Dag 7
La Coruña, Spanien. Mulighed for heldagsudflugt til Santiago de Compostela Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 17.00

Om morgenen ankommer vi til Spaniens nordvestligste hjørne i provinsen Galicia. Vi lægger til i byen La Coruña, en atlantisk by med et mildt klima, og på grund af sin strategiske placering en overordentlig vigtig handelsby.

Julius Cæsar kom til byen i 62 f.Kr., og romernes langvarige tilstedeværelse havde essentiel betydning for byens videre liv. Talrige krige – ikke mindst mod englænderne – har ligeledes sat sit præg på La Coruña. Trods en righoldig historie er der dog ikke mange af byens historiske bygninger, der er bevaret. Dette hindrer os imidlertid ikke i at opleve de smalle gader og det store panorama, hvor byen møder oceanet, og byens borgere møder hinanden. 

I dag har du tillige mulighed for at komme med på Albatros’ udflugt til den smukke pilgrimsby Santiago de Compostela, hvortil tusindvis af pilgrimme valfarter fra hele Europa hvert år. Og sådan har det været siden middelalderen. I dag er stedet på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. 

Vi besøger pladsen Plaza do Obradoiro, hvor vi sser den fantastiske domkirke med den smukke barokke facade. Domkirken er placeret, hvor man efter sigende opdagede apostlen Jakobs grav. Den oprindelige kirke fra 800-tallet fyldte kun en brøkdel af det nuværende vældige bygningsværk fra slutningen af 1000-tallet, med senere tilføjelser af blandt andet tårne, trapper, facade og kuppel. Den traditionelle afslutning på pilgrimsfærden er at røre den store statue af Sankt Jakob bag altret.

Efter et par timers byvandring vil der være tid til på egen hånd at gå på opdagelse i Santiagos charmerende gader og spise en frokost på egen hånd.

Turen foregår i stor udstrækning til fods og derfor anbefaler vi gode vandresko.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Se under priser for tilkøb af særskilt udflugtspakke).

Dag 8
Porto (Leixoes), Portugal. Mulighed for byrundtur i Cais da Ribeira med frokost og portvinssmagning Ankomst kl. 9.00, afsejling kl. 17.00

Porto, Portugals næststørste by og navnefader til hele landet, ligger strategisk vigtigt placeret ved Douroflodens bred. Herfra er der gennem tiden blevet fragtet mange millioner liter portvin ud på verdensmarkedet, hvilket har skabt velstand og vækst for byen.

Ved Douro-flodens bred finder man flere traditionelle vingårde. De ligger i bydelen Vila Nova de Gaia over for det gamle Ribiera-distrikt med de farvestrålende og charmerende rækkehuse, som er på UNESCO’s liste over verdensarv.

De to flodbredder er forbundet med et antal broer med Luis I-broen som den bedst kendte. Den opmærksomme besøgende vil bemærke indflydelsen fra Gustave Eiffel.

På dagens Albatrosudflugt begynder vi i den farverige og UNESCO-fredede gamle bydel Cais da Ribeira med smalle middelalderstræder og farverige facader ud mod havnefronten. Vi slutter ved den gamle katedral på toppen af Penaventosa-bakketoppen. Vi skal selvfølgelig også smage en portvin i kældrene tilhørende et af de traditionsrige vinhuse.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Se under priser for tilkøb af særskilt udflugtspakke).

Dag 9
Lissabon, Portugal. Byrundtur i Lissabon, indtjekning på hotel og afskedsmiddag Ankomst kl. 8.00

Lissabon ligger ved Tejo-flodens udmunding og er ligesom Rom bygget på syv høje. For 400 år siden gjorde tidens berømte søfarere byen kendt, og Lissabon blev centrum for en verdensomspændende handel med krydderier, silke og guld. 
Lissabon voksede og blev en af verdens rigeste byer, og befolkningstallet fordobledes på rekordtid. Men midt under morgenandagten den 1. november 1755 ramtes byen af et kæmpemæssigt jordskælv. Ikke meget blev skånet, stort set kun den arabiske bydel Alfama. 
Lissabon er ikke desto mindre stadig en smuk by med karakteristiske kakkeludsmykkede husfacader, stejle gader og gamle sporvogne. 
De kæmpestore og ret særprægede udendørs elevatorer bringer dig let fra den ene bydel til den anden. Den mest berømte elevator er opført af Gustave Eiffel, Eiffeltårnets skaber, og bringer folk op over kvarteret Bairro Alto, hvorfra man kan nyde udsigten over det smukke Rossio-torv og Baixa-kvarteret.

Bairro Alto-kvarteret har sin helt egen charme. Her er en blanding af rigt og fattigt, nyt og gammelt. Det er skønt at gå rundt i de smalle gader, studere finurlige detaljer på de gamle huse, kigge ind i de små butikker eller iagttage en kat, der nyder solen på en smedejernsbalkon. 
Tæt på Bairro Alto ligger det maleriske Rossio-torv omgivet af smukke 1800-tals bygninger og med små hyggelige caféer, et springvand og et levende gademiljø. 
I nærheden ligger Rossio-banegården med de karakteristiske hesteskoformede indgangspartier. Den er bygget i 1890, og den smukke facade er i manuelinsk stil.

På en af byens syv høje ligger fæstningen Sao Jorge. Den er bygget i det 12. århundrede, og inde bag murene ligger det maleriske kvarter Santa Cruz med små huse, der står skulder ved skulder. Fra Sao Jorge får man den bedste udsigt over byen, især over Alfama-kvarteret, som ligger lige nedenfor. 
Netop Alfama er nok den smukkeste og mest fascinerende af byens kvarterer. Her ligger det middelalderlige Lissabon med en labyrint af stejle gader, trapper og brolagte smøger. Smukke kakler pryder husmurene; her står blomsterkrukker, og vasketøjet hænger til tørre i smøgerne. Tiden synes at stå stille. 

Nogle af Lissabons største og smukkeste bygningsværker ligger i Belem-kvarteret i udkanten af byen. Fra foden af Belem-tårnet drog de store opdagelsesrejsende i 1400- og 1500-tallet ud på deres rejser. Tårnet er en pragtudgave i manuelinsk stil, med kniplingslignende ornamenter, balkoner og små vagttårne. 
Det blev i sin tid bygget lige ved flodmundingen, der hvor Vasco da Gama satte ud på en af sine mange rejser. Endnu flottere er det kæmpestore klosterkompleks Jeronimos. Det er ubetinget Portugals smukkeste bygningsværk – et enestående monument bygget i manuelinsk stil og skabt af de rigdomme, Vasco da Gama hjembragte til landet efter sin opdagelse af søvejen til Indien i 1498. 
Både kirken Santa Maria og selve klostret er fyldt med småfigurer og kniplinger i sten, springvand, udskårne søjler og hvælvede buegange.

Vi tager på byrundtur og ser nærmere på nogle af de mange seværdigheder, inden vi ved portugisisk frokosttid kører til vores hotel. 
Her vil der være mulighed for at spise på egen hånd, slappe af på værelset eller gå på opdagelse i Lissabons gader, inden vi om aftenen mødes til en hyggelig afskedsmiddag.

Dag 10
Lissabon og hjemrejse

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken:

Halvdagsudflugt i Rotterdam, Holland med byrundtur i Rotterdam og ostesmagning på ostegård med 7. generation af ostemagere 
Heldagsudflugt fra La Coruña, Spanien til Santiago de Compostela
Heldagsudflugt i Porto, Portugal med byrundtur i Cais da Ribeira, frokost og portvinssmagning

Pris: kr. 2.498,- pr. person

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 11.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt

Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. G1: kr. 1.498,-

Tillæg for opgradering af kahyt

Dobbeltkahyt

 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med koøje/begrænset udsigt kat. G2: kr. 1.798,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med vindue kat. G3: kr. 3.298,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. G4: kr. 7.898,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. G5: kr. 14.898,- pr. person

Enkeltkahyt/enkeltværelse i Lissabon

 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med koøje/begrænset udsigt kat. G2: kr. 3.598,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med vindue kat. G3: kr. 5.198,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. G4: kr. 10.598,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. G5: kr. 18.798,- pr. person
Pris for børn

Børn under 16 år ifølge med to betalende voksne i kategori G3 koster kr. 6.998,- pr. barn. Dette tilbud gælder for maksimalt to børn ifølge med to voksne. Der er kun plads til børn i kat. G3.
Af sikkerhedsmæssige årsager skal børn være mindst 2 år gamle for at deltage i dette krydstogt.

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly Lissabon – København
 • Transport jf. program
 • Byvandring med museumsbesøg i Honfleur
 • Byvandring i St. Peter Port
 • Byrundtur i Lissabon
 • Informationsmøder og foredrag på krydstogtskibet ved rejselederen
 • 8 nætters krydstogt med Vasco da Gama i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Helpension på skibet
 • Havneskatter og -afgifter 
 • 1 nat i Lissabon på turistklassehotel med morgenmad i delt dobbeltværelse
 • Afskedsmiddag i Lissabon
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke med 3 udflugter kr. 2.498,-
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Tillæg for opgradering af kahyt og enkeltkahyt/enkeltværelse
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Drikkepenge om bord (beregn EUR 13 pr. person pr. nat om bord (beregn EUR 17 pr. person ved tilkøb af suite).
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. På denne rejse er der garanterede kahytter. Det betyder, at man er garanteret den bestilte kategori, men først får tildelt kahytsnummer og får at vide, hvilket dæk kahytten ligger på ved ombordstigning.

Garanteret indvendig kahyt kat. G1
Kahytskategori G1, dæk 4 eller højere.  Indvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten er på ca. 16 m2.

Garanteret udvendig kahyt med koøje/begrænset udsigt kat. G2
Kahytskategori G2, dæk 4 eller højere.  Udvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten kar koøje og begrænset udsigt. Kahytten er på ca. 16 m2.

Garanteret udvendig kahyt med vindue kat. G3
Kahytskategori G3, dæk 4 eller højere.  Udvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten kar stort vindue. Dette er den eneste kahytstype, hvor der er plads til børn. Kahytten er på ca. 16 m2.

Garanteret udvendig kahyt med balkon kat. G4
Kahytskategori G4, dæk 9.  Udvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten kar egen privat balkon og stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten er på ca. 20 m2.

Garanteret udvendig suite med balkon kat. G5
Kahytskategori G5, dæk 10.  Stor udvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten kar egen privat balkon og stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten er på ca. 34 m2.

Drikkevarer om bord

Der er inkluderet isvand fra automaten i buffetrestauranten til frokost. Der er ikke yderligere drikkevarer inkluderet, med mindre andet er nævnt under ”Prisen inkluderer”. Der skal således betales for drikkevarer om bord. En flaske vin koster fra cirka 30 EUR og opefter, øl (flaske eller fad) koster cirka 5-6 EUR, og spiritus koster typisk 7-10 EUR per drink. 
Sodavand og mineralvand koster cirka 3-5 EUR per flaske. Der lægges automatisk 15 procent i drikkepenge oven i drikkevarernes pris. Disse drikkepenge går til vintjenere og bartendere om bord.
Der er drikkepakker der både dækker vin og øl i forbindelse til måltider, samt pakker der giver adgang til de fleste drikkevarer indenfor barer, restauranter og diskotekers åbningstider. Disse bestilles ombord, og kan bedst betale sig at købe helt fra start, så man får fuld valuta ud af pakkerne.

Udflugter – Halvdags og heldags

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. 

Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Vejret

Vi kan af gode grunde ikke bestemme over temperaturer eller nedbørsmængder, hvorfor vi altid henviser til at rejsende under europæiske himmelstrøg holder sig ajour med vejret op til afrejse og pakker derefter. Ligesom hjemme i Danmark, så er det ikke unormalt med lidt nedbør, også i sommerperioden.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.
Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. Myndighederne har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. 
TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. 
I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. 
Det er typisk vejr, vandstand og trafik, der står bag de mindre ændringer. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at være på krydstogt!

Albatros Travels rejselederservice på dette krydstogt

På dette krydstogt er turen ledet af en eller flere danske rejseledere, der møder gruppen enten ved indtjekning i skibsterminalen inden afrejse, eller ombord på skibet i løbet af første dag.  Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder. 

På en krydstogtrejse er rejselederens rolle og funktioner anderledes end på almindelige rundrejser, hvor gruppen tilbringer størstedelen af tiden samlet. Krydstogtsrejseformen giver mulighed for både at nyde samværet i gruppen, og for at tilbringe tiden på skibet og i land på egen hånd, som man måtte ønske. 
Rejselederens rolle er at hjælpe med de praktiske forhold som indrejse, ombordstigning, oversættelse til dansk, samt information om muligheder på skibet og i land. Desuden vil rejselederen stå for forskellige arrangementer, som man kan deltage i efter ønske. 

Dette kan være informative oplæg, fælles middage eller at afprøve nogle af skibets mange faciliteter og tilbud. Udover de fælles ture og aktiviteter vil rejselederen have informationsmøder eller træffetid dagligt, hvor man kan henvende sig med eventuelle spørgsmål – eller blot for at få en hyggelig snak.
På et krydstogt deltager gruppen på lige fod med de øvrige gæster på skibet, og det er ikke muligt for rejselederen at være til stede og til rådighed overalt. Derfor kan det være en god ide at bruge skibets reception, der normalt assisterer og svarer på spørgsmål fra skibets øvrige passagerer.
Rejselederen er med andre ord gæsternes personlige kontaktperson på krydstogtet, hvis der skulle opstå yderligere behov for hjælp, og sikrer, at opholdet bliver så godt som muligt, og at du kommer hjem med en masse gode oplevelser i bagagen. Udflugter i land ledes naturligvis af Albatros Travels rejseleder.

Hånden på hjertet

information

Kahytterne på dette krydstogt er såkaldt garanterede kahytter. Det betyder, at du er garanteret en kahyt i den kategori, du har købt, men at du først vil få dit kahytsnummer oplyst ved ombordstigning.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser