Vinterstemning i Warszawa

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Storbyferie i den polske hovedstad med kultur, arkitektur og historie før, under og efter sovjettiden. Bo på 4-stjernet hotel og rejs uden singletillæg.

Warszawa har rejst sig fra asken som en anden fugl Føniks. De voldsomme ødelæggelser under 2. Verdenskrig virker i dag som en fjern fortid, og byen fremstår nu atter som Polens ubestridte magtcentrum. Den gamle bydel er genopført næsten fra grunden med knivskarp præcision, og byen bugner af historie og oplevelser.

På denne rejse oplever vi både det nye og gamle Warszawa fra før og efter Jerntæppets fald. Vi dykker ned i Folkerepublikkens historie, når vi besøger det imposante Kulturpalads, der var en gave fra Stalin til det polske folk. Vi kigger forbi byens mange øvrige stalinistiske bygningsværker og kommer helt tæt på livet under kommunismen, når vi går på opdagelse i private hjem fra sovjettiden, der er genopført på et af byens mange spændende museer.

Vi går endnu længere tilbage i historien, når vi følger i fodsporene på komponisten Frederic Chopin. Vi besøger bl.a. hans museum og prøver at finde ud af, hvorfor hans hjerte er begravet i en af byens smukke kirker. For de interesserede er der også mulighed for at opleve en koncert med nogle af den berømte polaks værker.

Det moderne Warszawa møder vi blandt andet i det nyåbnede madkultur- og shoppingcenter i byens nedlagte elværk. Og vi må ikke glemme at nævne de gode madoplevelser på lokale restauranter og vores besøg på byens vodkamuseum, som er det eneste af sin art i verden.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type City Break

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Polish Zloty

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Warszawa. Orienterende byrundtur med frokost og velkomstmiddag
Dag 2 Warszawa. Rundtur i tiden før Jerntæppets fald inkl. Kulturpaladset, kommunismemuseum og Vodkamuseum
Dag 3 Warszawa. Helligkors-kirken, Chopin-museet og kulturcentret Elektrownia Powisle. Mulighed for klassisk koncert og middag på lokal restaurant
Dag 4 Warszawa. Tid på egen hånd og hjemrejse

Hoteller

Hotel Mercure Warszawa Grand

 • 299 værelser
 • Central placering nær Kulturpaladset og mange gode restauranter og barer
 • Døgnåben reception
 • 2 restauranter
 • 1 lounge bar
 • Elevator
 • Fitnessfaciliteter og sauna

Dette elegante hotel ligger centralt placeret i Warszawa og danner en perfekt ramme for vores ophold i den polske hovedstad. 

Hotellets 299 farverige værelser er alle moderne indrettet med gratis wi-fi, fladskærms-tv, minibar og kaffemaskine. På hotellet forefindes desuden et godt internationalt brasseri og en intim restaurant med vinbar, samt fitnessfaciliteter og sauna.

Med sin placering i gåafstand fra Kulturpaladset og gode shoppingmuligheder indbyder hotellet til både afslapning og gode oplevelser i nærområdet.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Warszawa. Orienterende byrundtur med frokost og velkomstmiddag
Velkommen til Warszawa

Vi lander i den polske hovedstad og kaster os straks ud i dagens program. Med 1,7 millioner indbyggere er Warszawa den største by i Polen. Siden kommunismens fald i 1989 har Warszawa udviklet sig meget hurtigere end resten af landet. Byen har ændret sig meget gennem de sidste 10 år og er fortsat i rivende udvikling. 

Warszawas gamle bydel er fyldt med hyggelige caféer, udendørs gallerier og gadekunstnere. Desuden er Warszawa den eneste by i EU med et naturreservat beliggende i centrum af byen, nemlig Jeziorko Czerniakowskie med den store sø af samme navn. Byen har alt, der skal til for at blive det næste store turist-hotspot i Østeuropa.
 
Vi begynder byrundturen med en let frokost på en lokal restaurant, inden vi skal på bussightseeing rundt i byen og se de mange seværdigheder som Kongevejen, kongeslottet, Kulturpaladset, den gamle by, citadellet, mindesmærket for den jødiske ghetto, universitetet, parkerne og meget mere. Alt ligger på den vestlige bred af Wisla-floden, der deler byen i to.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel, og efter at have fået anvist vores værelser spiser vi en god middag i hotellets restaurant.

Dag 2
Warszawa. Rundtur i tiden før Jerntæppets fald inkl. Kulturpaladset, kommunismemuseum og Vodkamuseum
Skyscraper Kulturpaladset

Warszawa har siden 1596 været Polens hovedstad, men her findes ikke mange levn tilbage fra den tid. Warszawa blev helt ødelagt af nazisterne under 2. Verdenskrig, men byen er i dag Polens helt store økonomiske centrum. I dag har stort set alle bygninger i Warszawa en fødselsdato i efterkrigstiden, men små levn fra de gamle strukturer ses i de genopførte områder Stare Miasto (den gamle by) og Nowe Miasto (den nye by). 

Selv om meget af Warszawa synes at efterligne vestlige byer, er der mange særegenheder, som du ikke vil finde i de vestlige hovedstæder. For eksempel de såkaldte Bar Mleczny (direkte oversat: "mælkebar"), som er prisbillige cafeteriaer fra den kommunistiske æra. De fleste “mælkebarer” er fortsat i drift. De monolitiske grå boligblokke, der kendetegner især byens ydre områder, er et levn fra den stalinistiske utilitarisme, der dominerede genopbygningen efter krigen. 

Et typisk eksempel på den stalinistiske arkitektur er skyskraberen Kulturpaladset, som med sit klokketårn fortsat er Warszawas højeste bygning. Vi skal naturligvis et smut op i den imponerende bygning, der i klart vejr byder på en storslået udsigt over den polske hovedstad.

Herfra fortsætter vi til det lille museum med det sigende navn, Museet for Livet under Kommunismen. Her kommer vi helt tæt på livet, som det blev levet før Murens fald. De mange udstillede genstande, fra cykler og biler til tøj, møbler, køkkengenstande m.m., fortæller historien om hverdagen for de mange polakker, som voksede op i perioden 1945-1989. 

Efter en spændende tur tilbage i tiden er det blevet tid til frokost på en lokal restaurant, inden vi om eftermiddagen skal besøge et af de mere skæve museer i Warszawa, Vodkamuseet. Her får vi en gennemgang af vodkaens historie og dens plads i den polske selvforståelse. Museet bugner med sjove historier og anekdoter. Vidste du fx, at Rolling Stones fik udbetalt deres løn i polsk vodka for deres mindeværdige koncert i Warszawa i 1967? Det og meget mere får vi styr på under besøget, og monstro om der ikke også bliver mulighed for at smage på varerne.

Aftenen er afsat til oplevelser på egen hånd, og rejselederen er naturligvis behjælpelig med forslag til spisesteder m.m.

Dag 3
Warszawa. Helligkors-kirken, Chopin-museet og kulturcentret Elektrownia Powisle. Mulighed for klassisk koncert og middag på lokal restaurant
Chopin-museum

Polens mest berømte komponist er uden tvivl Frederic Chopin (1810-1849). Hans kontrafej ses mange steder i den polske hovedstad, og efter sigende skulle hans hjerte være gemt i den smukke Helligkors-kirke. Vi kigger forbi kirken, der er opført i klassisk barokstil, og ser om der kan være noget om snakken.

Frederic Chopin voksede op i Warszawa, inden han i 1830 forlod Polen som følge af novemberopstanden. Chopin flygtede til Paris, hvor han levede de næste 20 år. Hans inspiration fra polsk folkemusik og hans store kærlighed til moderlandet bestod dog helt frem til hans alt for tidlige død i 1849. Chopin skrev og afholdt sin første klaverkoncert i en alder af blot 7 år og blev af samtiden sammenlignet med både Mozart og Beethoven. Zar Aleksander 1. af Rusland skulle efter sigende have overværet en af hans koncerter i starten af 1820’erne, mens Chopin studerede på Warszawas konservatorium, og hans rygte spredte sig hurtigt i musiske kredse. Måske netop derfor er mange klenodier fra Chopins barndom og tidlige kompositioner bevaret. Mange af dem er udstillet på byens imponerede Chopin-museum, der indeholder mere end 7.500 udstillingsgenstande. Vi ser på nogle udvalgte af dem og hører mere om denne spændende mand og hans bidrag til musikhistorien.

Vi fortsætter nu til byens gamle elværk, der i dag summer af liv. Sådan har det ikke altid været. Siden 1904 har værket ufortrødent forsynet Warszawa med elektricitet, men da det i 2001 lukkede og slukkede, stod de gamle bygninger tomme i en længere årrække. Hele komplekset blev i 2015 opkøbt af et lokalt investeringsselskab, og i foråret 2020 stod det helt nye mad- og shoppingcenter Elektrownia Powisle klar til at tage imod gæster. Her findes et hav af gode restauranter med polsk såvel som internationalt køkken. I elværkets gamle turbinehal, med plads til over 500 personer, er der opført en moderne food court med 3 barer og over 15 forskellige små spisesteder, der tilbyder mad fra hele verden. Centret lokker de shoppelystne med mere end 70 forskellige butikker, der sælger tøj, parfume, brugskunst og meget, meget mere. 

Midt på eftermiddagen returnerer vi til vores hotel. Om aftenen kan du tilkøbe en klassisk koncert med nogle af Chopins værker inkl. middag på en lokal restaurant. Udflugten er ikke inkluderet i rejsens pris og skal bestilles separat.

Dag 4
Warszawa. Tid på egen hånd og hjemrejse
Warszawa by night

Den polske hovedstad har masser af shoppingmuligheder, og har du endnu lidt plads i kufferten, kunne rejsens sidste dag passende bruges i et af byens mange velekviperede storcentre.
Her kan du finde alle udenlandske mærkevarer til lidt under den normale pris, men her er også masser af lokalt producerede varer til meget rimelige penge.

Vi mødes midt på eftermiddagen og begiver os mod lufthavnen og vores ventende fly.

Klassisk koncert med Chopin-musik inkl. middag

Aftenens program er en gave til alle musik- og madelskere. Vi skal nemlig både opleve en klassisk Chopin-koncert og efterfølgende spise på en af de mange traditionelle polske restauranter i byen.

Intet ophold i Warszawa er fuldendt uden en klassisk koncert, og hvad er mere passende end at blive underholdt med et udvalg af Chopins velkendte værker fremført af nogle af landets bedste musikere.

Koncerten varer lidt over en time.

Efter at have fået fyldt ørerne med gode sager, er tiden nu kommet til maven. Vi spadserer til en nærliggende, restaurant, hvor vi indtager en god 3-retters menu. Køkkenet er traditionelt polsk med et moderne tvist, og vi garanterer, at du ikke kommer til at gå sulten fra bordet. Restaurantens hyggelige interiør og venlige betjening danner den perfekte afslutning på aftenen.

Pris: 448,- pr. person  

(Tilkøbsudflugten gennemføres ved min. 12 deltagere)

Inkluderet i prisen

 • Entre til klassisk Chopin koncert
 • 3 retters menu på lokal polsk restaurant
Polens mest berømte komponist, Frederic Chopin

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Warszawa t/r direkte
 • 3 nætter på det 4-stjernet Hotel Grand Mercure Warszawa
 • Udflugter og entréer jf. program
 • Morgenmad dagligt 
 • Frokost dag 1-2
 • Middag dag 1
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Drikkevarer 
 • Personlige fornødenheder
 • Drikkepenge, beregn ca. 10 euro pr. person
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Prisniveau

Polen er et relativt billigt land at rejse i sammenlignet med andre lande. Specielt er mad og drikkevarer meget rimelige i pris. Infrastrukturen har de sidste år gennemgået store forandringer, og transport i Warszawa er ganske udmærket og velfungerende.

Fodtøj

Medbring gode travesko, da vi skal spadsere på brostensbelagte gader. En mindre taske til regnslag eller en paraply kan være en god ide at medbringe. Vejret i Warszawa er meget lig det, vi er bekendt med herhjemme.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from En udemærket rejse med gode oplevelser Rejsen var fyldt med oplevelser. Dog synes jeg godt, at der kunne være en dag mere i byen samt inkluderet et besøg på POLAN. Den jødiske museum. Jeg gik selv derhen og den var fremragende.
Date published: 2022-05-02
Rated 4 out of 5 by from En god forårsrejse Vores rejseleder var kompetent og serviceminded, og den lokale guide var rigtig god. Turens højdepunkt var en fantastisk Chopin koncert.
Date published: 2022-05-11
 • y_2022, m_8, d_8, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.32
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_da_DK, sid_PLVCB05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser