Costa Dorada og det skønne Catalonien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

En uge på Costa Dorada med oplevelser i Catalonien fra vinområdet Priorat til romernes Terragona

På denne rejse har vi slået os ned i den hyggelige kystby Cambrils på Costa Dorada. Vi bor midt i byen og har en god ramme for dejlige oplevelser.

I turen er der inkluderet en udflugt til den fantastiske by Tarragona med mange romerske levn og en vidunderlig tur til vinområdet Priorat med et vingårdsbesøg i Escaladei og et besøg i den smukt beliggende Siruana med uforglemmelige udsigt over landskabet.

Der kan tilkøbes to udflugter: En tur til Barcelona med besøg i Gaudís Park Güell og yderligere en tur til byen Montblanc og den skønne by Reus.

Vi bor på Hotel Port Eugeni, et nydeligt 4-stjernet byhotel med swimmingpool på taget. Vi bor 150 m. fra havet midt i den skønne Cambrils, tæt på havnen, dejlige restauranter og butikker. I prisen har vi valgt at inkludere halvpension.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk/Skandinavisk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
Ankomst til Barcelona og transfer til Cambrils
Dag 2
Vandretur i Cambrils – vi udforsker lokalområdet til fods
Dag 3
Priorat med klosteret og vinsmagning i Escaladai og smukke udsigter i Siurana
Dag 4
Oplev det romerske Tarragona i al sin pragt!
Dag 5
Markedsdag i Cambrils
Dag 6
Frivillig udflugt til Barcelona med Park Güell
Dag 7
Frivillig udflugt til middelalderbyen Montblanc og modernismens Reus
Dag 8
Bus til Barcelona for hjemrejse

Hoteller

Hotel Port Eugeni, Cambrils

Hotel Port Eugeni er et charmerende 4-stjernet byhotel beliggende i den smukke by Cambrils. Med sin fremragende beliggenhed midt i byen og tæt på stranden hotellet en behagelig og komfortabel oplevelse.

Hotellet har en stilfuld og moderne lobby. Værelserne er rummelige, smagfuldt indrettede og har moderne faciliteter. Hvert værelse er udstyret med eget badeværelse, aircondition, fladskærms-tv, minibar og gratis trådløst internet.

Hotellet har mange faciliteter, blandt andet en udendørs swimmingpool på toppen af hotellet, hvor man kan slappe af og nyde solen.

Morgenmad og middag serveres i hotellets restaurant og er buffet. Vi har valgt at der serveres ¼ vin og ¼ vand til middagen. På ankomstdage med sen ankomst serveres en kold anretning ved ankomst til hotellet.

Hotellet har også en bar, hvor man kan nyde en forfriskende drink eller en kop kaffe i en afslappet atmosfære. Personalet på hotellet er venligt, opmærksomt og står klar til at hjælpe gæsterne og sikre, at deres ophold bliver behageligt og uforglemmeligt.

Vi bor midt i centrum og bussen kan ikke køre helt frem til hotellet hvorfor man må forvente at skulle trække bagagen et lille stykke.

Hotel Port Eugeni, Plaza Aragón, 49, 43850 Cambrils, Tarragona, Spanien

Telefon: +34 977 36 52 61

Vi har 3 værelsestyper:

Type 1: Standardværelse uden balkon. Omkring 16 m2. Inkluderet i grundprisen

Type 2: Tripleværelser uden balkon. Større værelse omkring 20 m2. Tillæg se prisoversigt.

Type 3: Superiorværelser med balkon. Omkring 18 m2. Disse værelser er er flest af. Tillæg se prisoversigt

https://porteugeni.com/

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
6.498,–
København
Hotel Port Eugeni
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Ankomst til Barcelona og transfer til Cambrils

Velkommen til Catalonien! Vi starter vores rejse ved at flyve til Barcelona, hvorfra vores eventyr begynder med en bustur fra Barcelona til den charmerende kystby Cambrils.

Efter ankomsten til Cambrils bliver vi indkvarteret på vores centralt beliggende hotel der vil være vores hjem den næste uge. Her vil vi nyde den afslappende atmosfære, den fantastiske beliggenhed midt i byen og kun 150 meter fra havnen og havet.

Vi spiser normalt vores middage på hotellet, hvor der venter os en dejlig buffet. Både morgenmaden og middagen er en buffet med rigeligt udvalg. Til middagene serveres ¼ vin og ¼ vand. På ankomstdagen ankommer vi sent hvorfor der serveres en kold anretning.

Efter middagen har vi tid til at slappe af og vænne os til det nye miljø. Det er også en god lejlighed til at udforske det nærliggende byområde omkring hotellet og tage en afslappet gåtur langs strandpromenaden.

På enkelte afgange har vi sene ankomster til Barcelona. I det tilfælde serveres der en kold anretning ved ankomsten, og vi går direkte i seng. Og der bliver naturligvis ikke tid til at udforske lokalområdet.

Dag 2
Vandretur i Cambrils – vi udforsker lokalområdet til fods

I dag skal vi på en lille vandretur rundt i centrum af Cambrils, hvor vi bor. Byen er en populær destination for både turister og lokale, der søger en afslappende ferie ved Middelhavet. Byen kombinerer det bedste fra begge verdener med sin rolige atmosfære og sin rige kulturelle arv.

Byen er kendt for sin smukke havn, der er en central del af Cambrils' identitet. Her kan man finde farverige fiskebåde og lystbåde, der skaber en malerisk scene. Havnen er også en vigtig del af byens kulinariske oplevelser, da den er berømt for sine fremragende fiskerestauranter, der serverer lækre fiske- og skaldyrsretter.

Vi går en samlet tur i byens centrum med de charmerende gader og pladser, hvor man let kan slentre rundt og nyde den afslappede atmosfære. Her finder vi butikker, caféer og restauranter, der tilbyder alt fra lokale specialiteter til internationale retter. Cambrils har også en rig kulturel og historisk arv. Byens gamle bydel er et besøg værd med sin velbevarede arkitektur, brostensbelagte gader og historiske bygninger. Her kan man også finde museer, der fortæller om områdets historie og kultur.

Efter rundvandringen kan man vælge at spise den dejlig frokost tæt på havet og selv tage sig hjem til hotellet. Måske venter en afslappende stund på hotellets tag hvor vi finder den hyggelige swimmingpool.

Dag 3
Priorat med klosteret og vinsmagning i Escaladai og smukke udsigter i Siurana

Udflugten begynder med en tur til Escaladei, der er beliggende i Priorat vinområdet i som ligger i baglandet. Byen er kendt for sit imponerende kloster, der har en rig historie og stammer tilbage fra det 12. århundrede. Klosteret blev grundlagt af kartusianermunke og spillede en afgørende rolle i etableringen af vinproduktionen i Priorat-regionen, da det var munkene fra klosteret, der begyndte at dyrke vinmarkerne omkring klostret. Munkene opdagede, at jordbunden og klimaet i området var ideelt til vinproduktion, og de begyndte at plante vinstokke og producere vin til brug i religiøse ceremonier.

Årsagen til, at munkene valgte netop dette område til vinproduktion, skyldes flere faktorer. Først og fremmest var området kendt for sine unikke jordbundsforhold, der består af skifer og kalksten. Disse jordtyper giver vinen en særlig karakter og kompleksitet. Derudover var klostret placeret i en dal omgivet af bjerge, hvilket skabte et mikroklima med varme dage og kølige nætter, der er ideelt for druernes modning og bevarelse af syre.

Munkene dedikerede sig til at dyrke og forfine vinproduktionen i området gennem århundreder. Deres viden og erfaring blev videregivet gennem generationer, og vinproduktionen i Priorat blev gradvist anerkendt for sin kvalitet og karakter. I dag er Priorat kendt som en af Spaniens mest prestigefyldte vinregioner, og klosteret i Escaladei står som et symbol på munkenes bidrag til områdets vintradition.

Efter besøget i klosteret besøger vi den vinproducent som i dag har overtaget munkenes vinmarker og produktionshuse. Her får vi en unik mulighed for at lære om vinproduktionen i Priorat og opdage hemmelighederne bag områdets anerkendte vine. Vinproducenten vil dele deres ekspertise og fortælle om vinstokkene, dyrkningsteknikkerne, høsten og vinfremstillingen i Priorat.

Under besøget vil vi få mulighed for at smage på forskellige vine, der er produceret i området. Priorat er kendt for sine kraftfulde, fyldige rødvine, der er lavet primært på druer som Grenache (Garnacha) og Carignan (Cariñena). Vi vil få mulighed for at nyde de komplekse aromaer og smagsnuancer, der kendetegner Priorat-vinene.

Efter besøget i Escaladei fortsætter vi vores udflugt til den charmerende landsby Siurana. Siurana er berømt for sin betagende udsigt og spektakulære omgivelser. Byen er beliggende på en klippe og giver en utrolig smuk panoramaudsigt over det omkringliggende landskab, herunder de smukke vinmarker og bjerge i Priorat-området.

Vi vil have tid til at udforske Siurana og nyde den enestående udsigt. Byen har smalle gader og autentisk middelhavsarkitektur, der skaber en unik atmosfære. Du vil også have mulighed for at købe lokale specialiteter, souvenirs eller bare slappe af på en af de maleriske caféer og nyde øjeblikket.

Dag 4
Oplev det romerske Tarragona i al sin pragt!

Byen Tarragona er på listen over UNESCOs Verdensarv. Vi begynder dagen med en rejse tilbage i tiden og starter med den imponerende romerske akvædukt. Den engang så vigtige romerske vandvej er i dag afløst af trøstesløse asfaltveje, og lyden af rislende, livgivende og friskt vand er i dag afløst af en endeløs brummen fra lastbiler i det fjerne.

Dette mesterlige arkitektoniske vidunder står som et symbol på det gamle Roms evne til at skabe fantastiske byer, og den tager vejret fra os med sine majestætiske buer og historiske betydning. Følg med til fods over den smalle akvædukt, og bliv med rette fascineret af dens storslåede skønhed og her kan vi passende beundre den præcision, hvormed den blev bygget.

Derefter fortsætter vi vores udforskning af det romerske Tarragona ved at besøge det berømte romerske cirkus, hvor vi kan forestille os de spændende kapløb, der blev afholdt her i gamle dage. Vi vil blive grebet af historiens vingesus og blive transporteret tilbage til en tid med storslåede gladiatoroptrædener og uforglemmelige begivenheder.

Et højdepunkt på vores dag vil være et besøg ved det imponerende amfiteater, der vidner om den romerske indflydelse på Tarragona. Vi vil træde ind i denne historiske arena og forestille os de intense gladiatorkampe, der fandt sted her. Vi vil beundre amfiteaterets arkitektur og blive grebet af dets storslåede aura og ikke mindst beliggenheden med udsigt over havet.

Efter en spændende formiddag i Romernes verden, er det tid til at fortsætte vores opdagelsesrejse og besøge Casa Canals, et smukt historisk hjem, der vil transportere os tilbage til en æra af elegance og raffinement. Vi vil beundre de fortryllende detaljer i dette prægtige hus og lade os forføre af dets atmosfære.

Efter vores opdagelser vil vi tage en velfortjent pause og nyde en forfriskende pause, hvor vi vil smage på en autentisk Vermouth. Vi vil lade Vermouthens krydrede og aromatiske smag danse på vores tunger og opleve den sande essens af denne lokale specialitet. Vermouth er en aromatisk og krydret vinbaseret drik, der ofte nydes som en aperitif før måltider. Den har sin oprindelse i Italien og blev oprindeligt produceret som en medicinsk eliksir.

Efter vores forfriskning vil vi have tid på egen hånd til at udforske Tarragona yderligere. Vi kan slentre gennem de maleriske gader, besøge lokale butikker og måske finde små spanske specialiteter med hjem. Man kan også vælge at sætte sig på en hyggelig café og nyde den afslappede atmosfære, der præger byen.

Når eftermiddagen nærmer sig, vil vi begynde vores rejse tilbage til vores base i Cambrils.

Dag 5
Markedsdag i Cambrils

Onsdag er markedsdag i Cambrils, og vi besøger det lokale ugentlige marked. Markedet er fyldt med livlige boder, der tilbyder et væld af varer. Her kan man finde alt fra sko, strømper, tøj og husgeråd til lækre oliven, pølser og mange andre lokale specialiteter.

Vi snuser rundt blandt boderne og udforsker det spændende udvalg af varer. Måske finder vi et par gode tilbud på sko, eller vi falder for nogle farverige tekstiler. Der er også mulighed for at opgradere køkkenet med nyt køkkengrej som gryder, potter og pander. Og hvis du mangler et nyt bælte eller et par strømper, er der også rig mulighed for at finde det her.

Efter at have kigget os omkring og gjort vores indkøb, sætter vi os ned på en hyggelig lokal café. Her kan vi nyde en velfortjent kop cortado eller en af de andre spanske kaffetyper.

Resten af dagen er til egne oplevelser. Måske er det tid til at nyde nogle timer i solen, eller aflægge den lille nærliggende Salou et besøg.

Dag 6
Frivillig udflugt til Barcelona med Park Güell
Barcelona er Spaniens næststørste by

I dag tager vi bussen til Cataloniens hovedstad, Barcelona. Den populære storby er for mange et glædeligt gensyn og for dem som ikke har været der før, er der virkelig noget at glæde sig til. Byen er levende og alle sanser bliver pirret når man besøger evigt skønne Barcelona.

Vi skal naturligvis ud på en vandretur gennem blandt andet den berømte La Rambla, eller Ramblaen på godt dansk. Ramblaen er byens mest kendte boulevard med masser af liv, gøglere, turister og træer på den cirka 1,2 kilometer lange strækning. Man har ikke været i Barcelona uden at tilbringe nogle spændende timer på La Rambla.

På vores tur støder vi også på Barcelonas romerske fortid. Vi ser en sektion af en gammel vej, der oprindeligt førte til den romerske by Barcino. Vejen flankeres af gravsten efter romersk tradition. Vi krydser igen Ramblaen på vej hen til det store marked, La Boqueria, hvor farver, dufte og et flerstemmigt kor af falbydende stadehandlere åbenbarer sig. Her finder man alt mellem himmel og jord fra alle dele af madpyramiden – fra lufttørret skinke, friske grøntsager og krydderier til friskfanget fisk, oste og diverse spanske specialiteter. Statistikken siger, at der nok ryger en del spiselige souvenirs med hjem i bagagen fra dette sansebombardement af lækre sager.

Fra markedet går vi til Plaza Pi i den gamle del af byen, hvor man finder den smukke gotiske kirke Santa Maria Del Pi, hvis store og farverige rosevindue er særligt smukt. Kirken bliver omtalt af den engelske forfatter og journalist George Orwell i ”Hyldest til Catalonien”, der er hans personlige beretning om den spanske borgerkrig, i hvilken han selv deltog.

Herefter kører vi forbi Gaudís endnu ufærdige og monumentale katedral, La Sagrada Família, som i dag er det symbol, vi bedst kender Barcelona for. Katedralen blev påbegyndt i 1880’erne og påregnes at være færdig engang i 2020’erne. Byggeriet har således overlevet en hel række bygherrer, som en efter en er gået på pension, efter at have udført deres del af arbejdet ud fra Gaudís originale tegninger og planer.

Vi ser lidt nærmere på kirken udefra inden vi fortsætter til Gaudis Park Güell.

Den store Parc Güell er også et af Gaudís værker. Den 20 hektar store park er kendt for sin farverige og fantasifulde arkitektur, herunder de ikoniske mosaikbesatte bænke, terrakottastatuer og overdækkede gange. Den smukke par har en terrasse der byder på fantastisk panoramaudsigt over byen og Middelhavet. Parken er optaget på listen som et UNESCO-verdensarvssted, og må siges at være en af de mest ikoniske seværdigheder i Barcelona.

Vi har tid på egen hånd før vi returnerer til Cambrils og middagen på vores hotel. 

(Dagens samlede kørsel 200 km. – 3 timer)

Prisen for udflugten er 550 kr. og bestilles hjemmefra.

Dag 7
Frivillig udflugt til middelalderbyen Montblanc og modernismens Reus

Vi starter vores dag med at besøge den smukke middelalderby Montblanc, der er omgivet af en velbevaret bymur. Vi går en tur gennem byens brostensbelagte gader og opdager dens autentiske atmosfære. Montblanc er kendt for sin historiske betydning og betagende arkitektur. Vi vil beundre de gamle byporte, byens pladser og de imponerende kirker, der vidner om dens fortid.

En særlig attraktion i Montblanc er det legendariske fortælling fra 1275 om Sant Jordi, Sankt Georg, og dragen. Vi vil se de smukke udsmykninger og monumenter, der hylder denne historie, herunder det imponerende tårn, der symboliserer kampen mellem helten og dragen, en historie som rejselederen nok skal fortælle mere om.

Efter vores besøg i klosteret Montblanc slutter vi dagen med et spændende besøg i Reus. Byen er berømt for sin smukke modernistiske arkitektur og for at være fødestedet for en af verdens mest ikoniske arkitekter, Antoni Gaudí. Vi vil nyde en behagelig vandretur gennem byens gader og opdage de imponerende bygninger, der vidner om Reus' arkitektoniske rigdomme.

Modernismen, også kendt som Art Nouveau, var en kunst- og arkitekturbevægelse, der opstod i slutningen af det 19. århundrede og blomstrede i begyndelsen af det 20. århundrede. Stilarten er forbundet med den økonomiske og industrielle udvikling, i slutningen af det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede. Mange lokale handelsfolk, der opnåede rigdom gennem handel og industri, ønskede at udtrykke deres succes og status gennem arkitekturen. De søgte at skabe innovative og unikke bygninger, der kombinerede kunstneriske elementer med moderne teknikker.

Nogle af de mest bemærkelsesværdige eksempler på modernistisk arkitektur i Reus inkluderer Casa Navàs, byens rådhus Casa Rull og Casa Gasull. Disse bygninger er kendt for deres imponerende facadeudsmykninger, unikke design og innovative anvendelse af materialer. At udforske modernismen i Reus er en unik og berigende oplevelse.

Efter vores lille rundvandring i centrum af Reus er det muligt at på egen hånd at besøge Casa Navàs som er åbent for offentligheden (Entré ca. 12€). Casa Navàs, der blev designet af Lluís Domènech i Montaner, en af de mest berømte modernistiske arkitekter i Catalonien. Huset er en sand perle og præsenterer os for de karakteristiske modernistiske elementer, der kendetegner denne æra.

Efter vores arkitektoniske eventyr fortsætter vi vores oplevelser ved at besøge ”Vermouth-museet” i Reus, her har en barejer lavet den største samling af forskellige vermouth-flasker og plakater fra en svunden tid. Her vil vi blive introduceret til den stolte tradition for Vermouth-produktion og lære om de forskellige smagsvarianter og produktionsprocessen. Vi byder naturligvis på endnu et herligt glas af husets egen vermouth, mens vi nyder den hyggelige atmosfære.

Forbindelsen mellem Vermouth og byen Reus i Catalonien er dybt rodfæstet i historie og tradition. I midten af det 19. århundrede oplevede Reus en periode med økonomisk vækst og industrielt boom. Byen var kendt for sin vinproduktion og handel, og det var i denne periode, at Vermouth blev introduceret til området. Reus blev et centrum for produktion og distribution af Vermouth, og drikken fik hurtigt popularitet blandt lokalbefolkningen.

Der er flere faktorer, der bidrog til Vermouths popularitet i Catalonien. For det første var Vermouth relativt billig og tilgængelig sammenlignet med andre luksusdrikke på markedet. Det gjorde det til en favorit blandt arbejderklassen og bidrog til dens udbredelse i Catalonien.

Ud på eftermiddagen vender vi tilbage til vores hotel i Cambrils.

Prisen for udflugten er 260 kr. og bestilles hjemmefra.

Dag 8
Bus til Barcelona for hjemrejse

I dag er det tid til at køre mod Barcelona efter en fantastisk uge i Cambrils for at flyve hjem, efter at have oplevet spændende steder og lært en masse om både Cambrils, Catalonien og Barcelona.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 6.498,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse

1.200 kr.

Tillæg for opgradering af værelsestype

Type 1: Standardværelse uden balkon. Omkring 16 m2. Inkluderet i grundprisen
Type 2: Tripleværelser uden balkon. Større værelse omkring 20 m2. Tillæg 150 kr. pr. person.
Type 3: Superiorværelser med balkon. Omkring 18 m2. Disse værelser er er flest af. Tillæg 300 kr. pr person. 

Prisen inkluderer
 • Albatros rejseleder
 • Fly København - Barcelona t/r
 • Bus tur/retur fra lufthavnen til Cambrils
 • Overnatning i dobbeltværelse på Hotel Port Eugeni, Cambrils
 • 7 x morgenmad
 • 7 x middag med vand og ¼ vin  
 • Heldagstur til Tarragona
 • Heldagsudflugt til Priorat med besøg i vinkælder, kloster og Siruana
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugt til Montblanc og Reus – se programmet
 • Udflugt til Barcelona – se programmet
 • Drikkepenge til lokalguide, chauffør m.v. (beregn ca. EUR 10 pr. person)
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,-
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Hånden på hjertet

Information

Det er efterår og vejret kan være ustabilt. På denne årstid er det en god ide at medbringe både sommertøj og tøj til efteråret, samt evt. regnslag eller paraply, da det kan være badevejr eller rusk.

Hotellet har gode faciliteter og vi har nogle fine udflugter på programmet, så du kommer ikke til at kede dig og Albatros har hele hotellet så hotellet bliver et levende samlingspunkt for ligesindede denne uge.

På de frivillige udflugter kan vi vælge at køre med to nationaliteter i bussen. Det afhænger af hvor mange som tilmelder sig til udflugterne. Vi vælger naturligvis at køre med en fyldt bus og ikke to halve – både for at skåne miljøet, og for at kunne gennemføre aktiviteterne.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser