Det eventyrlige Andalusien med Málaga, Sevilla og Granada

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Besøg Spaniens hjerte og oplev den storslåede historie og levende nutid

Andalusien er Spaniens hjerte med masser af smuk natur, spændende historie og en farverig kultur. På turen besøger vi blandt andet den lille kystby Nerja samt besøger bjergbyen Frigiliana. Vi udforsker også storbyen Málaga, der er kunstneren Picassos fødeby.

Med på programmet er også Andalusiens hovedstad, Sevilla, samt den smukke bjergby Ronda. Foråret, hvor det ikke er bagende varmt, er det perfekte tidspunkt for et besøg ved den berømte solkyst!

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Albatros-rejseleder

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
Fly København – Málaga. Videre med bus til La Cala de Mijas
Dag 2
Udflugt til de små byer Competá, Frigiliana og kystbyen Nerja
Dag 3
Byrundtur i Málaga. Byvandring, Museo Málaga og málaga-vin
Dag 4
Udflugt til Ronda – den spektakulært beliggende bjergby
Dag 5
Udflugt til Sevilla m. byrundtur, byvandring i den historiske bydel og lidt tid på egen hånd
Dag 6
Udflugt til Granada
Dag 7
Udflugt til Gibraltar (tilkøb)
Dag 8
Fly Málaga – København

Hoteller

VIK GRAN HOTEL COSTA DEL SOL

Det 4-stjernede (lokale vurdering) VIK Gran Hotel Costa del Sol har en dejlig beliggenhed med god udsigt over havet i det gamle fiskerleje La Cala di Mijas. La Cala di Mijas består af de gamle smalle gader med de typiske lave rækker af huse der ligger tæt på vandet. Omkring fiskerlejet er der gennem de seneste år opstået et dejligt byområde med butikker, vinbarer, caféer og restauranter. Hotellet ligger i yderste række lige ved strandpromenaden og en lille flod som løber ud i havet. Hotellet har en lille have med pool, solstole og en lille strandbar hvor man kan nyde solen. Lige uden for hotellet starter den 6 km. lange trægangbro som leder mod Calahonda, som er en del af det store projekt med ”Strandstier langs kysten”. Ikke langt fra hotellet finder man også byens lille park hvor de lokale hygger sig i løbet dagen. 
Ikke langt fra hotellet finder man bycentrum hvorfra det er muligt at tage med lokalbussen til både Fuengirola, Malaga eller Marbella.
Hotellets faciliteter og tjenester inkluderer restaurant, bar, haveområde, solterrasse, trådløs internetadgang (Wi-Fi), elevator og reception. Værelserne er moderne og lyse, cirka 24 m2 store.
 
Prisen inkluderer overnatning i et enkelt dobbeltværelse med parket/laminatgulv, enkeltsenge eller dobbeltseng, badeværelse og toilet, TV, telefon, trådløst internet (wifi), centralvarme/central aircondition, pengeskab (mod gebyr), møbleret balkon (2 stole og bord), udsigt over byen og havet.
Rejsens pris inkluderer halvpension (morgenbuffet og aftensmad). Der serveres ¼ vand og ¼ vin til middagen.

Værelsestyper:

Type 1: Delt dobbeltværelse med balkon og byudsigt og delvis havudsigt. Inkluderet i rejsens grundpris.

Type 2: Enkeltværelse med balkon og byudsigt og delvis havudsigt. Tillægsgebyr 1500 DKK

Kontakt:
VIK Hotel Gran Costa del Sol 
C. Butibamba, 9, 29649 La Cala de Mijas, Málaga, Spain
Phone: +34 952 58 77 10
 
Hotellets hjemmeside: https://www.granhotelcostadelsol.com/en/

(Albatros Travel er ikke ansvarlig for indholdet eller vedligeholdelsen af nogen ekstern side).

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
6.698,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
6.998,–
København
Udsolgt
7.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Málaga. Videre med bus til La Cala de Mijas
VIK GRAN HOTEL COSTA DEL SOL

Vi sætter kursen mod Málaga fra Danmark, og kører til vores hotel i La Cala de Mijas. La Cala de Mijas er en gammel fiskerby, byder byen på et væld af gode restauranter, caféer og butikker. Hotellet har direkte adgang til strandpromenaden og stranden.

De følgende dage er der fælles udflugter og vores rejseleder arrangerer også andre ting at lave, så man har en masse dejlige minder med hjem. Det er naturligvis op til dig, hvor meget du ønsker at deltage i det fælles program. På ferie er alt frivilligt.

Efter indkvarteringen på vores hotel, er der tid til lidt afslapning. Vi spiser vores første middag sammen på hotellet som grundet den sene ankomst bliver en kold anretning.

Dag 2
Udflugt til de små byer Competá, Frigiliana og kystbyen Nerja
Kystbyen Nerja

Ikke langt fra kysten mod Málaga finder man det flotte bjergområde, La Axarquía – kendt for »De hvide byer«. Her lever man af landbrug, og at bevæge sig herop fra kysten er som at komme ind i en anden verden. Området har været beboet af romerne og ikke mindst maurerne, som boede her indtil for 400 år siden. Først kører vi til den lille by Frigiliana. Byen er i dag fredet som nationalt monument, og man har nænsomt restaureret den mauriske bydel. På vores tur gennem dette bakkede og grønne landskab møder vi de typiske hvide gårde. Her finder vi avocado-træer, vinmarker og oliventræer. De mange små landsbyer rummer elementer af arabisk arkitektur, og man finder spor efter den mauriske fortid i form af f.eks. minareter og andre anderledes levn som den runde kirkegård i Sayalonga.

Byen Cómpeta er kendt for produktionen af lyse malagavine. Vi har tid til at gå en tur i den lille by. På vores tur gennem disse små bjergbyer oplever vi den lokale hverdag tæt på. Vejen spærres af og til af en hyrde med en flok geder på vej på græs, eller en bonde med et spand okser på vej til arbejde på en nærliggende mark. En ting er sikkert: her kommer vi ind på livet af det lokale og landlige liv.

Herefter kører vi ned til den hyggelige kystby Nerja. Byen har på trods af de senere års vokseværk ved kysterne kun 15.000 indbyggere og har en fantastisk beliggenhed lige ned til Middelhavet, for foden af bjergkæden Sierra de Almijara.

Byen blev grundlagt for over 3.000 år siden, og der er fundet rester af en romersk bebyggelse. Maurerne byggede den gamle bydel, der er præget af hvidkalkede huse, smalle gader og frodige patioer. I byens centrum finder man Balcón de Europa, Europas balkon, der er en rund udsigtsterrasse bygget på en høj klippeafsats. Stedet var tidligere en fæstning, som udgjorde en vigtig forsvarspost i kampen mod sørøverne. Vi går en lille tur i byen, og der bliver også tid til at spise en let frokost.

Dag 3
Byrundtur i Málaga. Byvandring, Museo Málaga og málaga-vin
Traditionel tapas

Vi starter dagen med at besøge regionens næststørste by Málaga. Byen har 567.000 indbyggere og er centrum af Costa del Sol. H.C. Andersen elskede Málaga, og der står i dag en statue af ham på hovedgaden. Efter sit besøg i byen i 1862 skrev han: ”I ingen af Spaniens Byer har jeg følt mig så glad, så hyggeligt hjemme som i Málaga; Folkelivet, Naturen, det åbne Hav, hver især så rig og uundværlig for mig, fandt jeg her, og dertil det mig endnu vigtigere, jeg fandt elskværdige Mennesker”.

Denne søfartsby er en smeltedigel af forskellige folkeslag. Fønikerne kom fra havet og grundlagde Malaca, som de kaldte byen. Herfra sejlede man ud til hele Romerriget med fisk, silke, figner, rosiner og mandler. Senere, under det arabiske herredømme, blev Málaga forvandlet til en af de mest betydningsfulde byer i regionen. Og da spanierne fandt Amerika, blev byen centrum for handlen mellem kolonierne, og derfor et af Spaniens vigtigste handelscentre. Senere var det tekstil- og jernindustrien, der holdt gang i hjulene, indtil slutningen af det 19. århundrede. Industrien oplevede nedgang, og byen døde hen. Men så gjorde turismen sit indtog og satte Costa del Sol på europakortet.

Vores besøg i Málaga starter med en lille vandretur gennem den fascinerende storby. Vi ser den store markedshal, hvor smukke opsætninger af frisk frugt og grøntsager lokker med deres mangfoldige farver. Her ligger frisk fisk og røber nærheden til det gavmilde Middelhav, og duften af krydderier stimulerer appetitten. I den gamle toldbygning besøger vi det interessante Museo Malaga, der efter 18 års ombygning og 40 mill. euro endelig kunne åbne i 2016. Med sine 15.000 m2 er museet det største statsejede museum i Andalusien, og her kan vi gennem 15.000 kunstgenstande følge med på en rejse fra stenalderen til det 20. århundrede. Vores lille besøg giver måske smag på at komme igen og udforske det yderligere i løbet af rejsen. Vi holder pause hvor det er muligt at finde sig en dejlig lille taverna hvor man kan spise en lille tapasfrokost inden vores videre tur gennem de hyggelige og kringlede gader. Vores endemål er en af de små intime bodegas, hvor vi nyder et glas af den lokale málaga-vin. Her serverer man vinen direkte fra fad, og der er høj stemning, før siestaen sætter ind – ja, faktisk det meste af dagen.

Herefter er der lidt tid på egen hånd, inden vi om eftermiddagen kører hjem til hotellet. Du kan besøge den smukke katedral med det manglende tårn, der derfor kaldes ”La Manquita”, den enarmede kvinde, eller du kan besøge det mauriske fæstningsværk Alcazaba på egen hånd. Det imponerende bygningsværk bestod tidligere af over 100 tårne og moskeer og de små hyggelige patioer og smukke haveanlæg. Alcazaba kaldes "Málagas Alhambra”, og man forstår hvorfor, når man ser det.

Dag 4
Udflugt til Ronda – den spektakulært beliggende bjergby
Broen der forbinder de to bydele i Ronda

Ronda befinder sig midt i et vildt klippemassiv og bjerglandskab bag kysten, på 100 meter høje klippevægge, der er delt i to dele af den dybe Tajo-kløft. Det er her, Spaniens ældste tyrefægterarena ligger, og det er også her, at håndværkeren Pedro Romero begyndte at bruge et rødt klæde til tyrefægtning.

Puente Nuevo-broen er en anden seværdighed i Ronda, som forbinder de to bydele. Det tog 42 år at bygge broen, der ligger på det højeste og smalleste sted i Tajo-kløften. Broen er bygget i 1700-tallet, og herfra har man en fantastisk udsigt ned over kløftens dyb 90 meter længere nede. Domkirken Santa María la Mayor er også et besøg værd. Kirken var oprindeligt en moské, og den gamle minaret er siden blevet ombygget til et klokketårn. Inde i kirken ses det, at barokalter og apsis er blevet bygget med domkirken i Málaga som forbillede. (Afstand til Ronda er 100 km, køretid ca. 1 t. 45 min. hver vej.)

Dag 5
Udflugt til Sevilla m. byrundtur, byvandring i den historiske bydel og lidt tid på egen hånd
Plaza de España i Sevilla

Fra morgenstunden kører vi til Andalusiens hovedstad, Sevilla. Byen er et lille paradis på jord, hvor små hyggelige pladser med palmetræer og tusinde farver blandes med livsglæde og passion. Klokketårnet La Giralda symboliserer byens brogede historie og står i dag som et smukt billede på datidens tolerance; et klokketårn opført i maurisk stil som en hyldest til kristendommen. Her har alle folkeslag været; visigoter, romere og arabere – alle har de efterladt sig spor.

Byen var i 1500-tallet den vigtigste havneby i Spanien, og det var her, skibene fra Den Nye Verden lagde til med deres laster af guld og rigdomme. Alt blev indregistreret ved Torre del Oro, Det Gyldne Tårn, langs Guadalquivirs bredder, mens den kosmopolitiske by blev befolket med handelsfolk, navigatører, kunstnere og poeter. Sevilla blev Spaniens rigeste by, og i dag siges det populært, at ”Madrid er Spaniens hovedstad, men Sevilla er verdens hovedstad”.

Det var i denne by, at figurer som Carmen, den mytiske Don José og sågar de to romerske kejsere Trajan og Hadrian blev født. Her fødtes også den spanske kunstner Velazquez, der meget passende fik tilnavnet ”El Sevillano”. Vi starter med en panoramasightseeing i byen og kommer forbi nogle af byens store seværdigheder: operaen, den smukke tyrefægterarena, området for Expo 92’-udstillingen og tobaksfabrikken, hvor Carmen sad og rullede cigarer.

Herefter går vi en tur i Sevillas historiske bydel. Vi besøger det legendariske jødiske kvarter Barrio Santa Cruz, der er kendt fra operaerne Barberen i Sevilla og ikke mindst Bizets fantastiske Carmen. I det pittoreske kvarter får vi et glimt af det ægte Spanien med små listige gyder, herskabspalæer, gårdspladser med duftende blomster og svalende springvand, hvidkalkede bygninger, tapasbarer og en stemning, der hensætter en til en svunden tidsalder.

Har du lyst, kan du besøge byens berømte domkirke, der ud over at være verdens tredjestørste kirke er verdens største gotiske kirke. Kirken er en mageløs bygning af uhørte dimensioner, der blandt andet rummer 30 kapeller og et gravmæle for Christoffer Columbus. Her kan du også beskue den enorme, guldbelagte altertavle, der er den mest imponerende af slagsen i hele Spanien. Herefter er der frokost på egen hånd.

Vi er tilbage i Benalmadena sent på eftermiddagen, men selvom køreturen kan synes lang, har det været alle bestræbelserne værd. (Køreafstand til Sevilla er 221 km, køretid 2 t. 45 min. hver vej.)

Dag 6
Udflugt til Granada
Alhambra

Granada er en af Spaniens smukkeste byer og stedet, hvor den arabiske og den kristne kultur mødes. Det er også her, at det verdensberømte Alhambra-palads, som UNESCO har erklæret for verdenskulturarv, findes. Alhambra er et kompleks af paladser, fæstninger og fyrsteboliger, der ligger majestætisk med de sneklædte Sierra Nevada-bjerge i baggrunden. Paladserne er bygget og udbygget af forskellige arabiske herskere, og måske har det tidligere ørkenfolk dristigt forsøgt at udfordre skønheden i det ventende evige paradis, ved at skabe et lignende paradis på jord.

Granada blev islams sidste bastion på Den Iberiske Halvø, inden kongeparret Ferdinand og Isabella sendte de sidste arabere ud af landet i 1492. Kort tid efter ændrede kongeparret verdenshistorien, da de sendte Christoffer Colombus på opdagelsesrejse. En færd, der kom til at ændre Spaniens fremtid drastisk. Byen har masser at byde på udover Alhambra, og byen er bestemt et besøg værd.

Alhambra er nærmest blevet umulig at få billetter til. Sortbørshajer og andre lyssky typer opkøber billetter og videresælger til urimelige overpriser, dette kan og vil vi ikke støtte, og vi kan derfor ikke længere love at vi får adgang til Alhambra på alle vores afgange. Nogle gange får vi ikke billetter til Nasrid-paladset med Løvegården, andre gange får vi ”kun billetter” til haverne og Generalife, som stadig er en fantastisk oplevelse og mindst lige så spændende, men nogle gange er det helt umuligt at få billetter. På de afgange vælger vi at se de områder af Alhambra som ikke kræver billet. Dette er også interessant, og det giver os så mere tid i selve byen Granada. Som plaster på såret bruger vi pengene på en dejlig frokost oppe ved Alhambra i stedet. Vi booker billetter til Granada løbende, så jo tidligere man booker jo større chance er der for at se hele Alhambra. Når billetter med Løvegården er udsolgt, booker vi billet til ”haverne og Generalife” etc.

Efter opholdet ved Alhambra bevæger vi os ned mod byen af små hyggelige gader, vi passerer blandt andet en guitarbygger og andre småbutikker, og lige pludselig står vi midt i Granada. Vi går en tur i centrum. Hvis du har lyst, kan du besøge Capilla Real, det kongelige kapel, hvor dronning Isabella og kong Ferdinand ligger begravet; eller den majestætiske katedral, der er et mesterværk inden for spansk klassicistisk arkitektur. Byen har mange dejlige pladser samt hyggelige butikker, og på det gamle silkemarked finder du alskens varer. Efter besøget i Granada vender vi tilbage til hotellet.

(Køreafstand til Granada og Alhambra er 145 km, køretid 2 t. hver vej).

Dag 7
Udflugt til Gibraltar (tilkøb)
Den britiske kronkoloni Gibraltar

Vi kører sydpå og når frem til grænsebyen La Linea. Her ligger den lille halvø, hvor englænderne i over 300 år har haft magten. Gibraltars beliggenhed ved strædet mellem Europa og Afrika fik stor betydning under 2. verdenskrig og tiden derefter.

At bevæge sig rundt på Gibraltar er lidt som at komme til England for en stund, selv om vejret unægtelig er bedre. Toldfri butikker, pubber og fish and chips-boder ligger side om side. Mange vil nok betegne området som meget turistpræget, men historisk set har det helt klart sin berettigelse på en tur som denne. Det er en underlig fornemmelse at stå på et engelsk stykke jord, der er beliggende på et sted, der geografisk set burde være spansk. Sjovt nok ligger der også op til flere danske banker på hovedgaden.

Gibraltar er også et af Europas vigtigste steder for trækfugle, og flere myter om de gamle græske guder omhandler Gibraltar. Ifølge en legende er halvøens vartegn, den store kalkstensklippe The Rock, den ene af Herkules’ søjler, der opstod da den foretagsomme græske helt kløvede et bjerg i to. Oppe på selve klippen møder man de kendte gibraltaraber, og selv om klippeøen stadig i dag er et diskussionsemne mellem Spanien og Storbritannien, siges det at Gibraltar forbliver britisk, så længe aberne befolker øen. Vi ser lidt nærmere på kolonien, inden vi bevæger os hjemad igen. (Køreafstand til Gibraltar er 126 km, køretid 1 t. 45 min. hver vej).

Udflugten bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage før afrejse.

Dag 8
Fly Málaga – København

Efter morgenmaden tjekker vi ud af værelset og stiller bagagen i depot. Rejselederen laver et lille improviseret tur/arrangement med lokalbus eller til fods i løbet af dagen og sent på eftermiddagen begiver vi os til lufthavnen for at tage aftenflyet hjem til Danmark.

Udflugt til Gibraltar

Vi kører sydpå og når frem til grænsebyen La Linea. Her ligger den lille halvø, hvor englænderne i over 300 år har haft magten. Gibraltars beliggenhed ved strædet mellem Europa og Afrika fik stor betydning under 2. verdenskrig og tiden derefter.

At bevæge sig rundt på Gibraltar er lidt som at komme til England for en stund, selv om vejret unægtelig er bedre. Toldfri butikker, pubber og fish and chips-boder ligger side om side. Mange vil nok betegne området som meget turistpræget, men historisk set har det helt klart sin berettigelse på en tur som denne. Det er en underlig fornemmelse at stå på et engelsk stykke jord, der er beliggende på et sted, der geografisk set burde være spansk. Sjovt nok ligger der også op til flere danske banker på hovedgaden.

Den engelske kronkoloni Gibraltar

Gibraltar er også et af Europas vigtigste steder for trækfugle, og flere myter om de gamle græske guder omhandler Gibraltar. Ifølge en legende er halvøens vartegn, den store kalkstensklippe The Rock, den ene af Herkules’ søjler, der opstod da den foretagsomme græske helt kløvede et bjerg i to. Oppe på selve klippen møder man de kendte gibraltaraber, og selv om klippeøen stadig i dag er et diskussionsemne mellem Spanien og Storbritannien, siges det at Gibraltar forbliver britisk, så længe aberne befolker øen. Vi ser lidt nærmere på kolonien, inden vi bevæger os hjemad igen. (Køreafstand til Gibraltar er 126 km, køretid 1 t. 45 min. hver vej).

Udsigt over Gibraltar

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 7.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.500,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Málaga t/r
 • Transport til og fra lufthavnen i Málaga
 • Udflugt til Málaga
 • Udflugt til Nerja og Frigiliana
 • Udflugt til Ronda
 • Udflugt til Granada
 • Udflugt til Sevilla
 • Indkvartering på hyggeligt 4-stjernet hotel i delt dobbeltværelse
 • Halvpension på hotellet (morgenmad/middag)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Udflugt til Gibraltar kr. 230 DKK,- per person (turen gennemføres ved minimum 24 deltagere og bestilles/betales hjemmefra senest 45 dage inden afrejse). Vi anbefaler at man booker udflugten hjemmefra. Bestilles den på stedet koster den 35€.
 • Drikkepenge til chauffører og lokalguide (beregn ca. 6 euro)
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Måltider

Måltider indtages i hotellets restaurant. I rejsen er der inkluderet morgenmad og middag (halvpension).

Vejret

Andalusien er det sted i Europa, der har flest solskinstimer. I november, januar og februar måned byder solkysten på hele 170 solskinstimer – til sammenligning har Paris 54-75 solskinstimer og København 43-54 timer per måned. De gennemsnitlige dagtemperatur ligger på 20 grader i november måned svarende til Danmark i august. Det kan naturligvis regne i Andalusien, men regnen falder oftest som korte, kraftige byger. (kilde: dmi.dk).

Udflugten til Alhambra

Alhambra hører til et af de mest eftertragtede steder at besøge i Spanien, og det kan være svært at få billetter dertil. Det betyder, at vi til tider bliver nødt til at ændre dagen for udflugten til Granada. Det er specielt svært at få billetter til Nazaride-paladset med løvegården (der lukkes p.t. kun 8.800 personer ind om dagen). Så det kan i yderst sjældne tilfælde ske, at vi ikke har mulighed for at komme ind i denne afdeling af det store paladskompleks. I så fald bruger vi tiden på andre dele af det kæmpestore område, fx Generalife. Bemærk dog, at dette kun er hændt én gang siden 2009.

Deltagerantal

Denne rejsedato kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen, eller foreslå en anden dato – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, du som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Forlængelse/ændringer

Rejsen sælges som en hel “pakke“, og ved ændringer vil det ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der ikke benyttes.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from En spændende tur til Andalusien Rejsen var pakket med mange gode oplevelser. Men busturene var noget lange. Vi droppede således turen til Sevilla, som jeg ellers havde glædet mig til. I vore høje alder (80 og 76) havde vi lidt svært ved at følge med. Vi kan sagtens gå lange ture, men ikke i det tempo. Der var for kort tid på de valgte destinationer, som alle var rigtig flotte og spændende. Vores guide var særdeles dygtig, og vi fik rigtig mange oplysninger (mest i bussen). Hotellet havde gode værelser, men maden (buffet) var ikke god. Dårligt brød og meget underlige sammenkogte retter.
Date published: 2023-03-15
Rated 4 out of 5 by from God rejse. Godt planlagt rejse. Måske lidt for planlagt på destinationern. Mere "fri" tid ville passe os bedre. God og behagelig rejseleder (Annelise). Godt forberedt og meget velorienteret om spanske forhold og om destinationerne. God til at formidle.
Date published: 2023-02-27
Rated 4 out of 5 by from Skønne Andalusien med fantastiske seværdigheder jeg ikke selv ville finde Spændende ture dog til tider meget lange. En guide der brændte for området og fortalte levende og spændende. Der burde på hotellet være sammensatte borde til de rejsende fra Albatros da vi havde et fint sammenhold og flere ønskede at spise sammen. Må lige påpeje at jeg rejste som singel og syntes det er diskriminerende at skulle betale ekstra for at bo alene på et værelse.
Date published: 2023-02-26
Rated 5 out of 5 by from En dejlig rejse med mange oplevelser og indtryk Rejsen levede fuldstændig op til vore forventninger med mange oplevelser hver dag. En god vidende rejseleder med humor, der forstod at blande relevante oplysninger med små anekdoter og vittigheder.
Date published: 2023-02-25
Rated 4 out of 5 by from En skøn rejse med mange gode oplevelser. Rejsen var spændende, og vores rejseleder var et rart menneske og meget kompetent og inde i sit stof omkring Andalusien
Date published: 2023-02-25
Rated 5 out of 5 by from En skøn rejse med en fantastisk guide og super oplevelser En spændende rejse. Vores guide/rejseleder var fantastisk hun fortjener den største ros. Ønsker virkelig at rejse med hende igen.
Date published: 2023-02-25
Rated 4 out of 5 by from En tæt pakket uge med mange gode oplevelser Godt program, søde medrejsende, godt hotel, god mad, god transport, højt aktivitetsniveau.Rejselederen snakkede for meget, hvor der ikke var reel information, let vrøvlende palads/plads, konstitution/konstruktion, regere/ reagere, Frigiliana/ Friligiana mm, og hun fortalte os, hvad vi følte: fantastisk, smukt etc.I øvrigt var hun venlig og velmenende.Mere info, mindre tom snak.Da en ældre herre under en bustur skulle på toilettet, udviste hun absolut ikke den nødvendige takt og høflighed, tværtimod meget ringe dømmekraft.Og hvorfor er bussens toilet aflåst, når man kører med ældre mennesker? Meget dårlig oplevelse og ydmygende for manden.
Date published: 2023-02-24
Rated 4 out of 5 by from En spændende rejse med en fantastisk rejseleder! En interessant rejse til Andalucien med et tætpakket program. Rejselederen var fantastisk dygtig. Vi følte os trygge og kommunikationen var helt i top; vi var aldrig i tvivl om, hvad vi skulle og hvornår vi skulle mødes. Rejselederen var, ud over det sædvanlige, dygtig til at fortælle om, og vise os, de mange seværdigheder i Andalucien. Rejsen var tætpakket med fine oplevelser, og vi havde en følelse af, at vi fik rigtig meget for pengene. Det eneste lille bitte minus var hotellets restaurant. Trods hotellets fantastiske beliggenhed med skønne, store værelser med havudsigt, lå restauranten i kælderen uden udsigt og med plasticstole og borde og meget kedelig lystof-rør-belysning. Men rejsens fantastiske indhold gjorde, at vi alligevel var i godt humør, når vi skulle spise morgenmad og aftensmad "nede i kælderen"
Date published: 2023-02-24
 • y_2024, m_2, d_20, h_9
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_90
 • loc_da_DK, sid_ESRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser