Det sidste dynasti

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Beijing og Xians storslåede monumenter, kommunismens arnested i Yanan og modernitetens Shanghai

Da det kinesiske kommunistparti overtog magten i 1949, overtog de et samfund, som var formet af årtusinders dynasti historie. På denne specialrejse kombinerer vi Kinas allerstørste attraktioner fra kejsertiden med kommunistiske monumenter og forsøger at forstå sammenhængskraften mellem de to samfundsformer.  

I Beijing ser vi bl.a. levn fra kejsertiden, når vi besøger Den Kinesiske Mur og går på opdagelse i Den Forbudte By. Vi kigger også forbi det imponerende Folkets Store Hal opført på 10 årsdagen for den kommunistiske magtovertagelse, går under jorden i den underjordiske by, der skulle beskytte byens befolkning i tilfælde af atomangreb, samt ikke mindst hilser på den store Rorgænger Mao Zedong i hans mausoleum midt på Den himmelske Fredsplads. 

I Xian oplever vi 2.000 års kinesisk historie inkl. de tusinder af terrakottastatuer, der fulgte Kinas første kejser i graven, inden vi følger i fodsporene på kommunistpartiets store, gamle ledere og besøger byen Yanan i den isolererede Shaanxi provins. Byen, der i næsten 15 år var hovedsæde for Kinas kommunistiske Parti, giver os et helt unik indblik i livet langt væk fra landets store magtcentre. Vi besøger de sagnomspundne huler, hvor Mao Zedong og 10.000 andre kommunister opholdt sig efter at have overlevet Den Lange March i 1934 – 35, bliver inviteret indenfor hos en lokal bonde , samt oplever Den Gule Flod og de berømte vandfald ved Hukou. 

Vi afslutter vores rejse i det pulserende Shanghai, der lokker med fantastiske indkøbsmuligheder og momentale moderne bygningsværker. 

Transporten foregår overvejende med tog, som stadig den dag i dag er den menige kinesers foretrukne transportmiddel.

Oven i dagenes inkluderede udflugtsprogram har du mulighed for at købe en spændende kulturpakke, som giver dig tre aftenforestillinger med henholdsvis Pekingopera, Tangteater og akrobatik inklusive middag alle tre dage

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Yuan

Dagsprogram 12 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
København - Beijing Ankomst til Beijing og Himlens Tempel
Dag 3
Beijing. Den Himmelske Freds Plads, Folkets Store Hal, Den Forbudte By og mulighed for Pekingopera med middag
Dag 4
Beijing - Xian. Den Kinesiske Mur, Trommetårnet, Beijings hutonger og nattog til Xian
Dag 5
Ankomst til Xian. Terrakottahæren, Den store Vildgåspagode og mulighed for Tangteater med middag
Dag 6
Xian – Hukou – Yanan. Den Gule Flod og Hukou vandfaldet
Dag 7
Yanan. De kommunistiske hulebyer, Det store Revolutionsmuseum og besøg i lokal landsby
Dag 8
Yanan – Xian - Shanghai. Den gamle bymur, byens muslimske kvarter og nattog til Shanghai
Dag 9
Ankomst til Shanghai. Jin Mao-bygningen og Nationalkongressen
Dag 10
Shanghai. Yuyuan-basaren, sejlads på Huangpu floden, Nanjing Lu og mulighed for akrobatik-show med middag
Dag 11
Shanghai. Tid på egen hånd og afskedsmiddag
Dag 12
Shanghai – København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Vi flyver fra København til Kinas hovedstad, Beijing.

Dag 2
København - Beijing Ankomst til Beijing og Himlens Tempel Ca. 40km
Himlens Tempel i Beijing

Beijing betyder ”den nordlige hovedstad”, og i mere end 500 år har byen været det politiske magtcentrum i det enorme kinesiske rige. Med 24 kilometer bymure og voldgrave havde den kvadratisk anlagte by allerede i 1400-tallet enorme dimensioner. Inden for bymurene lå Den Kejserlige By, og inde i den lå kernen, magtcentret Den Forbudte By. Med undtagelse af bymuren er det der alt sammen endnu. 

Vi lander i Beijing tidligt om morgenen og tager straks hul på vores spændende udflugtsprogram ved at besøge Himlens Tempel, som er det bedst bevarede af de mange templer og offersteder, der tidligere lå omkring det gamle Beijing. På en terrasse af hvidt marmor hæver det cirkelrunde tempel sit blå-glaserede tegltag mod Beijings himmel. Et unikt eksempel på Kinas traditionelle arkitektur. I templet findes mange af de forfædretavler, røgelseskar og musikinstrumenter, som blev brugt, når kejseren kom for at bede om en god høst. Ved kommunistpartiets overtagelse af magten i 1949 blev templet gjort til en offentlig park, der i dag er et yndet udflugtsmål for de lokale.

Efter et spændende besøg spiser vi en let frokost, inden vi kører til vores centralt beliggende hotel, hvor der bliver tid til at slappe lidt af, inden vi om aftenen mødes for at gå ud og spise.

Frokost og aftensmad inkluderet

Dag 3
Beijing. Den Himmelske Freds Plads, Folkets Store Hal, Den Forbudte By og mulighed for Pekingopera med middag Ca. 20km
Den forbudte by i Beijing

Vi begynder midt i Beijing på Den Himmelske Freds Plads, hvor vi oplever, hvordan kejsermagtens gamle symboler genbruges af den moderne kommunisme. De mange bygninger på og omkring pladsen, gamle såvel som nye, udstråler deres eget utvetydige budskab om uindskrænket magt. Vi skal også ind og hilse på Kinas kommunistiske landsfader, Mao Zedong, der ligger balsameret og til skue i sin glaskiste i et stort mausoleum midt på pladsen. Vi er ikke de eneste besøgende; fra hele Kina strømmer folk stadig til for at få et glimt af ”den store befrier”. Besøget er derfor også afhængig af menneskemængderne.

Ved Den Himmelske Freds Plads finder vi også Folkets Store Hal, kinesernes parlament. Det tog kun kineserne 10 måneder at opføre den enorme bygning, der samlet dækker et areal større end alle bygningerne i Den Forbudte By. Den kæmpemæssige parlamentssal kan rumme 10.000 mennesker – på én gang. Fra Den Himmelske Freds Plads fortsætter vi mod nord til det enorme kejserpalads, Den Forbudte By. Hvor paladsets dybrøde mure en gang var byens højeste, ligger de nu nærmest i skyggen af det voksende antal hoteller og finanscentre. Inde bag de tykke mure omgav Kinas skiftende kejsere sig med hele deres hof af eunukker, konkubiner og tjenestepiger, og beskyttet af kejserens livgarde havde det store palads nærmest karakter af en lille by. Selvom Den Forbudte By i dag kun overvåges af billetkontrollører, er det stadig ikke helt let at komme indenfor, da der er mange besøgende fra hele Kina, og trængslen er stor. 

Tilbage på hotellet er der om aftenen mulighed for at se, og ikke mindst høre Pekingopera. Den må endelig ikke forveksles med almindelig opera! Pekingopera er nemlig en besynderlig blanding af sang, dans, mimik, tale og akrobatik. Egentlig er den gamle kinesiske betegnelse za-ju – blandet teater – ganske dækkende. I dag kalder man det på kinesisk slet og ret for jing-ju – hovedstadens teater. Med kejsernes velvilje udviklede Pekingoperaen sig ved hoffet i det 18. og 19. århundrede. Til gengæld blev operaen og dens skuespillere udsat for forfølgelse under kulturrevolutionen. Først nu er den atter ved at blive populær. Dog lever de nye stjerner stadig ydmygt i små lejligheder. For selvom der ligger hård træning bag en karriere som traditionel kinesisk skuespiller, er det ikke noget, man bliver rig af. (Pekingopera og aftensmad er ikke inkluderet i rejsens pris, men er en del af kulturpakken, som kan købes separat. Se under Prisinformation)

Frokost inkluderet

Dag 4
Beijing - Xian. Den Kinesiske Mur, Trommetårnet, Beijings hutonger og nattog til Xian Ca. 120km
Den kinesiske mur er over 21.000 kilometer lang

Vi forlader Beijing tidligt om morgenen og begiver os mod nord. Det er uden tvivl en ganske særlig drøm, der går i opfyldelse, når vi skal se Den Kinesiske Mur. Kinas første kejser, Qin Shi Huangdi, forbandt og videreudbyggede for over 2.000 år siden Den Kinesiske Mur ud af allerede eksisterende mursystemer. Muren har naturligvis ændret udseende gennem tiderne. Oprindeligt var den blot en jordvold, men den blev efterhånden bygget om til en rigtig befæstet mur med skydeskår og vagttårne. Muren skulle tjene som værn mod de vilde nomadestammer, der huserede nord for Kina, men den kom dog aldrig til at spille nogen større militær rolle. På andre områder var den imidlertid ganske brugbar. Et system af røgsignaler gjorde det muligt hurtigt at sende beskeder og advarsler fra vagttårn til vagttårn. Hvor de vigtige karavaneveje krydsede Muren, fungerede den endvidere som kontrolpost. Det siges, at Muren er det eneste bygningsværk, man kan se fra månen. Myterne er mange, og hvad enten man vælger at tro på dem eller ej, er muren en uforglemmelig oplevelse. Der bliver god tid til at klatre op i nogle af vagttårnene og opleve historiens vingesus, inden vi atter vender tilbage til Beijing. 

Herefter går turen til Trommetårnet, hvorfra vi har en god udsigt over hutongernes tage. Tårnet er fra 1420, og trommeslagene hjalp førhen byens borgere med at holde styr på tiden. Her findes ligeledes verdens største tromme, der har en diameter på 285 centimeter, vejer 625 kilo, og blev lavet til en trommekonkurrence i 1996.Vi begiver os ned ad de små, snævre gader i Beijing for at besøge de berømte hutonger, som er traditionelle boligkvarterer bygget dengang, man stadig overholdt reglen om ikke at bygge højere end kejserpaladsets mure. Både her og i parkerne kommer man tæt på den enkelte kinesers hverdag.

Først på aftenen kører vi til Beijing Banegård, hvor næste store oplevelse venter. Vi skal nemlig med nattog mod vor næste destination; den gamle kejserby Xian. Rejsen foregår i førsteklasses sovevogn – – på dansk ”blød seng”. Vi garanterer for en anderledes og spændende oplevelse.

Frokost og aftensmad inkluderet.

Dag 5
Ankomst til Xian. Terrakottahæren, Den store Vildgåspagode og mulighed for Tangteater med middag Ca. 40km
Den Store Vildgås-pagode i Xian

Meget tidligt om morgenen begynder de skrattende højttalere i toget at udgyde nyheder, anekdoter og musik i en uendelighed. Det fortsætter, indtil vi når Xian i den centrale Shaanxi-provins. Her har den kinesiske kultur har sin oprindelse. Under Kinas første kejser, Qin Shi Huangdi (221 f. Kr.), var området for første gang midtpunkt i det enorme kinesiske rige. Og under det blomstrende Tang-dynasti (618-907) blev byen igen hovedstad og dertil en af verdens største. Med mere end 2.000 års historie er byen således fyldt med spændende mindesmærker.

Fra banegården i Xian kører vi direkte til den berømte terrakottahær. En bonde gjorde i 1974 tilfældigt det sensationelle fund, da han var ved at grave en dyb brønd under sommertørken. Pludselig begyndte mandshøje lersoldater at dukke op af jorden. Siden har arkæologerne fundet tusinder af figurer – og de graver stadig! De mange figurer udgør en hel hær af fodfolk, bueskytter, officerer og generaler. En hær, der blev skabt og gravet ned for at ledsage og beskytte Kinas første kejser, Qin Shi Huangdi, i dødsriget.

Vi fortsætter nu til Den Store Vildgås-pagode, der blev opført i år 652 og oprindelig husede en stor samling buddhistiske skrifter. Vi går en tur i den hyggelige park og kommer helt tæt på de lokale, der ofte mødes her.

Om aftenen er der endnu engang mulighed for at deltage i en kulturel aftenforestilling i det lokale teater. Her fører dygtige musikere og yndefulde dansere arven videre fra tiden under Tang-dynastiet, hvor dansene blev fremført ved hoffet. (Tangteater og aftensmad er ikke inkluderet i rejsens pris, men er en del af kulturpakken, som kan købes separat. Se under Prisinformation)

Frokost inkluderet

Dag 6
Xian – Hukou – Yanan. Den Gule Flod og Hukou vandfaldet Ca. 500km

Det er blevet tid til at forlade Xian og begive os udenfor alfarvej. I vores egen bus kører vi stik nordøst og befinder os snart ude i det kinesiske kerneland. Her er udviklingen ikke fuldt med i så høj grad som i byerne og vi får et godt indblik i forskellene mellem land og by i dette kæmpe land.

Vores første stop er det imponerende Hukou vandfald, hvortil vi ankommer ved frokosttid. Vi spiser en lokal frokost i nærheden af vandfaldet, inden vi ser nærmere på dette spændende naturfænomen. Med et fald på over 20 meter og en bredde på op til 50 meter er vandfaldet ikke blot Kinas andenstørste, men også det absolut mest spektakulære på Den Gule Flod. Her hvor Den Gule flod møder Hukou bjergkæden presses Kinas utæmmelige flod gennem en meget smalt korridor, som ligeledes danner grænsen mellem de to provinser Shanxi og Shaanxi. 

Vi går en tur langs de frådende vandmængder, inden vi fortsætter vores færd mod Yanan, hvortil vi ankommer først på aftenen. Efter at have indlogeret os på vores hotel, indtager vi en god, solid middag, og efter en lang dag virker hotelsengene sikkert endnu mere tillokkende end sædvanligt. 

Frokost og aftensmad inkluderet

Dag 7
Yanan. De kommunistiske hulebyer, Det store Revolutionsmuseum og besøg i lokal landsby Ca. 50 km

Yanans historie strækker sig flere århundrede tilbage i tiden, men først med ankomsten af de kinesiske kommunister i 1930’erne kom byen på verdenskortet. Kommunisterne, der var blevet fortrængt fra deres hovedkvarter i den sydøstlige del af landet gjorde i 1937  byen til deres hovedsæde efter at have kæmpet sig tværs gennem landet. De evindelige kampe, dårligt udstyr og umenneskelige forhold kostede op mod 70.000 kommunister livet, og Den lange March er den dag i dag en af grundpillerne i Partiets fortælling om kommunisternes magtovertagelse.

Vi starter vores udflugt med et besøg ved revolutionsområderne Zaoyuan og Yangjialing lidt udenfor byen. Zaoyuan var stedet, hvor Mao Zedong opholdt sig, efter han var blevet valgt som partiformand i 1943. Oprindeligt var bebyggelsen begrænset til jordhuler gravet direkte ind i bjergsiderne, men i dag er der gjort lidt mere ud af forholdene. I det hele taget er det sjovt at se de mange kinesiske turister, der flokkedes her. ”Rød turisme” er vokset voldsomt de sidste par år i Kina. Godt hjulpet på vej af kommunistpartiet, der fortsat i høj grad legitimere sig gennem sin historie. 

Vi returnere til byen for at spise en god frokost, inden vi fortsætter på byens mest berømte bygning; Yanan Revolutionary Memorial Hall, tidligere også kaldet Det store Revolutionsmuseum. Opført som det absolut første af sin slags åbnede museet allerede i 1951 dørene op for retskafne borgere. Her blev historien om den kommunistiske magtovertagelse fortalt med meget store og rosenrøde bogstaver. Ikke meget har ændret sig det sidste 70 år og der bliver rig mulighed for at opleve, hvordan objektiv historiefremstilling fortsat har relativt trange kår i Kina den dag i dag.

Om eftermiddagen kører vi atter ud af byen og besøger en af de mange mindre landsbyer. Provinsen Shaanxi hører til blandt de absolut fattigste i den kinesiske folkerepublik og selvom leveforholdene også her er steget markant de sidste mange årtier, er turen en rejse tilbage i tiden.

Vi returnerer til Yanan sidst på eftermiddagen og afslutter en anderledes og spændende dag med et besøg på en af byens bedste restauranter. 

Frokost og aftensmad inkluderet

Dag 8
Yanan – Xian - Shanghai. Den gamle bymur, byens muslimske kvarter og nattog til Shanghai Ca. 300km

Det er blevet tid til at forlade Yanan og efter en god morgenmad kører vi tilbage til Xian, hvor vi stadig har et par højdepunkter til gode. 

Vi starter med at besøge byens imponerende bymur. Den 12 meter høje og 14 km lange bymur blev opført i Ming-dynastiet omkring 1370 som værn mod Mongolerne. Fra bymuren nyder vi udsigten til både den gamle og nye bydel med sine gamle hustage og små gårdspladser, de moderne skyskrabere og bilfyldte gader

Vi fortsætter herfra til byens muslimske område, der især er kendt for sine mange gadekøkkener. Over glødende trækul tilberedes krabbe- og lammespyd. Her faldbydes også frisklavede sesamsnacks, og i de små tehuse kan du prøvesmage teen, inden du køber den. Ved gaden Baiyuanimen er en overdækket basar med alt fra miniature terracottakrigere til tasker og jadesmykker.

Sidst på eftermiddagen begiver vi os mod Xians hovedbanegård, hvor vores nattog til Shanghai holder parat til at fragte os trygt og sikkert tværs over det kinesiske kontingent. Vi rejser som de lokale, da vi selv medbringer aftensmad og nyder den i vores sovevogn.

Frokost og aftensmad (madpakke) inkluderet

Dag 9
Ankomst til Shanghai. Jin Mao-bygningen og Nationalkongressen Ca. 40km

Vi ankommer til Shanghai tidligt næste morgen og kaster os straks over dagens program. Shanghai er med sine næsten 20 millioner indbyggere en af Kinas største og tættest befolkede byer. Indtil 1949 var byen regeret af vesterlændinge og japanere. Derefter overtog kinesiske kommunister magten, og de mange udlændinge blev smidt ud ligesom byens rige kinesere. I dagens Shanghai findes Kinas største varehuse og mest moderne industrier. Dette nye finans- og handelscenter er på under 20 år vokset til en millionby med intentioner om at nå Hongkongs niveau. 

Turens første udflugt går til bydelen Pudong, der for få år siden blev omdannet til en særlig økonomisk zone, hvilket de mange skyskrabere vidner om. Vi skal op på 88. etage i Jin Mao-bygningen, en af verdens højeste bygninger. Den storslåede udsigt fra bygningen viser, at ordet metropol er absolut dækkende for Shanghai.

Vi afslutter vores første dag i Shanghai med et besøg ved bygningen, hvor kommunistpartiet afholdte sin første nationalkongres. Året var 1921 og her 100 år senere er bygningens udstilling en lang hyldest af det kinesiske kommunistparti. Vi bliver vist rundt i de beskedne lokaler, hvor de 13 deltagere til nationalkongressen på vegne af partiets 57 medlemmer (!) udformede grundlaget for det der senere skulle blive Folkerepublikken Kina. Af de 13 deltagere var der kun 2 overlevende ved udnævnelsen af Folkerepublikken i 1949. Den ene naturligvis Mao Zedong.

Sidst på eftermiddagen begiver vi os til vores dejlige hotel og efter at have slappet lidt af en lang og indholdsrig dag, spiser vi aftensmad på en lokal restaurant.

Frokost og aftensmad inkluderet

Dag 10
Shanghai. Yuyuan-basaren, sejlads på Huangpu floden, Nanjing Lu og mulighed for akrobatik-show med middag Ca. 30km

Efter morgenmad på hotellet besøger vi Yuyuan-basaren. Her er mulighed for at købe et hav af kinesiske produkter fra kunst og souvenirs til eksotisk tilberedte retter. Bag ved basaren ligger det gamle kinesiske kvarter med snævre handels- og beboelsesgader, der i disse år bliver fjernet. Det er absolut sidste udkald, hvis man vil se dette stykke Shanghai-historie.

Shanghai betyder direkte oversat "ved havet", og det er derfor nærliggende at se byen fra søsiden. Shanghai er strategisk beliggende ved udmundingen af Yangtze-floden i Det Østkinesiske Hav. Dette gør Shanghai til en af de vigtigste og største havnebyer i verden. Vi sejler en tur på Huangpu-floden og i Shanghais havneområde

Efter frokost begiver vi os mod Shanghais største indkøbsgade, Nanjing Lu. Her er der rig mulighed for at købe nogle af de mange spændende ting, Shanghai har at byde på.

Ved aftenstid er der mulighed for at deltage i det absolut sidst punkt på vores flotte Shanghaiprogram: akrobatik i verdensklasse. Byens akrobatiktrup er verdensberømt for akrobaternes smidighed, og måske er nogle af truppens klassiske numre på aftenens program. (Akrobatikshow og aftensmad er ikke inkluderet i rejsens pris, men er en del af kulturpakken, som kan købes separat. Se under Prisinformation)

Frokost inkluderet

Dag 11
Shanghai. Tid på egen hånd og afskedsmiddag

Denne dag i Kinas største by er fri til at bruge, præcis som du har lyst. Tag eventuelt til et af de mange kinesiske markeder. Her kan man forsyne sig med tøj, sko, ure, cd’er og meget andet. Husk, at det er på sin plads at prutte om prisen, så det er med at have tålmodighed. Kineserne er særdeles dygtige og driftige forretningskvinder og -mænd! 

Er man mere interesseret i kunst, kultur og historie, har Shanghai naturligvis også meget at lokke med. Nærliggende er det at besøge Shanghai Museum, der rummer én af Kinas mest imponerende samlinger af historiske og kulturelle perler, men her findes også masser af mindre kunstudstillinger og andre spændende kulturudbud.

Om aftenen mødes vi på hotellet og går ud og spiser en sidste middag sammen på en nærliggende lokal restaurant. 

Aftensmad inkluderet

Dag 12
Shanghai – København

Tidligt om morgenen kører vi for sidste gang gennem Shanghais gader til lufthavnen, hvor vores fly venter.

Kulturpakke med tre aftenforestillinger

Dag 3: Aftensmad og Pekingopera
Dag 5: Aftensmad og Tangteater i Xian
Dag 10: Aftensmad og akrobatik i Shanghai

Pris: fra 898,- pr. person

Pekingopera

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder.
 • Fly København – Beijing og Shanghai – København, samt Xian - Shanghai
 • Udflugter jf. program.
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse.
 • To overnatninger på nattog Beijing – Xian og Xian - Shanghai i 4 personers kupé på soft sleeper (bedste klasse).
 • Morgenmad dagligt.
 • Frokost dagligt (undtagen dag 11).
 • Middag dagligt (undtagen dag 3, 5 og 10) 
 • Et glas øl/vand til inkluderede måltider.
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris.
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring.
 • Eventuelle ekstra arrangementer.
 • Kulturpakke med 3 aftenforestillinger og aftensmad
 • Tillæg for enkeltværelse.
 • Øvrige drikkevarer
 • Gruppevisum til Kina kr. 960,-
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. USD 50,-)
 • Personlige fornødenheder.
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Bemærk venligst

Til tider lukkes seværdigheder under officielle besøg og kongresser. I sådanne tilfælde vil vi forsøge at finde et passende alternativ.

Togrejser og overnatning ombord

Vi benytter os på den tur af det veludviklede kinesiske jernbanenet, når vi med nattog tilbagelægger strækningerne Beijing – Xian og Xian – Shanghai. I alt næsten 2500 kilometer.
Vi rejser på 4 personers soft sleeper (bedste klasse) med fælles toiletfaciliteter på gangen.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser