Vaccination Kina

Den Kinesiske Mur er mere end 21.000 km lang

Herunder finder du en liste over de vaccinationer, der anbefales ved rejser til Kina.

Vaccinationer

Kort rejse, under 3 uger til turistområder: hepatitis A - difteri/stivkrampe
Rejse over 3 uger, desuden: tyfus - evt. hepatitis B - japansk hjernebetændelse (apr-okt)
Længere ophold, desuden: hepatitis B - evt. rabies (hundegalskab) - tuberkulose


Gul feber
Gul feber-vaccinationscertifikat kræves af rejsende, der kommer fra et gul feber-område. En vaccine mod gul feber skulle tidligere fornyes hvert 10. år. Det er nu ændret, så en vaccine gør dig immun over for gul feber hele livet.

Malaria 
Der er risiko for malaria i det sydlige Kina under 1.500 meters højde. Ved rejser i disse områder må man anbefale, at der tages forebyggende malariamedicin. Man skal være meget omhyggelig med forebyggelse af myggestik (myggespray med DEET eller AUTAN, anvendelse af imprægneret myggenet eller bo på hoteller med aircondition). Malariamyggen stikker først efter mørkets frembrud.

Denguefeber 
Der er denguefeber i den sydlige del af Kina, også i byerne. Der findes ingen vaccine eller medicin, man kan tage forebyggende. Man skal være omhyggelig med at beskytte sig mod myggen med myggespray med DEET eller AUTAN. Denguemyggen stikker hyppigst lige omkring solopgang og solnedgang.

Du kan få mere information om de sygdomme, der foranlediger de forskellige vaccinationer her: Almindeligt forekommende sygdomme

Oplysningerne her på siden er udarbejdet af Albatros Vaccinationsklinik ved læge Mogens Rishøj og sygeplejerske Karin Rishøj. Bestil tid til vaccinationen og læs mere: Albatros Vaccinationsklinik

Det sidste dynasti

Beijing og Xians storslåede monumenter, kommunismens arnested i Yanan og modernitetens Shanghai

  • 10-05-2022
  • 12 dage
  • 20.998,–
fra København