Drømmekrydstogt i det vestlige Middelhav

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Fra Barcelona til middelhavslandenes kulturperler med Celebrity Infinity - med dansk rejseleder, 14 dage

Hele Middelhavet bliver vores bagtæppe, når vi stævner ud fra Barcelonas havn og skyder drømmerejsen til middelhavslandenes kulturperler i gang. Vi starter med hele 3 spanske regioner, Catalonien, Valencia og Andalusien, med et visit til britiske Gibraltar. Vi får sydeuropæisk storbystemning ind under huden i Nice, Marseille og Rom, hvor vi kommer forbi et hav af seværdigheder.

Du får også tid til at nyde det afslappede liv på havet – vi skal jo heldigvis kun pakke ud én gang – og den uforlignelige udsigt undervejs. Hvis du tilkøber udflugtspakken, kommer du på tre spændende udflugter sammen med den danske rejseleder. 
Husk, at hvis du opgraderer til udvendig- eller balkonkahyt, får du classic drikkepakke med i købet.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt i Middelhavet

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EURO

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Barcelona, Spanien. Ankomst og check-in på hotel
Dag 2 Barcelona og ombordstigning
Dag 3 Valencia, Spanien. Mulighed for byrundtur
Dag 4 Alicante, Spanien. En dag på egen hånd
Dag 5 Gibraltar, Storbritannien. Mulighed for udflugt til Gibraltarklippen
Dag 6 Málaga, Spanien. Dag på egen hånd
Dag 7 Cartagena, Spanien. Tid til egne oplevelser
Dag 8 En dag på havet
Dag 9 Marseille, Frankrig. Dag på egen hånd
Dag 10 Villefranche, Frankrig. Lange sandstrande og hyggelige caféer
Dag 11 La Spezia, Italien. Mulighed for udflugt med vandring i Cinque Terre Nationalpark
Dag 12 Rom, Italien. Frivillig tur med rejselederen i Den Evige Stad
Dag 13 På havet
Dag 14 Barcelona, Spanien og hjemrejse

Celebrity Infinity

Celebrity Infinity er et af rederiet Celebrity Cruises mellemstore skibe med plads til 2.000 passagerer

Om bord på det elegante skib kan du blandt andet nyde godt af pæne kahytter, et dejligt poolområde, spa og fitnesscenter. Om bord på Celebrity Infinity kan du nyde god mad fra flere forskellige restauranter og caféer og en drink i den hyggelige bar. Skibet har endvidere en iLounge med Mac-computere, hvorfra du kan komme på internettet døgnet rundt.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Barcelona, Spanien. Ankomst og check-in på hotel

Efter ankomsten kører vi til vores hotel. Om aftenen kan du vælge at spise på egen hånd eller at følge med rejselederen (aftensmad ikke inkluderet i rejsens pris).

Dag 2
Barcelona og ombordstigning Afsejling kl. 17.00
Gaudi pryder flere bygninger i Barcelona

Barcelona, den spanske region Cataloniens hovedstad, er indbegrebet af spansk foretagsomhed, kunstnerisk livsglæde, hektisk natteliv og politisk dynamik. Den er Spaniens næststørste by og en stilfuld avantgarde-by. Den er rig og driftig og har en af landets vigtigste havne samt masser af indbringende industri. Byen sprudler af energi og aktivitet døgnet rundt, og med en 2.000-årig historie rummer Barcelona samtidig en spændende blanding af romerske ruiner, gotiske paladser og smukke bygninger i jugendstil. Arkitektonisk er Barcelona en af Europas mest spændende byer. Blandt andet takket være arkitekten Antoni Gaudís fantastiske og meget særprægede bygningsværker.

Efter morgenmaden på hotellet tager vi på byrundtur i smukke Barcelona, hvorefter vi kører mod skibet og stævner ud på Middelhavet.

Om aftenen kan vi nyde udsejlingen fra Barcelona, mens vi lærer skibet lidt bedre at kende og vænner os til livet ombord.

Dag 3
Valencia, Spanien. Mulighed for byrundtur Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 21.00
Katedralen i Velencia

Valencia er Spaniens tredjestørste by og en værdig rival til Barcelonas høje energiniveau og Madrids kulturelle og farverige attraktioner. Den blomstrende by er fyldt med kultur, spændende spisesteder og lange strande. Mens byen byder på smukke bygninger som UNESCO-fredede La Lonja og den imponerende katedral i Valencia, skal man blot et par kilometer ud fra byen for at opleve en verden af bølgende bakker beklædt af vinmarker, samt utrolige underjordiske grotter. 

Efter morgenmaden ombord skal vi på dagens udflugt opleve Valencias unikke arkitektur og hyggelige omgivelser. Vi starter i det store futuristiske kompleks, Byen for kunst og videnskab, som er blevet et ikon for byen. Herefter fortsætter vi til fods for at opleve byens historiske bymidte med markeder og storslåede bygninger. Vi kommer naturligvis forbi byens vartegn, Valencia Katedral, som er bygget over mange år og dermed i mange forskellige stilarter. Her ses både romersk, gotisk og barokkens indflydelse på byens arkitektur. På vores spændnede gåtur skal vi også se UNESCO-fredede La Lonja, som blev erklæret for et nationalt historisk og kunstnerisk monument i 1931. Oprindeligt blev bygningen brugt til silkehandel, som gennem århundreder har haft indflydelse på Valencias økonomi.  

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 4
Alicante, Spanien. En dag på egen hånd Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 17.00
Ved stranden i Alicante

Alicante er vel nok en af de mest kendte byer på Costa Blanca. Den dejlige boulevard med palmetræer og handelsgaderne er nogle af byens vartegn. Men det er ikke kun derfor, turister hver sommer flokkes til området. Kilometerlange sandstrande og det glimrende vejr trækker også turister til. Det er oplagt at bruge dagen på at dase på stranden. Nær havnen findes hyggelige gader, hvor man kan spadsere og nyde palmerne og det milde klima. Byen har mange historiske bygninger, der gør den attraktiv for sightseeing. Her er blandt andet katedraler, kirker og selvfølgelig det smukke havneområde. Nyd dagen på egen hånd, eller følg med vores rejseleder på en spadseretur rundt i byen.

Dag 5
Gibraltar, Storbritannien. Mulighed for udflugt til Gibraltarklippen Ankomst kl. 13.00, afsejling kl. 20.00
Der lever aber på Gibraltarklippen

Man siger, at den dag, aberne forsvinder fra Gibraltar, ophører Gibraltar med at være engelsk territorium. Aberne er her stadig og lever i bedste velgående, så det ser ikke ud til, at englænderne mister Gibraltar foreløbig. På dagens udflugt skal vi se nærmere på denne enklave til fods, og vi tager svævebanen op til Gibraltarklippen og aberne. Navnet Gibraltar stammer fra Gibel Tariq, som er arabisk og betyder Tariqs Bjerg. Bjerget har navn efter Tariq Ibn Zeyad, som ledede den arabiske erobring af Spanien i det 8. århundrede, hvor arabiske styrker krydsede strædet sydfra. 1000 år senere, og længe efter araberne var blevet fordrevet fra det europæiske fastland, fik Gibraltar sin besynderlige status. I 1713 blev territoriet overdraget til englænderne, som betragtede overdragelsen som permanent. Det har lige siden givet anledning til anglo-spanske kurrer på tråden.

Gibraltar går under navnet “Klippen” og består af 143 huler, cirka 43 kilometer vejstrækning og kilometervis af tunneler. Man kan gå på opdagelse i klipperne på det sydligste punkt på Den Iberiske Halvø, hvor Europa møder Afrika, eller slentre rundt i middelhavsbyens gader. Shopping tiltrækker mange turister, for man er fritaget for at betale moms her.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 6
Málaga, Spanien. Dag på egen hånd Ankomst 07.00, afsejling kl. 17.00
Málaga er Spaniens 6. største by

I dag skal du udforske den fantastiske storby Málaga, der er regionens næststørste by. Byen har 560.000 indbyggere og er centrum af Costa del Sol. H.C. Andersen elskede Málaga, og der står i dag en statue af ham på hovedgaden. Efter hans besøg i byen i 1862 skrev han: ”I ingen af Spaniens byer har jeg følt mig så glad, så hyggeligt hjemme som i Málaga; Folkelivet, Naturen, det åbne Hav, hver især så rig og uundværlig for mig, fandt jeg her, og dertil det mig endnu vigtigere, jeg fandt elskværdige Mennesker.” Denne søfartsby er en smeltedigel af forskellige folkeslag. Fønikerne kom fra havet og grundlagde Malaca, som de kaldte byen. Herfra sejlede man ud til hele Romerriget med fisk, silke, figner, rosiner og mandler.

Senere under det arabiske herredømme blev Málaga forvandlet til en af de mest betydningsfulde byer i regionen. Da spanierne fandt Amerika, blev byen centrum for handlen mellem kolonierne, og blev således et af de vigtigste handelscentre i Spanien. Senere var det tekstil- og jernindustrien, der holdt gang i hjulene, indtil slutningen af det 19. århundrede, hvor disse industrier oplevede nedgangstider, og byen døde hen, indtil turismen gjorde sit indtog og igen satte Costa del Sol på europakortet.

Nyd dagen på egen hånd, eller følg med vores rejseleder på en spadseretur rundt i byen.

Dag 7
Cartagena, Spanien. Tid til egne oplevelser Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00
Amfiteateret i Cartagena

Cartagena ligger i det sydøstlige hjørne af den iberiske halvø, i provinsen Murcia. Cartagena har været hovedsæde for den spanske flåde siden det 18. århundrede og har desuden fra det 16. århundrede været en af de vigtigste havne i Spanien, som blandt andet fungerede som hovedkvarter for Hannibal og hans hær af 37 elefanter i den anden puniske krig. Havnen forblev en stor handelshavn under romerne og maurerne, og i dag er Cartagena Spaniens største søfartssted og indgang til Costa Calida, som huser over 250 km strande. 

Gå på opdagelse på egen hånd, eller tag med på skibets udflugter (købes og betales direkte ombord på skibet). Her kan man bl.a. nyde det smukke fort, der beskyttede havnen, og som blev bygget af Philip den 2. eller gå en tur i denne historiske havneby, som har utallige museer, blandt andet storslåede ”Roman Theatre”, som er et smukt gammelt romersk amfiteater. Mulighederne er mange, spørg eventuelt rejselederen til råds. 

Dag 8
En dag på havet
Der er plads til 2.000 passagerer på Celebrity Infinity

Mens vi bevæger os mod den franske riviera, kan du slappe af på skibsdækket i en liggestol og nyde udsigten, læse en god bog og benytte dig af skibets mange forskellige underholdende tilbud. Her er hele ti spisesteder, du kan vælge imellem, og seks barer hvor du kan nyde et godt glas vin eller en kølig cocktail. Ombord er også et hyggeligt bibliotek med diverse brætspil, et teater, et kasino, fitnessfaciliteter og en spa, hvor du kan forkæle dig selv med forskellige behandlinger (bestilles og betales direkte om bord på skibet). 

Rejselederen informerer løbende om alle mulighederne på skibet og står for en række fælles sociale hyggearrangementer og informationsmøder for Albatros-gruppen.

Dag 9
Marseille, Frankrig. Dag på egen hånd Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00
Havnebyen Marseille

I dag ankommer vi til den franske by Marseille på Den Franske Riviera. Dette er Frankrigs næststørste by og største havneby. Byen blev grundlagt af grækerne, og under Frankrigs kolonitid blev byen porten til Middelhavet og søfarten blomstrede. Den franske nationalsang »Le Marseillaise« har navn efter byen, for det var tropper herfra, der sang den under Den Franske Revolution. I dag forbindes byen mest med fodbold, og landets fodboldlegende Zinedine Zidane er født netop i Marseille.

Byens gamle havnekvarter havde tidligere et dårligt ry, men i dag finder man hyggelige restauranter og caféer, hvor man kan nyde enten den berømte fiskesuppe bouillabaisse eller et glas af den lokale drik pastis, en fransk anislikør som man næsten bør prøve. Man kan vælge at tilbringe dagen på egen hånd i Marseille eller tilmelde sig en af skibets udflugter fx til den nærliggende by Aix-en-Provence. Byen blev grundlagt af romerne og var fødeby for franske berømtheder som maleren Paul Cezanne. Aix-en-Provence var tidligere hovedstad i Provence og har bevaret sit noble udseende bl.a. med elegante patriciervillaer fra det 17. og 18. århundrede, samt smukke markedspladser, majestætiske avenuer og romerske springvand. Det historiske centrum er i dag på UNESCOs liste over bevaringsværdige steder. 

Boulevarder og pladser omkranser den gamle bydel og markerer, hvor de gamle bymure lå. Byens centrum hedder Cours Mirabeau og er en bred skyggefuld boulevard anlagt i det 17. århundrede på middelaldervoldene. Husenes facader er udsmykket med fint udskårne indgangspartier og smedejernsbalkoner. Ved katedralen St. Sauveur kan man lære om europæisk arkitekturhistorie blot ved at kigge på bygningen. Alle arkitektoniske stilarter lige fra det 5. til det 17. Århundrede er nemlig repræsenteret. 

Skibets udflugter bestilles og betales ombord. Vores danske rejseleder er naturligvis behjælpelig med at bestille udflugterne. Dagen kan også opleves på egen hånd, og her vil rejselederen også stå til rådighed med hjælp og viden.

Dag 10
Villefranche, Frankrig. Lange sandstrande og hyggelige caféer Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 19.30
I Villefranche-sur-Mer

En typisk by ved Côte d’Azur med lange sandstrande, udendørscaféer og restauranter. Fra hovedvejen øverst i byen kan man nyde udsigten og de klassiske røde tegltage, smalle brolagte gader og charmerende torve. Der vil være mulighed for at gå på opdagelse i byen på egen hånd eller sammen med vores rejseleder. Hertil skal siges, at der er en del trapper og højder i byen, så tag gode sko på. Hold udkig efter vin, lokale kunstneres malerier og duge eller linned med blomstermotiver, der er typiske for Provenceregionen. Der er dømt ægte fransk middelhavsstemning, og det er bare om at nyde det og suge til sig af indtryk.

Skibet arrangerer udflugter til blandt andet fyrstendømmet Monte Carlo og den nærliggende charmerende kystby Nice. Disse udflugter skal bestilles og betales ombord. For de interesserede vil rejselederen gå en tur i byen. Er man på udkig efter ren afslapning, så anbefales det at gå den lille kilometers penge til byens egen lille private strand og slappe af i det fine sand.

Dag 11
La Spezia, Italien. Mulighed for udflugt med vandring i Cinque Terre Nationalpark Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 19.00
Vernazza i Cinque Terre

De morgenfriske kan følge indsejlingen til La Spezia i Ligurien. Dagens Albatros-tilbud er en udflugt til Vernazza og Monterosso al Mare, som udgør to af de fem landsbyer, som udgør Cinque Terre-regionen, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Byerne er kendt for deres flotte beliggenhed direkte på kysten ud mod havet. Når man besøger området, så opleves dramatiske klipper og bjergsider i flæng, hvilket kan give anledning til undren over, hvordan de har klaret at bosætte sig her i sin tid. Byerne var kun tilgængelige fra havet og via små stier mellem byerne. Stierne findes stadig, og det er netop en af disse, som dagens udflugt giver mulighed for at opleve.

Vi starter med at tage lokaltoget fra La Spezia til Vernazza, hvor vi bliver bevæbnet med vores ”Cinque Terre-kort”, som giver adgang til lokaltog og brug af de gamle stier, der forbinder byerne. Her starter stien, som går fra Vernazza til Monterosso al Mare. Vi har tid til at nyde Vernazza, inden vi begiver os afsted. Selve vandringen vurderes officielt som middelsvær og har en del stejle trappetrin undervejs. Et enkelt sted skal vi krydse en mindre bro over en bæk, der løber ned i havet fra en høj bjergvæg. Det tager i gennemsnit lige omkring to timer at gå denne tur. Vel fremme i Monterosso al Mare går vi en tur i byen, når alle er samlet, og der er tid på egen hånd til at finde en frokost. Den historiske del af byen ligger mod syd og mod nord finder vi flere restauranter og hoteller. Her findes desuden en sandstrand.

For dem, der ikke vil vandre, er der mulighed for at tage lokaltoget til Monterosso al Mare, som er vandringens slutsted. Her er der gode muligheder for at finde en lokal frokost på egen hånd og nyde den hyggelige by. I dag har området Cinque Terre status som nationalpark, og byerne ernæres primært af turisme, men producerer også vin og olie, og mange lever af fiskeri.
Om eftermiddagen tager vi toget tilbage til La Spezia, hvor vores skib venter. Der bliver også lidt tid til at opleve La Spezia på egen hånd.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 12
Rom, Italien. Frivillig tur med rejselederen i Den Evige Stad Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 19.00
Trevi-fontænen

Tidligt om morgenen ankommer vi til Civitavecchia, som er Roms havneby. I dag er der mulighed for at tage med vores danske rejseleder til den spændende italienske hovedstad. Vi går i land i Civitavecchia hvorfra vi tager det offentlige transportsystem (Beregn derfor ca. 10 euro i transportomkostninger pr. vej). Herfra sætter vi kursen mod Roms bymidte og kører undervejs i ca. 1 time. 

Rom – Den Evige Stad – byder på et hav af seværdigheder og en spændende, historisk atmosfære, men også et voldsomt trafikkaos. Står man midt i Rom for første gang, kan mylderet af biler, scootere og travle fodgængere virke overvældende. Men gør som romerne: fokuser på at nyde byens skønhed og stemning.
Roms historie er et stort kapitel, og byen er som et kæmpe museum med smukke bygninger og enestående monumenter fra Roms storhedstid. Byen er fuld af kontraster, så der er ikke mange skridt fra det trafikale kaos til stilheden på et fredfyldt lille torv. Rom er nemlig fyldt med små oaser i form af små, hyggelige pladser, som ofte prydes af smukke kirker. Her kan man høre vandet risle i et lille springvand, mens man nyder en cappuccino.

Rom skal opleves til fods, så det er en god ide at iføre sig et par solide sko, for der er nok at tage fat på. Sidst på eftermiddagen tager vi afsked med Rom, og vi tager toget tilbage til Civitavecchia, hvorfra vi kan følge udsejlingen.

Dag 13
På havet

I dag kan du nyde den sidste dag på havet med god mad og afslapning, inden turen går hjem til Danmark igen.

Dag 14
Barcelona, Spanien og hjemrejse Ankomst kl. 06.00

Det er nu tid til at sige farvel til krydstogtskibet. Selve udtjekningen foregår forholdsvis afslappet, og efter landgangen stiger vi på bussen og kører mod lufthavnen. Vi ankommer til København med kufferten fuld af gode minder efter vores spændende krydstogtrejse.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken:

 • Valencia. Halvdagsudflugt til Valencia inklusib byrundtur med besøg i Katedralen
 • Gibraltar. Halvdagsudflugt til Gibraltar inklusiv svævebanetur til Gibraltarklippen
 • Laspezia. Halvdagsudflugt til Laspezia inklusiv udflugt til Vernazza og Monterosso al Mare

Pris: kr. 1.298,- pr. person

Der lever aber på Gibraltarklippen

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt

Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. 10: kr. 9.498,-

Tillæg for opgradering af kahyt

Dobbeltkahyt

 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med vindue kat. 06: kr. 2.798,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. 2B: kr. 7.798,- pr. person

Enkeltkahyt

 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med vindue kat. 06: kr. 14.998,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon kat. 2B: kr. 24.998,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Barcelona – København 
 • Transport jf. program
 • Informationsmøder og foredrag på krydstogtskibet ved rejselederen
 • Byrundtur i Barcelona
 • 1 nat på turistklassehotel i Barcelona i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 12 nætters krydstogt med Celebrity Infinity i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Helpension på skibet
 • Kaffe, te og isvand på skibet (i forbindelse med måltider)
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (værdi ca. 1.200,-)
 • Havneskatter og afgifter (ca. kr. 1.030,- pr. person)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris 
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring 
 • Udflugtspakke kr. 1.298,- pr. person
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer 
 • Tillæg for enkeltkahyt, udvendig kahyt med vindue og balkonkahyt 
 • Tillæg for enkeltværelse 
 • Drikkevarer 
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører (beregn ca. EUR 4 i alt. Gæster med udflugtspakke bør beregne EUR 12 i alt)
 • Personlige fornødenheder 
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Indvendig kahyt 
Kahytskategori 10, dæk 3.  Indvendig kahyt med to enkeltsenge.

Udvendig kahyt 
Kahytskategori 06, dæk 3. Udvendig kahyt med vindue og to enkeltsenge.

Balkonkahyt 
Kahytskategori 2B, dæk 6. Udvendig kahyt med egen privat balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Drikkevarepakke på krydstogtet

Hvis du opgraderer til en udvendig kahyt eller højere kahytskategori, får du en Classic drikkevarepakke under hele krydstogtet. Pakken har en værdi af ca. kr. 365,- pr. person pr. døgn og inkluderer udvalgte ikke-alkoholiske drikke, øl, vine (pr. glas), cocktails og husets spiritus – alt ad libitum. Se detaljeret liste over drikkevarer her: https://www.celebritycruises.com/int/things-to-do-onboard/onboard-packages/beverage-packages

Drikkevarepakken gælder kun for 1. og 2. person i kahytten og kun for gæster over 21 år.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i flylyet. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse og må flyve hjem for egen regning. 

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

ESCOC06ADK