Flodkrydstogt på Rhinen og Mosel

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Sejl fra Kölns gotiske domkirke gennem Rhindalen og oplev hyggelige middelalderbyer og smukke flodlandskaber undervejs.

Byliv og bjergtagende natur går op i en højere enhed, når vi sejler forbi Rheinland-Pfalz’ vinklædte flodbredder til franske Strasbourg ad Rhinens og Mosels smukkeste strækninger. En tur der også forener tysk og fransk kultur i en historisk spændende grænseegn. 

Og hvem ved, om vi hører sirenens sang, når vi passerer den sagnomspundne Lorelei-klippe?

Vores kaptajn sørger under alle omstændigheder for, at vi får en rolig og smuk sejlads ombord på vores komfortable og topmoderne 4-stjernede skib, MS Rhein Symphonie, når vi glider stille forbi det ene smukke flodlandskab efter det andet. 
Et af turens absolutte højdepunkter er den eventyrlige, tyske Rhindal, hvor bjergene blander sig med terrasse-vinmarker og pittoreske borgruiner. Undervejs oplever vi nogle af Nordeuropas kulturelle sværvægtere som Köln med domkirken Kölner Dom, og Strasbourg i Alsace med den UNESCO-fredede middelalderbykerne. 

Vi skal i løbet af de otte dage også besøge nogle af de små, hyggelige byer som Bernkastel og Koblenz samt Mannheim midt i Tysklands største vindistrikt.
Der er dansk rejseleder med under hele turen.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
Fly København – Frankfurt. Bustransport til Köln, byvandring, check-in på skibet og afsejling
Dag 2
Cochem. Mulighed for udflugt med ”Mosel-vin-ekspressen” gennem Cochems gamle bymidte. Sejlads på Mosel
Dag 3
Bernkastel. Mulighed for vinoplevelsesudflugt med vinsmagning
Dag 4
Koblenz og passage af Lorelei. Byrundtur gennem byen ved “Deutsches Eck” og svævebanetur til Festung Ehrenbreitstein
Dag 5
Mannheim (Ludwigshafen). Byrundtur til fods i Mannheim med rejselederen eller mulighed for udflugt til domkirkebyen Speyer
Dag 6
Strasbourg, Frankrig. Kehl, Tyskland/Strasbourg, Frankrig. Mulighed for byrundtur i den UNESCO-fredede middelalderbydel
Dag 7
Mainz. Mulighed for byrundtur i Mainz’ idylliske middelalderbykerne
Dag 8
Köln – Frankfurt og hjemrejse

MS Rhein Symphonie

MS Rhein Symphonie er et komfortabelt og moderne flodkrydstogtskib med plads til 198 passagerer fordelt på tre dæk

Nyd det afslappede liv om bord på det rummelige skib – i den behagelige loungebar, over lækker middag i restauranten, på det store soldæk eller mere privat i din egen kahyt.

Det rummelige fartøj (132 meter langt og 11,4 meter bredt) kombinerer moderne komfort med en hyggelig atmosfære. Du kan nyde udsigten i loungebaren eller dase på soldækkets liggestole. Alle måltider (helpension) indtages i skibets restaurant, som varierer mellem buffet og servering ved bordene af den venlige tjenerstab.

Læs mere om skibet på https://www.nicko-cruises.de/en/fleet/ship/ms-rhein-symphonie/

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
12.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Frankfurt. Bustransport til Köln, byvandring, check-in på skibet og afsejling Afsejling kl. 17.00

Ved ankomsten til Frankfurts lufthavn kører vi de ca. 2,5 timer til Köln for sammen at tage på opdagelse. Herefter er der tid til lidt frokost i Köln på egen hånd, inden vi mødes igen for at tage til skibet, hvor der er indtjekning efter klokken 15.

Under opholdet i Köln skal vi bl.a. på byvandring i den gamle romerske by. Köln var efter sigende en af de største byer uden for Rom og hed Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Den romerske historie er tydelig overalt i bybilledet. Selv i parkeringskældrene støder man ofte på rester fra romersk byggeri.

Vi starter i den gamle bydel, Altstadt, som ligger ned til Rhinen. Kölns Altstadt er ikke så imponerende som i mange andre tyske byer, men det er rigtig hyggeligt at gå en tur i de snørklede gader. Der er et lille stemningsfuldt torv, Alter Markt, og en del historiske bygninger, der dog ikke er de oprindelige, men genopført efter 2. verdenskrig, hvor Köln næsten blev jævnet med jorden. Det siges, at efter de sidste bombardementer var overstået, kom beboerne op fra beskyttelsesrummene. De så sig omkring og begyndte at tale om, hvorvidt de skulle bygge byen op igen eller flytte et andet sted hen. Men da de så, Kölner Dom på helt mirakuløs vis stadig stod, besluttede de sig for at blive – og kun derfor.

Vi skal naturligvis også se den imponerende domkirke, der er et ypperligt eksempel på gotisk arkitektur og i øvrigt er den største gotiske kirke i Nordeuropa. Kölner Dom er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv og er en af de mest besøgte seværdigheder i Tyskland. Efter byrundturen er der mulighed for selv at gå videre ud på opdagelse i Köln og måske nyde et glas eller to af det lokale øl Kölsch, der smager som en pilsner og serveres i høje, slanke glas. Herefter mødes vi og kører sammen til Rhinens bred, hvor vores dejlige skib venter.

Efter indcheckningsformaliteterne kan man gå på opdagelse ombord og sidst på eftermiddagen stævner vi ud og nyder vores første middag sammen.

Dag 2
Cochem. Mulighed for udflugt med ”Mosel-vin-ekspressen” gennem Cochems gamle bymidte. Sejlads på Mosel Ankomst til Cochem kl. 8.00, afsejling kl. 14.00

Vi har nu passeret Mosels udløb i Rhinen. Mosel og Rhinens flere end 40 borge og slotte stammer fra en tid, hvor floden var en af de vigtigste handelsveje mellem Midt- og Nordeuropa, og skibsfarten skulle sikres mod overfald fra lokale røvere. 

Floden havde i 1400-tallet flere strømsteder og vandfald, der gjorde sejladsen krævende. Det er blevet lettere i dag, hvor sluser har gjort vandet roligt. Vi skal tidligt om morgenen passere ikke færre end tre sluser, inden vi ankommer til Cochem.

Som mange andre byer i området går Cochems historie tilbage til den romerske periode. Da byen i 1300-tallet fik bystatus, blev fæstningsværket anlagt, og en del kan fortsat ses i dag. Vi lægger til på den modsatte bred ved de gamle fiskerbyer Cond og Sehl, der blev lagt ind under Cochem, da den første bro blev bygget i 1927. 
Har du tilkøbt udflugtspakken tager vi i dag en tur med ”Mosel-vin-ekspressen” gennem Cochems historiske bykerne. 

Om eftermiddagen sejler vi i mageligt tempo ad Mosel, og alt du skal gøre er at slappe af og nyde hvordan landskabet passerer stille forbi.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Dag 3
Bernkastel. Mulighed for vinoplevelsesudflugt med vinsmagning Ankomst kl. 00.30, afsejling kl. 12.30

Over midnat er skibet ankommet til middelalderbyen Bernkastel, der bærer det flotte tilnavn ”Mosels perle”. Her skal vi på dagens albatrosudflugt på en udflugt med vinoplevelser i hjertet af vinlandet. Undervejs prøvesmager vi naturligvis den vin, som de lokale vinbønder i generation efter generation har dyrket og forfinet.
Eftermiddagen tilbringes om bord, og her er det bare at læne sig tilbage og nyde den smukke sejlads, og bag ethvert af flodens sving venter udsynet til vinmarker, idylliske landsbyer og prægtige borge.
(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Dag 4
Koblenz og passage af Lorelei. Byrundtur gennem byen ved “Deutsches Eck” og svævebanetur til Festung Ehrenbreitstein Ankomst til Koblenz kl. 01:00, afsejling kl. 13.00
Koblenz

Vi er nu ankommet til en af Tysklands ældste byer, Koblenz, hvis historie går mere end 2.000 år tilbage i tiden. Koblenz ligger smukt ved Deutsches Eck, hvor Rhinen og Mosel løber sammen, og fortsætter nordover som Rhinen. 

Byen ligger mellem fire højdedrag, hvor det meste er skov- og engarealer, og Rhinen er i sig selv en meget vigtig del af området. Vi går en tur i byen ved ankomsten, som en del af dagens Albatros tilbud, og nyder udsigten til de to floder. Koblenz blev voldsomt ødelagt under 2. verdenskrig, men er i dag genopbygget.
Koblenz’ oprindelige navn var Confluentes, det navn romerne gav den, og det afspejler sammenløbet mellem Rhinen og Mosel. Dagens udflugtstilbud er en byrundtur gennem de smukke smalle gader i den historiske gamle bydel mellem basilikaen Skt. Kastor med Vor Frue Kirke og Schaengel-fontænen uden for rådhuset. 

Vi skal også en tur med svævebanen, hvorfra der er en fremragende udsigt over Rhinen og op til slottet Ehrenbreitstein, som sammen med lokalområdet er på UNESCO’s liste over Verdenskulturarv.

Om eftermiddagen passerer vi den sagnomspundne klippe Lorelei, det absolut mest sagnomspundne sted langs Rhinen. En næsten lodret klippe af skifer rejser sig 132 meter i vejret, og sagnet siger, at her bor en mystisk sirene, hvis sange lokker sømænd i døden i flodens forræderiske strøm. Det er også Rhinens smalleste sted mellem Schweiz og Nordsøen, og den svære passage er nok det, der har affødt legenden.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Dag 5
Mannheim (Ludwigshafen). Byrundtur til fods i Mannheim med rejselederen eller mulighed for udflugt til domkirkebyen Speyer Ankomst kl. 4.00, afsejling kl. 15.00
Friedrichsplatz i Mannheim

I dag ankommer vi til kulturbyen Mannheim, der ligger i den tyske delstat Baden-Württemberg og har omtrent 315.000 indbyggere.

Ud over sine mange museer, teatre og uddannelsessteder er byen også dejlig nem at orientere sig i, med vinkelrette gader i et kvadratisk vejnet. Byen grundlagdes i starten af 1600-tallet og er siden blevet genopbygget løbende, når krige har beskadiget infrastrukturen – især under 2. verdenskrig var byen et yndet bombemål for de allierede styrker.

I Mannheim finder man blandt andet det barokke Mannheim-slot, telekommunikationstårnet Fernmeldeturm og det 60 meter høje, barokke vandtårn, der ligger ved Friedrichsplatz.
Vores rejseleder går i dag en byrundtur med dem, der er interesserede.
Rederiet arrangerer også en ekstraudflugt til nærliggende Speyer, der er kendt for sin UNESCO-fredede domkirke.

Domkirken ligger i en lille park, der en anlagt helt ud mod floden. Den imponerende trefløjede basilika af rød sandsten er toppen af romansk arkitektur og anses som et at de vigtigste arkitektoniske monumenter fra sin tid. Conrad II, kejser af det tysk-romerske rige, bestilte i 1024 kirken, der skulle være den største kirke i den kristne, vestlige verden – og hans sidste hvilested. Kirken blev indviet i 1061, og hverken Conrad II eller hans søn så den færdige kirke; de blev begge begravet i kirken, mens den var under opførelse.

Domkirken er bl.a. kendt for at være den næststørste bygning med et hvælvet loft nord for Alperne, et design der efterfølgende fik stor betydning for den romanske arkitektur i 11. og 12. århundrede. Domkirken er siden hen udvidet og ombygget i flere etaper, men har stort set bevaret sit udseende siden starten af 1200-tallet. Kirken fungerede i en periode som gravplads for de habsburgske kejsere og konger, ikke færre end 8 kronede regenter og deres hustruer er stedt til hvile i kirken, som dermed blev symbol på den imperialistiske magt.

(Skibets udflugt til Speyer bestilles og betales om bord).

Dag 6
Strasbourg, Frankrig. Kehl, Tyskland/Strasbourg, Frankrig. Mulighed for byrundtur i den UNESCO-fredede middelalderbydel Ankomst kl. 04.00, afsejling kl. 19.00
Strasbourg

Vi ankommer til den tyske by Kehl, som ligger lige opad den velholdte middelalderby Strasbourg på den anden side af grænsen. Strasbourg er regionshovedstad i Alsaceprovinsen og en betydningsfuld kultur- og handelsby fyldt med museer, smuk arkitektur og en UNESCO-fredet gammel bydel på den smukke ø Grand Île.

På trods af et hav af stridigheder gennem historien, hvor byen skiftevis har været på tyske og franske hænder, fungerer Strasbourg i dag som brobygger mellem de to nabolande. Specielt Strasbourg Universitet har skabt forståelse mellem områdets protestanter og katolikker. På universitetet, der er Frankrigs næststørste, har blandt andet den tyske digter Goethe studeret og tilbragt sine ungdomsår. Byen er også kendt som hjemsted for Europa-Parlamentet, Europarådet og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Som en del af dagens Albatros-tilbud, tager vi ind til byen, for at kigge nærmere på den gamle bydel. Turen går i de smalle gader i det pittoreske kvarter La Petite France hvor smukke 4-etagers bindingsværkshuse ligger side om side. Gåturen fører os også forbi den vældige gotiske katedral fra 1439, der ligger smukt på en af byens centrale pladser, tæt på floden og det smukke Palais Rohan, paladset, som blev bygget til byens biskop i starten af 1700-tallet.

Efterfølgende vil der være mulighed for på egen hånd at besøge katedralen med det karakteristiske ene tvillingetårn. Eller måske nyde en kop kaffe eller et glas kølig hvidvin på en af byens mange caféer, mens du følger med i gadelivet.

Vi tager tilbage til skibet for at spise aftensmad. 

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Dag 7
Mainz. Mulighed for byrundtur i Mainz’ idylliske middelalderbykerne Ankomst til Mainz kl. 8.30, afsejling kl. 14.00
Mainz

Vi ankommer i dag til den tidligere romerske provins Mainz, der nu er hovedstad i den tyske delstat Rheinland-Pfalz. Byen blev grundlagt som en militærpost af romerne sidst i det første århundrede, og senere blev den provinshovedstad i Germania Superior. 

Romernes tilstedeværelse i området ses tydeligt den dag i dag, selv på vores sejltur langs Rhindalen. Det var nemlig romerne, der lærte lokalbefolkningen at dyrke vin på de solbeskinnede skråninger, som området er så kendt for. Mainz ligger lige midt i Rheinhessen, Tysklands største vindistrikt. 

Albatros tilbyder i dag en gåtur i den restaurerede gamle bydel med de fine bindingsværkshuse. Her finder vi også den tusind år gamle katedral Mainzer Dom, der havde stor betydning i 1100- og 1200-tallet, hvor den lagde scene til ikke færre end syv kongekroninger. Mainz var i mange århundreder også et vigtigt centrum for kultur og fremgang. Det var blandt andet her, Johann Gutenberg opfandt bogtrykkerkunsten og gjorde det muligt at masseproducere bøger. Efter datidens skala naturligvis. 

Men vi skal også opleve den moderne by. Mainz blev voldsomt ødelagt under 2. verdenskrig, og efter krigen startede det største byggeboom i byens historie. Arkitekten bag byens moderne rådhus er såmænd ingen ringere end Arne Jacobsen. 

Efter udflugten kan du vælge på egen hånd at besøge en af byens mange traditionelle vinbarer, der bl.a. serverer lokale delikatesser som "spundekäs", en krydret cremeost, der meget passende kan få følgeskab af et glas af den lokale vin.

Dag 8
Köln – Frankfurt og hjemrejse Ankomst kl. 01.00

Vi anløber Köln og efter morgenmad om bord på skibet, siger vi farvel til skibets besætning og kører til lufthavnen i Frankfurt, hvor flyet hjemad venter.

Udflugtspakke

Kun for Albatros’ gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken:

 • Halvdagsudflugt i Cochem med Mosel-vin-ekspressen
 • Halvdagsudflugt i Bernkastel med vinsmagning
 • Halvdagsudflugt i Koblenz med svævebanetur og besøg på Ehrenbreitstein Slot
 • Halvdagsudflugt til Strasbourg med besøg i den gamle bydel

Vi gør opmærksom på, at halvdagsudflugterne typisk varer mellem 2 og 4 timer.

Pris: DKK 1.048,-

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 12.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for enkeltkahyt på Main-dæk kat. C: kr. 7.998,-
 • Tillæg for enkeltkahyt på Main-dæk kat. D: kr. 6.398,-
 • Tillæg for enkeltkahyt på Middle-dæk kat. B: kr. 11.998,-
 • Tillæg for enkeltkahyt på Upper-dæk kat. A: kr. 16.998,-
Tillæg for kahytsopgradering

Delte dobbeltkahytter 

 • Tillæg for delt dobbeltkahyt på Middle-dæk kat. B: kr. 1.998,-
 • Tillæg for delt dobbeltkahyt på Upper-dæk kat. A: kr. 4.698,-

 

 

Rabat for kahytskategori - delte dobbeltkahytter
 • Rabat for kahyt på Main-dæk kategori D kr. 550,- per person
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Flyrejse København – Frankfurt t/r
 • 7 nætters krydstogt på MS Rhein Symphonie i delt dobbeltkahyt med koøje på Main-dæk 
 • Transport iht. Rejseprogram
 • Byrundtur til fods i Mannheim
 • Foredrag og informationsmøder ved rejselederen
 • Helpension på skibet (evt. måltider i land er for egen regning)
 • Kaffe og te til måltiderne på skibet 
 • Daglig rengøring af kahytten
 • Håndklæder i kahytten
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring Gouda 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Opgradering af kahyt/enekahyt
 • Udflugtspakke og eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Drikkevarer ud over de nævnte 
 • Drikkepenge på skibet (vi anbefaler 10-13,- euro pr. person om dagen)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn 4,- euro pr. person ved køb af udflugtspakken)
 • Skatter og afgifter
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen Inkluderer”
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Det er absolut en god idé at medbringe en kikkert – man går glip af meget uden.

Hvem kan deltage?

For at deltage på dette flodkrydstogt er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp til fods i byer og på stier i parker. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Ikke egnet for gangbesværede

På nogle af vores udflugter og rundture i byerne foregår til fods, og vi går ofte fra skibet til byernes centrum. Da mange af byernes gamle bydele er fredede og har smalle brolagte gader er det ikke muligt køre i bus. Vi oplever også langt mere atmosfære og kommer tæt på byen, når vi er til fods. Vi kan også bruge offentlig transport som sporvogn og metro. Som deltager i turen skal du derfor regne med at gå op til omkring 6 km om dagen i et roligt tempo på byrundturene, som varer mellem 1½ og 2½ timer. Du skal altså være mobil, selvhjulpen og kunne færdes uden hjælp.

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollatorer heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Hånden på hjertet

Information

Nicko Cruises er et tyskejet rederi, der driver 3 til 4-stjernede skibe, hvor komfort og service kan sammenlignes med et hotel i samme kategori. Der er forskel på skibenes alder, faciliteter og kahytter, så derfor skal man kigge på skibsbeskrivelserne på hver enkelt rejse. Oplevelsen om bord for de fleste stadig på et service- og gastronomisk niveau, som ligger et pænt stykke over, hvad hverdagen hjemme byder på. 

Gæsterne om bord på skibet er primært fra Norden og Tyskland. Hovedsprogene er oftest tysk og på enkelte afgange engelsk. Der vil altid være en dansk rejseleder med, som tager sig af Albatrosgruppen samt oplæg. Personalet på båden taler engelsk og tysk.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser