Eventyrtogt til Monaco, den spanske solkyst og Rom

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

En odyssé langs Europas vestkyst til Middelhavet og Italien

Et krydstogt fra København til Rom i Italien er en oplagt mulighed for at opdage byer i Europa, man ikke normalt besøger. På skibet finder du komfort og afslapning, mens du i land har muligheden for store kulturelle oplevelser. Glæd dig til at kunne opleve den smukke plads Praza de María Pita, portvinssmagning i Cais da Ribeira, fæstningen Sao Jorge i Lissabon, domkirken i Valencia, Havets Katedral i Barcelona og rigmandslegepladsen Monte Carlo. På dette krydstogt rejser vi, når der hviler et behageligt spædt efterårsklima over Atlanterhavet og Middelhavet, og imellem oplevelserne har vi en fridag på havet, hvor der er tid til at fordøje de mange indtryk – inden vi tager fat på nye eventyr.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram
Dag 1 Fly til London, transfer til Southampton og afsejling
Dag 2 Over Biscayen. Tid til at lære skibet at kende
Dag 3 La Coruna, Spanien. Mulighed for byrundtur til fods med rejselederen bl.a. til Praza de María Pita
Dag 4 Porto (Leixoes), Portugal. Mulighed for byrundtur i Cais da Ribeira med portvinssmagning
Dag 5 Lissabon, Portugal. Mulighed for besøg ved fæstningen Sao Jorge og Jeronimosklosteret
Dag 6 Cadiz, Spanien. Byrundtur til fods med rejselederen med bl.a. katedralen og det romerske teater
Dag 7 Málaga, Spanien. Oplevelser til fods med rejselederen med besøg bl.a. ved domkirken
Dag 8 Alicante, Spanien. Byrundtur til fods med rejselederen med bl.a. Benacantil-bjerget og Santa Barbara-fæstningen
Dag 9 Barcelona, Spanien. Mulighed for besøg ved La Sagrada Familia og ”Havets Katedral”
Dag 10 Monte Carlo, Monaco. På opdagelse i de smalle stræder og blandt luksusbåde og femstjernede hoteller.
Dag 11 Rom (Civitavecchia), Italien, byrundtur inkl. frokost og hjemrejse

Norwegian Dawn

Norwegian Dawn er et af rederiet Norwegian Cruise Line skibe med plads til over 2.340 passagerer.

 Krydstogtskibet havde sin første sejlads i 2002, og om bord findes pæne og rummelige kahytter, poolområde, spa, fitnesscenter, teatersal, restauranter, shopping og meget mere. Skibet blev istandsat og moderniseret i 2016.

Læs mere om skibet og andre praktiske oplysninger på www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/norwegian-Dawn 

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly til London, transfer til Southampton og afsejling Afsejling kl. 17.00
Norwegian Dawn

Vi flyver fra København til London og kører sydpå mod Charles Dickens charmerende fødeby, Portsmouth, hvor man også finder hovedkvarteret for den kongelige engelske flåde, Royal Navy. Her ligger det flotte krydstogtskib Norwegian Dawn. Vi går om bord og vinker farvel til England. Herfra sejlede titusinder soldater mod en ukendt skæbne for over 70 år siden, og mange endte med at lade livet på den franske kyst i Normandiet. Denne del af historien er temaet for morgendagens udflugt.

(Kørsel 94 km – 1:30 time)

 

Dag 2
Over Biscayen. Tid til at lære skibet at kende

Dagen i dag skal vi tilbringe med at gå på opdagelse og nyde de mange dejlige faciliteter på skibet. Vil du gerne dyrke lidt motion, er her blandt andet løbebane og fitnesscenter. Skal dagen stå i forkælelsens tegn, er der en række spa- og wellnesstilbud om bord (behandlingerne bestilles og betales direkte om bord på skibet). Rund aftenen af med en svingom til en gang levende musik eller med et show i skibets store teatersal.

Dagen igennem har du naturligvis også mulighed for at slå følge med vores danske rejseleder, der kommer med gode råd til, hvilke fællesaktiviteter, vi kan deltage i sammen.

Vi sejler bl.a. over Biscayen, Golfo De Vizcaya på spansk, Golfe De Gascogne på fransk – kært barn har mange navne. Det brede indløb af Nordatlanten i Vesteuropas kyst danner en grov trekant med et areal på 223.000 kvadratkilometer. Den afgrænses af Frankrigs vestkyst og den spanske nordkyst. Blandt søfolk og lystsejlere er Biscayen kendt for sine barske vande, der kan drille særligt i vinterhalvåret. Vi sætter dog vores lid til, at vores erfarne kaptajn sejler os sikkert over bugten i behørig afstand fra kystens luner på en tid på året, hvor den barske vind endnu ikke har sat ind.

Dag 3
La Coruna, Spanien. Mulighed for byrundtur til fods med rejselederen bl.a. til Praza de María Pita Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 18.00

Om morgenen ankommer vi til Spaniens nordvestligste hjørne i provinsen Galicia. Vi lægger til i byen La Coruña, en atlantisk by med et mildt klima, og på grund af sin strategiske placering en overordentlig
vigtig handelsby.

Julius Cæsar kom til byen i 62 f.Kr., og romernes tilstedeværelse i mange år havde essentiel betydning for byens videre liv. Talrige krige – ikke mindst mod englænderne – satte også sit præg på La Coruña. Men trods en righoldig historie er der ikke mange historiske bygninger bevaret. Dette hindrer os dog ikke i at opleve de smalle gader og det store panorama, hvor byen møder oceanet, og byens borgere hinanden. Tag de gode spadseresko på, og slå følge med rejselederen, der tager os med på en byvandring til fods, hvor vi bl.a. kommer forbi den flotte plads Praza de María Pita, kirken Igrexa de Santiago og bystranden Paseo Maritimo. Er du til en oplevelse af mere kunstnerisk art kan du med fordel gå en tur på Picasso-museet. Medbring lidt lommepenge til evt. transport, entréer og en forfriskning undervejs samt til en taxa retur til skibet, hvis turen har været for hård for apostlenes heste. Det gælder i øvrigt på alle turens udflugter, som ikke er en del af udflugtspakken.

Dag 4
Porto (Leixoes), Portugal. Mulighed for byrundtur i Cais da Ribeira med portvinssmagning Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 18.00

Porto, Portugals næststørste by og navnefader til hele landet, ligger på en strategisk vigtig plads ved Douroflodens bred. Herfra fragtedes tusinder af liter portvin årligt ud på verdensmarkedet, hvilket skabte velstand og vækst for byen.

Ved Douro-flodens bred finder man flere traditionelle vingårde. De ligger i bydelen Vila Nova de Gaia over for det gamle Ribiera-distrikt med de farvestrålende og charmerende rækkehuse, som er på UNESCO’s liste over verdensarv.

De to flodbredder er forbundet med et antal broer med Luis I-broen som den bedst kendte. Den opmærksomme besøgende vil bemærke indflydelsen fra Gustave Eiffel.

På dagens Albatrosudflugt begynder vi i den farverige og UNESCO-fredede gamle bydel Cais da Ribeira med smalle middelalderstræder og farverige facader ud mod havnefronten, og vi slutter ved den gamle katedral på toppen af Penaventosa-bakketoppen. Vi skal selvfølgelig også smage en portvin i kældrene tilhørende et af de traditionsrige vinhuse.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Se under priser for tilkøb af særskilt udflugtspakke).

Dag 5
Lissabon, Portugal. Mulighed for besøg ved fæstningen Sao Jorge og Jeronimosklosteret Ankomst kl. 7, afsejling kl. 15

Lissabon ligger ved Tejo-flodens udmunding og er ligesom Rom bygget på syv høje. For 400 år siden gjorde tidens berømte søfarere byen kendt, og Lissabon blev centrum for en verdensomspændende handel med krydderier, silke og guld. Lissabon voksede og blev en af verdens rigeste byer, og befolkningstallet fordobledes på rekordtid. Men midt under morgenandagten den 1. november 1755 ramtes byen af et kæmpemæssigt jordskælv. Ikke meget blev skånet, stort set kun den arabiske bydel Alfama. Lissabon er en smuk by med kakkeludsmykkede husfacader, stejle gader og gamle sporvogne. De kæmpestore og ret særprægede udendørs elevatorer bringer dig let fra den ene bydel til den anden. Den mest berømte elevator er opført af Gustave Eiffel, Eiffeltårnets skaber, og bringer folk op over kvarteret Bairro Alto, hvorfra man kan nyde udsigten over det smukke Rossio-torv og Baixa-kvarteret.

Bairro Alto-kvarteret har sin helt egen charme. Her er en blanding af rigt og fattigt, nyt og gammelt. Det er skønt at gå rundt i de smalle gader, studere finurlige detaljer på de gamle huse, kigge ind i de små butikker eller iagttage en kat, der nyder solen på en smedejernsbalkon. Tæt på Bairro Alto ligger det maleriske Rossio-torv omgivet af smukke 1800-tals bygninger og med små hyggelige caféer, et springvand og et levende gademiljø. I nærheden ligger Rossio-banegården med de karakteristiske hesteskoformede indgangspartier. Den er bygget i 1890, og den smukke facade er i manuelinsk stil.
 
På en af byens syv høje ligger fæstningen Sao Jorge. Den er bygget i det 12. århundrede, og inde bag murene ligger det maleriske kvarter Santa Cruz med små huse klistret op ad hinanden. Fra Sao Jorge får man den bedste udsigt over byen, især over Alfama-kvarteret, som ligger lige nedenfor. Netop Alfama er nok den smukkeste og mest fascinerende bydel. Her ligger det middelalderlige Lissabon med en labyrint af stejle gader, trapper og brolagte smøger. Smukke kakler pryder husmurene, her står blomsterkrukker, og vasketøjet hænger til tørre i smøgerne. Her synes tiden at stå stille. 

Nogle af Lissabons største og smukkeste bygningsværker ligger i Belem-kvarteret i udkanten af byen. Fra foden af Belem-tårnet drog de store opdagelsesrejsende i 1400- og 1500-tallet ud på deres rejser. Tårnet er en pragtudgave i manuelinsk stil, med kniplingslignende ornamenter, balkoner og små vagttårne. Det blev i sin tid bygget lige ved flodmundingen, der hvor Vasco da Gama satte ud på en af sine mange rejser. Endnu flottere er det kæmpestore klosterkompleks Jeronimos. Det er ubetinget Portugals smukkeste bygningsværk - et enestående monument bygget i manuelinsk stil og skabt af de rigdomme, Vasco da Gama hjembragte til landet efter sin opdagelse af søvejen til Indien i 1498. Både kirken Santa Maria og selve klostret er fyldt med småfigurer og kniplinger i sten, springvand, udskårne søjler og hvælvede buegange.

Vi tager på byrundtur og ser nærmere på nogle af de mange seværdigheder, inden vi bliver kørt tilbage til skibet.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Se under priser for tilkøb af særskilt udflugtspakke).

Dag 6
Cadiz, Spanien. Byrundtur til fods med rejselederen med bl.a. katedralen og det romerske teater Ankomst kl. 9.00, afgang kl. 19.00

Ud af disen dukker Cadiz op nærmest ud af ingenting på den bare kyst på begge sider af byen. Cadiz er hovedstad i provinsen af samme navn og er bygget på en halvø i bugten, som ikke overraskende også bærer samme navn. Bortset fra en smal tange er byen derfor omringet af hav, og indtil Carranza-broen blev bygget i 1969, var landtangen det eneste, som forbandt byen med det europæiske kontinent.

Med sin strategiske placering mellem Middelhavet og Atlanterhavet har byen spillet en afgørende rolle i historien, og Cadiz menes at være Vesteuropas ældste by, som stadig er beboet. Den blev grundlagt af fønikiske fiskere for ca. 3000 år siden, men begyndte først at vokse fra det 14. århundrede. Storhedstiden var i det 18. århundrede pga. handelen til søs. I dag kan man få indtryk af byens fortid gennem arkitekturen. Cadiz’ lange, smalle gader, solrige pladser og smukke haver og parker inviterer til en spadseretur eller et hvil, så man kan nyde de smukke omgivelser. Vi skal i dag på en byrundtur med rejselederen, hvor vi bl.a. lægger vejen forbi den imponerende katedral og det store romerske amfiteater. Eventuelle entreer er ikke inkluderet.

Dag 7
Málaga, Spanien. Oplevelser til fods med rejselederen med besøg bl.a. ved domkirken Ankomst kl. 6.00, afgang kl. 17.00

Vi gør et stop i Andalusiens vigtigste kystby, Málaga. På trods af at Málaga ligger tæt på feriestederne ved
Costa del Sol, er den ikke en udpræget turistby, men har sin egen charme. Her er masser af fine pladser, smalle gyder og historiske bygninger at gå på opdagelse i. Langs gaden Calle Alameda finder man Alameda-parken med en meget anerkendt botaniske samling.

Málagas domkirke, La Catedral, er bygget i både renæssance- og barokstil, eftersom byggeriet strakte sig over
flere århundreder. Den er i øvrigt bygget oven på en tidligere moské.
Dagen tilbringes i selskab med rejselederen på en byvandring i Malaga. Husk som altid at medbringe lidt lommepenge til eventuelle entreer og til en forfriskning eller en frokost undervejs.

Dag 8
Alicante, Spanien. Byrundtur til fods med rejselederen med bl.a. Benacantil-bjerget og Santa Barbara-fæstningen Ankomst kl. 9.00, afgang kl. 17.00

Alicante er vel nok en af de mest kendte byer på Costa Blanca. Den dejlige boulevard med palmetræer og handelsgaderne er nogle af byens vartegn. Men det er ikke kun derfor turister hver sommer flokkes til området.
Kilometerlange sandstrande og det glimrende vejr trækker også turister til. Det er oplagt at bruge dagen på at
dase på stranden, hvis man er til den slags.
Nær havnen findes hyggelige gader, hvor man kan spadsere og nyde palmerne og det milde klima. Byen har mange historiske bygninger, der gør den attraktiv for sightseeing. Her er blandt andet katedraler, kirker
og selvfølgelig det smukke havneområde.


Nyd dagen på egen hånd, eller følg med vores rejseleder på en spadseretur rundt i byen. Vi kommer bl.a. forbi fæstningen Santa Barbara, som troner på toppen af Benacantil-bjerget, den store, monumentale klippe, der hæver sig højt over Alicante. Fæstningen er af middelalderlig arabisk oprindelse, og de seneste renoveringer fandt sted under Spaniens guldalder i 1500'erne, men hvis du kigger nøje efter, kan du se små levn fra maurernes tid. Har du mod på endnu mere historie, kan du gå en tur på det arkæologiske museum, hvis samling byder på levn fra bl.a. præ-romersk og romersk tid. Eventuelle entreer er ikke inkluderet. Beregn ca. EUR 10-15 pr. person.

Dag 9
Barcelona, Spanien. Mulighed for besøg ved La Sagrada Familia og ”Havets Katedral” Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 17.00

Barcelona er Cataloniens hovedstad og Spaniens næststørste by. Den er avantgardistisk, præget af kunstnerisk livsglæde, aktivitet, hektisk natteliv og politisk dynamik. Byen er rig, har masser af industri, og havnen er en af Spaniens vigtigste – Barcelona er med andre ord indbegrebet af spansk foretagsomhed.


Med en 2.000-årig historie rummer Barcelona endvidere spændende seværdigheder: fra romerske ruiner og gotiske paladser til eksplosiv art nouveau. Byen er især berømt for arkitekten Gaudís fantastiske og meget særprægede bygningsværker i jugendstil. Mesterværket er La Sagrada Familia-kirken med fantasifulde former af mennesker, dyr og planter indhugget i murene. 

Dagens Albatrosudflugt er bl.a. en tur i Gaudís tegn, hvor vi bl.a. også kommer forbi netop La Sagrada Familia.
Vi skal også på en spadseretur i den gamle bymidte, hvor vi træder et skridt tilbage i Middelalderen og lægger vejen forbi kirken Santa Maria del Mar, som mange nok kan genkende fra Ildefonso Falcones succesroman ”Havets katedral” eller fra Netflix-serien af samme navn.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Se under priser for tilkøb af særskilt udflugtspakke).

Dag 10
Monte Carlo, Monaco. På opdagelse i de smalle stræder og blandt luksusbåde og femstjernede hoteller. Ankomst kl. 9.30, afsejling kl. 18.30

Det lille fyrstendømme, smukke og glitrende Monaco på Den Franske Riviera, er mindre end to kvadratkilometer stort. Alligevel er det måske den mest glamourøse lille plet på jorden.

Ikke alene er baggrundstæppet af natur smukt og frodigt i det milde vejr på Côte d'Azur. Havet og kysten er mindst lige så forførende med sit dybblå vand og de yndefulde palmer, der vajer dovent i vinden.

Det mest dramatiske træk er det stejle, klippefyldte forbjerg, der stikker ud i Middelhavet, kaldet "Le Rocher" ("Klippen"). Her ligger det historiske Monaco, også kendt som Monaco-Ville (den gamle by). De charmerende smalle gader går tilbage til det 13. århundrede, da fyrstedømmet blev grundlagt, og det er en sand fornøjelse at slentre rundt og kigge. For det er i høj grad det, man gør i Monte Carlo. Besøgende kommer hertil for at opleve Den Franske Rivieras dragende dekadense. Monaco anses for at have Europas højeste indkomst pr. indbygger og udstråler en atmosfære af ekstravagant rigdom med sine overdådige femstjernede hoteller, designerbutikker, luksusbåde, casinoer og overdådige restauranter.

Det skal vi alt sammen kigge nærmere på i dag, når vi sammen med rejselederne går på opdagelse i rigmandsparadiset.

Dag 11
Rom (Civitavecchia), Italien, byrundtur inkl. frokost og hjemrejse Ankomst kl. 7.00
Peterskirken i Rom

Om morgenen lægger skibet til kaj i Roms havneby, Civitavecchia. Det er nu tid til at forlade krydstogtskibet, men vores rejse er langt fra slut endnu.

Vi bliver hentet i bus, og køreturen til Roms centrum tager cirka 45 minutter. Rom – Den Evige Stad – byder på et hav af seværdigheder og en spændende, historisk atmosfære, men også et voldsomt trafikkaos. Står man midt i Rom for første gang, kan mylderet af biler, scootere og travle fodgængere godt virke lidt overvældende. Men gør som romerne: Tag støjen og trafikken som en oplevelse og nyd byens ubeskrivelige skønhed og stemning.

Roms historie er et stort kapitel, og byen er som et kæmpe museum med smukke bygninger og enestående monumenter fra Roms storhedstid. Byen er fuld af kontraster, så der er ikke mange skridt fra det trafikale kaos til stilheden på et fredfyldt lille torv. Rom er nemlig fyldt med små oaser i form af små, hyggelige pladser, som ofte er prydet af en smuk kirke. Her kan man høre vandet risle i et lille springvand, mens man nyder en cappuccino.

Rom skal opleves til fods, så det er en god ide at iføre sig et par solide sko, for der er nok at tage fat på. Vores bus standser centralt i Rom, og herfra har vi mulighed for at nå en stor del af byens seværdigheder.

Vi begynder med at kigge nærmere på Peterspladsen og Peterskirken. Peterskirken er verdens største kirke, og at stå midt i det kæmpemæssige kirkerum er ganske enkelt en overvældende oplevelse. I gulvet langs midtergangen er nedfældet tal, som angiver målene på verdens største kirker, og selv Saint Paul’s Cathedral i London virker lille i forhold til dette kæmpestore rum. Den 210 meter lange og 135 meter høje kirkebygning har mange kunstskatte at fordybe sig i – ud over det enorme rum i sig selv. Mest berømt er Michelangelos fabelagtige Pietà-figur, der står i begyndelsen af højre kirkeskib. Husk at kigge efter kunstnerens signatur på skærfet, der dækker Jomfru Marias bryst – det skulle efter sigende være eneste gang, den geniale multikunstner har forsynet et af sine værker med sit navn.

Det ville også være en skam at forlade kirken uden at have kastet et blik på Berninis 29 meter høje barokbaldakin, der hæver sig på fire snoede søjler over højalteret, og lige foran dette: bronzestatuen af Sankt Peter, hvis højre fod er slidt helt ned efter århundreders beføling af pilgrimme og andre besøgende. Vi gør opmærksom på, at et besøg i Peterskirken kræver såkaldt ”passende påklædning”. Det vil sige ingen shorts, korte skørter eller bare skuldre. Vagterne, der tjekker alle besøgende uden for kirken, har ry for at være temmelig strenge med hensyn til beklædningsspørgsmålet, og de er alt andet end lydhøre over for – gode eller dårlige – undskyldninger.

Efter frokost fortsætter vi til Basilica di San Clemente. Denne fascinerende kirke er ikke én, men hele tre kirker bygget oven på hinanden. Den ældste stammer helt tilbage fra 200-tallet, hvor en kult omkring den persiske gud Mithras blomstrede i Romerriget. Mithras-dyrkerne, der kun omfattede mænd, mødtes i små mødesale, ofte indrettet under jorden. De fleste var indrettet efter samme mønster som en aflang grotte med bænke til de indviede og et alter med et billede af guden for enden – således er også den, vi skal besøge i dag, opbygget. Mens vi udforsker denne gamle Mithras-helligdom, kan vi sandsynligvis høre den rislende lyd af vand fra Romerrigets gamle kloaksystem tæt ved. Næste niveau – over det gamle Mithras-tempel, men stadig under jorden – udgøres af en kirke fra 300-tallet.

Flere ændringer er blevet tilføjet, siden den blev opført. Blandt andet er en række smukke fresker fra 500-800-tallet malet på det gamle kirkerums mure, men de er dog blevet noget slidte. Til sidst vender vi tilbage til jordoverfalden, hvor den nyeste kirke findes. Det er en speciel oplevelse at komme fra de lidt dystre underjordiske rum og op til den nye kirkes lyse vægge og gyldne mosaikker. Denne kirke er faktisk en af Roms mest udsmykkede kirker, og de fleste dekorationer stammer fra kirkens opførelse i 1100-tallet – inklusive de strålende og detaljerede mosaikker i kirkens apsis.

Fra San Clemente-kirken går vi den korte tur ad Via di San Giovanni in Laterano til verdens største og mest berømte amfiteater, Colosseum. Dette enorme, ovale bygningsværk var hjemsted for grusomme og barbariske gladiatorkampe, som kunne overværes af ikke mindre end 50.000 tilskuere. Og det blev brugt flittigt fra sin opførelse i år 80 og 500 år frem, indtil Romerrigets fald. Det er en god ide at tage en ekstra trøje eller jakke med til turen i Colosseum, da de nederste niveauer kan være temmelig kølige. Sidst på eftermiddagen tager vi afsked med Rom og kører til lufthavnen, hvorfra vi flyver hjem mod Danmark (Vi gør opmærksom på, at udflugten i Rom ikke egner sig for gangbesværede).

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken:

Halvdagsudflugt i Porto, Portugal med byrundtur i Cais da Ribeira og portvinssmagning
Halvdagsudflugt i Lissabon, Portugal med besøg ved fæstningen Sao Jorge og Jeronimosklosteret
Halvdagsudflugt i Barcelona, Spanien med besøg ved La Sagrada Familia og ”Havets Katedral”

Pris: kr. 2.698,- pr. person

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt

Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. IB: kr. 8.398,-

Tillæg for opgradering af kahyt

Dobbeltkahyt

 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med vindue kat. OF: kr. 1.498,- pr.person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. BA: kr. 6.398,- pr. person

Enkeltkahyt

 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med vindue med begrænset udsigt kat. OF: kr. 11.298,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon kat. BA: kr. 21.198,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – London og Rom – København
 • Transport og byrundture ved rejselederen jf. program
 • Heldagsudflugt i Rom med frokost
 • Informationsmøder og foredrag på krydstogtskibet ved rejselederen
 • 10 nætters krydstogt med Norwegian Dawn i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Helpension på skibet
 • Kaffe, te og isvand til måltiderne om bord
 • Havneskatter og -afgifter (ca. kr. 1.210,- pr. person)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke med 3 udflugter kr. 2.698,-
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Tillæg for opgradering af kahyt og enkeltkahyt
 • Eventuelle måltider på land
 • Øvrige drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Hånden på hjertet

Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line hører til i den billigere ende af krydstogtrederierne på det danske marked.


Det er et 3-stjernet rederi, hvor komfort og service kan sammenlignes med et hotel i samme kategori. Har man tidligere sejlet med fx Celebrity Cruises, kan man ikke forvente samme serviceniveau og gastronomiske oplevelser hos Norwegian Cruise Line, for pris og kvalitet hører nu engang sammen. Når det er sagt, så er oplevelsen om bord for de fleste stadig på et niveau, der ligger langt over det man kender hjemmefra.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Indvendig kahyt

Kahytskategori IB, dæk 4.  Indvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Udvendig kahyt

Kahytskategori OF, dæk 4. Udvendig kahyt med vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Balkonkahyt

Kahytskategori BA, dæk 8. Udvendig kahyt med egen privat balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Drikkevarer om bord

Der er inkluderet isvand fra automaten i buffetrestauranten til frokost. Der er ikke yderligere drikkevarer inkluderet, med mindre andet er nævnt under ”Prisen inkluderer”. Der skal således betales for drikkevarer om bord. En flaske vin koster fra cirka 30 USD og opefter, øl (flaske eller fad) koster cirka 5-6 USD, og spiritus koster typisk 7-10 USD per drink. Sodavand og mineralvand koster cirka 3-5 USD per flaske. Der lægges automatisk 15 procent i drikkepenge oven i drikkevarernes pris. Disse drikkepenge går til vintjenere og bartendere om bord.

Der er drikkepakker der både dækker vin og øl i forbindelse til måltider, samt pakker der giver adgang til de fleste drikkevarer indenfor barer, restauranter og diskotekers åbningstider. Disse bestilles ombord, og kan bedst betale sig at købe helt fra start, så man får fuld valuta ud af pakkerne.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Vejret

Vi kan af gode grunde ikke bestemme over temperaturer eller nedbørsmængder, hvorfor vi altid henviser til at rejsende under europæiske himmelstrøg holder sig ajour med vejret op til afrejse og pakker derefter. Ligesom hjemme i Danmark, så er det ikke unormalt med lidt nedbør, også i sommerperioden.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.
Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. Myndighederne har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Det er typisk vejr, vandstand og trafik, der står bag de mindre ændringer. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at være på krydstogt!

Albatros Travels rejselederservice på dette krydstogt

På dette krydstogt er turen ledet af en eller flere danske rejseledere, der møder gruppen enten ved indtjekning i skibsterminalen inden afrejse, eller ombord på skibet i løbet af første dag.  Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder. 

På en krydstogtrejse er rejselederens rolle og funktioner anderledes end på almindelige rundrejser, hvor gruppen tilbringer størstedelen af tiden samlet. Krydstogtsrejseformen giver mulighed for både at nyde samværet i gruppen, og for at tilbringe tiden på skibet og i land på egen hånd, som man måtte ønske. 
Rejselederens rolle er at hjælpe med de praktiske forhold som indrejse, ombordstigning, oversættelse til dansk, samt information om muligheder på skibet og i land. Desuden vil rejselederen stå for forskellige arrangementer, som man kan deltage i efter ønske. Dette kan være informative oplæg, fælles middage eller at afprøve nogle af skibets mange faciliteter og tilbud. Udover de fælles ture og aktiviteter vil rejselederen have informationsmøder eller træffetid dagligt, hvor man kan henvende sig med eventuelle spørgsmål – eller blot for at få en hyggelig snak.

På et krydstogt deltager gruppen på lige fod med de øvrige gæster på skibet, og det er ikke muligt for rejselederen at være til stede og til rådighed overalt. Derfor kan det være en god ide at bruge skibets reception, der normalt assisterer og svarer på spørgsmål fra skibets øvrige passagerer.
Rejselederen er med andre ord gæsternes personlige kontaktperson på krydstogtet, hvis der skulle opstå yderligere behov for hjælp, og sikrer, at opholdet bliver så godt som muligt, og at du kommer hjem med en masse gode oplevelser i bagagen. Udflugter i land ledes naturligvis af Albatros Travels rejseleder.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser