Forårskrydstogt i Nordsøen og de Britiske øer

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev de Norske fjorde samt Skotland, Irland og England på den helt rigtige årstid på dette komfortable krydstogt med mange historiske oplevelser og skøn natur

Amsterdam – Newhaven –  Invergordon – Bergen – Ålesund – Geiranger – Belfast – Dublin – Le Havre – Tilbury (England) – Zeebrugge (Brugge) – Amsterdam

På dette naturskønne krydstogt sejler vi fra Amsterdam ud i Nordsøen til de norske fjorde og rundt om Storbritannien og Irland. Undervejs på vores togt rammer vi historiske Edinburgh med det berømte Edinburgh Castle, inden vi skal videre mod det skotske højland, som emmer af stolte klaner, gamle traditioner og barsk natur, som du har mulighed for at opleve ved Loch Ness, Inverness og Urquhart Castle. Med skumsprøjt i håret går turen videre langs Norges dramatiske kyst, hvor der venter maleriske byer og storslåede fjordlandskaber. 
Når vi krydser North Channel kan vi tænke på vikingerne, der mellem år 800 og 950 havde talrige togter fra de norske fjorde til de irske kyster. De senere tilkomne vikinger udviklede sig til handelsfolk og fiskere, og de grundlagde og navngav en række irske byer, ikke mindst Belfast og Dublin, som der bliver tid til at udforske på egen hånd.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Krydstogt i Nordeuropa, Eksotisk krydstogt, Kulturkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram
Dag 1 København - Amsterdam og ombordstigning
Dag 2 På havet mod Skotland
Dag 3 Newhaven, Skotland. Mulighed for byrundtur i Edinburgh med Edinburgh Castle
Dag 4 Invergordon, Skotland. Mulighed for udflugt i det skotske højland med Loch Ness, Urquhart Castle
Dag 5 Bergen, Norge. Mulighed for byrundtur inkl. komponisten Edvard Griegs hus
Dag 6 Ålesund, Norge. Eventyrligt beliggende by spredt ud på flere øer
Dag 7 Geiranger, Norge. Mulighed for udflugt til udsigtspunktet Dalsnibba
Dag 8 På havet mod Irland
Dag 9 Belfast, Nordirland. Mulighed for udflugt til månelandskabet Giant’s Causeway og smuk irsk natur
Dag 10 Dublin, Irland. Mulighed for byrundtur i Dublins Fair City med universitetet Trinity College og domkirken St. Patricks Cathedral
Dag 11 Dublin, Irland. En dag på egen hånd
Dag 12 Le Havre, Normandiet, Frankrig. Spændende historie i UNESCO-fredede Le Havre
Dag 13 Tilbury, England. En hyggelig dag med rejselederen eller tid til egne eventyr
Dag 14 Zeebrugge, Belgien. Frivillig udflugt til middelalderbyen Brugge
Dag 15 Amsterdam, Holland. Byrundtur i Amsterdam og hjemrejse

Norwegian Jade

Et af rederiet Norwegian Cruise Lines dejlige skibe med god plads, underholdende tilbud og spændende udflugter, der kan købes om bord. Med plads til 2.400 gæster og 15 dæk, hører skibet til i den størrelsesmæssige mellemklasse blandt krydstogtskibe. Ombord finder du 12 spisesteder, du frit kan vælge imellem (deriblandt specialrestauranter mod merbetaling), samt klubber, barer, spa og et stort poolområde.

Læs mere her: https://www.ncl.com/fr/en/cruise-ship/jade

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København - Amsterdam og ombordstigning Afrejseling kl. 18.00

Vi letter fra København og flyver til Amsterdam og tjekker vi ind på vores dejlige skib, som vil være vores hjem de næste to uger.

Dag 2
På havet mod Skotland
Ombord på Norwegian Jade

Vi har en dag på havet, hvor vi kan slappe af og nyde vores dejlige skib, mens vi lader op til morgendagens besøg i Skotlands smukke højland. Vi tilbringer hele dagen på havet og kan i ro og mag nyde vores dejlige hjem for de næste mange dage. Der er rig lejlighed til at benytte de skønne faciliteter om bord og nyde den afslappede og eksklusive atmosfære. Begynd eventuelt dagen med en tur i fitnessrummet, eller sæt formiddagen af til forkælelse i skønhedssalonen, efterfulgt af en tur i jacuzzien eller swimmingpoolen.

Dag 3
Newhaven, Skotland. Mulighed for byrundtur i Edinburgh med Edinburgh Castle Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 19.00
Udsigt over Edinburgh

Vi lægger til i havnebyen Newhaven, som ligger ganske få kilometer fra Skotlands næststørste by Edinburgh. Her er det oplagt at tage ind til selve Edinburgh, som er en yderst charmerende by. Det gamle centrum ligner ikke andre storbyers gamle bykerne, for her har man i stedet for de sædvanlige butikskæder valgt at satse på små, hyggelige specialforretninger og intime restauranter og barer. Byens største attraktion er uden tvivl borgen Edinburgh Castle, som de fleste danskere kender fra det årlige Military Tattoo, som afholdes her. Det berømte, skotske slot har en kompleks historie, og man mener, at den første bebyggelse på stedet blev opført i det 12. århundrede. Det er historikernes realistiske bud, at det opførte fæstningsværk på det tidspunkt mest af alt mindede om den træstruktur, som de fleste nok kender fra filmen »Braveheart«. I dag er borgen et imponerende bygningsværk i sten, og bygningerne huser blandt andet de skotske kronjuveler. Resten af byen voksede ud fra fæstningen og den vulkanklippe, den ligger på. De første huse i byen blev bygget i det område, som i dag kaldes Lawnmarket, og langs hovedgaden High Street. Sammen danner denne strækning ned til paladset »Royal Palace of Holyroodhouse« den såkaldte Royal Mile, som har fået sit navn, fordi skotske og engelske regenter fulgte denne rute mellem paladset og Edinburgh Castle.

Dagens udflugtstilbud er en tur til Edinburgh med byrundtur, hvor vi blandt andet skal se Edinburgh Castle. Fra voldene kan man se ned på elegante, svungne terrasser, de middelalderlige gyder og stræder, som vidner om over tusind års historie. Vi besøger desuden Holyrood Palace og skal ombord på den Kongelige yacht Britannia. Undervejs vil der være indlagt tid til frokost på egen hånd (ikke inkluderet).

(Dagens udflugt er del af en særskilt udflugtspakke og er ikke inkluderet i rejsens pris. Se mere under prisinformation).

Dag 4
Invergordon, Skotland. Mulighed for udflugt i det skotske højland med Loch Ness, Urquhart Castle Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 16.00
Den smukke fjord Cromarty Firth

I dag skal man stå tidligt op, hvis man vil nyde indsejlingen gennem den smukke fjord Cromarty Firth. Det er et område, som er kendt for sin store naturskønhed og det rige og varierede dyreliv. Her er fugle og en lang række af havpattedyr, blandt andet delfiner. Kun to steder i Storbritannien finder man stedfaste delfiner, og denne fjord er et af dem. 

Vikingerne kom sejlende her til det skotske højland, og stadig i dag ser man sporene fra de nordiske kulturer. I den vestlige del af højlandet er der skandinavisk-klingende stednavne som Shieldaig (sildevig) eller Diabaig (dybvig). Og så var der klanerne. Hele det skotske klansystem blev udviklet med Mackayerne og Sinclairerne, Mackenzierne og Fraserne, Macdonald-klanen og mange flere. Alle forsøgte de med magt at holde fast på deres territorier. Disse gælisk-talende klaner havde en stærk og levende kultur, som stadig er en stor del af livet i højlandet. På trods af at klanerne i dag er forsvundet, er det skotske højland fortsat noget for sig. Folk kommer ikke kun hertil for at nyde den uspolerede natur, men også for at opleve den specielle blanding af fortid og nutid. 

Inverness, som ikke ligger langt fra Invergordon har masser af attraktioner. I byen er en af de største seværdigheder måske domkirken Saint Andrew’s Cathedral, som ligger ved flodbredden over for slottet. Katedralen har ingen spir, da pengene slap op, inden man kunne nå at bygge dem. Fronten er faktisk en kopi af fronten på Vor Frue Kirke i København, som billedhuggeren Bertel Thorvaldsen var med til at skabe. Antallet af restauranter, cafeer, gode pubber og hyggelige, små forretninger stiger og stiger. Byen anses for at være hovedstad i det skotske højland og ligger ved mundingen af floden Ness, og på grund af sin beliggenhed har byen fra de tidligste tider været erhvervsmæssigt forbundet til havet. 

Det skotske højland siges at være noget af den smukkeste natur i Europa, så det er naturligt, at vi på dagens arrangerede udflugt kører ud i landskabet. Turen går til verdens måske mest berømte sø, Loch Ness, hvor mysteriet om uhyret Nessie er forblevet uløst. På dagens udflugt kan du selv se, om du kan få øje på Nessie. Ved Loch Ness bred besøger vi slottet Urquhart Castle. På trods af at dette er en borgruin, er det stadig et imponerende syn, og man kan sagtens fornemme tidligere tiders storhed. Det er en af Skotlands største borge, og herfra er der en prægtig udsigt over Loch Ness, hvorefter vi tager ud på en hyggelig sejltur på søen.

(Dagens udflugt er del af en særskilt udflugtspakke og er ikke inkluderet i rejsens pris. Se mere under prisinformation).

Dag 5
Bergen, Norge. Mulighed for byrundtur inkl. komponisten Edvard Griegs hus Ankomst kl. 13.00, afsejling kl. 21.00
Bergen er Norges næststørste by

Først på eftermiddagen ankrer vi op i Bergen, Norges charmerende gamle hansestad og fødeby for Edvard Grieg, landets verdensberømte nationalkomponist. Dagens Albatrostilbud er en byrundtur i den smukke by, inklusive et besøg i Edvard Griegs hus, der i dag er indrettet som museum, og som ligger naturskønt og inspirerende midt i skoven lidt uden for Bergen. 

Tilbage i Bergen er der mulighed for at gå videre på opdagelse i byen på egen hånd. De fleste seværdigheder ligger i kort afstand fra kajen. I selve havneområdet findes Bergens berømte ”museumsstrækning”, kaldet Bryggen, hvis historie går tilbage til Hanseforbundet og Bergens tid som hovedstad. Bryggens smukke og karakteristiske træhuse og gamle købmandsgårde er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, og i byens smalle gader fornemmer man tydeligt det leben, der har været i den travle handelsby i middelalderen.
Vil du gerne fordybe dig i Bergens spændende og dramatiske historie, kan du lægge vejen forbi Bryggens Museum eller Det Hanseatiske Museum. Byen har blandt andet været ramt af flere storbrande – et tema, som også indgår i forfatteren Gunnar Staalesens berømte Bergen-trilogi. De kunstinteresserede kan lægge vejen forbi Bergen Kunstmuseum, hvis samling blandt andet tæller adskillige værker af Edvard Munch.  

Det er også fristende blot at nyde en slentretur rundt i den hyggelige by, der byder på mange stemningsfulde områder. For enden af Bryggen ligger Bergens fiskemarked, hvor du kan tanke lidt op med lokale fiskedelikatesser. Måske skal du en tur gennem shoppegaden eller op i højderne med svævebanen til bjerget Fløyen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen og det omkringliggende fjord- og fjeldlandskab.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 6
Ålesund, Norge. Eventyrligt beliggende by spredt ud på flere øer Ankomst kl. 09.00, afsejling kl. 18.00
Ålesund er spredt ud på flere øer

Vi skal i dag opleve byen Ålesund, der med sin placering omgivet af bjerge fremstår smuk og eventyrlig. Byen er spredt ud på flere øer, som er forbundet af broer. En mængde tårne, spir og smukke udsmykninger præger bybilledet og bidrager til den helt særlige stemning. I 1904 raserede en kæmpebrand byen, der næsten brændte totalt ned. Bagefter lavede man en hurtig genopbygning, og hvor byen før bestod af små træhuse, består den i dag af fleretagers stenhuse – bygget i jugendstil og tegnet af norske og centraleuropæiske arkitekter. Byens smukke jugendarkitektur er i dag fredet og vidt berømt.

Ved indsejlingen til byen ligger det lokale vartegn, Molja Fyrtårn, som i mere end 150 år har ledt søfarende sikkert i havn – og som i dag er indrettet som hotel, dog kun med ét enkelt værelse. Det er det kendte norske arkitekthus Snøhetta, som også designede operahuset i Oslo og Ground Zero-museet i New York, der har været ansvarlige for indretningen med et badeværelse i stueetagen og et værelse på førstesalen.

Du kan vælge at gå på opdagelse i den hyggelige by på egen hånd, eller du kan tage med på en af skibets udflugter og se nærmere på den storslåede natur i Ålesunds bagland.

(Udflugterne bestilles og betales direkte om bord på skibet).

Dag 7
Geiranger, Norge. Mulighed for udflugt til udsigtspunktet Dalsnibba Ankomst kl. 11.00, afsejling kl. 17.00
Den lille by Geiranger

Vi skal i dag have et af turens helt store naturmæssige højdepunkter, når vi sejler gennem den eventyrligt smukke Geirangerfjord. Fjorde, som skærer sig gennem landskabet, er et almindeligt syn langs den norske kystlinje. Under den sidste istid blev den vilde og smukke Vestlandsnatur dannet af gletsjerudløbere fra den centrale skandinaviske iskappe, som skar sig vej ned gennem bjergarter fra jordens ældste tider. Da isen smeltede tilbage, var landskabet helt forvandlet til de høje fjelde, smalle dale og dybe fjorde, man oplever her i Vestlandet.

Geirangerfjord med de op til 1.500 meter høje, stejle fjeldsider betragtes af mange som perlen blandt Norges fjorde. Majestætiske fjeldtoppe dækket af sne og voldsomme fosser på de næsten lodrette klipper er rammen om vores sejlads gennem fjorden. Det er bestemt ikke uden grund, at mange kalder netop denne fjordrejse for verdens smukkeste, og at fjorden er på UNESCO’s liste over verdens naturarv.

Vi sejler hele vejen gennem fjorden til den lille by Geiranger, der ligger i bunden af fjorden. Dagens Albatrostilbud er en udflugt op på fjeldet Dalsnibba. Vi nyder de skønne udsigter undervejs, og fra toppen af fjeldet er der en fantastisk udsigt ud over fjordlandskabet.

Der er også mulighed for på egen hånd for eksempel at besøge Norsk Fjordcenter, hvor man kan se en udstilling om livet ved fjorden gennem tiderne. Vi sejler fra Geiranger først på aftenen, og mens vi indtager aftenens middag, kan vi nyde synet af de bratte fjeldsider, som stille glider forbi.

(Dagens udflugt til Dalsnibba er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se under prisinformation).

Dag 8
På havet mod Irland
Norwegian Jade

Efter gårsdagens oplevelser er det nu tid til en velfortjent fridag på havet. Vi kan opleve gourmetmiddagene på en af skibets mange lækre restauranter, gå en tur i teatret, biografen eller på diskotek. Måske skal der trænes lidt i motionscentret eller powershoppes i den taxfri butiksarkade. Der er noget for enhver smag.

Dag 9
Belfast, Nordirland. Mulighed for udflugt til månelandskabet Giant’s Causeway og smuk irsk natur Ankomst kl. 10.00, afsejling kl. 20.00
Det mystiske månelandskab Giants Causeway

I dag ankommer vi til Belfast, hovedstaden i Nordirland som er historie, kultur og fantastisk natur i ét. 

Den mangeårige åbne konflikt ”the troubles” har haft stor indflydelse på især Belfast, som i 70’erne og 80’erne blev regnet for at være en af verdens farligste byer. Nu da konflikten mellem protestanter og katolikker er forbi, oplever man en rivende udvikling med restaurering af hele bymidten og betagende arkitetur i både historisk og moderne stil.

Havnen husede tidligere de største skibsværfter i Storbritannien, og blandt andet Titanic blev bygget her. Industrialiseringen gjorde byen til den mest velstående i Nordirland, hvilket de smukke kirker, store banker og andre offentlige bygninger vidner om.

Ikke langt fra Belfast kan man finde det mystiske månelandskab Giants Causeway. I hjertet af en af Europas mest vidunderlige kyststrækninger finder man de mest unikke klippeformationer. Giants Causeway er et resultat af et vulkanudbrud for mange millioner af år siden, der dengang dannede tusindvis af basaltsøjler. At gå på Giants Causeway er som at rejse tilbage i tiden, og derfor er dagens Albatrosudflugt en tur til dette fantastiske fænomen.

(Dagens udflugt er del af en særskilt udflugtspakke og er ikke inkluderet i rejsens pris. Se mere under prisinformation).

Dag 10
Dublin, Irland. Mulighed for byrundtur i Dublins Fair City med universitetet Trinity College og domkirken St. Patricks Cathedral Ankomst kl. 08.00
Domkirken St. Patrick’s Cathedral er Irlands største kirke

Med det gæliske udtryk Cead Mile Failte, som betyder noget i retning af ”hundrede tusinde gange velkommen”, bydes vi velkommen til Dublin. Byen blev grundlagt i 841 e.Kr. af norske og danske vikinger. I middelalderen overtog normannerne byen og byggede Dublin Castle som symbol på englændernes overherredømme over Irland. Dette varede ved indtil påskeoprøret i 1916, hvorefter Irland blev en selvstændig republik.

Dublin er delt i to af floden Liffey, der løber tværs gennem byen i øst-vest-gående retning. Gennem århundreder har floden delt byen, ikke bare i fysisk forstand, men også som en mental grænse mellem den tidligere fornemme bydel syd for floden og den mindre fine nord for floden. Det nordlige Dublin blev udbygget i 1700-tallet, og på trods af områdets ry som mindre fint og velhavende end det sydlige Dublin bærer bydelen stadig præg af 1700-tallets flotte, neoklassicistiske arkitektur. Norddublins centrale færdselsåre er den imponerende indkøbsgade O’Connell Street, der er kantet af statuer, monumenter og fine, gamle huse. Ud over denne prægtige boulevard lægger vi vejen forbi det historiske General Post Office, hvorfra republikken Irland blev proklameret i 1916.

Dagens Albatrosudflugt er en byrundtur rundt i Dublin, hvor vi besøger universitetet Trinity College og domkirken St. Patrick’s Cathedral, som er Irlands største kirke. Vi vil både køre i bus og se byen til fods. Eftermiddagen er afsat til egne eventyr i den hyggelige by. Besøg for eksempel den klassiske cafékæde Bewley’s, hvor man kan få serveret en god kop te eller kaffe med nogle af de gode irske kager, tag på shopping i Grafton Street, eller nyd en Guiness på Irlands ældste pub, The Brazen Head. Mulighederne er mange i denne hyggelige by.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan tilkøbes – se under priser.)

Dag 11
Dublin, Irland. En dag på egen hånd Afsejling kl. 16.00
Man har ikke svært ved at finde en bar i Dublin

Efter morgenmaden på skibet har vi endnu en dag i den irske hovedstad, som kan bruges på egne eventyr. Der er for eksempel mulighed for at købe en billet til Dublins ”hop-on hop-off” busser ved O’Connell street. Disse drager ud forbi Guiness bryggeriet, St. Patrick’s Cathedral, Dublinia og Kilmainham Gaol (prisen er ca. 20€ for en 24 timers billet). 

Du kan også vælge at tage med på en af rederiets udflugter (udflugterne bestilles og betales direkte om bord på skibet).

Rejselederen vil naturligvis være behjælpelig med ideer til, hvordan du kan bruge dagen.

Dag 12
Le Havre, Normandiet, Frankrig. Spændende historie i UNESCO-fredede Le Havre
Historiske Le Havre i Normandiet

I dag kan du vælge at tilbringe dagen på egen hånd eller deltage i en af skibets mange udflugter. 

Den franske region Normandiet er mest kendt for de allierede styrkers landgang her i 1944, der fik kodenavnet Operation Overlord. Klokken 21.15 den 5. juni 1944 meddelte BBC den franske modstandsbevægelse, at en landgang på Normandiets kyst var nært forestående, og at de derfor kunne begynde sabotagen af områdets jernbaneskinner. Ved midnatstid begyndte de allierede styrkers fly at sende bomber ned over kysten, og klokken 1.30 den 6. juni sprang de første allierede i faldskærm ned på den tyskbesatte normanniske kyst. D-dag var begyndt.

Havnen i Le Havre ligger på den højre side af den mest besøgte vandvej, den Engelske kanal, ved Seinens udmunding. Le Havre er i dag Frankrigs næststørste havn, og indgangen til byernes by, Paris. Le Havre endte på UNESCOs liste over verdenskulturarv i 2005, på grund af sin unikke postkrigsarkitektur, da byen blev helt genopbygget i modernistisk stil efter krigen.

Dag 13
Tilbury, England. En hyggelig dag med rejselederen eller tid til egne eventyr Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 20.00
Englænderne er kendt for at drikke mange pints

Vi sejler i dag et lille stykke ind på Themsen til havnebyen Tilbury, som ikke ligger langt fra London. Dagen er til fri disposition, og du kan for eksempel vælge at tage med rejselederen på en selvkomponeret byrundtur i den lille havneby og se Tilbury Fort, som har beskyttet indsejlingen til London fra det 16. århundrede frem til 2. Verdenskrig. Her kan du blandt andet opleve, hvordan det var for soldaterne, som har boet her gennem tiden.  

Du kan også tage med på en af skibets udflugter ind til London og omegn og opleve den pulserende storby, fyldt med smuk arkitektur, historiske bygninger og spændende krigshistorie. 

Du kan også vælge på egen hånd at tage toget ind til London, det tager lige omkring en time. Står dagen på shopping på Oxford Street, en hyggelig gåtur i Hyde Park eller måske en tur til Camden Market? London byder på masser af oplevelser og er nem at komme rundt i både til fods, med undergrunden eller de fine karakteristiske røde dobbeltdækkerbusser.

Dag 14
Zeebrugge, Belgien. Frivillig udflugt til middelalderbyen Brugge Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00
Middelalderhavnebyen Brügge

Vi lægger til i havnebyen Zeebrugge ved Den Engelske Kanal. I dag vil det være oplagt at besøge en af Belgiens flotteste middelalderbyer, den nærliggende Brugge. Derfor, vil rejselederen tage på en frivillig tur til den yderst velbevarede by, en perle, som gennemløbes af små kanaler. Denne lille havneby blev hurtigt en af de væsentlige udskibningshavne for Hanseforbundet, hvilket også var med til at gøre byen til et finansielt centrum. Velhaverne af den tid er blevet portrætteret af berømte kunstnere som Jan van Eyck, Hans Memling og Gerard David. Byen står i dag som et af Belgiens absolut største trækplastre for besøgende. Her kan man glemme både tid og sted, når man går gennem de hyggelige brostensbelagte gader og måske køber sig et stykke ægte belgisk chokolade på vejen. Ud over at nyde de billedskønne gader og alle lækkerierne, er det et must at gå en tur på det hyggelige torv og se alle de gotisk inpirerede bygninger og nyde den helt specielle atmosfære.

Vælger du at tage med rejselederen ind til den hyggelige by, tager turen knapt en halv time (regn med ca. 4 Euro pr. vej).

Dag 15
Amsterdam, Holland. Byrundtur i Amsterdam og hjemrejse Ankomst kl. 07.00
I Amsterdam er gamle pakhuse lavet om til boliger

Efter morgenmaden på skibet er det tid til at sige farvel til vores dejlige skib, og vi bliver hentet og kører mod Amsterdam, hvor vi skal på en stemningsfuld guidet byrundtur gennem Amsterdams mange gader og stræder – med udsigt til husbåde og de karakteristiske smalle pakhuse, der præger byens centrum når vi besøger Grachten-området.

På byrundturen begiver vi os videre af sted til fods ud på eventyr i den farverige kanalby, som i renæssancen blev en af Europas vigtigste søfartsbyer og handelsstæder. Byen viser sig fra sin allerbedste side i det gamle arbejderkvarter Jordaan. De små gader mellem de tre store kanaler er bedst kendt som ”De ni små gader” – De negen straatjes – og er hjemsted for en række interessante designere, som får selskab af specialbutikker, gallerier samt de såkaldt brune caféer, som er gamle, patinerede værtshuse med godt hollandsk og belgisk øl.

I Jordaan finder man også et af Amsterdams allerstørste tilløbsstykker, Anne Franks hus, der ligger på Prinsengracht tæt ved Westerkerk. Her, hvor Anne Frank skrev sin berømte dagbog, gengives den rystende historie om den jødiske pige og hendes familie, der gennem flere år gemte sig i hemmelige rum i huset på Prinsengracht, indtil de blev afsløret og kom i kz-lejr.
Amsterdam er på alle måder en stærk museumsby, og som moderby for en række af verdenskunstens allerstørste er det imponerende samlinger, som tager plads på museernes vægge. Gå for eksempel på opdagelse omkring Museumplein (museumskvarteret), hvor man finder byens mest prominente kunstmuseer. Rijksmuseum Amsterdam rummer en stor samling hollandske mesterværker: fra religiøs kunst til guldaldermalerier og værker af blandt andre Rembrandt. På van Gogh-museet præsenteres verdens største van Gogh-samling med mere end 200 malerier og 500 tegninger af den store mester.

Den moderne kunst har hjemme på Stedelijk-museet, mens en række andre udstillingsbygninger og museer på hver deres måde medvirker til at kaste lys over Hollands historie som flådenation og kolonimagt. Det gælder blandt andet Amsterdams spændende historiske museum, der med interaktive midler folder den store fortælling ud i bygningen på Kalverstraat.
Efter byrundturen tager vi mod lufthavnen hvor vores fly hjem venter.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

 • Bergen. Halvdagsudflugt til Bergen med byrundtur inkl. komponisten Edvard Griegs hus.
 • Geiranger. Heldagsudflugt til fjeldet Dalsnibba.
 • Invergordon. Heldagsudflugt i det skotske højland med Loch Ness inkl. bådtur og adgang til Urquhart Castle 
 • Edinburgh. Heldagsudflugt med byrundtur i Edinburgh inkl. adgang til Edinburgh Castle, Holyrood Palace og den Kongelige yacht Britannia
 • Belfast. Heldagsudflugt til månelandskabet Giants Causeway, smuk irsk natur og Dunluce Castle
 • Dublin. Halvdagsudflugt med byrundtur i Dublin med rejselederen inkl. Adgang til Trinity College, St. Patrick's Cathedral og Dublin Castle

Pris: kr. 2.998,- pr. person

Edinburgh Castle

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt

Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. IB: kr. 21.998,-

Tillæg for opgradering af kahyt

Dobbeltkahyt

 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med vindue kat. OB: kr. 4.998,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. BB: kr. 10.998,- pr. person

Enkeltkahyt

 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med vindue kat. OB: kr. 31.998,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon kat. BB: kr. 44.998,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Amsterdam – København
 • Transport jf. program
 • Byrundtur i Amsterdam
 • Informationsmøder og foredrag på krydstogtskibet ved rejselederen
 • 15 nætters krydstogt med Norwegian Jade i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Helpension på skibet
 • Premium All Inclusive drikkepakke på krydstogtskibet (se beskrivelse)
 • Kaffe, te og isvand om bord (udvalgt Lavazza specialkaffe til måltiderne)
 • Wifi om bord (250 minutters pr. kahyt)
 • Havneskatter og afgifter (ca. kr. 1.650,- pr. person)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke kr. 2.998,- pr. person
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltkahyt, udvendig kahyt med vindue og balkonkahyt
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge på krydstogtskibet
 • Øvrige drikkevarer
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører (beregn ca. EUR 4 i alt. Gæster med udflugtspakke bør beregne EUR 12 i alt)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”
NCL – Premium All Inclusive drikkepakke
 • Drikkevarer (bredt udvalg af spiritus, fadøl, flaskeøl, vin i glas, cocktails, juice og sodavand)**
 • Specialkaffe fra Lavazza i forbindelse med måltider (udvalgte typer)
 • Vandflaske dagligt (1 per person, per dag, leveret i kahytten)

**For gæster under 21 år, indbefatter pakken kun juice, sodavand og vand.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Brexit

Storbritanniens er udtrådt af EU pr. 1. februar 2020, det såkaldte Brexit. Indrejse for EU-borgere og norske pasholdere ændres ikke i 2020, således er der ingen ændringer frem til 31/12 2020. Man rejser stadig ind i landet med almindeligt pas og uden visum. Måtte der komme ændringer gældende 2021, opdaterer vi  naturligvis vores hjemmeside og informerer de kunder, der har booket en rejse med os.

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Indvendig kahyt 
Kahytskategori IC, dæk 4.  Indvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Udvendig kahyt 
Kahytskategori OB, dæk 5. Udvendig kahyt med vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Balkonkahyt 
Kahytskategori BB, dæk 8. Udvendig kahyt med egen privat balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i flylyet. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse og må flyve hjem for egen regning.

Hånden på hjertet

Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line hører til i den billigere ende af krydstogtrederierne på det danske marked. Det er et 3-stjernet rederi, hvor komfort og service kan sammenlignes med et hotel i samme kategori. Har man tidligere sejlet med fx Celebrity Cruises, kan man ikke forvente samme serviceniveau og gastronomiske oplevelser hos Norwegian Cruise Line, for pris og kvalitet hører nu engang sammen. Når det er sagt, så er oplevelsen om bord for de fleste stadig på et niveau, som ligger et pænt stykke over, hvad hverdagen hjemme byder på.

Free at sea

NCL har lanceret et nyt koncept, de kalder ”free at sea”. Her man man tilkøbe nogle fordele, man kan nyde på sit krydstogt. Dette har vi valgt at vores gæster skal nyde glæde af, men da vi har med grupper at gøre, er vi nødsaget til at vælge dette på forhånd, for alle gæster. Vi fortsætter som det har været før, med wifi og drikkepakke. Se hvad det indeholder under punktet ”prisen inkluderer”.

Internet

Med NCL’s ”Free at Sea”-koncept har du 250 minutters Wifi pr. kahyt. Der er altså adgang til wi-fi (lokalt trådløst internet) på skibet. Netværket er normalt stærkest ved skibets reception og delvist i andre fællesområder, dvs. det kan være mindre effektivt i kahytterne. Vær opmærksom på, at der undervejs på ruten kan være udfald af kortere eller længere varighed.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

NLCOC01ADK