Kroatien for alle sanser

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Få afslapning og unikke oplevelser i 5-stjernede omgivelser ved Adriaterhavet

Det 5-stjernede Hotel Croatia danner en flot ramme om denne enestående rejse til den berømte dalmatiske kyststrækning i Kroatien. 

Her venter udsøgt luksus i den lille hyggelige kystby, Cavtat, der frister med små familiedrevne restauranter og afslappet stemning.

Udover afslapning byder rejsen på en spændende udflugt til Dubrovnik, som med dens mange smukke paladser og fascinerende historie er en af verdens smukkeste og mest interessant kystbyer. 

Vi kigger også nærmere på Kroatiens store øhav og besøger en af landets største øer, Korcula, som lokker med imponerende bygningsværker og uforfalsket Middelhavsstemning.

På turen lægger vi desuden vejen forbi Ston, der er kendt for sit imponerende forsvarsværk, og endelig har vi også inkluderet en udflugt til det nærliggende Konavle, som frister med romersk historie og lækre, lokale specialiteter. 

Har man lyst til flere Balkan-eventyr, er der mulighed for at tilkøbe udflugter til de naturskønne og besnærende nabolande Bosnien-Hercegovina og Montenegro. I Mostar skal vi besøge byens berømte bro – der blev genopført efter at være blevet bombet under 1990’ernes borgerkrig – og høre om områdets mildest talt omskiftelige historie. Vi sejler desuden en tur i den smukke Neretva-dal. 

I Montenegro går vi på opdagelse i den helt unikke gamle havneby Kotor, der akkurat som Dubrovnik er på Unescos verdensarvsliste. 

Vi besøger ligeledes den hyggelige kystby Perast, der har stolte sømandstraditioner og som ligger guddommeligt smukt ved en af Europas dybeste fjorde.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
Fly København – Dubrovnik. Ankomst og rundvisning på hotel og i Cavtat
Dag 2
Cavtat – Dubrovnik – Cavtat- Sejltur til Dubrovnik inkl. byvandring og tid på egen hånd
Dag 3
Cavtat – Ston – Korcula – Catat. Ø-stemning på Korcula og besøg ved Europas længste mursystem
Dag 4
Cavtat – Neretva – Mostar – Cavtat. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt med sejlads i Neretva-deltaet og byvandring i Mostar inkl. let frokost
Dag 5
Cavtat – Konavle – Cavtat. Historiske mindesmærker og besøg ved den gamle vandmølle med smagsprøver på lokal vin og specialiteter
Dag 6
Cavtat – Perast – Kotor – Cavtat. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Montenegro med besøg i Perast og Kotor inkl. lokal frokost
Dag 7
Cavtat. Oplevelser på egen hånd og afskedsmiddag på lokal restaurant
Dag 8
Dubrovnik – København. Hjemrejse

Hoteller

Hotel Croatia Cavtat

 • 487 værelser
 • 500 m til centrum af Cavtat og 22 km til Dubrovnik
 • Døgnåben reception 24/7
 • 4 restauranter
 • Strandbar og pianobar
 • Elevator
 • Swimmingpool eller indendørs pool. 1 udendørs pool og 1 opvarmet, indendørs pool
 • Wifi på værelset
 • Spa og fitness
 • 500 m til nærmeste supermarked
 • 500 m til busstoppested

På en lille halvø lige syd for Dubrovnik ligger den lille landsby Cavtat og på den dalmatiske klippeside ligger det flot anlagte Hotel Croatia Cavtat. Fra hotellet til den gamle by i Cavtat er det ca 500 meter og Dubrovnik ligger en halv time derfra med taxibåd eller 40 minutter i lokalbus.
 
Alle værelserne har kaffe, te og kogekedel, TV med internationale kanaler, aircondition, gratis WiFi, minibar og et stort badeværelse med badekåbe, tøfler, badekar og hårføner. Desuden har hotellet roomservice døgnet rundt og tilbyder håndklæder til swimmingpool og til stranden.
 
Hotellet har et uopvarmet udendørs saltvandsbassin i skyggen af de store pinjetrær. Indendørs swimmingpooler er opvarmet og i bassinområdet findes der garderobe og brusere. Det er desuden trænings - og spaområde med dampbad og sauna, der er gratis for alle hotellet gæster. Derudover kan købe massage, manicure, pedicure, samt klipning i den lille frisørsalon.

Hotellets solterrasse ligger ved klippekanten og der går en trappe ned til vandet, hvis du vil tage dig en dukkert i havet. Hotellet har også et soldæk ved havet med fantastisk utdsikt over den smukke bugt. Det er gratis at bruge hotellets solsenge og parasoller.
  
Den fantastisk gode mad på hotellet serveres som en stor buffét i restauranten både morgen og aften. Hotellet har også et steakhouse og en seafood restaurant, som dog ikke er inkluderet i prisen.
 
Hotellet har desuden en pianobar med livemusik et par aftener om ugen, hvor man kan nyde et glas vin eller en drink. Strandbaren og restauranten Spinaler ligger nede ved vandkanten og har udsikt over bugten og byen. Sicorro bar har en skøn udsikt over Adriaterhavet og serverer kaffe om dagen og drinks om aftenen. Et ideelt sted til at nyde solnedgangen.

Der er mulighed for at opgradere fra standard til superior værelse, der har udsigt over vandet. 
Opgradering til superior værelses bør bestilles ifb med booking af rejse.
Vi har et begrænset antal superior værelser pr afgang, så opgradering kan ikke garanteres.

Læs mere om vores hotel: https://www.adriaticluxuryhotels.com/hotel-croatia-dubrovnik-cavtat/

Billeder

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
8.998,–
København
9.998,–
København
10.498,–
København
8.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Dubrovnik. Ankomst og rundvisning på hotel og i Cavtat

Velankommet til Kroatien kører vi den korte vej fra lufthavnen til Cavtat ved Adriaterhavet. Vores hotel ligger ud til vandet lidt nord for Dubrovnik ved en lille, men smuk og hyggelig bugt.

Cavtat var tidligere en del af republikken Ragusa. I dag er det en charmerende kystby, der ligger smukt cirka 15 kilometer fra Dubrovnik. Du kan nemt køre til Dubrovnik fra hotellet eller tage en båd over bugten. 

Cavtat har flere attraktioner, men først og fremmest har landsbyen en charmerende atmosfære, hvor det er hyggeligt at snuppe en kop kaffe eller et glas vin på en af byens cafeer. Vi indlogerer os på det dejlige hotel og bliver bekendt med dets mange faciliteter, inden vi går en lille tur rundt i området.

Vi slapper af resten af dagen og spiser middag på hotellet.

Dag 2
Cavtat – Dubrovnik – Cavtat- Sejltur til Dubrovnik inkl. byvandring og tid på egen hånd

Efter morgenmaden forlader vi vores hotel og sejler til Dubrovnik. Dubrovniks skønhed og elegance er 
legendarisk. Synet af Stradun, den marmorbelagte hovedgade, samt de mange barokpaladser og
bymuren er et imponerende syn for alle, der ankommer til Adriaterhavets vel nok smukkeste by.

Dubrovniks historie går helt tilbage til 600-tallet, hvor de første huse blev opført, mens den første bymur blev bygget i det 9. århundrede. I slutningen af 1100-tallet havde Dubrovnik etableret sig som en vigtig handelsby, der fungerede som bindeled mellem Balkan og Middelhavet. I 1205 kom Dubrovnik under venetiansk kontrol, men byen brød løs fra venetianerne i 1358 og oprettede republikken Ragusa. 

I det 15. århundrede strakte Ragusa sig langs med havet fra Ston til Cavtat. Dubrovnik havde sin egen handelsflåde med forbindelser til Egypten, Mellemøsten, Sicilien, Frankrig, Spanien og Istanbul. 

I 1808 fik republikken imidlertid dødsstødet, da Napoleons hær marcherede ind i byen. Fra 1815-1918 var Dubrovnik en del af det østrig-ungarske rige for derefter at blive en del af det kongerige, der skulle blive til Jugoslavien. Dubrovnik føles på mange måder stadig som en selvstændig republik, løsrevet fra resten af Kroatien både fysisk og historisk. 

Indgangen til byen går gennem Pile-byporten fra 1537. I middelalderen blev byen lukket hver aften, og nøglerne blev givet til byens hersker. Inden for muren finder vi Stradun, byens gamle handelsgade, der strækker sig hele vejen ned til den gamle markedsplads Luza. 

Overalt i byen findes gamle kirker og paladser, og vi stifter naturligvis bekendtskab med det hele på byvandringen. I Dubrovnik kan det anbefales at gå en tur på bymurene eller tage kabelbanen op på toppen af klippen bag byen, hvorfra udsigten er storslået. Derudover er der flere meget interessante museer indenfor bymurene, og rejselederen er selvfølgelig behjælpelig med tips og information. 

Om aftenen mødes vi på vores hotel i Cavtat og spiser en fælles middag.

Dag 3
Cavtat – Ston – Korcula – Catat. Ø-stemning på Korcula og besøg ved Europas længste mursystem

Efter morgenmaden kører vi nordpå, hvor vores mål er den dejlige ø ud for Kroatiens kyst, Korcula.  
Korcula ligger ud for den frodige halvø Peljesac, som vi kører igennem for at nå færgehavnen Orebic. Herfra sejler vi den korte tur over til Korcula. 

Korcula er den sjettestørste ø i Kroatien og har en lang og interessant historie bag sig. Store dele af øen er dækket af tæt skov og blev derfor under antikken kaldt den sorte ø. I dag foregår livet i et roligt og adstadigt tempo rundt om på øen og i de mange små landsbyer, hvoraf hovedbyen Korcula er den mest interessante.
 
Vi går på opdagelse i hovedbyen og hører lidt om livet på Korcula, før vi spiser frokost. Efter frokosten er der tid til egne oplevelser, inden vi besøger den lille hyggelige by Ston på halvøen Peljesac, der bl.a. er kendt for god vin- og olivenolieproduktion. Kroatiens næststørste halvø har haft en meget vigtig strategisk betydning gennem tiderne. Allerede i det 14. og 15. århundrede startede man konstruktionen af en forsvarsmur, som – da den stod færdig – var mere end syv kilometer lang. 

Forsvarsværket ved Ston bliver derfor også kaldt Europas kinesiske mur og er den dag i dag et imponerende syn. Vi går lidt rundt i byen, der har mange små hyggelige caféer og butikker, inden vi returnerer til Cavtat sidst på eftermiddagen, hvor vi slutter dagen af med en fælles middag.

Dag 4
Cavtat – Neretva – Mostar – Cavtat. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt med sejlads i Neretva-deltaet og byvandring i Mostar inkl. let frokost

I dag er tiden afsat til oplevelser på egen hånd, hvis man da ikke hellere vil med på en udflugt til nabolandet Bosnien-Hercegovina, nærmere betegnet Mostar. 

På vej til Mostar og Bosnien-Hercegovina stopper vi ved Neretva-deltaet, hvor Neretva-floden løber ud i Adriaterhavet. Det er et enestående frugtbart område, hvor der dyrkes en del afgrøder, hvor trækfuglene samles om foråret og efteråret, og hvor mange fiskearter yngler. Vi sejler i mindre både rundt i deltaet, får en let, lokal frokost ledsaget af musik og nyder formiddagen i dette naturskønne område. 

I Mostar skal vi på byvandring, hvor vi bl.a. ser den unikke middelalderbys intakte bymidte. Vi skal naturligvis også se broen Stari Most. Den gamle bro er selve symbolet på Mostar og er et pragteksempel på osmannisk arkitektur. Manden bag er arkitekten Sinan, der også har tegnet nogle af de vigtigste moskéer i Istanbul. 

Den nuværende bro er en rekonstruktion af den oprindelige bro, som blev ødelagt under Balkankrigen i 1990’erne, og ligeledes er det UNESCO-fredede historiske kvarter omkring broen i dag restaureret, så det nu fremstår som en charmerende bydel med mange caféer og restauranter. 

Der er også afsat tid til oplevelser på egen hånd, hvor det desuden anbefales at smage på nogle af de lækre lokale kager, som kan nydes på en af byens mange hyggelige cafeer. 

Vi returnerer til Cavtat sidst på eftermiddagen, hvor resten af aftenen er på egen hånd.

Dag 5
Cavtat – Konavle – Cavtat. Historiske mindesmærker og besøg ved den gamle vandmølle med smagsprøver på lokal vin og specialiteter

Formiddagen er afsat til at slappe af på vores dejlige hotel, inden vi efter frokost (ikke inkluderet i rejsens pris) kører sydpå og besøger flere små byer på den relativt korte tur til området omkring Konavle. Vi nyder udsigten langs kysten før vi kører lidt ind i landet til Konavle, der er et naturområde med mange sjove historier og historiske mindesmærker. 

Her ligger fæstningen Sokol, der er bygget på romerske ruiner og som havde sin storhedstid i det 15. og 16.århundrede indtil et voldsomt jordskælv fik de lokale magthavere til at fortrække til Dubrovnik. 

I området finder man også et af de smukkeste franciskaner-klostrer, der er opført i 1400-tallet. På en nærliggende mark finder vi Napoleons vej, som er resterne af en vej opført af én af Napoleon generaler under felttogene i begyndelsen af 1800-tallet. I området findes også resterne af en romerske viadukt, illyriske mindesmærker og en hel stribe af andre interessante ting, som viser områdets betydning gennem tiden. 

Vi besøger vandmøllerne ved Ljuta-floden, som har haft stor betydning, bl.a. til maling af mel. Vi skal se møllerne i funktion, og det hele fremstår som en form for frilandsmuseum, hvor de ansatte optræder i historiske kostumer. Du får her mulighed for at se, hvordan man tidligere fremstillede de lokale produkter og måske også smage på nogle af dem! 

Vi returnerer til vores hotel efter en begivenhedsrig dag, og resten af aftenen er afsat til oplevelser på egen hånd.

Dag 6
Cavtat – Perast – Kotor – Cavtat. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Montenegro med besøg i Perast og Kotor inkl. lokal frokost

I dag er tiden afsat til oplevelser på egen hånd, hvis man da ikke hellere vil med på en udflugt til Montenegro langs den underskønne Kotor-fjord med dens mange smukke byer. 

Før vi når frem til Kotor, standser vi for at se og nyde udsigten fra Perast. I bugten ud for Perast ser man øerne Sct. Georg, hvor der ligger et benediktinerkloster opført på et naturligt rev i bugten og den kunstigt anlagte ø Gospa od Škrpjela (Madonna på klippen), som huser en smuk kirke. Den blev påbegyndt i det 15. århundrede og hvert år den 22. juli ror de lokale over med sten for symbolsk at udvide og forstørre øen. Kirken er fra 1630. 

Perast er en lille landsby, men huser ikke mindre end 16 kirker og havde på sin storhedstid 17 herskabsboliger, hvad der vidner om stor velstand og storhedstid. 

Byen Kotor ligger smukt placeret i Kotor-bugten, omgivet af kalkstensbjerge. Kotors gamle bydel, byens forsvarsværker og den indre del af Kotor-bugten blev i 1979 optaget på UNESCO´s verdensarvsliste, og når man står midt i byen, er det nemt at forstå hvorfor. 

Den gamle bydel stammer fra 1400-1500-tallet og er et unikt eksempel på middelalderlig byplanlægning. De brostens- og marmorbelagte gader former en labyrint, der ind imellem åbner sig med smukke pladser. Ved en af pladserne ligger byens vartegn: Skt. Tryphon-kirken, som er fra slutningen af 1100-tallet. Spredt ud over byen ligger der desuden mindre kirker, hyggelige caféer og gode restauranter. 

På vores tur rundt i Kotor fordyber vi os i byens historie og ser nærmere på de mange middelalderlige bygningsværker. Vi får god tid, til at se os omkring og nyde byen og evt. sidde ved Kotor-bugten og få en kaffe eller en lokal specialitet.

Vi returnerer til Cavtat sidst på eftermiddagen, hvor resten af aftenen er på egen hånd.

Dag 7
Cavtat. Oplevelser på egen hånd og afskedsmiddag på lokal restaurant

Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd, inden vi om aftenen mødes til en hyggelig afskedsmiddag på en af byens bedste restauranter.

Dag 8
Dubrovnik – København. Hjemrejse

Det er blevet tid til at sige farvel til vores lille kroatiske perle, og efter en kort tur til lufthavnen sidder vi snart I flyet på vej mod Danmark.

Tilkøbsudflugter til Bosnien-Hercegovina og Montenegro

På denne rejse er der mulighed for at deltage på to spændende udflugter til nabolandene Bosnien-Hercegovina og Montenegro.

Udflugten til Bosnien-Hercegovina går til Neretva-deltaet, hvor Neretva-floden løber ud i Adriaterhavet. Her sejler vi rundt i mindre både og indtager en lokal frokost med musik. Herfra fortsætter vi til Mostar, hvor vi naturligvis skal se den unikke middelalderbys intakte bymidte, samt ikke mindst den ikoniske bro Stari-Most. 

På udflugten til Montenegro kører vi langs den smukke Kotorbugt, hvor vi går på opdagelser i de gamle middelalderbyer Perast og Kotor.  Perast er en lille landsby, som huser ikke mindre end 16 kirker og som på sin storhedstid havde op mod 15 herskabsboliger, som husede datidens rigeste købmænd. Kotors gamle bydel, byens forsvarsværker og den indre del af Kotor-bugten blev i 1979 optaget på UNESCO´s verdensarvsliste, og når man står midt i byen, er det nemt at se hvorfor.

Udflugterne kan købes separat eller som en samlet pakke og gennemføres ved min. 15 deltagere

Tilkøbsudflugt til Neretva og Mostar 798 DKK
Tilkøbsudflugt til Perast og Kotor 798 DKK

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 8.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.498,–
Tillæg for enkeltværelse

April 2024 kr. 2.498,-
Maj 2024 kr. 3.498,-
Oktober/november 2024 kr. 3.698,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Dubrovnik t/r 
 • Indkvartering på det 5 stjernede Hotel Croatia, Cavtat i delt standard dobbeltværelse 
 • Udflugter og transport jf. program 
 • Mogenmad dagligt (dag 2 – 8)
 • Middag dag 1-3 og 7 
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Tillæg for opgradering til superior værelse med havudsigt (fra kr. 1.298,- per person)
 • Tilkøbsudflugter til Montenegro og Bosnien&Herceqnovia
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguide, chauffør m.v. (beregn ca. kr. 300,- pr. person i alt)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Mer om Kroatien

Her kan du læse mere om din spændende destination:

https://www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/kroatien

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Super fin tur til Kroatien Fantastisk tilrettelagt ture, hvor de absolutte bedste attraktioner var udvalgte super engagerede dansk guide ( Mogens) og søde velforberedte lokale guider.Alt fungerede perfekt ,ingen ventetid på turene ,fine busser og rutinerede chauffører . Vi er SÅ tilfredse på vores første tur med Albatros (kun et minus : mellem landing)
Date published: 2023-11-05
Rated 4 out of 5 by from Kroatien God årstid at rejse på, der var ikke så mage mennesker, men kunne godt have rejst en uge før, da der var noget der var lukket ned.
Date published: 2023-11-03
Rated 5 out of 5 by from Veltilrettelagt rejse med suveræn og kompetent rejseleder Vi har fået meget mere end forventet, blevet meget klogere på livsvilkår og konflikters betydning for mennesker i området. Vores guide var fantastisk til at sætte de omskiftelige historiske begivenheder i relation til almindelige menneskers hverdag...ved at inddrage egne erfaringer og oplevelser som bosat i området ... Det var alt i alt en tur med masser af oplevelser i smukke byer og områder...vi følte os velkomne i alle tre lande...og lokalguiderne, chaufførerne og alle andre gjorde sig umage og var mødekommende.
Date published: 2023-11-02
Rated 5 out of 5 by from En skøn rejse med mange gode oplevelser Rejsen var spændende med mange gode kultur oplevelser. Vores guide Mogens Cuber fortalte os meget om Kroatien, både historie, politik, kultur og noget om hans egen familie. God humor. Gode rejse kammerater i gruppen. Super Hotel Kroatia i Cavtat
Date published: 2023-11-02
Rated 5 out of 5 by from En super god tur En perfekt rejse uanset om man er til historie, kultur eller natur. Vores rejseleder var meget engageret og inspirerende.
Date published: 2023-11-02
Rated 5 out of 5 by from Berigende tur til Kroatien maj 2023 Vi fik indblik i Kroatiens historie og nutid. Rejseleder Tina var en rigtig god oplevelse, meget vidende og havde altid svar på alle tænkelige spørgsmål om Kroatien. Fint hotel med super service og gode busser. Flyskift i Frankfurt på vej ud og i Wien på vej hjem gav unødig ventetid.
Date published: 2023-06-17
Rated 5 out of 5 by from En dejlig rejse til Kroatien Spændende rejse med utrolig god rejseleder med stor viden om landet. Flot natur.
Date published: 2023-05-22
Rated 4 out of 5 by from Indholdsrig rejse Godt tilrettelagt program. Meget kompetent og opmærksom rejseleder. Fint hotel med venlig betjening. Gode indholdsrige udflugter. Irriterende mellemlandinger i Frankfurt og Wien.
Date published: 2023-05-21
 • y_2023, m_11, d_29, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.37
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_39
 • loc_da_DK, sid_HRRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser