Puccini-festival

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Nyd to fantastiske Puccini-operaer ved den berømte festival i Torre del Lago og udflugter til San Gimignano og Lucca.

Det er en enestående oplevelse at høre opera ved Torre del Lago. Her ved den store sø mellem Lucca og havet, forelskede Puccini sig i naturen og fuglelivet og netop her skrev han nogle af sine største operaer. Vi skal høre to operaer under åben himmel i selskab med italienske operaelskere.

Udover disse to fantastiske aftener skal vi på udflugter rundt i det skønne Toscana. Vi kommer til Puccinis fødeby Lucca, og vi besøger byen med tårnene, San Gimignano, hvor vi på en vingård skal smage på deres pragtfulde vine med en let frokost.

Vi bor i den hyggelige Montecatini Terme på et dejligt hotel og for den som har lyst, er der også mulighed for at besøge nærliggende Firenze med lokaltoget.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Operarejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 5 dage
Dag 1
Afrejse København og ankomst til Toscana
Dag 2
Montecatini Terme, Lucca og operaen Turandot
Dag 3
Fridag i Montecatini Terme eller frivillig tur til Firenze eller Pistoia og operaen Tosca
Dag 4
San Gimignano med vingårdsbesøg
Dag 5
Hjemrejse

Hoteller

Hotel Ambasciatori Palace

Vi bor på et 4-stjernet hotel midt i Montecatini Terme. Hotellet ligger så man fra hotellets tagterrasse har en flot udsigt over Montecatini Terme og den højtliggende Montecatini Alto. Hotellet er på 9 etager og er smukt indrettet.

Den dejlige tagterrasse er hyggelig til at nyde en afslappende stund eller tage et dyp i poolen på en varm dag. Eller måske tage en drink.

Hotellet er beliggende langs en af byens elegante avenuer, tæt på byens termalbade, parken og togstationen.

Værelserne er velindrettede med de faciliteter man kan forvente af et firestjernet hotel. Værelserne har klimaanlæg, faldskærms-TV, minibar, sikkerhedsboks,(evt. gebyr), trægulve, telefon, hotellet har gratis WiFi og elevator. Alle værelser er på ca. 20 m2 og har naturligvis bad og toilet.

Hotel Ambasciatori Palace
Viale IV Novembre, 12
51016 Montecatini Terme PT

info@ambasciatoripalace.it
Tel. +39 0572 74900

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
8.998,–
København
La Boheme og Tosca
7.998,–
København
Turandot og Tosca
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
8.298,–
København
Få pladser, La Boheme og Turandot
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse København og ankomst til Toscana

Vi flyver fra København til Bologna. Fra lufthavnen sætter vi kursen mod bjergene i det fjerne og med bussen krydser vi over bjergkæden Appenninerne, som strækker sig ned gennem Italien, og vi bevæger os sydover mod Toscana, og når vi passerer toppen, kaster vi blikket ud over det Toscanske landskab der stolt åbenbarer sig fremfor bussen.

Vi passerer Mugello, der er kendt for at være hjemsted for Ferraris egen træningsbane. Her kan bilentusiaster til tider høre en hidsig Formel 1-bil i det fjerne. Vi kigger ned over Toscana og kører ud mod kysten og kommer forbi Prato og Pistoia før vi ankommer til kurbyen Montecatini Terme der skal være vores hjem de næste nætter.

Kurbyen har været kendt for sine helbredende kilder helt tilbage fra Romertiden. Men først da Habsburgerne i slutningen af 1700-tallet under Storhertugen af Toscana fik udgravet nye kanaler, sikrede man at det mineralholdige varme vand blev ført til kurbade, såkaldte termer, der skulle gøre byen til et samlingssted for de som ville se og blive set. Således fandt man det meste af Europas kongehuse, fyrster og andet godtfolk i byen. Der blev opført en lang række elegante bygninger og hoteller, og byen var centrum for alskens rejsende i kurrejser, og byens skiftede navn fra Bagni di Montecatini til det finere Montecatini Terme.

Det startede en ny æra hvor kendte og nobiliteter kom til byen. Gennem tiderne har den vågne besøgende kunnet spotte komponister som Puccini og Verdi, men også Rossini, Mahler, Strauss og Pietro Mascagni havde deres gang i byen. Ikke mange byer vil kunne prale med at have haft besøg af alt fra Audrey Hepburn og Marie Curie til Clark Gable og Spencer Tracy.

Byen består af to dele, nemlig Montecatini Terme som ligger for foden af det lille bjerg, eller måske nærmere bakkedrag, hvor man 250 meter højere oppe finder Montecatini Alto som vi også får tid til at besøge.

Efter indkvartering på hotellet bliver der måske tid til en lille rundvandring med rejselederen inden vi tager en fælles velkomstdrink og spiser middag på hotellet.

Dag 2
Montecatini Terme, Lucca og operaen Turandot

Fra morgenstunden er det tid til at se lidt nærmere på vores egen by. Vi tager på en lille rundvandring i kurbyens to bydele. Meget passende starter vi ved Teatro Kursaal, stedet som i byens gyldne æra var byens centrum, og måske grundlaget for byens rige og festlige liv. Her fandt man teater, biograf, danseetablissementer, restauranter og casino. Først da dette center lukkede, mistede byen en del af sin hidtidige tiltrækning hos datidens jetset, og de fandt nye græsgange. I dag kan man blot ane den tid hvor Montecatini Terme var på alles læber.

Fra byens hovedstrøg Corso Matteotti kommer vi forbi den forholdsvis moderne kirke Santa Maria Assunta fra 1950’erne som er bygget ovenpå en ældre kirke fra 1800-tallet. På turen rundt i byen bliver der naturligvis tid til at tage en espresso som en rigtig italiener bør gøre det; nemlig stående. En lille kop med koncentratet af solidt brændte kaffebønner, presset med præcision og serveret med italiensk elegance. Her får man en stående espresso til omkring en flad euro, og så er dagen sat i gang. Skulle man være mere fristet af de søde ting, så lokker en af de mange italienske luftige is måske endnu mere. Vi skal nok finde tid til at alle får deres lyster og laster tilfredsstillet.

Fremme ved Via Verdi, opkaldt af komponisten Giuseppe Verdi, kommer vi frem til byens smukke rådhus og ind til “Il Parco delle Terme”, et kæmpeparkanlæg med byens stolthed de ni kurbade, der stadig er i brug. Nu går turen til tops. Med den lille røde trækkabelbane, en funikular, fra 1898, trækkes vi i adstadigt tempo op til toppen der ligger 299 moh. Her åbenbarer bydelen Montecatini Alto sig med små smalle gader og stræder, hvor butikker og ikke mindst cafeer og restauranter ligger velplaceret. Efter vores formiddag til fods gennem byen frister det måske med et glas vin og en tidlig frokost på toppen.

Vi mødes ved hotellet kl. ca. 15, for afgang mod den skønne by Lucca, byen som for mange rejsende i Toscana bliver en af mange favoritbyer, og den by hvor Giacomo Puccini voksede op. Lucca er en charmerende og levende lille middelalderby. Byen er omkranset af en 4 kilometer lang og 12 meter høj ringmur fra 1500-tallet. De smukke pileformede bastioner er i dag beplantet med det måske nok mest genkendelige italienske træ – nemlig de smukke pinjer. Fra ringmurens top kan man kigge ned over den fuldkommen uspolerede renæssanceperle af en by og nyde at man ikke har fået den ødelagt af moderne bygninger. I centrum finder vi Piazza Napoleone med Ammanatis smukke Palazzo della Prefettura fra 1578. Ikke langt fra ligger domkirken San Martino med sin smukke men asymmetriske facade. Det er her man finder et lille trækrucifiks som siges at være udskåret, med hjælp fra en engel, af Nikodemus, efter at have overværet korsfæstelsen af Jesus. Ja, der er massevis af historier i Lucca. Vi tilbringer et par timer i byen og måske har du lyst til at besøge bymuren, en af de mange smukke kirker eller Puccinis fødehjem som også ligger netop her.

Efter besøget i Lucca kører vi til hotellet hvor der bliver tid til at slappe af og skifte tøj. Ud på eftermiddagen kører vi mod Torre del Lago, hvor vores første operaforestilling venter os. Vi kommer frem i god tid til at kunne gå ud for at finde lidt at spise inden aftens forestilling går i gang. Det er vores erfaring, at det bedst betaler sig at gå ud selv for at finde netop det man har lyst til på en varm sommeraften. Og på den måde kan man varme op til aftenens forestilling. Måske frister en pizza lige hevet ud af den rasende varme stenovn sammen med et glas kold hvidvin? Eller måske en let carpaccio med oksekød, rucola og parmesan? Ellers kan man slå sig ned på en vinbar og lade sig friste af et par glas vin akkompagneret af små retter der til sidst udgør et helt måltid. Valget er helt og holdent dit.

At høre opera i Torre del Lago er en speciel oplevelse. Med den store sø som baggrundstæppe befinder vi os på et at de steder hvor komponisten Puccini elskede at komponere sine skønne værker. Puccini kom hertil i 1891, og blev forelsket i naturen og fuglelivet. Her elskede han at tilbringe tiden med de lokale jægere og fiskere, og nogle gange i ensomhed. Med indtægterne fra operaerne Manon Lescaut og La Bohème, kunne han købe sig et gammelt vagttårn ved søens bred, og her boede han frem til 1924. Det var her i det nyistandsatte hus at tonerne til Tosca og Madame Butterfly blev sat på papiret, når han sad ved flyglet og kiggede ud i haven og udover søen. Oftest var huset fyldt af venner og han kunne sidde i timevis og dagevis med en af de berømte toscanske cigarer i mundvigen, en blyant ved sin side mens hans velplejede hænder dansende over de sorte og hvide tangenter.

Det er en enestående oplevelse at gå i dette friluftsteater. Vi befinder os ved den store sø Lago di Massaciuccoli, der ligger mellem Lucca og havet. Når sommersolen er gået til ro, fyldes arenaen med operainteresserede tilhørere. Og med søen som baggrund, og den mørke nattehimmels stjerner som projektører i mørket, har søen været vidne til nogle af verdens største operastjerner. Monserrat Caballé, Placido Domingo, Katia Ricciarelli og Luciano Pavarotti, alle har de sunget her. Festivalen tiltrækker således kendere, og det betyder også, at stemningen er mere som i en rigtig opera, i forhold til den til tider måske mere folkelige stemning i Verona. Her klæder tilskuerne sig lige en kende mere elegant. Jovist, en opera ved Torre del Lago er i sandhed en uforglemmelig oplevelse.

Vi sætter os til rette ved søen, og mærker den herlige aftenbrise der sender et nærmest kølende kærtegn ind over tilskuerrækkerne i den Italienske sommeraften. I baggrunden synger cikaderne om kap med et par violiner og en bratsch der stemmes i orkestergraven, og alle venter vi i spænding på, at dirigentens taktstok sætter festen i gang.

Der er virkelig tryk på i Giacomo Puccinis sidste opera, Turandot. Her bliver vi mødt med store korscener, og ikke mindst hører vi nogle af operahistoriens mest kendte arier.

Operaen foregår i Kina, hvor bejlere står i kø for at vinde prinsesse Turandots hjerte. Der er dog lige den forhindring, at bejlerne først skal løse tre gåder – og hvis de svarer forkert, bliver de halshugget. Prins Calàf har set prinsessen og forelsket sig i hende, han svarer rigtigt på alle tre gåder, men prinsessen er ikke meget for at holde sit ord om at gifte sig – det bliver dog slået fast, at hun skal. Men prins Càlaf vil ikke gifte sig med hende mod hendes vilje, så han giver hende chancen for at undgå giftermålet, hvis hun kan gætte hans navn inden solopgang. Især kendt fra Turandot er arien Nessun dorma (Ingen må sove), som prins Càlaf synger, mens han venter på solopgangen i sidste akt.

Det lykkedes ikke for prinsessen at finde frem til navnet. Men den retskafne prins vil dog stadigvæk ikke tage prinsessen til brud mod hendes vilje, så han fortæller hende sit navn, så hun frit kan vælge, om han skal dø, eller om han skal være hendes ægtemand. Hun kalder alle frem for at erklære, at hun nu kender navnet på den fremmede, og at navnet er: Kærlighed.

Vi kører igen hjem til hotellet efter to magiske dage med opera i det fri, og nu kalder sengen igen.

Dag 3
Fridag i Montecatini Terme eller frivillig tur til Firenze eller Pistoia og operaen Tosca

I dag er der mulighed for at holde en afslappende dag i Montecatini Terme. Måske tager du et lille dyp i hotellets pool, eller lader øjne og kreditkort friste af butikkerne på hovedgaden, eller også kan du sammen med rejselederen tage det lokale tog til en af de nærliggende byer Pistoia eller Firenze for et lille uformelt besøg. Toget tager en lille time og koster ca. 6€ hver vej.

Byen Firenze skrev sig allerede for mere end tusind år siden ind i verdenshistorien som valfartssted for handelsfolk, kunstnere og eventyrere på rejse efter inspiration. Her kan man besøge nogle af de smukke kirker, lade sig fortrylle af de berømte museer der som Uffizi-galleriet på Piazza Signoria, præsenterer nogle af de verdensberømte kunstnere der satte Firenze på kunstens verdenskort. Michelangelo, Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci, Perugino og Raphael. Alle er de repræsenteret på det, der regnes for Italiens fornemste museum for billedkunst. Gå en tur gennem de små hyggelige gader, kryds den måske mest fotogene bro i verden, Ponte Vecchio der strækker sig over floden Arno, der dovent glider ud mod det Tyrrenske hav. Sæt dig på et lille listigt sted i den Toscanske sommervarme og oplad batterierne med is, kaffe eller en let frokost, og nyd lyden af Firenze akompagneret af pjaskende fontæner og elegante italienere der passerer i adstadigt tempo. Tidligt på eftermiddagen tager vi toget tilbage til hotellet for at klæde om til aftenens operaforestilling.

Inden vi kører til Torre del Lago så bliver der mulighed for at spise på egen hånd i Montecatini Terme, måske arrangerer rejselederen en fælles middag på hotellet eller ude i byen Men der er masser af muligheder. Herefter sætter vi endnu engang kursen mod Torre del Lago hvor vi  sætter os til rette for at nyde endnu en opera i skønne omgivelser.

Dagens forestilling er Tosca, som for mange er en af Puccinis største værker. I den barske og dramatiske opera Tosca spiller Puccini på alle følelsesregistrene, når han i dette enestående følelsesdrama inddrager kærlighed, jalousi, hævn og ren og skær ondskab. Operaen udspiller sig i Rom i år 1800. Vi følger det elskende par, sangerinden Floria Tosca og maleren Mario Cavaradossi, samt skurken Vitellio Scarpia, som er chef for det hemmelige politi. Operaen åbner med, at Cavaradossi skjuler en undsluppen fange i en kirke, hvor han er i gang med at udsmykke taget. Tosca dukker op, og da han forsøger at skjule fangen for hende, misforstår hun situationen og tror, at Cavaradossi har en hemmelig elskerinde.

Den dameglade politichef Scarpia ankommer til kirken, og han spiller på Toscas jalousi og inviterer hende på middag – både for at få ram på Cavaradossi og den undslupne fange, og for at forføre Tosca. Cavaradossi bliver anholdt og tortureres, uden Tosca ved det. Efter en lang duellering og forhandling mellem Tosca og Scarpia, lykkes det hende at dræbe Scarpia. Men slutningen er ikke lykkelig, for Scarpia formår at narre Tosca, inden han dør – hvilket fører til den ulykkelige henrettelse af Cavaradossi. Tosca vælger at kaste sig ud fra et tårn og styrter mod jorden med ordene "Scarpia, avanti a Dio!" - Scarpia, vi mødes foran Gud!

Vi kører igen hjem til hotellet efter to magiske dage med opera i det fri, og nu kalder sengen igen.

Dag 4
San Gimignano med vingårdsbesøg

Efter morgenmaden kører vi til byen med tårnene, San Gimignano. Byens placering på pilgrimsvejen Via Francigena, Frankervejen, der gik fra Canterbury og den lange vej til Rom, gjorde byen til handelscentrum i middelalderen, og dette bragte rigdom til den lille by. Byen var allerede dengang kendt for sin produktion af den skønne, silkebløde hvidvin Vernaccia di San Gimignano, der stadig i dag kan nydes. Men de er også kendt for en fantastisk Chianti Colle Senesi og skønne vine lavet på druen Sangiovese.

Inden vi besøger selve byen, skal vi ud på en lille vandretur (1½ kilometer) på en del af den gamle pilgrimsvej op til den pragtfulde vingård Fattoria di Fugnano, som Albatros har arbejdet med gennem mange år. Et pragtfuldt sted som mange af vores rejsende vælger at vende tilbage til på vores vingårdsferier.

Vingården har nemlig den mest fantastiske beliggenhed med de skønneste udsigter over det bølgende landskab og de berømte tårne i San Gimignano. Gården drives af tre driftige kvinder, og de fortæller om vingården, stedet og naturligvis skal vi smage på vingårdens vine: den berømte hvide Vernaccia, deres Chianti Colli Senesi og ikke mindst deres Supertoscaner, den fadlagerede Sangiovese – en vin, som de fleste forelsker sig i.

Sammen med vinsmagningen spiser vi en lettere picnic-frokost, og der er mulighed for at købe lidt af den gode vin med hjem. Efter besøget går vi tilbage igen til bussen – denne gang føles turen lettere, når det går nedad, og vinen gør bestemt ikke turen mere kedelig.

Der bliver også tid til at besøge San Gimignano centrum. Her er det som at gå direkte ind i middelalderen. Det er herligt at vandre omkring og suge indtryk til sig i de kølige, skyggefulde gader, besøge den smukke kirke, torturmuseet eller blot spise en is i solen på torvet. Sent på eftermiddagen vender vi tilbage til vores hotel, hvor vi skal spise en afskedsmiddag sammen.

Dag 5
Hjemrejse

Efter en rolig morgen så bliver det ved frokosttid tid til at forlade Toscana og igen begive os over bjergkammen til lufthavnen i Bologna.

Vi kigger vi ud over det flade lavland i Emilia Romagna-regionen og kan se ind til den herlige by Bologna hvor vi skal tilbringe et par timer.  Bologna er kendt for god mad og byen hedder "La Grassa", den fede. Det er her pasta bolognese kommer fra, hvis rigtige navn er pasta al ragú, samt den store mortadella-pølse. Her spises også typisk små tortellini, uvurderlig parmesanost, parmaskinke, balsamicoeddike og tagliatellepasta. Området er Italiens spisekammer, og du kan ikke undgå disse lækkerier, når du går gennem centrum af Bologna.

Vi går en kort tur i centrum, ser på de smukke pladser og ser Bolognas to tårne, der er lige så skæve som det skæve tårn i Pisa eller måske endda mere. Efter en lille uformel rundvandring er det tid på egen hånd – Måske lokker nogle af de lokale specialiteter? Tamburinis delikatesseforretning på Via Caprarie serverer små varme retter ved frokosttid, og Gilbertos butik overfor Tamburini har solgt kvalitetsmad siden 1905. Smag deres egen balsamicoeddike. Vi anbefaler versionen lagret i 8 år, som sælges til en overkommelig pris. Bare en dråbe får smagsløgene til at synge!

Efter et par timer i Bologna og en rejse med mange oplevelser går turen tilbage til Danmark.

Opgradering af siddepladser til operaen

I rejsens pris er der inkluderet pladser i sektor 4. Du har mulighed for at købe pladser i sektor 2 mod et tillæg. Vi har valgt disse sektorer som værende de bedste til prisen og kan desværre ikke tilbyde flere sektorer.

Vi anbefaler kraftigt, at du vælger kategori allerede ved bestillingen af rejsen. Seneste tidspunkt for til anden kategori er ved restbetaling af rejsen, normalt 75 dage før afrejse. Ved køb af rejse tættere på afrejsetidspunkt dog senest 30 dage før afrejse.

Sektor 4: Inkluderet
Sektor 2: kr. 550,–

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 7.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.200,–
Opgradering af sæder i operaen

Sektor 4: Inkluderet
Sektor 2: kr. 550,–

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København - Bologna t/r med mellemlanding
 • Udflugter jf. program
 • Billetter til operaen. Inkluderet i sektor 4 (kat. 4)
 • Indkvartering på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad, to middage samt picnicfrokost og vinsmagning i San Gimignano
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Udflugt med toget til Firenze – du køber selv togbillet på stationen.
 • Tillæg for bedre kategori sæder i operaen. Sektor 2. kr. 550,- pr. forestilling skal bestilles hjemmefra ved bestilling af rejsen. (kat. 2)
 • Personlige fornødenheder
 • Personlige drikkepenge. F.eks. til chauffør (beregn 7€).
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Operaforestillingen

Puccini-festivalen foregår i juli og august måned og er en sommerfestival. Derfor er vejret varmt og dejligt. Og ganske egnet til en opera under åben himmel. Festivalen ligger omkring italienernes feriemåned og tiltrækker derfor primært lokale italienere. Påklædningen i operaen er derfor også en kende mere formel end til opera i arenaen i Verona.

Operaen skriver ”vi anbefaler elegant påklædning til teateret” – og hermed mener de således ingen shorts, sandaler og ærmeløse trøjer. Vi taler ikke nødvendigvis jakkesæt og slips for herrerne. Men en pæn buks og en skjorte skal nok gøre underværker. Naturligvis skal således klæde sig på til lejligheden, men tænk også på, at forestillingen er lang, og at det kan være en god idé at have en trøje med, da vi trods alt er tæt på havet og søen.

Det er vigtigt, at man er på sin plads i god tid, inden forestillingen begynder.  Det er muligt at købe drikkevarer i baren under pauser.

I tilfælde af dårligt vejr bliver forestillingen aldrig aflyst før tid. The Puccini Festival Foundation forbeholder sig at udskyde starten til op til 90 minutter efter planlagt start. Billetter vil kun blive refunderet hvis forestillingen bliver aflyst inden der er spillet en tone. Således refunderes der ikke billetter hvis forestillingen har været sat i gang. Skulle operaen mod forventning blive aflyst før den er sat i gang skal rejselederen have billetten så vil vi forsøge at få den refunderet, således at vi kan tilbageføre billetprisen til vores kunder. Der vil ikke blive refunderet yderligere.

Albatros Travel gør opmærksom på disse regler. Det gælder således, at Albatros Travel kun kommer til at kompensere for billetten til operaen efter ovenstående regler, samt hvis strejker, sygdom eller alt andet måtte forhindre afviklingen af operaen.

Hånden på hjertet

Information

Operafestivalen ligger i den italienske højsommer. Og det er varmt i Toscana. Nogle år mere varmt end andre. Det betyder, at det oftest er dejlig varmt om aftenen i operaen. Men det kan også betyde, at der nogle år kan være rigtig godt gammeldags varmt om dagen. Vi har forsøgt at lave et program, hvor vi ikke har alt for meget på programmet, så det passer til vejret. Der er en vandring i San Gimignano til og fra vingården, og på de varme år, så kan en solhat eller sågar en lille foldbar paraply være en god ide at medbringe. Heldigvis går vi også i skyggen. Men med et vejr mellem 26-36 grader kan det være svært at forudse, hvordan det bliver.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En meget vellykket operatur med en dygtig rejseleder Rejsebeskrivelsen levede fint op til turen, og vejret var omend endnu skønnere. Dejligt hotel, og skønt at kunne gå op på tagetagen og tage en kølende dukkert, når vi vendte retur til hotellet efter div. ture. Det lavere italienske prisniveau opleves også som en positiv medspiller. Og de to operaoplevelser var, ganske som forventet, højdepunkter på turen. En herlig rejse man kan varme sig på efter hjemkomsten til kølige DK. Den eneste dårlige oplevelse på turen, var det manglende samarbejde mellem SAS og Lufthansa, hvor vi, som rejsende fra Aalborg ikke kunne tjekke bagagen ind hele turen fra Aalborg til Bologna. Det manglende samarbejde betød også at Lufthansa ikke kontaktede SAS, da vores retur fly fra Frankfurt til Kbh. blev forsinket så vi lige præcis ikke nåede vores fly til Aalborg, hvilket var yderst uheldig, da det var aftenens sidste mod Aalborg, og vi istedet måtte købe nye billetter - denne gang til toget - og var hjemme næste morgen - efter 2 timers samlet søvn i et tog gennem landet. Det manglende samarbejde undrer mig meget, ikke mindst på baggrund af, at begge selskaber er med i staralliance samarbejdet?
Date published: 2023-08-31
Rated 4 out of 5 by from Opera tur med dejlig musik og gode udflugter Rejsen var fin og hotellet godt men maden lidt kedelig. De to operaer er jo dejlige og pladsen ok, opgraderet. Det kan anbefales at tage en ordelig pude med til at sidde på. Lyden var ikke helt så god som vi oplevede i verona. Desuden pas på fortovet til anlægget. Træer langs med fortovet havde hævet fliserne så flere steder regulære huller og løsnede fliser. Desuden dårlig belysning så der var 3 i vores gruppe der snublede eller faldt og kom til skade. Vores guide var fremragende. Var meget vidende omkring lokaliteterne samt italien i det hele taget. Stor cadeau til ham
Date published: 2023-08-30
Rated 4 out of 5 by from En dejlig rejse til puccinaland En dejlig rejse til puccinaland
Date published: 2023-08-29
Rated 5 out of 5 by from Smukke oplevelser i dejlige Italien En palet af natur, musik, historie og en fantastisk guide.
Date published: 2023-08-29
Rated 2 out of 5 by from Opera under åben himmel Fantastisk rejseleder. Fint besøg i Lucca. Dejlige operaer. Super vingårdsbesøg. Middelmådigt hotel med for lidt elevatorkapacitet og for dårlig airconditioning. Nogenlunde mad som for det meste blev opfattet som affodring. Et meget strabadserende program hvor tiden "skred" så det blev for hektisk. Meget lange transporter med bus. I det hele taget var det en dårlig oplevelse at I har valgt at flyve til Bologna med flyskift og lang bustur til følge. Hvorfor ikke flyve direkte til en lufthavn tættere på Lucca og festivalen, det havde gjort en kæmpe forskel. Men tusind tak til rejselederen, han var virkelig et plus for turen.
Date published: 2023-08-29
Rated 2 out of 5 by from Puccini festival august 2023 Vi ankom 1 døgn forsinket til Italien pga. aflyste fly og kaos i Frankfurt Lufthavn. Det må være muligt at rejse med et direkte fly til Bologna. Det må også være muligt at finde et hotel meget tættere på opera arenaen f. eks. i Viareggio, så vi undgår 1.5 t bustransport frem og tilbage og ikke kommer i seng efter kl 01.30. Værelset på hotellet var OK men det var ærgerligt at vi skulle spise næsten den samme kedelige mad på hotellet de 3 aftener, der var tilbage af rejsen. Vores rejseleder Michael Holm skal have en meget stor ros for sit engagement, sin væremåde og for at binde gruppen sammen på trods af alle fortrædelighederne.
Date published: 2023-08-28
Rated 2 out of 5 by from Program for Puccini festival For presset program at tage byrundtur, tur til Lucca og opera samme dag. Alt for lidt tid til Lucca, kom hjem for sent og ingen tid til mad før afgang til opera. 2 hele rejsedag hhv frem og tilbage dur ikke. Find fly til direkte uden mellemlanding. Bliver for lange dage, og mindre tid til arrangementer. Tur timing dårlig hele vejen igennem. Hotelmad elendig, book restauranter i byen istedet. Placering af hotel god og central. Dårlige og små elevatorer i hotel til mange gamle der er dårligt gående. Aircondition på værelser ikke effektiv.
Date published: 2023-08-28
Rated 5 out of 5 by from En kort intens rejse med mange oplevelser Rejsen var kort og koncentreret om 2 operaer. Jeg er ikke den store operaspecialist, men min partner nød musikken, men fandt opsætningen lidt alternativ. Derudover var oplevelserne fantastiske, ikke mindst på grund af en fantastisk rejseleder. Et dejligt vingårdsbesøg, på en vingård jeg kender, med vine jeg holder af. Derudover nogle spænderde udflugter, selvom 42 grader celcius sætter en dæmper på udfoldelserne. Alt i alt en fin tur.
Date published: 2023-08-28
 • y_2024, m_2, d_20, h_9
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_25
 • loc_da_DK, sid_ITROP60, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser