Rejs til Italien

Vasketøj hænger til tørre over de smalle gader mellem de jordfarvede husfacader i Roms gamle arbejderkvarter, Trastevere. En gruppe drenge spiller bold op ad en mur. En ung fyr med solbriller i panden stiller sin Vespa fra sig og hilser på de gamle, espressodrikkende mænd uden for den lille kaffebar. De indleder straks en samtale, som blander sig med lyden af den tætte trafik og duften af simrende pasta marinara. Det er ferie i Italien.

Læs om indrejsekrav her

Indbyggere 60 mio.
Hovedstad Rom
Sprog Italiensk
Il Tricolore har været i brug siden 1948, men farverne har gået igen i italienske flag siden 1700-tallet
Vidste du...

at italienerne alle dage har været stolte af deres kogekunst? Den første italienske kogebog blev skrevet i 1474 af Bartolomeo Sicci.

at i 1914 blev seks kvinder stillet for retten på Sardinien? Deres forbrydelse? At bedrive heksekunst!

Rom

Af Italiens 62 millioner indbyggere bor 2,8 millioner i landets storslåede hovedstad, og hvert år hjemsøges byen af folk fra alle verdensdele, som med egne øjne vil se nogle af verdens mest kendte historiske bygningsværker. Steder som Forum Romanum og Colosseum bringer os tilbage til det store imperiums tid, hvor slaver kæmpede for livet mod andre gladiatorer eller vilde dyr. Og desuden Vatikanet med det imponerende Sixtinske Kapel og den svimlende udsigt fra toppen af Peterskirken. Pantheon, Trevi-fontænen og Den Spanske Trappe er også med til at lokke tusindvis af turister til byen. Rom er også livsnydernes by, og mellem den obligatoriske sightseeing skal der også være plads til at drikke kaffe på en af de mange piazzaer eller til at slå sig ned på Den Spanske Trappe for at spise is eller følge strømmen af stilbevidste unge, der opsluges af modebutikkerne i gaderne rundt om.

Milano

Siger man mode og Italien i samme åndedrag, kommer man ikke uden om Milano. Er man på jagt efter modeoplevelser af den ultrahippe slags, skal man gå en tur langs Via Monte Napoleone, hvor de ekstravagante butikker ligger dør om dør, eller på Vittorio Emanuele II, hvor de modebevidste italienerinder går autonom catwalk ned ad gaden. Norditaliens store industriby er også hjemby for fremgangsrige brands og industrivirksomheder som Pirelli, Campari og Alfa Romeo. Byens altdominerende vartegn er dog den imposante domkirke Duomo med de mange skulpturer og spir, som det tog næsten 500 år at færdigbygge.
Milanos Duomo er ikke berømt for ingenting

Norditalien

Tæt på Milano, på solsiden af Alperne, ligger de smukke søer, Comosøen samt Maggiore, Lugano og Orta og længere inde i landet den smukke Gardasø, som mange skandinaver kender som en af de første, store turistdestinationer i Italien. Er man på de kanter, bør man i øvrigt også opleve Verona, der foruden historien om Romeo og Julie er kendt for at huse det smukke amfiteater, hvor man i sommermånederne kan se operaforestillinger under åben himmel.

Der er også musik i Venedig, både til hverdag omkring Markuspladsen, og når gondolieren lader gondolen glide hen ad Canal Grande. Den fascinerende kanalby med Dogepaladset, Sukkenes Bro og de mange smukke palæer frister mange rejsende. Flotte palæer og paladser er der også mange af i Firenze, og smuk er også den gamle, karakteristisk grønstribede marmordomkirke med den nygotiske facade. Firenze skal imidlertid også opleves gennem det store, farverige marked omkring Piazza San Lorenzo.

Facader og forårsfarver i Verona

Syditalien og Sicilien

Syditalien rummer flere kapitler i sig, og går rejsen til Napoli, skal man foruden et besøg i det centrale Napoli også tage på udflugt til toppen af Vesuv. Og naturligvis til Pompeji, der for næsten to tusind år siden fik vulkanens kræfter at føle, da oldtidsbyen blev begravet under et askelag på flere meters tykkelse. Der er mulighed for at opleve mere vulkansk aktivitet på Sicilien, hvor Etna med sine 3.323 meter i højden og en kraterdiameter på 40 km er den største vulkan i Europa. Man kan for eksempel betragte Etna på afstand fra den betagende by Taormina, der ligger på en 200 meter høj klippeafsats med udsigt til Det Ioniske Hav.

Vinmarker med udsigt til vulkanen Etna
Stift også bekendtskab med Siciliens vigtigste havneby, Messina, som har rødder helt tilbage i den græske mytologi. Mange af byens historiske bygninger blev ødelagt under flere jordskælv i 1900-tallet, men siden er byen blevet genopbygget. Byens vartegn er verdens største astronomiske ur, Orologio Astronomico på Piazza del Duomo, som giver lyd fra sig hver dag på slaget 12. Værd er det også at se byens imponerende katedral, Duomo. Ferie i Italien er også badeferie. Den italienske riviera, Adriaterhavskysten, Middelhavet, Amalfikysten, badesøerne eller øerne i Napoli-bugten byder alle på gode muligheder for at kombinere store kulturoplevelser med afslappende solferie.
Udsigt over Messina på Sicilien

Italiensrejser

 • Inkl. halvpension

  Det pragtfulde Norditalien

  Storslået rejse til Gardasøen med besøg i Venedig, Verona, Milano og Sydtyrol

  4,3
  • 2 afrejser
  • 7 dage
  • Fra 7.498,–
  fra København
 • Apulien – Syditaliens glemte hæl

  Oplev regionerne Apulien og Basilicata med UNESCO-verdensarv og med indkvartering lige ved stranden

  4,1
  • 3 afrejser
  • 8 dage
  • Fra 8.998,–
  fra København
 • Forårseventyr i Sorrento

  Lad dig forføre af smukke Sorrento med god tid til at nyde det søde liv og tag på udflugter til Pompeji og Napoli.

  • 2 afrejser
  • 15 dage
  • Fra 12.498,–
  fra København
 • Venedig og det ukendte Veneto

  For foden af Dolomitterne finder vi den norditalienske region Veneto med byer som Padova, Vicenza og ikke mindst Venedig – også kaldt Lagunens Dronning

  4,1
  • 06-05-2024
  • 7 dage
  • 7.998,–
  fra København
Del denne side