Thailand og Cambodia

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev det bedste af Thailand og Cambodia – til uhørt god pris.

På denne rundrejse får du det bedste af to af Sydøstasiens mest spændende lande; Thailand og Cambodia. Rejsen indledes i Thailands hovedstad Bangkok, hvorfra vi sejler tilbage i tiden til den forhenværende hovedstad Ayutthaya. På landjorden kører vi gennem små landsbyer med træhuse bygget på stylter og forbi rismarker mod den historiske ’Dødens jernbane’ ved floden Kwai. Et fly tager os til Cambodias hovedstad Phnom Penh, hvor fortidens storladne templer og grumme regime under De Røde Khmerer stadig er nærværende. Rejsen ender i Siem Reap, hvor den berømte tempelruin Angkor Wat, verdens største religiøse bygning, venter. Du kan vælge at forlænge rejsen med 4 dages afslappende badeferie på et dejligt 4-stjernet hotel i Hua Hin.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta THB, USD

Dagsprogram
Dag 1 København – Bangkok
Dag 2 Ankomst til Bangkok
Dag 3 Bangkok. Sejltur, Wat Po, Chinatown med Wat Traimit-templet og blomstermarked
Dag 4 Fra Bangkok med båd til Ayutthayas tempelruiner. Frokost ombord
Dag 5 Ayutthaya til floden Kwai. Broen og floden Kwai og togtur på ’Dødens jernbane’
Dag 6 Floden Kwai. Erawan Nationalpark og Hellfire Pass
Dag 7 Floden Kwai – Maeklong togmarked og fly til Phnom Penh, Cambodia
Dag 8 Phnom Penh. Byrundtur med Royal Palace, Tuol Sleng-museet og Killing Fields
Dag 9 Phnom Penh – Siem Reap via Spiderville og Tonle Sap-søen
Dag 10 Siem Reap. Angkor Thom og Angkor Wat
Dag 11 Siem Reap. Tid på egen hånd. Hjemrejse
Dag 12 Ankomst til København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
13.998,–
København
Udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Bangkok

Afrejse fra København mod Bangkok.

Dag 2
Ankomst til Bangkok
Lækre thailandske specialiteter

Ved ankomst til Englenes by, som Bangkok også kaldes, kører vi direkte til vores hotel, hvor du har mulighed
for at hvile dig lidt oven på flyveturen. Senere på dagen vil rejselederen holde et velkomstmøde på hotellet hvor du bliver præsenteret for rejsen. Herefter går vi til en lokal restaurant, hvor vi sammen spiser en velkomstmiddag.

Dag 3
Bangkok. Sejltur, Wat Po, Chinatown med Wat Traimit-templet og blomstermarked
Den liggende Buddha i Wat Pho

Om morgenen spadserer vi ned til den nærliggende Sky-train station, hvorfra vi tager Sky-train til Chao Phraya-floden, som deler Bangkok i to. Her stiger vi ombord på en såkaldt ’long tail boat’ og tager på en sejltur langs floden. Det er hyggeligt at se dagligdagen udspile sig på bredden, og ved at sejle kan vi nyde byen uden at sidde fast i trafikpropper. Undervejs passerer vi blandt andet Wat Arun, Morgengryets Tempel, hvis pragt bedst nydes fra floden. Det porcelænsbelagte tempel er ganske betagende, og takket være den imponerende højde på 79 meter, kan vi nyde synet allerede fra lang afstand.

I land igen besøger vi templet Wat Pho. Her befinder sig en stor statue af en liggende buddha, der er et billede på Buddhas færd til nirvana. Den store buddha har kolossale dimensioner: Den er 46 meter lang og 15 meter høj, og den er opbygget af gips og mursten, som er belagt med bladguld og perlemor. Templet, der er det ældste i Bangkok, blev grundlagt i det 16. århundrede af tidligere monarker lige ved siden af kongepaladset. Wat Pho er det største tempel i Bangkok, og det er meget velstillet, da det modtager offentlige donationer. Alle bygninger er rigt dekorerede og udstråler en fuldendt harmoni og skønhed. Templet er altid omgivet af et mylder af turister samt buddhistiske munke og studerende, der anvender templet til religiøse ceremonier. Templet rummer også den velrenommerede Wat Pho-skole for traditionel massage og opbevarer Thailands største samling af opskrifter på naturmedicin. Vores besøg i Wat Pho er en god anledning til at lære lidt mere om buddhismen og dens betydning for thailandsk kultur og livsstil. Vi vil således opleve, at mange thailændere betragter et tempelbesøg som en uundværlig hverdagsrutine.

Man har ikke været i Bangkok uden at have kørt i tuk-tuk, en trehjulet overdækket motorcykel, som både lokale og turister benytter sig af for at komme fra A til B i Bangkoks trafikmylder. Vores næste stop begynder dog med bogstavet C. Med vinden i håret kører vi nemlig mod Bangkoks mest farverige bydel, Chinatown. Selvom området er det mindste af Bangkoks 50 distrikter, så er befolkningstætheden den højeste i byen. Dampende gadekøkkener, zigzaggende scootere og travle butiksindehavere kappes om pladsen på hovedgaden Yaowarat Road, som vi går langs med, og hvor vi også finder Wat Traimit, et buddhistisk tempel, som huser verdens største siddende buddha. Statuen er lavet af massivt guld, og med en vægt på 5,5 tons, vurderes den til at være tæt på 2 mia. kroner værd.

Selvom buddhaens oprindelse er omgærdet af mystik, så ved man, at den blev fundet i 1954, pakket ind i gips, sandsynligvis for at beskytte den mod invaderende hære fra Burma. Ved et uheld faldt statuen på jorden, og da gipsen faldt af, opdagede man skatten indeni. Til historien hører, at det faktisk var et dansk flyttefirma, der tabte den gipsbeklædte statue på gulvet – held i uheld, kan man vist rolig sige. Vi går på opdagelse i Chinatown, hvor vi også spiser frokost. Vi besøger desuden et lokalt blomstermarked og tager derefter en flodbus og Sky-train tilbage til hotellet.
 

Dag 4
Fra Bangkok med båd til Ayutthayas tempelruiner. Frokost ombord
Buddhastatuer i Ayutthaya

Tidligt om morgenen tjekker vi ud fra hotellet og stiger ombord på The Grand Pearl Cruise Liner, en flodfærge, som vil sejle os nordpå op ad Chao Praya-floden mod den gamle hovedstad Ayutthaya. Vi får serveret kaffe og te og spiser en lækker frokost ombord, mens vi nyder udsigten fra båden. Ved middagstid går vi i land i Nontaburi og kører det sidste stykke til Ayutthaya, som var hovedstad i Siam i perioden fra 1350 til 1767. Dengang var Ayutthaya en af Asiens største og mest storslåede byer med et blomstrende handels- og kulturliv. Her åbnede Danmark sin første ambassade i cirka 1689, som det andet land i verden efter Portugal. De mange paladser og templer i den engang så storslåede hovedstad står i dag tilbage som en flok fine ruiner. 

Vi kommer rundt til fods og ser blandt andet ruinerne af det gamle kongepalads, som var forbilledet ved bygningen af Grand Palace i Bangkok, som vi så i går. Her mellem levnene af de historiske bygninger får man en god fornemmelse af hvilken pragt og skønhed, der omgav de få europæiske besøgende, der dengang kom i audiens hos den thailandske kongefamilie. Turen rundt i Ayutthaya tager os også forbi templerne Wat Phra Si Sanphet og Wihaan Mongkhon Bophit med en af Thailands største buddha-figurer, en siddende bronzebuddha. Herefter kører vi til vores hotel og checker ind.
 

Dag 5
Ayutthaya til floden Kwai. Broen og floden Kwai og togtur på ’Dødens jernbane’
Broen over floden Kwai

Turen fortsætter vestpå mod byen Kanchanaburi ved floden Kwai. Vi ser nærmere på den berømte bro, som blev udødeliggjort i Pierre Boulles roman ”Broen over floden Kwai” og den senere filmatisering. Den oprindelige bro blev bombet af de allierede i 1945 og stod ikke samme sted som den nuværende. Broen, vi ser, står som et mindesmærke for de grusomheder, der fandt sted her. Opførelsen af ”Dødens jernbane” under 2. Verdenskrig kostede 16.000 mennesker livet – deraf det makabre navn. Vi spiser frokost på en lokal restaurant, inden vi stiger om bord på bumletoget, der kører ad skinnerne til Nam Tok. Togturen går gennem den billedskønne natur langs Kwai-floden, og vi kommer blandt andet over en lang, skrøbeligt udseende træ-viadukt. Efter togturen kører vi til hotellet, hvor vi tjekker ind. Resten af dagen er på egen hånd.

Dag 6
Floden Kwai. Erawan Nationalpark og Hellfire Pass
Vandfaldet med hele syv niveauer i Erawan Nationalpark

Lidt uden for Kanchanaburi ligger Erawan Nationalpark, som er et populært udflugtsmål for både lokale og turister. Nationalparkens hovedattraktion er vandfaldet med hele syv niveauer, og mange mener, at nationalparkens navn stammer fra vandfaldets øverste niveau, som skulle ligne den trehovede elefantgud Erawan fra hinduistisk mytologi. Du får mulighed for selv at bedømme ligheden, når vi besøger vandfaldet, som er omgivet af frodig regnskov og vilde orkidéer. Hvis du vil nyde udsigten fra toppen af vandfaldet, er der en sti, du kan følge op til sjette niveau. Men for at komme helt op til det syvende og øverste niveau, er du nødt til at kravle det sidste stykke op ad klippen. Om eftermiddagen fortsætter vi til det legendariske Hellfire Pass, hvor asiatiske og allierede krigsfanger, der opførte Dødens jernbane, under frygtelige forhold blev tvunget til at føre jernbanen tværs igennem en næsten ufremkommelig klippe, for at forbinde Thailand med Burma. Det tog kun seks uger at skabe gennemskæringen gennem den massive klippe, men til gengæld måtte arbejderne knokle 18 timer i døgnet, og flere hundrede af dem mistede livet. Arbejdet foregik fortrinsvis om natten ved det svage lys fra brændende fakler – deraf fik gennemskæringen sit navn. Vi besøger også det tilhørende museum, som illustrerer områdets historie med billeder, kort og modeller.

Dag 7
Floden Kwai – Maeklong togmarked og fly til Phnom Penh, Cambodia
Tuol Sleng Museum i Phnom Penh

I dag er det blevet tid til at forlade floden Kwai og Thailand. Vi begiver os mod lufthavnen i Bangkok, men på vej dertil skal vi besøge et helt unikt marked, som er placeret langs en jernbane. Når toget nærmer sig er varerne væk i en fart, og lige så snart toget er passeret, er varerne tilbage på deres oprindelige plads.

Herefter kører vi til lufthavnen og flyver til Cambodias hovedstad, Phnom Penh. De tidligere franske koloniherrer har sat et tydeligt præg på Phnom Penhs arkitektur, og byen med sine brede boulevarder blev førhen anset for den smukkeste by i Indokina. Imidlertid har de historiske begivenheder og landets manglende ressourcer betydet, at kun få af de gamle franske kolonibygninger er blevet vedligeholdt, og Phnom Penh fremstår i dag som en moderne asiatisk storby.

Ved ankomsten til Phnom Penh kører vi til vores hotel og checker ind.
 

Dag 8
Phnom Penh. Byrundtur med Royal Palace, Tuol Sleng-museet og Killing Fields
Royal Palace i Phnom Penh

I dag besøger vi det imponerende kongepalads fra 1866, som er Cambodias svar på Grand Palace i Bangkok. Da kongen stadig bor her, er det naturligvis ikke hele paladset, der er åbent for offentligheden. Ved paladset ligger Sølvpagoden, som er navngivet efter de 5.000 tunge sølvfliser, der dækker pagodens gulv. Her er også en spændende samling af buddhafigurer i guld, sølv, bronze og krystal.

Senere dykker vi ned i Cambodjas triste fortid under Pol Pots styre. Vi besøger Tuol Svay Prey High School, som i 1975 blev omdannet til et fængsel af De Røde Khmerer og navngivet S-21 (Security Prison 21). I perioden 1975-1978 fungerede fængslet som torturkammer, og for mere end 17.000 mennesker blev opholdet i S-21 sidste stop, inden de blev transporteret videre til udryddelseslejren i Choeung Ek (i dag kendt som The Killing Fields).

I dag er S-21 omdannet til museet Tuol Sleng til minde om de grusomheder, der fandt sted under De Røde Khmerer. Samtlige fanger, der opholdt sig her, blev fotograferet. På væggene er portrætterne udstillet, og desperationen står malet i deres ansigter. Stedet er i sandhed deprimerende at besøge og minder os om menneskets mest mørke sider.

Vi kører til The Killing Fields ved Choeung Ek cirka 15 kilometer fra Phnom Penhs centrum. I dag er stedet yderst fredfyldt, men på disse marker blev tusindevis af personer mishandlet og henrettet på bestialsk vis under De Røde Khmerer. Ofrenes lidelser og historie mindes på stedet af et højt tårn med kranier fra blot nogle af de mennesker, som endte deres dage i massegravene.

Dag 9
Phnom Penh – Siem Reap via Spiderville og Tonle Sap-søen
På Tonle Sap-søen

Vi forlader Phnom Penh og fortsætter vores rejse mod Siem Reap. På vej dertil gør vi stop i byen Skuon – også kaldet Spiderville. Her er den lokale specialitet friturestegte edderkopper af anseelig størrelse. Du kan nøjes med at ”nyde” det eksotiske måltid med øjnene, med mindre du gerne vil smage..?

Næste stop bliver ved Tonle Sap-søen, den største ferskvandssø i Sydøstasien og en del af Mekongs flodsystem. Floden er den eneste i verden, hvis strøm skifter retning to gange om året, og sommerens monsunregn får søen til firedoble sin størrelse.

Vi besøger en landsby med ca. 6.000 indbyggere, der bogstavelig talt lever på vandet. Alle huse lige fra boliger og restauranter til butikker og skoler enten er husbåde eller står på pæle. Indbyggerne lever primært af fiskeri, og i regnsæsonen omdannes byens gader til kanaler og små både må tages i brug for at komme omkring.

Efter landsbybesøget fortsætter vi mod Siem Reap. Vi ankommer hen på eftermiddagen, og resten af dagen er på egen hånd.
 

Dag 10
Siem Reap. Angkor Thom og Angkor Wat
Munke ved Angkor Wat

I dag skal vi se nogle af de fantastiske tempel-ruiner – en af turens absolutte højdepunkter. Vi lægger ud ved Angkor Thom, den sidste hovedstad i Khmerriget, opført i det 12. århundrede under kong Jayavarman VII. Ruinbyen på ni kvadratkilometer er omkredset af en kvadratisk, otte meter høj mur. Efter at have passeret indgangsporten flankeret af imponerende elefanter bevæger vi os ind til Bayon-templet, som ligger præcist i midten af byen. Templet har 54 tårne med udskårne, gådefulde ansigter, som symboliserer de 54 provinser i det store Khmerrige. Smukke relieffer skal vi også se på Elefanternes Terrasse og Den Spedalske Konges Terrasse.

Vi lægger også vejen forbi det mindeværdige og pittoreske Ta Prohm-tempel, der er bevaret, som det blev fundet – halvt i ruiner og overgroet af junglens træer og slyngplanter. Det er helt fantastisk at se, hvordan naturen langsomt har gjort krav på sin ret til at vokse – uanset om underlaget er gamle mursten.

Ved middagstid vender vi tilbage til vores hotel og holder en lang frokostpause, hvor der også bliver tid til at slappe lidt af ved poolen med en god bog.

Om eftermiddagen skifter vi bussen ud med tuk-tuk og kører til den fantastiske tempelby Angkor Wat. Hele tempelkomplekset dækker 20x50 kilometer og var i 800-1300-tallet hovedstad for det mægtige Khmerrige, hvis magt og kulturelle indflydelse rakte langt ind i de omkringliggende lande. Selve Angkor Wat er blot det største af mange templer, selvom det har lagt navn til hele området. Angkor Wat er et af de bygningsværker, der bliver ved med at forbløffe besøgende, og stedet efterlader ingen tvivl om, at Khmerriget har haft sin berettigede storhedstid.

Hvis vejret tillader det, nyder vi solnedgangen over rismarkerne fra det smukke tempelområde, inden vi vender tilbage til hotellet.
 

Dag 11
Siem Reap. Tid på egen hånd. Hjemrejse
Friturestegte edderkopper er en delikatesse i Cambodia

Mangler du at købe de sidste gaver eller souvenirs, er det ved at være sidste chance. Ellers er dagen til fri disposition, inden turen hen på eftermiddagen går mod lufthavnen og senere mod København.

Dag 12
Ankomst til København

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 13.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.298,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Bangkok t/r.
 • Fly Bangkok – Phnom Penh og Siem Reap – Bangkok
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse på gode turistklassehoteller
 • Morgenmad dagligt
 • 7 frokoster; dag 3-6 og 8-10
 • Velkomstmiddag dag 2
 • Skatter og afgifter
   
Prisen inkluderer ikke
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Øvrige måltider end de ovenfor nævnte (beregn ca. kr. 100-150,- per dag)
 • Drikkevarer
 • Visum til Cambodja, udstedes ved indrejsen (30 USD). Husk at medbringe et pasfoto.
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. 50USD)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

20THRTR18ADK2910