Vintereventyr i Ilulissat

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Hundeslædekørsel, nordlyssafari og sejlads ved den UNESCO-fredede Isfjord

Ilulissat er med sine hvide vinterlandskaber, gigantiske isbjerge og nordlysets bølgen på himmelhvælvet et ganske spektakulært sted at nyde nogle vinterdage. Her kan du opleve isbjergene i den imponerende Isfjord, levn fra Grønlands oldtid på Sermermiutsletten samt livet i Grønlands tredjestørste by.
På denne 5 dages rundrejse i isbjergenes hovedstad har vi inkluderet flyrejse, halvpension og overnatning på Albatros’ eget hotel med Grønlands måske bedste udsigt over Isfjorden, samt et fyldigt udflugtsprogram. 

Sammen med vores dygtige, lokalkendte guider skal vi f.eks opleve en magisk sejlads på den mægtige isfjord, nordlyssafari med grønlandsk kaffe inkluderet, samt ikke mindst en unik udflugt på hundeslæde gennem det fantastiske vinterlandskab. 

For de rigtig eventyrlystne er der desuden mulighed for at tilkøbe en udflugt med snescooter i de sneklædte klippeegne omkring Ilulissat eller vandre med snesko langs den knitrende, frosne Isfjord.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Albatros aktiv, Familievenlig rejse

 • Rejseleder

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta DKK

Dagsprogram 5 dage
Dag 1
Fly København - Ilulissat. Udflugt til Russels glejcher, Kangerlussuaq og velkomstmiddag på Hotel Hvide Falk
Dag 2
Byvandring, hundeslædekørsel i den sprøde grønlandske sne og Nordlys safari incl grønlandsk kaffe
Dag 3
Mulighed for sneskovandring til Sermermiut-sletten og sejlads på den mægtige Isfjord (inkluderet)
Dag 4
Tid på egen hånd, mulighed for snescootereventyr i Ilulissats hvide landskaber og afskedsmiddag
Dag 5
Ilulissat– Kangerlussuaq – København. Hjemrejse

Hoteller

Hotel Hvide Falk

Hotellet ligger lige midt i byen med fantastisk udsigt ud over Diskobugten og Isfjorden. Restauranten serverer retter af høj international standard baseret på friske grønlandske råvarer. 
I hotellets pub er det muligt at nyde en drink skønt akkompagneret af det smukke syn af drivende isfjelde.

Værelserne er lyst og venligt indrettet og har eget bad og toilet, TV, telefon samt internetforbindelse mod betaling. Værelser på 2.sal er renoveret i 2022.
På alle afgange er der mulighed for at tilkøbe sig opgradering til nyrenoverede værelser med udsigt over havet. Disse skal bestilles i forbindelse med købet af rejsen eller senest 60 dage før afrejse.

For børnefamilier er der mulighed for at blive indkvartering i lejligheder, som ligger lige nedenfor hotellet, helt tæt ved vandkanten. Lejlighederne er enten to værelses (4 personer) eller etværelses med hems (3 - 4 personer).
Toværelseslejlighederne er indrettet med et stort, rummeligt soveværelse til to personer, mens stuen indeholder sofaarrangement samt et skrivebord. Stuen kan indrettes med to ekstra opredninger til børn.
Alle lejligheder har egen terrasse ud mod fjorden, hvorfra man har førsteparket til Disko Bugten og drivende isbjerge. Alle lejligheder er udstyret med eget bad og toilet, samt mulighed for at lave kaffe og the.
Lejlighederne er indrettet med et lille tekøkken og køleskab.

Læs mere på hotellets hjemmeside: http://www.hotelhvidefalk.gl

Billeder

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
17.998,–
København
17.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København - Ilulissat. Udflugt til Russels glejcher, Kangerlussuaq og velkomstmiddag på Hotel Hvide Falk
Ilulissat er i dag Grønlands tredjestørste by

Vi flyver fra København tidligt om morgenen og mellemlander i Kangerlussuaq, hvor der er afsat tid til en spændende tur til Russellgletsjeren, en tur på cirka fire timer. Ruten følger den lange Sandflugtsdal, hvor vi blandt andet passerer Kangerlussuaqs interimistiske golfbane, siden den cirka 400 meter høje kegleformede klippe Sukkertoppen. De vekslende og fantastisk smukke landskaber byder på søer, fjeldhede og tæt pilekrat, golde sandklitter og rå fjelde, der ikke overstiger 700 meter. Det er efter grønlandsk målestok et mildt landskab. Om sommeren er her en rig flora, der nu venter på at spire frem under snedækket.

Et par kilometer fra indlandsisens yderste bastion ligger Russelgletsjeren. Gletsjerfronten rejser sig op til 60 meter i højden, og den lodrette isvæg er et imponerende skue.

OBS – for folk med dårlig ryg og nakke gør vi opmærksom på, at ruten til gletsjeren udgøres af grusvej og til tider ujævnt terræn.

Vi returnere herfra til lufthavnen i Kangerlussuaq, hvorfra vi flyver videre til Ilulissat sidst på eftermiddagen. Ved ankomst i Ilulissat bliver vi indlogeret på vores hotel i centrum af byen med skøn udsigt til Diskobugten. Om aftenen er der velkomstmiddag på hotellet, hvor vi lærer hinanden bedre at kende.

Dag 2
Byvandring, hundeslædekørsel i den sprøde grønlandske sne og Nordlys safari incl grønlandsk kaffe
Slædehunden er er perfekt bygget til grønlandske forhold

Vores lokale rejseleder holder i løbet af formiddagen et introduktionsmøde om Ilulissat og de forskellige udflugter og oplevelser, der venter os i løbet af rejsen.

Vi går også en kort tur i Ilulissat og lærer byen at kende. Det var i Ilulissat, at polarforskeren Knud Rasmussen blev født, såvel som hans gode ven, den eminente hundekusk Jørgen Brønlund, der omkom under Danmarksekspeditionen for over hundrede år siden. I de mere end 250 år, som er gået siden Ilulissats grundlæggelse, er byen vokset støt og er i dag Grønlands tredjestørste med mere end 4.500 indbyggere. De fleste af byens beboere lever af fiskeri eller af fiskeindustrien.

Under vores kulturhistorisk byvandring får vi en dybere forståelse for den grønlandske kultur, byens historie og det moderne liv, der leves her 300 kilometer nord for polarcirklen. Undervejs besøger vi ”brættet”, hvor dagens fangst af fisk og vildt sælges, vi besøger fiskerne på havnen og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke Zions kirken.

Senere har vi alle mulighed for at komme på en uforglemmelig hundeslædekørsel. Kusken tager dig med sine hunde ud til slædesporene bag byen, og i det vinterdæmpede landskab høres kun de rolige lyde af knirkende sne, halsende hunde og slædeførerens små ordrer. En helt enestående oplevelse!

Slædehunden er ikke et kæledyr, men et vigtigt arbejdsdyr for fangere og fritidskuske. Den intelligente hund er perfekt bygget til grønlandske forhold og kan tåle hård kulde og udholde sult i længere tid. I modsætning til de lignende artsfæller på det nordamerikanske kontinent, Alaskas malamut- og huskyhunde, samt de sibiriske huskies, har de grønlandske slædehunde ikke været opblandet med udefrakommende hunde. Det betyder, at slædehunden i Grønland genetisk set har bevaret alle de kvaliteter og egenskaber, der skal til for at klare sig bedst muligt i den barske grønlandske natur.

Man sidder to på hver slæde og hele seancen tager omkring 1½ time. Der er mulighed for at leje ekstra varmt tøj, hvis nødvendigt. Da ikke alle kan komme afsted på hundeslædekørsel på samme tid, bliver gruppen delt op i to, hvor den ene tager afsted før frokost og den anden efter. Frokosten er inkluderet og bliver indtaget på Hotel Hvide Falk.

Om aftenen samles vi atter og denne gang for at blive introduceret til det kendte fænomen Nordlys. Vi kan naturligvis ikke garantere nordlys, hverken denne aften eller de øvrige, men det er sæson for det, og heldet skal helt sikkert opsøges denne såvel som de øvrige dage, når mørket har magt. En kendt legende om nordlyset i Grønland er genfortalt af Ilulissats bysbarn Knud Rasmussen fra beretningen om hans 5. Thuleekspedition, hvor han i Nunavut, Canada, møder shamanen Aua. Han fortæller, at nordlys opstår når sjælene i himlen, Dagens Folk, spiller fodbold med et hvalroskranie. Nordlyset har også en lyd, en fløjtende, hvislende, knitrende lyd. Det er ifølge legenden sjælenes bevægelser over nattehimlen man hører.

Er der nordlys, går vi væk fra kraftigt oplyste bygninger og gader, så vi ikke bliver generet af det kunstige lys, og så krydser vi fingre for, at forholdene er ideelle til nordlys denne aften. Når vi er tilbage igen, nyder vi et glas grønlandsk kaffe i hotellets hyggelige restaurant.

Dag 3
Mulighed for sneskovandring til Sermermiut-sletten og sejlads på den mægtige Isfjord (inkluderet)

Formiddagen er afsat til oplevelser på egen hånd, medmindre man har lyst til at deltage i en gåtur til Sermermiut sletten cirka to kilometer syd for Ilulissat. Vi vandrer gennem snedækkede dale og smukke bjerge, inden vi når selve Isfjorden, som er optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Vores snesko og skistave gør, at vi kan bevæge os nemt gennem vinterlandskabet og nyde det fantastiske område. Vores erfarne guider vil vælge en rute med de bedste udsigtspunkter til sightseeing og billeder og tilpasse den til vejrforholdene og gruppens fysiske formåen. Derudover vil guiden fortælle om floraen og faunaen, og dele ud af sin viden om både det nye og gamle Grønland. Som vi sætter vores fødder på Ilulissat Isfjord, der er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste, vil vi bevæge os mellem vægge dækket af sne og is, nyde det forstørrede panorama af hundeslæde-vejen, se frosne søer og floder, og opleve isbjerge, der glimter under det flotte gyldne vinterlys.

(Sneskovandrinen er ikke inkluderet i rejsens pris. Se prisen under beskrivelsen af udflugterne separat nedenfor).

Om eftermiddagen skal vi alle ud på en fantastiske bådudflugt på den UNESCO-fredede Isfjord. Udflugten varer cirka 2 ½ time og vil kun kunne gennemføres såfremt Diskobugten ikke er frosset til. Vi skal opleve det fantastiske isskue på nært hold, som er skabt af Kangia-bræen, der på et år kælver 35 km3 is – forestil dig 35 gigantiske isterninger på 1x1x1 km lagt ned ved siden af hinanden, og de vil stadig fylde en lidt længere distance end hele Storebæltsforbindelsen inklusiv Sprogø samt Øresundsbroen inklusiv tunnelen og Peberholm! Vi kommer helt tæt på isfjeldene og fornemmer virkelig deres storhed – en god mulighed for at få nogle flotte billeder med hjem. Sejlturen er bestemt en oplevelse ud over det sædvanlige. Husk endelig varmt tøj, da det er helt sikkert både vil føles og være koldt, når man er ude på dækket!

Dag 4
Tid på egen hånd, mulighed for snescootereventyr i Ilulissats hvide landskaber og afskedsmiddag
På snescooter hen over den grønlandske sne

Formiddagen er afsat til at gå på opdagelse i Illulisat, der trods sin beskedne størrelse har meget at byde på,  som f.eks. Knud Rasmussens fødehjem og kunstmuseet, der har en samling af Emanuel A. Petersens malerier. Derudover er der også mulighed for at gøre de sidste indkøb i nogle af byens hyggelige butikker.

Om eftermiddagen er der ligeledes mulighed for sammen med vores lokalguide og moderne snescootere at opleve det fantastiske landskab i Ilulissats ubeboede område. Snescooterens fleksibilitet giver os mulighed for at udforske snedækkede dale og bjerge, tilfrosne søer, fjorde og havis på en anderledes måde. 
På baggrund af sne-, is- og vejrforhold vil vores guide lave ruten. En mulighed kunne være at besøge den lille Oqaatsut-bygd 20 kilometer nord fra Ilulissat, hvor der bor 25 inuitter året rundt. Halvvejs byder vores snescooterguide på lidt termokande te- eller kaffe, så vi kan få varmen igen.

Om aftenen samles vi på vores hotel og nyder en dejlig afskedsmiddag.

Dag 5
Ilulissat– Kangerlussuaq – København. Hjemrejse

Efter morgenmad er der transport til lufthavnen og hjemrejse. Ankomst til København om aftenen (dansk tid). Vi siger farvel til det smukke vinterhvide grønlandske landskab for denne gang – og måske på gensyn.

Sneskovandring ved isfjorden

Iført skridsikre snesko begiver vi os ud i det vinterhvide område omkring Ilulissat. Vores mål er den gamle bygd, Sermermiut, hvortil de første inuitter ankom for 4000 år siden. Vores erfarne guider vil vælge en rute med de bedste udsigtspunkter, hvor du kan nyde sceneriet og tage nogle fine billeder. Ruten bliver naturligvis tilpasset vejrforholdene og deltagernes fysiske formåen. 
Varighed: 2 – 3 timer

Pris: 598,- pr. person

Snescootertur i arktisk terræn

Sammen med vores lokale grønlandske guide giver vi dig muligheden for at opleve det fantastiske landskab omkring Ilulissat på moderne snescootere. På grund af snescooterens fleksibilitet kan vi udforske snedækkede dale og bjerge, tilfrosne søer, fjorde og havis på en anderledes måde. Vores guide tilrettelægger den mest egnede rute på baggrund af de aktuelle sne-, is- og vejrforhold.
Varighed: 3 timer

Pris: 1.698,- pr. person

På snescooter hen over den grønlandske sne

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 17.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.298,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Ilullisat via Kangerlussuaq t/r
 • Hundeslædekørsel
 • Isfjordssejlads
 • Byvandring i Illulisat
 • Nordlyssafari inkl. Grønlandsk kaffe
 • Udflugt til indlandsisen
 • Øvrige udflugter jvnf program
 • 4 nætter på Hotel Hvide Falk i delt dobbeltværelse i nyrenoveret værelser med cityview
 • Morgenmad dagligt, frokost dag 2, middag dag 1 og 4
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Evt. mulig tilslutning med indenrigsfly i Danmark
 • Opgradering til Bayview værelser på Hotel Hvide Falk
 • Tilkøbsudflugterne Sneskovandring og Snescooter tur
 • Eventuelle ekstraarrangementer 
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under Prisen inkluderer

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 16 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtedetil at refundere rejsens pris.

Vintervejret i Grønland

Vi rejser i slut februar og marts, hvor dagene allerede er begyndt at blive længere, og lyset er vendt tilbage. Vintertemperaturen i Grønland ligger i gennemsnit mellem -12 til -17 grader. Lavere temperaturer, end vi normalt kender til i Danmark. Men i Grønland føles det ikke nær så koldt takket være den stærke sol og tørre luft. Den bedste temperatur til en slæderejse er -15 grader.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter/vandreture og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Rygsækken kan samtidigt anvendes som håndbagage i flyet. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Medbring meget gerne en kikkert. Man kan gå glip af rigtig meget uden kikkert.

Beklædning

En vinterrejse til Grønland kræver relativt stor variation i beklædningen. Varmt og vandtæt tøj samt hue og vanter er nødvendige. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er et par uldne lange underbukser, tætvævede fritidsbukser samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser velegnede. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle til gåture i byerne og til brug i flyet hjem.

Det kan være en god idé at have et par skibriller med til slædeturen og et par inderhandsker, så man kan tage billeder undervejs uden at have bare hænder, samt en neck gaiter til at dække underansigt og hals, hvis det er meget koldt. Kig de gamle gemmer igennem, inden du går ud og investerer i nyt udstyr. Der er absolut ikke noget krav eller nogen forventninger om, at tøjet og udstyret skal være det allernyeste eller smarteste.

Pas eller anden identifikation

Grønland er i rigsfællesskab med Danmark, og man skal ikke vise pas ved indrejse. Men på grund af de skærpede sikkerhedsregler ved flyrejser, skal man kunne identificere sig med billedlegitimation, og vi anmoder om, at passet medbringes.

Om at rejse i Grønland

Generelle regler ved ture og udflugter 

 1. Informer hotelreceptionen eller rejselederen, såfremt du ønsker at tage på tur i fjeldet på egen hånd. 
 2. Gå ikke ind i et hus/en bygning, medmindre du udtrykkeligt er blevet inviteret indenfor. 
 3. Gå ikke alene i ubeboede områder, sørg for at have gruppen i syne og husk, at vejret pludselig kan ændre sig og dermed nedsætte sigtbarheden. 
 4. Hold (sikkerheds-)afstand til dyr og fugle på min. 5 meter. 

Mere om Grønland

Her kan du få mere at vide om Grønland: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/groenland 
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Dejlig rejse med mange gode oplevelser; også hvor vi mellemlande. Rejsen var rigtig god og rejselederene gjorde alt for; at vi skulle nå alt hvad der var planlagt. Nåede ikke at gå på snesko ellers var alt ok.
Date published: 2023-03-09
Rated 5 out of 5 by from En skøn rejse med mange gode oplevelser. Rejsen levede fuldt ud op til vores forvetninger; fantastisk smuk natur - land og dygtige og meget dedikeret guider, som kunne svare med glæde på alle de mange spørgsmål, vi alle stillede.
Date published: 2023-03-08
Rated 4 out of 5 by from En komprimeret oplevelsesrejse Det var en rejse med mange store oplevelser på meget kort tid. Vejret bestemmer jo alting i Grønland, og det skal man jo lige være opmærksom på, inden man tager afsted. Rejselederne gjorde et fantastisk stykke arbejde med at få puslespillet til at gå op, når vejret pludseligt driller og vi strander i Sdr. Strømfjord.
Date published: 2023-03-05
Rated 5 out of 5 by from En fantastik oplevelse Trods det vi fik kun 2 dage i Ilulissat og måtte overnatte 2 nætter i Kangerlussuaq var personalet (guiderne) helt utrolig gode til at give os oplevelser så vi gik ikke glip af noget eneste vi ikke nåede var vandretur i snesko men pyt....
Date published: 2023-03-04
Rated 5 out of 5 by from En skøn rejse med gode oplevelser Spændende tur med eminente rejseledere
Date published: 2023-03-03
Rated 5 out of 5 by from Kompakt tur der opfyldt alle mine forventninger og mere til Fantastisk tur, hvor vi nåede at opleve essensen af Grønland. Hundeslædekørsel, solnedgang over isbjerge, vild snescooter ud i det uberørte og sejllads gennem is. Og ikke mindst nordlys. Maden var også lækker: startede med grønlandsbuffet med hellefisk, laks, rensdyr og moskusokse. Virkelig en oplevelse.
Date published: 2023-03-01
Rated 5 out of 5 by from En rigtig stor oplevelse. Rejsen var godt tilrettelagt og det var nogle meget søde og hjælpsomme guider ( Mads og Karen) de fortjener mange stjerner.
Date published: 2023-03-01
Rated 5 out of 5 by from En stor oplevelse Vel tilrettelagt rejse. Vore rejseledere var særdeles gode, dygtige formidlere, vidende, omsorgsfulde og imødekommende.
Date published: 2023-02-28
 • y_2023, m_5, d_27, h_23
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_13
 • loc_da_DK, sid_GLRTR28, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser