Indrejse i USA - ESTA

Alle, der skal rejse til USA, skal udfylde en elektronisk indrejsetilladelse kaldet ESTA. Derudover skal du være opmærksom, hvis du rejser til USA med børn.

ESTA (Electronic System for Travel Authorization) – indrejsetilladelse til USA

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – ca. 14 dollar – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.

Kravet om registrering gælder både for rejsende, der kun er i transit i USA, og for rejsende, der har USA som endelig destination.

Vi anbefaler, at du mindst 7 dage (og allersenest 72 timer) før afrejse udfører din registrering, men du er naturligvis meget velkommen til at registrere dig, lige så snart du har mulighed for at gøre dette.

Det skal understreges, at afgivelsen af dine oplysninger samt rigtigheden af disse, alene påhviler dig selv, og at manglende eller mangelfuld afgivelse af oplysninger kan betyde, at du bliver nægtet adgang til flyet og således mister din rejse uden mulighed for at få refunderet hverken rejsen eller de udgifter, du måtte have haft i den forbindelse.

Vi har som rejsebureau intet ansvar for korrekt afgivelse af ovennævnte oplysninger, hvorfor Albatros Travel ikke kan blive mødt med krav, der måtte udspringe heraf grundet manglende eller mangelfulde oplysninger.

OBS: Der findes bureauer, der via deres hjemmesider tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr på USD 60,-. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger ESTA’s officielle hjemmeside (https://esta.cbp.dhs.gov).

Vejledning

Alle felter, der er markeret med en rød stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes og angives på engelsk; dette betyder, at hvis bogstaverne Æ, Ø og/eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA.

Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at udfylde felterne vedrørende rejseinformation og adresse under ophold i USA.

Når registreringen er gjort, og du har fået tildelt dit ansøgningsnummer, er det vigtigt, at du printer dette nummer ud og opbevarer det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge.

Bemærk, at ALLE rejsende skal registrere sig på ovenstående hjemmeside; er rejsen bestilt til flere personer på samme faktura, er det således ikke tilstrækkeligt, at kun én af personerne udfylder den elektroniske formular.

Du kan få en mere udførlig vejledning i, hvordan du udfylder ansøgningsformularen i den skriftlige vejledning herunder eller se videoen nedenfor.

Vejledning i indrejseregler til USA

Hvis du har yderligere spørgsmål til udfyldelsen af den elektroniske ansøgning, skal du kontakte den amerikanske ambassade på tlf. 33 41 71 00.

Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller f.eks. har haft for langt ophold i USA i forhold til det tilladte, kan nægtes indrejse. I disse tilfælde bør man selv undersøge indrejsemulighederne ved ambassaden i København.

I tilfælde af at du ikke skulle blive godkendt til indrejse i USA, beder vi dig om at give os besked om dette så hurtigt som muligt af hensyn til vores videre planlægning.

Albatros Travel tager forbehold for eventuelle ændringer og gør opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at sikre sig et gyldigt pas, ESTA-godkendelse og eventuelt visum.

Vi gør opmærksom på, at der på nuværende tidspunkt ikke skal udfyldes et turistkort (I-94-W). Skulle der alligevel blive udleveret et sådant turistkort af flypersonalet, bedes du udfylde det og aflevere det ved immigrationsskranken ved ankomst til USA. Der skal stadig udfyldes toldpapirer om bord på flyet.

Rejser med børn
Hvis du rejser til USA med dit barnebarn, med en anden person under 18 år som ikke er dit eget barn, eller hvis dit barn ikke har samme efternavn(e) som forældrene, skal du inden afrejse have en særlig tilladelse.

Tilladelsen skal udformes med denne ordlyd: "I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so."

Dette skal underskrives af barnets forældre og derudover af en notar i byretten, og endelig skal tilladelsen legaliseres i Udenrigsministeriet. Begge instanser tager et gebyr for dette. Pr. juni 2013 er priserne kr. 300,- i byretten og kr. 185,- i Udenrigsministeriet (vi tager forbehold for eventuelle prisændringer).

Derudover skal du medbringe en kopi af barnets fødselsattest på engelsk (kan bestilles hos folkeregistret).

For en sikkerheds skyld bør du altid kontakte Den Amerikanske Ambassade i Danmark for at sikre dig, om der skulle være kommet ændringer til – http://denmark.usembassy.gov/index.html

Du kan finde yderligere information her: https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/268/session/L3NpZC9sakRCQnVwbA%3D%3D