Dubai og Big Five-safari i Sydafrika

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Storby og storvildt til suverænt lav pris! Et moderne 1001 nats eventyr i Dubai kombineret med Big Five-safari i Sydafrika

Ny og spændende Big Five-safarirejse til Sydafrika tilsat et drys af 1001 nats eventyr – rejsen begynder nemlig i den topmoderne ørkenoase Dubai, hvor der venter besøg i verdens højeste bygning, Burj Khalifa, aftenkrydstogt på Dubai Creek og tid til egne eventyr.

Med direkte fly fra Emirates skifter vi sheikdømmet og den golde ørken ud til fordel for den sydafrikanske savanne. Fra den dejlige Ravineside Lodge drager vi ud på spændende safarier i det malariafrie Entabeni Vildtreservat, hvor vi måske er så heldige, at vi ser The Big Five – løve, leopard, elefant, næsehorn og bøffel. Og vi belønnes med komfortable rammer på lodgen og helt utrolige naturomgivelser, da lodgen ligger spektakulært på en klippeskråning med formidabel udsigt over dal, bjergsider og savanne.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Safari

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta UAE dirham, sydafrikanske rand

Dagsprogram
Dag 1 København – Dubai
Dag 2 Burj Khalifa, eftermiddagen på egen hånd
Dag 3 Eventyr på egen hånd og aftenkrydstogt på Dubai Creek
Dag 4 Dubai – Johannesburg, Sydafrika. Videre med bus til Entabeni Vildtreservat
Dag 5–8 Entabeni Vildtreservat. Safarioplevelser, vandretur og boma braai (traditionel grillmiddag)
Dag 9 Entabeni Vildtreservat – Johannesburg – besøg i Soweto og hjemrejse
Dag 10 Ankomst til København

Hoteller

Ravineside Lodge

Ravineside Lodge er beliggende på de smukke klippeskråninger omkring Entabeni-monolitten med en fantastisk udsigt over den grønne dalkløft. Lodgen består af rummelige værelser, der ligger i hyggelige stråtækte hytter opført på pæle direkte på klippeskråningen. Hytterne ligger i gå-afstand fra selve lodgen, men på grund af muligheden for at støde på vilde dyr i det åbne terræn bliver lodgens gæster kørt mellem lodge og hytter.

Alle værelser har eget badeværelse (toilet og bruser), faciliteter til at lave kaffe/te, betalingsminibar og telefon og er indrettet i klassisk afrikansk safaristil. Vi spiser alle vores måltider på lodgen, mens vi opholder os der. En enkelt aften bliver der dog dækket op til traditionel sydafrikansk grillmiddag under åben himmel ved lodgens boma-plads (bålplads). Lodgen har åbne dæk, hvorfra man kan sidde og nyde den enestående udsigt og selvfølgelig også en velassorteret bar, hvor du har mulighed for at forsyne dig med kølige cocktails og andre drikkevarer (drikkevarer ikke inkl.). Læs mere på lodgens hjemmeside legend-lodges.co.za/esc-accommodation/

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Dubai
Vi flyver fra København om eftermiddagen og kører straks videre til vores centralt beliggende hotel, hvor vi skal tilbringe de næste tre nætter.
Dag 2
Burj Khalifa, eftermiddagen på egen hånd
Burj Khalifa i Dubai

Vi kører til Dubais gamle bydel Bastakia, hvor blandt andet byens gamle, men temmelig geniale air-conditionsystem, de såkaldte vindtårne, hører blandt seværdighederne. I Bastakia vil vi besøge Dubais museum, der har til huse i det gamle Al-Fahidi Fort.

Som en af byens ældste bygninger har fæstningen både tjent som bolig for Dubais skiftende regenter og som regeringssæde, indtil det blev gjort til museum i 1971. I dag er det et meget moderne museum med spændende udstillinger. Efterfølgende vil vi også kigge nærmere på det meget fine Majlis kunstmuseum.

Dubai gennemskæres af Dubai Creek, med Bur Dubai på den sydlige side og Deira-bydelen på den nordlige. Vi vil tage en traditionel abra – en vandtaxi – fra Bur Dubai over Dubai Creek til det kæmpestore, krydderi-souk (en souk er et marked), hvor sanserne mættes af mange kendte, men bestemt også fremmedartede dufte og smukke farver. Efterfølgende vil vi gæste den verdensberømte og prangende guld-souk. 

Det vakte en del opsigt, da man i Dubai besluttede, at man ville have verdens højeste bygning. Da byggeriet gik i gang, var det ikke endeligt besluttet, hvor høj Burj Khalifa skulle blive. Efter at over 12.000 bygningsarbejdere havde været i gang i flere år, stod bygningen – som nogle har kaldt et moderne Babelstårn – i januar 2010 færdig og snoede sig over 800 meter op i luften.

Vi besøger naturligvis Burj Khalifa. Det kan være svært og meget dyrt overhovedet at komme ind og opleve denne fantastiske bygning, hvis man ikke har reserveret plads på forhånd. Vi har naturligvis sørget for det praktiske, og efter en tur i en af verdens hurtigste elevatorer kan vi nyde en time med den mest fantastiske udsigt over Dubai, ørkenen og Den Persiske Golf.

Resten af dagen er på egen hånd, efter besøget i Burj Khalifa. Det vil være oplagt at besøge Dubai Mall, som ligger lige ved siden af Burj Khalifa, og som med sine mere end 1.000 butikker er et af verdens største shoppingcentre. Efter et par timers shopping kan du sammen med rejselederen tage metroen tilbage til hotellet eller selv tage metroen tilbage, når du har lyst.

Dag 3
Eventyr på egen hånd og aftenkrydstogt på Dubai Creek
Dubai by night

Efter morgenmaden har du dagen fri til at opleve Dubai på egen hånd – og oplevelsesmulighederne er mangfoldige! Den passionerede golfspiller kan nyde et slag golf på en af byens berømte baner – heriblandt Dubai Creek, Majlis Course eller The Montgomerie (greenfees med videre er ikke inkluderet i rejsens pris), eller give den gas i en fuldblods touring class-bil i Dubai Autodrome.

Eventyreren kan leje en firehjulstrækker og indtage de gyldne sandvidder på en ørkensafari eller gå på opdagelse i Dubais gamle bydel, Deira, og souk’ erne, der leder tankerne hen på 1001 nats eventyr. I dette sansevirvar af boder blandes de krydrede og parfumerede dufte med farver fra krydderier, overdådige guldsmykker, indiske sarier, pashmina-tørklæder og vævede tæpper. Og lad det være sagt med det samme: Der kræves sort bælte i shopping i Dubai!

I de mange imponerende shoppingcentre finder du både underholdning, kendte mærkevare-kæder, souvenirbutikker og designervarer til attraktive priser. Verdens største shoppingcenter – Dubai Mall – frister for eksempel både med 1.200 butikker og Dubai Aquarium & Underwater Zoo. Her kan du også købe en manicure, hvis du trænger til en pause mellem indkøbene. Og i Mall of the Emirates, finder du et væld af butikker, en 450 meter lang skibakke og Dubais største indendørs aktivitetscenter.

Vi mødes for at slutte vores sidste aften i Dubai af med et uforglemmeligt aftenkrydstogt på Dubai Creek, hvor vi oplever solens glødende nedgang over den forunderlige by. Fra vandsiden ser vi blandt andet den gamle bydel og de futuristiske skyskrabere, der oplyses smukt om aftenen. Undervejs nyder vi en buffetmiddag.

Dag 4
Dubai – Johannesburg, Sydafrika. Videre med bus til Entabeni Vildtreservat
Ravineside Lodge i Entabeni

Efter morgenmaden tager vi afsked med Dubai og sætter kurs mod Johannesburg i Sydafrika, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Vi bevæger os nordpå, og undervejs passerer vi enorme hvede-, majs-, solsikke- og jordnøddemarker samt mindre byer, der mest af alt minder om det vilde vesten. Efter kort at have stiftet bekendtskab med millionbyen Johannesburg er det interessant at se, hvordan de mindre byer i det moderne Sydafrika tager sig ud.

Efterhånden som vi kommer længere mod nord, rejser den smukke og rødligt glødende Waterberg-bjergkæde sig langsomt i synsfeltet. Her ligger Entabeni Vildtreservat, hvortil vi ankommer sidst på aftenen. Vi indkvarteres på Ravineside Lodge, der ligger lige midt i den fantastiske natur placeret på en klippeskråning, hvorfra der venter en spektakulær udsigt. Vi gør opmærksom på, at man skal være godt til bens, da Ravineside Lodge forbindes af mange trapper.

Entabeni betyder slet og ret ”stedet med bjerget”, og når du først har set den imponerende sten-monolit, der hæver sig over området, forstår du hvorfor. Reservatet ligger ved Waterberg-bjergkæden, der strækker sig over et stort område, der blandt andet omfatter Sand River Mountains, Hoekberg, Swaershoek samt Mopel Range. Waterberg er navngivet efter områdets talrige floder, bække og vådområder og er et af verdens ældste bjergmassiver. Dyrelivet, de få besøgende og den vilde natur gør Entabeni Vildtreservat til en ideel safaridestination. De sydlige skråninger er præget af stejle, nøgne bjergsider og yderst særegne klippeformationer, mens de nordlige skråninger gradvist falder mod busklandet og de åbne savannesletter.

Entabeni er et privat vildtreservat, og det betyder, at du har større mulighed for at komme tæt på vildtet i forhold til offentlige nationalparker, hvor restriktionerne ofte er ganske omfattende. De private reservater er til gengæld meget opmærksomme på vildtplejen og sørger for, at vildtet ikke forstyrres unødigt. Derfor oplever du ikke kortegekørsel omkring vildtet. Safari i dette område er den ægte vare med rig mulighed for at opleve The Big Five: elefant, bøffel, næsehorn, løve og leopard samt andre eksotiske dyrearter som giraffer, geparder, flodheste, krokodiller og antiloper.

Vi gør opmærksom på, at programmet for vores ophold i Entabeni Vildtreservat kan variere afhængig af lokale vejrforhold og lignende.

Dag 5–8
Entabeni Vildtreservat. Safarioplevelser, vandretur og boma braai (traditionel grillmiddag)
Entabeni Vildtreservat

I løbet af de næste par dage skal vi både opleve morgen- og eftermiddagssafarier samt på vandretur i den smukke natur. En såkaldt early morning game drive starter allerede ved solopgang omkring kl. 6 og varer til kl. 9-10 stykker, afhængig af hvilke dyr vi møder på vores vej. Der er ikke meget, der kan måle sig med de stærkt krydrede morgendufte og den helt specielle glød over savannen om morgenen. Der er køligt, og alt ånder fred og ro, nu hvor nattens jagt og generelle furore er overstået.

Vi møder vildtet ved vandhullerne og floderne, hvor dyrene stiller deres tørst. Erfaringsmæssigt vil vi se et godt udvalg af Afrikas berømte og kendte savannevildt. Her ved foden af bjergmassivet er det især løver, flodheste, næsehorn, gnuer, elaner, kuduer, vortesvin, giraffer og impalaer, som vi kan være heldige at se. Der er ingen garanti for, hvad vi ser, hvornår eller hvor. Og netop uvisheden er en del af naturens charme, som gør en safari til en anderledes og spændende oplevelse.

Når vi vender tilbage til vores lodge, venter der os en velfortjent morgenbuffet.

En eftermiddagssafari starter sidst på dagen omkring kl. 16. Undervejs gøres holdt, så vi kan nyde solnedgangen og skylle den smukke oplevelse ned med en kølig drink, inden billygterne blændes op til hjemturen gennem det begyndende mørke. Områdets elefanter og zebraer synes at være født med reb og klatrestøvler – i hvert fald er det ikke usædvanligt at se dem på de stejle bjergskråninger. Du kan desuden være heldig at se en af områdets majestætiske og sjældne fiskeørne på himlen kredsende efter sit bytte. Senere på aftenen kan vi være heldige at få øje på noget så sjældent som en leopard i sit yndlingsterræn – klippelandskabet bag højsletten.

Det er lidt af en sansemæssig åbenbaring, når den sydlige halvkugle pludselig blænder op for sin stjernevrimmel, nattens tusinder af fremmedartede lyde fylder ørerne, og duften af Afrikas røde jord og savannens stærkt krydrede dufte smyger sig ind i næseborene. En af dagene afslutter vi vores eftermiddagssafari med en boma braai. Braai er det sydafrikanske ord for grill, og ved lodgens bålplads, er der dækket op med stole og borde, hvor vi skal grille maden. Vi samles omkring bålet, og i skæret fra ilden nyder vi et lækkert måltid under den formodentligt stjerneklare himmel.

Gennem årene er vildtet blevet tilvænnet biler og besøgende. Derfor ser man ofte elefanter, giraffer og forskellige antiloper græsse tæt op ad safarikøretøjet. Det er heller ikke usædvanligt, at en løveflok hindrer den fri passage. Reservatet har dog så mange tætte skovområder og utilgængelige bjerge, at vildtet har masser af skjulesteder og helt ugenerede områder. Derfor foregår safarien på vildtets betingelser. Safarikøretøjerne er åbne terrængående køretøjer, og det føles ærefrygtindgydende, når man opholder sig få meter fra en gigantisk elefant, for slet ikke at tale om løve eller næsehorn, uden et sikkert hegn imellem. Men rovdyrene opfatter ikke en bil med passagerer som mad, heldigvis da!

Det kan i øvrigt være en kold fornøjelse at køre safari, når mørket falder på eller i de tidlige morgentimer. Der er tæpper i de åbne safarikøretøjer, men vi anbefaler, at du medbringer en hue og en kraftig vindtæt vinterjakke eller en fleece.

Du får også mulighed for at tage med på en vandretur, hvor naturen udforskes til fods i selskab med en erfaren sporfinder (tracker) og en bevæbnet ranger. På vandreturen får du mulighed for at dvæle ved de små nuancer såsom det enestående fugleliv omkring floder og vandhuller og nogle af verdens ældste urpalmer.

Golfentusiasten kan også nyde et slag golf under vores ophold i Entabeni (ikke inkl.). Cirka 45 minutters kørsel fra Ravineside Lodge ligger Legend Golf & Safari Lodge med en 18-hullers Signature Course, som den danske golfspiller Thomas Bjørn har sat sit personlige aftryk på. Golfbanen består af 18 huller, der alle er specialdesignede af 18 verdensklasse-spillere, heriblandt Thomas Bjørn. Du har også mulighed for at købe adgang til et meget specielt 19. hul, som både er verdens højeste og længste par 3-hul. Med helikopter flyver du op til Hanglip Mountain, hvorfra du skal ramme greenen formet som Afrika, 400 højdemeter længere nede. Så bliver det vist ikke vildere. Hvis du ønsker at afprøve golfbanen, må du formentlig give afkald på en safari eller to, af hensyn til tidsfaktoren.

Dag 9
Entabeni Vildtreservat – Johannesburg – besøg i Soweto og hjemrejse

Rige på store naturoplevelser drager vi videre mod Johannesburg. Joburg, som byen kaldes i daglig tale, er Sydafrikas største by med over seks millioner indbyggere. Den minder om en amerikansk storby med en kerne af skyskrabere i byens forretningskvarter, der langsomt flader ud i små lave forstadskvarterer. Johannesburg er centrum for verdens diamant- og guldhandel og kan virke lidt hektisk og støjende oven på de dejligt naturfyldte dage, vi har tilbragt i Entabeni. Byen opstod i 1886 som en guldgraverby, da den ligger på den sydlige skråning af højdedraget Witwatersrand, der rummer verdens største forekomst af guldmalm.

Vi besøger den berømte og berygtede township Soweto for at få et indblik i dagliglivet her. Efter en lang og grum historie, der startede i 1944, er Soweto også i dag et enormt vildnis af paradokser. Men der er sket rigtig meget, siden bulldozerne i 1976 tromlede strejkende skoleelever ned. Soweto sprudler i dag af kreativitet og fornyelse og er en smeltedigel for kunst, musik, teater og poesi.

Først på aftenen kører vi til lufthavnen i Johannesburg, hvorfra vi flyver til København

Dag 10
Ankomst til København

Vi ankommer til København mættet af de mange oplevelser og spændende indtryk.

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.498,-
Prisen inkluderer
• Dansk rejseleder
• Direkte fly København – Dubai t/r med Emirates
• Direkte fly Dubai – Johannesburg t/r med Emirates
• Fly Johannesburg – København via Dubai med Emirates
• Transport mellem lufthavn og hotel ved ankomst og afrejse
• Entré til Burj Khalifa
• Aftenkrydstogt på Dubai Creek m. middag
• 5 safarier, boma braai og vandretur i Entabeni Vildtreservat
• Besøg i Soweto
• 3 nætter på hotel i Dubai i delt dobbeltværelse
• 5 overnatninger på Ravineside Lodge i Entabeni Vildtreservat
• Morgenmad dagligt, frokost dag 5-8, middag dag 3-8
• Alle skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
• Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
• Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
• Tillæg for enkeltværelse
• Eventuelle ekstra arrangementer
• Drikkevarer
• Personlige fornødenheder
• Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. kr. 300,- pr. person)
• Ekspeditionsgebyr kr. 130,-
• Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

VIGTIGT!

Information

Vi skal gøre opmærksom på, at det ikke er tilladt at have stempler eller visum fra Israel i sit pas, ved indrejse i De Forenede Arabiske Emirater. Hvis du har dette, bedes du anskaffe et nyt pas inden afrejse

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Safarikørsel

Af sikkerhedsmæssige årsager må børn under 6 år ikke deltage i safarikørsler.

Vandresafari

Af sikkerhedsmæssige årsager er det ikke tilladt at tage børn under 16 år med på vandresafari.

Sikkerhed og placering

Da lodgen ligger på en klippeskråning, bliver de forskellige bygninger forbundet af mange trapper. Man skal derfor ikke være gangbesværet på denne rejse. Derudover gør vi opmærksom på, at rejsende med mindre børn skal holde ekstra opsyn med børnene på lodgen grundet lodgens høje placering. Der er selvfølgelig opsat rækværk og afskærmninger, men disse er ikke nødvendigvis 100 procent børnesikrede.

Waterberg-området

Den storslåede natur i Sydafrikas nordlige Limpopo-provins tæt ved Botswana og vest for Krüger Nationalpark har længe været kendt som Waterberg. De tidlige nybyggere døbte området ”vand-bjerg” på grund af de talrige søer, sumpe, vandfald og floder, der karakteriserer dette vildnis i kontrast til det omgivende tørre savanneland. I højsommeren (december-februar), når de mørke tordenskyer samler sig om højsletten og giver en kraftig, kort eftermiddagsskylle, fyldes de mange små og store strømme, og de røde sandstensklitter glimter i solen, inden det meste af vandet ender i Limpopo-floden.

I 2001 fik det 15.000 kvadratkilometer store Waterberg Biosphere Reserve international status som en del af UNESCO’s globale biosfærenetværk. Landskabet er typisk savanne med en vandrig højslette i centrum, hvilket giver mange forskellige biotoper og dermed også en enestående artsrigdom. Waterberg er ikke et sammenhængende reservat, men består af flere private reservater, hvoraf Entabeni Vildtreservat er det største og mest mangfoldige. De smukkeste sandstens-monolitter, kløfter, slugter og vandfald ligger alle i Entabeni. Entabeni er også kendt for at have usædvanligt mange forskellige antilopearter. Næsten alle sydafrikanske arter er repræsenteret. Desuden er der en enestående flora bestående af urgamle cycader, protea (sukkertræ) og sjældne løvfældende træer. Området ligger uden for malariazonen, og der er derfor ingen grund til at indtage malariamedicin på denne rejse.

Turfakta

Dette er bestemt ikke en strabadserende rejse, men vi forventer, at deltagerne er aktive mennesker, der kan lide at komme ud i naturen.

Klima

Den sydafrikanske vinter ligger modsat vores i månederne juni til august, hvor der ofte er kolde nætter. Dette kan også være tilfældet i maj og september, hvorimod perioden oktober til marts som regel er forholdsvis varm, også i nattetimerne, uden det dog på nogen måde er trykkende. En typisk sydafrikansk vinterdag kan sammenlignes med en god dansk forårsdag med sol og temperaturer, der kan snige sig over 20 grader, men nætterne bringer ofte frost med sig på udsatte steder. Resten af året vil der fortrinsvist være ganske lunt, og nordpå kan temperaturen sagtens snige sig over de 30 grader. Byger forekommer året rundt med flest nordpå i de varme måneder og flest sydpå i de kolde måneder. Generelt er vejret i Sydafrika mildt og behageligt året rundt. Ekstreme vejrforhold er sjældne, men forekommer dog (især i de senere år).

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.
De Forenede Arabiske Emirater: www.albatros-travel.dk/destinationer/mellemoesten/forenede-arabiske-emirater
Sydafrika: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/sydafrika

Børn under 18 år

De sydafrikanske myndigheder kræver, at du som rejsende med børn under 18 år til/fra Sydafrika medbringer barnets originale fødsels-/dåbsattest. Attesten skal være oversat til engelsk og kan indhentes på det sognekontor, som i sin tid udstedte barnets dåbs- eller navneattest. Attesten skal også være påført en Apostille (officielt godkendelsesstempel) hos Udenrigsministeriets Borgerservice.

Vær opmærksom på, at udarbejdelse og godkendelse af sådanne attester kan tage op til flere uger, hvorfor vi opfordrer dig til at kontakte dit sognekontor snarest muligt efter din bestilling af rejsen.

Formålet med dette dokumentationskrav er at bekæmpe menneskehandel, hvor børn er involveret. 

Bemærk, at kravet om at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest gælder ved såvel ind- som udrejse samt ved transit i Sydafrika. Undlader du at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest, nægtes du indrejse til Sydafrika, ligesom du vil blive afvist ved check-in.

Vær også opmærksom på, at hvis du rejser alene som forælder med dine børn kræves yderligere dokumentation. Hvis du rejser med børn, som ikke er dine biologiske børn, skal I medbringe særlig dokumentation – som ligeledes skal være på engelsk og påført en Apostille. Kontakt Borgerservice for mere information om disse krav.

Nysgerrig efter flere safarier?

Se alle vores safarier her: safarirejser

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Meget bedre end forventet. En ualmindelig gennemført tur, hvor man fik aktiveret sanserne på flere fronter. Fra start til slut var der ro, trykhed og en proffessional tilgang til "varen" der skulle leveres. Der med mener jeg - fra første kontakt med Albatros... til man var retur i Danmark. Op til afgang var der løbende gode informationer per mail... og under turen var rejselederen med til at alle var trykke, informeret og ikke mindst fik gæsterne arrangeret i alt hvad der skulle ske. Perfekt med 10 dage til denne tur... Men, giv dig selv et par dage efterfølgende, til at opsumerer alle de spændende indtryk, billedere og informationer man har fået iløbet af turen -
Date published: 2016-09-22
Rated 5 out of 5 by from Fantastiske oplevelser. Når man kommer hjem efter denne rejses 10 dage, er det som har man være væk i 20 dage, så mange indtryk og oplevelser har man fået med hjem i bagagen. Vi havde en fantastisk god og erfaren rejseleder med på hele rejsen, hvilket betyder meget. Dubai er en spændende by hvor der er stor aktivitet og mange indtryk. Hotellet vi boede på var ok selv om morgenbuffet nok var lidt kedelig. Alt i alt et godt arrangeret storby besøg. I Honeyguide Ranger Camp sørger 3 kompetente rangere for, at man får så mange dyr at se som muligt. Rasten af Campens personale sørger for fantastisk mad og service og det med store smil og godt humør. Man bor godt i "hytterne" som er komfortabelt indrettet. Hjemturen sidste dag er fint tilrettelagt med besøg i Soweto. Flyrejsen er lang, men man klarer det med stoppet i Dubai. Alt i alt en meget oplevelsesrig Dubai og Big Five-safari som vi bestemt kan anbefale.
Date published: 2016-04-01
Rated 5 out of 5 by from Stor oplevelse både i Dubai og Sydafrika. En meget spændende rejse. Programmet i Dubai er meget komprimeret, det kunne have været rart med en ekstra dag til de mange flotte oplevelser, da der er meget at se på i byen. Men vores guide var dygtig og meget vidende og førte os fint igennem hele programmet. Sydafrika var meget fantastisk: Storslået natur, masser af vilde dyr, dygtige rangere og en lækker camp med god service og dejlig mad. Kan virkelig anbefales.
Date published: 2016-03-13
Rated 4 out of 5 by from For få dyr Vores forventninger til at se "The Big Five" var store, men det lykkedes kun at se de 3. Ingen leoparder og ingen bøfler. Rangerne gjorde deres bedste for at opsøge dyrene, men det er vores indtryk, at der ikke er ret mange af de mere "spændende" dyr i Entabeni. Vi sammenligner med en tilsvarende tur til Kenya, som byder på langt flere dyr. Vi havde tilkøbt rejseforlængelse til Victoria Falls. Vi savnede bedre information og service vedrørende denne del af rejsen, som i den grad blev "på egen hånd". Ikke at vi savnede en dansk rejseleder, men man skal være temmelig rejsevant for at få noget ud af sådan en forlængelse.
Date published: 2017-02-15
Rated 3 out of 5 by from Nu fem gange afsted med Albatros Albatros bør i rejsebeskrivelsen (og ikke først ved ankomst til Camp.) gøre opmærksom på at nogle safariture er mod kontant betaling. Det bør således klart fremgå af rejsebeskrivelsen hvad man egentlig har betalt for. Rejselederen var helt i top.
Date published: 2016-03-25
Rated 5 out of 5 by from wOUw for en tur - jeg må afsted igen :-) Det var intet mindre end en skøn tur. De 2 dage i Dubai var nok til at opleve nogle gode højdepunkter og det behøver jeg så ikke igen. Det var "det glade vanvid" på den fede måde. Det ultimative fedeste på turen var Honeyguide Ranger Camp!! - det var et paradis på jord - intet mindre. Super sjov indkvartering i skønne telte, et fællesområde med langbord er ikke lander noget tilbage at ønske om hygge, samvær og fællesskab. LÆKKERT STED !! Rangerne Ed og Vaughan var nogle super sjove og DYGTIGE fyre, som det var en fornøjelse at være sammen med. De bidrog til spænding på Safarierne og hygge og sjov i Campen. Imødekommende og glade (og aldrig trætte). Trods vores lynnedslag i tranformeren på 2,5 døgn uden Wifi, strøm og vand - så var det ganske ufatteligt at det dygtige personale (mama mia og Sylvia) i køkkenet formåede at holde 5 kokkehuer i alt hvad der blev serveret. MUMS !! - jeg vil dog gerne ønske for dem, at de får en generator til en anden god gang - de arbejdede dag og nat for at få det til at fungere. Til sidst vil jeg rose vores Guide Maria i høje vendinger - dygtig, vidende, social, lyttende - og jeg ved snart ikke hvordan jeg skal rose hende. Det var en fornøjelse! Hvis ikke det var fordi Albatros har så mange andre spændende rejser, så tog jeg gerne tilbage til Honeyguide Ranger Camp - og hvem ved, måske gør jeg det alligevel en dag :-)
Date published: 2015-11-24
Rated 5 out of 5 by from Super safari med lækkert ophold i Dubai Vi havde hjemmefra planlagt vores "fridag" i Dubai, men det viste sig at der var et tilrettelagt program. Det var et rigtig godt program, det samme som vi næsten selv havde lagt. Det havde dog været tidsbesparende for os at at have vidst det i forvejen. Det havde været rart med et fyldestgørende program. Jeg er klar over at tiderne ville være vejledende men det er bedre end ingenting. Men vi havde et supergodt ophold i Dubai men venligt personale og god lokal guide. Den efterfølgende safari til Entabeni var helt igennem fantastisk. Her var det i forvejen tilsendte dagsprogram meget fyldestgørende. Vi er meget tilfredse med hele turen og vores guide Lone var rigtig god og vidende. Der var ikke noget overladt til tilfældighederne og vi fik svar på alle spørgsmål og hjælp hvis der var behov for det. Vi er klar til at rejse med Albatros igen.
Date published: 2016-03-12
Rated 5 out of 5 by from Et eventyr Kære Albatros, Vi er netop kommet hjem efter en rejse til Dubai, Safari i Honeyguide Ranger Camp, og endelig havde vi forlænget med 5 dage i Cape Town. Nu er det desværre slut, vi er hjemme igen og modtager en mail hvor vi ønskes velkommen hjem. De beder os anmelde rejsen, hvilket vi gør med glæde. Min hustru og jeg havde planlagt, at fejre vort guldbryllup med en rejse, og vi valgte den oven for beskrevne kombination. Det er klart, at når man planlægger en rejse af det omfang, stiller man nogle krav og har nogle forventninger, som man egentlig godt er klar over ikke kan opfyldes. Nu har vi evalueret et døgn og vi må konstatere, at alle vore vildeste forventninger er overgået. Det var i øvrigt den mening der blev tilkendegivet fra alle deltagere. Fra vi satte vore ben i Dubai, blev der taget hånd om os. Kompetente rejseledere der gjorde deres yderste for at imødekomme alle ønsker. Engagerede og dygtige rangere der søgte alle spor i bushen for at give os den helt store oplevelse. Personalet i Campen var enestående, fantastisk køkken og hyggelige medarbejdere på alle planer gjorde, at stemningen hele vejen igennem var enestående. Et strømsvigt der mørklagde alt, blev vendt til et hyggeligt incitament, og sådan kunne vi blive ved. Så kom forlængelse i Cape Town, som skulle vise sig at blive den berømte "rosin i pølseenden". Vi blev modtaget af en sympatisk chaufør som kørte os til det dejlige, og fantastisk beliggende hotel "In on the Square". Han hentede os igen da vi skulle flyve hjem og var meget optaget af at vi havde haft et dejligt ophold i denne vidunderlige by. Vi har været så heldige at kunne rejse en del i vort liv, men denne rejse må bestemt rangere helt i toppen. Som det spøgefuldt blev sagt i Campen: "Vi skal jo finde et kritikpunkt, og er der ikke lidt rigelig agurk i det iskolde vand der står på bordene ved alle måltider ? Vi må til orientering oplyse, at vejret kan være ganske omskifteligt med voldsom blæst som hører op med kort varsel. Det stiller nogle specielle krav til tøjvalg, men generelt var vejret fint på en sådan rejse i november måned. Vi må konkludere, at det har været en helt enestående tur og vi vil nok ikke rejse mere uden at have undersøgt om ALBATROS mon skulle have en rejse der kunne imødekomme vore ønsker. Tak for en dejlig rejse Med venlig hilsen Jette og Helge Schlenkert
Date published: 2015-11-28
 • y_2022, m_8, d_10, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.32
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_164
 • loc_da_DK, sid_AERTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser