Fakta om Sydafrika

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Sydafrika
 • Indbyggere 56,5 mio.
 • Hovedstad Pretoria
 • Sprog Afrikaans og engelsk
 • Religion Forskellige former for kristendom
 • Valuta Rand
 • Areal 1.219.090 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Sydafrika varierer, alt efter om Danmark har sommer- eller vintertid:

Sommer: samme tid som i Danmark
Vinter: +1 time

Transport i Sydafrika

Bus
Busser i Sydafrika har generelt en høj standard, meget lig den man kender fra Europa. På Albatros' rejser i Sydafrika har vi naturligvis valgt den bedst mulige standard.

Fly
På vores rundrejser i Sydafrika flyver vi ofte de længere strækninger med indenrigsfly. Hvor dette er tilfældet, vil den danske rejseleder orientere rejsedeltagerne om de praktiske forhold ved check-in i lufthavnen samt flyvetid på den pågældende strækning.

Prisniveau i Sydafrika
Et godt måltid kan fås for ca. 100 rand og opefter. Hvad angår lommepenge, er det vores erfaring, at man kan klare sig for omkring 100 kr. pr. dag. Ved køb af supplerende drikkevarer m.m. vil ekstra 100-200 kr. pr. dag pr. person være tilrådeligt.
Drikkepenge
Servicebranchen i Sydafrika er generelt lavt lønnet, og de fleste ansatte på hoteller, restauranter osv. vil forvente at få drikkepenge. På restauranter og caféer er hovedreglen, at man betaler 10 procent i drikkepenge. Taxichauffører og piccoloer på hoteller kan man give ca. 10 rand. Er du i tvivl, kan du altid spørge rejselederen.
Valuta og kreditkort
Den sydafrikanske møntfod, rand, kan købes hjemmefra (1 rand = 100 cent). Hvis du ikke veksler hjemmefra, bør du medbringe et kreditkort (Visa eller MasterCard). Alle de gængse internationale kreditkort kan benyttes som betaling langt de fleste steder i Sydafrika.
Elektricitet

I Sydafrika bruges der 220 eller 230 volt, og stikkene har tre store, runde huller. En adapter er nødvendig ved brug af elektrisk udstyr med danske stik. De kan købes i de større byer og ofte lånes eller lejes på hoteller og lodges.

På safarilodges/-camps er der ofte kun elektricitet ca. kl. 5-10 om morgenen og igen ca. kl. 18-23 om aftenen. Batterier kan derfor ikke altid oplades i nattetimerne.

Telefon og internet

Sydafrikas internationale landekode er +27. For at ringe ud af Sydafrika skal du trykke 00 efterfulgt af landekode og det nummer, du vil ringe til. Mobiltelefondækningen er generelt god over det meste af Sydafrika. Det kan være dyrt at bruge mobiltelefon fra Sydafrika til at foretage og modtage opkald, sende sms samt gøre brug af datatrafik – tjek evt. med dit mobilselskab om dækning og priser i Sydafrika.

Der er internetadgang på de fleste hoteller i større byer samt på nogle af de større safarilodges/-camps. På lodges og camps kan forbindelsen dog være upålidelig og lidt dyr.

Drikkevand og hygiejne

Maden er veltilberedt på såvel lodges som hoteller, og maveproblemer er derfor sjældne.

Vand kan normalt drikkes fra hanen i Sydafrika. Man kan også købe drikkevand på flaske på hoteller og lodges.

Beklædning

På alle rejser, der indeholder safari, vil dagene starte tidligt i dyrereservaterne. Dagens første safari starter umiddelbart efter solopgang, hvor det oftest vil være køligt. Især på safari i åbne safarikøretøjer føles det køligt om morgenen. På safari til fods vil det hurtigt føles varmere. Hav altid lukkede sko på til vandresafarier.

Vi kan anbefale, at man bærer kaki, sandfarvet eller mørkt tøj på safari. Undgå gerne stærke farver og medbring solcreme, hat/kasket samt kikkert.

Mange steder er det muligt at få vasket tøj mod betaling.

Sydafrikarejser

 • NYHED

  Kruger, kongeriger og Det Indiske Ocean

  På denne eventyrrejse kombinerer vi 3 afrikanske lande på én tur: Sydafrika, Eswatini og Lesotho.

  4,7
  • 30-09-2024
  • 13 dage
  • 22.998,–
  fra København
 • Sydafrika - Ranger Camp og Safari

  Oplev Sydafrika med Big Five-safari på Albatros’ Ranger Camp og besøg i historiske Pretoria samt Soweto

  4,9
  • 26-11-2024
  • 8 dage
  • 14.498,–
  fra København