Fakta om Sydafrika

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Sydafrika
 • Indbyggere 54,3 mio.
 • Hovedstad Pretoria
 • Sprog Afrikaans og engelsk
 • Religion Forskellige former for kristendom
 • Valuta Rand
 • Areal 1.219.090 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Sydafrika varierer, alt efter om Danmark har sommer- eller vintertid:

Sommer: samme tid som i Danmark
Vinter: +1 time

Transport i Sydafrika

Bus
Busser i Sydafrika har generelt en høj standard, meget lig den man kender fra Europa. På Albatros' rejser i Sydafrika har vi naturligvis valgt den bedst mulige standard.

Fly
På vores rundrejser i Sydafrika flyver vi ofte de længere strækninger med indenrigsfly. Hvor dette er tilfældet, vil den danske rejseleder orientere rejsedeltagerne om de praktiske forhold ved check-in i lufthavnen samt flyvetid på den pågældende strækning.

Prisniveau i Sydafrika
Et godt måltid kan fås for ca. 100 rand og opefter. Hvad angår lommepenge, er det vores erfaring, at man kan klare sig for omkring 100 kr. pr. dag. Ved køb af supplerende drikkevarer m.m. vil ekstra 100-200 kr. pr. dag pr. person være tilrådeligt.
Drikkepenge
Servicebranchen i Sydafrika er generelt lavt lønnet, og de fleste ansatte på hoteller, restauranter osv. vil forvente at få drikkepenge. På restauranter og caféer er hovedreglen, at man betaler 10 procent i drikkepenge. Taxichauffører og piccoloer på hoteller kan man give ca. 10 rand. Er du i tvivl, kan du altid spørge rejselederen.
Valuta og kreditkort
Den sydafrikanske møntfod, rand, kan købes hjemmefra (1 rand = 100 cent). Hvis du ikke veksler hjemmefra, bør du medbringe et kreditkort (Visa eller MasterCard). Alle de gængse internationale kreditkort kan benyttes som betaling langt de fleste steder i Sydafrika.
Elektricitet

I Sydafrika bruges der 220 eller 230 volt, og stikkene har tre store, runde huller. En adapter er nødvendig ved brug af elektrisk udstyr med danske stik. De kan købes i de større byer og ofte lånes eller lejes på hoteller og lodges.

På safarilodges/-camps er der ofte kun elektricitet ca. kl. 5-10 om morgenen og igen ca. kl. 18-23 om aftenen. Batterier kan derfor ikke altid oplades i nattetimerne.

Telefon og internet

Sydafrikas internationale landekode er +27. For at ringe ud af Sydafrika skal du trykke 00 efterfulgt af landekode og det nummer, du vil ringe til. Mobiltelefondækningen er generelt god over det meste af Sydafrika. Det kan være dyrt at bruge mobiltelefon fra Sydafrika til at foretage og modtage opkald, sende sms samt gøre brug af datatrafik – tjek evt. med dit mobilselskab om dækning og priser i Sydafrika.

Der er internetadgang på de fleste hoteller i større byer samt på nogle af de større safarilodges/-camps. På lodges og camps kan forbindelsen dog være upålidelig og lidt dyr.

Drikkevand og hygiejne

Maden er veltilberedt på såvel lodges som hoteller, og maveproblemer er derfor sjældne.

Vand kan normalt drikkes fra hanen i Sydafrika. Man kan også købe drikkevand på flaske på hoteller og lodges.

Beklædning

På alle rejser, der indeholder safari, vil dagene starte tidligt i dyrereservaterne. Dagens første safari starter umiddelbart efter solopgang, hvor det oftest vil være køligt. Især på safari i åbne safarikøretøjer føles det køligt om morgenen. På safari til fods vil det hurtigt føles varmere. Hav altid lukkede sko på til vandresafarier.

Vi kan anbefale, at man bærer kaki, sandfarvet eller mørkt tøj på safari. Undgå gerne stærke farver og medbring solcreme, hat/kasket samt kikkert.

Mange steder er det muligt at få vasket tøj mod betaling.

Børn under 18 år

De sydafrikanske myndigheder kræver, at du som rejsende med børn under 18 år til/fra Sydafrika medbringer barnets originale fødsels-/dåbsattest. Attesten skal være oversat til engelsk og kan indhentes på det sognekontor, som i sin tid udstedte barnets dåbs- eller navneattest. Attesten skal også være påført en Apostille (officielt godkendelsesstempel) hos Udenrigsministeriets Borgerservice.

Vær opmærksom på, at udarbejdelse og godkendelse af sådanne attester kan tage op til flere uger, hvorfor vi opfordrer dig til at kontakte dit sognekontor snarest muligt efter din bestilling af rejsen.

Formålet med dette dokumentationskrav er at bekæmpe menneskehandel, hvor børn er involveret. 

Bemærk, at kravet om at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest gælder ved såvel ind- som udrejse samt ved transit i Sydafrika. Undlader du at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest, nægtes du indrejse til Sydafrika, ligesom du vil blive afvist ved check-in.

Vær også opmærksom på, at hvis du rejser alene som forælder med dine børn kræves yderligere dokumentation. Hvis du rejser med børn, som ikke er dine biologiske børn, skal I medbringe særlig dokumentation, som ligeledes skal være på engelsk og påført en Apostille. Kontakt Borgerservice for mere information om disse krav.

Sydafrikarejser

 • Big Five Safari på Ranger Camp

  Oplev det alsidige land med masser af Big Five-safari, historiske Pretoria og Soweto

  4,7
  • 5 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 10.998,–
  fra København
 • Safari, Mad og vin

  Storby, storvildt og store vine

  Fra Cape Towns mangfoldighed til unikke Big Five-safarioplevelser i Waterberg-bjergkæden. Krydret med ophold og vinoplevelser på Spiers vingård i Stellenbosch

  • 2 afrejser
  • 11 dage
  • Fra 17.998,–
  fra København
 • Albatros' Big Five Camp i Kruger (Khoka Moya)

  Den klassiske Big Five-safari i Albatros’ Khoka Moya Camp i Manyeleti, Kruger, inkl. Panorama-ruten og lokalbesøg – med skandinavisk vært på campen

  4,8
  • 9 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 13.998,–
  fra København
 • Max 16 deltagere

  Rovos Rail, Karibasøen og Victoria Falls

  Luksuriøs safarirejse med Rovos Rail fra Sydafrika til Victoria Falls samt ophold på en ø i Zambezifloden og på det spritnye Zimbabwean Dream på Karibasøen

  • 17-11-2020
  • 15 dage
  • 64.998,–
  fra København