Rejs til Sydafrika

Alle Albatros’ safarirejser i Sydafrika er arrangeret med ophold i Big Five-safari-områder. Vi bor, lever og ånder med vildtet 24-7. Rejserne kan kombineres med Victoria Falls, et ophold i Cape Town eller en luksusbadeferie på tropeparadiset Mauritius. Foretrækker du en rejse, der kombinerer kultur og natur, skulle du tage med på vores efterhånden klassiske rejse Mandelas Afrika. Endelig har vi luksusrejser med verdens mest eksklusive tog Rovos Rail kombineret med forskellige aktiviteter i det sydlige Afrika.

Indbyggere 56,5 mio.
Hovedstad Pretoria
Sprog Afrikaans og engelsk
De seks farver repræsenterer tilsammen alle Sydafrikas befolkningsgrupper
Vidste du...

at Big Five er et gammelt jagtbegreb, der beskriver de fem farligste byttedyr: elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard? The Big Five skulle oftest skydes på klods hold og var kendt for at angribe – modsat andet vildt.

at Albatros har udviklet sit helt eget safarikoncept i Sydafrika kaldet ”Honeyguide camps”, som vi også kalder ”Tilbage til naturen”. Vi forsøger at genskabe den gode gamle safari, hvor stilheden, bålet og nattens lyde er i centrum.

Hvad er ”Big Five-safari”? – Five star safari!

Big Five er et gammelt jagtbegreb, der beskriver de fem farligste byttedyr: elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard. I dag bruges udtrykket i flæng af safarioperatører, men hos Albatros holder vi traditionen i hævd og benytter kun udtrykket i forbindelse med safarioplevelser, hvor man ikke blot kan opleve alle fem arter, men bogstaveligt talt også bor blandt dem. Når disse fem arter er til stede, kan man i reglen gå ud fra, at savannens typiske vildt forekommer i samme område.
Elefanter - en af The Big Five

Albatros’ Honeyguide camps – tilbage til naturen

Det knitrende bål, et par flagermuslygter i træerne under den fløjlssorte himmel oplyst af mælkevejen og løvernes kalden i det fjerne. En typisk scene på en safari hos Albatros.

Vi har valgt den lille fugl honeyguide, eller honninggøg, som symbol for vores afrikanske camps. Fuglen er sandsynligvis den eneste repræsentant for dyreverdenen, der bevidst samarbejder med mennesket, som den leder gennem bushen til bistader, hvor både fugl og menneske kan få et kærkomment måltid honning.

Honeyguide camps: Khoka Moya Camp

Albatros Honeyguide camps er altid beliggende midt i et Big Five-safariområde og bygget i traditionel afrikansk kanvasstil i pagt med den omgivende natur – uden hegn eller anden form for adskillelse fra vildtet. Elefanternes signatur er vigtigere end vores.

Teltene er opført på platforme af mur- eller træværk med udsigtsterrasse og safarimøbler, to senge eller dobbeltseng, separat badeværelse med toilet og bad.

Alle camps har restaurant, bar, poolområde, udkigspunkter og ofte fotoskjul. Vi tilstræber et førsteklasses eller 4-stjernet hotelniveau og lægger især vægt på lækkert tilberedte måltider. Men det vigtigste er bushcamp-konceptet med maksimalt 15 telte, hvor vildtoplevelsen er i højsædet.

Barområdet på Mantobeni Camp

Dagligt liv i bushcampen

Fra bushcampen arrangeres en lang række safarikørsler: morgen, formiddag, eftermiddag og aften efter mørkets frembrud. Herudover arrangeres bushvandringer, hvor man går ud i området sammen med en bevæbnet ranger. Albatros inkluderer en række aktiviteter i programmet, men herudover kan man selv vælge, om man vil deltage i flere aktiviteter, nyde freden i campen, tage en tur i poolen eller kigge på det rige fugleliv. Der arrangeres også helikopterflyvning, besøg i landsbyer, golf m.m. Middagene nydes i restauranten, udendørs ved bålpladsen når vejret tillader det, eller på en rigtig bush dinner uden for lejren blandt løver og hyæner.   

Tag med Albatros tilbage til naturen, til tiden før mobiltelefon og iPad og til tiden, hvor elefanter og løver herskede på savannen.

Solopgang over Entabeni Vildtreservat

Sydafrikas bedste safariområder

Ved den grågrønne grumsede Limpopoflod, hvor febertræerne gror tæt… Sådan indleder Rudyard Kipling sit berømte eventyr om, hvordan elefanten fik sin lange snabel. På Albatros’ camps i Sydafrika bliver eventyret til virkelighed. De ligger nemlig i to af Afrikas bedste safarireservater midt i det ypperste af Sydafrikas storslåede natur med høje bjerge, slugter, savanne, skovsavanne, floder og søer.
Næsehorn i Kruger Nationalpark

Manyeleti Vildtreservat

Khoka Moya Camp og Mantobeni Camp
Det private Manyeleti Vildtreservat grænser op til Kruger Nationalpark og er i dag en del af dette gigantiske vildtreservat. Under apartheit var Manyeleti forbeholdt Sydafrikas farvede befolkning, men i dag er hegnet mellem de to reservater væltet, og vildtet vandrer frit omkring. I modsætning til resten af Kruger er der aldrig udviklet en egentlig infrastruktur i Manyeleti, der således er dejligt fri for brede veje og asfalt. Her kører man stadig i hjulspor og sidder fast i fedtet føre. Her er få besøgende til glæde for Albatros’ gæster og de mange dyr, som foretrækker de fredelige omgivelser.
Mantobeni Camp

Vores to camps, Khoka Moya Camp og Mantobeni Camp, ligger omkring 10 minutter fra hinanden omgivet af tæt buskads og vandhuller, der dagligt har besøg af vildt. Begge camps er af højeste standard, men de adskiller sig en anelse fra hinanden i stil, idet Khoka Moyas telte er meget store og rummelige med standard safariinventar, mens Mantobeni er en lidt mere stilfuld og elegant med lædermøbler og trædæk.

Kruger er et område med sol og relativt høje dagtemperaturer hele året – og kan derfor besøges året rundt. Se alle Albatros' safarier her: safarirejser.

Khoka Moya Camp

Entabeni biosfære­reservat

Ranger Camp og Wildside Safari Camp
Entabeni ligger i centrum af den storslåede Waterberg-højderyg i Limpopoprovinsen nord for Pretoria. Det private reservat udgør en selvstændig del af det UNESCO-anerkendte Waterberg biosfærereservat og er måske det smukkeste landskab i hele det sydlige
Afrika. Her er permanent vand året rundt, storslået natur med raviner, kløfter og vandfald som et ganske enestående supplement til The Big Five. Entabeni ligger udenfor malariazonen og er en Sydafrikas mest fredfyldte oaser uden masseturisme, men med et rigt vildt- og fugleliv. Området er typisk højland med kolde nætter især i perioden maj til september, men dejlige solrige dage året rundt.
Næsehorn og gnuer i Entabeni

Honeyguide Ranger Camp ejes af Albatros og består af 15 nyrenoverede værelser opført i kanvas på en træterrasse, som er hævet over jorden. Man bor komfortabelt med badeværelse og bruser under åben himmel. Møbleringen er helt klassisk med dobbeltseng eller to enkeltsenge (fire af teltene er suiter/familieværelser), stol og skrivebord, skab og safaristole på terrassen. Vi har bestræbt os på at skabe den rigtige, komfortable safariatmosfære tæt på vildtlivet uden unødvendig luksus – om end vi har sørget for en dejlig pool.

Navnet, Ranger Camp, hentyder til stedets historie som træningsskole for rangers. Når de skulle i praktik i et Big Five-safariområde, boede de lidt afsides i forhold til safarigæsterne, og derfor forekommer dette område særlig vildtrigt med en stor del af savannens vildt i og omkring campen, der ikke er indhegnet.

Livet nydes på Ranger Camp

Wildside Safari Camp, delvist ejet af Albatros, er beliggende på savannen for foden af den smukke og storslåede Waterberghøjderyg. I baggrunden ses tydeligt Yellowwood-slugten, der bugter sig ned gennem vandfald og skovklædte skråninger til det varmere klima på den såkaldte sandveld med tyk busk, savanne og vådområder.

Den lille camp kan rumme 36 gæster fordelt i 18 store værelser, der er opført af kanvas på en træterrasse med en suite badeværelse (toilet og bruser). Over teltet er der rejst et stråtag, og man har sin egen private terrasse med safaristole. Campen har naturligvis både udendørs og indendørs restaurant, bar og et poolområde.

Albatros er tillige medejere af Ravineside Lodge, Lakeside Lodge og Hanglip Mountain Lodge i samme område. Disse er alle bygget som mere traditionelle bushlodges i træ og murværk.

Wildside Safari Camp

Vil du læse mere om at være på safarirejse på Albatros' camps i sydafrika, så følg med i Albatros-indehaver Sørens blog fra det sydlige Afrika

Sydafrikarejser

 • NYHED

  Kruger, kongeriger og Det Indiske Ocean

  På denne eventyrrejse kombinerer vi 3 afrikanske lande på én tur: Sydafrika, Eswatini og Lesotho.

  4,7
  • 30-09-2024
  • 13 dage
  • 22.998,–
  fra København
 • Sydafrika - Ranger Camp og Safari

  Oplev Sydafrika med Big Five-safari på Albatros’ Ranger Camp og besøg i historiske Pretoria samt Soweto

  4,9
  • 2 afrejser
  • 8 dage
  • Fra 13.498,–
  fra København
Del denne side