Galápagos – kæmpeskildpaddens paradis

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

6 dages fantastisk krydstogt på Galápagos, økolodge i Amazonas og indianerkultur i Otavalo – maks. 15 deltagere

Den ideelle rejse for dig, der ønsker ekstra mange oplevelser på Galápagos, hvor vi tilbringer 6 dage på et lille komfortabelt krydstogtskib. På den omfattende sejlrute ser vi både den vestligste og østligste del af øerne. Hver dag har spændende vandre- og bådture, hvor vi kommer helt tæt på det fascinerende dyreliv. 

Rejsen begynder på fastlandet i Ecuadors hovedstad Quito, hvor vi spadserer i den UNESCO-fredede gamle bydel. I Amazonregnskoven overnatter vi i en øko-lodge, som er udgangspunktet for vandreture i regnskoven og besøg i en indianerlandsby.

Vi tilbringer også tid i Otavalo, hvor vi besøger lokale samfund, hvor den oprindelige befolknings efterkommere har specialiseret sig i landbrug og kunsthåndværk. De er også fremragende til at spille den panfløjtemusik, som er typisk for Andesbjergene.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikanske dollars

Dagsprogram
Dag 1 København – Quito
Dag 2 Quito – Otavalo. Byrundtur i Quito. Quitsato solur ved ækvator og lokale indianersamfund
Dag 3 Otavalo – Amazonas. Indianermarked og videre til Amazonregnskoven
Dag 4 Amazonas. Vandretur i regnskoven og besøg i indianerlandsby
Dag 5 Amazonas – Papallacta i Andesbjergene. Kolibrier i regnskoven og termiske bade
Dag 6 Papallacta – Quito – Galápagos. Fly til Galápagos. Santa Cruz med Charles Darwin forskningsstation
Dag 7 Galápagos. Isabela med hvidtippede revhajer, Sierra Negra-vulkanen og kæmpeskildpadder
Dag 8 Galápagos. Isabela med lavamarker, Galápagos-pingviner og havleguaner
Dag 9 Galápagos. Fernandina og Isabela med skarven; fuglen der ikke længere kan flyve
Dag 10 Galápagos. Santiago. Pelssæler og havfugle
Dag 11 Galápagos - Guayaquil. San Cristobal - søløver og blåfodede suler. Fly til Guayaquil. Byrundtur og hjemrejse
Dag 12 Ankomst til København

Hoteller

Termas de Papallacta

 • 32 værelser
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Bar
 • 5 termiske pools
 • 1 polarpool
 • Gratis wi-fi
 • Spa (mod betaling)

Dette dejlige hotel ligger i Andesbjergene omgivet af det unikke Páramo-landskab. Hotellet er kendt for sine termiske bade, som er en lise for krop og sjæl. Der er fem termiske bade med hydromassage og en kold pool, en såkaldt ”polarpool”, som frit kan benyttes af hotellets gæster (spabehandlinger koster ekstra).

Hotellet er omgivet af flere naturstier, som er nemme at finde rundt på og giver mulighed for yderligere udforskning af området. På hotellet er der restaurant og bar.

Du kan læse mere på http://www.termaspapallacta.com/

Værelserne
Charmerende og rummelige værelser med gulvvarme, telefon, sikkerhedsboks, skrivebord og gratis wi-fi. Eget badeværelse med hårtørrer.

Itamandi Eco Lodge

 • 19 værelser
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Udendørs bar
 • Swimmingpool

Den charmerende Itamandi Eco Lodge har 19 komfortable værelser og er beliggende ned til floden omgivet af regnskov. Lodgen er bygget, så den harmonerer med omgivelserne og bevarer den sårbare natur. Overdækkede gangbroer forbinder værelserne med fællesarealerne.

Måltiderne nydes i den hyggelige restaurant, og der bruges altid friske, lokale råvarer. Lodgens bar ligger under åben himmel og her sælges friskpresset juice og andre kølige drikkevarer. Baren ligger i forlængelse af pool-området, hvor der er liggestole til rådighed.

Du kan læse mere om lodgen her:
http://itamandi.com/

Værelserne
Værelserne er hyggelige og har en rustik indretning, som passer til omgivelserne. Udsigt til regnskoven eller floden. Alle har privat badeværelse.

M/Y Galápagos Odyssey

M/Y Galápagos Odyssey er et af de mest komfortable skibe, som sejler i Galápagos
Skibet har god plads til de 16 passagerer, som kan være om bord. Der er 8 kahytter og hyggelige fællesarealer, som indbyder til afslapning og observation af omgivelserne. Skibet byder på restaurant/bar, lounge-område og solterrasse med jacuzzi.
Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Quito

Efter ankomst til Ecuador kører vi til vores hotel i Quito. Her kan vi få en bid mad og slappe af efter flyrejsen.

Overnatning i Quito

Dag 2
Quito – Otavalo. Byrundtur i Quito. Quitsato solur ved ækvator og lokale indianersamfund
Basílica-kirken i Quito

Her til morgen udforsker vi Ecuadors hovedstad Quito, som er opdelt i to bydele – den moderne og den historiske. Vi koncentrerer os om den historiske, der af UNESCO er regnet som verdenskulturarv, og hvor de spanske koloniale paladser, bygninger og imponerende kirker dominerer. Vi begynder byvandringen på den centrale plads, Plaza de la Independencia, hvor byens katedral knejser med sit hvide klokketårn. Et af højdepunkterne er jesuitter-kirken La Campaña, og dens udsmykning med mange tons pladeguld overgår ens fantasi.

Byturen slutter med besøg på ”El Panecillo”, som er en stor høj midt i byen med en pragtfuld udsigt dels over den gamle bydel og dels til den næsten 5000 m. høje vulkan ”Pichincha”.

Efter byrundturen går rejsen nordpå mod Otavalo. På vejen gør vi stop ved Quitsato-monumentet – et solur, som ligger på ækvator. I Ecuador er ækvator-linjen noget helt specielt. Både fordi landet er opkaldt efter ækvator, og fordi den løber igennem Cayambe-vulkanen, som er det højeste og eneste sneklædte sted på kloden på ækvator. På vej til Otavalo kører vi tæt forbi Cayambe-vulkanen.

Først på eftermiddagen ankommer vi til Otavalo, som ligger i højlandet i Andesbjergene. Her bor primært indianere, som er efterkommere af Ecuadors oprindelige befolkning, og det giver byen en helt speciel og autentisk atmosfære. Vi besøger nogle af de lokale samfund, hvor indianerne har specialiseret sig i landbrug og i flere forskellige former for håndværk, for eksempel vævning. Hver lille landsby har sit særlige mønster vævet ind i dragterne, og mange bærer særprægede hovedbeklædninger. Vi besøger en lokal musikerfamilie, som viser os, hvordan de producerer og stemmer panfløjter, og de giver os også en demonstration af forskellige instrumenter fra Andesregionen.

Overnatning i Otavalo. Vores hotel ligger i bymidten, så vi kan opleve alt på nærmeste hold.

Dag 3
Otavalo – Amazonas. Indianermarked og videre til Amazonregnskoven
Vi sejler med kano til vores økolodge

Vi begynder dagen på Otavalos kendte indianske marked. Her sælges alt mellem himmel og jord, og stemningen med de mange indianere fra landsbyer i hele højlandet er fantastisk. Det er muligt at købe vævede souvenirs, keramik, smykker og træskærerarbejder. 

Efter markedsbesøget sætter vi kursen mod Amazonas, der ligger i den østlige del af Ecuador og huser en helt enestående artsrigdom indenfor planter, insekter, fugle m.m. Dette er den mest tilgængelige del af regnskoven med over 500 fuglearter, sommerfugle og aber. Hen på eftermiddagen ankommer til Tena, hvor kanoer venter på os, så vi kan blive transporteret de sidste 20 minutter til vores øko-lodge. Her bliver vi indkvarteret og nyder en fælles middag.

Overnatning i Amazonas.

Dag 4
Amazonas. Vandretur i regnskoven og besøg i indianerlandsby
På besøg hos kichwa-folket

Hvis vejret tillader det, tager vi tidligt om morgenen på en kort sejltur i kanoer til et specielt sted, hvor papegøjer og parakitter samles for at spise mineralholdigt mudder. Det hjælper dem med at fordøje de frugter og frø, som de har spist, og der er gerne hundredvis af fugle i de omkringliggende trætoppe, som venter på at flyve ned for at spise mudder. Efter sejlturen nyder vi en solid morgenmad, så vi er klar til resten af dagens oplevelser.

Vi skal på 2-3 timers junglevandring i regnskoven, hvor den lokale naturguide vil berette om, hvad de lokale planter kan bruges til. Vi kommer til at observere mange forskellige insekter, forskellige fuglearter og – hvis vi er heldige – sågar krybdyr og aber.

Der bliver tid til afslapning og frokost på lodgen, inden vi skal besøge kichwa-folket, som vil vise os, hvordan de lever, og hvordan de interagerer med regnskoven. Vi får også lejlighed til at afprøve deres drink, som er lavet af fermenteret yuca.

Overnatning i Amazonas.

Dag 5
Amazonas – Papallacta i Andesbjergene. Kolibrier i regnskoven og termiske bade
Kom tæt på de små kolibrier

Vi sejler i kanoer til Arajuna-broen, hvor vi fortsætter i bus mod Papallacta i Andesbjergene. På vejen gør vi stop ved Guango Lodge, som ligger i et regnskovsområde, og her kan vi se kolibrier ganske tæt på – nogle gange op til 14 forskellige arter.

Papallacta ligger i det specielle og meget smukke Paramó-landskab i 3.300 meters højde. Her er bevoksningen sparsom, og udsigten er af en anden verden. Vi indlogerer os på Hotel Termas Papallacta, som har egne termiske bade og et stort område med anlagte naturstier, hvor du sagtens selv kan tage på en mindre vandretur.

Vi nyder eftermiddagen på hotellet, hvor du frit kan vælge, om du vil slappe af i de termiske bade eller ud at se nærmere på området. Er vejret klart, kan man være heldig at se den 5.753 meter høje sneklædte vulkan, Antisana, knejse over Papallacta.

Overnatning i Papallacta.

Dag 6
Papallacta – Quito – Galápagos. Fly til Galápagos. Santa Cruz med Charles Darwin forskningsstation
Kom helt tæt på kæmpeskildpadderne

Denne morgen skal vi tidligt op for køre til Quito og derefter flyve ca. 4 timer til Galápagos. Vi lander på øen Baltra, og herfra bliver vi transporteret til krydstogtskibet M/Y Galápagos Odyssey. Vi finder os til rette på skibet og nyder en frokost.

Denne eftermiddag besøger vi Charles Darwin forskningsstation, der oprindeligt er grundlagt med henblik på forskning og vedligeholdelse af Galápagos som en stor nationalpark i verdensklasse. Forskningen tager naturligvis udgangspunkt i evolutionslæren, men der bruges også mange kræfter på at bevare naturen i dens oprindelige og unikke form på trods af skadedyr, turisme og de faste beboeres slitage.

I dag er mange lokale inddraget og direkte afhængige af Galápagosøernes bevarelse og beskyttelse. Forskningsstationen består af en forskningsafdeling, et bibliotek og et museum, der også kører et rehabiliteringsprojekt for skildpadder. Vi er således garanteret at se de berømte kæmpeskildpadder på Santa Cruz.

Vi spiser middag på skibet og letter anker ved midnatstid. I løbet af natten sejler vi til øen Isabela.

Dag 7
Galápagos. Isabela med hvidtippede revhajer, Sierra Negra-vulkanen og kæmpeskildpadder
Havleguan

Denne morgen skal vi besøge de små Tintoreras-øer ved Isabelas kyst. Her skal vi gå ad en sti til en lava-kanal, som fyldes af havvand ved højvande, og hvor hvidtippede revhajer – og nogle gange rokker og skildpadder – ligger og hviler sig i det varme vand. Vi kommer også til at stifte bekendtskab med de store havleguaner, som kan blive op til 1,5 meter lange. De formerer sig i området og findes i hundredvis.

Efter vores besøg sejler vi i gummibåd til Puerto Villamil på Isabela, og i bus kører vi op til den imponerende Sierra Negra-vulkan, hvor vi skal på en 6,5 km vandretur langs med vulkanens kant. Herfra har vi udsigt til det store krater, som måler 7 x 9 km. Det er en helt anden verden heroppe i Isabelas højland, hvor vegetationen i den omkringliggende tågeregnskov er tæt og varieret.

Vi nyder frokosten på skibet og tager derefter til Isabela igen for at besøge Arnaldo Tupiza skildpaddecenter, hvor de store Galápagos-skildpadder formerer sig. Centeret har det formål at redde skildpadderne, som er en truet art, og vi finder hurtigt ud af, at det ikke er en helt nem opgave at få dem til at formere sig i fangenskab. Vi kommer til at se hundredvis af skildpadder i alle størrelser – fra de små unger (som er mindre end en hånd) til de kæmpestore, fuldvoksne hanner. Centeret har en flot botanisk have, som tiltrækker adskillige farverige sangfugle, og vi går en tur for at se hvilke fugle, vi kan spotte i træerne.

Middag og overnatning på skibet.

Dag 8
Galápagos. Isabela med lavamarker, Galápagos-pingviner og havleguaner
Lavaformation

I dag skal vi opleve den vestligste del af Isabela. Efter morgenmaden tager vi på en 2 km lang vandretur over de kulsorte lavamarker ved Moreno Point. Her findes mange naturlige bassiner, hvor flere arter af fugle holder til, og måske er vi heldige også at se flamingoer. Efter gåturen er der mulighed for en sejltur (i gummibåd) langs med kysten, eller du kan tage på en snorkeltur.

Frokosten nydes på skibet, mens vi sejler et par timer mod Elizabeth-bugten (på Isabela) og de små Mariela-øer, som ligger inde i bugten. Med gummibåden kan vi bevæge os helt ind i hjertet af områdets mangrove-landskab, hvor vi kan se de charmerende Galápagos-pingviner, havleguaner og masser af fugleliv. 

Middag og overnatning på skibet.

Dag 9
Galápagos. Fernandina og Isabela med skarven; fuglen der ikke længere kan flyve
Galápagos-pingvin

Fernandina er den vestligste af Galápagosøerne, og en af de mindst besøgte på vores sejlrute. Vi skal vandre (2 km) ved Espinoza Point, som er beboet af havleguaner, Galápagos-pingviner og skarver, der igennem generationer har mistet evnen til at flyve, da de ikke har naturlige fjender. Til gengæld er de blevet fantastiske dykkere, og de kan dykke helt ned til 50 meter mellem klipper og sten for at hente føden. Vi kommer til at observere dem siddende på klipperne med vingerne åbne, så de kan tørre, og sammen med Galápagos-pingvinerne er de nogle af de mest sjældne og sårbare fuglearter på Galápagos.

Mens vi spiser frokost på båden, sejler vi over til Bolivar-kanalen ved Isabela. Her findes to smukke kratersøer, Tagus Cove og Beagle Crater, og begge har klippesider, som er ideelle for havfuglene, når de skal bygge deres reder. Vi går i land og vandrer 2 km i området.

Efterfølgende kan du tage med på en sejltur langs med kysten, hvor vi blandt andet kan observere skarver, stormsvaler og blåfodede suler. Hvis du hellere vil tage på en snorkletur, er der også mulighed for dette.

Lige før middagen på båden letter vi anker, og starter den 12-timers sejltur rundt om den nordlige del af Isabela til øen Santiago. På vejen kommer vi til at krydse ækvator to gange.

Middag og overnatning på skibet.

 

Dag 10
Galápagos. Santiago. Pelssæler og havfugle
Fregatfugl på Galápagos

Denne morgen er vi ankommet til Santiagos vestlige del. Det var her, at Darwin brugte det meste af sin tid på Galápagosøerne. Vi går en tur (2 km) fra Espumilla-stranden, op over bakkerne og ind i landskabet. Stranden er blevet et vigtig ynglested for havskildpadder, som vender tilbage år efter år. Når æggene klækkes (fra marts til august), er det kun de heldigste skildpadder, som når vandet. Mange fugle – fregatfugle, spottedrossler og hejrer – lever på øen, og de når at fange størstedelen af skildpadderne på deres vej mod havet.

Ved frokosttid sejler vi til Puerto Egas, som også ligger på Santiago, og her skal vi se nærmere på området (vandretur på 2 km). Kysten er fyldt med naturlige huler og lava-tunneler, som er kollapset, og det er gode opholdssteder for pelssælen, der med sin varme ”overfrakke” fortrækker skyggen fremfor den varme strand. Sælen har således tilpasset sig livet på Galápagos ved at slappe af i skyggen i løbet af dagen, og i stedet er den aktiv om natten, hvor den jager føde i havet. Der bor en koloni af pelssæler i en grotte for enden af stranden, og vi finder intet bedre sted på Galápagos til at observere disse spændende dyr.

Denne aften begynder vi vores hidtil længste sejlads, når vi sætter kursen mod Galápagos’ østligste ø, San Cristobal.

Middag og overnatning på skibet. 

 

Dag 11
Galápagos - Guayaquil. San Cristobal - søløver og blåfodede suler. Fly til Guayaquil. Byrundtur og hjemrejse
Blåfodede suler

Denne morgen skal vi på vores sidste udflugt på Galápagos. Vi går en tur på den lille klipperige Lobos-ø ved San Cristobals kyst. Her bor en koloni af Galápagos-søløver, og vi finder også flokke af blåfodede suler og fregatfugle, hvis hanner har en særlig måde at imponere hunnerne på. Sulen viser sine flotte fødder frem i en lidt kluntet dans, og fregatfuglen puster sin røde pose på brystet op, så han kommer til at se imponerende ud. Det er herligt at se naturens skuespil på nærmeste hold.

Efterfølgende transporteres vi til lufthavnen på San Cristobal og flyver retur til fastlandet. Her lander vi i byen Guayaquil, som er Ecuadors største by med omkring 3,8 millioner indbyggere. Byen blev grundlagt af erobreren Francisco de Orellana i 1538 og har fået sit navn efter beliggenheden ved Guayas-floden ikke langt fra dens udløb i Stillehavet. Vi tager på en kort byrundtur og ser nærmere på den historiske bydel, Las Peñas, som vidner om byens rigdom i kolonitiden. Sidst på eftermiddagen kører vi til lufthavnen, hvor der er hjemrejse.

Dag 12
Ankomst til København

Om Galápagos

Øerne ligger ca. 1.000 km. vest for Sydamerikas kyst i den kolde Humboldtstrøm, der med jævne mellemrum opvarmes og forvandles til naturfænomenet ”El Niño” med ubehagelige følger for klimaet mange steder på jorden. Det næringsrige vand, der kommer helt fra Antarktis, er koldt, hvilket betyder, at det indeholder relativt megen ilt. Den megen ilt og næring er grundlaget for øernes enestående plante- og dyreliv.

Charles Darwin ankom i 1835 til Galápagos på sin lange odyssé som naturforsker på skibet Beagle. Han fandt enhver forskers paradis; et sandt orgie af forunderlige naturfænomener med kæmpekrabber, rovfugle, søløver, kæmpeskildpadder og havleguaner, som kunne studeres på mindre end en meters afstand. Hver art varierede i udseende og adfærd fra ø til ø, til trods for at de øjensynligt stammede fra samme oprindelige art. Darwin brugte mange år til at tænke over sine iagttagelser og ikke mindst konsekvenserne heraf, inden han udsendte sit ultimative værk ”Arternes oprindelse”.

På dette krydstogt kommer vi så tæt på fantastiske havfugle, søløver, pelikaner, havleguaner og skildpadder som Charles Darwin selv. Opholdet på den fascinerende ø-gruppe er sandsynligvis den største naturoplevelse på det sydamerikanske kontinent, for den der sætter pris på de helt særlige naturhistoriske forhold.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Quito og Guayaqil – København med mellemlanding
 • Fly Quito – Galápagosøerne – Guayaquil
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse på fastlandet
 • Indkvartering i delt dobbeltkahyt på skibet M/Y Galápagos Odyssey på Galápagos
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dag 4 samt dag 7-10
 • Middag dag 3-4 samt dag 7-10
 • Transitkortskat på Galápagos (værdi USD 20)
 • Afgift til Galápagos Nationalpark (værdi USD 100)
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse og enkeltkahyt
 • Øvrige måltider
 • Drikkepenge (beregn ca. USD 160)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Pakkeliste

 • Mindre rygsæk eller taske til udflugter (Når vi skal i land på Galapagosøerne, kan det blive nødvendigt at gå i land, hvor vandet kan gå op til knæene. Derfor kan det være nyttigt at medbringe en vandtæt rygsæk)
 • Badetøj (håndklæde ikke nødvendigt)
 • Snorkleudstyr (der er udstyr på båden, men man kan naturligvis medbringe sit eget)
 • Gode vandresko
 • Sandaler/praktisk fodtøj (for eksempel sportssandaler), som kan tåle at blive våde ved landgang i vand
 • Vindjakke og trøje, da det kan blive køligt om aftenen, når vi kommer op i højderne
 • Regnjakke og insektmiddel til ophold i regnskoven
 • Solcreme, solhat og/eller solbriller
 • Sommertøj (bomuld) til dagene på krydstogtskibet
 • Kikkert
 • Lommelygte

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 10 deltagere (der kan maksimalt være 15 personer på rejsen). Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Sejlrute

Krydstogtskibets sejlrute kan blive ændret pga. vind- og vejrforhold, og derfor kan det blive nødvendigt at justere den nævnte sejlrute. Rejsen vil indeholde de samme højdepunkter, men rækkefølgen kan variere.

Fysisk form og højdesyge

For at deltage på denne rundrejse skal du være normalt gående og i almindelig fysisk form. Har du problemer med hjerte og lunger, bør du ikke deltage.

Når du opholder dig i mere end 2.500 meters højde, er der risiko for, at du udvikler højdesyge.

Symptomerne på højdesyge er hovedpine, svimmelhed og åndenød, og har du vedvarende eller tiltagende symptomer, bør du omgående sørge for at komme ned i lavere højde. Det er vigtig at drikke 3-5 liter vand om dagen, når man befinder sig i højderne. 

Der findes medicin mod højdesyge som også kan tages præventivt. Vi anbefaler, at du taler med din læge om mulighederne, inden du tager af sted på rejsen. 

På rundrejsen besøger vi følgende steder, som ligger over 2.500 meter:
Quito: 2.800 meter
Otavalo: 2.600 meter
Papallacta: 3.300 meter

Billund og Aalborg

Vil du have tilslutningsfly fra Billund eller Aalborg? Ring og hør nærmere om pris og muligheder.

Mere om Ecuador

Her kan du få mere at vide om Ecuador: www.albatros-travel.dk/destinationer/sydamerika/ecuador.

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge, og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from Galapagos - Kæmpeskilpaddens Paradis Det var en fantastisk oplevelse. Vores danske rejseleder var utroligt vidende, og meget hjælpsom. Det samme galt de lokale guider. En fantastisk naturoplevelse, både i Ecuadors regnskov og på Galapagos
Date published: 2017-11-04
Rated 4 out of 5 by from En stor oplevelse med en dygtig rejseleder Fine oplevelser i Ecuador med bla. ophold på Ækvator. På Galapagos-øerne kom vi meget tæt på dyrene, og på skibet blev vi forkælet.
Date published: 2017-11-02
Rated 5 out of 5 by from En flot rejse med imponerende natur Rigtig god rejseleder med stor viden og venlighed.
Date published: 2017-11-03
 • y_2017, m_11, d_20, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_3
 • loc_da_DK, sid_ECRTR05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

ECRTR05ADK