Kongebyer og strandliv på den store Marokkorundrejse

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Tag med på en sanselig kulturrejse til de gamle kongebyer og de sagnomspundne Atlasbjerge efterfulgt af skønt og afslappende strandophold i badebyen Agadir.

Tag med Albatros på et vaskeægte eventyr i Marokko, hvor vi går på opdagelse i livlige basarer, nyder en kop myntete, forføres af velduftende krydderier og bevæger os ind i labyrintlignende medinaer – de gamle arabiske bydele, hvor tiden synes at stå stille. 

I det hele taget bliver der rig lejlighed til at suge til os af indtryk fra det farverige liv i gaderne, beundre den enestående spansk-mauriske arkitektur og den smukke natur, som følger os hele vejen.

Omdrejningspunktet for rejsen er Marokkos fire gamle kongebyer: Fez, Marrakech, Meknes og endelig Rabat, der er landets nuværende hovedstad. Her har sultaner og konger gennem århundreder hersket, bygget og sat deres helt eget præg på byerne. Vi går i deres fodspor og ser paladserne, moskéerne og de mange andre højdepunkter.

Vi har desuden krydret rejsen med 1001 Nats-atmosfære, når vi overnatter i moderne telte midt i Saharas ørken, hvor vi kommer helt tæt på den unikke natur og de lokale sædvaner. 

Vi afslutter turen med tre nætter på et dejligt strandhotel i Agadir, hvor der bliver rig mulighed for at slappe af og fylde kufferten op med lokale souvenirs.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Marockansk dirham, euro

Dagsprogram 12 dage
Dag 1
København – Marrakech. Ankomst til Marokko og velkomstmiddag
Dag 2
Marrakech. Byrundtur med bl.a. Koutoubia-tårnet og Bahia-paladset
Dag 3
Marrakech - Casablanca. Byrundtur i Casablanca
Dag 4
Casablanca – Rabat - Fez. Via Marokkos hovedstad Rabat til den gamle kongeby Fez
Dag 5
Fez - Meknes – Fez. Byrundtur i Meknes, UNESCO-fredede by Volubilis og Moulay Idriss
Dag 6
Fez. På eventyr i Fez, inkl. bydelen Fez el-Jdid
Dag 7
Fez – Erfoud – Merzouga. Gennem bjerge til smukke ørkenenlandskaber og overnatning i ørkentelt
Dag 8
Merzouga -Tinghrir – Quarzazate. Gennem Todra dalen og De 1000 kashbaers vej
Dag 9
Quarzazate - Taroudant – Agadir. Marrakeshs bedstemor og ankomst til Agadir
Dag 10–11
Strandliv og tid til egne eventyr i Agadir
Dag 12
Agadir – Marrakesh - København

Hoteller

Hotel Decameron Tafoukt

 • Antal værelser: 215
 • Afstand til strand: 20 m
 • Reception: Døgnåben
 • Restaurant: to
 • Bar: Ja
 • Elevator: Ja
 • Privat strand: Ja
 • Pool: Ja
 • Spa: Ja
 • Wifi: Ja, gratis

Dette dejlige hotel ligger placeret ved byens berømte strand og i gåafstand fra det centrale Agadir.. 
Hotellet har egen privat strand foruden et indbydende udendørspool område. Hotellets Spa&Wellness lokker med massage og andre lækre behandlinger, hvis man da ikke har mere lyst til at nyde en dejlig drink i hotellets hyggelige bar.

De 236 værelser er indrettet i klassisk marokkansk stil og har alle moderne fornødenheder, såsom aircondition, satellit-tv og minibar mm.

Der er all inclusive inkluderet på hotellet, der servere såvel international cuisine som traditionelle marokkanske retter.

Bemærk
På Hotel Decameron Tafoukt indgår indkvartering i ‘standard’ værelse i rejsens pris. Det er muligt at opgradere til Sea View-værelse, der, som navnet antyder, er beliggende på den side af hotellet, der vender mod stranden. En opgradering til Sea View-værelse skal tilkøbes hjemmefra. Læs mere under prisinformationer.

Læs mere om hotellet her: https://www.royaldecamerontafouktbeachresort.website/

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
14.998,–
København
14.998,–
København
14.998,–
København
15.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Marrakech. Ankomst til Marokko og velkomstmiddag

Vi flyver fra København og ankommer til den sagnomspundne by Marrakech, som var Almoravid-imperiets hovedby i 1100-tallet. Udover at være en af landets fire kongebyer, så er Marrakech også kendt som ”den røde by”. Det skyldes, at den gamle bydel i stor stil er bygget af sten og grus fra de nærliggende bjerge, som har et højt indhold af okker.

Her emmer det af vaskeægte eventyrstemning i bedste 1001 Nats-stil. En by, hvor man fornemmer, at der venter magiske oplevelser og nye indtryk rundt om hvert gadehjørne.

Ved ankomsten kører vi den korte vej til vores hotel, hvor vi tjekker ind. Hvis tiden tillader det, kan de mere energiske følge rejselederen på en kort gåtur i Marrakesh, inden vi spiser middag sammen på hotellet.

Ved sen ankomst til Marrakech indtages ekstra middag på 5.

Dag 2
Marrakech. Byrundtur med bl.a. Koutoubia-tårnet og Bahia-paladset

Efter morgenmaden tager vi på opdagelse i Marrakech. 
Vi ser byens vartegn – Koutoubia-tårnet – den smukke minaret på Marrakech’ største moské samt Bahia-paladset, som blev bygget sidst i 1800-tallet og ligger smukt omkranset af velduftende blomsterhaver.

Om eftermiddagen går vi på opdagelse i medinaen og de mange souker, hvor velduftende krydderier og marokkansk kunsthåndværk falbydes. Der er læderprodukter, kobbervarer og smukke berbertæpper og også her arbejder kunsthåndværkerne efter oldgamle metoder. Det er fascinerende at følge deres arbejde i de små, lokale værksteder. 

Vi runder af på den livlige, centrale plads Djemaa el Fna, som er byens nerve. Om dagen er torvet fyldt med alt fra boder med friskpresset juice til slangetæmmere og gøglere med dresserede aber, som forsøger at lokke penge ud af turisterne. 

Om aftenen er pladsen ikke mindre livlig, og her står den på fantasifulde historiefortællere, magiske tryllekunstnere, gøglere, dansere og velduftende madboder. Vi suger til os af stemninger og indtryk, inden vi vender tilbage til hotellet.

Dag 3
Marrakech - Casablanca. Byrundtur i Casablanca
Hassan II-moskeens 210 meter høje minaret

Efter en god nats søvn tager vi afsked med Marrakech og sætter kursen mod kystbyen Casablanca, som er Marokkos økonomiske og kulturelle centrum og landets mest moderne by. 

Byen er nok mest kendt for den amerikanske filmklassiker Casablanca, hvor Humphrey Bogart og Ingrid Bergmans kærlighedshistorie har sikret byen et evigt skær af romantik.

Byen er på blot 150 år vokset fra et par tusinde indbyggere til knap fire millioner, godt hjulpet på vej af franskmændene under protektoratet i første halvdel af 1900-tallet. Vi starter ved byens store prestigeprojekter: Mohamed V-torvet og Hassan II-moskeen. Den 210 meter høje minaret, som står lige ud til Atlanterhavet er verdens højeste, og med plads til 25.000 bedende indenfor og yderligere 80.000 udenfor er moskéen blandt verdens største. 

Hassan II-moskéen skulle have været klar til indvielse på kong Hassan II’s 60-års fødselsdag i 1989, men byggeriet blev først færdigt i 1993. Selvom arkitekterne af moskeen blandt andet har ladet sig inspirere af den ældgamle klippemoské i Jerusalem, så har bygningsværket nogle moderne særpræg. En laserstråle i toppen af minareten peger om aftenen mod Mekka, og moskeen er forsynet med gulvvarme og elektriske døre. Ved helt særlige lejligheder bliver det automatiserede tag skudt til side, så man kan bede under åben himmel. 

Bygningen er desuden designet til at modstå jordskælv.

Vi oplever den imponerende bygning udefra, inden vi lægger vejen forbi den livlige og eksotiske basar samt det stemningsfulde kunsthåndværkerkvarter Habous med de smalle arkadegader og smukke, hvidkalkede huse. Området blev bygget af franskmændene i 1930’erne med inspiration fra de traditionelle, arabiske medinaer. Arkitektonisk finder man her en spændende blanding af traditionel marokkansk og europæisk stil.

Vi kører herefter til vores hotel, hvor vi indkvarteres og spiser middag sammen på hotellet.

(Marrakesh – Casablanca ca. 245 km).

Dag 4
Casablanca – Rabat - Fez. Via Marokkos hovedstad Rabat til den gamle kongeby Fez
Hasan-tårnet i Rabat

Fra Casablanca fortsætter vi rejsen nordpå til Rabat, Marokkos politiske hovedstad og faktisk også den ene af landets fire gamle kongebyer. I Rabat ser vi Det Kongelige Palads, kasbaen, Mohamad V’s mausoleum og Hassan-tårnet, en minaret fra 1100-tallet, som troner majestætisk og alene i landskabet – den tilhørende moské er aldrig blevet færdigbygget.

Vi skal også gå en tur i Rabats charmerende gamle bydel (medinaen) som er på UNESCO’s verdensarvsliste. Her kan du gå på opdagelse i de snævre gyder og gøre en god handel med for eksempel træskærerarbejde, lædersko eller berbertæpper, som fremstilles af berberstammer i det nordlige Afrika. 

Der er afsat tid til en let frokost (ikke inkluderet i rejsens pris), inden vi forsætter mod Fez, som vi ankommer til sidst på eftermiddagen. 

Byen blev grundlagt i 789 e.Kr. umiddelbart efter den arabiske invasion af Nordafrika og Spanien. Fez er kendt som Marokkos hovedstad inden for kunsthåndværk, og ikke mindst byens tekstilhåndværkere, træskærere og keramikere er berømte for deres kreative talenter. Langt størstedelen af Marokkos berømte, håndlavede keramik bliver til her i Fez – og ofte sidder keramikerne og de andre kunsthåndværkere og arbejder efter gamle traditionelle arbejdsmetoder, der ikke har mærket meget til moderniseringen.

Byen er den ældste af Marokkos kongebyer og landets tredjestørste by. Her bliver vi og overnatter de næste tre nætter. Mange kender børnebogen "Folk og røvere i Kardemomme by", skrevet af den norske forfatter Thorbjørn Egner. Den er senere opført som musical og film. Dette eventyr er virkelig blevet folkeeje! Det er mindre kendt, at det var arkitekturen i Fez, som inspirerede Egner, da han skrev bogen.

(Casablanca – Rabat – Fez ca. 295 km).

Dag 5
Fez - Meknes – Fez. Byrundtur i Meknes, UNESCO-fredede by Volubilis og Moulay Idriss

Efter en god nats søvn og en nærende morgenmad er det blevet tid til at begive sig mod det nærliggende Meknes, der er endnu en af de i alt fire kongebyer. Byen blev grundlagt i slutningen af 1600-tallet af den magtfulde sultan Moulay Ismail, Marokkos svar på Louis XIV, og Meknes går da også under navnet ”Det Marokkanske Versailles”. Moulay Ismail formåede at omskabe det, der dengang kun var en lille provinsby, til en spektakulær kongeby med alt, hvad dertil hører af smukke bygningsværker i den smukke og karakteristiske maurisk-spanske stil.

Vi tilbringer formiddagen på at se Meknes’ berømte højdepunkter: De Kongelige Stalde og den imponerende og smukt forarbejdede Bab Mansour-port, hovedporten i den 25 kilometer lange bymur, som omkranser byens medina.*
*Der udføres løbende renoveringer af de historiske monumenter i Meknes og ændring i program kan derfor forekomme

Vi spiser frokost i byen og kører derefter mod den UNESCO-fredede romerske by Volubilis, som er en af de bedst bevarede romerske byer i Nordafrika. Her skal vi bl.a. beundre de velbevarede mosaikker, en triumfbue opført for den romerske kejser Caracalla og ruinerne af en basilika fra 100-tallet.

Efter besøget i Volubilis kører vi mod byen Fez. På vejen dertil gør vi holdt ved et udsigtspunkt, hvorfra vi har en fantastisk udsigt ud over byen Moulay Idriss, som består af hvidkalkede huse placeret over to bakketoppe. Byen er meget betydningsfuld for marokkanerne, da det var herfra profeten Muhammeds barnebarn Moulay Idris spredte den islamiske tro i Marokko.

(Fez – Volubilis – Fez ca. 180 km)

Dag 6
Fez. På eventyr i Fez, inkl. bydelen Fez el-Jdid
Garveri i Fez

Vi skal tilbringe dagen med spændende oplevelser i Fez. 

Vi starter ud til fods i Fez’ kæmpestore og livlige medina, hvor ikke færre end 9.000 smalle gader slanger sig ind og ud imellem hinanden i en fascinerende labyrint. Her bliver sanserne konstant bombarderet med lyde, farver og dufte. Vi går på opdagelse blandt smukke, historiske huse, fantastiske fontæner, butikker, souk’er og majestætiske moskéer, der åbenbarer sig som stille oaser. 

Inde midt i medinaen gemmer der sig et kæmpe farveorgie af store kar fyldt med farve, hvor tekstilerne bliver garvet og farvet. Æsler lastet med varer og mennesker trasker tålmodigt af sted i de smalle gader, og visse steder føles det som om, tiden har stået stille i mange hundrede år.

Vi lægger vejen forbi den imponerende og smukt dekorerede Karaouine-moské, der blev grundlagt i 859 e.Kr., og som er hjemsted for Al-Karaouine-universitetet, verdens ældste universitet. Med på dagens byrundtur er også Bou Inania-madrasaen. Den gamle uddannelsesinstitution er bygget i midten af 1300-tallet og tjener som et af de bedste eksempler på den sirlige arkitektur fra marinider-tiden. 

Bygningen har fungeret som både moske og uddannelsesinstitution og har været afgørende for at give Fez status som intellektuelt centrum. Bou Inania var den sidste madrasa, mariniderne byggede og den eneste madrasa i Fez med en minaret. Vi ser også den berømte fontæne på Nejjarine-torvet, kunstfærdigt udsmykket med mosaik i et fantastisk, geometrisk mønster. 

Om eftermiddagen kører vi til bydelen Fez Jdid, ”Det Nye Fez”, som dog blev grundlagt helt tilbage i 1276. Vi går en tur gennem denne farverige og livlige bydel, inden vi sidst på eftermiddagen vender tilbage til hotellet.

Dag 7
Fez – Erfoud – Merzouga. Gennem bjerge til smukke ørkenenlandskaber og overnatning i ørkentelt

Vi skal i dag stifte bekendtskab med nogle af Marokkos smukkeste landskaber, når vi sætter kursen mod de ofte snedækkede Atlasbjerge, der danner barriere til Sahara mod øst. Første halvdel af dagens etape byder på storslåede naturscener med bjergene som kulisse.  

Vi bevæger os fra Fez i ca. 400 meters højde op i Atlasbjergene, og når visse steder op i næsten 2.000 meters højde. Atlasbjergene strækker sig 2.500 km og går gennem både Marokko, Algeriet og Tunesien. 

Bjergene adskiller Saharaørkenen fra de frugtbare områder langs med Middelhavs- og Atlanterhavskysten og inddeles i seks mindre bjergkæder, herunder bl.a. Mellematlas og Høje Atlas. Højeste punkt er Toubkal der har en højde på 4.165 meters højde. 

Den marokkanske del af Atlasbjergene befolkes primært af berbere, som er blevet fortrængt hertil af først arabere og senere af franskmænd, og det er i høj grad lykkedes dem at bevare deres sprog og kultur i bjergkædens mest ugæstfrie områder. 

Vi bevæger os henover Høje Atlas, og ser nærmere på berberkulturen, når vi passerer markedsbyerne Er-Rich og TiziN'Talghomt. Efter at have passeret Tizi n-Talremt-passet går turen nedad gennem Ziz-dalen til byen Erfoud, en charmerende by ved foden af Atlasbjergene. Erfoud bruges ofte til at udforske det store ørkenområde øst for byen, og her skifter vi også vores bus ud med en firehjulstrukken en af slagsen. 

Vi sætter herefter kursen mod oasebyen Merzouga, som ligger på kanten af Sahara-ørkenen blot 50 km fra grænsen til Algeriet. Vi ankommer til vores ørken-camp sidst på eftermiddagen med pragtfuld udsigt til ørkenen og de store orange sandklitter. 

Vi indkvarteres i hver vores telte med gulvtæppe på gulvet og rigtige senge til at sove i. Hvis vejret er med os venter noget af en finale, når vi ser solen langsomt går ned i horisonten, inden vi sammen spiser middag under åben himmel (igen hvis vejret tillader det) – og mon ikke også der bliver tændt op i bålet til en hyggelig aftenstund, inden vi kryber til køjs i vores telte.

(Fez – Erfoud – Merzouga ca. 460 km)

Dag 8
Merzouga -Tinghrir – Quarzazate. Gennem Todra dalen og De 1000 kashbaers vej

Før solopgang tager vi på kamelryg til Erg Chebbi, hvor vi skal se solopgangen i Sahara. Ergen, sandklitten, troner over byerne Merzuga og Hassi Libed. Ergen skifter konstant form og kan visse steder blive op til 160 meter høj. Farverne skifter mellem orange, pink, gul eller lilla alt efter lyset. 

Efter morgenens oplevelse i Sahara kører vi mod Todra-dalen. Dalen er dannet af en sprække mellem de Høje Atlasbjerge og Sarhro-bjerget. Vejen ind mod dalen går gennem byen Tinghrir og derefter gennem grønne palmerier og gulfarvede berberlandsbyer. 

Kløften er visse steder 150 meter høj og 10 meter bred. Vi går en tur i området og vil se flere lokale indbyggere med deres æsler og kameler. Kontrasten i denne del af Marokko er enorm i forhold til storbylivet i for eksempel Casablanca og Tanger

Fra Todra-dalen kører vi mod ørkenbyen Quarzazate ad de 1000 kashbaers vej. Kashbaer blev bygget udover hele Marokko, men i denne del af Marokko og i Atlasbjergene antager kashbaerne en helt anden form end det vi tidligere har set i Rabat og Fez. 

Kashbaen var en befæstet bygning, hvor den lokale hersker boede og hvor beboerne fra nærtliggende landsbyer kunne søge tilflugt i tilfælde af angreb. Kashbaerne er bygget i muddersten og mange af dem var placeret i mindre oaser. Undervejs gør vi ophold i Skoura, der ligger i et stort palmeri. Skoura har flere utroligt velbevarede kashbaer og er en af de mest interessante oasebyer i området. 

Ved ankomsten til Quarzazate går vi en kort tur i byen og får et indtryk af, hvorledes franskmændene anlagde administrative byer i Marokkos provinser.  Området omkring Quarzazate har en plads i moderne filmhistorie. David Lean filmede dele af ”Lawrence of Arabia” ved Ait Ben Hadou, Martin Scorsese filmede ”The Last Temptation of Christ” og “Kundun” i området og Ridley Scott har brugt de nærliggende atlasfilmstudier og flere lokaliteter i området da han filmede “Gladiator”, ”Black Hawk Down” samt ”kingdom of Heaven”. Og dette er blot et lille udpluk af de film, der er indspillet i området. 

(Merzouga – Tingrir – Todra dalen - Quarzazate ca. 375 km)

Dag 9
Quarzazate - Taroudant – Agadir. Marrakeshs bedstemor og ankomst til Agadir

Efter morgenmaden kører vi mod sydvest, hvor kystbyen Agadir breder sig for foden af Atlasbjergene. På vejen gør vi holdt i Taroudant, der har fået det lidet flatterende øgenavn Marrakech’ bedstemor. 

Det lidt pudsige tilnavn refererer til, at byen i det 16. århundrede kortvarigt var hovedstad under Saad dynastiet, inden Marrakesh overtog rollen. Derudover er byen ligesom Marrakech omringet af en imponerende bymur, som modsat Marrakech rummer størstedelen af den lokale befolkning.

Vi gør et kort hold i den spændende by, inden vi fortsætter det sidste stykke mod Agadir, hvor vi indlogerer os på det centralt men roligt beliggende Tafoukt Decameron Hotel. Det 3,5-stjernede hotel har en fremragende placering lige ud til strandpromenaden og stranden. Læs mere om hotellet længere nede på siden.

Agadir minder ikke om andre marokkanske byer. Byens historie går helt tilbage til det 15. århundrede, da portugisiske købmænd grundlagde byen for at skabe forbindelser til Saharas karavaner. Men i 1960 blev Agadir, som var bygget omkring en gammel fæstning, totalsmadret af et jordskælv. 

Den nye by blev bygget nogle kilometer syd for den gamle, og i dag er Agadir Marokkos førende rejsedestination. Byen har rolige gader, hyggelige caféer og en fin strandpromenade, men Agadirs største aktiv er den flere kilometer lange og velholdte sandstrand.

Ud over at slappe af på stranden eller poolen kan du se Agadir fra oven, hvis du tager en taxa op til den gamle fæstning, eller kasbah, som ligger nogle kilometer nord for byen, og som er en af de få overlevende konstruktioner fra det store jordskælv i 1960. Fæstningen er bygget i 1541 af Saadian Sultan Mohammed ech-Cheikh og restaureret i 1740. Inskriptionen ved indgangen til fæstningen er på både hollandsk og arabisk (’Tro på gud og respekter kongen’), og markerer starten på samhandlen med Nederlandene.

Hvis du vil købe de sidste souvenirs med hjem eller opleve lidt marokkansk basaratmosfære, er markedspladsen Souq al-Had i den sydøstlige del af byen et godt bud. I de mere end 6.000 små butikker finder du alt fra tæppehandlere, frisk frugt og sølvsmede til læderforhandlere, krydderisælgere og åndeudrivere.

(Quarzazate - Taroudant - Agadir ca. 360 km)

Dag 10–11
Strandliv og tid til egne eventyr i Agadir

Fortsæt, hvor du slap i går, og nyd vejret, stranden og bølgerne fra Atlanterhavet. Hvis du kan løsrive dig fra strandlivet, kan du besøge det lille museum Musée du Patrimoine Amazigh, som har en fremragende udstilling med traditionelle berber-genstande. Eller hvad med en gåtur i Jardin d’Olhão – en nydelig og afslappende have anlagt i 1992 for at markere venskabsforholdet til den portugisiske by Olhão.

Dag 12
Agadir – Marrakesh - København

Efter morgenmaden kører vi mod lufthavnen i Marrakesh, hvor vores fly venter.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 14.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for opgradering af værelse

Delt dobbeltværelse Sea View 698,- per person

Tillæg for enkeltværelse

Standard enkeltværelse:
kr. 3.298,- 
Enkeltværelse Sea View:
kr. 3.798,- 

Prisen inkluderer
 • Fly København – Marrakech og Marrakech - København med mellemlanding 
 • Dansk rejseleder 
 • Udflugter, entréer og transport jf. Program 
 • Indkvartering på gode turistklasse hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt 
 • Frokost dag 2, 5 og 7 - 11
 • Middag dag 1 - 4 og 7 - 11
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører ca. 50 EUR pr. person
 • Drikkevarer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr på kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Praktiske oplysninger

Ikke egnet for gangbesværede

Da en stor del af udflugterne på denne rejse vil foregå til fods, forventes det, at rejsedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan færdes uden hjælp.

Overnatning

Hotellerne er udmærkede mellemklassehoteller i kategori 3+ eller 4 med god standard. Ikke alle hoteller har alkohol.

I Merzouga har vi indlagt en overnatning i en traditionelt berbertelt. Alle telte har eget toilet og senge, men forvent ikke luksuriøse forhold. Vi befinder os langt fra alfarvej, hvor beliggenhed og autenticitet vægter højere end alt andet.

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Valuta

Valutaen i Marokko er marokkanske dirham (MAD). Brugen af elektroniske betalingskort/kreditkort bliver mere og mere udbredt i Marokko. Der er hæveautomater i alle de større byer. De fleste større forretninger / hoteller / restauranter tager også imod betalingskort / kreditkort.

Vi anbefaler dog at medbringe en smule kontanter enten i USD eller EUR.

Tilslutning med indenrigsfly

Er desværre ikke muligt på denne rejse.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 3 out of 5 by from En udfordrende rejse med ud- og hjemrejse uacceptabel Det var et godt - og anstrengende - program, men med en kompetent rejseleder. MEN: for at skulle se det hele, var der meget lange køreture af daglig længde. Flere af hotellerne var ikke af god standard. Jeg har rejst meget med Albatros, men jeg synes, at standarden er blevet forringet. Det plejer at være garanti for kvalitet at rejse med Albatros, men her blev jeg skuffet.
Date published: 2024-03-19
Rated 3 out of 5 by from Spændende tur og en vældig god rejseleder Turen var spændende og interessant og rejselederen helt fantastisk - disse forhold stod i stærk modsætning til meget dårlige og uhygiejniske hoteller og en uforholdsmæssig og ganske unødvendig lang rejsetilrettelæggelse af turen København-Marraketsh t/r, som burde være undgået.
Date published: 2024-03-16
Rated 4 out of 5 by from Dejlig rejse, men megen buskørsel Rejseleder var fantastisk - godt inde i Marokkos historie og kultur. Turen gav et meget fint indtryk både af det gamle Marokko og det nye på vej. Sahara var turens højdepunkt. Desværre var turen skæmmet af meget dårlig planlægning af flyrejsen og for megen buskørsel
Date published: 2024-03-16
Rated 4 out of 5 by from Mange gode oplevelser Vi så meget varieret landskab, flotte bygninger, en meget anerledes kultur. Rejsens højdepunkt var turen i ørkenen på kamelryg med flot solnedgang og overnatning i telt.
Date published: 2024-03-16
Rated 4 out of 5 by from Gode oplevelser Mange indtryk på de forskellige destinationer, men også meget transportmidler. En super rejseleder og dejlige rejsekammerater
Date published: 2024-03-15
Rated 3 out of 5 by from Marokko rundrejse En glimrende rundrejse der dog kan tåle enkelte forbedringer
Date published: 2024-03-15
Rated 4 out of 5 by from Skøn og oplevelsesrig tur rundt i Marokko Det var en spændende og meget lærerig tur rundt i Marokko med en god rejseleder som havde stor viden og humor. Gode hoteller, dog var hotellet i Agadir lidt slidt, lidt kedelig buffetmad men spændende steder, hvor vi spiste frokost, specielt Dar Tourkia i Taroudant, hvor mad og omgivelser var unikke. En overnatning her kunne godt overvejes i stedet for Quarzazate. Flytiden frem og tilbage bør ændres, da det er meget lang tur med stop i Lissabon. Dette skal dog ikke ødelægge selve indtrykket af turen som var en meget stor oplevelse.
Date published: 2024-03-15
Rated 4 out of 5 by from Som forventet en god rejse med en masse indtryk En spændende rejse
Date published: 2024-03-07
 • y_2024, m_6, d_21, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_20
 • loc_da_DK, sid_MARTR08, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser