Krydstogt på Dourofloden – fra Porto til vinlandet

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Fra portvinens fødeby Porto til det UNESCO-fredede vinland i Dourodalen med barokbyer, vingårde og underskønne landskaber

Portugal serveret på et vinfad! Tag med på Albatros’ nye, skønne flodsejlads til den UNESCO-fredede Douroregion. Om bord på det lille hyggelige skib MS Douro Queen sejler vi ad den majestætiske Douroflod ind i hjertet af Nordportugals enestående vinområde, hvor druerne til den berømte portvin dyrkes. Gennem århundreder har Dourofloden været livsnerven ad hvilken den sødmefyldte hedvin er blevet transporteret fra vinbøndernes marker til Portos portvinslagre – og vi gør den ædle drik ruten efter.

Undervejs nyder vi udsigten over de karakteristiske, bugtende vinmarksterrasser, og ved køb af Albatros’ udflugtspakke får du desuden 4 håndplukkede udflugter til bl.a. pilgrimsbyen Lamego med sin gotiske katedral, byrundtur i portvinens fødeby Porto og en tur til det barokke Mateus-paladset i Vila Real.

Inkl. helpension om bord på skibet.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Flodkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
København – Porto. Vila Nova de Gaia og Ombordstigning
Dag 2
Porto – Caldas de Aregos. Mulighed for byrundtur med portvinsmagning i Porto.
Dag 3
Caldas de Aregos – Pinhão. Besøg på Pinhãos pittoreske station og frokost på Quinta (vingård). Mulighed for udflugt til barokslottet Casa de Mateus
Dag 4
Pinhão – Barca d’Alva. Mulighed for udflugt til Castelo Rodrigo
Dag 5
Barca d’Alva – Pocinho. Ekstraudflugt til den UNESCO-fredede universitetsby
Dag 6
Pocinho-Régua. Mulighed for udflugt til barokbyen Lamego
Dag 7
Régua-Porto. Mulighed for ekstraudflugt til Guimarães, frivillig bytur i Porto med rejselederen.
Dag 8
Porto – København. Hjemrejse.

MS Douro Queen

Douro Queen er et komfortabelt flodkrydstogtskib med plads til 130 passagerer fordelt på tre dæk og 65 kahytter.

Nyd det afslappede liv om bord på det rummelige skib – i den behagelige loungebar, over lækker middag i restauranten, på det store soldæk, i swimming poolen eller mere privat i din egen kahyt. Skibet har også en lille butik og en reception.

Det lille men rummelige fartøj (78,1 meter langt og 11,4 meter bredt) er bygget i 2005 og kombinerer moderne komfort med en hyggelig atmosfære. Skibet er specialbygget til at sejle på Douro. Du kan nyde udsigten i loungebaren eller dase på soldækkets liggestol. Alle måltider (helpension) indtages i skibets restaurant, som varierer mellem buffet og servering ved bordene af den venlige tjenerstab.

Læs mere om skibet på https://www.nicko-cruises.de/en/fleet/flussschiffe/ms-douro-queen

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
14.698,–
København
Udsolgt
16.698,–
København
Udsolgt
15.598,–
København
15.498,–
København
15.498,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dagsprogram ved køb af udflugtspakke
Dag 1
København – Porto. Vila Nova de Gaia og Ombordstigning
Broen Ponte dom Luis I blev opført af Gustave Eiffel

Vi Flyver fra Københavns lufthavn mod fadoens og portvinens hjemland, Portugal. Fra lufthavnen kører vi til det lille, hyggelige skib, MS Douro Queen, der ligger ved kaj i byen Vila Nova de Gaia. Byen ligger på den modsatte bred af Dourofloden overfor storbyen Porto, der gennem århundreder har været produktionssted for den berømte portvin. Hvis vi er lidt for tidligt på den mht. at kunne komme om bord, vil der være tid på egen hånd i Vila Nova de Gaia.

Vila Nova de Gaia er bl.a. forbundet med Porto via broen Ponte dom Luis I, der opførtes i 1877 af selvsamme Gustave Eiffel, som senere skulle blive mesteren for Paris’ berømte vartegn. Ud over den skønne udsigt fra Vila Nova de Gaia til Porto, og broerne, der forbinder de to byer, deler de også en lang fælles portvinshistorie, da det var i Vila Nova de Gaia de forskellige portvinsproducenter havde deres portvinshuse og -lagre. Frem til 1986 var det endda ved lov stadfæstet, at al vin skulle blandes og lagres i Vila Nova de Gaia for at kunne opnå certifikat og officiel godkendelse som portvin. Der er stadigvæk strikse regler og kvalitetskrav at opfylde, for at vinene kan klassificeres som ægte portvin – heriblandt at være fremstillet på druerne fra en af verdens ældste demarkerede vinområder, nemlig den UNESCO-fredede Dourodal, som vi på dette flodkrydstogt skal opleve både fra vandsiden og landsiden.

Om aftenen spiser vi vores første middag sammen. Skibet ligger ved kaj for natten i Vila Nova de Gaia, hvor du kan bruge tiden på at finde dig til rette i kahytten og evt. inspicere omgivelserne, der byder på over 50 portvinshuse.

Under hele krydstogtet er der ingen natsejlads, hvorfor du har rig mulighed for at gå på opdagelse i byerne, hvor vi ankrer op for natten.

NB: Det vil i enkelte tilfælde være muligt at lægge til på Portosiden af floden, hvilket rederiet så vil prioritere.

Dag 2
Porto – Caldas de Aregos. Mulighed for byrundtur med portvinsmagning i Porto. Afsejling kl. 14.30, ankomst kl. 19.00
Smag på de fantastiske portvine

Dagen i dag er dedikeret til udforskning af de mange seværdigheder i den indflydelsesrige og historiefyldte by – dette er byen, der ud over at lægge navn til portvinen, også lagde navn til landet selv.

Vi starter dagens Albatrosbyrundtur i den farverige og UNESCO-fredede gamle bydel Cais da Ribeira med smalle middelalderstræder og farverige facader ud mod havnefronten og besøger også den gamle katedral på toppen af Penaventosa bakketoppen. Vi skal selvfølgelig også smage en portvin.

Således opløftet efter vinsmagningen og en frokost om bord på skibet, er der tid til at sætte sejl mod Caldas de Aregos.

Skibet ligger ved kaj for natten i Caldas de Aregos.

(Dagens byrundtur og portvinssmagning er del af en udflugtspakken, der bestilles og betales hjemmefra – for nærmere info, se nedenfor)

Dag 3
Caldas de Aregos – Pinhão. Besøg på Pinhãos pittoreske station og frokost på Quinta (vingård). Mulighed for udflugt til barokslottet Casa de Mateus Afsejling kl. 07.00, ankomst kl. 11.00
Vinmarker ved Dourofloden

Dourofloden er Den Iberiske Halvøs tredjelængste flod og har sit udspring i den nordspanske provins Saro, hvorfra den flyder omtrent 900 km gennem Nordportugal og Dourodistriktet for at munde ud i Atlanterhavet ved Vila Nova de Gaia. Inden jernbanen blev bygget, var floden den vej, der muliggjorde transporten af portvin inde fra landet og ud til Porto og Vila Nova de Gaia. Vintønderne blev fragtet i små fladbundede træbåde kaldet rabelos, og det kunne være en særdeles farefuld færd for de implicerede frem til flodens mægtige kræfter blev tæmmet af et antal sluser. Disse sluser får vi også mulighed for ved selvsyn at opleve i funktion, hvilket er en helt speciel oplevelse, når fartøjet stille og roligt stiger op til de forskellige vandniveauer, som sluserne er med til at regulere.

Vi lægger til i Pinhaõ, der med Serra do Marão-bjergene i baggrunden ligger fredeligt med udsigt til den skønne floddal. Her har du tid til selv at gå på opdagelse, hvis ikke du har købt Albatros’ indholdsrige udflugtspakke, der i dag byder på  Pinhãos pittoreske station og frokost på Quinta (vingård). Byens charmerende jernbanestation, der er kendt for sine udsmykkede mure, hvor man på 25 blåhvide kakler kan se motiver og scener fra det landlige liv. Det første tog kørte fra stationen 1. juni 1880 og blev et vigtigt stop på jernbanelinjen, hvorfra der blev transporteret vin, gods og passagerer. 

Så er det blevet tid til dagens Albatrosudflugt (tilkøb). Vi indsnuser den aristokratiske atmosfære ved det smukke hvide barokslot Casa de Mateus og dennes sirligt og symmetrisk anlagte have med minutiøst klippede buske, klukkende springvand og små damme. 

Herefter kører vi tilbage til vores skib. Skibet ligger ved kaj for natten i Pinhaõ. Pinhão ligger ved floden af samme navn, 22 km fra Peso da Régua, hvor floderne Pinhão og Douro løber sammen. Pinhão er epicenteret for portvinsområdet med noget af verdens bedste jord og de mest optimale klimaforhold i vindyrkningshenseender. Byen er stille og rolig, til tider lidt søvnig, men hvert efterår, når vinhøsten går i gang, er der hektisk aktivitet.

(Dagens stationsbesøg og frokost på Quinta er inkluderet i rejsens pris)

(Udflugten til Casa de Mateus er del af en udflugtspakke, der bestilles og betales hjemmefra – for nærmere info se nedenfor)

Dag 4
Pinhão – Barca d’Alva. Mulighed for udflugt til Castelo Rodrigo Afsejling kl. 08.00, ankomst kl. 14.00
Case de Mateus

I formiddag er det virkelig med at læne sig tilbage og nyde de forbipasserende landskaber, der fylder øjnene med bløde bakker, vingårde, kløfter og grågrønne olivenlunde.

Efter at have fornøjet smagsløgene med frokost ombord, sættes kursen mod Barca d’Alva med vinterrasser og pittoreske olivenlunde, som vi når om eftermiddagen. Vi lægger herefter ud med en Albatrosudflugt til Castelo Rodrigo, en historisk landsby, der har formået at bevare sine middelalderaner med gamle mure, ruinerne af paladset Cristóvão de Moura, kirker og cisterner.

Vi ligger ankret op for natten i Barca d’Alva, hvor floden Douro for en kort stund skifter navn til det spanske Duero.

(Dagens besøg til Castelo Rodrigo er del af en udflugtspakke, der bestilles og betales hjemmefra – for nærmere info, se nedenfor)

Dag 5
Barca d’Alva – Pocinho. Ekstraudflugt til den UNESCO-fredede universitetsby Afsejling kl. 18.00, ankomst kl. 20.00
Universitetsbyen Salamanca

I dag tilbyder rederiet et besøg til den UNESCO-fredede Salamanca, hvor Spaniens ældste universitet ligger. Salamanca omtales ofte som Den gyldne by, da tidens tand har givet byens historiske sandstensbygninger en særlig gylden glød – her kan man tale om at ældes med ynde.

Byrundturen viser talrige eksempler på nogle af byens smukkeste bygninger i den helt særegne spanske platereskstil, der er en rigt ornamenteret byggestil med arkitektoniske elementer fra den italienske renæssance med mauriske og sengotiske træk.

Ruten kommer blandt andet forbi den storslåede Plaza Mayor, som nogle hævder at være Spaniens smukkeste, vi ser det gamle universitet grundlagt i 1218 og den barokke kirke La Clereria samt den fantastisk flotte ”muslingebygning” Casa de las Conchas, der er dekoreret med muslingeskaller udskåret direkte i sandstensmurene.

Dagens ekstraudflugt til Salamanca, der er inkl. frokost, bestilles og betales om bord. Hvis der er tilmeldinger nok, deltager den danske rejseleder.

Dag 6
Pocinho-Régua. Mulighed for udflugt til barokbyen Lamego Afsejling kl. 07.00, ankomst kl. 14.30
Pinhão

Når vi sejler ad floden har vi den dramatiske udsigt til vinmarksterrasserne, der strækker sig fra flodbredden op ad de møjsommeligt bearbejdede skrænter, som bønderne op gennem århundreder har anlagt og kultiveret. Og i dag bliver udsigten til vinmarkerne ikke dårligere af at se dem fra land, snarere tværtimod, når det sker fra den smukke by Lamego, hvis velbevarede arkitektur trækker tråde tilbage til barokken og renæssancen. Vi besøger byens imponerende katedral.

Vi skal overnatte på skibet i Régua, hvis navn menes at stamme fra navnet på et romersk hus, der engang stod her - "Villa Reguela". Byen store udvikling skulle dog for alvor tage fat efter år 1756 med oprettelsen af ”Real Companhia Geral da Agricultura das Vinhas do Alto Douro” (”Kongeligt selskab af vindyrkere fra Alto Douro-regionen”), som oprettede verdens første afgrænsede vinregion nogensinde.

Fra sin placering på Douroflodens bred spillede Régua en fundamental rolle i produktionen og salget af portvin, for det var herfra, at tønderne blev transporteret i de specielle både kendt som barcos rabelos til Vila Nova de Gaia ved kysten, hvor vinen blev lagt til lagring i de lokale vinhuse.

Overnatning om bord i Régua.

(Udflugten til Lamego er del af en udflugtspakke, der bestilles og betales hjemmefra – for nærmere info se nedenfor)

Dag 7
Régua-Porto. Mulighed for ekstraudflugt til Guimarães, frivillig bytur i Porto med rejselederen. Afsejling kl. 07.00, ankomst kl. 14.00
Nyd pittoreske Porto

Skibet arrangerer i dag en ekstraudflugt til Guimarães, også kendt som ”den Portugisiske nations vugge”. Turen besøger de slikfarvede huse i den UNESCO-beskyttede gamle middelalderbydel. Mere information herom fås ombord.

I dag sætter vi kursen tilbage mod Porto og kan nyde rejsens sidste sejlads nedad portvinens vandvej. Vi ankommer til Porto eller Vila Nova de Gaia efter frokost.

Vores rejseleder komponerer i dag en gående byrundtur i Porto, som alle kan deltage i. Målet vil typisk være at besøge nationalmonumentet Palacio de Bolsa og den gotiske San Francisco kirke. Palacio de Bolsa stammer tilbage fra 1842, men stod først færdigt, som vi kan se det i dag, i 1910. For de interesserede vil der være tid til at købe entré og se arkitekturen, som er inspireret af Alhambra paladset i Grenada (regn med ca. 8€ i entré). Den gotiske kirke San Francisco er uomtvisteligt Portos mest berømte kirke, som har aner helt tilbage til 1223, medens det berømte interiør er fra det 17. og 18. århundrede. Også her er der mulighed for at købe entré og tid til at udforske kirken (regn med ca. 4€ i entré). Lidt afhængig af tid og vejr, så kan det være aktuelt at benytte den offentlige transport ind til området, hvorfor man skal have et par ekstra euro med, som kan dække billetten tur og retur.

Dagens ekstraudflugt til Guiamarães bestilles og betales om bord, og hvis der er tilmeldinger nok, deltager den danske rejseleder på turen til Guiamarães

Dag 8
Porto – København. Hjemrejse.

Efter morgenmaden går vi fra borde fra MS Douro Queen, der har været vores trofaste følgesvend udi Portugal og Douroregionens fortræffeligheder. Vi kører til lufthavnen, hvor flyet hjem venter.

Albatros udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse og kan kun købes som en samlet pakke og gennemføres med minimum 20 deltagere.

 • Halvdagsudflugt til barokbyen Lamego
 • Halvdagsudflugt til Castelo Rodrigo 
 • Halvdagsudflugt til Casa de Mateus
 • Halvdagsudflugt med byrundtur i Porto m. portvinssmagning

Pris kr. 1.298,-

Udflugtspakken gennemføres ved min. 20 deltagere

Casa de Mateus

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 15.498,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt

Tillæg for enkeltkahyt på Main-dæk: kr 10.998,-
Tillæg for enkeltkahyt på Upper-dæk: kr 20.998,-

Tillæg for kahytsopgradering
 • Tillæg for delt dobbeltkahyt på Upper-dæk: kr. 5.498,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Porto, med mellemlanding
 • Transfer ved ankomst og afrejse
 • Byrundtur i Pinhão
 • Byrundtur i Porto
 • Frokost på lokal Quinta i Pinhão (vingård)
 • 7 nætters krydstogt på MS Douro Queen i delt dobbeltkahyt med vindue på Main-dæk
 • Helpension på skibet
 • Kaffe og te til måltiderne på skibet
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring Gouda 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke og eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Eventuelle måltider på land
 • Øvrige drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn euro 10,- pr. person ved køb af udflugtspakken)
 • Drikkepenge til personalet på skibet (vi anbefaler euro 10-13,- pr. person pr. dag)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "prisen inkluderer”
Albatros' tryghedsgaranti

Bemærk at denne rejse ikke er omfattet af Albatros' tryghedsgaranti. Afbestilling sker derfor efter Albatros' almindelige bestemmelser.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Hvem kan deltage?

For at deltage på dette flodkrydstogt er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp til fods i byer og på stier i parker. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Ikke egnet for gangbesværede

Nogle af vores udflugter og rundture i byerne foregår til fods, og vi går ofte fra skibet til byernes centrum. Da mange af byernes gamle bydele er fredede og har smalle brolagte gader er det ikke altid muligt køre i bus. Vi oplever også langt mere atmosfære og kommer tæt på byen, når vi er til fods. Vi kan også finde på at bruge offentlig transport som sporvogn og metro. Som deltager i turen skal du derfor regne med at gå 4-6 km om dagen i et roligt tempo på byrundturene, som kan vare mellem 1½ og 2½ timer. Du skal altså være mobil, selvhjulpen og kunne færdes uden hjælp.

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollator heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Vind og vejr i Douro regionen

Noget af det der gør regionen særlig er netop dens geografi og klima. Det er i synderlighed på grund af klimatiske forhold at dalen er blevet arnested for en af verdens bedst kendte drikke, nemlig portvinen. Douro floden har så at sige sit eget ”mikro-klimat”. Den lange bjergkæde langs den vestlige del af regionen beskytter dalen fra de kolde og fugtige vinde der fejer ind fra Atlanterhavet, og skaber derfor tørrere forhold end ude langs kysten, men altså derved også koldere vintre og varmere somre. I løbet af dalen skifter temperaturerne en smule og derfor også fra mere frodigt og grønt mod vest til mere tørt mod øst. Man kan dog ”regne” med 10+ timers sollys om dagen, gennem hele året. Rejser man i perioden November til April, er det derfor anbefalelsesværdigt at tage varmere tøj med særligt til ophold på dækket, hvorimod solbrillerne og de ”kortærmede” bør være pakket for rejser i Maj til Oktober.

Lokalguider

Flere steder er det påkrævet at have en lokalguide. Vores danske rejseleder samarbejder med disse lokalguider og oversætter essensen af lokalguidens informationer med tillæg af egne betragtninger. Dette fungerer normalt glimrende, og de to rejseledere supplerer således hinanden.

Udflugter – Halvdag og helda

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.
 

Mere om Portugal

Her kan du få mere at vide om Portugal: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/portugal

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

 

 

Hånden på hjertet

Information

Sejldistancerne på Douro er relativt korte. Vi sejler derfor ikke i al den tid, vi er om bord på skibet. Det giver os til gengæld mulighed for undervejs at gå i land og komme på opdagelse og benytte udflugtsbusserne til at besøge de omkringliggende områder.

Kajplads

Når flodkrydstogtskibene lægger til kaj, fortøjes skibene flere steder langskibs uden på hinanden. Det betyder, at man kan opleve at kigge ind i siden på et andet skib, i stedet for at have udsigt til landskabet eller en by, når skibet ligger ved kajen. Og at man skal gå gennem andre både for at komme i land – eller at andre passagerer går igennem ”vores” skib.
 
Rederiet prøver så vidt muligt at få kajplads i centrum af de byer, vi besøger. Det er desværre ikke altid muligt, og selvom en kajplads er booket og bekræftet, forbeholder havnen sig altid ret til at flytte vores skib op til få timer før ankomst. Det betyder, at vi i de tilfælde, hvor kajpladsen er langt for centrum og uden for gåafstand, bestiller en bus eller bruger offentlig transport til centrum, når vi skal på udflugt jf. programmet. Deltager man ikke i det planlagte program, eller ønsker man at indlægge egne programpunkter, er transport fra skibet på egen regning.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Skønt flodkrydstogt på Douro Skøn afslappende rejse i smuk natur med en helt eminent dygtig og vidende rejseleder.
Date published: 2024-06-09
Rated 4 out of 5 by from Dejlig rejse. Dejlig rejse men lidt skuffende udflugter
Date published: 2024-06-01
Rated 4 out of 5 by from Oplevelsesrig rejse Dårlig start på ellers god rejse. Meget tidligt fly fra København - mødetid kl. 05. Skibet var imidlertid ikke klargjort, da vi ankom, så vi kunne ikke komme ombord eller få noget fra vores kufferter før kl.15 lokal tid. Der var ikke planlagt noget fra rejsebureauets side. Alle var trætte, så den form for "fri leg" var en rigtig dårlig start.
Date published: 2024-05-27
Rated 4 out of 5 by from En skøn rejse med mange gode oplevelser Det var en smuk og spændende flodtur med besøg i pittoreske byer. Vi havde en vidende rejseleder.. Jeg synes dog, at 1.dagen blev lidt useriøs for nogle. Man står op 03 om natten for at nå frem til Porto. Efter en fælles formiddagstur får vi 4 timer på egen hånd i en fremmed by, men vi er meget trætte og får ikke nok ud af dagen. Man mangler også at kunne komme i sin kuffert. Det er naturligvis økonomi, og jeg vil personligt foretrække at betale mere for flyrejsen. Ellers synes jeg, at Albatros skulle arrangere en tur om eftermiddagen.
Date published: 2024-05-27
Rated 5 out of 5 by from Et spændende kik ind i Duoroflodens fantastiske landskab En virkelig spændende rejse langs Duero floden og dens vidtstrakte landskaber.
Date published: 2024-05-26
Rated 4 out of 5 by from Rigtig dejlig sejltur, kan anbefales. Skibet fungerer rigtig godt, og man får rigeligt med skøn mad serveret af meget sødt og effektivt personale. Det er en rigtig dejlig måde at holde ferie på, og tilpas med tilbud om udflugter. Ikke alle udflugter er lige spændende. Vi havde en rigtig god lokal guide, som var virkelig god til engelsk! Man skal være obs på, at når flere skibe ligger uden på hinanden, forsvinder udsigten - og brug af balkon på øverste dæk - fuldstændig!! Det er hverken behageligt, at man er nødt til at have trukket gardiner for hele tiden eller det, man har betalt en del penge for!
Date published: 2024-05-24
Rated 3 out of 5 by from Fin tur, men ikke den sædvanlige og forventede albatrosstandard. Som sædvanligt en masse gode rejsefælder i i Albatrosgruppen. Tusind tak for godt selskab. Godt selskab er noget af det vigtigste på en god rejse. Arkurat som i livet som helhed.
Date published: 2023-10-24
Rated 5 out of 5 by from Vel tilrettelagt flodkrydstogt af høj kvalitet Rejsen gik gennem pragtfulde landskaber og var absolut spændende. Den danske rejseleder holdt os godt orienteret og var en meget vidende og en god fortæller, som forstod at prioritere. Den lokale rejsefører var også meget vidende og talte virkelig godt engelsk. Udflugten til Casa de Mateus I Vila Real var en dejlig oplevelse, hvorimod frokosten på Quintaen var alt for turistet og ganske uinteressant - en "tourist trap". Vi savnede et besøg i et portvinshus med efterfølgende vin smagning. Skibet var i alle henseender meget fint. Maden var meget lækker og varieret og servicen helt i top.
Date published: 2023-10-21
 • y_2024, m_7, d_15, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_7, tr_134
 • loc_da_DK, sid_PTCRI02, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser