Fakta om Portugal

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Portugal. Læs fx om tidsforskel, elektricitet og valuta
 • Indbyggere 10,5 mio.
 • Hovedstad Lissabon
 • Sprog Porutgisisk
 • Religion Romersk-katolicisme
 • Valuta Euro
 • Areal 92.090 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Portugal er en time efter Danmark. Det vil sige, at uret skal stilles en time tilbage, når du lander i Portugal.

Transport i Portugal

De busser, vi benytter os af i Portugal, er af god standard. Alle busser har naturligvis aircondition.

Prisniveau

Priserne i Portugal ligger en del lavere end i Danmark. Priserne på et måltid mad er ganske rimelige, men det er naturligvis muligt at få et måltid mad i alle prisklasser. På rejser med halvpension og øvrige inkluderede måltider er drikkevarer normalt ikke inkluderet i rejsens pris.

Drikkepenge

Det er kutyme at lægge drikkepenge på restauranter og hoteller i Portugal. Man runder normalt regningen lidt op. Hvis du har været tilfreds, er det passende at lægge 1-2€ pr. person.

Ved krydstogter gælder andre regler, se det specifikke program for din rejse.

Valuta og kreditkort

Valutaen i Portugal er euro (EUR). 1 EUR = cirka 7,5 DKK (pr. maj 2019). Du kan både veksle hjemmefra og i Portugal.

Visa, MasterCard, Diners og American Express kan bruges som betalingskort næsten overalt i Portugal. I de større byer findes der hæveautomater, hvor du kan hæve kontanter. Brugen af kreditkort det er ikke lige så udbredt i Portugal som i Danmark. Selvom butikken eller restauranten annoncerer, at de modtager kreditkort, vil de ikke altid modtage kreditkort på små beløb. Dette skyldes, at de betaler en stor afgift for at modtage udenlandske kreditkort.

Elektricitet

I Portugal bruger man 220 volt som i Danmark. Normalt bruges samme stik som i Danmark.

Telefon og internet

Den internationale landekode for Portugal er +351. I EU-landene samt i Norge og Island kan du bruge dit mobilabonnement til samme pris som i dit hjemland – både når det gælder telefoni og datatrafik (roaming). Mobilselskaberne kan dog sætte en grænse for, hvor meget mobildata du kan anvende i udlandet, så tjek med dit mobilselskab, hvad der indgår i dit abonnement.

Der findes internetcaféer i de fleste større byer, og størstedelen af hotellerne tilbyder internetservice mod betaling. Det kan ikke forventes, at hotellerne har ligeså velfungerende internetforbindelser som i Danmark. Mange steder er de ca. 5 år tilbage med hensyn til hastighed og forbindelse. Man kan sagtens skrive e-mails, læse avis og lignende, men man kan ikke forvente at kunne streame film eller lignende.

Takt og tone

Når man skal på museums- eller kirkebesøg, skal man sørge for at være tækkeligt klædt med dækkede arme og ben for at vise respekt.

Rygning

Under al flyvning og transport i Portugal er der naturligvis rygeforbud. Ligesom i Danmark er det forbudt at ryge indendørs på offentlige steder. Der må dog gerne ryges på restauranter og lignende, hvis der er indrettet særlige rygerum, eller hvis restauranten annoncerer, at rygning er tilladt.

Gangbesværede

Byerne i Portugal har ofte smalle, stenbelagte fortove, hvilket kan være besværligt for dem der går dårligt.

Portugalrejser

 • Krydstogt på Dourofloden – fra Porto til vinlandet

  Fra portvinens fødeby Porto til det UNESCO-fredede vinland i Dourodalen med barokbyer, vingårde og underskønne landskaber

  4,1
  • 05-09-2024
  • 8 dage
  • 16.698,–
  fra København
 • Langtidsferie på Algarvekysten

  Forkæl dig selv med 3 herlige uger på 4-stjernet hotel i det lune klima på Portugals sydkyst

  • 27-10-2024
  • 22 dage
  • 16.998,–
  fra København