Magiske Marokko

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Spændende kulturrundrejse til Casablanca, Atlasbjergene og de gamle kongebyer

Tag med Albatros på eventyr i Marokko, hvor vi går på opdagelse i livlige basarer, nyder en kop myntete, snuser til velduftende krydderier og bevæger os ind i labyrintlignende medinaer – de gamle arabiske bydele, hvor tiden synes at stå stille. I det hele taget skal vi suge til os af indtryk fra det farverige liv i gaderne, den enestående spansk-mauriske arkitektur og den smukke natur, som følger os hele vejen.

Omdrejningspunktet for rejsen er Marokkos fire gamle kongebyer: Fez, Marrakech, Meknes og Rabat – landets nuværende hovedstad. Her har sultaner og konger gennem århundreder hersket, bygget og sat deres helt eget præg på byerne. Vi går i deres fodspor og ser paladserne, moskéerne og de mange andre højdepunkter.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Marokkansk dirham, Euro

Dagsprogram 9 dage
Dag 1
København – Marrakech. Ankomst til Marokko og velkomstmiddag
Dag 2
Marrakech - Casablanca. Byrundtur i Casablanca, besøg på Rick´s Café
Dag 3
Casablanca – Meknes. Via Marokkos hovedstad Rabat til den gamle kongeby Meknes
Dag 4
Meknes – Fez. Byrundtur i Meknes, UNESCO-fredede by Volubilis og Moulay Idriss
Dag 5
Fez. På eventyr i Fez, inkl. bydelen Fez el-Jdid
Dag 6
Fez – Marrakech. Gennem smukke landskaber med udsigt til Atlasbjergene
Dag 7
Marrakech. Byrundtur med bl.a. Saadien-gravene, Koutoubia-tårnet og Bahia-paladset
Dag 8
Marrakech - Hjemrejse
Dag 9
Hjemkomst

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
9.998,–
København
Udsolgt
9.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Marrakech. Ankomst til Marokko og velkomstmiddag

Vi flyver fra København og ankommer til Marrakech. Vi kører den korte vej til vores hotel hvor vi tjekker ind. Hvis tiden tillader det, kan de mere energiske følge rejselederen på en kort gåtur i Marrakesh, inden vi spiser middag sammen på hotellet.

Dag 2
Marrakech - Casablanca. Byrundtur i Casablanca, besøg på Rick´s Café
Hassan II-moskeens 210 meter høje minaret

Efter en god nats søvn siger vi på gensyn til Marrakesh. Vi sætter kursen mod kystbyen Casablanca, som er Marokkos økonomiske og kulturelle centrum og landets mest moderne by. Byen er nok mest kendt for den amerikanske filmklassiker Casablanca, hvor Humphrey Bogart og Ingrid Bergmans kærlighedshistorie har sikret byen et evigt skær af romantik.

Vi spiser en lokal frokost ved ankomsten til Casablanca, inden vi vi tager hul på vores byrundtur i Casablanca. Byen er på blot 150 år vokset fra et par tusinde indbyggere til knap fire millioner, godt hjulpet på vej af franskmændene under protektoratet i første halvdel af 1900-tallet. Vi starter ved byens store prestigeprojekter: Mohamed V-torvet og Hassan II-moskeen. Den 210 meter høje minaret, som står lige ud til Atlanterhavet er verdens højeste, og med plads til 25.000 bedende indenfor og yderligere 80.000 udenfor er moskéen blandt verdens største. Hassan II-moskéen skulle have været klar til indvielse på kong Hassan II’s 60-års fødselsdag i 1989, men byggeriet blev først færdigt i 1993. Selvom arkitekterne af moskeen blandt andet har ladt sig inspirere af den ældgamle klippemoské i Jerusalem, så har bygningsværket nogle moderne særpræg. En laserstråle i toppen af minareten peger om aftenen mod Mecca, og moskeen er forsynet med gulvvarme og elektriske døre, og ved helt særlige lejligheder bliver det automatiserede tag skudt til side, så man kan bede under åben himmel. Bygningen er desuden designet til at modstå jordskælv.

Vi lægger også vejen forbi den livlige og eksotiske basar samt det stemningsfulde kunsthåndværks-kvarter Habous med de smalle arkadegader og smukke, hvidkalkede huse. Området blev bygget af franskmændene i 1930’erne med inspiration fra de traditionelle, arabiske medinaer. Arkitektonisk finder man her en spændende blanding af traditionel marokkansk og europæisk stil.

Inden vi kører til vores hotel skal vi naturligvis et smut forbi Rick’s Café. Caféen er omdrejningspunktet i filmen Casablanca, og i dag er indretningen i caféen som i filmen. Vi tager en drink i caféen og måske kan vi nyde den til tonerne til ”As Time Goes by”.

Vi kører til vores hotel, hvor vi indkvarteres og spiser middag sammen på hotellet.

(Marrakesh – Casablanca ca. 245 km).   

Dag 3
Casablanca – Meknes. Via Marokkos hovedstad Rabat til den gamle kongeby Meknes
Hasan-tårnet i Rabat

Fra Casablanca fortsætter vi rejsen nordpå til Rabat, Marokkos politiske hovedstad og faktisk også den ene af landets fire gamle kongebyer. I Rabat ser vi Det Kongelige Palads, kasbaen, Mohamad V’s mausoleum og Hassan-tårnet, en minaret fra 1100-tallet, som troner majestætisk og alene i landskabet – den tilhørende moské er aldrig blevet færdigbygget.

Vi skal også gå en tur i Rabats charmerende gamle bydel (medinaen) som er på UNESCOs verdensarvsliste. Her kan du gå på opdagelse i de snævre gyder og gøre en god handel med for eksempel træskærerarbejde, lædersko eller berbertæpper, som fremstilles af berberstammer i det nordlige Afrika.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant og forsætte mod Meknes som vi når sidst på eftermiddagen. Meknes er endnu en af de i alt 4 kongebyer. Byen blev grundlagt i slutningen af 1600-tallet af den magtfulde sultan Moulay Ismail, Marokkos svar på Louis XIV, og Meknes går da også under navnet ”Det Marokkanske Versailles”. Moulay Ismail formåede at omskabe det, der dengang kun var en lille provinsby, til en spektakulær kongeby med alt, hvad dertil hører af smukke bygningsværker i den smukke og karakteristiske maurisk-spanske stil.
Vi skal se nærmere på Meknes efter en god middag og en god nats søvn.

(Casablanca – Rabat – Meknes ca. 250 km).

Dag 4
Meknes – Fez. Byrundtur i Meknes, UNESCO-fredede by Volubilis og Moulay Idriss
Bab Mansour-porten i Meknes

Vi tilbringer formiddagen på at se Meknes’ berømte højdepunkter: De Kongelige Stalde og den imponerende og smukt forarbejdede Bab Mansour-port, hovedporten i den 25 kilometer lange bymur, som omkranser byens medina.

Vi spiser frokost i byen og kører derefter mod den UNESCO-fredede romerske by Volubilis, som er en af de bedst bevarede romerske byer i Nordafrika. Her skal vi bl.a. beundre de velbevarede mosaikker, en triumfbue opført for den romerske kejser Caracalla og ruinerne af en basilika fra 100-tallet.

Efter besøget i Volubilis kører vi mod byen Fez. På vejen dertil gør vi holdt ved et udsigtspunkt, hvorfra vi har en fantastisk udsigt ud over byen Moulay Idriss, som består af hvidkalkede huse placeret over to bakketoppe. Byen er meget betydningsfuld for marokkanerne, da det var herfra profeten Muhammeds barnebarn Moulay Idris spredte den islamiske tro i Marokko.

Vi når frem til byen Fez sidst på eftermiddagen. Byen er den ældste af Marokkos kongebyer og landets tredjestørste by. Her bliver vi og overnatter de næste to nætter. Middage inkluderet.

(Meknes – Volubilis – Fez ca. 100 km)

Dag 5
Fez. På eventyr i Fez, inkl. bydelen Fez el-Jdid
Garveri i Fez

Vi skal tilbringe dagen med spændende oplevelser i Fez. Byen blev grundlagt i 789 e.Kr. umiddelbart efter den arabiske invasion af Nordafrika og Spanien. Fez er kendt som Marokkos hovedstad inden for kunsthåndværk, og ikke mindst byens tekstilhåndværkere, træskærere og keramikere er berømte for deres kreative talenter. Langt størstedelen af Marokkos berømte, håndlavede keramik bliver til her i Fez – og ofte sidder keramikerne og de andre kunsthåndværkere og arbejder efter gamle traditionelle arbejdsmetoder, der ikke har mærket meget til moderniseringen.

Vi starter ud til fods i Fez’ kæmpestore og livlige medina, hvor ikke færre end 9.000 smalle gader slanger sig ind og ud imellem hinanden i en fascinerende labyrint. Her bliver sanserne konstant bombarderet med lyde, farver og dufte. Vi går på opdagelse blandt smukke, historiske huse, fantastiske fontæner, butikker, souk’er og majestætiske moskéer, der åbenbarer sig som stille oaser. Inde midt i medinaen gemmer der sig et kæmpe farveorgie af store kar fyldt med farve, hvor tekstilerne bliver garvet og farvet. Æsler lastet med varer og mennesker trasker tålmodigt af sted i de smalle gader, og visse steder føles det som om, tiden har stået stille i mange hundrede år. Vi lægger vejen forbi den imponerende og smukt dekorerede Karaouine-moské, der blev grundlagt i 859 e.Kr., og som er hjemsted for Al-Karaouine-universitetet, verdens ældste universitet. Med på dagens byrundtur er også Bou Inania-madrasaen. Den gamle uddannelsesinstitution er bygget i midten af 1300-tallet og tjener som et af de bedste eksempler på den sirlige arkitektur fra marinider-tiden. Bygningen har fungeret som både moske og uddannelsesinstitution og har været afgørende for at give Fez status som intellektuelt centrum. Bou Inania var den sidste madrasa, mariniderne byggede og den eneste madrasa i Fes med en minaret. Vi ser også den berømte fontæne på Nejjarine-torvet, kunstfærdigt udsmykket med mosaik i et fantastisk, geometrisk mønster.

Om eftermiddagen kører vi til bydelen Fez Jdid, ”Det Nye Fez”, som dog blev grundlagt helt tilbage i 1276. Vi går en tur gennem denne farverige og livlige bydel, inden vi sidst på eftermiddagen vender tilbage til hotellet.

Dag 6
Fez – Marrakech. Gennem smukke landskaber med udsigt til Atlasbjergene
Den centrale plads Djemaa el Fna er Marrakech' nerve

I dag venter turens længste etape når vi sætter kursen mod syd og tilbage mod Marrakesh. Men fortvivl ikke, for dagen byder på nogle af Marokkos smukkeste landskaber med de ofte snedækkede Atlasbjerge som kulisse. Atlasbjergene befolkes primært af berbere, som er blevet fortrængt hertil af først arabere og senere af franskmænd, og det er i høj grad lykkedes dem at bevare deres sprog og kultur i bjergkædens mest ugæstfrie områder.

Vi standser undervejs og første stop bliver ved den skønne by, Ifran beliggende i 1.650 meter højde. Her er der klimaet behageligt mildt med en klar og flot udsigt til bjergene. Næste stop på vejen bliver Beni Mellal, som er en af landets hurtigst voksende byer. Byen ligger i et frodigt område og er et populært udgangspunkt for adventure-ture op i bjergene.

Vi spiser frokost i byen, inden vi kører det sidste stykke mod Sydmarokkos perle, den sagnomspundne by Marrakech, som var almoravid-imperiets hovedby i 1100-tallet. Udover at være den sidste af landets fire kongebyer vi besøger, så er Marrakech også kendt som ”den røde by” og emmer af vaskeægte eventyrstemning i bedste Tusind og én nats-stil. En by, hvor der venter magiske oplevelser og nye indtryk rundt om hvert gadehjørne.

Vi bor de sidste to nætter i Marrakesh. Middag inkluderet.

(Fez – Marrakesh ca. 500 km).

Dag 7
Marrakech. Byrundtur med bl.a. Saadien-gravene, Koutoubia-tårnet og Bahia-paladset
Mosaikker i Marrakech

Efter morgenmaden tager vi på opdagelse i Marrakech og ser de berømte Saadien-grave, som stammer fra tiden under sultan Ahmad I al-Mansur I i 1500-tallet. De overdådigt udsmykkede og smukt forarbejdede grave blev først opdaget i 1917 og har siden da været en af Marrakech’ store attraktioner. Vi skal også se byens vartegn – Koutoubia-tårnet – den smukke minaret på Marrakech’ største moské, og Bahia-paladset, som blev bygget sidst i 1800-tallet og ligger smukt omkranset af velduftende blomsterhaver.

Om eftermiddagen går vi på opdagelse i medinaen og de mange souker, hvor velduftende krydderier og marokkansk kunsthåndværk sender tankerne mod Tusind og én nat. Der er læderprodukter, kobbervarer og smukke berbertæpper der frister, og også her arbejder kunsthåndværkerne efter oldgamle metoder. Det er fascinerende at følge deres arbejde i de små, lokale værksteder.

Vi ender på den livlige, centrale plads Djemaa el Fna, som er byens nerve. Om dagen er torvet fyldt med alt fra boder med friskpresset juice til modige slangetæmmere, mens den om aftenen står på fantasifulde historiefortællere, magiske tryllekunstnere, gøglere, dansere og velduftende madboder. Vi suger til os af stemninger og indtryk, inden vi vender tilbage til hotellet.

Dag 8
Marrakech - Hjemrejse
I medinaen i Marrakech

Vi har hele dagen til selv at gå på eventyr i byen og måske få gjort de sidste indkøb. Rejselederen er naturligvis til rådighed for gode forslag og input. Når det er blevet tid til at forlade Marrakesh og Marokko kører vi mod lufthavnen hvorfra vi flyver hjem til København.

Dag 9
Hjemkomst

Vi lander i Købanhavn med kufferten fuld af magiske Marokko-oplevelser.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 9.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.498,–
Prisen inkluderer
 • Fly København – Marrakech t/r med mellemlanding
 • Dansk rejseleder
 • Udflugter, entréer og transport jf. Program
 • Indkvartering på gode turistklasse hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dag 2–7
 • Middag dag 1–7
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører ca. 50 EUR pr. person
 • Drikkevarer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr på kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Ikke egnet for gangbesværede

Da en stor del af udflugterne på denne rejse vil foregå til fods, forventes det, at rejsedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan færdes uden hjælp.

Hotellerne er udmærkede mellemklassehoteller i kategori 3+ eller 4 med god standard. Ikke alle hoteller har alkohol.

Deltagerantal

Vi gør opmærksom på, at denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Såfremt dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen senest 14 dage før afrejse.

Pas og visum

Dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Danske/norske/svenske statsborgere kan frit opholde sig i Marokko som turister i op til 3 måneder uden visum. Er du ikke dansk/norsk/svensk statsborger, bedes du kontakte Marokkos ambassade i Danmark for information om eventuelt visum (adresse per maj 2013: Øregårds Allé 19, 2900 Hellerup, tlf. 39 62 45 11). Ansvaret og den eventuelle udgift til dette afholdes af den rejsende selv.

Vaccinationer og sundhed

Såfremt der skal vises særlige helbredsmæssige hensyn på rejsen, skal rejsebureauet underrettes allerede ved rejsens bestilling. Inden turen bør du sikre dig, at du har evt. vaccinationer mod difteri, smitsom leverbetændelse og stivkrampe i orden. En god start vil altid være et kig på Seruminstituttets hjemmeside www.vaccination.dk. Herudover anbefaler vi, at du kontakter egen læge eller – hvis du bor i hovedstadsområdet – Albatros Vaccinationsklinik, Tøndergade 16, 1752 København V, tlf. 36 98 98 98. Vaccinationsklinikken drives af læge Mogens Rishøj og sygeplejerske Karin Rishøj, som tilbyder rejsevaccinationer, rådgivning om alt fra malaria til jetlag samt recepter på relevant malariamedicin m.m. For priser, åbningstider og yderligere informationer læs mere på: Albatros Vaccinationsklinik.

Valuta

Valutaen i Marokko er marokkanske dirham (MAD). Pr. primo januar 2020 er 1 dkr. = ca. 1,4 marokkanske dirham og 1 euro = ca. 10,5 marokkanske dirham. Brugen af elektroniske betalingskort/kreditkort bliver mere og mere udbredt i Marokko. Der er hæveautomater i alle de større byer. De fleste større forretninger / hoteller / restauranter tager også imod betalingskort / kreditkort. Vi anbefaler dog at medbringe en smule kontanter enten i USD eller EUR. De større banker i Marokko veksler også danske kroner.

Tilslutning med indenrigsfly

Er desværre ikke muligt på denne rejse.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Interessant tur med en del fine oplevelser Vi fik set en masse spændende steder og byer, og er kommet hjem med stor viden og mange billeder. Både den danske og den lokale rejseleder var meget engagerede og vidende og var et stort plus for rejsen. Vi savnede dog lidt mere sjæl og autenticitet. Turen var ret turistet med turisthøjdepunkter og lidt for mange turist-forevisninger med indbyggede købemuligheder, og vi havde kun sjældent mulighed for at opleve en ikke-turistet marrokansk virkelighed - det meget komprimerede program gav for lidt tid på egen hånd undervejs. Hotellerne var gode, men vi havde gerne byttet nogle af de mange stjerner og den ret internationale og smagsløse hotelmad med færre faciliteter og mere sjæl. Turen levede op til rejsebeskrivelsen, så måske har vi bare truffet det forkerte valg vedr. turen.
Date published: 2016-04-10
Rated 4 out of 5 by from Veltilrettelagt rejse Godt program. Man kunne eventuelt dele den lange bustur fra Fez til Marrakech mere lige op. Det var en meget spændende tur, som giver et godt indtryk af det moderne og der historiske Marokko og ting, der styrker ens forestillinger om forbindelse til 1001 nat- f eks slangetæmmere! Det havde været rart at få en klar kronologisk gennemgang af diverse dynastier. Det bliver ikke gennemgået i "Turen går til Marokko"! Jeg kunne ønske, at rejseselskabet via rejselederen giver rejsedeltagerne information om, hvad man ca giver i drikkepenge på f eks toiletter og på hoteller. Jeg ved det er frivilligt at give drikkepenge, men vi, der respekterer det system, vil gerne vide, hvad er rimeligt at give for diverse tjenester.
Date published: 2016-11-02
Rated 5 out of 5 by from Spændende rejse Vi havde en fantastisk rejse med mange spændende oplevelser - specielt turen over Atlasbjergene var helt fantastisk. Den chauffør vi havde var meget dygtig og selvom det er (efter danske normer) utroligt kaotisk i trafikken, var der ikke et eneste tidspunkt, hvor man følte sig utryg. Christian var helt utrolig vidende om landet, dets skikke, religionen og var meget imødekommende og hjælpsom. Lokalguiden var god til at finde fine lokale frokost spisesteder. Absolut en tur vi anbefaler.
Date published: 2018-03-18
Rated 4 out of 5 by from En god rejse Rejsen kunne med fordel have varet nogle dage længere, så der ikke blev så meget buskørsel og travlhed over feltet. Jeg følte mig gentagne gange som amerikanere på krydstogt, der ser København en dag,, Stockholm den næste, så Helsingfors o.s.v.- Programmet var lige lovlig sammenpresset. Rejselederen var udmærket.
Date published: 2016-10-31
Rated 4 out of 5 by from Fin rejse med plads til enkelte forbedringer Rigtig god dansk rejseleder. På heldagsbusturen fra Fes var det koldt i bussen og på trods gentagne ønsker om varme (og bekræftelse på at det var sat varme på) blev bussens fyr først tændt omkring klokken 18. Hotellet i Marakesh havde udfordringer med - samlet bordreservation til hele gruppen den sidste aften - pris på den bestilte vin steg 33 procent fra bestilling til betaling for 2 af de deltagende par på anden aften. Og det krævede urimelig meget argumentation for at få regning rettet. - total mangel på plads, porcelæn m. v. til den sidste morgenmad Hotellet i Marakesh havde til gengæld den klart bedste mad til såvel aften- som morgenmad. Der bruges forholdsvis meget tid i bussen.
Date published: 2019-11-15
Rated 2 out of 5 by from Det kunne have været meget bedre, var på samme rejse for 43 år siden, Rejsen var rigtig god. Desværre lever guide ikke op til niveauet, da han ikke vidste tilstrækkelig om Marokko og måtte hele tiden støtte sig til lokalguide, der talte engelsk. Så vi fik det hele to gange, først på engelsk og så på dansk
Date published: 2017-01-15
Rated 5 out of 5 by from Den skønneste rundrejse med fantastisk rejseleder! Fantastisk afvekslende og veltilrettelagt rundtur. En del kørsel, hvor der er mulighed for at slappe af og nyde udsigten til bjerge, byer og dagligliv. Rejselederen er fantastisk til at formidle sin imponerende viden om religion, kultur og samfundsforhold. Det har gjort rejsen meget mere spændende og givet os vigtige indsigter, som vi tager med os videre. Den lokale guide har tilført rejsen et nyttigt og spændende lokalt præg. Rejseleder og guide supplerer hinanden fint og får den store gruppe til at fungere, så der ikke opstår unødig ventetid. Vi har oplevet at der var stor ro og tilfredshed i gruppen under hele turen. Vi har følt os godt tilpas i Marokko. Folk er hjælpsomme og flere gange er vi blevet budt velkommen - også efter at have fortalt, hvor vi kommer fra... Alt i alt en tur der på alle måder har overgået vores vildeste forventninger.
Date published: 2017-03-05
Rated 4 out of 5 by from Interessant rundrejse i kontrasternes land Rejsen gav et interessant indblik i et Marokko, som med islam i bagagen er på vej ind i det 21. århundrede. Rejsen er bygget op om de historiske kongebyer, og vores meget vidende og dygtige rejseleder forstod at formidle historien og et dybere indblik i islamisk kultur samtidig med, at han gjorde os klogere på den marokkanske nutid og de udfordringer landet står overfor. Vi kom hjem med ny viden og mange gode oplevelser i bagagen.
Date published: 2017-03-11
 • y_2022, m_10, d_4, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_54
 • loc_da_DK, sid_MARTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser